گسترش سالنهای سینمایی و توسعه فرهنگی
فرهنگی/ بهمنماه امسال همزمان با برگزاری سیونهمین جشنواره فیلم فجر 3 پردیس سینمایی در نقاط مختلف تهران آغاز به کار کرد. در حالی که غرب تهران از وجود پردیسهای سینمایی اشباع شده است آغاز به کار پردیس سینمایی «نارسیس» بهعنوان نخستین پردیس سینمایی شرق تهران اتفاق قابل توجهی بود. این پردیس سینمایی واقع در تهرانپارس، 4 سالن سینما و تئاتر به ظرفیت۴۵۰ نفر دارد و با امکانات به روز سیستم صوتی و تصویری تجهیز شده است. همزمان پردیس سینمایی دیگر در یکی از مناطق جنوبی تهران آغاز به کار کرد. «لوتوس» واقع در یک مرکز تجاری در نازیآباد تهران ۱۴ سالن سینمایی و 2500 صندلی دارد. بزرگترین سالن این پردیس 450 صندلی دارد و ظرفیت کوچکترین سالنVIP آن 35 نفر است. همچنین 2 سالن از پردیس سینمایی صبا مال نیز در همین ایام افتتاح شد. این سینما واقع در یک مجتمع تجاری در کارگر جنوبی چهارراه لشگر با پنج سالن ٨٠٠نفر ظرفیت دارد. سالن یک این پردیس سینمایی با ظرفیت ٤٥٠ نفر و با سیستم پخش دی سینما صدای دالبی یکی از استانداردترین سالنهای کشور محسوب میشود. روز گذشته حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی از پردیس سینمایی «نارسیس» بازدید کرد و در این بازدید از همت سینمادارانی که کمک کردند تا جشنواره فیلم فجر باشکوه برگزار شود، تقدیر کرد. حسین انتظامی با اشاره به تلاشهای بخش خصوصی برای افزایش ظرفیت نمایشی سالنهای سینما در تهران و شهرستان گفت که این امر به افزایش مصرف فرهنگی کمک میکند. رئیس سازمان سینمایی در عین حال از تدبیر برای پراکندگی این سالنها به منظور ایجاد عدالت فرهنگی سخن گفت. آغاز به کار این پردیسها در روزهایی که بهدلیل محدودیتهای کرونایی سالنهای سینما مجاز به استفاده از تنها ظرفیت 30 درصد سالنها بودند باعث شد استقبال مخاطبان از فیلمهای جشنواره با مشکل جدی مواجه نشود. انتظامی در این باره گفت: «در جشنواره شاهد استقبال خوب مردم بودیم و با اینکه بهدلیل دستورالعملهای مرتبط با کرونا ظرفیتهای نمایشی کاهش پیدا کرده بود اما استقبال خوب بود. خوشبختانه هیچ گزارشی مبنی بر اینکه فردی به کرونا مبتلا شده باشد وجود نداشت که ناشی از توجه مردم، تدبیر سینماداران و همکارانم در ستاد جشنواره بود.» حسین انتظامی از فضای مجازی بهعنوان ظرفیتهای مکمل و جایگزین در ایام کرونا بهعنوان راهکاری برای مقابله با کاهش مصرف فرهنگی یاد کرد و در عین حال بر فراموش نشدن آیین سینما رفتن تأکید کرد: «با توجه به اینکه سینما و سینما رفتن یک آیین است هرچقدر ما در سیاستگذاری از فعالیت بخش خصوصی در گسترش سالنها در افزایش ظرفیت ناوگان نمایشی کشور استقبال کنیم، به توسعه فرهنگی کشور کمک میکند و بهدلیل شرایط فعلی و پدیده کرونا همه باید با جدیت به دستورالعملها توجه کنیم تا لذت مصرف فرهنگی با تبعات منفی روبهرو نشود.»

فروش 12 میلیارد تومانی شانزدهمین طرح تخفیف فصلی کتاب در کمتر از چهار روز
طرحهای فصلی فروش کتاب جایگاه خوبی میان مردم یافتهاند
گروه فرهنگی: فروش زمستانه کتاب، در شانزدهمین دوره این طرح تخفیف فصلی تا ظهر روز گذشته از مرز 12 میلیارد تومان هم گذشت. این میزان فروش حاکی از استقبال مردم آنهم در کمتر از چهار روز است؛ در این دوره 936 کتابفروشی از سراسر کشور شرکت کردهاند.
لزوم تقسیم عادلانه بودجه بین کتابفروشیها
12 میلیاردی شدن فروش زمستانه کتاب در حالی رخ داده که هفتههای پایانی سال 99 را سپری میکنیم، سالی که با محدودیتهایی برآمده از شیوع بیماری کرونا آغاز شد و بیش از پیش بر مشکلات اقتصادی نشر افزود. با این حال مسئولان فرهنگی برای حمایت هرچه بیشتر از صنعت نشر تصمیم به تزریق یارانه بیشتری به این بخش فرهنگ گرفتند که یکی از این مهمترین اقدامات مذکور را میتوان برپایی همین طرحهای تخفیف فصلی دانست.
بر اساس آمار فروش زمستانه تا ظهر روز گذشته، قمیها ازجمله ساکنان استانهای کشورمان هستند که استقبال خوبی از این طرح تخفیف فصلی کردهاند. امین یزدانپناه، مدیر «شهر کتاب قم» که ازجمله کتابفروشیهای پرفروش این دوره به شمار میآید معتقد است که طرحهای فصلی کتاب جایگاه خوبی میان مردم پیدا کردهاند؛ او البته بخشی از موفقیت این طرحها را مدیون بهبود وضعیت اطلاعرسانی درباره زمان و چگونگی برگزاری آنها میداند، یزدان پناه به «ایران» میگوید: «بهواقع اگر کتابفروشی ما به تنهایی 20 درصد تخفیف را ارائه کند تا این اندازه استقبال نمیشود به این دلیل که توانایی اطلاعرسانی به این شکل را نداریم. بر اساس سابقه کتابفروشی خودمان و پیشینهای که از شرکت در این طرحها داشتهایم معتقدم کلیت برگزاری و نحوه اجرای طرحهای فصلی فروش کتاب بسیار خوب است. حین برگزاری این طرحها شوقی در بین مردم برای خرید کتاب ایجاد میشود.» این کتابفروش با تأکید بر لزوم تقسیم عادلانه بودجه بین کتابفروشیها ادامه میدهد: «امیدوارم پس از گذشت چندین دوره از برگزاری طرحهای توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشیها و با توجه به افزایش تجربه همه، چه برگزارکنندگان آن و چه کتابفروشان، ناشران و مخاطبان، شرایط اجرایی هر دوره نسبت به دوره بعدی بهتر شود.»
مدیر کتابفروشی «شهر کتاب قم» استقبال مردم از طرح زمستانه کتاب طی چند روزی که از برپاییاش میگذرد را خوب عنوان کرده و میگوید: «در حالی شاهد این استقبال خوب هستیم که چندی قبل نمایشگاه مجازی کتاب تهران برگزار شد؛ با این حال مردم همچنان در این طرح شرکت کرده و کتاب میخرند. امروز میتوان گفت که خوشبختانه طرحهای فصلی فروش کتاب به یک نوع فرهنگ بدل شده و اجرای آن ضروری است.»
توئیت وزیر فرهنگ درباره استقبال مردم
اما نگاهی هم به جزئیات فروش زمستانه کتاب تا اواسط روز گذشته داشته باشیم، آنطور که آمار نشان میدهد تا زمان یادشده 218 هزار کتاب فروش رفته که فروشی حدود 12 میلیارد تومان را رقم زده است. از میان 936 کتابفروشی عضو ۸۸۳ نفر آنها فروش داشتهاند. میزان استقبال مردم حتی واکنش سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را هم به دنبال داشته، آنچنان که شامگاه دوشنبه در توئیتی نوشته: «در طرح زمستانه خانه کتاب و ادبیات ایران، در سه روز گذشته بیش از 10 میلیارد تومان و حدود ۲۰۰ هزار نسخه کتاب فروخته شد که نزدیک ۹ میلیارد تومان در شهرستانها (غیر تهران) خرید شده است.»
سر پا نگه داشتن کتابفروشیها
«هوپا» از کتابفروشیهای پرفروش زمستانه کتاب در استان تهران است. سجاد بهارلو مدیر مجموعه کتابفروشیهای «هوپا» هم درباره نقش برپایی این طرحها در حفظ حیات نشر به «ایران» میگوید: «با توجه به قیمت کاغذ و وضعیت اقتصادی کشور و از سویی وجود بیماری کووید 19 امکان دارد کتابفروشیها روبه تعطیلی بروند. برگزاری چنین طرحهایی میتواند بخشی از کتابفروشیها را سرپا نگه دارد.»
او با اشاره به ضرورت افزایش میزان اعتبار کتابفروشیها و تقسیمبندی مناسب بودجه در طرحهای توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشیها ادامه میدهد: «برگزاری چنین طرحهایی به فروش کتابفروشیها کمک میکند. البته اگر تاریخ برگزاری طرحهای توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشیها به ثبات برسد شاهد اثرگذاری بیشتر آنها خواهیم بود، چراکه هر فروشگاهی در برخی از ایام سال تخفیفاتی برای خود در نظر میگیرد و گاهی این دو با یکدیگر تداخل پیدا میکند.»
او در نظر گرفتن تخفیف 25 درصدی برای مخاطب طی این طرح را اقدام خوبی در شرایط اقتصادی فعلی میداند و میگوید: «از سوی دیگر اینکه مسئولان وزارت ارشاد برگزاری طرحهای توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشیها در زمستان امسال را از یاد نبردند نیز بسیار اهمیت دارد.»
بهارلو با اشاره به پیشبینیاش درباره موفقیت این طرح ادامه میدهد: «به نظر من تا یک سال آینده طرحهای فصلی فروش کتاب جزو طرحهای برتری قرار میگیرند که میتواند کتابفروشیها را زنده نگه دارد. با توجه به شرایط اقتصادی و از سویی مشکلاتی که کرونا رقمزده امکان تعطیلی برخی کتابفروشیها دور از ذهن نیست؛ در این شرایط حداقل طرحهای تخفیف فصلی میتواند به حفظ حیات کتابفروشیها تا گذر از اوضاع فعلی و برنامهریزی جدیتر کمک کند.»
گفتنی است که شانزدهمین دوره طرحهای تخفیف فصلی کتاب با عنوان زمستانه کتاب 99 از نهم اسفندماه آغاز شده و تا ساعت 24 شانزدهمین روز همین ماه نیز ادامه دارد؛ در این دوره برای علاقهمندان امکان خرید کتاب با تخفیف 25 درصدی از کتابفروشیهای عضو در سراسر کشور فراهم شده است.

نگاهی به چند فیلم مهم سال 2021
چه رؤیاهایی میآیند
سید حسام فروزان
مترجم
همین بیست و هشتم دسامبر 2020 که گذشت، سینما ۱۲۵ ساله شد. اصلاً حواسمان بود؟ نه، بحران همهگیری کرونا دیگر هوش و حواسی برایمان باقی نگذاشته است. فکرش را بکنید، اگر کرونا نبود، چه جشنها که به مناسبت تولد سینما برگزار نمیشد، هفت روز و هفت شب شهرها را آذین میبستیم... معقول رسم بر این بود که اول سال میلادی، فهرستهای اکران جهانی و اخبار و خلاصه همه منابع را زیر و رو میکردیم تا کنجکاویهایمان را پاسخ دهیم و بدانیم امسال آینه جادو چه رؤیاهایی را برایمان به ارمغان خواهد آورد. آخرین فیلم فیلمساز محبوبمان کی رنگ پرده نقرهای را خواهد دید...؟ اما کرونا تمام عادتهای مألوف ما را بر هم زده است. تکلیف بازگشایی سینماهای جهان هنوز معلوم نیست. اکران برخی از فیلمهای بزرگ سال گذشته تا امروز به تعویق افتاده است و باید در جدول اکران فشرده جایی برایشان پیدا شود. اگرچه پخش آنلاین فیلمها در خانهها بخشی از خلأ فیلمهای جدید را پُر کرده است، اما کدام تماشاگر علاقهمندی هست که نداند میان فیلم دیدن در خانه و سینما رفتن تفاوت از زمین تا آسمان است... حالا در آستانه دهه تازهای از قرن بیست و یکم هستیم. سینمای جهان، دو دهه اول قرن را خوب پشت سر گذاشت و به دستاوردهای بینظیری رسید. اکران جهانی فیلمها در سال جاری، میتواند چشماندازی از آنچه در این دهه خواهیم دید بدست دهد. امسال هم از بزرگانی همچون رایدلی اسکات و اسپیلبرگ فیلم داریم هم از فیلم اولیهای کنجکاویبرانگیز و هم کلی بازسازی و دنباله و اسپین-آف. بنظر میرسد علیرغم همه ناملایمات، دست سینما امسال پُر است، گوش شیطان کر! مرور کوتاهی داریم بر چند فیلمی که احتمالاً مشتاقان جدی سینما در انتظار دیدنشان هستند.
بازی بزرگان
گزارش فرانسوی (وس اندرسون)
وس اندرسون از آن دست فیلمسازانی است که آدم آرزو میکند سالی چند فیلم بسازند. کمدی رومانتیک «گزارش فرانسوی» که با عنوان «نامه عاشقانهای به ژورنالیستها» هم معروف شده قرار است اولین بار در جشنواره کن نمایش داده شود. وس اندرسون از نوجوانی به مجله ادبی «نیویورکر» علاقهمند بوده و حالا در تازهترین فیلمش مجلهای ادبی به سبک نیویورکر درست کرده که حاوی سه داستان کوتاه است. خلاقیت داستانی و بازیگوشی در لحن و روایت، از ویژگیهای سبکی جناب اندرسون هستند که در «هتل بزرگ بوداپست» در حد اعلی بودند و منتقدان و تماشاگران را به تحسین وا داشت. ترکیب بازیگران گزارش فرانسوی هم بسیار غبطهبرانگیز است: فرانسیس مکدورماند در نقش اول، بنیچیو دل تورو، تیلدا سوینتون، بیل مورای، آدریان برودی و...
داستان وست ساید (استیون اسپیلبرگ)
اسپیلبرگ اهل چالش است و بیخودی به سراغ بازسازی فیلمی نمیرود! استاد کهنهکار هالیوود این بار به سراغ نمایشنامه معروف «داستان وستساید» رفته است که رابرت وایز نیز در سال 1961 نسخه موزیکال آن را با شرکت ناتالی وود ساخت. خود نمایشنامه هم البته اقتباسی از «رومئو ژولیت» بود. اسپیلبرگ به جای استفاده از ستارههای مشهور، به جوانها میدان داده و از دو چهره تازهکار به نامهای ریچل زگلر و انسل الگورت استفاده کرده. فیلمنامه اقتباسی را تونی کوشنر نوشته است که در فیلمهای «مونیخ» و «لینکلن» هم با اسپیلبرگ همکاری داشته است.
آخرین دوئل (ریدلی اسکات)
درامی تاریخی از محصولات دیزنی به کارگرانی استاد ریدلی اسکات که داستانش در قرون وسطی میگذرد. اقتباسی از رمان «آخرین دوئل» نوشته اریک جاگر. اسکات از آن فیلمسازانی است که هرچه بسازند تأملبرانگیز است. ضمن اینکه قبلاً با ساخت درام حماسی «گلادیاتور» تبحر خود را در این ژانر اثبات کرده است. جالب اینجاست مت دیمون و بن افلک علاوه بر بازی در کنار آدام درایور و جودی کومر در نوشتن فیلمنامه هم نقش داشتهاند. داستان در زمان پادشاهی شارل ششم در فرانسه اتفاق میافتد و روی مناسبات اشرافزادگان و دربار و یکی از دوئلهای مرگبار بر سر حیثیت تمرکز دارد. میدانید که دوئل بر سر مرگ و زندگی در آن عصر بسیار رایج بوده است و نجیبزادگان اگر در مسائل ناموسی به بنبست میخوردند سریع به سراغ دوئل میرفتند!
کنجکاویها
ببر سفید (رامین بحرانی)
رامین بحرانی فیلمساز ایرانی-امریکایی که با فیلمهایی مانند «۹۹ خانه» یا «خداحافظی سولو» خوش درخشیده است این بار به هندوستان رفته است و فیلمی ساخته که حال و هوای «انگل» (ساخته بونگ جون هو) را به ذهن میآورد. شکاف طبقاتی در جامعه شهری دهلی و آمال و آرزوهای فروخورده طبقات فرودست. فیلم اقتباسی است از رمان «ببر سفید» نوشته اراویند ادیگا نویسنده هندی که در سال 2008 بسیار مورد توجه قرار گرفت.
دیگر فیلمهای کنجکاویبرانگیز
شهر بابل (دیمین شزل)
بایوس (میگوئل سپوچنیک)
فیلم بینام الویس (باز لورمان)
قدرت سگ (جین کمپیون)
کروئلا (کریگ گیلسپی)
وقتی برای مردن نیست (کری فوکوناگا)
دنبالهها
مأموریت غیرممکن ۷ (کریستوفر مککوری)
ماتریکس ۴ (لانا واچوفسکی)
سریع و خشمگین ۹ (جاستین لین)
یک مکان ساکت ۲ (جان کرازینسکی)
بتمن (مت ریوز)
لیگ عدالت، نسخه زک اسنایدر (زک اسنایدر)
نامزدهای مسابقه نمایشنامهنویسی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران- مبارک معرفی شدند. نسرین خنجری برای نگارش نمایشنامه «افسانه دختر بالدار»، الهام نظری برای نمایشنامه «سیندرلا»، عبدالرضا یعقوبی برای نگارش نمایشنامه «مضحکه خشکسالی»، باقر سروش برای نگارش نمایشنامه «داش آکل»، رضا گشتاسب برای نگارش نمایشنامه «مَتَتی»، میلاد حسینی برای نگارش نمایشنامه «دژِ هفتواد» و کیان مرادی برای نگارش نمایشنامه «میرزا پارلمان خان نهاوندی» نامزدهای این بخش هستند./ ایلنا
همزمان با آغاز هفتاد و یکمین جشنواره جهانی فیلم برلین، پوستر بینالملل فیلم «قصیده گاو سفید» رونمایی شد. «قصیده گاو سفید» به کارگردانی بهتاش صناعیها در بخش مسابقه اصلی جشنواره معتبر برلین با ۱۴ فیلم از فیلمسازان برجسته سینمای جهان برای دریافت خرسهای طلایی و نقرهای رقابت خواهد کرد. / ایلنا
-چهارمین نمایشگاه آثار هنرمندان معاصر ایران از روز جمعه (۱۵ اسفندماه) در فرهنگسرای نیاوران و برای حمایت از بیماران مبتلا به سرطان تحت پوشش یک مؤسسه خیریه برگزار میشود. ۵۰ هنرمند معاصر ایران با ارائه بیش از ۷۰ اثر در حمایت از بیماران تحت پوشش این مؤسسه، در کنار بیماران مبتلا به سرطان قرار گرفتهاند و عواید حاصل از فروش آثارشان را به هزینههای درمان آنها اختصاص میدهند. این نمایشگاه روز جمعه (۱۵ اسفندماه) ساعت ۱۶ در فرهنگسرای نیاوران آغاز به کار میکند و تا ۲۲ اسفندماه ادامه دارد. ساعت بازدید در روزهـای هفتـه ۱۰ تا ۱۸ و در روزهـای تعطیل ۱۴ تا ۱۸ است. / ایسنا
دولت فرانسه در نهایت کتابفروشیها را به عنوان کسب و کار ضروری در دوران بحران کرونا به رسمیت شناخت. بر اساس تصمیم دولت فرانسه کتابفروشیهای مستقل و برندهای فرهنگی در صورت اعمال محدویتها به سبب بحران شیوع ویروس کرونا میتوانند همچنان به عنوان کسب و کارهای ضروری برای زندگی مردم به کار خود ادامه دهند. / ایسنا
انیمیشن لایو اکشن «تام و جری» در اولین روزهای اکران با بیش از ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار فروش، شروعی طوفانی داشت و امید را به صنعت کرونازده سینماداری در امریکا برگرداند. تام و جری به کارگردانی تیم استوری و بازی کلویی مورتز، مایکل پنیا و کالین جُست در ۲ هزار و ۴۷۵ سالن سینما در امریکای شمالی روی پرده رفته است. / ایرنا
آمارها نشان میدهد هفتاد و هشتمین دوره مراسم اهدای جوایز گلدن گلوب کمترین میزان مخاطب را جذب کرده است. مراسم امسال حدود ۵.۴ میلیون بیننده داشته است. این رقم در مقایسه با مراسم سال پیش که ریکی جرویس اجرای آن را برعهده داشت با کاهشی نزدیک به ۶۰ درصد روبهرو شده است./ مهر
محمد یعقوبی با انتقاد و ابراز تعجب از ادامه نمایش بدون اجازه فیلم - تئاترهایش اعلام کرد که با پیگیریهایی مانع از پخش بدون مجوز آثارش شده است. محمد یعقوبی یکی از هنرمندانی بود که نسخه تصویری دو نمایش «خشکسالی و دروغ» و «مرد بالشی» او در بعضی پلتفرمها نمایش داده میشد و نسبت به آن معترض بود. / ایسنا
اجتماع ایرانشناسان در اسکاندیناوی
وبینار «گسترش زبان فارسی و ایرانشناسی در حوزه اسکاندیناوی و دریای بالتیک» با حضور و سخنرانی استادان ایرانشناسی و زبان فارسی در دانشگاههای لوند سوئد، اسلو نروژ، هلسینکی فنلاند و تالین استونی برگزار شد. در این وبینار که دیروز و به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در استکهلم برگزار شد، مدیران ارشد وزارت علوم، مؤسسه دهخدا، بنیاد ایرانشناسی، بنیاد سعدی و دانشگاههای مختلف ایران نیز حضور داشتند و در سخنرانیهای آنلاین خود، گزارشی از زمینهها و ظرفیتهای سازمانهای مربوطه برای گسترش آموزش زبان فارسی و ایرانشناسی ارائه و پیشنهادات و تقاضاهای اساتید دانشگاههای خارجی را مورد بحث قرار دادند. هدف اصلی این وبینار تشویق اساتید و مدرسان و تقویت کرسیهای مربوطه در دانشگاههای منطقه بوده و این دغدغهها را دنبال میکرد: معرفی اساتید و فعالان آموزش زبان فارسی و ایرانشناسی و بررسی زمینهها و ظرفیتهای موجود برای توسعه فعالیتها، طرح و تحلیل ظرفیتها و فرصتها و نیز بررسی مشکلات و چالشها به منظور شناخت راهحلهای آنها، تعریف سازوکارهای توسعه روابط متقابل اساتید با یکدیگر و با مراکز مربوطه در ایران، افزایش شناخت و اطلاعات فعالان این حوزه نسبت به ظرفیتها و برنامههای نهادهای مربوطه در ایران، بررسی و شناسایی سایر زمینههای توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی. در بیانیه پایانی این سمینار آمده است: امید برگزارکنندگان آن است که این وبینار توانسته باشد تحرکی جدید در فعالیتهای جاری در زمینه ایرانشناسی و آموزش زبان فارسی ایجاد کند و شرایط بهتری برای توسعه فعالیتهای معطوف به گسترش زبان فارسی، مطالعات ایرانشناسی و سایر فعالیتهای علمی، فرهنگی و هنری معطوف به زبان فارسی و ایرانشناسی در این کشورها فراهم کند. در این جلسه همچنین بر اساس مطالب سخنرانها و تحلیلهایی که ارائه شد، این موضوعات مورد توجه و تأکید قرار گرفت: ضرورت توسعه روابط علمی، دانشگاهی، فرهنگی و اجتماعی میان ایران با کشورهای اسکاندیناوی بویژه روابط متقابل میان دانشگاهها و نهادهای علمی دو طرف و تأسیس و تقویت کرسیهای ایرانشناسی و آموزش زبان فارسی در مراکز علمی منطقه، تأکید مضاعف بر ظرفیتها و زمینههای تاریخی و اجتماعی ایرانشناسی و آموزش زبان فارسی در منطقه اسکاندیناوی و دریای بالتیک، اهمیت و ضرورت برگزاری برنامهها و وبینارهای مشابه برای آشنایی بیشتر نخبگان علمی و اجتماعی و شکلگیری شبکه علمی فعال در جهت تقویت و توسعه تعاملات و ارتباطات متقابل، تقاضا از نهادهای مربوطه در ایران بویژه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاههای بزرگ ایران، مؤسسات و بنیادهای فعال در این حوزه از قبیل مؤسسه دهخدا، بنیاد سعدی، بنیاد ایرانشناسی و ... برای حمایت بیشتر از فارسیآموزان و تقویت فرایندها و بسترهای آموزش زبان فارسی و ارتقای سطح ایرانشناسی، ضرورت برنامهریزی برای رشد و افزایش میزان شناخت و آگاهی نسبت به جاذبهها و ظرفیتهای تاریخی، طبیعی، فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران از طرق مختلف از قبیل حمایت از برگزاری تورها و دورههای آموزشی و فرهنگی در ایران و دعوت از علاقهمندان به زبان فارسی و فرهنگ ایرانی و اسلامی برای بهرهگیری از ظرفیتهای علمی- دانشگاهی و فرهنگی موجود در ایران برای توسعه این فعالیتها.