ویک (امریکا)
امریکا در معرض خطری
بی سابقه است. از سویی شکافهای اجتماعی در حال گستردهتر شدن است، از سوی دیگر مردم شاهد دروغهای بزرگی هستند که مقامات این کشور بیان میکنند و در همین حال نگرانیهای بسیاری درباره آینده دموکراسی در این کشور و انتخابات آتی آن که تنها سه سال دیگر برگزار میشود، وجود دارد.
نیو استیتسمن (بریتانیا)
افزایش بی سابقه قیمتها در سراسر جهان، کاهش قابل توجه دستمزدها و استرسهای ناشی از پاندمی کووید 19 باعث نارضایتیهای اجتماعی بسیاری در همه کشورها شده است. این در حالی است که بیشترین آسیب را از این وضعیت جوانان طبقه متوسط میبینند و همین باعث شده شاهد افزایش ناآرامیها در کشورها باشیم.
نشنال اینترست (امریکا)
گویی روحی خبیث رسانههای امریکایی را فرا گرفته است. انتشار گزارشهایی که مبنای آنها دروغها و سیاستهای سیاستمداران بود، مانند اتهام وجود سلاحهای کشتار جمعی برای حمله به عراق باعث بی اعتمادی مردم به رسانههای امریکایی شده است. تنها راهکار برای بازگرداندن این اعتماد قضاوت درست درباره وقایع است.
با پایان بایکوت دولت توسط حزبالله و حزب امل صورت گرفت
بازگشت احزاب شیعی به کابینه لبنان
گروه جهان/ حزبالله و حزب امل لبنان پس از سه ماه وقفه با اعلام آمادگی برای حضور در جلسه تصویب بودجه کابینه، دولت جدید را در مسیری امیدوارکننده برای احیای اقتصادی قرار دادند.
به گزارش شبکه خبری «المنار»، دو حزب بانفوذ لبنان هدف از لغو این بایکوت را علاوه بر رد اتهامات وارد شده، آن را پاسخی به نیاز شهروندان و درخواست بخشهای اقتصادی، حرفهای و اتحادیهها خواندند. در این بیانیه مشترک، دو حزب شیعی بانفوذ لبنان همچنین بر موضع خود برای سیاسی نکردن اقدامات قضایی و تداوم تلاش برای اصلاح این پروسه تأکید کردند. در عین حال آنها راهکار اساسی برای حل بحران و التیام آلام شهروندان لبنانی را در سایه حضور دولتی قدرتمند، توانا و قابل اعتماد خواندند. در این بیانیه آمده است: «ما باید اقدامات غیرقانونی قاضی پرونده انفجار بندر بیروت و نقض آشکار قانون و فقدان عدالت و عدم احترام به قوانین و استانداردها را مورد بررسی قرار دهیم و تعلیق مشارکت ما در جلسات هیأت دولت یک گام سیاسی و قانونی با هدف اعمال فشار به دستگاه اجرایی کشور برای توجه بیشتر به حقوق مظلومان بود. بحران اقتصادی به سطح
بی سابقهای رسیده است و باید به نیاز شهروندان و اتحادیههای اقتصادی پاسخ دهیم.»
بایکوت جلسات کابینه لبنان از سوی این دو گروه شیعی در حالی از سه ماه قبل آغاز شد که آنها به روند عملکرد قاضی پرونده انفجار مرگبار بندر بیروت معترض بودند. «شیخ نعیم قاسم»، معاون دبیرکل حزبالله لبنان به «المنار» گفت: «قاضی طارق بیطار و حامیان او نه تنها قوانین اساسی بلکه قدرت پارلمان را نیز زیر سؤال بردند. عملکرد او توهین به سیستم قضایی بود اما جالب اینجاست که او در دفتر کارش مانده و 20 دادخواست قانونی در حمایت از او به جریان افتاده است.»
به نوشته «الجزیره»، از آگوست 2019 تاکنون پوند لبنان بیش از 90 درصد ارزش خود را از دست داده و سه چهارم جمعیت لبنان به زیر خط فقر رسیده اند. در این میان نرخ تورم در لبنان از رکورد بحران آفرین ونزوئلا و زیمبابوه نیز عبور کرده و بانک جهانی نیز وخامت اقتصادی در این کشور را یکی از بدترین آمارها از اواسط قرن نوزدهم میلادی اعلام کرده است. این بحرانها در کنار کشمکشهای طولانی تشکیل دولت و انتخابهای جنجالی نخست وزیر نیز اوضاع را بدتر کرد. در این شرایط رأی اعتماد به دولت «نجیب میقاتی» گرچه لبنان را در آغاز مسیر تحول قرار داد اما «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور ماه گذشته حل بحران کشورش را نیازمند فرصتی 6 تا 7 ساله دانست.
به گزارش «رویترز»، بازگشت احزاب شیعی مهم لبنان به جلسات کابینه، خبر خوشایندی برای «نجیب میقاتی» و کابینه منتخبش بود و نخست وزیر لبنان با استقبال از این تصمیم در بیانیه ای اعلام کرد: «ما از این اقدام حزبالله و حزب امل استقبال میکنیم و جلسه بعدی کابینه را به محض دریافت پیشنویس بودجه سال 2022 از وزیر اقتصاد برگزار خواهیم کرد.» در عین حال منابع نزدیک به دولت زمان برگزاری این نشست را در چند هفته اخیر نمیدانند چراکه تهیه پیشنویس بودجه و تدوین برنامه اصلاح اقتصادی زمانبر خواهد بود. در همین حال میقاتی اعلام کرد دولت درصدد امضای توافقات اولیه با صندوق بینالمللی پول تا یک ماه آینده برآمده و سخنگوی این صندوق زمان برگزاری نشست مجازی با مقامات لبنانی را آخرین هفته ماه ژانویه اعلام کرده است.
همزمان با این تحولات مثبت اما دولت لبنان با تهدیدی تازه از سوی جریان آزاد ملی لبنان روبهرو شده است. ایسنا به نقل از سایت النشره نوشت، «جبران باسیل» خواستار سلب اعتماد از دولت شده است. وی گفت: «ما نامهای به پارلمان برای مجازات دولت فرستادیم و هیچ کاری نکردند. به همین دلیل خواهان سلب اعتماد از دولت هستیم چراکه نخست وزیر مسئول بخشی از تعطیلی دولت است و او طوری برخورد میکند که به نظر میرسد این شرایط برای او خوب است. او تلاش مطلوبی انجام نمیدهد و نگران برگزاری نشست نیست.»
رویترز: استان اوکیناوا که مقر اکثر پایگاههای نظامی امریکا در ژاپن است، روز شنبه از نظر تعداد موارد ابتلا به کووید ۱۹ با 3 هزار و 692 مورد رکورد زد. دیروز نیز هزار و 829 ابتلا گزارش شد.
افق نیوز: سخنگوی طالبان در گفتوگو با آسوشیتدپرس ابراز امیدواری کرده که در سال جدید تحصیلی، تمام مدارس دخترانه باز شوند. این در حالی است که پس از رویکار آمدن طالبان در بیشتر مناطق، دختران بالای کلاس ششم از رفتن به مدرسه محروم شدهاند.
نشنال اینترست: ائتلاف بینالمللی و ایالات متحده ۳۵ هزار حمله هوایی در عراق و سوریه را به بهانه مبارزه با داعش بین سالهای ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۰ انجام دادند.
القدس العربی: جرمی کوربین، رهبر سابق حزب «کارگر» انگلیس و گروهی از سیاستمداران این کشور از دولت بوریس جانسون خواستند مواضع قاطعی در قبال تخلفات بحرین در زمینههای حقوق بشری اتخاذ کند.
سما نیوز: جنبش فتح از ورود گروههای فلسطینی به الجزایر برای بحث درخصوص پرونده آشتی ملی خبر داد.
گاردین: با گذشت شش ماه از اعتراضات ضد دولتی خشونتبار در کوبا، دادگاههای این کشور صدور احکام سنگین علیه معترضان را با اتهاماتی چون «توهین و اغتشاش» آغاز کردهاند.
گروگانگیری در کنیسه یهودیان تگزاس
گروگانگیر خواهان آزادی خواهرش شده بود
گروه جهان/ 11 ساعت گروگانگیری در کنیسه یهودیان تگزاس با مرگ گروگانگیر به پایان رسید. گروگانگیر پیش از مرگ اعلام کرده بود، تنها خواستهاش آزادی خواهرش، «عافیه صدیقی» است که از سال 2010 تا کنون بهخاطر تیراندازی به نظامیان امریکا در زندان به سر میبرد. به گزارش سایت شبکه خبری «سیانان»، صبح روز شنبه به وقت تگزاس (شنبه شب به وقت ایران) مردی مسلح وارد کنیسه «جماعت بت اسرائیل» در تگزاس شد و چهار خاخام این کنیسه را که در حال برپایی مراسم مذهبی آنلاین بودند، گروگان گرفت. او چند ساعت بعد مجبور شد یکی از آنها را آزاد کند. در نهایت 11 ساعت بعد از آغاز گروگانگیری پس از شنیده شدن صدای تیراندازی و انفجار از حوالی کنیسه، «گرگ ابوت»، فرماندار تگزاس در توئیتی از به پایان رسیدن این گروگانگیری خبر داد. پلیس نیز تأیید کرد، گروگانگیر کشته شده است. «جو بایدن» در واکنش به این حادثه در بیانیهای اعلام کرد: «واشنگتن در برابر هر گونه یهودی ستیزی و افراطگرایی خواهد ایستاد.» کنسولگری رژیم صهیونیستی در هیوستون امریکا نیز از افزایش یهودی ستیزی در جهان ابراز نگرانی کرد. به گفته «متیو دسارنو، مأمور ویژه افبیآی، نهاد اطلاعات داخلی امریکا، گروگانگیر شناسایی شده است اما مقامات تصمیمی برای افشای هویت او ندارند. این در حالی است که گروگانگیر پیش از مرگ، خود را برادر «عافیه صدیقی» معرفی کرده بود. «عافیه صدیقی»، دانشجوی پاکستانی بود که در 18 سالگی برای تحصیل به بوستون امریکا رفت و در نهایت موفق به دریافت درجه دکترای رشته اعصاب و روان از دانشگاه برندیس شد. او پس از اینکه افبیآی او را بهعنوان یکی از اعضای القاعده شناسایی کرد، به پاکستان بازگشت و با یکی از اعضای خانواده «خالد شیخ محمد»، مغز متفکر حملات 11 سپتامبر ازدواج کرد. «عافیه» سال 2008 توسط پلیس افغانستان بازداشت شد و سال 2010 در امریکا به اتهام قتل و حمله مسلحانه به نظامیان امریکایی در افغانستان دستگیر و به 86 سال زندان محکوم شد. او در جریان بازجوییهایش در این کشور، در حالی که فریاد میزد، میخواهم همه امریکاییها را بکشم، اسلحه یکی از مأموران محافظ را گرفت و به سمت بازجویان شلیک کرد. این اولین بار نیست که فرد یا افرادی در جریان گروگانگیری خواهان آزادیاش میشوند. سال 2013 نیز یک گروه شبه نظامی در جریان یک گروگانگیری در الجزایر خواستار آزادی وی شده بود.
دیدار صدر و العامری در نجف
یک منبع سیاسی آگاه در چارچوب هماهنگی شیعیان عراق خبر داد، «هادی العامری»، رهبر ائتلاف فتح و «مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر در الحنانه نجف دیدار کردند. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری عراقی شفق نیوز در این نشست سه موضوع محوری مطرح شد که اولین مورد، تشکیل فراکسیون اکثریت پارلمانی بود که وظیفه تشکیل دولت بعدی را برعهده دارد. دو موضوع دیگر به
حشد شعبی و نیز جایگاه چارچوب هماهنگی شیعیان در دولت آتی و تصمیمگیریهای امنیتی مربوط بود. جزئیات بیشتر از این نشست در دست نیست اما برخی منابع سیاسی آگاه مدعی هستند احتمال دارد ائتلاف فتح با ۱۷ کرسی برای تشکیل بزرگترین فراکسیون پارلمانی به جریان صدر ملحق شود. این دیدار اولین دیدار دوجانبه بین صدر و العامری پس از انتخابات زودهنگام پارلمانی در اکتبر گذشته بود. دو طرف پیش از این دو بار طی دو دیدار که شامل رهبران چارچوب شیعیان و جریان صدر بود، ملاقات کرده بودند.