این روزنامه با تمرکز روی ادواردو، هافبک موفق و پرخواستار اسپورتینگ لیسبون، این سؤال را مطرح کرده است که کدام یک از متقاضیان وی قادرند بهای کلان جذب او را بپردازند. مطلبی درباره مائورو ایکاردی، مهاجم گلزن اما دردسرساز اینترمیلان و مقصد بعدی او، دیگر موضوع مورد اشاره این نشریه است.
این نشریه با چاپ عکس بزرگی از ماتیس دلیخت، مدافع وسط و کاپیتان جوان آژاکس و پوشاندن لباس یوونتوس به وی از طریق فرآیندهای رایانهای، او را شکار جدید گورخرهای تورین نامیده و مدعی شده که یووه بالاتر از بارسلونا و رئال مادرید که خواستاران درجه اول دلیخت بودهاند، او را تور خواهد زد. گزارش تنیس ویمبلدون هم در این روزنامه آمده است.
موندو صفحه اولش را به دو بخش تقسیم کرده و از یک سو به سرنوشت نیمار پرداخته و متذکر شده که پاری سنژرمن به هیچ وجه رضایت نمیدهد که او به بارسلونا برگردد و در بخش دیگر شرایط میروتیچ، بازیکن کروات و سرحال تیم بسکتبال بارسلونا را توضیح داده و او را عامل قهرمانیهای بعدی این تیم نامیده است.

داریوش مصطفوی در گفتوگو با «ایران» هشدار داد
تنها یک هفته برای پاسخ به فیفا درباره زنان فرصت داریم
حکم محرومیت مادامالعمریام، یک حکم سیاسی بود تا من را از فوتبال دور کنند
حامد جیرودی
خبرنگار
داریوش مصطفوی دوباره به فوتبال بازگشته است. رئیس اسبق فدراسیون فوتبال در حکمی که یکشنبه گذشته (16 تیر) توسط مهدی تاج صادر شد، بهعنوان رئیس کمیته استیناف صدور مجوز حرفهای سازمان لیگ فوتبال منصوب شد. این در حالی است که داریوش مصطفوی حدود 8 سال پیش (پاییز 89) با حکمی که فدراسیون در زمان مدیریت علی کفاشیان صادر کرد، مادامالعمر از حضور در فوتبال محروم شد. مصطفوی درباره مسئولیت تازهای که برعهده گرفته، به خبرنگار «ایران» گفت: «هنوز به تصویر کلی درباره آنچه میخواهیم انجام دهیم، نرسیدهایم. تشکیل این کمیته بر اساس تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا بوده و فدراسیون فوتبال هم اعضای تشکیل دهنده کمیته را معرفی کرده ولی هنوز کار جدیمان را آغاز نکردهایم.» او درباره اینکه 8 سال پیش مادامالعمر محروم شد و چطور دوباره سمت گرفته، توضیح داد: «اول اینکه آن حکم هیچ وقت به دست من نرسید و اجرایی هم نشد. آخرین باری هم که من چند سال پیش در این مورد با کفاشیان صحبت کردم، او ابراز بی اطلاعی کرد. به نظرم یک حکم سیاسی بود تا من را از فوتبال دور کنند. فقط گفتند و من هم عکسالعملی نشان ندادم.» بازیکن استقلال، پرسپولیس و تیم ملی در دهه 40 درباره اینکه به نظر میرسد پست جدید نوعی حقالسکوت است تا دیگر از فدراسیون و تاج انتقاد نکند، چنین واکنشی داشت: «والله نه. تأکید میکنم که این کار مربوط به کنفدراسیون فوتبال آسیاست. آنها مأموریتی به فوتبال ایران دادهاند تا آدمهایی را که خارج از فدراسیون هستند و شهرت و درستکاریشان برای فوتبال ایران معلوم شده در این بخش استفاده کنند. آقای تاج هم بهشدت این کار را قبول دارد و باید بگویم که کار بسیار مشکلی هم هست که همه ابعاد فوتبال ایران را در برمیگیرد.»
در روزهای گذشته، مهدی تاج بارها در مصاحبههایش به وجود نداشتن زیرساختهای مناسب برای برگزاری لیگ نوزدهم اشاره کرده و هشدار داده که ممکن است فصل آینده مسابقات برگزار نشود. با وجود این، به نظر میرسد باشگاهها چندان هشدار رئیس فدراسیون را جدی نگرفتهاند. مصطفوی هم این موضوع را قبول دارد: «بله، چون جدی نگرفتهاند فوتبال ما به این روز افتاده. به نظرم باید هر چه زودتر جلساتمان را برگزار کنیم و به یک نتیجه مثبت برسیم. باشگاهها هم از نظر فنی و هم از نظر تأسیسات فیزیکی فوتبال مثل استادیومها و جایگاههای تماشاگران و همه مواردی که به مدیران عامل بستگی دارد، دچار ضعف هستند. قراردادهای بازیکنان و مربیان و همچنین صورتحساب باشگاهها مسائلی است که قبلاً هم سازمان صدور مجوز حرفهای بررسی کرده ولی احساسم این است که بررسی و ارزیابیهای پیشین مورد تأیید کنفدراسیون فوتبال آسیا نبوده است.» آیا ممکن است لیگ برتر برگزار نشود؟ پاسخ دبیرکل فدراسیون فوتبال در زمان فعالیت «کمیته انتقالی» چنین است: «من تصمیمگیر نیستم ولی منوط به این است که چقدر استانداردهای AFC را اجرا کنیم. ممکن است کنفدراسیون فوتبال آسیا رأی خوبی ندهد و برای اینکه چنین اتفاقی نیفتد، من و اعضای دیگر کمیته مثل کاظم اولیایی انتخاب شدهاند تا کمک کنیم. این کار باید با مطالعه و مذاکره با مدیران عامل صورت بگیرد. الان حدود اختیارات مشخص نیست. البته اختیارات به طور کلی دست فدراسیون و اختیارات فدراسیون هم دست کنفدراسیون است، گرچه افرادی که مشخص کردهاند تصمیمگیرنده هستند.»
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال درباره حضور بانوان در ورزشگاهها که جیانی اینفانتینو رئیس فیفا هم اخیراً در نامهای به فدراسیون یکبار دیگر درباره آن هشدار داده، گفت: «اینفانتینو که این نامه را از خودش ننوشته است. او به ایران آمده و با بالاترین مقام اجرایی کشور یعنی رئیس جمهوری صحبت کرده و از آقای روحانی قول گرفته که ورود بانوان به ورزشگاه آزاد شود. اینفانتینو در آخرین نامهاش از فدراسیون ایران پرسیده که مسأله ورود بانوان چه شد؟ او هشدار داده که اگر این مشکل حل نشود، شاید ایران در جام جهانی 2022 قطر نتواند شرکت کند. حل این مشکل تنها دست فدراسیون نیست و در واقع حل آن در حیطه تصمیمگیری نهادهای بالاتر از فدراسیون است.» او در پایان رایزنیهای مسعود سلطانیفر با شورای عالی امنیت ملی را تأیید کرد و گفت: «بله، مذاکراتی صورت گرفته و هنوز اتفاق خاصی نیفتاده است. در ضمن صراحتاً میگویم که تنها کمتر از یک هفته دیگر (24 تیر) فرصت داریم تا پاسخ نامه اینفانتینو را بدهیم. اگر مشکل ورود بانوان به ورزشگاهها حل نشود، دودش به چشم کل فوتبالمان میرود.»
خبـــــر
رایزنی تاج با نهادهای تصمیمگیر برای گرفتن راهکار
نامه جیانی اینفانتینو رئیس فیفا به فدراسیون فوتبال ایران درباره زمانبندی ورود بانوان به ورزشگاهها در مسابقات مقدماتی جام جهانی 2022، باعث شده تا این موضوع دوباره به یکی از اولویتهای ورزش کشور تبدیل شود. تاج در مصاحبه با «ایران» (منتشر شده در صفحه ورزشی-16 تیر) از رایزنی مسعود سلطانی فر وزیر ورزش با شورای عالی امنیت ملی برای حل این موضوع خبر داد. در این میان تاج که به خوبی میداند پیگیری فیفا در مورد حضور بانوان را نباید بدون توجه بگذارد، خود نیز در این مدت با ارگانها و نهادهای تصمیمگیر جلساتی داشته تا برای حل مسأله، راهکار بدهند. گفتنی است، به تازگی نامه دیگری از سوی اینفانتینو به نهادهای ورزشی ایران رسیده است. رئیس فیفا در این نامه از مسئولان ورزشی ایران خواسته به این سؤال پاسخ دهند که دلیل اصلی حضور نداشتن زنان در ورزشگاه آزادی برای بازی تدارکاتی ایران - سوریه چه بوده است؟
اقدام روانی امریکاییها جهانی شد
گروه ورزش/ واکنشها نسبت به معطلی چند ساعته کولاکوویچ و شاگردانش در فرودگاه شیکاگو و برخورد ناشایست با آنها در بدو ورود تیم ملی والیبال ایران به این کشور، دیروز هم ادامه داشت. سیدرضا صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک با تأکید بر اینکه از لحظات اول پیگیر اتفاقات ورود والیبالیستهایمان به امریکا بودیم، گفت: «بعد از مشکلی که برای والیبالیستها به وجود آمد، جلساتی برای اعتراض به این اقدام امریکاییها برگزار کردیم و پیگیر اقدام آنها شدیم. اگر صحبتهایی انجام ندادیم، به معنای عدم پیگیری نیست. به نظر میرسد این اقدام امریکاییها بیشتر اقدامی روانی بوده است.» سیامک افروزی، پزشک تیم ملی هم در گفتوگو با شبکه CBC اظهار کرد: «گارد فرودگاهی حتی گوشی تلفن و چمدان چند نفر از اعضای تیم را گرفت و به دقت بررسی کردند. این پروسه دو ساعت طول کشید.» در این بین فدراسیون جهانی والیبال (FIVB) در بیانیهای نسبت به این اتفاق واکنش نشان داد و آریگراسا، رئیس فدراسیون جهانی والیبال هم با ارسال نامهای به فدراسیون والیبال ایران از اتفاقات پیش آمده در فرودگاه شیکاگو ابراز تأسف کرد. این ماجرا حتی از نگاه روزنامه آس اسپانیا پنهان نماند و این رسانه علاوه بر تمجید از تیم ملی والیبال ایران در مورد معطلی کاروان ایران نوشت: «رسانههای ایرانی در این باره نوشتند که اگر امریکا برای اسکان تیمهای ملی آماده نیست، بهتر است میزبانی مرحله نهایی لیگ ملتها را رد کند.» این اتفاق در رسانههای جهان از جمله sport لهستان و گاتزتا دلو اسپورت ایتالیا بازتاب داشت. البته در این بین امریکاییها هم نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. استیو بانسبچ، سخنگوی گمرک و حفاظت از مرزهای ایالات متحده (CBP) در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «سیانان» بیان کرد: «این رویهای عادی در چارچوب قوانین CBP بوده که انجام شده و همه بدون مشکلی این مراحل را طی کردند.»
ادامه صحبتهای ضد ایرانی کوبیاک
میشل کوبیاک، بازیکن پرحاشیه تیم ملی والیبال لهستان ماه گذشته مصاحبهای تند علیه ایرانیان انجام داد که منجر به محرومیت ۶ جلسهای او و عذرخواهی فدراسیون والیبال لهستان شد. کوبیاک دیروز مجدداً صحبتهایی علیه هواداران والیبال ایران مطرح کرد. او در گفتوگو با سایت اسپورتال لهستان درخصوص احساسش از توقف اتوبوس تیم ملی لهستان در هفته سوم لیگ ملتها در ارومیه، گفت: «احساس خاصی پیدا نکردم چون کاری از دستم برنمیآمد. مصاحبه من، جو را ملتهب نکرد. در ایران همینطوری است و تعجبی ندارد. حتی قبلتر از آن صحبتهایی که داشتم هم رفتارهای بدی از سوی هواداران ایرانی وجود داشت.»
«شکاری» شکار پردردسر تراکتور
رضا شکاری، مهاجم روبین کازان روسیه پس از مذاکراتی که با پرسپولیس داشت، دیروز با چرخشی ۱۸۰ درجهای و با قراردادی 3 ساله به تراکتور پیوست. تراکتور که چند ماه پیش با روبینکازان قرارداد خواهرخواندگی امضا کرده بود، طی روزهای گذشته مذاکراتی را برای دریافت رضایتنامه شکاری انجام داده بود و در نهایت توانست این بازیکن را به خدمت بگیرد. پس از پیوستن شکاری به تراکتور، مدیرعامل ذوب آهن که از زمان شروع مذاکرات شکاری با پرسپولیس، به این باشگاه هشدار داده بود که ممکن است تبعات شکایت ذوب آهن از شکاری، دامن سرخپوشان را بگیرد، نسبت به این موضوع واکنش نشان داد. سعید آذری گفت: «پرسپولیس شانس آورد که شکاری را جذب نکرد. اگر او به شاهین، تراکتور، پرسپولیس و هر تیم دیگری برود مهم نیست؛ چراکه فیفا به این مسائل کاری ندارد. فیفا از روبینکازان میخواهد که آیتیسی شکاری را صادر کند که این مسأله مشکلساز خواهد شد.» شکاری سال گذشته با وجود قرارداد با ذوب آهن، به روبین کازان پیوست و این موضوع موجب شد تا ذوبیها به فیفا شکایت کنند.