
گزارش «ایران» از تحقق رؤیای ترانزیت 10 میلیون تنی با روسیه
دومین قطار ترانزیت روسیه وارد ایران شد
دومین قطار ترانزیت روسیه وارد مرز ریلی سرخس شد و پس از طی مسیر 1600 کیلومتری به سمت بندرعباس میرسد
گروه اقتصادی / قطار ترانزیتی روسیه از طریق کریدور شمال-جنوب وارد ایران شد. این دومین قطار ترانزیتی از مبدأ روسیه است که به مقصد کشورهای جنوبی از ایران عبور میکند. دومین قطار ترانزیت روسیه شامل 37 واگن فلهبر محموله کود شیمیایی است.
مسیر شمال-جنوب، بهصورت دریایی، ریلی و جادهای تا آخر امسال 10 میلیون تن کالای روسی را عبور میدهد. این میزان ترانزیت بر اساس توافقنامه دو کشور برای افزایش مراودات تجاری و حمل و نقلی است. نخستین قطار باری ترانزیتی روسیه تیرماه از مرز سرخس وارد ایران شد. بیشترین مقصد دریافت کالاهای روسیه، هند است.
میعاد صالحی، مدیرعامل راهآهن در این خصوص گفت: پس از هماهنگیهای صورتگرفته بین راهآهن دو کشور، قطار ترانزیتی تشکیل شده از ۳۷ واگن فلهبر محموله کود شیمیایی از مبدأ کشور روسیه برای اعزام به بندرعباس از مرز ریلی سرخس وارد کشور شد.
مدیر عامل راهآهن گفت: این قطار ترانزیتی پس از خروج از روسیه با عبور از قزاقستان و ترکمنستان و طی مسافت بیش از ۴۰۰۰ کیلومتر از مرز ریلی سرخس وارد کشور شد و روز جمعه ۸ مهر ماه حرکت در مسیر شاخه شرقی کریدور شمال-جنوب ایران را آغاز کرد و پس از طی مسیر حدود ۱۶۰۰ کیلومتری در کشورمان به بندر شهید رجایی بندرعباس میرسد و محموله آن از بندرعباس با کشتی به کشور هند منتقل خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مقصد این محمولهها، کشورهای هندوستان و آفریقای جنوبی است، گفت: عبور این قطار، سرآغازی برای ادامه این فرایند ارزشمند خواهد بود و با تثبیت کریدورهای عبوری از کشور، شاهد توسعه قابل توجهی در این مورد خواهیم بود.
مسیر ترانزیتی شمال- جنوب هزینه و زمان حمل بار را برای کشورها نسبت به مسیرهایی مانند کانال سوئز، به نصف کاهش میدهد. ظرفیت ترانزیتی کشور با برنامه دولت سیزدهم، به 20 میلیون تن تا 1402 افزایش خواهد یافت. هدفگذاری این است که با تکمیل کریدور شمال-جنوب، افزایش ارتباط با کشورهای منطقه، فعالیت در پیمانها و معاهدههای تجاری و توسعه زیرساختها، ظرفیت ترانزیت به 300 میلیون تن برسد.
با تکمیل آخرین ایستگاه کریدور شمال-جنوب (راهآهن رشت- آستارا) و اتصال آن به کشورهای همسایه در شمال کشور، ایران بهعنوان یک مسیر تجاری بینالمللی مهم شناخته خواهد شد چون مدت زمان جابهجایی کالا از مسیر شرق آسیا به اروپا و از مسیر کشورهای شمالی به جنوب و بالعکس، از طریق کریدور ایران از 45 روز به 17 روز کاهش مییابد که جذابیت بسیار بالایی برای کشورها و همچنین صاحبان بار خواهد داشت.
کریدور شمال جنوب شامل سه مسیر شرقی، غربی و میانی است که مذاکرات و توافقهایی برای راهاندازی خط ریلی گرمسار ـ اینچه برون از مسیر میانی این کریدور در دولت سیزدهم انجام شده است.
سرمایهگذاری روسیه در بنادر شمالی
علاوهبر بخش ریلی، ترانزیت دریایی نیز در جابهجایی 10 میلیون تن کالای روسی از مسیر ایران نقش مهمی دارد. علی اکبر صفایی، معاون وزیر راه و شهرسازی در این باره گفت: برای ترانزیت دریایی ۱۰ میلیون تنی از طریق خزر با روسیه برنامهریزی کردهایم و در حال حاضر خط لاینر بین بنادر ایران، قزاقستان و روسیه در قالب ۲۰ فروند کشتی فعال است.
صفایی بیان کرد: برای سال 2023 میلادی رشد 3 درصدی در حملونقل دریایی دنیا پیشبینی شده است. ضمن آنکه پس از کرونا وضعیت کرایههای دریایی مناسبتر شده است. معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در 6 ماهه 1401 میزان 105 میلیون تن کالا در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 6 درصدی داشت. موجودی کالای اساسی در بنادر، اسکلهها و لنگرگاه در حال حاضر 6 میلیون و 864 هزار تن است.
صفایی اظهار کرد: در 6 ماهه 1401 میزان 53 هزار فروند کشتی به بنادر ورود و خروج داشتند و در این مدت 7 میلیون و 422 هزار نفر سفر دریایی ثبت شد.
وی افزود: برای 10 میلیون تن ترانزیت کالا به روسیه از طریق دریا برنامهریزی کردهایم. خط لاینر بین بنادر ایران، قزاقستان و روسیه برقرار شد و 20 فروند کشتی در این خط دریایی فعالیت میکند، در فاز اول بنادر امیرآباد و انزلی به بندر اوکتائو قزاقستان متصل شد که اغلب جابه جایی دریایی کالای کانتینری است.
وی بیان کرد: امسال ۶۹ هزار میلیارد ریال در پروژه از محل بودجه سازمان بنادر و دریانوردی برای ایجاد زیرساختهای مناسب در بنادر طراحی کردیم که ۱۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد همچنین ۵۸ فروند کشتی د ر دست ساخت است.
صفایی اضافه کرد: مطالعات بندر مکران در حال انجام است و به محض پایان مطالعات توسط شرکت ملی نفت، یکی دیگر از بنادر اقیانوسی استراتژیک برای صادرات محصولات نفتی ایجاد میشود. همچنین طرح توسعه بندر چابهار در قالب ۱۰۰ هزار تن سیلو تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد. ۶۲ پروژه در یک سال اخیر بهرهبرداری کردیم و ۶۳ فرصت سرمایهگذاری در سایت سازمان بنادر و دریانوردی معرفی شده است. ساخت 10 بندر کوچک در سواحل شمالی و جنوبی کشور در دست ساخت یا مناقصه است.
وی اظهار کرد: از محل بودجه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی در ساخت کشتیهای رو-رو اعتبار گذاشتیم؛چهار فروند کشتی چندمنظوره در دست ساخت است و تا ماه آینده ۵ فروند دیگر نیز به خزر اضافه میشود. با روسیه در حال هماهنگی هستیم که این کشتیهای جدید وارد ولگا شوند و خرید کشتیهای رو-رو از محل وجوه اداره شده در حال انجام است.
صفایی بیان کرد: در کار با روسیه نگاه بلندمدت داریم در حال مذاکره جدی با روسها هستیم تا در بنادر جنوبی و شمالی کشور سرمایهگذاری کنند و بدین ترتیب بخشی از کالای خودشان را که از طریق تجارت با هند جابهجا میشود از طریق دریا، ریل و جادهای جا به جا کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: با روسیه تفاهم ترانزیت ١٠ میلیون تنی داریم و بهدنبال تکمیل راهآهن رشت- آستارا برای افزایش ترانزیت بین ایران و روسیه هستیم، برنامه ما افزایش همکاری با روسیه در بلندمدت است و روسها بهدنبال سرمایهگذاری در بنادر شمالی هستند.
توافقنامه چابهار عملیاتی میشود
چابهار بهعنوان تنها بندر اقیانوسی و شاهراه دریایی اتصال شمال به جنوب، نقش مهمی در رشد ترانزیت و عبور کالا از کشور دارد. توسعه این بندر از سالها قبل در برنامه قرار گرفته است. مشارکت با هند بر اساس توافقنامه دو جانبه برای توسعه چابهار منعقد شده است. اما در چند سال اخیر این توافقنامه اجرا نشده یا اجرای آن آنقدر کند بوده که اهداف را برآورده نکرده است.
جلیل اسلامی، معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی اکنون از سفر مقامات هندی به تهران تا دو هفته آینده با هدف حل و فصل و نهاییسازی توافقنامه این کشور در مورد بندر چابهار خبر داد و گفت: تاکنون ۲۵ درصد توافقنامه سه جانبه با هند در بندر چابهار عملیاتی شده است.
به گفته اسلامی، عملکرد بندر چابهار در ۲ سال اخیر بیش از ۲ برابر شده و ترافیک بندر چابهار افزایش یافته است.
وی افزود: در اجرای قرارداد همکاری ایران و هند نیز تأمین تجهیزات از جمله تأمین ۶ دستگاه جرثقیل بزرگ و ورود آن به بندر شهید بهشتی چابهار انجام شده است. تجهیزات همچنین مشکل راهاندازی و عملیاتیسازی ندارد و فقط مشروط به عملیاتیشدن قرارداد بلندمدت با هندیها بود که بدون استفاده مانده بود.
وی در خصوص چرایی توقف قرارداد سهجانبه مربوط به چابهار که تا پیش از این مشکلات حقوقی را دلایل عدم اجرای کامل این توافقنامه عنوان کردند، گفت: توافقنامه که منتهی به قرارداد قطعی شود، از ابتدا مدنظر سازمان بنادر بود؛ اما به دلایلی که گفته شد این توافقنامه طبق برنامه پیش نرفت.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی توضیح داد: با رویکرد جدید توسط دولت سیزدهم در راستای حفظ و توسعه همکاریهای دو کشور ایران و هند بزودی جلسه نهاییسازی قرارداد با هند در تهران انجام خواهد شد.

«ایران» از صنایع بورسی گزارش میدهد
رشد 52 درصد ارزش فروش سیمانیها در نیمه نخست سال
طی شش ماه گذشته ارزش سهام سیمانیها 18.73 درصد رشد داشته است
سعید رشیدینوبندگانی
خبرنگار
صنعت سیمان طی شش ماهه نخست سال 1401 توانست ارزش فروش خود را نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش بیش از 52 درصدی روبهرو کند. همچنین آمار معاملات سهام نشان میدهد، ارزش بازاری این صنعت طی شش ماه گذشته با افزایش 18.73 درصدی روبهرو شده است و از این نظر در مقام پنجم گروههای فعال در بازار سهام قرار گرفته است. رشد درآمدهای شناسایی شده سیمانیها در حالی است که مقدار فروش این صنعت طی این مدت تنها در حدود یک درصد افزایش داشته است.
ارزش بازاری صنعت سیمان به 56 هزار میلیارد تومان رسید
گروه سیمان، آهک و گچ با 44 نماد یکی از گروههای پرطرفدار از نظر سهامداران شناخته میشود. این صنعت با ارزش بازاری 56 هزار میلیارد و ارزش معاملات روزانه 75 میلیارد تومان، در حدود یک درصد از ارزش کل بازار سهام و 2.5 درصد از ارزش کل معاملات روزانه بازار را به خود اختصاص میدهد. همچنین با توجه به EPS 7 هزار و 900 میلیارد تومانی پیشبینی شده برای سال 1401، نسبت قیمت به درآمد (P/E) این صنعت در حدود 7.08 برآورد میشود که اگرچه از میانگین کل بازار بالاتر است اما در محدوده جذاب قرار میگیرد و نکات مثبتی چون حاشیه سود عملیاتی 34 درصدی در کنار نسبت بالای بازده دارایی و نسبت 88 درصدی پرداخت سود سالیانه، از جمله مهمترین مواردی بوده که سهام سیمانی را برای سرمایهگذاری جذاب کرده است.
سرمایه در گردش و افزایش قیمت انرژی؛ دو ریسک مهم بر سر راه سودسازی سیمانیها
از طرفی وجود چالشهایی چون افزایش قیمت انرژی در کنار استهلاک بالای خطوط تولید از جمله مواردی است که در این سالها بر روند درآمدسازی و سودسازی این صنعت تأثیر بسیار زیادی داشته است. بنا به اظهارات فعالان صنعت، افزایش نرخ حاملهای انرژی (برق، گاز و مازوت)، با توجه به تأثیر زیاد آن بر قیمت تمام شده محصول سیمان، درصورتی که مدیران این صنعت در راستای افزایش بهره وری تولید و مدیریت مصرف انرژی گام مؤثری برندارند در دورههای بعد سودسازی آنها با مشکلات زیادی روبهرو خواهد شد.
همچنین کارشناسان عدم دسترسی به بازارهای صادراتی به دلیل سیاستهای حمایتگرانه کشورهای هدف و رکود در بخش ساختوساز جهانی و ایرانی را از جمله چالشهای مهم این صنعت در سال 1401 بیان کردهاند که با توجه به بازارگشاییهای جدید از طریق پیوستن ایران به اجلاس شانگهای و پیمانهای جدید منطقهای در کنار افزایش ساختوساز در بخش خدمات عمومی، انتظار میرود این موضوع نیز بتدریج مرتفع شود.
رشد بیش از 200 درصدی معاملات سیمان در بورس کالا کاهش دوره وصول مطالبات را به همراه داشته است
مدیران این صنعت همچنین از قیمتگذاری دستوری به عنوان عامل تأثیرگذار بر فعالیتهایشان نام میبرند که با توجه به پیگیریهای صورت گرفته درخصوص ورود این محصول به بورس کالا گام مهمی در جهت سپردن قیمت تمامشده محصول به فرایند عرضه و تقاضا برداشته شده است.
براساس آمار بورس کالا، در شش ماه گذشته بیش از 27 میلیون و 314 هزارتن سیمان به ارزش 17 هزار و 500 میلیارد تومان در تالار صنعتی و معدنی معامله شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر حجم 207 درصد و از نظر ارزش 280 درصد رشد داشته است و این محصول بیش از 50 درصد حجم و 7 درصد ارزش معاملات تالار صنعتی و معدنی را به خود اختصاص داده است.
تداوم عرضهها در بورس کالا همچنین باعث شده تا دوره وصول مطالبات نیز در این صنعت تا حد بسیار زیادی بهبود یابد و ریسک نقدینگی برای شرکتهای سیمانی تا حدی مرتفع شود.
برآوردها نشان میدهد در حال حاضر دوره وصول مطالبات این صنعت در حدود 34 روز است که در محدوده بسیار مناسبی قرار گرفته است.
تأمین قطعات و لوازم یدکی منجر به افزایش نرخ استهلاک صنعت شده است
آمار نشان میدهد صنعت سیمان در کشور یکی از صنایعی است که طی دورههای گذشته با کاهش تشکیل سرمایه ثابت مواجه بوده است و طی این مدت نتوانسته نسبت به نوسازی و توسعه خطوط تولید خود اقدام کند. موضوعی که کارشناسان این صنعت، وجود تحریمهای ظالمانه و نوسانات شدید نرخ ارز طی سالهای 1395 تا 1399 را از جمله مهمترین دلایل آن ذکر میکنند. به عقیده این کارشناسان، عدم دسترسی به قطعات و لوازم یدکی مورد نیازدر خطوط تولید، آجر، بتون و مواد نسوز این صنعت را با چالش جدی روبهرو کرده است و از طرفی افزایش هزینههای حمل و نقل و حقوق و دستمزد باعث افزایش بهای تمام شده محصولات نهایی شده است. از طرفی عدم ثبات در نرخ ارز در این مدت باعث شده بود شرکتها در برنامهریزی مناسب جهت تأمین مالی پروژههای خود با مشکلات زیادی روبهرو شوند.
صنعت سیمان در شش ماهه نخست سال جاری با مشکلات کمتری از طریق قطعی برق روبهرو شد
تولید سیمان نیاز به صرف انرژی بالایی دارد و از این رو قطعی برق در سالهای گذشته یکی از مشکلات جدی این صنعت به شمار میرفت و مدیران سیمانی قطعی برق را عامل مؤثر بر کاهش تولید و سودسازی شرکتهای خود میدانستند؛ موضوعی که با تدبیر دولت سیزدهم در سال جاری و برنامهریزی درست مدیران، به میزان کمتری تولید سیمان را تحت تأثیر قرار داد و سیمانیها توانستند در این مدت میزان تولید خود را در مجموع افزایش دهند. آمار نشان میدهد، هر چند که این موضوع برای تمامی شرکتها صدق نمی کند اما با رجوع به عملکرد تمامی شرکتها، تولیدات این صنعت با افزایش روبهرو شده است.
در جدول روبرو تغییرات ارزش و مقدار فروش شرکتهای بورسی به تفکیک آورده شده است.
حقوقیها خریداران اصلی سهام سیمانی
آمار معاملات نشان میدهد طی یک سال گذشته سهامداران حقیقی همواره در سمت تقاضا برای سهام سیمانی قرار داشتهاند، طی این مدت بیش از 634 میلیون برگ سهم را از سهامداران حقیقی خریداری کردهاند. همچنین خرید حقوقیها در شهریورماه با شدت کمتری روبرو بوده و در این مدت سهام سیمانی نیز با کاهش قیمت روبرو شده است.
راهکارهای تأمین آب برای بهرهبرداری از بارانهای سیلآسا
رئیس سازمان هواشناسی گفت: با توجه به رخداد تغییر اقلیم و افزایش بارشهای پرحجم در مدت کوتاه، استراتژیهای تأمین آب کشور باید اصلاح شود تا بتوان بخش زیادی از آب شیرین ناشی از این بارشها را جمعآوری و ذخیره کرد. سحر تاجبخش درباره سیلاب امامزاده داوود و خسارات ناشی از آن توضیح داد: پیش از این نیز در سیلهای شیراز، گلستان و لرستان شاهد خسارات زیاد سیلابها بودیم که بهدلیل فراهم نبودن زیرساختهای کشور، ظرفیت ذخیرهسازی این آبها بیشتر از محدوده ظرفیت پشت سدها وجود نداشت به همین دلیل، آبها علاوهبر بستر خود به مناطق مسکونی، کشاورزی و غیره هم نفوذ کرده و خسارت زیادی را ایجاد کردند.
وی افزود: بسیاری از قوانین ساختوساز برای احداث در بستر رودخانهها رعایت نمیشود و به نظر میرسد نظارت کافی هم بر این ساختوسازها وجود ندارد، از طرفی حریم رودخانهها بهصورت مرتب لایروبی نمیشود.
تاجبخش علت دیگر خروج سیلاب از بستر رودخانهها را تغییر کاربری اراضی دانست و گفت: احداث جاده یا ساختمان در مسیر رودخانه و بستن مسیر باعث میشود آب از مسیر دیگری حرکت کند و به همان جاده و ساختمان خسارت وارد شود.
وی خاطرنشان کرد: حتی اگر پیشبینیهای آب و هوایی هم دچار خطا شود، باید ظرفیتهایی در کشور وجود داشته باشد که آبها در مسیر خودشان حرکت کنند و این خسارات به حداقل برسد، چرا که با پیشبینیهای سازمان هواشناسی در نهایت میتوان مناطق را تخلیه کرد ولی نمیتوان جلوی جریان آب را گرفت و آن را ذخیره کرد. تاجبخش تأکید کرد: مسأله تغییر اقلیم نیز در این میان مزید بر علت شده و رخداد بارشهای رگباری در زمان کوتاه و با شدت زیاد طی سالهای اخیر در کشور ما افزایش یافته است که طبق پیشبینی هیأت بینالدول تغییر اقلیم، این روند در سالهای آتی افزایش مییابد، بنابراین باید تابآوری کشور را برای پذیرش این موضوع بهبود دهیم.
اصلاح 1000 نقطه حادثهخیز
معاون سازمان راهداری اظهار داشت: امروز ١٠٠٠ نقطه حادثهخیز باقی مانده که برای اصلاح آن حداقل به ۵ هزار میلیارد تومان نیاز داریم. این در حالی است که بودجه سازمان راهداری در بهترین حالت ١٠٠٠ میلیارد تومان است یعنی یک پنجم بودجه مورد نیاز را در اختیار داریم. رضا اکبری ادامه داد: البته رفع نقاط حادثهخیزی که در سه سال گذشته وقوع و تکرار تصادفات در آنها از حد نصاب پایینتر بوده، از دستور کار خارج شده و میشوند.
اکبری با بیان اینکه برنامه سازمان اصلاح ۵٠٠ نقطه حادثهخیز در سال است، گفت: تا پایان سال آینده ١٠٠٠ نقطه حادثهخیز اصلاح میشوند.
امروز در فرابورس ایران اوراق «گام» به روش گشایش عرضه اولیه میشود
اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) بانک رفاه کارگران با نماد معاملاتی «گام ۰۲۰۳۱۳۱» با تاریخ سررسید ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ یکشنبه (۱۰ مهر) در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس به روش گشایش عرضه میشود.
معاونت نظارت بر بازار شرکت فرابورس ایران با انتشار اطلاعیهای از عرضه اولیه اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) بانک رفاه کارگران با نماد معاملاتی «گام ۰۲۰۳۱۳۱» خبر داد. براساس این اطلاعیه، این اوراق با نام و قابل معامله در فرابورس و ارزش اسمی هر ورقه یک میلیون ریال است. تاریخ انتشار و تاریخ سررسید اوراق «گام۰۲۰۳۱۳۱» به ترتیب یکم مرداد ۱۴۰۱ و ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ قید شده است. همچنین شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به عنوان عامل پرداخت در سررسید معرفی شده است. یادآوری میشود، اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند با در اختیار داشتن کد معاملاتی فعال در سیستم شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نسبت به خرید اوراق یاد شده اقدام کنند.
پرداخت ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سود نقدی سهام با سجام
ایرنا- شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: در شهریورماه امسال بیش از ۹ هزار میلیارد تومان سود نقدی سهام به حساب ۶ میلیون و ۱۲۰ هزار سهامدار با استفاده از اطلاعات سامانه سجام واریز شد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، اطلاعات منتشر شده حاکی از آن است که در سومین ماه از تابستان سالجاری با استفاده از سامانه سجام ۹ هزار و ۶۴۱ میلیارد و ۷۴۰ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۴۸۴ تومان توسط ۷۶ ناشر به حساب ۶ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۷۶ سهامدار واریز شد.
بر اساس این گزارش، در بین ۷۶ ناشری که در شهریورماه سود به حساب سهامداران واریز کردهاند، بیشترین سود پرداخت شده با ۴۰۹ میلیارد تومان به شرکت فولاد مبارکه و کمترین سود پرداختشده با ۴۲ میلیون تومان به شرکت سوژمیران تعلق داشته است. افزون بر این، آمار منتشر شده نشان میدهد که شرکت صنعتی زرماکارون با یک میلیون و ۴۱۹ هزار و ۱۳۷ سهامدار دارای بیشترین سهامدار و شرکت سوژمیران با ۱۱۳ سهامدار دارای کمترین سهامداری بودند که سود صاحبان سهام خود را با استفاده از سامانه سجام به حساب سرمایهگذاران خود واریز کردهاند.
لازم به ذکر است، سجام یک سامانه زیرساختی برای شناسایی مشتریان جهت ورود به باشگاه بزرگ بازار سرمایه ایران است که تمام فعالان این بازار اعم از سرمایهگذاران، مشتریان و مدیران نهادها در این سامانه، فقط یک بار برای همیشه اطلاعات خود را در آن ثبت خواهند کرد و پس از احراز هویت حضوری و غیرحضوری قادر به دریافت خدمات مبتنی بر دادههای تأیید شده خواهند بود.
بر اساس این گزارش، از طریق این سامانه اطلاعات هویتی، شماره حساب، شماره موبایل، آدرس الکترونیکی و اقامت دائمی فرد ثبت میشود و از آن به بعد هیچ نهاد مالی نیازی به دریافت مجدد اطلاعات آن سهامدار ندارد.
سهامداران میتوانند با مراجعه به سایت www.sejam.ir ثبتنام و احراز هویت سجام را بهصورت الکترونیکی انجام دهند.