ضرغامی: دنبال حفر چاه در کنار مقبره کوروش نیستیم
ایران زمین - وزیر میراثفرهنگی، صنایع دستی وگردشگری گفت: با اولویت پاسارگاد در دولت، اعتبار مصوب شده و در صدد حفر چاه در کنار مقبره کوروش نیستیم.
بهگزارش میراثآریا، سیدعزتالله ضرغامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه فناوریهای نرم، صنایعفرهنگی و خلاق، پیرامون حواشی اخیر به وجود آمده در مورد سخنانش در زمینه پاسارگاد در جمع خبرنگاران، گفت: ممکن است از یک سخنرانی کارشناسی دقیق، کسی استنباطی کند و تیتری بزند و بعضی آگاهانه و بعضی ناآگاهانه به آن بپردازند. آنچه برای ما مهم است حفظ میراثفرهنگی است، با همه قوت.
ضرغامی تأکید کرد: حل مشکلات مردم وظیفه ماست. مردم ۲۵۰۰ سال است که از پاسارگاد و از مقبره کوروش حفاظت کردند. این مردم با ارزشاند. مسأله اصلی مردم هستند. اگر به پاسارگاد بهخاطر مدنیتی که شکل گرفته و جزو هویت ایرانیان محسوب میشود، بیاعتنا باشیم کار درستی انجام ندادهایم.
او ادامه داد: در بازدیدی که از پاسارگاد داشتم شاهد اعتراضات مردم بودم که بسیاری از امور جاریشان دچار اختلال شده بود. ما باید مشکل مردم را حل کنیم. وزارت میراثفرهنگی،صنایع دستی گردشگری با تدبیر مشکلات مردم را حل میکند.
وزیر میراثفرهنگی،صنایع دستی و گردشگری با تأکید بر اینکه تحریف ماندنی نیست، گفت: در دولت با اولویت پاسارگاد اعتبار مصوب کردیم و در محل حاضر شدیم و نحوه هزینه کردن این اعتبارات را برای حفظ میراثفرهنگی توضیح دادیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری شامگاه پنجشنبه (۲۲ مهر) در جلسه شورای اداری استان فارس، گفته بود: همه جای استان در خصوص ساختوساز در بخش حریمها دچار مشکل است. امروز مردم شهر پاسارگاد بهخاطر برخی قوانین نمیتوانند ساختمان دوطبقه بسازند، درست کشاورزی کنند، چاه بزنند، دکل بزنند. باید این مشکل را حل کنیم.
اردبیل مقصد هشتمین سفر رئیس جمهوری
فرصت تازه برای بهره برداری از ظرفیت های صنعتی و اقتصادی اردبیل
گروه ایران زمین - استان اردبیل در پایان این هفته، مقصد هشتمین سفر استانی رئیس جمهوری است.
استان اردبیل که ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور را شامل میشود، از ظرفیتهای بسیاری در زمینههای گوناگون از جمله حوزه اقتصادی برخوردار است که بهرهبرداری مناسب از آنها در عین یک فرصت، چالشی برای مسئولان در دولت سیزدهم بهشمار میرود.
بهگزارش ایرنا، استان اردبیل با مساحت ۱۷ هزار و ۹۵۳ کیلومترمربع شامل ۱۱ شهرستان با وجود برخورداری از ظرفیتهای قابل توجه نیروی انسانی دانشآموخته، طبیعی و تاریخی بهدلیل شرایط اقلیمی متغیر سرد و کوهستانی تنها حدود پنج ماه در سال فصل کاری دارد.
این خطه که پیشتر بر پایه کشاورزی و گردشگری استوار بود، بتدریج به سمت صنعتی شدن سوق یافت اما تعطیلی و رکود یا ناتمام ماندن بیش از ۳۰ درصد طرحها و فعالیتهای صنعتی و معدنی بویژه در سالهای گذشته موجب افزایش فشار بر گرده مردم منطقه و پررنگتر شدن مشکلات اقتصادی و آسیبهای اجتماعی شده است.
با وجود این به اذعان کارشناسان، اردبیل از ظرفیتهای توسعهای خوبی در زمینههای گوناگون سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی برخوردار است، اما شرایط کنونی در مجموع مطلوب نیست و دستاندرکاران از جمله به مسائلی مانند تحریمها، نوسان نرخ ارز، قوانین دستوپاگیر و تخصیص نیافتن اعتبار مورد نیاز بهعنوان ترمزی در برابر سرعت اجرای طرحها و توسعه منطقه اشاره دارند.
اگرچه نمیتوان تأثیر تشدید تحریمها و تخصیص نیافتن بهنگام و ۱۰۰ درصدی اعتبارها را نادیده گرفت، اما در نهایت نباید از این نکته غافل شد که فقدان برنامه مدون و همخوانی نداشتن طرحها با سرعت رشد جمعیت، نیازها و ظرفیتهای منطقه در سالهای گذشته نیز موجب شده است تا اقدامهای صورت گرفته اثرگذاری ملموسی در بهبود شرایط نداشته باشد.
یکی از مسائل مبتلابه در نتیجه این شرایط حاکم، افزایش بیکاری و مهاجرت همچنین کاهش جمعیت است؛ چنان که با توجه به صنایع بزرگ اشتغالزای انگشتشمار در استان اردبیل تعداد بیکاران بویژه در بین قشر جوان رو به فزونی است که البته با توجه به فرهنگ حاکم بر منطقه این معضل در بین بانوان بیشتر به چشم میخورد.
از سویی بیکاری و کاهش فرصتهای شغلی در شهرهای کوچک و روستاهای استان اردبیل در سالهای گذشته موجب تشدید پدیده مهاجرت شده، جمعیت روستایی این استان روندی کاهشی داشته، مهاجرت روستاییان به سمت شهرها افزایش یافته و ۲۱۱ روستا در معرض مهاجرت قرار گرفته است.
بهطوری که بر اساس آمارهای رسمی سهم جمعیت استان اردبیل از جمعیت کل کشور در سال ۹۰ در حدود ۱.۶۶ درصد بوده اما در سال ۹۵ این آمار به ۱.۵۹ درصد کاهش پیدا کرده و جمعیت روستایی استان از ۳۶ درصد به ۳۱.۸۲ درصد و جمعیت شهری از ۶۴ درصد در سال ۹۰ به ۶۸.۱۸ درصد در سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ رسیده است.
در حال حاضر مجموع ساکنان استان اردبیل به بیش از یک میلیون و ۲۷۰ هزار نفر میرسد که البته نرخ رشد در نقاط روستایی و شهری تفاوت دارد و بر اساس میانگین آماری موجود، نرخ رشد در نقاط شهری استان مثبت به حدود ۱.۶۳ درصد و این شاخص در نقاط روستایی به منفی ۲.۱ درصد رسیده است.
راهاندازی منطقه آزاد تجاری؛ مطالبات اصلی مردم از رئیس جمهوری
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: تکمیل پروژه راهآهن اردبیل-میانه، راهاندازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی و احداث بارانداز ریلی مغان از مطالبات اصلی مردم از رئیس جمهوری در سفر ایشان به استان است. تمام تلاش ما بر این خواهد بود تا از سفر رئیس جمهوری بهترین بهرهبرداری را بکنیم تا با تأمین اعتبارات و منابع بویژه در بودجه سال آینده بتوانیم طرحهای توسعهای و پیشران استان را به سرانجام برسانیم.
به گزارش ایسنا، «علی نیکزاد» ادامه داد: شهر اردبیل باوجود آن که قدمت تاریخی و ظرفیتهای عظیم معنوی و ارزشی دارد، متأسفانه در توسعه عمران شهری عقب مانده است از اینرو انتظار میرود در دوره جدید مدیریتی استان با تلاش شبانهروزی استاندار و شهردار پروژههای عمران شهری بویژه در حوزه توسعه ناوگان عمومی، مبلمان شهری، رفت و روب و بهبود سیما و منظر شهر اقدامات به نفع تغییر و تحول اساسی حرکت کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تمام تلاش دولت تحول و شکوفایی استان است، ادامه داد: در نظر داریم با همکاری دستگاههای اجرایی پادگان اردبیل را به پارک عمومی تبدیل کنیم که قطعاً با مساعدت دولت سیزدهم این امر زودتر میسر خواهد شد. با اجرای این طرح پارک شریعت نیز به تنفسگاه شهری تبدیل خواهد شد.
انتظار بخش خصوصی از دولت سیزدهم
در همین حال «حسین وثوقی ایرانی» عضو هیأت رئیسه اتاق اردبیل در خصوص مطالبات بخش خصوصی اردبیل از رئیس جمهوری درآستانه سفر به این استان به «ایران» میگوید: ما در بخش اقتصادی مطالباتی داریم که متأسفانه کهنه شده و وعدههایی است که در دولتهای قبلی داده شده ولی متأسفانه هیچگاه عملیاتی نشده است. اصلیترین خواسته ما در حوزه زیرساخت و حملونقل بحث راهآهن است. عدم اتصال اردبیل به شبکه سراسری راهآهن ظلم مضاعف به استان ما با این همه پتانسیل اقتصادی است. البته این طرح قبلاً کلید خورده ولی لاک پشت وار به پیش میرود ما از رئیس جمهوری میخواهیم برای تسریع در اتمام این طرح و اتصال خط راهآهن اردبیل به جمهوری آذربایجان که برای این منظور نیازمند حدود 8 کیلومتر ریلگذاری است دستور ی صادر فرمایند. دیگر مطالبه تسریع در ایجاد بندر خشک در پارس آباد است که موافقت اولیه آن انجام شده است. مسأله دیگر که یک مطالبه فرااستانی و ملی است در حوزه روابط خارجی ایران و آذربایجان است. بهبود این فضای سیاسی بهدلیل داشتن 380 کیلومتر مرز مشترک ایران و اردبیل بسیار میتواند در تبادل کالا و داد و ستد و حضور در بازسازی قره باغ اهمیت داشته باشد. مسأله دیگر تجهیز فرودگاه اردبیل به تجهیزات جدید است. متأسفانه اردبیل بهدلیل شرایط آب و هوایی جوی بویژه برف بیشترین تعداد کنسلی در پروازها را دارد و این مسأله در جذب گردشگر تأثیر منفی گذاشته است. وثوقی ایرانی با اشاره به مصوبه مجلس برای ایجاد منطقه آزاد در منطقه دشت مغان تأکید میکند از رئیس جمهوری می خواهیم نگاه ویژهای برای تسریع این طرح هم داشته باشند. وی خاطرنشان میکند، در این میان بخش خصوصی اردبیل از رئیس جمهوری خواهند خواست برای بهبود فضای کسب و کار بهعنوان یک موضوع ملی تلاش کند. به گفته وی بر اساس آمار بانک جهانی ایران در رتبه 128 است و این بدان معناست که کار کردن در 127 کشور از ایران راحتتر است.
برخی صنایع دستی اردبیل در آستانه فراموشی است
همچنین «توحید دلاور قوام» سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل هم درگفتوگو با «ایران»، تصریح میکند: متأسفانه برخی صنایع دستی اردبیل مانندچاقو سازی، کارهای حوزه چوب و دستباف البته در برخی زیر بخشها در حال فراموشی است و ما از رئیس جمهوری میخواهیم با دستور ایجاد بازارهای تخصصی در این بخشها و مرکز تحقیقات در بخش صنایع دستی اردبیل از این تهدید جلوگیری کنند. به گفته وی در حال حاضر بخش صنایع دستی اردبیل برای حدود 10 هزار نفر شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کرده و توسعه این بخش میتواند ضمن اشتغال بیشتر اشتغال موجود را نیز تثبیت کند. هنرمندان این بخش خواستار تکمیل بازارچه تخصصی صنایع دستی اردبیل و بازارچه جاجیم خلخال و ورنی مغان هستند.
ضعف مدیریتی در استفاده از ظرفیتها
«رامین صادقی»، یکی از سیاستهای وزارت صنعت، معدن و تجارت را احیای واحدهای راکد عنوان کرد و گفت: مهمترین مشکلات واحدهای صنعتی غیر فعال در استان ضعفهای مدیریتی، مشکل تأمین نقدینگی، مستهلک شدن خطوط تولید، نبود توانایی بازاریابی و فروش محصول است که در سفر پیش رو رئیس جمهوری در نظر داریم بخشی از این موانع را بررسی کرده و آنها را به چرخه تولید بازگردانیم. البته با وجود همه این مشکلات در حال حاضر ۸۰ درصد توپهای ورزشی، ۵۰ درصد شیرآلات بهداشتی، ۳۵ درصد آب معدنی، ۳۰ درصد لاستیک، ۴۰ درصد امدیاف، ۸۰ درصد ورقهای رویه در و ۲۰ درصد پارچههای جین کشور از واحدهای تولیدی این استان تأمین میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت اردبیل، صادقی سهم اشتغال استان در بخش صنعت را حدود 30 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: در حال حاضر یکهزار و ۴۵ واحد تولیدی با اشتغال ۲۵ هزار نفر و سرمایهگذاری بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد ریال در استان وجود دارد که البته حدود ۷۳ درصد آنها فعال و بقیه تعطیل و نیمه فعال هستند.
وی از رشد 74 درصدی صدور پروانه بهرهبرداری در سال گذشته خبرداد و افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر استان از نظر رشد صنعتی در رتبه نخست کشور قرار دارد و در دو سال گذشته اشتغال در بخش صنعت ۴.۷ درصد افزایش یافته است، تلاش داریم با برنامهریزیهای انجام شده با بهرهبرداری از ۱۵۰ واحد دیگر زمینه اشتغال 5 هزار نفر را در آیندهای نزدیک مهیا کنیم. در این زمینه در سفر پیش روی رئیس جمهوری بنا شده طرحها را ارائه کرده تا با حمایتهای دولت این مهم سریعتر به نتیجه برسد.
گذر از خامفروشی از اهداف اصلی وزارت صمت
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در خصوص استفاده از ظرفیتهای معدنی استان نیز گفت: با برنامهریزیها و حمایتهای دولت سال گذشته ۱۹ معدن و امسال هم ۲۰ معدن راکد در استان دوباره فعال شده است.
وی با اعلام اینکه نخستین معدن مس، مولیبدن و طلای این استان نیز وارد مرحله استخراج و فرآوری شده است، اظهار کرد: از ابتدای سالجاری تا کنون هم ۲۱۲ پروانه بهرهبرداری از معدن با ذخیره ۴۵۰ میلیون تن انواع مواد معدنی در استان صادر شده و بیش از 3 هزار میلیارد ریال در این زمینه سرمایهگذاری صورت گرفته است همچنین برای ۱۲ محدوده معدنی پروانه اکتشاف صادر شده و صدور پروانه اکتشاف برای 4 محدوده معدنی دیگر نیز در دست اقدام است.
صادقی با تأکید بر اینکه گذر از خامفروشی از اهداف اصلی وزارت صمت است، ادامه داد: با سرمایه گذاری۱۵ هزار میلیارد ریالی در معدن مس، مولیبدن و طلای مشگینشهر پیشبینی میشود در مرحله اول احداث این واحد صنعتی و معدنی ۳۵۰ نفر بهصورت مستقیم و ۲ هزار نفر بهصورت غیرمستقیم مشغول به کار شوند.
سفر رئیس جمهوری به استان فرصتی برای توسعه
«صدیف بدری»، نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی نیز به ایرنا، گفت:سفر رئیس جمهوری به استان فرصت بزرگی است که باید در جهت توسعه و اجرای طرحهای زیرساختی استان مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی افزود: صنایع تولیدی یکی از نیازهای اساسی استان است که انتظار داریم در این حوزه تسهیلاتی از منابع ملی به اردبیل اختصاص داده شود. همچنین تقاضا داریم سرمایهگذاری مجدد از سوی شرکتهای سرمایهگذاری ایمیدرو و ایدرو هم در استان انجام شود.
بدری با تأکید بر تکمیل صنایع تولید فولاد اسفنجی خاطرنشان کرد: تکمیل بزرگراههای اردبیل- سرچم، نمین- آستارا، اردبیل- مشگین شهر، اردبیل- پارسآباد، گرمی- اردبیل، گرمی - بیله سوار و نیر- سراب از دیگر مطالبات مردم و نمایندگان استان از رئیس جمهوری است.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی افزود: تکمیل پروژه راهآهن اردبیل- میانه و طرح اتصال آن به شبکه ریلی جمهوری آذربایجان از طریق پارس آباد مغان قطعی است و به طور قطع درخواست اجرایی شدن این پروژه را از رئیس جمهوری خواهیم داشت. همچنین مطالعات فاز اول امتداد طرح راهآهن اردبیل به پارسآباد مغان انجام و اجرای آن در سال ۱۴۰۰ پیشبینی شده است، ضمن اینکه اتصال آن به شبکه ریلی جمهوری آذربایجان نیز در برنامه کاری قرار دارد.
وی راهاندازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و بارانداز ریلی را از دیگر مطالبات مردم از رئیس جمهوری عنوان کرد و گفت: طرح منطقه آزاد تجاری و صنعتی قابلیت اجرایی پیدا کرده، در حال حاضر زیرساختهای لازم برای راهاندازی منطقه آزاد تجاری در استان فراهم شده و امید است راهاندازی آن به رونق اقتصادی و اشتغال در منطقه منجر شود.
بدری با بیان اینکه با راهاندازی منطقه آزاد تجاری توان صادرات محصولات کشاورزی به میزان 3 میلیون تن در استان اردبیل افزایش خواهد یافت، افزود: منطقه آزاد تجاری، صنعتی یکی از مهمترین زیرساختهای توسعه استان اردبیل بوده و با ایجاد آن شاهد توسعه همه جانبه، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی خواهیم بود.
امید کارگران سبلان پارچه اردبیل به رفع مشکلات در سفر رئیس جمهوری
کارگران کارخانه بزرگ سبلان پارچه این روزها نگرانند، چند ماهی است که حقوق نگرفتهاند و در اضطراب بهسر میبرند که بار دیگر به بهانههای غیرمنطقی چرخ تولید در این واحد متوقف شود؛ از اینرو در آستانه سفر رئیس جمهوری به استان اردبیل به رسیدگی و رفع مشکلات شان امیدوارند.
به گزارش ایرنا، کارگران از ترس تکرار حوادث چند سال پیش در این کارخانه به استانداری مراجعه کرده و از استاندار دولت سیزدهم خواستار رفع مشکلات شان شدهاند؛ برخی از آنها میگویند: عدهای نه بهدلیل موجه، بلکه به بهانههای واهی دنبال ایجاد بحران در این کارخانه هستند.
کارگران سبلان پارچه چند روزی است که به وضعیت موجود در کارخانه اعتراض دارند، اختلاف بین کارگران، مالک و مدیران کارخانه اوج گرفته و در این میان استاندار و سایر مسئولان استانی در تکاپو برای رفع مشکل کارگران هستند.
نیم نگاه
اردبیل پیشتر بر پایه کشاورزی و گردشگری استوار بود، به تدریج به سمت صنعتی شدن سوق یافت اما تعطیلی و رکود یا ناتمام ماندن بیش از ۳۰ درصد طرحها و فعالیتهای صنعتی و معدنی به ویژه در سالهای گذشته موجب افزایش فشار بر گرده مردم منطقه و پررنگتر شدن مشکلات اقتصادی و آسیبهای اجتماعی شده است
تکمیل پروژه راه آهن اردبیل-میانه، راه اندازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی و احداث بارانداز ریلی مغان از مطالبات اصلی مردم از رئیس جمهوری در سفر ایشان به استان است
بهبود و تثبیت روابط خارجی یک مطالبه فرا استانی و ملی در حوزه روابط خارجی ایران و جمهوری آذربایجان است . بهبود این فضای سیاسی به دلیل داشتن 380 کیلومتر مرز مشترک ایران و اردبیل بسیار می تواند در تبادل کالا و دادو ستد و حضور در بازسازی قره باغ اهمیت داشته باشد
مخبر: طرحهای نیمهتمام احیای دریاچه ارومیه باید تکمیل شود
ارومیه - معاون اول رئیس جمهوری بر اتمام و تکمیل اقدامات و طرحهای نیمهتمام و سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه از جمله طرحهای انتقال آب از حوضههای آبریز و اقدامات محقق کننده تثبیت دریاچه ارومیه تا پایان امسال تأکید کرد.
بهگزارش پایگاه معاون اول رئیس جمهوری، محمد مخبر در جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه با تأکید بر اینکه احیای این دریاچه علاوه بر موضوع محیط زیست به سلامت و معیشت مردم و اعتبار و حیثیت نظام جمهوری اسلامی ایران مرتبط است، گفت: احیای دریاچه ارومیه تنها دغدغه مردم استانهای حوزه این دریاچه نبوده بلکه خواست عمومی ملت ایران است که این دریاچه را سرمایه ملی میداند ضمن آنکه اثرات مخرب زیست محیطی خشک شدن این دریاچه میتواند کشور را با آسیبها و مشکلات زیادی مواجه کند.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین بر اتمام و تکمیل اقدامات و طرحهای نیمهتمام و سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه از جمله طرحهای انتقال آب از حوضههای آبریز و اقدامات محقق کننده تثبیت دریاچه ارومیه تا پایان سالجاری تأکید کرد.
مخبر افزود: دستگاههای اجرایی موظفند نسبت به انجام تعهدات خود درباره احیای دریاچه ارومیه به طور کامل عمل کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بحران کمبود آب و خشکسالی از بحرانهای مهم در جهان است، ادامه داد: ایران بهدلیل موقعیت جغرافیایی و قرار داشتن در وضعیت خشک و نیمه خشک با مخاطراتی روبهرو است که البته با مدیریت مصرف بهینه منابع آب میتوان با این مسأله مقابله کرد.معاون اول رئیس جمهوری همچنین وزارت نیرو را مکلف کرد با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و دبیرخانه ستاد احیای دریاچه ارومیه ظرف ۲ هفته آینده ضمن آسیبشناسی از وضعیت فعلی دریاچه ارومیه و روند اجرای طرحهای احیای این دریاچه گزارش جامعی مشتمل بر راهکارهای عملی برای تصمیمگیری به جلسه آتی ارائه کند. در این جلسه که وزیر نیرو، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست و استانداران آذربایجان غربی و کردستان نیز حضور داشتند، دبیرخانه ستاد احیای دریاچه ارومیه گزارشی از اقدامات این ستاد در زمینه پیشرفت فیزیکی اقدامات سخت افزاری طرحهای انتقال آب حوضههای آبریز، وضعیت فعلی دریاچه ارومیه و روند اجرای طرح ملی نجات دریاچه ارومیه در طول سالهای اخیر ارائه کرد.
ثبتنام برای واحدهای جهش مسکن بزودی در سیستان و بلوچستان آغاز میشود
زاهدان - محمد شکوهی فر: مدیرکل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان گفت: ثبت نام ساخت واحدهای مسکونی جدید در قالب طرح جهش مسکن با اولویت اقشار کم درآمد بزودی با ابلاغ رسمی وزارت راه و شهرسازی در این استان آغاز میشود.
عطاءالله اکبری اظهار داشت: طرح جهش مسکن که به طور عمده دهکهای یک تا چهار جامعه را دربر میگیرد بهعنوان یکی از محوریترین اولویتهای دولت سیزدهم محسوب میشود که مهمترین هدف آن برنامهریزی برای تولید یک میلیون مسکن در سال است. وی افزود: نقش اصلی دولت در این زمینه تهیه مسکن از طریق اختصاص زمین و ایجاد تسهیلات است که متقاضیان باید شرایط لازم را داشته باشند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان گفت: بعد از مصوبه قانونی جهش مسکن و ابلاغ آن، شناسایی اراضی مورد نیاز بهعنوان نخستین قدم در استان توسط این اداره کل آغاز شد.
وی تأکید کرد: براساس برنامهریزیهای انجام شده در سیستان و بلوچستان اراضی مورد نیاز برای ساخت واحدهای مسکونی طرح جهش مسکن از طریق شناسایی اراضی مازاد دستگاههای اجرایی، اراضی نیازمند تغییر کاربری در کمیسیونهای ماده 5، اراضی نیازمند الحاق به محدوده شهری و اراضی برای شهرکسازی تأمین خواهد شد. اکبری با بیان اینکه فرایند ثبت نام طرح جهش مسکن بزودی با ابلاغ رسمی وزارت راه و شهرسازی آغاز می شود، ادامه داد: متقاضیان واجد شرایط در طرح جهش مسکن در استان باید در سامانهای که به نام این طرح اعلام میشود ثبتنام کنند.
وی با بیان اینکه استفاده نکردن از تسهیلات دولتی در حوزه مسکن از اول انقلاب تا کنون، نداشتن مالکیت شخصی، متأهل بودن و حداقل 5 سال سکونت در شهری که تقاضا دارند از جمله شرایط واگذاری مسکن در طرح جهش مسکن است، افزود: ساخت واحدهای مسکونی جدید در این طرح بهصورت تقاضا محور است و در صورت وجود متقاضی واحدهای مسکونی احداث میشوند.
۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه طبیعی کشور در معرض فرسایش
نور - رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه طبیعی کشور در معرض فرسایش آبی و خاکی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسعود منصور افزود: ۳۱ میلیون هکتار از عرصههای طبیعی کشور تاکنون تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار گرفتهاند که در مقایسه با میزانی که در معرض فرسایش هستند ناچیز است. او اجرای عملیات آبخیزداری برای حفظ آب و خاک را امری مهم دانست و افزود: سازمان جنگلها با ساخت بندها، نهالکاری و توسعه جنگلکاری، تلاش میکند روند فرسایش را کاهش و اثراث مخرب سیل را کاهش دهد. منصور تزریق آب به سفرهها و نگهداشت آن را بهترین روش برای حفظ آب و خاک برشمرد و ابراز امیدواری کرد مسئولان و خیران برای رسیدن به این اهداف مشارکت داشته باشند.
دو پارک محلهای شهر همدان با ۱۷ هزار مترمربع وسعت آماده بهرهبرداری است
همدان- شهردار منطقه یک همدان از احداث بوستانهای (پارک) محلهای «قهرمان و کمالآباد» در این منطقه از شهر خبر داد و گفت: این ۲ بوستان با ۱۷ هزار و ۲۰۰ متر مربع و اعتبار ۷۰ میلیارد ریال تکمیل و آماده بهرهبرداری شدهاند.
مسعود دهبانی صابر با اشاره به اینکه شهرداری منطقه یک همدان عملیات اجرایی گستردهای را با هدف توسعه فضاهای سبز در این منطقه شهر آغاز کرده است، اظهار داشت: عملیات اجرایی احداث ۲ بوستان نواری(طولی و وسیع) قهرمان و کمال آباد در میدان بیمه و محدوده خیابانهای هنرستان و سعیدیه از سال ۹۹ آغاز شده است.
وی همچنین از احداث فاز دوم بوستان ارم شهر همدان به مساحت بیش از ۲ هکتار و اعتبار ۲۰ میلیارد ریال خبر داد و گفت: این مجموعه تفریحی نیز تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد. شهردار منطقه یک همدان با بیان اینکه تراکم جمعیت شهری و کارگاههای صنعتی باعث افزایش ترافیک، سر و صدا و مزاحمتهای شهری شده است، افزود: شهرداری منطقه یک در راستای آسایش شهروندان، ایجاد فضای سبز شهری و پارکهای درون شهری را در دستور کار خود قرار داده است.