آگهی فروش موتور سیکلت براوو
کمربند ایمنی اخشان ، سپر سلامتی و حافظ جان شما. اخشان تولید کننده انواع کمربند: سواری، اتوبوس، مینی بوس و کامیون
تصویب ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره
ماهواره ممنوع شد
ماهواره را بسیاری از مدیران در ابتدای سالهای دهه 70 «ام افساد» میخواندند و راه یافتن شبکههای ماهوارهای به داخل هرخانه را همتراز «نفوذ غرب» قلمداد میکردند و همین شد که در سال 1373 قانون «ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره» تصویب و داشتن «دیش ماهواره» در کشور جرم شد. در واقع رویکرد قهری همچون برخوردی که سالهای دهه 60 با ویدیو شده بود با دیش ماهواره و تماشای شبکههای ماهوارهای هم تکرار شد. قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره، روز 3 بهمن سال 1373 به تصویب مجلس رسید و 26 بهمن بعد از تأیید شورای نگهبان از سوی علی اکبر ناطق نوری رئیس مجلس وقت مجلس برای اجرا ابلاغ شد. طبق این قانون «ورود، توزیع و استفاده از تجهیزات دریافت از ماهواره جز در مواردی که قانون تعیین کرده است ممنوع است و وزارت کشور موظف است با استفاده از نیروهای انتظامی یا نیروی مقاومت بسیج در اسرع وقت نسبت به جمعآوری تجهیزات دریافت از ماهواره اقدام کند.»
همچنین طبق این قانون «واردکنندگان، تولیدکنندگان و توزیعکنندگان تجهیزات دریافت از ماهواره علاوه بر ضبط و مصادره اموال مکشوفه توسط دادگاهها به مجازات ده تا یکصد میلیون ریال محکوم میشوند. همچنین استفادهکنندگان از تجهیزات دریافت از ماهواره علاوه بر ضبط و مصادره اموال مکشوفه به مجازات نقدی از یک میلیون تا سه میلیون ریال محکوم میگردند. حمل، نگهداری، نصب و تعمیر تجهیزات دریافت از ماهواره ممنوع و مرتکبین به مجازات نقدی از یک تا پنج میلیون ریال محکوم میگردند.»
بعد از تصویب این قانون نیروی انتظامی و نیروهای بسیج برنامهای ویژه را برای ضبط دیشهای ماهواره آغاز کردند و تا سالها عملیات جمعآوری دیشهای ماهواره ادامه داشت، البته باوجود این قانون و طرحهای بسیار زیادی که اجرا شد، هیچ وقت این قانون نتوانست اجرایی شود تا حدی که سال ۹۳ مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی با اشاره به گذشت دو دهه از پیدایش پدیده «شبکههای ماهوارهای» در جامعه ایران نوشت که تاکنون سه رویکرد در برخورد با ماهوارهها مورد توجه بوده است: منع کامل، استفاده مدیریت شده و حمایت از ماهوارههای همسو. در این گزارش با اشاره به استفاده خانوادههای ایرانی و بویژه خانوادههای مرفه و ثروتمند شهرهای بزرگ از ماهوارهها در اوایل دهه ۱۳۷۰ آمده است: «در سال ۱۳۷۰ قطر آنتنهای دریافت امواج در مواردی به دو متر میرسید. به همین دلیل با توجه به اندازه بزرگ آنتنها رشد استفاده از آنها به کندی صورت میگرفت ولی تقریبا از ابتدای سال ۱۳۷۲ با ورود آنتنهای بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتیمتری استقبال مردم سیر صعودی یافت… تا سال ۱۳۷۳ آنتنها یا بشقابهای گیرنده نصب شده در بام منازل برای هر عابری در خیابانهای شهرهای بزرگ قابل مشاهده بود… سرعت گسترش به گونهای بود که موج استقبال از ماهواره به محلات متوسط نشین شهر نیز سرایت کرد و مساله از انحصار طبقه مرفه و ثروتمند خارج شد.» این گزارش تصریح کرده که «در پیش نگرفتن یک رویکرد ثابت و مشخص، باعث شده که همه کارهای انجام گرفته در این حوزه به نتیجه مشخصی نرسد. از این روی، در حالی که قانون منع استفاده از تجهیزات ماهوارهای به باور بسیاری از کارشناسان کارآیی و اثربخشی خود را از دست داده، تلاشهای صورت گرفته برای تصویب قانون جدید به دلیل فقدان سیاست واحد به شکست انجامیده و در نتیجه، نخستین گام برای ساماندهی این حوزه، رویکرد مشخص و ثابت است تا در ذیل آن، قانون مدونی برای این عرصه تنظیم شود.»
به میان شما آمدیم!
بخوان، ایران بخوان
مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران با ورود به قرن جدید بیش از ربع قرن حیات خود را پشت سر میگذارد؛ روزنامهای که در اول بهمن سال 1373 روی کیوسک مطبوعات رفت ولی شکلگیری ساختار تحریریه آن برای انتشار یک روزنامه جدید با نگاهی نو به مسائل داخلی و خارجی از سال 1372 آغاز شد، روزنامهای که با هدف ایجاد پل ارتباطی و رسانهای بین دولت و مردم و مردم و دولت شکل گرفت؛ سیاستی که درطول همه این سالها محور اصلی روزنامه و مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران بوده است؛ روزنامهای که تلاش میکند هم صدای مردم باشد و هم مسئولان.
«فریدون وردی نژاد»، بنیانگذار مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران و حسین الهامی نخستین سردبیر روزنامه بودند که با همکاری تیمی قوی از روزنامه نگاران با تجربه و جوان، روزنامه ایران را بنا گذاشتند؛ در تیم اولیه روزنامه، نامهایی همچون مجید رضاییان، احمد توکلی، بهروز بهزادی، محمد بلوری، نوشیروان کیهانیزاده، منصور تاراجی و... دیده میشد و همین باعث شد که روزنامه ایران مبدأ سرآغازبسیاری از تحولات نوین در مطبوعات ایران باشد.
فریدون وردینژاد سال 1397 در مراسم شماره 7000 روزنامه ایران، خاطرهای از روزنامه ایران تعریف کرد و گفت:«وقتی چشمم به لوگوی روزنامه افتاد یاد لحظهای افتادم که میخواستیم برای روزنامه نامی انتخاب کنیم. پیشنهاد من به مرحوم آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی «ایران» بود ،اما ایشان گفتند که این نام برای شما مشکل آفرین میشود. پس از آن نزد رهبر معظم انقلاب رفتم. ایشان فرمودند اسم «ایران» هوشمندانه است و من حمایت میکنم. خط آن را هم نستعلیق قرار دهید. علی لاریجانی، احمد مسجدجامعی و مهندس مصطفی میرسلیم حمایتهای زیادی کردند تا «ایران» تبدیل به مؤسسهای بزرگ شود و روزنامههای الوفاق، ایران دیلی، ایران ورزشی، ایران سپید، مجله ایران آذین و سالنامه را منتشر کند. روزنامه ایران با هدف روانسازی گردش اطلاعات بین حکومت کنندگان و حکومت شوندگان، ایجاد شفافیت بیشتر، جداسازی اطلاعرسانی از پروپاگاندا و تبلیغات سیاسی، مسئولیتپذیری بیشتر کسانی که در دستگاههای اجرایی کار میکنند و گفتوگوی بیشتر میان دولت و ملت ایجاد شده است.»
همچنین محسن میرزایی از روزنامه نگاران پیشکسوت هم درباره شکلگیری روزنامه ایران گفته است: «من بعد از ۱۴ سال به ایران برگشتم و به دلیل تجربه روزنامهنگاری که داشتم آقای حسین الهامی که سردبیر روزنامه ایران بود با من تماس گرفت و خواست در روزنامه ایران که قرار بود تازه تأسیس شود همکاری کنم؛ در ابتدا جواب من مثبت نبود، اما فکر کردم و با ایشان تماس گرفتم و کار را شروع کردم؛ در آن زمان بودجهای نبود و یک ساختمان متروکه برای روزنامه ایران در نظر گرفته شده بود. فریدون وردینژاد با فکر و بزرگمنشی، روزنامه ایران را شکل داد و تمام تعصبات خود را کنار گذاشت. او حتی آقای منصور تاراجی را با اینکه فکر متفاوتی داشت بهعنوان همکار خواست و حتی بارها پشت اش ایستاد. بنابراین روزنامه ایران با وردینژاد به یک روزنامه درجه یک تبدیل شد و این مسأله آسان نبود، بهدلیل اینکه روزنامههای رقیب در اوج بودند.»
اولین شماره روزنامه ایران با تیتر «به میان شما آمدیم!» روی کیوسک رفت؛ در سرمقاله اولین شماره روزنامه نوشته شده:«امروز مهمترین مسأله انسانها چیست؟ مسأله بهسادگی این است: در عصری دو گانه زندگی میکنیم. از یک سو آدمی در مسیر تکامل دانش و تکنولوژی به جایی رسیده است که مرزها و دیوارها دیگر مفهوم و معنای دیرین را ندارند و هیچ کشوری آن حصن حصین گذشتهها نیست. جهان برای همگان تنگتر و کوچکتر شده است، یعنی همان که دهکده جهانی اش مینامند و از سوی دیگر در این دهکده عصر انفجار اطلاعات، آشکارو ناآشکار، همان قواعدی حکمفرما و جاری است که در دهکدههای عصر حجر بود، یعنی «یاسا»ی زورمداری و قلدری. براستی در این جهان بدآیین و کژآیین زندگی میکنیم. چه باید کرد؟ گله و شکوه از چرخ گردون دردی دوا نخواهد کرد؛ میباید سلاحهای دیرین جهان را تیزتر کرد؛ سلاح کاری و کارآمد مردم در طول تاریخ فرهنگ بوده است.»
تهیه و تنظیم:حسن مجیدی
جهان تشیع در سوگ رحلت آیتالله العظمی اراکی
شامگاه سهشنبه 8 آذر1373 آیتالله العظمی محمدعلی اراکی[متولد 24 جمادی الثانی 1312 برابر با 2 دی1273 دراراک] مرجع عالیقدر شیعیان و استاد برجسته حوزه علمیه قم درگذشت و پس از مراسم تشییع در تهران و قم، بعدازظهر روز پنجشنبه 10 آذر 1373 در حرم مطهر حضرت معصومه(س) در قم به خاک سپرده شد.
روزنامه کیهان- چهارشنبه 9 آذر 1373
مهندس مهدی بازرگان درگذشت
مهندس مهدی بازرگان [متولد سال ۱۲۸۶ در تهران] نخستوزیر دولت موقت که از یک عارضه حاد و طولانی قلبی رنج میبرد، عصر دیروز در بیمارستانی در زوریخ درگذشت. بیماری مهندس بازرگان روز ۱۴ آذرماه امسال به شکل حادتری نمایان شد و وی را که ۸۷ سال داشت در پی یک آنفارکتوس قلبی برای ۱۰ روز در بیمارستان دی بستری کرد.در مدت بستری بودن در بیمارستان، پزشکان معاینات و آزمایشهای فراوانی برای بررسی امکان عمل جراحی روی او انجام دادند و در نهایت توصیه کردند که برای درمان به خارج از کشور منتقل شود.شورای عالی پزشکی ایران با تقاضای بستگان مهدی بازرگان جهت اعزام وی بهخارج از کشور برای انجام عمل جراحی قلب موافقت کرده بود.... مهندس بازرگان به تشخیص پزشکان بیمارستان دی بامداد دیروز بهمنظور تداوم معالجات پزشکی در کشور سوئیس، به اتفاق همسر و دامادش عازم زوریخ شد. او در فرودگاه زوریخ پساز خروج از هواپیمای شرکت هواپیمایی سوئیس ایر دچار حمله قلبی شد که با تلاش اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوئیس که در فرودگاه در انتظار وی بودند بلافاصله با یک فروند هلی کوپتر به نزدیکترین بیمارستان منتقل شد. معالجات تکمیلی در بیمارستان زوریخ مؤثر واقع نشد و مهندس بازرگان در ساعت ۱۵ به وقت تهران درگذشت.
روزنامه ایران - شنبه 1 بهمن 1373
بهرهبرداری از دو نیروگاه بادی برای نخستین بار در کشور آغاز شد
برای نخستین بار در کشور دو نیروگاه بادی در ارتفاعات شهرستان رودبار روز پنجشنبه [29 دی 1373] با حضور دکتر حسن حبیبی معاون اول رئیس جمهوری به بهرهبرداری رسید.بهگزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، مهندس علی محمد احمدی مجری طرح تحقیقات و کاربرد انرژیهای نو وابسته به سازمان انرژی اتمی در مراسم آغاز بهرهبرداری از این دو نیروگاه بادی گفت:«باتوجه به وزش مستمر باد در منطقه، قیمت تولید هر کیلو وات برق در نیروگاه بادی ۱۳ ریال میشود، درحالی که تولید این مقدار برق از سوختهای فسیلی ۷۵ ریال هزینه در بردارد.
دو نیروگاه بادی در کمتر از سه ماه راهاندازی شده و قرار است ۳۰۰ دستگاه از این نیروگاهها در منطقه رودبار نصب شود. وی ظرفیت تولید سالانه دو نیروگاه بادی را ۶ هزار مگاوات ساعت برق ذکر کرد. مقدار باد لازم برای حرکت پرههای مولدهای نیروگاه بادی ۵ متر برثانیه است و در سرعت بیش از ۲۵ متر بر ثانیه پرهها بهطور خودکار متوقف میشوند. برای راهاندازی این دو نیروگاه چهار میلیون مارک و دویست میلیون ریال هزینه شده است که در کمتر از دوسال سرمایه مصرف شده در این نیروگاهها بازگشت میکند.»
روزنامه ایران- شنبه 1 بهمن 1373
نخستین فروشگاه زنجیرهای رفاه گشایش یافت
نخستین فروشگاه زنجیرهای رفاه روز پنجشنبه [11 اسفند 1373] با حضور حجتالاسلام اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری، جمعی از وزرا و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ضلع جنوبی توقفگاه بیهقی تهران گشایش یافت.رئیس جمهوری به هنگام گشایش نخستین فروشگاه زنجیرهای رفاه گفت: «هدف اصلی از ایجاد و راهاندازی این فروشگاهها تأمین آسایش و آرامش خاطر عموم مردم است. اگر در ازای هریکصدهزار نفر جمعیت یک فروشگاه رفاه تأسیس شود، سیستم توزیع و عرضه کالا بهطور اساسی دگرگون میشود. با توجه به استقبال چشمگیر مردم برای احداث فروشگاههای زنجیرهای رفاه، تأسیس این نوع فروشگاهها به هر تعدادی که لازم باشد، ممکن و عملی است.رئیس جمهوری افزود: مشارکت بخش خصوصی در احداث فروشگاههای زنجیرهای رفاه بسیارمفید است و این بخش میتواند با امکاناتی که در اختیار دارد بهطور مؤثری در تأسیس این فروشگاهها و عرضه مناسب کالا همکاری کند. قرار است در هر منطقه که دارای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، یک فروشگاه رفاه تأسیس شود که در آن صورت علاوه بر صرفهجویی در وقت، مردم میتوانند هر وقت که اراده کنند برای تهیه کالاها و اجناس مورد نیاز خود اقدام نمایند. این فروشگاهها همچنین موجب میشود که مردم از انبار کردن کالاها و اجناس بیش از احتیاج خود، خودداری کنند.»
نخستین فروشگاه زنجیرهای رفاه که عملیات احداث آن از حدود سه ماه پیش آغاز شد، دارای ۱۵ هزار متر مربع مساحت و ۶هزار متر مربع زیربنا است و تحت مدیریت شرکت شهروند وابسته به شهرداری تهران اداره میشود.
در این فروشگاه بیش از ۱۱هزارو ۷۰۰ قلم کالا برای فروش عرضه خواهد شد که حدود ۹۸ درصد آن را کالاهای تولید داخل تشکیل میدهد.
روزنامه ایران - شنبه 13 اسفند 1373
سد ۱۵ خرداد افتتاح شد
سد ۱۵ خرداد با ظرفیت ذخیرهسازی ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب، بعد از ظهر دیروز با حضورحجتالاسلام اکبر هاشمی رفسنجانی مورد بهرهبرداری قرار گرفت. با احداث این سد که برای آن ۱۴۰میلیارد ریال و بیش از ۳۲ میلیون دلار هزینه شده است، علاوه برتأمین بخش اعظمی از آب آشامیدنی شهر قم، زمین های اطراف رودخانه قمرود نیز به زیر کشت میرود.عملیات اجرایی سد ۱۵ خرداد که در ۸۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان قم و در مسیر جاده قم - دلیجان احداث شده است، از آبان ماه سال ۱۳۶۵ به فرمان حضرت امام خمینی توسط بنیاد ۱۵خرداد آغاز شد.
روزنامه ایران - سهشنبه 16 اسفند 1373
یادگار امام به سرای جاوید شتافت
حجتالاسلام حاج سید احمد خمینی صبح روز یکشنبه هفته گذشته [21 اسفند 1373] در پی یک عارضه قلبی، مغزی و تنفسی به بیمارستان بقیهالله الاعظم جماران منتقل شد و در تمامی مدت تا لحظه عروج روح ملکوتیش یک تیم بزرگ از متخصصان پزشکی به تلاش وسیعی دست زدند تا فعالیت قلب و سیستم عصبی او را احیا کنند.پزشکان هر آنچه در توان داشتند انجام دادند. انبوه جمعیت در مقابل بیمارستان و در حسینیه جماران به درگاه خداوند دست به دعا برداشتند تا یادگار امام را در میان امت باقی بگذارد اما خداوند چنان تقدیر کرد که روح مطهر حجتالاسلام حاج سید احمد خمینی را مقارن ساعت ۱۵ /۱۵ دقیقه به جوار رحمت واسعه خود بخواند. زمانی که پزشکان ناامید از ادامه تلاش شدند و دستگاههای پزشکی توقف کامل فعالیتهای بدن را نشان داد به ناگاه شیون و فغان فضای بیمارستان قلب جماران و آسمان حسینیه جماران را در بر گرفت. با قطع برنامههای رادیو و تلویزیون واعلان خبر ارتحال ملکوتی یادگار گرامی حضرت امام، امت امام از گوشه و کنار شهر رو بهسوی حسینیه جماران آوردند و در این مکان که به عطر وجود حضرت امام و یادگار گرامی او تا ابد آمیخته است، غمبارترین عزاداریها را به عمل آوردند....
روزنامه ایران - شنبه 27 اسفند 1373