ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ربیعی، سخنگوی دولت اعلام کرد
آب، برق و گاز مجانی برای 30 میلیون نفر
گروه سیاسی/ درحالی که فشار و تحریم اقتصادی امریکا هر روز ابعاد تازهای به خود میگیرد، علی ربیعی، سخنگوی دولت اعلام کرد که براساس تصمیمات اتخاذ شده در هیأت دولت با هدف اصلاح الگوی مصرف؛ مصرف آب، برق و گاز خانوارهای کممصرف که عمدتاً در دهکهای پایین هستند رایگان شد.
به گزارش ایرنا، ربیعی روز گذشته در حاشیه نشست هیأت وزیران این خبر را اعلام کرد و افزود: با احتساب بعد خانوار حدود ۳۰ میلیون نفر شامل بهرهمندی رایگان خواهند بود. دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری اضافه کرد: این مصوبه شامل سکونتهای دائمی شهری و روستایی و عشایری است. البته برای اجرای عدالت واحدهای خالی از سکنه و سکونتگاههای دائمی مثل باغ ویلا و ویلاها مشمول این مصوبه نخواهند بود.
ربیعی تأکید کرد: این تصمیم موجب کمک به خانوارهای دهکهای پایین است و بخشی از هزینههای اجتنابناپذیر آنها را کاهش خواهد داد. هرچند سخنگوی دولت از رایگان شدن آب، برق و گاز برای خانوارهای کممصرف خبرداد، اما دستکم مسأله رایگان شدن برق کممصرفها، نخستین بار دوم شهریور امسال در جلسه ویدیوکنفرانسی هیأت دولت با رهبر معظم انقلاب مطرح شد.
در آن جلسه بود که حجتالاسلام حسن روحانی از مصوبه جدید دولت مبنی بر رایگان شدن هزینه برق کممصرفها که ۳۰ میلیون نفر از جمعیت ایران را شامل میشود، خبر داد و گفت: «شرط رایگان بودن هزینه برق منوط به مصرف پایینتر از میانگین مصرف خانوار است و خانوارهای میانمصرف نیز با کاهش مصرف خود میتوانند از این امکان برخوردار شوند.» به گفته روحانی، برای نخستین بار پس از انقلاب، هزینه برق برای خانوارها و اقشار ضعیف رایگان میشود.
خروج اقتصاد ایران از رکود
ربیعی در ادامه گفتوگو با خبرنگاران، اعلام کرد که رشد تولید ناخالص داخلی در ۶ ماه اول ۹۹ مثبت شد و اقتصاد ایران از رکود بیرون آمد.
او این خبر را با تکیه بر آمارهای بانک مرکزی اعلام کرد و افزود: بر اساس گزارش بانک مرکزی رشد اقتصادی ۶ ماهه با نفت ۱.۳ درصد و بدون نفت ۱.۴ درصد مثبت شد. همچنین در ۶ ماهه نخست سال، بخش کشاورزی رشد ۴.۴ درصد، نفت ۰.۸ درصد، گروه صنایع و معادن ۵.۴ و خدمات به علت تداوم کرونا و تعطیلیها منفی ۰.۲ درصد بود. ربیعی با اشاره به اینکه جنگ اقتصادی و تحریمهای ترامپ ما را از دستیابی به ۵۰ میلیارد دلار پول و منابع ارزی محروم کرد، اضافه کرد: ۳ سال مدیریت و نگاهداشت اقتصاد از فروپاشی، باعث شد نوعی اقتصاد مقاومتی در کشور شکل بگیرد که نتیجه آن بیاثر شدن تحریم با ترامپ و بیترامپ است.
سخنگوی دولت تأکید کرد: دولت دوازدهم آثار منفی تحریم بر اقتصاد ایران و حتی اقتصاد سالهای آینده را به جان خرید و مردم هم سختیهای زیادی متحمل شدند. مطمئناً این رشد در سال آینده کمتر از ۴ درصد نخواهد بود.
نحوه اجرای طرح مجلس برای کمک معیشتی 6 ماهه
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری، درباره زمان و چگونگی اجرای قانون «تأمین کالاهای اساسی مردم» نیز با تأکید بر اینکه اساساً دولت از هر طرح و پیشنهاد قابل اجرا که بتواند رنج دوران تحریم برای مردم را کم کند، استقبال میکند، اضافه کرد: با وجود اینکه طرح مجلس به لحاظ منابع پیشبینی شده، امکانپذیر و عملی نبود و در چند مورد تغییرات متعدد منابع، آثار منفی داشت، اما دولت به دلیل احترام به قانون سعی کرد تا طرح معیشتی ستاد ملی کرونا را که منابع آن در دسترس و متناسب با ظرفیتهای موجود بوده و بودجه یا بورس را هم دچار چالش نمیسازد، به نحوی ترکیب کند. او با اشاره به اینکه جلسات مشترکی بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت رفاه با نمایندگان و کمیسیونهای مرتبط برگزار شد و دولت جامعه هدف خود را ۳۵ میلیون نفر قرار داد، گفت: برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی نظیر بهزیستی و کمیته امداد نفری ۱۲۰ هزار تومان و بقیه جامعه هدف ۱۰۰ هزار تومان پرداخت خواهد شد. همچنین پرداخت دو ماه از ۶ ماه مصوب مجلس به سال ۱۴۰۰ مورد توافق کلی صورت گرفت.
سخنگوی دولت درباره وضعیت آییننامه اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها نیز با بیان اینکه دولت معتقد است خروج از پروتکل الحاقی هیچ کمکی به رفع تحریمها نخواهد کرد، گفت: اما به رغم این مخالفت، به لحاظ احترام به قانون، رئیس جمهوری در پاسخ به نامه رئیس سازمان انرژی اتمی دستور تدوین آییننامه اجرایی این قانون را داده و قطعاً دولت منافع ملی و تأثیر آن را در همه مراحل اجرای قانون ملاحظه خواهد کرد.
او در پاسخ به این ادعا که سخنگوی سازمان انرژی اتمی در کمیسیون و صحن، از سوی دولت با طرح مجلس موافقت کرده است نیز گفت: در صحبت با ایشان، اشاره کردند که عمده مباحث سخنگوی سازمان انرژی اتمی در کمیسیون در خصوص مسائل فنی بوده و بحق هم اشاره کردند که برخلاف شایعات و تهمتهای بیاساسی که زده میشود توانایی ایران در بعد فنی بسیار بالاست. ربیعی ادامه داد: در بحث سیاسی نیز نماینده دولت در جلسه علنی به صراحت مخالفت خود را با این مصوبه اعلام کردهاست.
همچنین سازمان انرژی اتمی در انتهای مهرماه در نامهای سری به رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن برشمردن تواناییهای فنی این سازمان در بعد سیاسی به صراحت اعلام کرده است که با توجه به جمیع جهات از هرگونه اقدام تقنینی جدید خودداری شود. سخنگوی دولت درباره علت دستور مقام معظم رهبری برای رسیدگی به لوایح مرتبط با FATF گفت: با توجه به اهمیت موضوع و اثر تصویب لوایح FATF بر بهبود روابط بانکی و مالی بینالمللی و رفع برخی موانع موجود در این حوزه، دولت سهولت موضوع را از طریق مقام معظم رهبری پیگیری و ایشان نیز دستور رسیدگی مجدد به موضوع را دادهاند. ربیعی افزود: فکر میکنم امروز همه باید به منافع مردم نگاه کنند و ان شاءالله با همکاری مجمع، این مشکل رفع خواهد شد.
سخنگوی دولت در پاسخ به شبهاتی درباره امیدواری دولت به بایدن و مبنای بودجهریزی بر این اساس نیز گفت: حمایت اجتماعی و تامین زیرساخت توسعه دو محور اصلی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ است که لازمه آن تجهیز منابع است. سیاست دولت در حوزه خارجی کاملاً شفاف و مشخص است، طبیعتاً در قالب برجام حرکت خواهد کرد.
وزیر نیرو در گفت و گو با « ایران» تشریح کرد
سازوکار رایگان شدن برق
مرتضی گل پور
خبرنگار حوزه دولت
روز گذشته علی ربیعی، سخنگوی دولت از رایگان شدن آب، برق و گاز برای مشترکان کممصرف خبرداد که حدود 30 میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل میشود. پیش از این، درباره جزئیات و چرایی و سازوکار رایگان شدن «برق» برای مشترکان کممصرف، با رضا اردکانیان، وزیر نیرو در حاشیه جلسه هیأت دولت گفتوگو کردهایم که میخوانید.
٭٭٭
هدف دولت از طرح رایگان کردن برق برای کم مصرفها چیست و اساساً چه گروههایی از مصرف کنندگان را شامل میشود؟
اولاً این طرح، بخشی از یک برنامه وسیع دولت برای مدیریت مصرف است. آنچه دولت در این مقطع تصمیم گرفت و تصویب کرد، ناظر بر این بود که ما گروه مصرفکنندگان خانگی برق را به سه دسته تقسیم کردیم. بهطور کلی، حدود 37 میلیون مشترک برق در کشور داریم که حدود 30 میلیون آنان، مشترک خانگی هستند. از این 30 میلیون مشترک خانگی، 8 میلیون و 400 هزار نفر یا مشترک، واقعاً مصرف کمی دارند. بنابراین هدف از تصمیم این نبود که اعلام کنیم کسانی که تا این مقدار مشخص مصرف میکنند، به آنان تخفیف 100 درصد خواهیم داد، بلکه در بررسی قبوض برق این مردم و مصرف آنان، متوجه شدیم حدود 30 درصد مشترکان در مناطق مختلف، واقعاً مصرفشان کم است. این 30 درصد کم مصرف، حدود 8 میلیون و 400 هزار مشترک را شامل میشوند که در میان آنان، گروه وسیعی را هم خوشمصرف مینامیم، یعنی کسانی که در حد فاصل کممصرفی تا الگوی مصرف قرار دارند. اینها نیز حدود 16 میلیون و 700 هزار مشترک هستند. در کنار اینها، جمع محدودتری هم هستند که بیشتر از الگوی تعیین شده برق مصرف میکنند که تعداد اینها نیز حدود 4 میلیون و 400 هزار مشترک هست. اگر به مصرف این سه گروه نگاه کنیم، میبینیم که گروه کممصرفها، در مجموع نزدیک به 6 درصد برق مصرفی بخش خانگی را مصرف میکنند و در مقابل، گروه پرمصرف، با اینکه تعدادشان نصف مشترکان کممصرف است، برق مصرفیشان 7 برابر گروه کممصرف است. با این توضیحات، روشن میشود که هدف اصلی این طرح، این است که ما هر سه گروه را تحت تأثیر قرار دهیم تا مصرف خود را کم بکنند.
اما اساساً چرا در پی کم کردن مصرف برق هستید؟
یک مشکل جدی در کشور داریم و آن هم اینکه هر سال باید سرمایهگذاری سنگینی در زمینه تولید و تأمین برق انجام دهیم تا فقط از اوج بار عبور کنیم و اوج بار را پوشش دهیم. مضافاً اینکه سالانه حدود یک میلیون مشترک جدید هم به ما اضافه میشود. در کنار اینها، کشور ما کشوری رو به توسعه است و ما باید برق بیشتری تولید و عرضه کنیم. اما همانطور که اشاره کردم، جدا از برقی که باید تولید کنیم یا نیروگاههایی که باید بسازیم تا به این نیاز صحیح توسعهای پاسخ دهیم، سالانه اوج بار و مصرفی هم داریم که این اوج بار در 40 سال گذشته هر سال به صورت غیرمتعارف افزایش یافته است. به این معنی که سالانه اوج بار ما حدود 7 درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده است و این یعنی چند هزار مگاوات سرمایهگذاری جدید و هزینههای فوقالعاده زیاد. اگر ما بتوانیم با عادت مناسبتری از مصرف، این اوج بار را کاهش دهیم، نه تنها هزینه زیادی انجام نخواهیم داد، بلکه میتوانیم این هزینه را در بخشهای دیگر صرف کنیم. بنابراین هدف اصلی این طرح، مدیریت مصرف و کاهش مصرف برق در کشور است.
چرا برای مدیریت مصرف برق، به جای افزایش قیمت، به دنبال تخفیف 100 درصدی یا رایگان کردن برق برای کممصرفها هستید؟
ما میتوانستیم مانند سایر کشورها از ابزار قیمت برای کاهش مصرف استفاده کنیم. اما ابزار قیمت یک سکه دو رو است که یک روی آن افزایش قیمت است و روی دیگر آن میتواند کاهش قیمت باشد. گاهی با افزایش قیمت باعث میشوید مصرف کاهش یابد و جای دیگر هم برای تشویق به کممصرفی، میتوانید با کاهش قیمت برق، گروهی را که بهواقع کممصرف میکنند را انگیزه بدهید تا همچنان کممصرف باقی بمانند. ضمن اینکه در این مسیر، میتوانید گروه پرمصرف را هم تشویق کنید تا به کممصرفها بپیوندند. برآوردهای ما نشان میدهد که حدوداً یک میلیون و 100 هزار مشترک خوشمصرف، در نزدیکی کممصرفها قرار دارند که تنها با 10 درصد کاهش برق مصرفی خود، میتوانند به مشترک کم مصرف تبدیل شوند و قبض برق آنان هم به رقم صفر تبدیل شود.
ارزیابی شما از میزان صرفهجویی ناشی از این طرح چیست؟
اگر این طرح به نتیجه برسد، صرفهجویی قابل ملاحظهای در سرمایهگذاری برای پاسخگویی به نیازهای رو به تزاید بخش خانگی خواهیم داشت. زیرا امسال 8 هزار و 260 مگاوات اوج بار داشتیم که از این میان، شاید حدود 24 هزار مگاوات ناشی از دستگاههای سرمایشی بود که از این میزان نیز 70 درصد در بخش خانگی بود. بنابراین اگر مردم ببینند میتوانند با مدیریت این دستگاههای خنککننده در خانه، هزینه برق خود را کاهش دهند و کاهش هزینه برق برای آنان ملموس شود، آن هم به این صورت که بلکه پول کمتری بپردازند و بعضاً تخفیف 100 درصدی بگیرند، کمک زیادی به صنعت برق و اقتصاد کشور خواهد کرد. نکته مهم این است که این طرح متوقف به این بخش نخواهد بود و علاوه بر بخشهای خانگی در بخشهای دیگر هم ادامه خواهد یافت تا در نهایت با کمک مردم به کشوری تبدیل شویم که مصرف ما در بخش مولد و صنعتی به مراتب بیشتر از بخش خانگی باشد. زیرا اکنون مصرف برق کشور در بخش صنعتی و تولیدی، به اندازه مصرف در بخش خانگی است، درصورتی که در دنیا مصرف بخش مولد و صنعتی به مراتب بیشتر است.
این 30 میلیون نفر که برقشان رایگان خواهد شد، در کدام نقاط کشور ساکن هستند؟
براساس تعرفههای برق 5 منطقه آب و هوایی داریم که شامل مناطق عادی، گرمسیر4، گرمسیر3، گرمسیر2 و گرمسیر1 میشود که هر منطقه نیز الگوی مصرف خود را دارد. براساس آمارها، در هر منطقه حدود 30 درصد مشترکان در زمره کممصرفها قرار میگیرند. بنابراین میتوانیم به طور کلی بگوییم که در کشور ما در بخش خانگی 30 درصد مصرفکنندگان کممصرف هستند.
در جلسه کمیسیون مشترک درباره نحوه اطمینان از اجرای کامل برجام بحث شد
اول دی، نشست مجازی وزرای خارجه ایران و 1+4
گروه سیاسی/ حاضران در نشست روز گذشته کمیسیون مشترک برجام درباره نشست مجازی غیررسمی وزرای خارجه ایران و گروه 1+4 اول دی سالجاری توافق کردند.
نشست مجازی کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزارت خارجههای ایران و گروه 1+4 شامل فرانسه، روسیه، چین و انگلیس روز گذشته به صورت مجازی به ریاست «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران و «هلگا اشمید» دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد. نشستی که به گفته «میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی، موضوع آن و چگونگی اطمینان از اجرای کامل و متوازن برجام و نقش امریکا به عنوان محور اصلی مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت. «هلگا اشمید» در بیانیهای که بعد از این نشست صادر شد، اعلام کرد که مشارکتکنندگان در این نشست در پرتو چالشهای موجود، درباره همکاری درخصوص حفظ برجام و نحوه اطمینان حاصل کردن از اجرای کامل و مؤثر آن از سوی تمامی طرفین بحث کردند. همچنین مشارکتکنندگان درخصوص برگزاری یک نشست غیررسمی وزرای امور خارجه دولتهای عضو برجام در تاریخ اول دی ۱۳۹۹ بهصورت ویدیوکنفرانس، توافق کردند.
اتحادیه اروپا پیش از این از برگزاری این نشست خبر داده بود و دستورکار این نشست را تلاشهای جاری برای حفظ برجام و روشهای مؤثر برای اجرای کامل این توافق از سوی همه طرفین و آمادگی تبادل نظر در سطح وزرا برشمرده بود. یک رسانه روس هم دو روز پیش در خبری به نقل از یک منبع دیپلماتیک اعلام کرد که نمایندگان ایران و گروه 1+4 در نشست مجازی روز چهارشنبه خود درباره مقدمات برگزاری یک نشست وزارتی درخصوص برجام رایزنی خواهند کرد. این منبع دیپلماتیک گفت نشست وزارتی مذکور ممکن است قبل از پایان سال جاری میلادی به صورت مجازی برگزار شود.
پیشتر سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در زمینه دستور کار کمیسیون مشترک برجام گفته بود که این نشست، یکی از نشستهای عادی و معمول کمیسیون مشترک برجام هست که در سطح معاونان وزرا و مدیران سیاسی وزارت خارجههای کشورهای طرف برجام هر ٣ ماه یک بار به منظور بررسی روند اجرای برجام و موانع اجرای تعهدات توسط طرفهای برجام برگزار میشود.
کمیسیون مشترک برجام در شرایطی برگزار شد که همایش تجاری ایران و اروپا که قرار بود از روز دوشنبه تا چهارشنبه برگزار شود در اعتراض اتحادیه اروپا به بهانههای حقوق بشری در پی اعدام روحالله زم به تعویق افتاده بود. اتفاقی که باعث شد این شائبه شکل گیرد که آیا اقدام معترضانه اروپاییها شامل حال نشست کمیسیون برجام هم خواهد شد که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد که برنامه این اتحادیه درخصوص زنده نگهداشتن برجام و برگزاری کمیسیون مشترک برجام در روز چهارشنبه تغییری نخواهد کرد.
اعتراض ایران به گزارش کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس
حمید بعیدینژاد، سفیر ایران در لندن با اعلام خبر ارسال یادداشت رسمی ایران به وزارت خارجه انگلیس در محکومیت گزارش مغرضانه کمیته روابط خارجی پارلمان این کشور، گفت: این گزارش هیچ گونه مشروعیت و ارزشی ندارد و هماهنگ کننده آن بلندگوی منافقین و جریانهای برانداز است.
کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس اخیراً در گزارشی مغرضانه از دولت جانسون درخواست کرد تا اقداماتی را علیه جمهوری اسلامی در پیش بگیرد و به دنبال جایگزینی برای برجام باشد. کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس در بخشی از این گزارش، خواستار اقداماتی با هدف درج نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی شده است.
بعیدینژاد در واکنش به گزارش کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس درخصوص ایران نوشت: «گزارش کمیتهای در پارلمان انگلیس پیرامون ایران، مصوبه و جمع بندی پارلمان انگلیس نمیباشد و به مصوبه پارلمان هم تبدیل نخواهد شد.» سفیر ایران در ادامه گفت: «این گزارش در جمع بسیار محدودی با رهیافتی کاملاً خصمانه و بر مبنای تحلیل و توصیههای صهیونیستها و منافقین برای آخرین تأثیرگذاریها بر تحولات آینده تهیه شده است.» او اضافه کرد: «تام توگندهات» هماهنگ کننده تهیه این گزارش، بلندگوی منافقین و جریانهای برانداز میباشد.» وی تصریح کرد: «این گزارش هیچ گونه مشروعیت و ارزشی ندارد و سفارت کشورمان طی یادداشتی رسمی به وزارت خارجه انگلیس، تهیه چنین گزارشی از سوی برخی نمایندگان افراطی مجلس انگلیس را شدیداً محکوم کرده است.»
تهران هر اقدام تخریبی علیه امنیت و سلامت دریانوردی را مردود میداند
«سعید خطیبزاده»، سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حادثه انفجار و آتشسوزی یک نفتکش در دریای سرخ گفت:جمهوری اسلامی ایران هر گونه تحرک و اقدام تخریبی علیه امنیت و سلامت دریانوردی و آزادی تجارت بینالمللی را مردود میشمارد. به گزارش ایرنا، خطیب زاده ابراز امیدواری کرد کشورهای منطقه مساعی خود را در تقویت همکاریها درباره تأمین امنیت دریانوردی، مبارزه با دزدان دریایی و مقابله با تجارت مواد ممنوعه برای نیل به امنیت پایدار منطقهای افزایش دهند. شرکت امنیت دریایی انگلیس موسوم به «امبری» چهارشنبه گذشته اعلام کرد که یک نفتکش تحت مدیریت یونان پس از برخورد با مین در بندر الشقیق عربستان آسیب دیده است. نفتکش یاد شده حامل پرچم مالت و محمولهای از هلند بوده که در بندر الشقیق ترخیص شده است. این بندر در دریای سرخ در شمال مرز یمن قرار دارد. شرکت اپراتور نفتکش ادعا کرده که از سوی یک منبع ناشناس مورد حمله قرار گرفته است. گفته میشود این حادثه تلفاتی به دنبال نداشته و تمام خدمه سالم هستند.
دیگه چه خبر
بایدن تحریمهای هستهای را برخواهد داشت
خبر اول اینکه، مدیر اجرایی انجمن کنترل جنگافزار در واشنگتن، بازتاب اظهارات رئیس جمهوری ایران را مثبت ارزیابی کرد و گفت دولت جدید امریکا آماده بازگشت به تعهدات برجامی است تا با برداشتن تحریمهای اساسی دوره ترامپ، ایران از منافع اقتصادی توافق هستهای برخوردار شود. «دریل کیمبال» در گفتوگو با ایرنا افزود: در ماه ژانویه یک حامی اساسی برجام وارد کاخ سفید خواهد شد. این یک فرصت مهم برای بازگشت دو کشور به اجرای کامل تعهدات برجامی است. همچنین آقای روحانی میداند که بایدن تحریمهای هستهای را برخواهد داشت. البته این کار به اجرای کامل برجام توسط ایران هم بستگی خواهد داشت. این کارشناس خلع سلاح در امریکا اضافه کرد: سخنان روحانی بازتاب خوبی در اینجا (امریکا) داشت که نشان میدهد ایران هم آماده اجرای برجام است که مورد استقبال دولت بایدن و مقامهایی است که بزودی وارد دولت بعدی میشوند. کیمبال گفت: بایدن از اختیار اجرایی برای برداشتن همه تحریمهایی برخوردار است که رئیس جمهوری اوباما در ژانویه ۲۰۱۶ پس از برجام برداشته بود. آنها ممکن است که تحریمهای دیگری که ترامپ تحت عناوین مختلف وضع کرده است که مرتبط به برنامه هستهای ایران نیست را هم مورد ارزیابی قرار دهند. این بخشی از گفتوگوهای آینده میان نمایندگان رئیس جمهوری روحانی و رئیس جمهوری بایدن خواهد بود.
عراقچی شایعات درباره دیدارهای محرمانه
در عمان را رد کرد
خبر دیگر اینکه، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در واکنش به برخی شایعات درباره سفرش به عمان گفت: قصهپردازانی که از ملاقاتهای خیالی صحبت میکنند، درک درستی از شرایط کنونی ندارند. «سیدعباس عراقچی» در رشته توئیتی در حساب کاربری خود با اشاره به سفر به عمان و دیدارهایش با مقامات مسقط نوشت: «قصهپردازانی که از ملاقاتهای خیالی صحبت میکنند ظاهراً درک درستی از شرایط کنونی ندارند. سفری فشرده و بسیار مفید. در میان کشورهای حوزه خلیج فارس روابط ایران با عمان همواره از ویژگی و اهمیت خاصی برخوردار بوده است.» گفتنی است برخی شایعات مبنی بر دیدارهای محرمانه عراقچی با نمایندگانی از دولت آینده امریکا در عمان مطرح شده بود.
تکذیب رایزنی انتخاباتی سید محمد خاتمی و لاریجانی
شنیدیم که، سخنگوی حزب اتحاد ملت گفت: در جریان اصلاحات هیچ بحثی در رابطه با علی لاریجانی و گفتوگو با او مطرح نشده است. به گزارش برنا، «حسین نورانی نژاد»، در رابطه با برخی اخبار که در مورد کاندیداتوری علی لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ از سوی جریان اصلاحطلب و تعامل او با رئیس دولت اصلاحات در انتخابات آتی، گفت: برخی خبرسازی کردند که رئیس دولت اصلاحات با علی لاریجانی نشستی داشته و برای انتخابات ۱۴۰۰ با او تعامل کرده، مشهود و بدیهی است که این اخبار واقعیت ندارد و کذب است. او تأکید کرد: طی روزهای اخیر خبرهای اینچنینی بسیار حواشی ایجاد کرده اما صرفاً خبر تعامل رئیس دولت اصلاحات با لاریجانی بهطور واضح کذب است. البته بعید میدانم لاریجانی هم علاقهای داشته باشد در اردوگاه اصلاحطلبی برای انتخابات ۱۴۰۰ حضور پیدا کند.
کانادا خواهان شفافسازی ایران
دست آخر اینکه، مشاور نخستوزیر کانادا و مسئول کمک به خانواده قربانیان سرنگونی پرواز تهران کییف خواهان شفافسازی ایران در سانحه سقوط هواپیما شد. به گزارش ایلنا رالف گودیل از ایران خواست به سؤالات مهم درباره چرایی و چگونگی شلیک به هواپیمای اوکراینی جواب دهد. وی گفت: ایران بسیاری از سؤالات را بیپاسخ گذاشته و اقدامی برای شفافسازی موضوع انجام نداده است. همزمان جاستین ترودو نخستوزیر کانادا هم بر لزوم پیگیری خواستههای خانوادههای قربانیان هواپیمای اوکراینی تأکید کرد.
وزیر دفاع: قراردادهایی در حوزه صادرات تسلیحات با دیگر کشورها منعقد شد
وزیر دفاع با بیان اینکه قراردادهایی در حوزه صادرات تسلیحات با دیگر کشورها منعقد شده است، گفت: همکاریهای تسلیحاتی ایران با کشورهای مختلف در حال پیگیری است.
به گزارش خانه ملت، امیرحاتمی در توضیح همکاریهای تسلیحاتی ایران با سایر کشورها گفت: همکاریهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران با برخی از کشورها در دورهای که امریکاییها تلاش کردند و تحریمهای تسلیحاتی را علیه ما اعمال کردند بعد از رفع تحریم بهخوبی در حال پیگیری است. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ادامه یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران در این مدت در حوزه صادرات تسلیحات به برخی کشورها به جاهای خوبی رسیده و قراردادهایی هم در این زمینه منعقد شده است. در حوزه خرید تسلیحات نیز مذاکراتی با کشورهای مختلف در حال انجام است.
تأکید مستمر بر همافزایی ملی در بیانات رهبری
ادامه از صفحه اول
و یا به تعبیر ایشان صدای واحدی از ایران اعم از مردم و مسئولان بلند باشد، به معنای تقویت جبهه داخلی هم برای حل مشکلات داخلی و هم ابزار چانهزنی قوی در مناسبات و مراودات بینالمللی است. اینکه ایشان این مهم را یادآوری میکنند شاید ناشی از آن باشد که روابط مسئولان در قوا و حوزههای مختلف آنگونه که شایسته و بایسته است، نیست حال آنکه هر عقل سلیمی میپذیرد در مواجهه با شرایط سخت، کدورتهای شخصی یا رقابتهای جناحی باید به مرتبه نازلتری از اهمیت برود و آنچه در اولویت قرار گیرد، مسائل و منافع کلان و ملی است. اینکه ایشان تأکید دارند رفع تحریم بهدست طرفهای خارجی است اما خنثی کردن اثر تحریم در داخل و به دست خود ماست نکته بسیار مهمی است که راه حل تحقق آن نیز در همان توصیه قبلی ایشان یعنی تقویت روحیه همکاری و همافزایی ملی است. اینکه در مواجهه با شرایط احتمالی آینده در حوزه سیاست خارجی و معطوف به چگونگی رفع تحریمها، صداها و اقدامات مختلف و پراکندهای مطرح باشد که گاهاً از چارچوبهای متعارف بیان دیدگاهها خارج شده و بیشتر نمایشگر تقابل داخلی است، برخلاف رهنمود صریح رهبر معظم انقلاب است که اتفاقاً در همان سخنان روز گذشته مسئولان را به گفتوگو با همدیگر برای رفع اختلافات توصیه کردند و گفتند که وقتی میتوان با دنیا گفتوگو کرد چرا در داخل با همدیگر گفتوگو نمیکنید. بنابراین به نظر میرسد از منظر رهبر معظم انقلاب لازمه هر اتفاق مثبتی در کشور معطوف به پیشرفت و آینده بهتر ایران اسلامی، پرهیز از این پراکندگیها و مواضع اختلافی و جایگزین کردن شیوههای همگرایی و همکاری ملی است. رهبر معظم انقلاب این نکته را هم یادآوری کردند که اگر راهحلهایی برای رفع تحریمها وجود داشته باشد در عین حال که به وعدههای غربیها هم نباید اعتماد کرد، حتی یک ساعت هم نباید تأخیر شود. بر سر اینکه تحریمها چقدر در بروز مشکلات اقتصادی و معیشتی تأثیرگذار است شاید اختلافنظرهایی وجود داشته باشد، اما به هر حال بر مسئولان کشور است که از راههای عقلانی و عزتمدارانه برای رفع همین تحریمها تلاش کنند. خنثیسازی تحریمها بهعنوان پارادایم اصلی در راستای مقاومسازی کشور، منافاتی با تلاش در جهت رفع تحریمهای ظالمانه فعلی ندارد و باید از هر تلاش و اقدام عزتمندانه و در چارچوبهای رسمی نظام در این مسیر حمایت کرد. منتها باز هم به همان نکته مهمتر میرسیم که برای این منظور هم باید اقدامات و راهکارها یا تلاشها در یک مسیر واحد و رسمی باشد یعنی از کانال همان گفتوگوها و همافزاییهای ملی باشد نه آنکه مسأله رفع تحریم هم محل اختلاف باشد.
و یا به تعبیر ایشان صدای واحدی از ایران اعم از مردم و مسئولان بلند باشد، به معنای تقویت جبهه داخلی هم برای حل مشکلات داخلی و هم ابزار چانهزنی قوی در مناسبات و مراودات بینالمللی است. اینکه ایشان این مهم را یادآوری میکنند شاید ناشی از آن باشد که روابط مسئولان در قوا و حوزههای مختلف آنگونه که شایسته و بایسته است، نیست حال آنکه هر عقل سلیمی میپذیرد در مواجهه با شرایط سخت، کدورتهای شخصی یا رقابتهای جناحی باید به مرتبه نازلتری از اهمیت برود و آنچه در اولویت قرار گیرد، مسائل و منافع کلان و ملی است. اینکه ایشان تأکید دارند رفع تحریم بهدست طرفهای خارجی است اما خنثی کردن اثر تحریم در داخل و به دست خود ماست نکته بسیار مهمی است که راه حل تحقق آن نیز در همان توصیه قبلی ایشان یعنی تقویت روحیه همکاری و همافزایی ملی است. اینکه در مواجهه با شرایط احتمالی آینده در حوزه سیاست خارجی و معطوف به چگونگی رفع تحریمها، صداها و اقدامات مختلف و پراکندهای مطرح باشد که گاهاً از چارچوبهای متعارف بیان دیدگاهها خارج شده و بیشتر نمایشگر تقابل داخلی است، برخلاف رهنمود صریح رهبر معظم انقلاب است که اتفاقاً در همان سخنان روز گذشته مسئولان را به گفتوگو با همدیگر برای رفع اختلافات توصیه کردند و گفتند که وقتی میتوان با دنیا گفتوگو کرد چرا در داخل با همدیگر گفتوگو نمیکنید. بنابراین به نظر میرسد از منظر رهبر معظم انقلاب لازمه هر اتفاق مثبتی در کشور معطوف به پیشرفت و آینده بهتر ایران اسلامی، پرهیز از این پراکندگیها و مواضع اختلافی و جایگزین کردن شیوههای همگرایی و همکاری ملی است. رهبر معظم انقلاب این نکته را هم یادآوری کردند که اگر راهحلهایی برای رفع تحریمها وجود داشته باشد در عین حال که به وعدههای غربیها هم نباید اعتماد کرد، حتی یک ساعت هم نباید تأخیر شود. بر سر اینکه تحریمها چقدر در بروز مشکلات اقتصادی و معیشتی تأثیرگذار است شاید اختلافنظرهایی وجود داشته باشد، اما به هر حال بر مسئولان کشور است که از راههای عقلانی و عزتمدارانه برای رفع همین تحریمها تلاش کنند. خنثیسازی تحریمها بهعنوان پارادایم اصلی در راستای مقاومسازی کشور، منافاتی با تلاش در جهت رفع تحریمهای ظالمانه فعلی ندارد و باید از هر تلاش و اقدام عزتمندانه و در چارچوبهای رسمی نظام در این مسیر حمایت کرد. منتها باز هم به همان نکته مهمتر میرسیم که برای این منظور هم باید اقدامات و راهکارها یا تلاشها در یک مسیر واحد و رسمی باشد یعنی از کانال همان گفتوگوها و همافزاییهای ملی باشد نه آنکه مسأله رفع تحریم هم محل اختلاف باشد.
انتخاب نشریه
جستجو بر اساس تاریخ
اخبار این صفحه
-
آب، برق و گاز مجانی برای 30 میلیون نفر
-
سازوکار رایگان شدن برق
-
اول دی، نشست مجازی وزرای خارجه ایران و 1+4
-
اعتراض ایران به گزارش کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس
-
تهران هر اقدام تخریبی علیه امنیت و سلامت دریانوردی را مردود میداند
-
دیگه چه خبر
-
وزیر دفاع: قراردادهایی در حوزه صادرات تسلیحات با دیگر کشورها منعقد شد
-
تأکید مستمر بر همافزایی ملی در بیانات رهبری
اخبارایران آنلاین