
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سفر 1680 گردشگر خارجی به کهگیلویه و بویراحمد
یک هزار و 680 گردشگر خارجی در 8 ماه گذشته به کهگیلویه و بویراحمد سفرکردند.
«محمود باقری» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ظرفیت استان در جذب گردشگر، اظهار داشت: 238 بنای ارزشمند تاریخی، 700 اثر ثبت شده ملی، 2 هزار اثر شناسایی شده و دو موزه باستانشناسی در این استان وجود دارد. براساس آمار این تعداد گردشگر خارجی در هتلها و اماکن تفریحی استان اقامت داشتند. در سال گذشته تعداد گردشگران خارجی استان یک هزار و 20 نفر ثبت شده است.
وی اضافه کرد: امسال 2 میلیون و 686 هزار و 740 نفر به کهگیلویه و بویراحمد سفر کردند که نسبت به سال گذشته رشد 11 درصدی نشان میدهد. این مسئول وجود صنایع دستی متنوع، رودخانههای وحشی، جاذبههای طبیعی و وجود آب و هوای مناسب را از جمله ظرفیتهای استان برشمرد و گفت: وجود بیش از 54 قله بالای 4 هزار متر ارتفاع با قابلیت کوهنوردی، وجود امامزادگان واجبالتعظیم در استان و قرار گرفتن کهگیلویه و بویراحمد در کنار استانهای فارس، خوزستان و اصفهان میتواند موجب افزایش گردشگری شود.

گروه ایران زمین خط «بی.آر.تی» خیابان «جی» در محور شرقی و غربی شهر راهاندازی میشود که مبدأ آن «ارغوانیه» است و تا پایانه «صمدیه» ادامه دارد.
«علیرضا صلواتی» معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان با بیان اینکه فاز نخست این خط با گذر از خیابان «جی» به پایانه امام علی(ع) میرسد، گفت: در این مسیر 15 ایستگاه در دست ساخت است و پیشرفت برخی ایستگاهها به 80 درصد نیز میرسد. وی با بیان اینکه بر محورهای جدید «بی.آر.تی» اصفهان متفاوت از گذشته نظارت میشود، اظهار داشت: در بحث گیتهای الکترونیکی و دوربینهای نظارتی در این خطوط برنامههای ویژهای داریم. معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان با بیان اینکه بحث ایمنسازی مسیر و افزایش کیفیت این خط مدنظر است، خاطرنشان کرد: عملیات عمرانی این خط به وسیله 3 پیمانکار و با اعتباری بالغ بر 60 میلیارد ریال آغاز شده و به دنبال این هستیم تا پایان سال فاز نخست آن آماده شود.

گروه ایران زمین سومین جشنواره برفی دنا ۱۵ و ۱۶ بهمن ماه در پیست «کاکان» یاسوج برگزار میشود.
«محمود باقری» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در جلسه کارگروه گردشگری استان با اشاره به افت شدید گردشگری در فصل زمستان، افزود: برگزاری برنامه هایی مانند جشنواره برفی میتواند در رشد گردشگری در این فصل مؤثر باشد. وی با بیان اینکه پیست اسکی «کاکان» یکی از پیستهای بینظیر در جنوب کشور است، اظهار داشت: طی چند سال گذشته جشنواره برفی دنا با توجه به امکانات موجود در این پیست برگزار میشد.

گروه ایران زمین 600 میلیارد ریال برای سامانههای نوین آبیاری خراسان شمالی اختصاص یافت.
«سید علی اکبر پرویزی»استاندار خراسان شمالی اعلام کرد: دولت متعهد است تا 80 درصد از هزینههای مورد نیاز اجرای سیستمهای نوین را بپردازد اما حاضریم در استان برای این منظور، 100 درصد از هزینهها را به کشاورز پرداخت کنیم. پرویزی با بیان اینکه کاهش سود تسهیلات بانکی به نفع کشاورزان نیست، گفت: هر جا صحبت از کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی بوده، شاهد حضور فعال دلالان بودهایم بنابراین تلاش برای کاهش سود نرخهای بانکی سودی برای کشاورزان ندارد.

گروه ایران زمین صدور فرشهای آذربایجان غربی به کشورهای امریکا، کانادا، آلمان، استرالیا، ایتالیا، ژاپن، قطر، لبنان و امارات برای استان ارزآوری 20 میلیون دلاری داشته است.
«احمد درویشی» رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: سالانه 290 هزار مترمربع فرش دستباف که عمدتاً افشار و ریزماهی است در این استان بافته میشود. همچنین 72 هزار بافنده در 4 هزار کارگاه قالیبافی استان مشغول به کار هستند.

گروه ایران زمین تولید پتاس از شورابههای کویر مرکزی خوروبیابانک اصفهان پس از 7 سال وقفه آغاز و محصولات نهایی آن نیز تولید صنعتی شد.
«ماشاءالله محمد صفار»سرپرست معدن مجتمع پتاس با بیان اینکه از 60«پلایو» درکشور، «پلایو» خور، دارای غنیترین رسوبات نمکی پتاس است، اظهار داشت: «پلایو» به مناطقی از کویر گفته میشود که دارای رسوبات رس، ماسه و نمک است. محمد صفار محدوده شورابههای خور و بیابانک را 2هزار کیلومترمربع عنوان کرد وافزود: این منطقه 750 میلیون مترمکعب ذخیره شورابه دارد که سالانه 15 هزار تن آن استحصال و برای استخراج پتاس استفاده میشود.
«اکبر صدقی» سرپرست استخرهای تبخیری مجتمع پتاس نیز با اشاره به ساخت 45کیلومترکانال برای انتقال این شورابهها به استخرهای تبخیری، گفت: متخصصان این مجتمع توانستند برای نخستین بار در کشور با کمک انرژی خورشیدی، نمک طعام، ماده اولیه خوراک کارخانه پتاس و ماده تثبیتکننده خاک و ذوبکننده برف و یخ را استحصال کنند. وی با اشاره به ساخت 17 استخر تبخیری یادآور شد: این استخرها میتوانند مواد اولیه با ناخالصی 12 درصد تولید کنند که نسبت به استانداردهای جهانی 20 درصد بالاتر است. «علیرضا خادمی» مدیر بهرهبرداری مجتمع پتاس هم با اشاره به اینکه شرکت آلمانی 7 سال پس از ورود تجهیزات به قول خود عمل نکرد و این کارخانه راهاندازی نشد، تصریح کرد: تحریمها و شرایط خاص اقلیمی و ویژگیهای شورابهای سبب شد که شرکت آلمانی نتواند فرآیند تولید پتاس را کامل کند.

اجرای پروژه آزادراه همدان- کرمانشاه نیازمند تأمین 3 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی است. «مجتبی نیک کردار» معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ساخت آزادراه همدان- کرمانشاه به تصویب رسیده، گفت: اجرای این طرح منوط به حضوربخش خصوصی است. تاکنون سرمایه گذار بخش خصوصی به این پروژه ورود پیدا نکرده، چنانچه اجرای این پروژه برای این بخش توجیه اقتصادی پیدا کند و وارد کار شود، پروژه اجرایی خواهد شد. معاون عمرانی استانداری کرمانشاه طول این آزادراه را 360 کیلومتر اعلام کرد و افزود: اجرای هر کیلومتر از این آزاد راه 7میلیارد تومان هزینه دارد، بنابراین برای اجرای کامل این طرح به 3 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. در صورت ورود سرمایه گذار بخش خصوصی به این پروژه، پس از احداث آزادراه از محل دریافت عوارض میتواند اصل سرمایه و سود سرمایه خود را از این پروژه دریافت کند.

گروه ایران زمین
کاهش دما از 8 تا 15 درجه و باد شدید در برخی از استانها از جمله مازندران، قزوین، گیلان و آذربایجان غربی روز جمعه گذشته خساراتی برجای گذاشت، بهطوریکه وزش باد گرم و طوفان در شهر رشت و شهرستانهای اطراف بیش از 119 فقره حادثه بهدنبال داشت. آتش سوزی در منطقه «شیرنسا» و ارتفاعات «سوستان» شهرستان لاهیجان و جنگل های ماسال و شاندرمن نیز ازدیگرخسارات این باد شدید بود. درشهرستان ماکو در آذربایجان غربی هم سقوط سنگ بر اثر ذوب شدن برفها بر روی 2 منزل خساراتی بهدنبال داشت. از طرفی سازمان هواشناسی هم پیرو اطلاعیهای از اختلال در تردد جادههای کوهستانی در بیشتر نقاط کشور بهدلیل بارش برف و مه آلودگی و آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیلها و رودخانهها بهدلیل بارش باران طی دیروز و امروز یکشنبه خبر داد.
گزارش خبرنگار« ایران» از گیلان نیز حاکی است، وزش باد گرم که از ساعات اولیه روز پنجشنبه آغاز شده بود، عصر جمعه با شدت بالاتری بیشتر شهرهای استان را درنوردید و خسارتهای مالی فراوانی را برجا گذاشت.
به گفته «بابک رمضانی» مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری رشت،95 فقره حادثه در این شهر گزارش شد که از این تعداد ۶ مورد مربوط به ریزش آوار و اجسام معلق، ۶ مورد جدا شدن سربندی، ۵ مورد سقوط درخت، ۳ مورد خدمات ایمنی، ۳ مورد حریق منزل و ۷۱ مورد حریق علفزار و ضایعات و نهایتاً یک مورد حریق جنگل بود.در این حوادث ۵ نفر از حلقه آتش و دود نجات یافتند و اما با وجود حجم بالای حریق و حوادث هیچ گونه آسیب دیدگی و یا تلفات جانی بهواسطه این گونه حوادث به این مرکز اعلام نشد.
«عیسی مهدوی» فرماندار رشت هم گفت: براثر این باد، خط اصلی برق بخش «سنگر» به «خمام» نیزقطع شد که برخی مناطق این شهرها در خاموشی بهسر بردند. بیشترین سرعت باد براساس اعلام اداره کل هواشناسی، مربوط به شهرستان رشت با سرعت 50کیلومتر برساعت بوده است. برخورد سیمهای برق به همدیگر، افتادن شاخههای درخت بر روی شبکههای فشار متوسط، افتادن اشیای فلزی ساختمانها بر روی شبکههای برق بر اثر وزش شدید باد از جمله دلایل قطع برق برخی مناطق رشت عنوان شد. همچنین وزش باد گرم شدید عصر جمعه در گیلان، منطقه «شیرنسا» وارتفاعات «سوستان» شهرستان لاهیجان را دچار حریق کرد. نیروهای انتظامی و سپاه نیز به همراه عوامل آتش نشانی و منابع طبیعی با همیاری مردم بومی، در منطقه حضور یافتند و در 11 نقطه به طور مشخص حریق را کنترل و خاموش کردند.
فرماندار رشت از وارد آمدن خسارت هایی به مجتمع مسکن مهر این شهرستان بر اثر وزش باد شدید خبر داد و بیان کرد: یک مورد کنده شدن سربندی در مجتمع مسکن مهر رشت گزارش شد که خوشبختانه آسیب جانی نداشت اما خسارت هایی به خودروهای پارک شده در محوطه وارد آمد.
مهدوی وقوع آتش سوزی در شهرک «فرهنگیان»، سقوط 2 مورد یادمان و تخریب ساختمان نیمه کاره را از دیگر مواردی عنوان کرد که روز جمعه گذشته بر اثر وزش شدید باد در رشت اتفاق افتاد. خوشبختانه در اتفاقاتی چون آتش سوزی برخی ساختمان ها، خسارت جانی نداشتیم.
«افشین عزیزی» مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری گیلان نیز با بیان اینکه وضعیت ناشی از وزش باد شدید در استان تحت مدیریت است، گفت: اوضاع توسط فرمانداران و دستگاههای اجرایی مربوطه مدیریت شد و هریک از دستگاه ها، هماهنگ با هم، وظایف خود را در این ارتباط انجام دادند.
مرکز فوریتهای 121 شرکت برق گیلان هم اعلام کرد: 37 مورد قطع برق در شهر رشت بر اثر وزش باد شدید از صبح روز (جمعه) ثبت شد که بر اساس اعلام این مرکز، این مشکلات در مناطقی چون میدان «جانبازان»، بلوار شهید «بهشتی»، «حمیدیان» و «حاج بیشه» بود که برق مشترکان آنها بر اثر وزش باد شدید و پارگی سیمها قطع شده بود.
اداره کل راه و شهرسازی گیلان نیز از آمادگی نیروهای راهداری در پی وزش باد گرم خبر داد که بر اساس گزارش روابط عمومی این اداره،تمامی نیروهای راهداری درآماده باش کامل بودند وگشتهای راهداری در نقاطی که احتمال سقوط درختان وجود داشته، مستقر شدند تا درکوتاه ترین زمان ممکن، نسبت به پاکسازی جادهها اقدام کنند.
ë سقوط سنگ در ماکو بر روی 2 خانه
همچنین ذوب شدن برف در ارتفاعات شهرستان ماکو در آذربایجان غربی موجب سقوط سنگ بر روی 2 منزل شد.
«شاهین علیزاده» فرماندار و رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران ماکو در این باره گفت: اوایل بامداد روزجمعه افزایش دمای هوا و آب شدن برفها موجب سست شدن سنگهای موجود در ارتفاعات این شهر شد که بر اثر آن، قطعه سنگ بزرگی جدا و به پایین سقوط کرد. در این حادثه دیوار یک واحد مسکونی تخریب شد و خوشبختانه به کسی آسیب نرسید. شهرداری ماکو نیزخسارت وارد شده را تقبل کرده است. هرسال بر اثر سقوط سنگ از دیواره سنگی ارتفاعات ماکو، خساراتی به خانه هایی که در زیر این صخرههای سنگی احداث شدهاند، وارد میشود.
ë خسارت 750 میلیارد ریالی باران و سیل در منوجان
«ایوب فلاحی» فرماندار منوجان از شهرستانهای جنوبی کرمان هم مجموع برآورد خسارتهای وارده بارندگی هفته گذشته در این شهرستان را 750 میلیارد ریال اعلام کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه شهرستان در مسیر گسل سیلاب قرار دارد و رودخانههای فصلی جاری شد، خسارتهای زیادی به بخش کشاورزی، آب و فاضلاب روستایی، برق، راهها، منازل و طرحهای هادی شهرستان وارد شد. بیشترین خسارت آن 650 میلیارد ریال در بخش کشاورزی شامل تخریب چاهها، اراضی، سیلبندها و کشت سیبزمینی بود که در مسیر رودخانهها قرار داشتند.
ë نجات جان سرنشینان 700 خودرو از برف و کولاک در پیرانشهر
در همین حال، «اردوان نوسودی» فرماندار پیرانشهر گفت: سرنشینان 700 خودرو از برف و کولاک در این شهرستان نجات یافتند. راه ارتباطی تمام روستاهای شهرستان پیرانشهر در روزهای گذشته به دلیل بارش سنگین برف مسدود شده بود که با تلاشهای انجام گرفته راه ارتباطی 115 روستای این شهرستان بازگشایی شد. در این راستا امدادگران هلال احمر این شهرستان به کمک راهداران توانستند سرنشینان 700 دستگاه خودرو را از برف و کولاک نجات دهند.
فرماندار پیرانشهر با بیان اینکه 3 گروه امدادی که مجهز به امکانات گرمایشی بودند به این محور اعزام شدند تا خدمات لازم را ارائه دهند، افزود: امسال بارش سنگین برف را در این شهرستان شاهد هستیم. نوسودی تجهیز خودروها به زنجیرچرخ و سیستم گرمایشی مناسب را هنگام تردد در محورهای مواصلاتی این شهرستان مؤثر عنوان کرد و اظهار داشت: تجهیز خودرو به سیستم گرمایشی مناسب، رعایت سرعت مطمئنه و رعایت هر چه بیشتر علایم راهنمایی و رانندگی در زمان بارش برف مورد تأکید قرار دارد. همچنین به افرادی که مورد اسکان موقت قرار میگیرند، پتو، چادر و مواد غذایی ارائه میشود.
ë جاده ملکشاهی - آبدانان ایلام بسته است
همچنین جاده شهرستان ملکشاهی - آبدانان ایلام در منطقه تختخان به علت ریزش برداری تا اطلاع ثانوی مسدود است. «نورالله دلخواه» معاون راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان ایلام در این خصوص تصریح کرد: به علت اجرای عملیات ریزش برداری در منطقه یاد شده رانندگان میتوانند برای تردد از مسیر جایگزین بدره - دره شهر - آبدانان استفاده کنند.
ë کاهش دما در نیمه شمالی و وزش باد شدید در نوار شرقی
سازمان هواشناسی هم پیرو اطلاعیهای از اختلال در تردد جادههای کوهستانی در بیشتر نقاط کشور بهدلیل بارش برف و مه آلودگی و آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیلها و رودخانهها بهدلیل بارش باران طی امروز یکشنبه خبر داد. این سازمان همچنین برای نیمه شمالی کشور طی امروز و فردا (یکشنبه و دوشنبه) نفوذ توده هوای سرد و کاهش نسبی دما را پیشبینی کرد. نوار شرقی کشور هم امروز یکشنبه شاهد وزش باد شدید خواهد بود.
براساس این گزارش، امروز بهدلیل بارش برف در دامنههای البرز شرقی، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی، گلستان و شرق مازندران درتردد جادههای کوهستانی اختلال بهوجود خواهد آمد. دراین روز درسیستان و بلوچستان و نیمه شرقی کرمان هم وزش باد شدید پیشبینی میشود. در این مدت در جادههای کوهستانی مناطق یاد شده، بارش برف گاهی با وزش باد و کولاک برف رخ خواهد داد که پیامدهای آن لغزندگی جاده و یا کاهش دید افقی به سبب مه غلیظ و بارش برف خواهد بود. بنابراین برای اجتناب از اختلال در حمل و نقل جادهای و حفظ ایمنی در مسیرهای اعلام شده توصیه میشود اقدامهای لازم انجام گیرد.

گرگان- معصومه کریمیان پرندگان مهاجری که برای زمستان گذرانی به تالابهای شمال گلستان پناه آوردهاند با 80هزار اسلحه شکاری میزبانی میشوند. با اینکه سازمان محیط زیست از مردم میخواهد در روزهای سرد و برفی با دادن غذا به پرندگان میهمان نوازی کنند، اما وجود 31 هزار و 500 قبضه اسلحه شکاری این پذیرایی را زیر سؤال برده است. این در حالی است که مطابق برخی تخمینها 5/1 برابر این میزان یعنی 50 هزار قبضه سلاح غیرمجاز نیز قلب حیات وحش این استان را نشانه گرفته است. سلاحهایی که اگر پروانه شکار داشته باشند، میتوانند پرندگان حلال گوشتی چون«کبک»، «تیهو»، «غاز» و«مرغابی» را در سواحل و تالابهای استان شکار کند در صورتی که این سلاحها هر هدفی را که بخواهند میزنند.
امسال محیط زیست گلستان پس از 2 سال لغو پروانههای شکار، مجوز صادر کرده، مجوزهایی که تعداد دقیق آن توسط مراجع رسمی وغیررسمی 15 هزار یا 30 هزار اعلام میشود. هریک از شکارچیانی که یکی از این مجوزها را گرفته باشند میتوانند روزانه 4 قطعه پرنده را شکار کنند. این در حالی است که طبق دستورالعمل سازمان حفاظت محیط زیست، شکارچیان دارای مجوز شکار روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته میتوانند در محدوده تالابهای بینالمللی و دیگر نقاط مرزی تعیین شده، اقدام به شکار کنند، از اینرو در مکانهای مشخص شده برای شکار در روزهای تعطیل جایی برای تیرانداختن نیست! و جمعیت زیادی برای شکار میروند. از آمارهایی که «علی بیانی» رئیس اداره محیط زیست شهرستانهای ترکمن و گمیشان بیان میکند میتوان تصور کرد، منطقهای که میزبان پرندگان مهاجر برای تخمگذاری و زندگی است با چه حجمی از شکار روبهروست.
بیانی میگوید: یگانهای حفاظت محیط زیست فقط در یک مأموریت 48 ساعته در پناهگاه حیات وحش «میانکاله» آن هم در محدوده استان، 600 شکارچی مجاز را کنترل کرده که 80 قایق داشتند. حضور این تعداد شکارچی مجاز در کنار تفنگ به دستان غیرمجاز درحالی است که در 15 سال گذشته شمار پرندگانی که از فراوانی برخوردار بودند در زیستگاهها کاهش چشمگیر یافته است. به همین خاطرهمه ساله گروهی از پرنده شناسان از اتحادیه جهانی حفاظت از تالابها به منظور ارزیابی و شمارش پرندگان در معرض انقراض به استان سفر میکنند. به گفته بیانی، «غازپیشانی سفید» و «پلیکان پا خاکستری» کمیابترین و شاید ارزشمندترین پرندگان تالاب بینالمللی گمیشان محسوب میشوند. از اینرو همه ساله تیمی از اتحادیه جهانی، از تالابهای بینالمللی گلستان بازدید میکنند. سال گذشته آنها جهت ارزیابی به تالابهای استان آمدند، اما غاز پیشانی سفید کوچک مشاهده نشد، امسال هم این گروه فقط توانست 93 غاز پیشانی سفید را در منطقه مشاهده کند. علاوه برشکار توسط اسلحه، دام هوایی هم حیات پرندگان را تهدید میکند.
بیانی توضیح میدهد: «طبق قوانین شکار، هرگونه صید و زندهگیری گروهی و جرگهای پرندگان خلاف و قانونگذار تا سقف 3سال حبس پیشبینی کرده، اما همه ساله و همزمان با مهاجرت پرندگان تعدادی سودجو و متخلف دام هوایی نصب میکنند».
شکار مجاز و غیرمجاز با اسلحه یا دام هوایی هرچه که باشد جان حیات وحش را تهدید میکند و کار خطرناکی است که بعضی اوقات منجر به جراحت و حتی کشته شدن انسانها هم میشود. یک ماه پیش بدلیل سهلانگاری یک شکارچی در گنبدکاووس، گلوله بهصورت شکارچی دیگری اصابت کرد که متأسفانه پس از چندی به علت شدت جراحات فوت شد.

مشکلات صدور اسناد اراضی فیروزکوه رفع میشود
فیروزکوه - خبرنگار«ایران» تسهیل در صدور سند مالکیت اراضی در شهرستان فیروزکوه استان تهران باعث تثبیت مالکیت میشود و تا جایی که ممکن است باید راه را در این خصوص برای مردم کوتاه کرد.
«نورالله طاهری» فرماندار فیروزکوه در جلسه رفع مسائل و مشکلات صدور سند اراضی داخل محدوده شهر با تأکید بر لزوم رفع مسائل و مشکلات قدیمی در این شهرستان، گفت: حل مشکلات مردم موهبتی الهی است و برای انجام این مسئولیت، نباید از هیچ تلاشی کوتاهی کرد. در حقیقت برخی از مسائل و مشکلات قدیمی نیاز به بازبینی دارد و لازم است برای رفع آنها وقت گذاشته شود.
طاهری، خطاب به دستگاههای اجرایی، افزود: دستگاهها استعلامها را به قید فوریت جواب دهند و هیچ استعلامی نباید بدون پاسخ بماند تا تکلیف مردم مشخص شود و صدور سند به سهولت انجام گیرد.

درختان و رویشگاههای با ارزش جنگلهای هیرکانی در 40 ذخیره گاه محافظت میشوند.
«عباسعلی نوبخت» مدیرکل دفتر جنگلکاری، پارکها و ذخیره گاههای جنگلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گفتوگو با ایرنا افزود: این ذخیره گاههای جنگلی با مساحت 18 هزار و 956 هکتار، در مناطق مختلف شمال کشور پراکندهاند. از 40 ذخیره گاه جنگلی موجود در شمال کشور 13 ذخیره گاه جنگلی با مساحت 3 هزار و 235 هکتار در حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان وجود دارد.
مدیرکل دفتر جنگلکاری و پارکهای جنگلی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، تعداد ذخیره گاههای جنگلی حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - ساری(شرق مازندران) را 11 ذخیره گاه با مساحت4هزار و 295 هکتار ذکر کرد. همچنین 5ذخیره گاه جنگلی با مساحت 7هزار و 727 هکتار در حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر (غرب مازندران) و 11 ذخیره گاه با مساحت 3 هزار و 699 هکتار در حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان ایجاد شده است.
مهم ترین گونههای درختی محافظت شده در این ذخیره گاههای جنگلی شامل «سفید پَلَت»، «شمشاد»، «فندق»،«اُرْس»، «سُرخدار»، «شاه بلوط»، «گلابی هیرکانی»، «زَرْبین»، «تُوس»، «نُوش»، «پسته»، «آزاد»، «عُنّاب»، «راش» و «داغداغان» است.
-
گوناگون
-
احداث خطوط جدید «بی.آر.تی» در اصفهان
-
برگزاری جشنواره برفی دنا در پیست «کاکان»
-
اختصاص اعتبار برای آبیاری نوین در خراسان شمالی
-
ارزآوری 20 میلیون دلاری فرش آذربایجان غربی
-
آغاز تولید پتاس پس از 7 سال در اصفهان
-
آزادراه همدان- کرمانشاه با سرمایه گذاری بخش خصوصی احداث می شود
-
119حادثه، پیامد وزش باد شدید و گرم در رشت
-
میزبانی شکارچیان از پرندگان مهاجر
-
ایران و مردم
-
محافظت از درختان «هیرکانی» در 40 ذخیره گاه
