یک اندیشکده امریکایی به کاخ سفید هشدار داد که جهان به دنبال رابطه با ایران است
دور زدن سیاسی تحریم
رسانههای روس گزارش دادند که بسته شدن آژانس یهود در روسیه به سفر پوتین به تهران ربط داشته است
گروه سیاسی/ اندیشکده امریکایی «ریسپانسیبل استیتکرافت» در تحلیلی نوشت که خواه توافق هستهای حاصل شود و خواه حاصل نشود، واشنگتن باید در سیاست خود نسبت به ایران تجدیدنظر کند.
این اندیشکده با اشاره به اینکه دولت بایدن همچون دولتهای پیشین ایالات متحده که از دهه 1980 تاکنون، انزوای ایران را به عنوان راهبرد غالب خود قرار دادهاند، به دنبال انزوای ایران بوده است.
«ریسپانسیبل استیتکرافت» با ارزیابی اینکه ادامه راهبرد امریکا، ایران را وادار کرده به مقاومت در مقابل فشارهای خارجی ادامه دهد، به بهبود روابط ایران و همسایگان اشاره کرد و نوشت: سرعت فزاینده دیدارهای متقابل بین مقامهای امارات و ایران و بازگشت احتمالی سفرای دو کشور نشان میدهد که ابوظبی به اهمیت تعامل دیپلماتیک با ایران
پی برده است.
این گزارش ادامه داد، ریاض وارد تعامل دیپلماتیک با ایران شده است و این تغییر دیدگاه در میان شرکای ایالات متحده باید فضای کافی را برای سیاستگذاران در واشنگتن ایجاد کند تا در نظرات خود درخصوص ایران و بویژه این فرضیات که تقابل و بحران در منطقه اجتنابناپذیر است، تجدیدنظر کنند. این گزارش ادامه میدهد، مقامات امریکایی اخیراً در جلسات خصوصی با همتایان شورای همکاری خلیج فارس و کشورهای اروپایی پیشنهاد کردهاند که در صورت عدم احیای برجام، از همه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از جمله عمان، قطر و امارات انتظار دارند که به کمپین علیه ایران بپیوندند، اما هیچیک از کشورهای حاشیه خلیج فارس به دنبال تنش با ایران نیستند.
نشست آستانه همچنان زیر ذره بین
نزدیک به یک هفته از سفر ولادیمیر پوتین به تهران و حضور در نشستهای دوجانبه و سهجانبه میگذرد، اما هنوز این سفر مورد تحلیل رسانههای جهانی قرار دارد. در آخرین واکنش، رئیس سرویس اطلاعات نظامی اوکراین به این مسأله پرداخت. او در موضعی عجیب حتی اصل سفر پوتین به تهران را زیر سؤال برد و مدعی شد در جریان نشست سهجانبه آستانه بدل پوتین به تهران سفر کرده است! سرلشکر کایرلو بودانوف در مصاحبهای با شبکه خبری ۱+۱ اوکراین برای اثبات ادعای خود به رفتارهای گرم پوتین در تهران اشاره کرد و گفت، حرکات پوتین حین سفر به تهران عجیب بود و رئیسجمهور روسیه سرحال تر از همیشه به نظر میرسید. وی همچنین با اشاره به گزارشهایی که ممکن است رئیسجمهور روسیه برای مخفی کردن وضعیت بد سلامتی خود از بدل استفاده کند یا اینکه ترجیحاً در مراسم از پیش ضبط شده حضور یابد، نسبت به حضور پرانرژی پوتین در تهران ابزار تردید کرد. وی در ادامه سؤالی مطرح کرد و گفت: «لطفاً لحظه خروج پوتین از هواپیما را نگاه کنید، آیا اصلاً این پوتین است؟»
واکنش سفارت روسیه به ادعای اوکراین
سفارت روسیه به این ادعای رئیس سرویس اطلاعات نظامی اوکراین واکنش تمسخرآمیز نشان داد تا ثابت کند حتی بیان چنین تحلیلهایی ارزش پاسخگویی ندارد. به گزارش ایسنا، سفارت روسیه در تهران در کانالهای شبکه اجتماعی خود نوشت: «در ارتباط با اظهارات پوچ سرلشکر بودانوف رئیس سرویس اطلاعات نظامی وزارت دفاع اوکراین مبنی بر اینکه بدل جناب آقای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تاریخ ۱۹ ژوئیه «۲۸تیرماه» به ایران سفر کرده است، سفارت روسیه در ایران احتمال میدهد که این اظهارات میتوانسته توسط بدل آقای بودانوف صورت گرفته باشد!»
فارین پالیسی: سفر پوتین به تهران موفق بود
مقایسه سفرهای پوتین و بایدن به منطقه نیز از جمله موضوعات مورد علاقه رسانههای مختلف جهانی است. مجله امریکایی فارین پالیسی دیروز در گزارشی نتایج سفر جو بایدن به خاورمیانه را زیر سؤال برد و عنوان کرد: سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به کشورهای خاورمیانه موفقتر از سفر بایدن بود. به گزارش تسنیم در ادامه این گزارش با اشاره به سفر رئیس جمهور روسیه آمده است که کشورهای این منطقه از نگاه روسیه برای تشکیل جهان چندقطبی حمایت میکنند.
تهران و مسکو شرکای آماده به همکاری
فارین پالیسی در ادامه ولادیمیر پوتین را یک بازیگر ماهر در خاورمیانه توصیف کرد و نوشت: سفر پوتین به تهران نشان داد که وی شرکایی آماده به همکاری در منطقه دارد. در بخش دیگری از این مقاله آمده است: این شرکا بعد از جنگ اوکراین به یکدیگر نزدیکتر شدند، تهران امروز از تجاربی برخوردار است که مسکو به آن نیازمند است، این تجارب دقیقاً در رابطه با نحوه دور زدن تحریمهای غربی است. فارین پالیسی در ادامه با تکرار ادعاهای مقامات امریکا مدعی شد، ایرانیها از لحاظ ساخت جنگافزارهای پیشرفته هم ید طولایی پیدا کرده و مسکو میتواند از این تسلیحات از جمله هواپیماهای بدون سرنشین برای مقابله با تسلیحات پیشرفتهای که غربیها در اختیار اوکراین قرار دادهاند، بهرهمند شود.
دوری مسکو از تلآویو
همه این موارد درحالی است که دامنه نفوذ و عملیات اطلاعاتی صهیونیستها به عنوان دشمن منطقهای ایران نیز زیر سایه موضعگیری اخیر روسیه با محدودیتی بیسابقه روبهرو شده است. رسانههای روسی در حالی از اقدام اخیر دولت این کشور در بستن «آژانس یهود» در مسکو که نقشی کلیدی در اسکان مهاجران یهودی در سرزمینهای اشغالی ایفا میکند خبر دادهاند که این اقدام را گام دیگری از سوی کرملین برای نشان دادن حسن نیت خود به ایران ارزیابی کردهاند. بر پایه تحلیل رسانههای روسی، تعطیلی آژانس یهود در روسیه نشان میدهد که «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه دوستی تهران را انتخاب کرده و به همین دلیل از تلآویو فاصله میگیرد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به این موضوع تصمیم اخیر مسکو برای تعطیلی «آژانس یهود» را رویدادی حساس خواند که بر روابط تلآویو-مسکو تأثیر خواهد گذاشت. پیش از این نشانههای شکاف اولیه در مناسبات امنیتی روسیه و رژیم صهیونیستی در متوقف شدن امتیاز آسمان باز برای هواپیماهای رژیم صهیونیستی در فضای سوریه بازتاب پیدا کرده بود که از آغاز افول در روند همکاریهای مسکو- تلآویو خبر میداد.
روابط ایران و روسیه از نگاه بیگانگان و غربگرایان
درحالی که دویچه وله همکاری تهران و مسکو در جهت خنثیسازی تحریمها را با اهمیت میداند و نیوزویک از اتحاد استراتژیک دو کشور سخن میگوید که برخی تحلیلگران غربگرای داخلی با قلب واقعیت، گزارههای سیاستزده و بیاعتبار را مطرح میکنند.
در همین راستا، یک فعال سیاسی اصلاحطلب مدعی شده که ایران از حمله روسیه به اوکراین حمایت کرده است و همین مسأله را به معنای از بین رفتن استقلال کشور معرفی کرد! این تحلیلگر وابسته به دولت گذشته درحالی مدعی حمایت ایران از حمله به اوکراین شده است که مقامات مختلف کشور اعم از رهبر معظم انقلاب، رئیسجمهور و وزیرامورخارجه بارها هرگونه حمله نظامی را محکوم کردهاند. این ادعای تحلیلگران یک جریان خاص سیاسی درحالی است که حتی دولت اوکراین نیز به چنین مسألهای اعتقاد نداشته و تا به حال این گزاره مخدوش را در ارتباط با ایران مطرح نکرده است.
شاید آنچه با عنوان حمایت ایران از حمله به اوکراین توسط برخی ژورنالیستهای نزدیک به دولت روحانی مطرح میشود ناظر به توسعه همکاریهای دولت سیزدهم با کشورهای مختلف جهان باشد که توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با روسیه را هم دربر میگیرد. ناگفته پیداست افزایش حجم تجاری دو کشور تا نزدیک به دو برابر در یک سال گذشته و امضای تفاهمنامه 40 میلیارد دلاری مسکو و تهران و همکاریهای سابقهدار نظامی دو کشور ارتباطی به جنگ اوکراین ندارد. همچنین توسعه روابط دو کشوری که با دشمنیهای غرب روبهرو بوده و تحت تحریمهای غیرقانونی قرار گرفتهاند، امری بدیهی و منطبق با مفاهیم روابط بینالملل است.
شبکهای از عوامل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی توسط وزارت اطلاعات دستگیر شدند
تور «واجا» برای «موساد»
وزیر جنگ اسرائیل به دیدار مقامات امنیتی امریکا رفت
گروه سیاسی/ یکی از بزرگترین طراحیهای خرابکارانه رژیم صهیونیستی به منظور هدف قرار دادن یکی از حساسترین مراکز کشور با هوشیاری دستگاه امنیتی اطلاعاتی ایران با شکست روبهرو شد؛ شکستی که با انجام یکی از پیچیدهترین عملیاتهای امنیتی کشور ممکن شد و توانست ضربه مهمی به پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی یعنی راهبرد متزلزل امنیتیاش وارد کند و آن را در مقابل یک آغاز برای رسوایی بزرگ و انزوای کم سابقه در منطقه قرار دهد. عصر شنبه بود که وزارت اطلاعات خبر داد شبکهای از عوامل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی که برای انجام عملیات تروریستی به کشور اعزام شده بودند، توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) شناسایی و کلیه عناصر آن بازداشت شدند.
ناکامی خرابکاری در یکی از مراکز حساس در اصفهان
بر اساس خبرهای دریافتی، ضربه به این شبکه در نتیجه یکی از پیچیدهترین عملیاتهای دستگاه اطلاعاتی ایران در داخل و خارج از کشور محقق شده است. شبکه فوق از ماهها قبل با هدایت سرپل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی از طریق اقلیم کردستان عراق وارد ایران شدند و ضمن شناسایی یکی از مراکز حساس کشور در استان اصفهان، قصد داشتند نسبت به انفجار آن اقدام کنند.
بر اساس گزارشهای رسیده عناصر عملیاتی این شبکه، ماهها برای اجرای این عملیات در یکی از کشورهای آفریقایی تحت آموزش بوده و چندین نوبت نیز عملیات مورد نظر را به صورت شبیهسازی شده اجرا کردند. این تیم عملیاتی پیش از ورود به ایران تحت نظارت و رصد دقیق سربازان گمنام امام زمان(عج) در وزارت اطلاعات بودند و برای شناسایی تمامی اعضا و مرتبطین داخلی و خارجی آنها ماهها در تور اطلاعاتی وزارت اطلاعات قرار داشتند. دستگیری اعضای عملیاتی این شبکه پیچیده در حالی انجام شد که حتی مواد منفجره شدیدالانفجار نیز از سوی این گروه در محل مورد نظر کار گذاشته شده و تنها چند ساعت به اجرای مرحله نهایی عملیات تروریستی آنها زمان باقی بود.
پاسخ کافی به ماجراجویی
تلآویو در حالی طراحی عملیاتهای خرابکارانه در جمهوری اسلامی از جمله مبادرت به حملات سایبری علیه تأسیسات نظامی و هستهای حساس ایران را در دستور کار قرار داده که به زعم خود چنین اقداماتی را قابل اجراییتر از تدارک یک حمله نظامی و پرهزینه علیه ایران تشخیص داده و در عین حال نیز همچنان در رسانهها بر طبل جنگ میکوبد.
نماد این ظرفیت سازی امنیتی را میتوان در اقدامات تروریستی و انجام عملیات تخریبی در داخل ایران یا جنگ نفتکشها یا اخلال الکترونیکی و مخابراتی و حملات سایبری ناموفق برشمرد که به نظر میرسید در نتیجه قرار گرفتن در تنگناهای راهبردی در کارکرد گزینههای محدود علیه ایران در دستور کار صهیونیستها قرار گرفته است. اما پیگیری چنین راهبردی در حالی است که شکستهای متعدد در اجرای این برنامههای خرابکارانه بویژه در ماههای اخیر، آسیبپذیری و در خطر قرار گرفتن موجودیت رژیم صهیونیستی را بیش از پیش به نمایش گذاشته است. تدابیر مستحکم سازی امنیتی در داخل کشورمان که به موازات موفقیت در عرصه دیپلماتیک در منطقه دنبال شده، از ظرفیتهای رژیم صهیونیستی کاسته و نیز بر مصونیت امنیتی با ضریب قابل اعتماد ایران افزوده است. تسلط امنیتی و اطلاعاتی بر تمامی عرصههای حیاتی در رژیم صهیونیستی به اندازهای است که در هر شرایط اضطراری و ضروری، هیچ نقطهای از این رژیم در امان نیست و آسیبهای ویرانگر برای آنان در قبال هرگونه ماجراجویی جدید دربر خواهد داشت.
از این رو آسیبپذیری امنیتی رژیم صهیونیستی در مقابل توانمندی اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی، ضربات غیبی متقابل و فلج کننده ایران علیه تلآویو به موازات یک موازنه عملیاتی بازدارنده علیه اقدامات پیدا و پنهان اسرائیل در عرصه میدانی، صهیونیستها را در یک روند توقف اجباری قرار داده است.
شکست الگوی خرابکاری
به این ترتیب آنچه طی روزهای گذشته در کشف و ناکام گذاشتن عملیات خرابکاری رژیم صهیونیستی از سوی وزارت اطلاعات کشورمان صورت گرفت، نشان داد که الگوی خرابکاری صهیونیستها علیه جمهوری اسلامی تا حدود زیادی تحت تأثیر واکنشها و پاسخ متقابل ایران با بن بستی تمام عیار روبهرو شده است. ادعاهای «بنی گانتس»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در کنفرانس امنیتی اخیر «اسپن» که با حضور ریچارد مور، رئیس سازمان جاسوسی MI6 و ویلیام برنز، رئیس سازمان CIA همراه بود و این گفته وی که «چنانچه لازم باشد رژیم صهیونیستی به عنوان آخرین راه حل به استفاده از توانایی نظامی علیه ایران روی میآورد»، نشان از آن داشت که این رژیم در پیگیری راهبردهای امنیتی اطلاعاتی خود علیه ایران تا چه اندازه با شکست مواجه شده است. شکستی که مقامهای صهیونیستی برای جبران مافات آن از گزینه نظامی سخن میگویند و با نیل به این واقعیت که به تنهایی قادر به چنین اقدامی نیستند، میکوشند نظر واشنگتن و لندن را برای همراهی در پیگیری این گزینه جلب کنند.
دیدارهای امنیتی با موضوع ایران
در همین حال «آکسیوس» گزارش داد که سالیوان و گانتس در حاشیه اجلاس امنیتی آسپن با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردهاند. به گزارش ایرنا، طرفین در مورد تعمیق همکاریهای دفاعی در مواجهه با تهدید ادعایی ایران و راههای تقویت همکاریهای منطقهای گفتوگو کردند. بنی گانتس چهارشنبه هفته گذشته به امریکا سفر کرد تا در کنفرانس امنیتی آسپن شرکت کند. بر اساس این گزارش، پیشبینی میشود وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در این نشست با شماری از مقامهای امنیتی امریکا از جمله «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید دیدار کند.
چرا اجلاس سالانه منافقین لغو شد؟
خبر اول اینکه،آلبانی در حالی این هفته قصد داشت میزبان نشست سالانه گروهک منافقین باشد که حمله گسترده سایبری به دستگاههای دولتی این کشور طی روزهای اخیر خدمات عمومی آنلاین را به کما برد. رسانههای آلبانی می گویند اجلاس منافقین که قرار بود در روزهای ۲۳ و ۲۴ ژوئیه(اول و دوم مرداد) در کمپ اشرف ۳ در این کشور برگزار شود، در پی هک گسترده سامانههای خدمات آنلاین آلبانی به تعویق افتاده است. آژانس ملی جامعه اطلاعاتی آلبانی نیز علت قطع تمام خدمات آنلاین دستگاههای دولتی را حمله گسترده سایبری از خارج این کشور اعلام کرده بود. به گزارش خراسان به نقل از رسانههای اروپایی، این حمله سایبری در نوع خود بینظیر بوده و از پیشرفتهترین روشهای حوزه هک بهره برده است. در همین رابطه، سفارت امریکا در این کشور در پیامی هشدارآمیز، درباره سفر شهروندان این کشور به آلبانی برای شرکت در نشست سالانه گروهک منافقین هشدار داده بود.
استقبال پادشاه اردن از روابط با تهران
خبر دیگر اینکه،روز گذشته پادشاه اردن با اشاره به اینکه منطقه نیاز به تنش و درگیری ندارد، گفت که کشورش و تمام کشورهای عربی خواهان روابط خوب با ایران هستند و معتقد است که گفتوگو تنها راهحل اختلافات است. به گزارش ایسنا، ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن در گفتوگو با روزنامه الرأی در پاسخ به سؤالی در این مورد که برخی موضوع ایده ناتوی عربی را ایران میدانند، گفت: منطقه نیاز به بحران و درگیریهای بیشتر ندارد بلکه نیازمند همکاری و هماهنگی است. اردن همواره دعوت به ایجاد پلهای همکاری به جای دیوارها و موانع میکند و این کشور به امنیت منطقه اهمیت میدهد، زیرا امنیت برادران عرب بخشی از امنیت ما است. وی خاطرنشان کرد: ما خواهان تنش در منطقه نیستیم، اردن و تمام کشورهای عربی خواهان روابط خوب با ایران هستند؛ روابطی که بر احترام متقابل، حسنهمجواری، احترام به حاکمیت کشورها و عدم دخالت در امور داخلی مبتنی باشد.
استعفای فرماندار اهواز با سنگ اندازی عناصر دولت قبل
دست آخر اینکه، فرماندار اهواز دلیل استعفای خود را سنگ اندازی عدهای از عناصر دولت دوازدهم که هنوز هم سرکار هستند ذکر کرد. به گزارش مهر، مسعود فلاحی با ابراز تأسف از اینکه عدهای نمیخواهند دولت سیزدهم موفق باشد افزود: این افراد به طور مستمر در امور و فعالیتهای فرمانداری دخالت کرده و مانع پیشرفت کارها میشدند. فرماندار اهواز گفت: متأسفانه مشکلات زیادی بر سر راه من به عنوان فرماندار اهواز ایجاد کردند و برخی تلاش داشتند تا زحمات و کار دولت را زیر سؤال ببرند و حتی در عزل و نصبهای فرمانداری هم دخالت میکردند. فلاحی عنوان کرد: همین افراد پس از انتصاب ۲ معاون و بخشدار مرکزی اهواز مانع فعالیت آنها شدند. استاندار خوزستان بعد از بازگشت از حج و طرح مجدد استعفایم در نهایت با این استعفا موافقت کرد.