سامانه پدافند «باور ۳۷۳» به چرخه عملیاتی پیوست
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه سامانه موشکی باور 373 به طور کامل به چرخه عملیاتی یگانهای پدافندی پیوسته است، گفت: سامانه بومی باور ۳۷۳ در رزمایش اخیر در مسافت ۱۵۲ کیلومتری با اهداف درگیر و عملکرد بسیار خوب و موفقی داشت و آزمایش افزایش برد این سامانه نیز در آینده نزدیک انجام میشود که مایه غرور و مباهات یکایک هموطنان عزیزمان خواهد شد. به گزارش فارس، امیر سرتیپ علیرضا صباحی فرد گفت: قدرت پهپادی نیروی پدافند کاملاً ملموس است و روندی مطلوب و رو به جلو را طی میکند. برای اولین بار در سطح نیروهای مسلح تست سرد و گرم رهگیری با موشک آذرخش به وسیله پهپاد با موفقیت انجام شد. وی در این باره افزود: نیروی پدافند هوایی در زمینه علوم پدافندی تمامی ناممکنها را به ممکن تبدیل کرده و امروز حتی صادر کننده علوم پدافندی به سایر کشورها است.
ممنوعیت واردات گوشی تلفن همراه صحت ندارد
مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت با اشاره به برخی اخبار برای ممنوعیت واردات موبایل برخی برندها گفت: ثبت سفارش موبایل برای کلیه برندها هیچ محدودیتی نداشته و پیرو بهروزرسانی برخی گروههای کالایی و برخی اولویتبندیها برای تأمین کالاهای اساسی، برخی اولویتبندیهای کالایی مقطعی یا برخی اختلالات پیش میآید که امری طبیعی است. لذا با رفع این اختلالات و تعیین اولویتبندیهای جدید، از روز آینده ثبت سفارش این کالا از سرگرفته میشود.
به گزارش شاتا، سعید عباسپور با اعلام این خبر گفت: سازمان توسعه تجارت هیچ ابلاغیه و مقرراتی دال بر ممنوعیت ثبت سفارش واردات موبایل با برندهای خاص به بانک مرکزی و گمرک ابلاغ نکرده است. وی افزود: تنها در دو ماه ابتدایی امسال بیش از ۶ میلیارد دلار ثبت سفارش واردات گوشی تلفن همراه صورت گرفته که از نظر ارزش دلاری، سهم بالایی در ثبت سفارشهای سال جاری دارد. مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت تأکید کرد: امسال با توجه به افزایش میزان ثبت سفارش گوشی تلفن همراه، کماکان اولویتبندی گروههای کالایی برای واردات کالا برقرار بوده و رویههای تخصیص و تأمین ارز بر اساس مقررات و اولویتبندیهای کالایی صورت میپذیرد.
رئیس جمهور روز گذشته با سفر به مسقط با سلطان عمان درباره روابط دوجانبه گفتوگو کرد
تحکیم پیوند همسایگی
گروه سیاسی/ گام دیگری در راستای گسترش سیاست حسن همسایگی، روز گذشته در سفر رئیس جمهور به عمان برداشته شد. قرار بود در بدو ورود رئیس جمهور کشورمان به فرودگاه مسقط، ابتدا وزیر امور خارجه عمان از آیت الله رئیسی استقبال کند و مراسم رسمی استقبال از سوی سلطان عمان در قصر العلم برگزار شود اما در آخرین لحظات «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان نه فقط در فرودگاه، بلکه با حضور در پای پلکان هواپیما از رئیس جمهور کشورمان استقبال کرد. این اتفاق در سفر اسفندماه گذشته آیتالله رئیسی به قطر هم افتاد و شیخ تمیم، امیر قطر در پای هواپیما از رئیس جمهور استقبال کرد. چنین استقبالی نشان دهنده آینده روشن روابط دو کشور و دیدگاه مقامهای دیگر کشورها نسبت به رئیس جمهور جدید کشورمان است.سفر یکروزه روز گذشته آیتالله رئیسی به عمان، به دعوت رسمی سلطان این کشور صورت گرفت. روز گذشته پس از پایان مذاکرات دوجانبه، در حضور رئیس جمهور و سلطان عمان، 12 سند همکاری از سوی وزرای دو کشور امضا شد. این توافقنامهها عمدتاً در حوزههای اقتصادی است که میتواند نویدبخش دوره تازهای از مناسبات اقتصادی دو کشور باشد. این مسأله از این رو اهمیت دارد که عمان با 14 کشور دنیا توافقنامه تجارت آزاد امضا کرده است. از این رو، این توافقات را میتوان به منزله بازشدن دروازههای تازهای برای کالاها و محصولات ایران به دنیا ارزیابی کرد، فضای تازهای برای رشد مناسبات تجاری ایران که در سایه سیاست گسترش مناسبات همسایگی روی میدهد. سفر روز گذشته آیتالله رئیسی به مسقط، نخستین سفر رئیس جمهور اسلامی ایران به این کشور در دوره سلطان جدید عمان و پنجمین سفر خارجی رئیس جمهور در ۹ ماه فعالیت دولت سیزدهم است.
سفری برای توسعه روابط همسایگی دولت مردمی
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، روز گذشته پیش از ترک تهران، با اشاره به اینکه روابط خوبی بین جمهوری اسلامی ایران و کشور دوست، برادر و همسایه عمان وجود دارد، اظهارکرد: سطح فعلی روابط میان تهران و مسقط برای دو کشور مطلوب نیست و تصمیم و اراده هر دو کشور ارتقای سطح روابط در حوزههای تجارت، حمل و نقل، انرژی، گردشگری و بویژه گردشگری سلامت است.
رئیس جمهور با بیان اینکه این سفر در راستای توسعه روابط همسایگی دولت مردمی با کشورهای همسایه و منطقه اهمیت زیادی دارد، افزود: در مذاکرات خود توسعه روابط دوجانبه و منطقهای را پیگیری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه دو کشور در حال حاضر نیز در عرصههای مختلف همکاریهای سازندهای دارند، تصریح کرد: نکته محوری قابل توجه در منطقه آن است که گفتوگو و همکاری بین کشورهای منطقه امنیتآفرین است. حضور نیروهای خارجی و بیگانه در منطقه به هیچ عنوان امنیتساز نیست و حتی میتواند امنیت منطقه را مورد تهدید قرار دهد. آیتالله رئیسی ابرازامیدواری کرد که این سفر گامی مؤثر در راستای تحقق سیاستها و اهداف دولت مردمی برای تقویت و تعمیق روابط سازنده با همسایگان باشد.
ورود به مسقط با استقبال سلطان عمان
پس از ورود رئیس جمهور به فرودگاه مسقط، مورد استقبال «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان قرار گرفت و پس از آن، مراسم رسمی استقبال نیز در قصر العلم برگزار شد. در این مراسم به افتخار رئیس جمهور و هیأت عالی رتبه کشورمان ۲۱ گلوله توپ شلیک شد. پس از استقبال رسمی هیثم بن طارق از آیتالله رئیسی، ابتدا مذاکرات مشترک هیأتهای عالیرتبه دو کشور برگزار شد و سپس رئیس جمهور و سلطان عمان به صورت دوجانبه با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند.
هدیه ویژه سلطان عمان به آیتالله رئیسی
در سفر روز گذشته رئیس جمهور به عمان، ضیافت رسمی ناهار، به میزبانی سلطان عمان و به افتخار رئیس جمهور کشورمان برگزار شد. همچنین «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان شمشیری مطلا به آیتالله رئیسی هدیه داد. اعطای هدیه ویژه به میهمانان خاص، یکی از رسوم عمانیها است. آیتالله رئیسی در این سفر پس از دیدار دوجانبه با سلطان این کشور و حضور در ضیافت ناهار رسمی وی در کاخ العلم، با «فهد بن محمود آل سعید» معاون نخستوزیر عمان هم دیدار کرد.
امضای ۱۲ سند همکاری
همچنین در پایان مذاکرات، در مراسمی با حضور آیتالله رئیسی و سلطان عمان، دو کشور ۱۲ سند همکاری در حوزههای سیاسی، انرژی، حمل و نقل، همکاریهای دیپلماتیک، اقتصادی و گردشگری، محیط زیست و ورزشی امضا کردند. این اسناد از سوی وزرای امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، نفت، راه و شهرسازی و رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان و همتایان عمانی آنان به امضا رسید.
نشست با مسئولان ارشد اقتصادی و تجار عمانی از دیگر برنامه های سفر رئیس جمهور بود که مشروح اخبار آن متعاقباً منتشر خواهد شد.
بیانیه مشترک ایران و عمان منتشر شد
تصمیمات تهران و مسقط برای گشودن بابهای جدیدی از شراکت اقتصادی
جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در پایان سفر آیتالله رئیسی به این کشور در بیانیه مشترکی تأکید کردند که این سفر براساس پیوندهای مستحکم تاریخی میان دو ملت دوست و با هدف تقویت روابط پایدار دوجانبه و احترام متقابل بین سران و ملتهای دو کشور انجام شد که اصول دینی، برادری و حسن همجواری، آن روابط را مستحکم ساخته است.
در بیانیه مشترک جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان، سلطان عمان از دیدگاه رئیس جمهور و دولت ایشان در اتخاذ سیاست تعامل سازنده، فعال و همه جانبه و گشایش با کلیه کشورهای جهان بویژه همسایگان بر اساس سیاست پایدار ایران تقدیر و این دیدگاه را باعث کمک به روابط مثبت و سازنده براساس احترام متقابل، همکاری و حسن همسایگی برای توسعه منافع مشترک اقتصادی، تجاری و فرهنگی و تقویت امنیت و ثبات منطقهای عنوان کرده است.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است؛
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به دعوت برادرانه عالی جناب هیثم بن طارق سلطان محترم عمان در تاریخ ۲ خرداد ۱۴۰۱ مصادف با 21 شوال ۱۴۴۳ و ۲۳ مه۲۰۲۲ سفر رسمی به سلطنت عمان انجام دادند.
این سفر بر اساس پیوندهای مستحکم تاریخی میان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان و دو ملت دوست و با هدف تقویت روابط پایدار دوجانبه و تقدیر و احترام متقابل بین سران و ملتهای دو کشور انجام شد که اصول دینی، برادری و حسن همجواری، آن روابط را مستحکم ساخته است.
در جلسه مذاکرات رسمی که میان آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و عالی جناب هیثم بن طارق سلطان عمان برگزار شد، افقهای همکاری مشترک و روابط دو جانبه و توسعه آن بویژه در موضوعات مربوط به همکاری تجاری و سرمایهگذاری مشترک در زمینههای مختلف و هماهنگی در اموری که در راستای منافع دو کشور دوست و ملتهای آنان میباشد، مورد بررسی قرار گرفت. سران دو کشور از سطح همکاری موجود ابراز خرسندی نمودند و تصمیماتی مبنی بر توسعه این همکاریها و گشودن بابهای جدیدی از شراکت اقتصادی اتخاذ کردند. همچنین سران دو کشور از توافقات انجام شده در سطح کمیسیونهای مشترک جهت همکاری فیمابین در زمینههای مختلف ابراز خوشنودی نمودند و برگزاری منظم آنها را ضروری دانستند.
ریاست جمهوری اسلامی ایران و عالی جناب سلطان بر نقش مثبت و سازنده بخش خصوصی دو کشور تأکید کرده و ابراز امیدواری کردند فعالیتهای بخش خصوصی به افزایش حجم سرمایهگذاری و مبادلات تجاری بین دو کشور بینجامد. آنان همچنین از امضای موافقتنامهها و یادداشتهای تفاهم جهت نهادینهسازی همکاری در زمینه سرمایه گذاری، ورزشی، کشاورزی، شیلات، دامپروری، حمل و نقل دریایی، لجستیک، بنادر و نفت و گاز استقبال نمودند. رئیس جمهوری اسلامی ایران و برادرشان عالی جناب سلطان در خصوص مسائل منطقهای و بینالمللی مورد علاقه مشترک بحث و گفتوگو کرده و از میزان رایزنی و هماهنگی سیاسی موجود بین دو کشور در سطوح مختلف ابراز خرسندی کردند.
سران دو کشور بر اهمیت تلاش و کوشش مضاعف جهت تضمین امنیت و ثبات در منطقه و جهان و هماهنگی و رایزنی میان دو کشور در محافل مختلف منطقهای و بینالمللی در جهت تأمین امنیت و ثبات منطقه و جهان، تأکید کردند.
عالی جناب سلطان عمان از دیدگاه رئیس جمهوری اسلامی ایران و دولت ایشان در اتخاذ سیاست تعامل سازنده، فعال و همه جانبه و گشایش با کلیه کشورهای جهان بویژه همسایگان بر اساس سیاست پایدار ایران تقدیر نمود. این دیدگاه به روابط مثبت و سازنده بر اساس احترام متقابل، همکاری و حسن همسایگی برای توسعه منافع مشترک اقتصادی، تجاری و فرهنگی میانجامد و به تقویت امنیت و ثبات منطقهای کمک میکند. همچنین دو طرف بر اهمیت مبارزه با تمام انواع و اشکال تروریسم و افراطگرایی تأکید نمودند. در پایان این سفر، آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران از عالی جناب هیثم بن طارق سلطان عمان و دولت و ملت این کشور برای استقبال گرم و میهماننوازی تشکر نمود و از ایشان جهت سفر به جمهوری اسلامی ایران دعوت به عمل آورد که این دعوت برادرانه به گرمی مورد استقبال قرار گرفت.
این بیانیه در تاریخ ۲ خرداد ۱۴۰۱ برابر با 21 شوال ۱۴۴۳ مصادف با ۲۳ مه۲۰۲۲ میلادی در شهر مسقط صادر گردید.
طرفین همچنین بر لزوم تلاش برای اجرای کامل توافقات گذشته میان دو کشور تأکید کردند.
دستور اژه ای به مسئولان قضایی:
دولت را در اجرای طرح اقتصادی یاری کنید
حجتالاسلام محسنی اژهای، رئیس دستگاه قضا با اشاره به طرح اقتصادی دولت درخصوص نحوه توزیع یارانه و ارز ترجیحی، به تمامی مسئولان قضایی از جمله دادستان کل و دادستانهای سراسر کشور بار دیگر دستور داد که دولت را در اجرای این قانون و تکمیل این طرح مساعدت کنند. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، وی در همین راستا افزود: همگان این مهم را درنظر داشته باشند که باید طرح مزبور به نحوی اجرا شود که مردم بخصوص دهکهای پایین جامعه کمترین آسیب را ببینند و در اجرای این طرح زندگیشان بیش از پیش تحت تأثیر قرار نگیرد. اژهای در نشست شورای عالی قوه قضائیه با تأکید بر اینکه امنیت و آرامش مردم باید به طور کامل تأمین شود، به دادستانهای سراسر کشور دستور داد که شناسایی جریانهای سازمانیافته و عوامل گروهکهای ضدمردم و ضدنظام را از دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی با جدیت مطالبه کنند.
قالیباف:
خصوصیسازی درست حلال مشکلات است
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نخستین رویداد بینالمللی خصوصیسازی در اقتصاد ایران، ضمن تأکید بر تحولخواهی در اقتصاد کشور گفت: امروز موضوع خصوصیسازی مهمترین پاشنه آشیل اقتصاد کشور است. به گزارش خانه ملت، قالیباف با بیان اینکه اقتصاد دولتی به یک زخم کهنه طی چند دهه گذشته تبدیل شده است، تأکید کرد: اقتصاد دولتی، متمرکز، غیربارور و به زمین نشسته است.
وی در ادامه افزود: اگر خصوصیسازی بدون رانت و با تخصیص درست به اهل آن واگذار شود، بسیاری از مشکلات در اقتصاد حل خواهد شد، یعنی باید امروز هدفگذاری کرده و اگر خطاهایی هم در گذشته بوده، دیگر تکرار نشود. در بحث خصوصیسازی که باید به مردمیسازی و اقتصاد مردمی منجر میشد، تاکنون غفلت شده و اقتصاد ما مردمی نشده است.