
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهور ترکمنستان و هیأت همراه:
سیاست ایران گسترش روابط با همسایگان است
گروه سیاسی/ «سردار بردی محمداف» سهشنبه عصر در رأس هیأتی عالی رتبه وارد تهران شد و صبح دیروز مورد استقبال رسمی آیتالله سیدابراهیم رئیسی قرار گرفت. پس از مذاکرات هیأتهای عالی رتبه دو کشور، 9 سند همکاری و یادداشت تفاهم میان استانها و وزارتخانههای دو کشور امضا شد. دیدار رئیس جمهور ترکمنستان با رهبر معظم انقلاب، پس از انجام این مذاکرات و امضای اسناد همکاری صورت گرفت؛ دیداری که طی آن رهبر انقلاب سیاست دولت مبنی بر گسترش روابط با کشورهای همسایه را «سیاستی کاملاً درست» توصیف کردند.
باید بر موانع فائق آمد
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی پیش از ظهر دیروز در دیدار سردار بردی محمداف رئیسجمهور ترکمنستان و هیأت همراه، گسترش و تعمیق هر چه بیشتر روابط را کاملاً به نفع هر دو کشور دانستند و گفتند: سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران، گسترش روابط با کشورهای همسایه است و این، سیاستی کاملاً درست است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان با تأکید بر اینکه لازمه عبور از موانع منوط به عزم و اراده جدی دو کشور برای گسترش روابط است، افزودند: البته روابط دوستانه میان ایران و ترکمنستان مخالفانی در سطح منطقه و بینالملل دارد ولی باید بر موانع فائق آمد. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: باید کمیسیون همکاریهای مشترک میان دو کشور بهصورت جدی فعال باشد و با پیگیری مستمر، توافقها به سرانجام برسند.
روابط دو کشور را تحکیم میبخشیم
در این دیدار که آقای رئیسی، رئیسجمهور کشورمان نیز حضور داشت، آقای سردار بردی محمداف رئیسجمهور ترکمنستان گفت: اولویت دولت ترکمنستان گسترش روابط با همسایگان است و تلاش داریم با توجه به اسناد همکاری که امروز امضا شد، روابط خوب دو کشور را در حوزههای مختلف بویژه گاز، برق و حمل و نقل کالا و همچنین اجرای طرحهای بزرگ بیش از پیش تحکیم ببخشیم. رئیسجمهور ترکمنستان با اشاره به سیامین سالگرد روابط دو کشور خطاب به رهبر انقلاب گفت: از طرف خود و همچنین ملت ترکمنستان از جنابعالی به دلیل حمایتهای همیشگی از تعمیق روابط ایران و ترکمنستان تشکر و قدردانی میکنم.

دیپلماسی فردی رئیس جمهور با تأکید بر همسایه محوری علاوه بر ایجاد ظرفیتهای جدید اقتصادی در ارتقای روابط ایران با همسایگان نقش ویژهای داشته است
دیپلماسی با زبان مردم
سیاست اصولی دولت برای بهره گیری ازظرفیت دیپلماسی بویژه ارتقای روابط با کشورهای منطقه موجب شده در 40 روز 5 رئیس دولت به تهران سفر کنند و رئیس جمهور نیز راهی عمان شود
29 خرداد رئیسجمهور قزاقستان قاسم توقایف در رأس هیأت بلندپایه وارد ایران میشود. قزاقستان به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای منطقه و پهناورترینِ آنها، از جایگاه ویژهای برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار است. این کشور که به سوئیس منطقه آسیای مرکزی معروف است، دارای روابط استراتژیک با کشورهای این منطقه و همچنین روسیه و چین است. سفر قاسم توقایف به ایران بعد از سفر رئیسجمهور تاجیکستان و ترکمنستان به ایران نقطه عطفی در روابط ایران با کشورهای منطقه آسیای مرکزی بودکه با سفر توقایف میتواند این روابط گسترش یابد.
امامعلی رحمان، رئیسجمهور تاجیکستان، روز یکشنبه 8 خرداد در صدر هیأت بلندپایه سیاسی ـ اقتصادی به دعوت رسمی رئیس جمهور ایران، به تهران آمد. یکی از وجوه راهبردی میان ارتباط دو کشور، امضای تفاهم افتتاح خط تولید پهپاد ابابیل 2 پس از سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح سرلشکر باقری به دوشنبه بود. سفر امامعلی رحمان به ایران و بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار درخصوص اشتراک موضع میان ایران و تاجیکستان درخصوص تهدیدات امنیتی موجود در افغانستان و نیز تشکیل دولتی فراگیر در این کشور پرده از وجه راهبردی روابط طرفین برداشت.
نخستین سفر «سردار بردی محمداف» به تهران در مقام ریاست جمهوری ترکمنستان در روز 24 خردادماه و همزمان با سیامین سالگرد برقراری روابط بین دو کشور انجام شد. گفتنی است محمداف پیش از این در ۱۹ دی ماه سال گذشته به عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهور وقت این کشور به ایران آمده بود. در این سفر دوروزه پس از دیدار و گفتوگوی دوجانبه در سطح عالی، نشست مشترک هیأتهای عالیرتبه دو کشور برگزار و چند سند و تفاهمنامه همکاری بین تهران و عشقآباد امضا شد.
در تاریخ 22 اردیبهشت ماه سال جاری امیر قطر «حمد بن جاسم آل ثانی» در صدر هیأت بلندپایهای وارد ایران شد. در این سفر اسناد مشترک همکاری که در سفر رئیس جمهور به قطر در تاریخ 2 اسفند 1400منعقد شد، مورد بررسی قرار گرفت. امیر قطر بر موضع مشترک با جمهوری اسلامی برای حل و فصل بحرانهای منطقهای تأکید کرد. اهمیت این سفر از آن جهت است که دولت سیزدهم رویکرد جدیدی در قبال همسایگان خود آغاز کرده و با اولویت قرار دادن همسایگان، روابط ایران با این کشورها در مرحله جدیدی از حیات خود قرار گرفته است.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور دوشنبه دوم خرداد ۱۴۰۱ در یک سفر بسیار مهم منطقهای عازم کشور عمان شد. از نکات بارز سفر یک روزه رئیس جمهور به عمان استقبال باشکوهی بود که سلطان هیثم البوسعیدی از آیتالله رئیسی به عمل آورد که بازتاب گستردهای در رسانههای منطقهای و بینالمللی داشت. این سفر در راستای سیاست خارجی متوازن جمهوری اسلامی در دولت جدید صورت میگیرد.
نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در روز 20 خردادماه به تهران وارد شد. ایران و ونزوئلا در طول دو دهه گذشته با یکدیگر «ائتلاف استراتژیک» قوی داشتهاند و ارزیابیها و مطالعات درباره روابط ایران و ونزوئلا عمدتاً از همین دوره پررنگتر شده است. اتحاد این دو کشور نه تنها از نظر سیاسی و تجاری که از نظر گفتمانی نیز قابل توجه بوده است. در کنار همکاری گسترده در حوزههای اقتصادی، دیپلماتیک و انرژی، همبستگی دو کشور در مخالفت با دشمنی مشترک به نام ایالات متحده معنای متفاوتی پیدا کرده است. پیوندهای قوی بین هر دو کشور، با وجود فاصله جغرافیایی قابل توجهی که بین آنها وجود دارد...

در حضور رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان صورت گرفت
امضای 9 سند همکاری میان تهران و عشق آباد
آیتالله رئیسی: دو کشور مصمم هستند سند راهبردی همکاری ۲۰ ساله را امضا کنند
راهاندازی دو کریدور جدید منطقهای برای ترانزیت 10 میلیون تن کالا از ایران / رشد 35 درصدی صادرات به ترکمنستان در دوماهه 1401 واردات گاز از ترکمنستان احیا میشود / نگاهی به فرصتهای همکاری ایران و ترکمنستان؛ 30 سال روابط سازنده
2، 3، 11، 13و 14