ایندیپندنت (بریتانیا)
مجازات سبک «بوریس جانسون» در پرونده رسوایی پارتی گیت، آن هم در شرایطی که بسیاری از حاضران با 4 تا 5 مورد مجازات روبرو شده بودند، صدای اعتراضها را بلند کرد. کارشناسان حقوقی معتقدند علت صدور این حکم به سود جانسون و فرار نخست وزیر بریتانیا از مجازات بیشتر، وجود خانه و محل کار او در داونینگ استریت است.
حریت دیلی نیوز (ترکیه)
اظهارات «اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان درباره اینکه جنگ روسیه و اوکراین در فرایند درخواست کییف برای عضویت در اتحادیه اروپا تغییری ایجاد نخواهد کرد، با واکنش توئیتری وزیر خارجه اوکراین همراه شد: «ابهام استراتژیک برخی کشورهای اروپایی در قبال اوکراین مطرود است و باید تغییر کند. رفتار با اوکراین به عنوان شهروندان درجه دوم به مردم این کشور آسیب میزند.»
گلوبال تایمز (چین)
در حالی که تورم صعودی در امریکا، درخواستها برای کاهش تعرفه کالاهای چینی را افزایش داده است، ژانت یلن، وزیر خزانهداری ایالات متحده از اعمال فشار بر دولت بایدن برای توافق بر سر کاهش تعرفههای محصولات چینی پرده برداشت. چراکه او معتقد است تعرفههای بالا بر محصولات غیراستراتژیک تنها به مصرف کنندگان امریکایی صدمه خواهد زد.

بایدن در نخستین سفر آسیایی خود، راهی سئول و توکیو شده است اما به چین میاندیشد
عملیات پرچم دروغین
بنفشه غلامی/ «جو بایدن» هنوز از جنگ نیابتی با روسیه در زمین اوکراین خلاص نشده، روز گذشته راهی کره جنوبی شد و فردا نیز به ژاپن میرود تا جنگ اقتصادی با چین را کلید بزند. در واقع او در اقدامی که می توان آن را در راستای «عملیات پرچم دروغین» دانست، هرچند به سئول و توکیو رفته است، اما در ذهن او فقط یک کلمه چرخ میزند: پکن.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، نخستین دیدار رسمی رئیس جمهور امریکا با مقامات کره جنوبی شب گذشته در حاشیه بازدید وی از یکی از کارخانههای سامسونگ انجام شد و «یون سوک یول»، رئیسجمهور جدید کره جنوبی که تازه 10 روز است بر این کرسی نشسته، او را در این بازدید همراهی کرد. تحلیلگران معتقدند، «بایدن» بازدید از این کارخانه را در شروع سفر آسیایی خود قرار داد تا بر جنبه اقتصادی سفر خود و رویارویی با غولهای تازه متولد شده فناوری چین نظیر هوآوی تأکید کند. در همین ارتباط سایت شبکه خبری «سیانان» نیز نوشته است، «بایدن» با چینش سفر خود به این ترتیب و اینکه سفر خود به آسیا را محدود به دو کشور کره جنوبی و ژاپن کرد، میخواهد بر جنبههای اقتصادی سفرش تأکید کرده و در عین حال به شرکای دیرین امریکا در آسیا متذکر شود که نقطه تمرکز او فقط بر مسائل غرب و آنچه این روزها در اوکراین میگذرد نیست و در کنار آن به طور کامل آسیا و رقابت کشورش با چین را نیز از نظر دور نداشته و حمایت از شرکایش در مواجهه اقتصادی و سیاسی با چین را فراموش نکرده و به مسائل امنیتی آنان اهمیت میدهد.
اهداف سفر «بایدن»
تیم رئیسجمهور امریکا مدعی است، وی در این سفر هدف خاصی ندارد و بیشتر برای تحکیم روابط است که به کره جنوبی و ژاپن سفر میکند. اما واقعیت این است که «بایدن» در سفر خود به آسیا که نخستین سفر او در کسوت رئیسجمهور است، ضمن رویارویی با چالشها، هدف مقابله با چین را نیز دنبال میکند. «پولیتیکو» در تحلیلی، اولین چالش رئیسجمهور امریکا برای چنین نبردی را روابط بین کره جنوبی و ژاپن دانسته است. بسیاری از مردم کره جنوبی هنوز نتوانستهاند خاطرات تلخ جنگ با ژاپن را فراموش کنند، همان طور که توکیو نیز نتوانسته نارضایتیهای خود بابت اختلافات ارضی با سئول را نادیده بگیرد. از همین رو «بایدن» نیازمند آن است که سران هر دو کشور را متقاعد به همکاری کند تا به مقابله با اقتصاد چین بروند.
از همین جا است که چالش بعدی «بایدن» آغاز میشود، زیرا او مجبور است این کشورها را متقاعد کند که نه فقط به مسائل اقتصادی آنان که به امنیت آنها نیز میاندیشد. یکی از مسائلی که سئول و توکیو بابت آن دغدغههای امنیتی دارند، آزمایشهای کره شمالی و مسأله توان اتمی این کشور است. در حالی که پیش از سفر «بایدن» به کره جنوبی، دستگاه امنیتی امریکا خبر داد که پیونگ یانگ در نظر دارد هنگام سفر «بایدن» به کره جنوبی دست به آزمایش موشکی بزند. انتظار میرود سئول در مذاکرات اصلی خود با رئیس جمهور امریکا که امروز انجام میشود از او بخواهد تسلیحات دفاع هستهای پنتاگون را در کره جنوبی مستقر کند. اما واشنگتن که سال 1991 اقدام به خروج تسلیحات دفاعی خود از کره جنوبی کرد تا شاید پیونگ یانگ را از فعالیتهای هستهای خود منصرف کند، معتقد است با استقرار دوباره این تجهیزات ممکن است کره شمالی بر حجم آزمایشهای خود بیفزاید.
تشکیل یک گروه جدید در کنار کواد
چالش و یا شاید بهتر بگوییم هدف بعدی «بایدن» ریلگذاری چهارچوب اقتصادی ایندو پسفیک و راهاندازی خط تجاری هند و اقیانوس آرام است که آشکارا هدف اصلی آن مقابله با توان تجاری چین در منطقه است. اما با توجه به موقعیت چین در منطقه، جلب کشورها در چنین پروژهای سخت است. هرچند که بسیاری از آنها بدشان هم نمیآید با مشارکت در چنین پروژهای، خود را از نگرانی قدرت گرفتن آسیا در چین رها کنند.
«بایدن» در حالی به ریلگذاری چهارچوب اقتصادی ایندو پسفیک میاندیشد که «یون سوک یول»، رئیس جمهور کره جنوبی مایل است، به وعده انتخاباتی خود برای پیوستن کشورش به گروه امنیتی «کواد» متشکل از ژاپن، استرالیا، هند و امریکا تحقق بخشد. او به همین منظور تلاش خواهد کرد، موافقت «بایدن» را با وعده کمک نظامی به اوکراین و تقویت کواد جلب کند. این در حالی است که «بایدن» بیش از کره جنوبی به تحکیم موقعیت هند در گروه «کواد» علاقهمند است. بویژه که نگران روابط هند با روسیه است. در حال حاضر روسیه یکی از بزرگترین تغذیهکنندگان تسلیحاتی هند است.
یمن
عبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر انصارالله یمن در سخنانی بر ادامه راه مقاومت در برابر اشغالگران برای رسیدن به استقلال و آزادی در یمن تأکید کرد.
عربستان
جو بایدن، رئیس جمهور امریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی ممکن است ماه آینده برای اولین بار با یکدیگر دیدار کنند.
عراق
کاروانهای پشتیبانی رزمی ائتلاف امریکا روز پنجشنبه در عراق 5 بار با بمب کنار جادهای مورد حمله قرار گرفتند.
انگلیس
پاریس با درخواست تابعیت استنلی جانسون، پدر بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس، موافقت کرده و او تابعیت فرانسوی دریافت کرد.
اردن
عبدالله دوم شاه اردن از حصر خانگی برادرش شاهزاده حمزه بن حسین خبر داد.

جدال روسیه و امریکا در شورای امنیت بر سر امنیت غذایی
نبرد غذایی
زهره صفاری/ ریاست امریکا بر شورای امنیت سازمان ملل، بهترین فرصت را در اختیار واشنگتن قرار داد تا بتواند بحران غذا در جهان را اهرمی برای فشار بر روسیه و اتهامزنی به کرملین قرار دهد؛ موضوعی که مسکو آن را با استناد به قطعنامهها و آمارهای پیشین این شورا، نمایش فریبکارانه غرب علیه خود دانسته و آن را تکذیب میکند. به گزارش سایت رسمی سازمان ملل، «آنتونیو بلینکن»، وزیر خارجه امریکا در حالی که طی ماه جاری میلادی با ریاست شورای امنیت، تریبونی قوی علیه روسیه در اختیار داشت با اشاره به گزارش فائو و برنامه جهانی غذا، آمار صعودی 100 میلیون گرسنه در سال 2020 به 161 میلیون نفر در سال 2022 را هشداری جدی عنوان کرد و با متهم کردن فدراسیون روسیه برای تداوم جنگ اوکراین، با اشاره به پیشبینی افزایش 40 میلیونی این آمار تحت تأثیر میدان کییف، نسبت به شرایط ابراز نگرانی کرد.
وزیر خارجه امریکا گفت: «تنها گفتوگوی دیپلماتیک کافی نیست. کرملین متهم اول و آخر جنگ اوکراین است. اگر روسیه فردا جنگ را تمام کند صلح برقرار میشود اما اگر اوکراین عقبنشینی کند، روسیه آن را محو خواهد کرد. روسیه تمامی بنادر اوکراین را از 24 فوریه مسدود و در جنگ زمینی، گندمزارها و انبار غلات این کشور را ویران و زنجیره تأمین غذای آن را نابود کرده است. حالا زنجیرهای که غذای میلیونها اوکراینی و میلیونها نفر دیگر را در جهان تأمین میکرد، توسط ارتش روسیه گرو گرفته شده است و آنها از غذا به عنوان سلاحی برای رسیدن به اهداف این حمله بهره میگیرند. زندگی کشاورزان اوکراینی در خطر است و آنها به جای زمین در معادن هستند و جلیقههای ضدگلوله بر تن کردهاند. آنچه بنادر دریای سیاه را بسته و سیلوهای گندم اوکراین را خالی کرده نه تحریمها که فدراسیون روسیه است.»
موضعگیری واشنگتن علیه مسکو که به تعبیر فرستاده کرملین در سازمان ملل، حمله امریکا به روسیه در جنگ نیابتی در زمین اوکراین بود، در حالی مطرح شد که بخش غذای سازمان ملل نیز عوامل بسیاری از جمله همه گیری جهانی کرونا و مشکلات اقتصادی را عامل بروز ناامنی غذایی در جهان عنوان کرده بود. در این شرایط به نوشته «تاس»، «واسیلی نبنزیا»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، تصویرسازی اخیر امریکا از تقصیر روسیه در بحران جهانی غذا را فریبکارانه و با هدف تخریب مسکو عنوان کرد: «مهمترین تحول فرهنگ سیاسی اخیر کشورهای غربی تمایل به مقصر جلوه دادن روسیه در بروز هر مشکلی در جهان است و در موضوع بحران غذا نیز طوری رفتار میکنند که گویی مسکو عزم به کشتن مردمانی در اوکراین و دیگر نقاط جهان کرده که غرب تمرکز بر نجات آنها دارد. غربیها از هیچ تلاشی برای شکستن ستون اقتصاد روسیه فروگذار نکردهاند. من نمیخواهم از بازتاب تأثیر مخرب این تحریمهای غیرقانونی بر اروپا و امریکا صحبت کنم، اما بحران غذا مدتها پیش از عملیات نظامی روسیه در اوکراین آغاز شده بود و این تهدید امسال بروز نکرده است. آمار برنامه غذای سازمان ملل در سال 2020 گویای آن است.»
اما سناریوی روسیهستیزی امریکا و ژست صلحطلبانه واشنگتن برای پایان جنگ اوکراین در حالی ادامه دارد که به نوشته «سیانان» سنا در جلسه روز پنجشنبه خود بسته 40 میلیارد دلاری کمکهای تسلیحاتی به کییف را تصویب کرد؛ موضوعی که نماینده روسیه در سازمان ملل به آن تاخت و گفت: «ما از همکاران غربیمان میخواهیم تا رسماً توافق گندم در برابر سلاح با اوکراین را تکذیب کنند اما کسی پاسخی نداشت. درست همانطور که آنها درباره تأثیر این توافق بر تقویت امنیت جهانی غذا از سوی کشورهای غربی نیز سکوت کردهاند.»