ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در آستانه اعلام اسامی نامزدها، دستورالعملهای بهداشتی انتخابات اعلام شد
رأیگیری تا 2 بامداد میتواند تمدید شود
گروه سیاسی/ بازار شایعهسازی درباره صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری امروز با برگزاری آخرین نشست اعضای شورای نگهبان و جمع بندی نهایی این شورا درباره صلاحیت نامزدها تعطیل میشود.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان روز گذشته با گفتن اینکه «امروز (دوشنبه) جلسه برگزار نمیشود و یکسری بحثهای کارشناسی هست که باید تکمیل شود»، گفت: «هنوز نتیجه نهایی مشخص نیست؛ افراد به شایعات توجه نکنند. نتایج نهایی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری در موعد مقرر به وزارت کشور ارسال میشود». در پی این اظهارات جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور نیز گفت: «بر اساس بیان سخنگوی شورای نگهبان قرار است فردا (سهشنبه) اسامی تأییدصلاحیتشدگان به وزارت کشور اعلام شود. قانون نیز به وزارت کشور این اجازه را داده که دو روز بعد از اعلام شورای نگهبان، اسامی را اعلام عمومی کند؛ لذا اگر فردا شورای نگهبان اسامی را به ما اعلام کند، تلاش میکنیم در اولین فرصت اسامی را اعلام عمومی کنیم».
ابلاغ دستورالعمل بهداشتی انتخابات
کمیته اطلاعرسانی ستاد انتخابات کشور، دستورالعمل بهداشتی انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ را که پس از تصویب در ستاد ملی مقابله با کرونا از سوی رئیس جمهوری ابلاغ شده است، در ۱۵ بند منتشر کرد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، بر اساس این دستورالعمل، برای برگزاری هرچه باشکوهتر انتخابات و انعکاس بیشتر برنامههای هر یک از نامزدها و مشارکت حداکثری در سایه حفظ سلامت اجتماعی، رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی با توجه به طرح مدیریت هوشمند محدودیتها برای همه افراد مرتبط با انتخابات، الزامی است. دستورالعملهای مذکور توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و توسط قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ خواهد شد. بر اساس این دستور هرگونه تجمع در محیطهای بسته ممنوع است و در صورت ضرورت تشکیل جلسات داخلی ستادها در فضای بسته، با رعایت کامل طرح مدیریت هوشمند (رنگبندی شهرها) و رعایت محدودیت حداکثر ۱۵ نفر برای شهرهای با وضعیت قرمز، ۲۰ نفر برای شهرهای با وضعیت نارنجی و ۳۰ نفر برای شهرهای با وضعیت زرد بلامانع است. بر همین اساس برگزاری تجمع انتخاباتی و سخنرانی نامزدها در فضای باز مانند استادیوم روباز، فضای باز مدارس و مراکز آموزش عالی و سایر مراکز مربوط به سازمانها مطابق با شیوهنامه بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رعایت موارد خاصی بلامانع است. رعایت فاصله مناسب بر اساس ۸ متر مربع فضای باز برای یک نفر، رعایت سقف شرکتکنندگان به میزان حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت فضای در نظر گرفته شده، الزام استفاده از ماسک برای همه شرکتکنندگان و محدودیت زمانی حداکثر ٢ ساعت برای هر برنامه از جمله این موارد هستند. طبق این دستورالعمل برگزاری مراسم استقبال از کاندیداها، راهاندازی کارناوالهای تبلیغاتی و موارد مشابه مطلقاً ممنوع است. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری وزارت کشور موظف شدهاند به منظور اعلان شعبات اخذ رأی نزدیک و خلوت به مردم نسبت به ایجاد نرم افزار شعبه یاب اقدام کنند. بر اساس بخشی از این دستور به وزارت کشور اجازه داده شده با هماهنگی شورای نگهبان به منظور جلوگیری از ازدحام در شعب، ساعت اخذ رأی را از ساعت ۷ صبح روز ۲۸ خرداد آغاز و در صورت لزوم در شعبههای شلوغ تا ساعت ۲ صبح روز بعد تمدید کند.
جهانگیری: دولتم شبیه دولت خاتمی خواهد بود
در یکقدمی اعلام اسامی کاندیداهای تأیید صلاحیت شده، دفتر معاون اول رئیس جمهوری به شایعهسازی نصرالله پژمانفر نماینده مشهد و رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس که مدعی شده بود اسناد تخلفات اسحاق جهانگیری را برای بررسی صلاحیتها به شورای نگهبان ارسال کرده است واکنش نشان داد. به گزارش ایلنا، بیانیه دفتر جهانگیری ضمن تکذیب «مطلب غیراخلاقی و کذب» مطرح شده از سوی پژمانفر تأکید داشت: «اتهام کذب و بیاساس محکومیت آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در دیوان محاسبات کشور برای نخستینبار نیست که مطرح میشود و حق هرگونه اقدام قانونی و حقوقی به دلیل اتهامزنی و نشر اکاذیب در مراجع قضایی محفوظ است.»
جهانگیری همچنین با اشاره به سالروز آزادسازی خرمشهر در حساب توئیتر خود نوشت: «امروز سالگرد آزادی خرمشهر است، روزی که ایستادگی ملت در جنگ تحمیلی ثمر داد. ایرانیان شاد و سرافراز شدند و ایران استوار ماند. اینک ایران شایسته پیروزی در جنگ تحریمی است و لازم است صراحتاً هشدار بدهم که با تأخیر انداختن پیروزی، فقط رنج و مشکلات مردم تداوم خواهد داشت.»
او همچنین با انتشار عکسی که روی آن نوشته شده بود «ما به خرداد پر از حادثه عادت داریم»، نوشت: «در میان دولتهای دهههای اخیر، دولت من به دولت آقای خاتمی شباهت بیشتری خواهد داشت و با استفاده از تجربههای انباشته در ایران و جهان مرحله نوینی از اصلاحات راهگشا را آغاز خواهد کرد».
رهامی با ناطق دیدار کرد، همتی گفت نامزد پوششی نیست
به گزارش ایلنا، آذر منصوری سخنگوی جبهه اصلاحات ایران از تشکیل ستاد هماهنگی بین نامزدهای اصلاحطلب انتخابات ریاستجمهوری به ریاست بهزاد نبوی خبر داد و درباره گمانه زنیهای مبنی بر حمایت اصلاحطلبان از کاندیداهای غیراصلاحطلب گفت: در آییننامه تشکیل جبهه که به تصویب مجمع عمومی رسیده است، تأکید شده که جبهه اصلاحات ایران از هیچ کاندیدای غیراصلاحطلبی در این انتخابات حمایت نخواهد کرد.
با این وجود محسن رهامی از نامزدهای اصلاحطلب انتخابات دیروز از ملاقاتش با علیاکبر ناطق نوری خبر داد و گفت: این ملاقات در جهت ترسیم خط مشی و استراتژی آینده جریان معتدل و اصلاحات بود تا برای آینده انتخابات از شکاف جلوگیری کنیم. او هدفش از وارد شدن به رقابت بر سر ریاست جمهوری آینده را تشکیل دولتی توسعهگرا و تکنوکرات عنوان کرد و افزود: رئیس جمهوری در تعامل خوب با رهبری و رؤسای قوا میتواند کشور را در مسیر توسعه قرار دهد.
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی نیز دیروز در توئیتی تأکید کرد که برخلاف نظر کسانی که او را کاندیدای پوششی نامزدهایی همچون لاریجانی و جهانگیری معرفی میکنند، با برنامه مشخص و برای اصلاح حکمرانی اقتصادی وارد انتخابات شده است.
انتقاد جلیلی از لاریجانی
در حالی که اغلب رقابت اصلی در انتخابات 1400 را میان مثلث لاریجانی، رئیسی و جهانگیری پیشبینی میکنند، روند کنارهگیری داوطلبان اصولگرا به نفع رئیسی با کنارهگیری چهرههایی همچون محمد عباسی وزیر ورزش دولت دهم و سردار علیرضا افشار فرمانده سابق بسیج ادامه دارد. سعید جلیلی هم همچنان خط انتقادی به لاریجانی را ادامه میدهد. جلیلی روز گذشته در دومین موضعگیری علیه لاریجانی، گفت: «کسی نمیتواند بگوید من به دنبال منافع مردم هستم اما اگر چندین سال در مجلس مسئولیت داشت، کارنامهای در حوزه مبارزه با فساد ارائه نکند. کسی که سه دوره و به مدت ۱۲ سال ریاست مجلس شورای اسلامی را برعهده داشته است، کارنامه خود را در زمینه مبارزه با فساد تشریح کند». پرسشی که علیالقاعده از همه دیگر کاندیداهای مطرح انتخابات نیز قابل پرسیدن است. با این حال موضع جلیلی این است که «اگر دولت سازوکارهای مقابله با فساد را فعال کند، دیگر کار به قوه قضائیه نمیرسد».
هدف رئیسی ایجاد تحول در سازوکار اداری است
منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان از جلسه مشترک هیأت رئیسه جامعه روحانیت مبارز هیأت عالی شورای وحدت با حضور رئیسی خبر داد. به گفته او رئیسی در این جلسه هدفش از ورود به انتخابات را ایجاد تحول در ساز و کار کشورداری و توجه به فوریترین مطالبات مردم عنوان کرده و بر ضرورت به کارگیری همه نیروهای ارزشی و انقلابی و ساماندهی شرایط گوناگون کشور تأکید کرد. ابوالقاسم رئوفیان، داوطلب اصولگرای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اما در واکنش به مواضع انتخاباتی شورای وحدت که «میگفتند اگر فلان شخص ثبت نام کند تمام انقلابیها پشت او هستند»، گفت: «به نظر میرسد غرور کاذبی به شورای وحدت دست داده است در حالی که خود برتر انقلابی دانستن درست نیست». رئوفیان در گفتوگو با ایرنا، ماندنش در انتخابات را به تصمیم حزب متبوعش منوط دانست و در ادامه پیشبینی کرد در صورت تداوم شرایط موجود بین آقای رئیسی و آقای لاریجانی رقابت سنگینی شکل میگیرد و احتمالاً به دور دوم کشیده میشود. اگر در دور دوم آرای خاکستری وارد صندوقها شود، لاریجانی پیروز رقابت میشود.
سعید محمد، فرمانده سابق قرارگاه خاتم سپاه و کاندیدای ریاست جمهوری هم در گفتوگویی با ایسنا، از رویکردش در سیاست خارجی که رویکرد غالب کاندیداهای اصولگرا است رونمایی کرد. او مذاکرات وین را حرکتی مقطعی برای انتخابات ۱۴۰۰ تلقی کرد و با بیان اینکه تا پیش از خنثیسازی تحریمها، باید آنها را دور بزنیم، گفت: «معتقدم مذاکرات برجام را باید در چارچوب گفتمانی که در گفتمان انقلاب مطرح شده، پیگیری کنیم؛ بر اساس این گفتمان، این امریکاییها بودند که زیر میز زدند و از برجام خارج شدند؛ آنها اول باید به برجام بازگردند و تعهدات خود را اجرا کنند و ما اجرای آن را راستی آزمایی کنیم و سپس ما به اجرای تعهدات خود در برجام باز میگردیم».
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان روز گذشته با گفتن اینکه «امروز (دوشنبه) جلسه برگزار نمیشود و یکسری بحثهای کارشناسی هست که باید تکمیل شود»، گفت: «هنوز نتیجه نهایی مشخص نیست؛ افراد به شایعات توجه نکنند. نتایج نهایی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری در موعد مقرر به وزارت کشور ارسال میشود». در پی این اظهارات جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور نیز گفت: «بر اساس بیان سخنگوی شورای نگهبان قرار است فردا (سهشنبه) اسامی تأییدصلاحیتشدگان به وزارت کشور اعلام شود. قانون نیز به وزارت کشور این اجازه را داده که دو روز بعد از اعلام شورای نگهبان، اسامی را اعلام عمومی کند؛ لذا اگر فردا شورای نگهبان اسامی را به ما اعلام کند، تلاش میکنیم در اولین فرصت اسامی را اعلام عمومی کنیم».
ابلاغ دستورالعمل بهداشتی انتخابات
کمیته اطلاعرسانی ستاد انتخابات کشور، دستورالعمل بهداشتی انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ را که پس از تصویب در ستاد ملی مقابله با کرونا از سوی رئیس جمهوری ابلاغ شده است، در ۱۵ بند منتشر کرد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، بر اساس این دستورالعمل، برای برگزاری هرچه باشکوهتر انتخابات و انعکاس بیشتر برنامههای هر یک از نامزدها و مشارکت حداکثری در سایه حفظ سلامت اجتماعی، رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی با توجه به طرح مدیریت هوشمند محدودیتها برای همه افراد مرتبط با انتخابات، الزامی است. دستورالعملهای مذکور توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و توسط قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ خواهد شد. بر اساس این دستور هرگونه تجمع در محیطهای بسته ممنوع است و در صورت ضرورت تشکیل جلسات داخلی ستادها در فضای بسته، با رعایت کامل طرح مدیریت هوشمند (رنگبندی شهرها) و رعایت محدودیت حداکثر ۱۵ نفر برای شهرهای با وضعیت قرمز، ۲۰ نفر برای شهرهای با وضعیت نارنجی و ۳۰ نفر برای شهرهای با وضعیت زرد بلامانع است. بر همین اساس برگزاری تجمع انتخاباتی و سخنرانی نامزدها در فضای باز مانند استادیوم روباز، فضای باز مدارس و مراکز آموزش عالی و سایر مراکز مربوط به سازمانها مطابق با شیوهنامه بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رعایت موارد خاصی بلامانع است. رعایت فاصله مناسب بر اساس ۸ متر مربع فضای باز برای یک نفر، رعایت سقف شرکتکنندگان به میزان حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت فضای در نظر گرفته شده، الزام استفاده از ماسک برای همه شرکتکنندگان و محدودیت زمانی حداکثر ٢ ساعت برای هر برنامه از جمله این موارد هستند. طبق این دستورالعمل برگزاری مراسم استقبال از کاندیداها، راهاندازی کارناوالهای تبلیغاتی و موارد مشابه مطلقاً ممنوع است. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری وزارت کشور موظف شدهاند به منظور اعلان شعبات اخذ رأی نزدیک و خلوت به مردم نسبت به ایجاد نرم افزار شعبه یاب اقدام کنند. بر اساس بخشی از این دستور به وزارت کشور اجازه داده شده با هماهنگی شورای نگهبان به منظور جلوگیری از ازدحام در شعب، ساعت اخذ رأی را از ساعت ۷ صبح روز ۲۸ خرداد آغاز و در صورت لزوم در شعبههای شلوغ تا ساعت ۲ صبح روز بعد تمدید کند.
جهانگیری: دولتم شبیه دولت خاتمی خواهد بود
در یکقدمی اعلام اسامی کاندیداهای تأیید صلاحیت شده، دفتر معاون اول رئیس جمهوری به شایعهسازی نصرالله پژمانفر نماینده مشهد و رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس که مدعی شده بود اسناد تخلفات اسحاق جهانگیری را برای بررسی صلاحیتها به شورای نگهبان ارسال کرده است واکنش نشان داد. به گزارش ایلنا، بیانیه دفتر جهانگیری ضمن تکذیب «مطلب غیراخلاقی و کذب» مطرح شده از سوی پژمانفر تأکید داشت: «اتهام کذب و بیاساس محکومیت آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در دیوان محاسبات کشور برای نخستینبار نیست که مطرح میشود و حق هرگونه اقدام قانونی و حقوقی به دلیل اتهامزنی و نشر اکاذیب در مراجع قضایی محفوظ است.»
جهانگیری همچنین با اشاره به سالروز آزادسازی خرمشهر در حساب توئیتر خود نوشت: «امروز سالگرد آزادی خرمشهر است، روزی که ایستادگی ملت در جنگ تحمیلی ثمر داد. ایرانیان شاد و سرافراز شدند و ایران استوار ماند. اینک ایران شایسته پیروزی در جنگ تحریمی است و لازم است صراحتاً هشدار بدهم که با تأخیر انداختن پیروزی، فقط رنج و مشکلات مردم تداوم خواهد داشت.»
او همچنین با انتشار عکسی که روی آن نوشته شده بود «ما به خرداد پر از حادثه عادت داریم»، نوشت: «در میان دولتهای دهههای اخیر، دولت من به دولت آقای خاتمی شباهت بیشتری خواهد داشت و با استفاده از تجربههای انباشته در ایران و جهان مرحله نوینی از اصلاحات راهگشا را آغاز خواهد کرد».
رهامی با ناطق دیدار کرد، همتی گفت نامزد پوششی نیست
به گزارش ایلنا، آذر منصوری سخنگوی جبهه اصلاحات ایران از تشکیل ستاد هماهنگی بین نامزدهای اصلاحطلب انتخابات ریاستجمهوری به ریاست بهزاد نبوی خبر داد و درباره گمانه زنیهای مبنی بر حمایت اصلاحطلبان از کاندیداهای غیراصلاحطلب گفت: در آییننامه تشکیل جبهه که به تصویب مجمع عمومی رسیده است، تأکید شده که جبهه اصلاحات ایران از هیچ کاندیدای غیراصلاحطلبی در این انتخابات حمایت نخواهد کرد.
با این وجود محسن رهامی از نامزدهای اصلاحطلب انتخابات دیروز از ملاقاتش با علیاکبر ناطق نوری خبر داد و گفت: این ملاقات در جهت ترسیم خط مشی و استراتژی آینده جریان معتدل و اصلاحات بود تا برای آینده انتخابات از شکاف جلوگیری کنیم. او هدفش از وارد شدن به رقابت بر سر ریاست جمهوری آینده را تشکیل دولتی توسعهگرا و تکنوکرات عنوان کرد و افزود: رئیس جمهوری در تعامل خوب با رهبری و رؤسای قوا میتواند کشور را در مسیر توسعه قرار دهد.
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی نیز دیروز در توئیتی تأکید کرد که برخلاف نظر کسانی که او را کاندیدای پوششی نامزدهایی همچون لاریجانی و جهانگیری معرفی میکنند، با برنامه مشخص و برای اصلاح حکمرانی اقتصادی وارد انتخابات شده است.
انتقاد جلیلی از لاریجانی
در حالی که اغلب رقابت اصلی در انتخابات 1400 را میان مثلث لاریجانی، رئیسی و جهانگیری پیشبینی میکنند، روند کنارهگیری داوطلبان اصولگرا به نفع رئیسی با کنارهگیری چهرههایی همچون محمد عباسی وزیر ورزش دولت دهم و سردار علیرضا افشار فرمانده سابق بسیج ادامه دارد. سعید جلیلی هم همچنان خط انتقادی به لاریجانی را ادامه میدهد. جلیلی روز گذشته در دومین موضعگیری علیه لاریجانی، گفت: «کسی نمیتواند بگوید من به دنبال منافع مردم هستم اما اگر چندین سال در مجلس مسئولیت داشت، کارنامهای در حوزه مبارزه با فساد ارائه نکند. کسی که سه دوره و به مدت ۱۲ سال ریاست مجلس شورای اسلامی را برعهده داشته است، کارنامه خود را در زمینه مبارزه با فساد تشریح کند». پرسشی که علیالقاعده از همه دیگر کاندیداهای مطرح انتخابات نیز قابل پرسیدن است. با این حال موضع جلیلی این است که «اگر دولت سازوکارهای مقابله با فساد را فعال کند، دیگر کار به قوه قضائیه نمیرسد».
هدف رئیسی ایجاد تحول در سازوکار اداری است
منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان از جلسه مشترک هیأت رئیسه جامعه روحانیت مبارز هیأت عالی شورای وحدت با حضور رئیسی خبر داد. به گفته او رئیسی در این جلسه هدفش از ورود به انتخابات را ایجاد تحول در ساز و کار کشورداری و توجه به فوریترین مطالبات مردم عنوان کرده و بر ضرورت به کارگیری همه نیروهای ارزشی و انقلابی و ساماندهی شرایط گوناگون کشور تأکید کرد. ابوالقاسم رئوفیان، داوطلب اصولگرای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اما در واکنش به مواضع انتخاباتی شورای وحدت که «میگفتند اگر فلان شخص ثبت نام کند تمام انقلابیها پشت او هستند»، گفت: «به نظر میرسد غرور کاذبی به شورای وحدت دست داده است در حالی که خود برتر انقلابی دانستن درست نیست». رئوفیان در گفتوگو با ایرنا، ماندنش در انتخابات را به تصمیم حزب متبوعش منوط دانست و در ادامه پیشبینی کرد در صورت تداوم شرایط موجود بین آقای رئیسی و آقای لاریجانی رقابت سنگینی شکل میگیرد و احتمالاً به دور دوم کشیده میشود. اگر در دور دوم آرای خاکستری وارد صندوقها شود، لاریجانی پیروز رقابت میشود.
سعید محمد، فرمانده سابق قرارگاه خاتم سپاه و کاندیدای ریاست جمهوری هم در گفتوگویی با ایسنا، از رویکردش در سیاست خارجی که رویکرد غالب کاندیداهای اصولگرا است رونمایی کرد. او مذاکرات وین را حرکتی مقطعی برای انتخابات ۱۴۰۰ تلقی کرد و با بیان اینکه تا پیش از خنثیسازی تحریمها، باید آنها را دور بزنیم، گفت: «معتقدم مذاکرات برجام را باید در چارچوب گفتمانی که در گفتمان انقلاب مطرح شده، پیگیری کنیم؛ بر اساس این گفتمان، این امریکاییها بودند که زیر میز زدند و از برجام خارج شدند؛ آنها اول باید به برجام بازگردند و تعهدات خود را اجرا کنند و ما اجرای آن را راستی آزمایی کنیم و سپس ما به اجرای تعهدات خود در برجام باز میگردیم».
رئیس جمهوری در جلسه شورای عالی هماهنگی سران قوا:
امریکا ناگزیراست همه تحریمهای ناقض برجام را برطرف کند
رئیس جمهوری عصر دوشنبه در جلسه شورای عالی هماهنگی سران قوا با اشاره به گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: اگرچه روز سقوط خرمشهر یکی از تلخترین روزهای آغازین جنگ تحمیلی بود، اما در مقابل، روز فتح خرمشهر نیز زیباترین روز در دوران هشت ساله دفاع مقدس بود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی با بیان اینکه روزهای تلخ و شیرین زیادی در دوران جنگ داشتیم، اما شیرینی آزادسازی خرمشهر از دلنشینترین اتفاقات این دوران پرافتخار بود، افزود: فتح خرمشهر در سوم خرداد سال 61 همواره باعث افتخار و سربلندی این ملت بوده است و به روان شهیدان دفاع مقدس و بویژه شهیدان آزادسازی خرمشهر و نیز به صبر و مقاومت قابل ستایش مردم خرمشهر درود میفرستیم و امیدواریم ادامهدهنده راه شهدا و ایثارگران باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اعتراف مقامهای امریکایی به شکست سیاست فشار حداکثری علیه مردم ایران اظهار داشت: اعتراف دولت امریکا به شکست تحریمها، پیروزی دیگری را در تاریخ کشورمان ثبت کرد و دراثر پایداری و مقاومت ملت مردم ایران، امریکاییها امروز ناگزیرند همه تحریمهای ناقض برجام را برطرف کنند و این پیروزی مضاعفی برای ایران خواهد بود.
رئیس جمهوری تصریح کرد: این پیروزی حاصل صبر و مقاومت ملت ایران در طول سه و نیم سال گذشته با هدایتهای مقام معظم رهبری بوده و دولت تمام توان خود را برای مدیریت سختترین دوران کشور به میدان آورده است. روحانی اظهار داشت: با وجود شیوع کرونا در 15 ماه گذشته فشارهای مضاعفی به کشور وارد شد و به نوعی سختترین دوران را در یک قرن اخیر رقم زد.
وی در ادامه با تشکر از تدبیر مقام معظم رهبری برای ارائه پیشنهاد تشکیل شورای هماهنگی قوا خاطرنشان کرد: از سال 97 و با آغاز فشار حداکثری دولت امریکا، تشکیل این شورا به دولت کمک کرد تا در برخی از مسائل که سازوکارهای معمول اجازه سرعت در تصمیمگیری و اقدام را نمیداد، بتواند در مسیری کوتاهتر برای حلوفصل مسائل تصمیمگیری کند.
رئیس جمهوری ادامه داد: مقام معظم رهبری علاوه بر ارائه پیشنهاد تشکیل این شورا، مصوبات آن را نیز در کوتاهترین زمان تأیید و ابلاغ فرمودهاند و بابت این درایت و کمک، از مقام معظم رهبری و همه اعضای شورای هماهنگی قوا سپاسگزاری میکنم. در ابتدای این جلسه و پیش از ورود به دستور، وزیر امور اقتصادی و دارایی گزارشی از وضعیت بازار سرمایه پیشنهادهای تکمیلی برای مدیریت بهینه بازار سرمایه ارائه کرد که پس از بحث و بررسی اعضا، مورد تصویب قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی با بیان اینکه روزهای تلخ و شیرین زیادی در دوران جنگ داشتیم، اما شیرینی آزادسازی خرمشهر از دلنشینترین اتفاقات این دوران پرافتخار بود، افزود: فتح خرمشهر در سوم خرداد سال 61 همواره باعث افتخار و سربلندی این ملت بوده است و به روان شهیدان دفاع مقدس و بویژه شهیدان آزادسازی خرمشهر و نیز به صبر و مقاومت قابل ستایش مردم خرمشهر درود میفرستیم و امیدواریم ادامهدهنده راه شهدا و ایثارگران باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اعتراف مقامهای امریکایی به شکست سیاست فشار حداکثری علیه مردم ایران اظهار داشت: اعتراف دولت امریکا به شکست تحریمها، پیروزی دیگری را در تاریخ کشورمان ثبت کرد و دراثر پایداری و مقاومت ملت مردم ایران، امریکاییها امروز ناگزیرند همه تحریمهای ناقض برجام را برطرف کنند و این پیروزی مضاعفی برای ایران خواهد بود.
رئیس جمهوری تصریح کرد: این پیروزی حاصل صبر و مقاومت ملت ایران در طول سه و نیم سال گذشته با هدایتهای مقام معظم رهبری بوده و دولت تمام توان خود را برای مدیریت سختترین دوران کشور به میدان آورده است. روحانی اظهار داشت: با وجود شیوع کرونا در 15 ماه گذشته فشارهای مضاعفی به کشور وارد شد و به نوعی سختترین دوران را در یک قرن اخیر رقم زد.
وی در ادامه با تشکر از تدبیر مقام معظم رهبری برای ارائه پیشنهاد تشکیل شورای هماهنگی قوا خاطرنشان کرد: از سال 97 و با آغاز فشار حداکثری دولت امریکا، تشکیل این شورا به دولت کمک کرد تا در برخی از مسائل که سازوکارهای معمول اجازه سرعت در تصمیمگیری و اقدام را نمیداد، بتواند در مسیری کوتاهتر برای حلوفصل مسائل تصمیمگیری کند.
رئیس جمهوری ادامه داد: مقام معظم رهبری علاوه بر ارائه پیشنهاد تشکیل این شورا، مصوبات آن را نیز در کوتاهترین زمان تأیید و ابلاغ فرمودهاند و بابت این درایت و کمک، از مقام معظم رهبری و همه اعضای شورای هماهنگی قوا سپاسگزاری میکنم. در ابتدای این جلسه و پیش از ورود به دستور، وزیر امور اقتصادی و دارایی گزارشی از وضعیت بازار سرمایه پیشنهادهای تکمیلی برای مدیریت بهینه بازار سرمایه ارائه کرد که پس از بحث و بررسی اعضا، مورد تصویب قرار گرفت.
رئیس مجلس در نشست کمیته فلسطین اتحادیه بینالمجالس سازمان همکاری اسلامی:
عادیسازی روابط با اسرائیل نسخه گستاخانه برای آینده فلسطین است
رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته در نشست فوقالعاده «کمیته فلسطین اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی» با اشاره به اینکه مقاومت و پایداری مردم فلسطین، بار دیگر ثابت کرد رژیم صهیونیستی صرفاً زبان قدرت را میفهمد، از تلاش برخی کشورها برای قبحزدایی از عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر انتقاد کرد و گفت: این اقدام به صهیونیستها این امکان را داد تا نسخههایی بلندپروازانه و گستاخانه برای آینده فلسطین تجویز کرده و تصور کنند در صورت عملی شدن نقشههای شومِ خود، برای همیشه بر فلسطین و منطقه ما مسلط خواهند شد. به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف در این نشست که به صورت حضوری و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی در تهران برگزار شد، تأکید کرد: اما اکنون همگان میدانند که بزرگترین دشمن صلح و امنیت منطقه، پروژه خطرناک صهیونیسم است؛ پروژهای که برای تجزیه و تضعیف و حتی فروپاشی کشورهای اسلامی بنا نهاده شده است.
رئیس مجلس با تبریک پیروزی مقاومت قهرمانانه ملت فلسطین در نبرد علیه جنایتکاران رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: این جنایات و کشتار وحشیانه که قلب هر انسان آزادهای را به درد میآورد، در حالی رخ داد که برخی با رویکرد غلط حرکت در مسیر عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در تلاش بودند تا قبح و پلیدی رابطه با این رژیم اشغالگر را کمرنگ و بی اثر کنند.
قالیباف این جنایتها و تداوم اشغالگری رژیم صهیونیستی را پاسخی آشکار به این نگاه نادرست در جهت عادیسازی روابط با این رژیم جعلی دانست و افزود: بدون شک حمایت از مقاومت ملت فلسطین برای مقابله قدرتمندانه با متجاوزان اشغالگر و نیز هرگونه کمک برای اعاده حقوق حقه فلسطینیان، وظیفه همه کسانی است که به مبدأ حق و عدالت ایمان و اعتقاد دارند. قالیباف با اشاره به اینکه تحولات اخیر در فلسطین بیش از گذشته ضرورت اتحاد کشورهای اسلامی برای مقابله با زورگویی و اشغالگری صهیونیستها را یادآور شد، از دولتها و پارلمانهای اسلامی خواست تا از ابراز نگرانی و محکومیتِ زبانی، گذر کرده و اقدامات تنبیهی و تأثیرگذاری را علیه صهیونیستها اعمال کنند. او در گام بعدی، بر ضرورت اجماع پارلمانهای اسلامی برای انجام هرگونه اقدام ممکن با هدف یاریرسانی به مردم غزه و بازسازی مناطق آسیب دیده از تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی، تأکید کرد.
خطیبزاده: دور پنجم میتواند آخرین دور مذاکرات وین باشد
گروه سیاسی/ سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که دور جاری مذاکرات برجام در وین میتواند آخرین مرحله این گفتوگوها باشد. سعید خطیبزاده در نشست هفتگی با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی درباره روند مذاکرات برجام در وین گفت: «درخصوص رفع تحریمهای بخشی و بخشهای اقتصادی، موضوعات اصلی توافقاتی صورت گرفته است. پرانتزها و براکتهایی که در متن رفع تحریم بوده، تا حد بسیار زیادی پاک شده و چند موضوع باقی مانده است که درباره آن همچنان گفتوگوها را ادامه خواهیم داد.»
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: «درباره اقدامات هستهای متن به توافقات خوبی رسیده است و دوستان در سازمان انرژی اتمی گفتوگوها را پیش بردند و فکر میکنم جز معدودی از نکاتی که نظرات خود را گفتیم، بقیه موضوعات حل شده است. درباره ترتیبات اجرایی که از جمله راستیآزمایی است، شاید موضوعات بیشتری باقیمانده باشد، اما آنها هم پیشرفتهای بسیار خوبی داشته است.»
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آقای عراقچی اعلام کرده که احتمالاً این دور از مذاکرات در وین دور پایانی مذاکرات است، گفت: ایشان هیچ گاه نگفته است که این دور، دور نهایی مذاکرات وین است. دور پنجم گفتوگوهای وین میتواند دور نهایی باشد همان طور که دور قبلی میتوانست این گونه باشد. ما تمام متون و مقدمات لازم را فراهم کردهایم و این دور میتواند مثل هر کدام از ادوار پیشین دور آخر باشد اگر طرفین بتوانند به توافق نهایی برسند.
وی تصریح کرد: البته اجازه نخواهیم داد کسی مذاکرات را فرسایشی کند. اینکه مذاکرات روزانه برای مقامات ارسال میشود برای همین است که همه به صورت همزمان هم بدانند و اگر نظری دارند منتقل شود که گفتوگوها به صورت خوبی پیش برود. اما اینکه آیا گفتوگوها قفل شده؟ خیر و آیا پیشرفت قابل توجهی داشته است؟ بله.
انتخابات ریاست جمهوری سوریه
سخنگوی وزارت خارجه درباره انتخابات ریاست جمهوری سوریه هم گفت: همه میدانند در چارچوب آستانه و ژنو برای بازنگری در قانون اساسی و نوشتن قانون اساسی جدید سوریه اقداماتی صورت گرفته است، ولی مشخص است که حقوق بینالملل، قانون اساسی جاری را به رسمیت میشناسد و امر بدیهی است بر همین اساس انتخابات ریاست جمهوری در سوریه در حال برگزاری است. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از روند سیاسی در سوریه همواره حمایت کرده و حامی آن بوده است. هیأتی از پارلمان به عنوان ناظر به این کشور سفر کرده و هم در سفر ظریف به دمشق مواضع حمایت گونه ایران از برگزاری این روند سیاسی در داخل سوریه اعلام شد. در تهران هم در محل سفارت سوریه رأیگیری آغاز شد و این انتخابات میتواند مثل همه فرایندهای دموکراتیک دیگر به ثبات و صلح سوریه کمک شایانی کند. خطیبزاده ادامه داد: قطعاً کشورهای دیگر باید توجه کنند که از دخالتهای بیجا و فتنه افکنی در داخل سوریه اجتناب کنند.
منتظر تغییر رفتار ریاض هستیم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اینکه مذاکرات ایران و عربستان در چه مرحلهای است، اظهار داشت: همانطوری که قبلاً گفته شده درخصوص موضوعات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی گفتوگوهایی در عراق آغاز شده و تماسهایی بوده و ادامه داشته و باید ببینیم در آینده چه اتفاقی میافتد که آیا اینها به جای خوبی خواهد رسید یا خیر.
خطیبزاده درباره اظهارات «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان و طرح ادعاهایی بیاساس علیه ایران و اینکه بدون کنترل رفتار ایران هیچ ثباتی در منطقه وجود نخواهد داشت، گفت: ما هم این اظهارات را شنیدهایم. عربستان باید تصمیم بگیرد آیا همچنان میخواهد از این ادبیات و کلام ملال آور گذشته استفاده کند و رفتار خودش را عوض نکند یا اینکه واقعاً تصمیم گرفته است به عنوان یک شریک سازنده در منطقه در کنار کشورهای دیگر منطقه از سیاستهای توسعهطلبانه و جنگافروزانه فاصله بگیرد.
سفر ظریف به امارات در دستور کار است
خطیب زاده درباره دلیل تعویق سفر وزیر امور خارجه به امارات گفت: این سفر در دستور کار است و اگر مقدمات و شرایط لازم آن نهایی شود، این سفر انجام میشود. هیچ سفری انجام نمیشود، مگر اینکه دستورکار، ابعاد و اهداف آن روشن باشد. اگر مقدمات این سفر هم روشن و نهایی شود، این سفر در کنار سفرهای دیگر انجام میشود.
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: «درباره اقدامات هستهای متن به توافقات خوبی رسیده است و دوستان در سازمان انرژی اتمی گفتوگوها را پیش بردند و فکر میکنم جز معدودی از نکاتی که نظرات خود را گفتیم، بقیه موضوعات حل شده است. درباره ترتیبات اجرایی که از جمله راستیآزمایی است، شاید موضوعات بیشتری باقیمانده باشد، اما آنها هم پیشرفتهای بسیار خوبی داشته است.»
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آقای عراقچی اعلام کرده که احتمالاً این دور از مذاکرات در وین دور پایانی مذاکرات است، گفت: ایشان هیچ گاه نگفته است که این دور، دور نهایی مذاکرات وین است. دور پنجم گفتوگوهای وین میتواند دور نهایی باشد همان طور که دور قبلی میتوانست این گونه باشد. ما تمام متون و مقدمات لازم را فراهم کردهایم و این دور میتواند مثل هر کدام از ادوار پیشین دور آخر باشد اگر طرفین بتوانند به توافق نهایی برسند.
وی تصریح کرد: البته اجازه نخواهیم داد کسی مذاکرات را فرسایشی کند. اینکه مذاکرات روزانه برای مقامات ارسال میشود برای همین است که همه به صورت همزمان هم بدانند و اگر نظری دارند منتقل شود که گفتوگوها به صورت خوبی پیش برود. اما اینکه آیا گفتوگوها قفل شده؟ خیر و آیا پیشرفت قابل توجهی داشته است؟ بله.
انتخابات ریاست جمهوری سوریه
سخنگوی وزارت خارجه درباره انتخابات ریاست جمهوری سوریه هم گفت: همه میدانند در چارچوب آستانه و ژنو برای بازنگری در قانون اساسی و نوشتن قانون اساسی جدید سوریه اقداماتی صورت گرفته است، ولی مشخص است که حقوق بینالملل، قانون اساسی جاری را به رسمیت میشناسد و امر بدیهی است بر همین اساس انتخابات ریاست جمهوری در سوریه در حال برگزاری است. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از روند سیاسی در سوریه همواره حمایت کرده و حامی آن بوده است. هیأتی از پارلمان به عنوان ناظر به این کشور سفر کرده و هم در سفر ظریف به دمشق مواضع حمایت گونه ایران از برگزاری این روند سیاسی در داخل سوریه اعلام شد. در تهران هم در محل سفارت سوریه رأیگیری آغاز شد و این انتخابات میتواند مثل همه فرایندهای دموکراتیک دیگر به ثبات و صلح سوریه کمک شایانی کند. خطیبزاده ادامه داد: قطعاً کشورهای دیگر باید توجه کنند که از دخالتهای بیجا و فتنه افکنی در داخل سوریه اجتناب کنند.
منتظر تغییر رفتار ریاض هستیم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اینکه مذاکرات ایران و عربستان در چه مرحلهای است، اظهار داشت: همانطوری که قبلاً گفته شده درخصوص موضوعات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی گفتوگوهایی در عراق آغاز شده و تماسهایی بوده و ادامه داشته و باید ببینیم در آینده چه اتفاقی میافتد که آیا اینها به جای خوبی خواهد رسید یا خیر.
خطیبزاده درباره اظهارات «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان و طرح ادعاهایی بیاساس علیه ایران و اینکه بدون کنترل رفتار ایران هیچ ثباتی در منطقه وجود نخواهد داشت، گفت: ما هم این اظهارات را شنیدهایم. عربستان باید تصمیم بگیرد آیا همچنان میخواهد از این ادبیات و کلام ملال آور گذشته استفاده کند و رفتار خودش را عوض نکند یا اینکه واقعاً تصمیم گرفته است به عنوان یک شریک سازنده در منطقه در کنار کشورهای دیگر منطقه از سیاستهای توسعهطلبانه و جنگافروزانه فاصله بگیرد.
سفر ظریف به امارات در دستور کار است
خطیب زاده درباره دلیل تعویق سفر وزیر امور خارجه به امارات گفت: این سفر در دستور کار است و اگر مقدمات و شرایط لازم آن نهایی شود، این سفر انجام میشود. هیچ سفری انجام نمیشود، مگر اینکه دستورکار، ابعاد و اهداف آن روشن باشد. اگر مقدمات این سفر هم روشن و نهایی شود، این سفر در کنار سفرهای دیگر انجام میشود.
اخبار
پاسخ رهبر معظم انقلاب به نامههای رئیس دفتر سیاسی حماس و دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین:
پیروزی نهایی را خواهید دید
حضرت آیتالله خامنهای در پاسخ به نامههای آقایان اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، مبارزه با غاصبان فلسطین را مقاومت در برابر ظلم، کفر و استکبار خواندند و تأکید کردند: دلهای ما در صحنه مبارزات شما حاضر و دعای ما برای دوام و استمرار پیروزیهای شما، دائم است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیامهای رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
برادر مجاهد جناب آقای اسماعیل هنیه اعزّه الله
سلام علیکم
نامه جنابعالی را که در آن شرح و تحلیل جهاد اخیر فلسطین را مرقوم داشتهاید، دریافت کردم. مبارزه شما، مقاومت در برابر ظلم و کفر و استکبار است و چنین مبارزهای مرضیّ خداوند عزیز قدیر و مصداق: اِن تَنصُروا اللهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت اَقدامَکُم است. به حول و قوه الهی پیروز خواهید شد و ارض مقدّسه را از لوث وجود غاصبان تطهیر خواهید کرد انشاءالله.
برادرتان سیّدعلی خامنهای
دوشنبه ۱۲ شوال ۱۴۴۲
۳ خرداد ۱۴۰۰
بسم الله الرحمن الرحیم
برادر مجاهد جناب آقای زیاد نخاله وفّقه الله و اَعانه
سلام علیکم
نامه برادرانه جنابعالی را دریافت کردم. جهاد بزرگ و پیروز شما برادران فلسطینی، چشم دوستدارانتان در سراسر جهان را روشن کرد. دلهای ما در صحنه مبارزات شما حاضر و دعای ما برای دوام و استمرار پیروزیهای شما، دائم است. وعده الهی راست است که فرمود: وَ لَیَنصُرَنَّ اللهُ مَن یَنصُرُه، و شما پیروزی نهایی را خواهید دید انشاءالله و بحوله و قوّته.
برادر شما سیّدعلی خامنهای
دوشنبه ۱۲ شوال ۱۴۴۲
۳ خرداد ۱۴۰۰
روحانی در گفتوگو با رئیس جمهور چین مطرح کرد
آمادگی ایران برای ارتقای همکاریها با چین در غرب آسیا
رئیس جمهوری عصر دیروز در گفتوگوی تلفنی با «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین، با اشاره به روابط رو به رشد تهران – پکن در طول 50 سال گذشته و استقبال از امضای برنامه همکاری جامع ایران و چین برای آینده، روابط دو کشور را راهبردی خواند و ابراز امیدواری کرد این روابط و همکاریهای دوجانبه و منطقهای در همه زمینهها بیش از پیش توسعه یابد. رئیس جمهور چین هم در این گفت گو تأکید کرد: امریکا نمیتواند هر زمان خواست از برجام خارج یا دوباره به این توافق بازگردد، لغو همه تحریمهای ایران قبل از بازگشت امریکا به برجام ضروری است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی با اشاره به جایگاه راهبردی و نگاه بلندمدت جمهوری اسلامی ایران به تقویت شراکت همه جانبه با چین به عنوان یکی از قدرتهای جهانی فارغ از تحولات بینالمللی، تسریع در عملیاتی شدن مفاد توافقات دو کشور را مورد تأکید قرار داد.
رئیس جمهوری با اعلام آمادگی ایران برای ارتقای همکاریهای مشترک اقتصادی با چین در منطقه غرب آسیا، توسعه این همکاریها را موجب تقویت بیش از پیش روابط دو کشور بویژه در زمینههای اقتصادی و تجاری از جمله افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی ایران به چین و تسهیل حضور شرکتهای چینی در ایران در حوزههای مورد علاقه دانست.
روحانی با اشاره به ارائه طرح صلح هرمز از سوی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل درباره همکاری بین کشورهای منطقه، اظهارکرد: ایران آمادگی دارد در زمینه ارتقای همکاری چین با منطقه غرب آسیا با موضوعات مختلف از جمله حل مسأله فلسطین همکاری کند و در این رابطه طرح امید میتواند مبنای تعامل دو طرف باشد.
رئیس جمهوری در ادامه با قدردانی از مواضع اصولی و حمایتهای چین در موضوع برجام از جمله در مذاکرات اخیر وین، با اشاره به ضرورت لغو تحریمهای یکجانبه علیه ملت ایران و همچنین تسریع در تکمیل رآکتور اراک مطابق برجام، ضرورت همکاری نزدیک دو کشور در موضوعات بینالمللی برای مقابله با جنگ سرد و ائتلافسازی امریکا و متحدان غربی آن علیه کشورهای مستقل از جمله ایران و چین را مورد تأکید قرار داد.
روحانی همچنین با قدردانی از کمکهای چین به کشورمان در زمینه مقابله با بیماری کرونا از جمله در زمینه تأمین واکسن، ابزار امیدواری کرد با استمرار همکاریهای دو کشور در این زمینه، برای تأمین واکسن مورد نیاز ایران اقدامات لازم تسریع شود.
رئیس جمهور چین نیز در این گفتوگوی تلفنی، روابط با ایران را راهبردی و در همه زمینهها رو به توسعه خواند و بر تلاش برای اجرایی و عملیاتی شدن توافقات دو کشور در اسرع وقت تأکید کرد.
«شی جین پینگ» با اشاره به همکاریهای منطقهای دو کشور، تأکید کرد ایران و چین میتوانند با اشتراک مواضع خود در حل مشکلات منطقهای و بینالمللی نقش تأثیرگذاری ایفا کنند.
رئیس جمهور چین با اشاره به انجام مذاکرات برجام در وین با تأکید بر اینکه پکن همواره از برجام به عنوان یک توافق چندجانبه بینالمللی و اجرای کامل آن حمایت کرده و خواهد کرد، گفت: امریکا نمیتواند هر زمان که خواست از برجام خارج یا دوباره به آن بازگردد، لغو همه تحریمها علیه ایران برای بازگشت امریکا به برجام ضروری است.
شی جین پینگ درباره همکاری ایران و چین در زمینه مقابله با کرونا از جمله تأمین واکسن کرونا، تأکید کرد: نیاز فوری ایران به واکسن را درک میکنیم و به تعهدات خود برای تأمین واکسن مورد نیاز ایران عمل خواهیم کرد.
رئیس جمهور چین با اشاره به همکاری این کشور با ایران در زمینه ساخت رآکتور اراک مطابق برجام نیز گفت: به تعهد خود در این زمینه و تسریع در انجام کار پایبند هستیم. شی جین پینگ همچنین با اشاره به تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، بر تلاش جامعه بینالمللی برای پایان دادن به کشتار مردم فلسطین تأکید کرد و گفت: ایران و چین میتوانند با همکاری خود نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند.
انتخاب نشریه
جستجو بر اساس تاریخ
اخبار این صفحه
-
رأیگیری تا 2 بامداد میتواند تمدید شود
-
امریکا ناگزیراست همه تحریمهای ناقض برجام را برطرف کند
-
عادیسازی روابط با اسرائیل نسخه گستاخانه برای آینده فلسطین است
-
خطیبزاده: دور پنجم میتواند آخرین دور مذاکرات وین باشد
-
اخبار
اخبارایران آنلاین