
فرمانده سپاه قدس گیلان از اشتغال مستقیم برای 6 هزار نفر خبر داد
اشتغالزایی با زراعت چوب در 10 هزار هکتار از اراضی سپاه گیلان
رشت - فرمانده سپاه قدس گیلان گفت: ۱۰ هزار هکتار از اراضی سپاه قدس گیلان برای کاشت نهال و اجرای طرح زراعت چوب در این استان قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، «سردار محمد عبداللهپور» افزود: سپاه قدس گیلان همواره خود را یکی از حامیان تولید و ایجاد اشتغال در کشور دانسته و در همین راستا، بخشی از اراضی خود را به منظور کاشت نهال و اجرای طرح زراعت چوب در اختیار متولیان امر و متقاضیان قرار داده است.
وی با بیان اینکه دولت با توسعه زراعت چوب، گام بلندی در حفاظت از عرصههای جنگلی برداشته است، بیان کرد: زراعت چوب یکی از اقدامات مهمی است که در گیلان میتواند مورد توجه قرار گیرد، زیرا دولت با توسعه زراعت چوب، گام بلندی با رویکرد حفاظت از عرصههای جنگلی برداشته ضمن آنکه این مهم به کاهش قاچاق چوب نیز منجر شده و به ارتقای تولیدات و پویایی صنایع سلولزی میانجامد.
فرمانده سپاه قدس گیلان با اشاره به سازمانهای مشارکتکننده در طرح زراعت چوب در این استان بیان کرد: استانداری گیلان، سپاه قدس گیلان، سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، دانشگاه گیلان، دانشگاه آزاد اسلامی گیلان و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان در این طرح مشارکت دارند.
سردار عبداللهپور یکی از اهداف طرح زراعت چوب را عدم وابستگی به واردات دانست و خاطرنشان کرد: نیاز روزافزون به چوب، گسترش صنایع چوبی، کمک به تأمین مواد اولیه صنایع چوبی و کمتر شدن نیاز به واردات و قاچاق چوب، کمک به اقتصاد و معیشت کشاورزان با استفاده از زراعت چوب در اراضی مستثنیات مردمی و حفظ جنگلهای هیرکانی و کمک به محیط زیست از جمله اهداف مهم در طرح زراعت چوب است.
وی با بیان اینکه افزایش طرح زراعت چوب در استان باعث ایجاد اشتغال پایدار در استان میشود، اظهار کرد: طبق آمار تاکنون پنج هزار و ۲۰۰ کشاورز صنوبرکار (اشتغال مستقیم)، ۱۰ تثبیت اشتغال قریب شرکت صنایع چوبی، تثبیت اشتغال ۳۰۰ نفری و اشتغال یکهزار و ۵۰۰ راننده و کارگر برش درخت به طور غیرمستقیم در گیلان انجام شده است لذا بهطور کلی ۶ هزار اشتغال مستقیم و ۱۲ هزار اشتغال غیرمستقیم صورت گرفته است. سردار عبداللهپور با اشاره به اهمیت اجرای درست طرح زراعت چوب در کشور و استان گیلان، خاطرنشان کرد: ایجاد فرصتهای شغلی جدید، درآمدزایی برای جوامع محلی، استفاده از زمینهای بایر، تنفس واقعیتر جنگل و طمع کمتر برای قطع درختان جنگلی، تأمین مواد اولیه صنایع سلولزی، تأمین نیاز صنایع چوبی کشور و احتیاج به واردات کمتر، از مزایای توسعه زراعت چوب است.
به گفته فرمانده سپاه قدس گیلان، مصرف چوب در کشور، ۱۱ میلیون مترمکعب است و این میزان مصرف در گیلان چهار و نیم تا پنج میلیون مترمکعب است.
بازرسی روزانه 110 اکیپ از نانواییهای زنجان
زنجان - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان از پلمب نانواییهای متخلف خبر داد و گفت: روزانه حدود ۱۱۰ اکیپ در حال بازرسی از واحدهای عرضه کالا و بویژه نانواییها هستند.روحالله حسنی، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به گزارشات روزهای گذشته در مورد کم کاری و تعطیلی و با بررسی به عمل آمده در مورد پیشینه و نحوه عملکرد برخی از نانواییهای متخلف، با حضور رئیس سازمان جهادکشاورزی، مدیرکل تعزیرات حکومتی، مدیرکل غله، پلیس امنیت اقتصادی، قاضی تعزیرات و مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی و... از واحدهای عرضه نان بازدید شد. حسنی گفت: در این بازدیدها، تخلفاتی چون تعطیلی و عدم عرضه نان، پایین بودن وزن چونه نان، پخت نانهایی خارج از آنچه در پروانه فعالیت درج شده، نبود آرد در واحد برای پخت و عرضه نان به قیمت بالاتر مشاهده و دو نانوایی با ارائه گزارش مدیریت بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی در محل و صدور حکم قاضی تعزیرات، پلمب شد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: با توجه به اینکه استان زنجان بهعنوان استان پایلوت برای اجرای آزمایشی طرح توزیع عادلانه یارانه نان انتخاب و با آغاز اجرای این طرح، آرد به قیمت تمام شده در اختیار واحدهای پخت نان قرار خواهد گرفت، این گمان میرود که برخی واحدها متأسفانه از هم اکنون و در فرصت باقیمانده تا آغاز اجرای طرح فوق، به طرق مختلف نسبت به ذخیرهسازی آرد یارانهای، اقداماتی چون کم کردن وزن نان یا تعطیلی و کم کاری و... انجام دهند.
اشتغال 1000 نفری با حل مشکلات قضایی معدن مس «درآلو»
کرمان - دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان از حل مشکلات پیش روی معدن مس درآلو با تدبیر قضایی خبر داد و گفت: با این اقدام زمینه اشتغال یکهزار نفر فراهم شده است.دادخدا سالاری دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان اظهار کرد: توسعه اشتغال، یک اقدام مهم پیشگیرانه از وقوع جرم است و نقش بسیار مهمی در کاهش جرایم دارد.مدعیالعموم در استان کرمان با تأکید بر این مطلب که حمایت از تولید باید از سطح شعار به عمل تبدیل شود، عنوان کرد: گاهی توسط مجریان، شعارهای خوبی در حمایت از تولید داده میشود اما در مرحله عمل از باب مصلحتاندیشی به لطائفالحیل شانه از زیر بار مسئولیت خالی کرده و تولیدکننده را رها میکنند.سالاری با اشاره به اینکه متأسفانه در کشور ما نفع و سودهای میلیاردی در واردات و ضرر و مشکلات در تولید است، ادامه داد: رانت، قاچاق، واردات، قوانین دست و پاگیر اداری و مغایر، تعدد مراکز تصمیمگیری و تصمیمسازی برای امر تولید و عدم قوانین حمایتی با ضمانتهای اجرایی کیفری، مشکلات بنیادی عرصه تولید هستند که باید برای حل آنها فکر اساسی انجام شود.در این نشست علی رستمی، مدیرعامل شرکت ملی مس ایران از اتخاذ تصمیمات راهگشا برای حل مشکلات معدن مس درآلو، گفت: با رفع مشکلات این کارخانه زمینه اشتغال یکهزار نفر فراهم میشود.وی یادآور شد: حدود ۹۰ درصد تجهیزات این معدن نصب شده بود و ادامه این کار منوط به تأمین آب مورد نیاز آن بوده است.
صید ماهی حلواسفید در خوزستان و بوشهر ممنوع شد
اهواز - معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات خوزستان از آغاز ممنوعیت صید ماهی حلواسفید بهمدت ۴۵ روز خبر داد.به گزارش فارس، علی دانش مهر معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات خوزستان اظهار کرد: با توجه به بررسیهای به عمل آمده توسط بخش بیولوژی و ارزیابی ذخایر پژوهشکده آبزیپروری جنوب کشور و مصوبه کارگروه مدیریت صید شیلات استان به منظور کمک به بهسازی ذخایر ماهی حلوا سفید در فصل تخمریزی این «گونه»، صدور مجوز صید آن ازروز یکشنبه (دیروز) در صیدگاههای استانهای خوزستان و بوشهر ممنوع است.وی در ادامه افزود: هرگونه صید، حمل و جابهجایی این گونه و ادوات صید آن از تاریخ یک خردادماه تا ۲۳ تیرماه امسال ممنوع اعلام میشود و همچنین عملیات صید این گونه آبزی با هرگونه ابزار و ادوات صید تخلف محسوب شده و یگان حفاظت منابع آبزیان با متخلفان برخورد میکند.

سرعت فرونشست ظرف 5 سال 5 برابر شده است
آب؛ کلید حل بحران فرونشست اصفهان
حمیرا حیدریان
خبرنگار
زنگ خطر فرونشست زمین مدتها است در دشت اصفهان-برخوار به صدا درآمده است، اگرچه کارشناسان از مدتها پیش نسبت به وضعیت پیشرونده این پدیده هشدار دادهاند، اما حالا با نمایان شدن ترکهای بسیار بر سقف و دیواره خانهها، بناهای تاریخی و زمینهای شهری، صدای آژیر قرمز فرونشست بلند شده است.
کارشناسان خشکسالی طولانیمدت، برداشت بیرویه آب از سفرههای زیرزمینی و همچنین حذف جریان آب رودخانه زایندهرود از دل شهر را از جمله عوامل وقوع و شدت گرفتن فرونشست زمین در این دیار میدانند. بر اساس آمار و اطلاعات سازمان زمینشناسی اصفهان، در سال ۹۵ فقط ۲درصد از مساحت استان با فرونشست زمین درگیر بود، در حالیکه بر اساس نتایج آخرین مطالعات، اکنون حدود ۱۰هزار کیلومترمربع یعنی ۱۰درصد از مساحت اصفهان، در شرایط خطرناک فرونشست قرار دارد. از سوی دیگر مدیرکل سازمان زمینشناسی و اکتشافات مواد معدنی اصفهان با ارائه آمار و ارقام میزان این خطر را بیشتر گوشزد میکند. به گفته این کارشناس، نرخ بحرانی فرونشست زمین در جهان ۴میلیمتر در سال است یعنی از این نرخ به بالا دولتها توجه ویژهای به آن منطقه میکنند و این در حالی است که در مناطق غربی کاشان بیشینه نرخ ۹۰میلیمتر، در دشت خالدآباد این عدد ۱۲۰میلیمتر، در دشت اردستان ۷۹میلیمتر، دشت اصفهان ۱۸۵میلیمتر، دشت مهیار ۱۷۵میلیمتر، دشت گلپایگان ۱۳۰میلیمتر، دشت شهرضا ۱۲۰میلیمتر، دشت دامنه فریدن ۱۱۰میلیمتر و در دشت نجفآباد بین ۷۰ تا۸۰میلیمتر نرخ است.
واقعیتهای فرونشست را بپذیریم
رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان در گفتوگو با «ایران» درخصوص نتایج بازدید اخیر خود که به همراه دیگر اعضای شورای شهر اصفهان از مسجد علیقلی آقا، بیمارستان غرضی و شهرک کاوه انجام داده بودند، گفت: این بازدید با هدف بررسی وضعیت فرونشست زمین در اصفهان انجام شد تا بهواسطه مصارفی که از سفرههای زیرزمینی انجام میشود به مدیران نشان دهیم که فرونشست دشت اصفهان یک واقعیت است و هیچگونه بحث جریانسازی وجود ندارد و قصد ما این بود که مدیریت شهر و مدیریت کشوری از نزدیک با این مشکل بزرگ آشنا شوند.
مجید نادرالاصلی با بیان اینکه شورای شهر با برگزاری جلسات مختلف نسبت به بررسی موضوع و ارائه راهکارهای علمی برای مبارزه با این موضوع اقدام خواهد کرد، افزود: در این راستا مسأله آب باید حل شود، زیرا ریشه این مشکل به برداشت بیرویه آب از سفرههای زیرزمینی مربوط است و یک موضوع ملی است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان درخصوص سوءمدیریت آبی در حوضه آبریز زایندهرود، گفت: سالها است که شاهد خشکی زایندهرود هستیم و این رودخانه حیاتی مورد بیمهری قرار گرفته است و از یکسو این خشکی باعث ایجاد فرونشست و از سوی دیگر افزایش آلایندههای محیطزیستی شده است.آب مسأله مهمی برای اصفهان است. این روزها میبینیم که برای چند روز آب باز میشود و به حسب ظاهر رودخانه جریان مییابد و فضایی در شهر ایجاد میشود که لازم است این موضوع به طور اساسی بررسی و مشکلات پیرامون آن رفع شود.
این مسئول با بیان اینکه مدیریت مصرف آب نیز موضوع مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: باید برای آبهای زیرزمینی مدیریت مصرف داشته باشیم چراکه مصرف فضای سبز، کشاورزی و حتی صنعت، از چاهها انجام میشود که با توجه به خاک رسی و محدودیت آبهای موجود، شاهد روند پیشرفت فرونشست در این استان هستیم که زنگ خطری محسوب میشود که مدتها است به صدا درآمده است.
نادرالاصلی با تأکید بر اینکه مدیریت کشور و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی باید توجه ویژهای به این موضوع داشته باشند، خاطرنشان کرد: در بازدیدی که به همراه مدیران و اعضای شورای شهر اصفهان داشتهایم اولین بازدید را از ابنیه تاریخی داشتیم که مدیران شاهد عمق فاجعه باشند که میراث فرهنگی کشور که متعلق به همه مردم کشور است نیز مورد تهدید جدی قرار دارد. با گرد آوردن مدیران در این بازدید سعی کردیم سهمی در حل این مشکل داشته باشیم. ضمن اینکه قرار است بزودی کارشناسان با تشکیل جلسه اقدام به نگاه علمی برای رفع این معضل داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه دائم جاری شدن آب در زایندهرود و تقسیم درست آب از سوی وزارت نیرو میتواند جلوی تخریب ونابودی بیشتر این اراضی استان و ابنیه تاریخی را بگیرد، عنوان کرد: باید مدیران کشوری مدیریت آبی را صحیح اعمال کنند تا دوباره شاهد جاری شدن آب به حیات این استان باشیم تا از هرگونه اتفاق ناگوار جلوگیری شود.
فرونشست زمین فوری پیگیری شود
استاندار اصفهان نیزدر این خصوص گفت: مدیریت استان تمام چالشها و معضلات منطقه مانند فرونشست زمین را در سطح ملی با جدیت و شدت تمام پیگیری میکند.
سیدرضا مرتضوی افزود: لازم است دستگاههای متولی و ادارات کل استان نیز تنگناهای این خطه در موضوع آب، زیرساختها، مسکن و انرژی را با قوت از وزارتخانههای متبوع خود پیگیری کنند.
وی با تأکید بر ضرورت ادامه پیگیریها تا حصول نتیجه اظهار داشت: در کنار تمام اقدامات لازم، واقعیتها باید بهگونهای مطرح شود که امنیت روانی جامعه را برهم نزند. دستگاههای اجرایی باید با انرژی ویژه و مضاعف برای تخصیص اعتبارات مصوب امسال بکوشند تا سبب اجرا و تکمیل طرحهای مختلف استان شوند.
سامانه دوم آبرسانی اصفهان باید جایگزین سامانه فعلی شود
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه گفت: سامانه دوم آبرسانی اصفهان بدون هرگونه تخصیص جدید از حوضه آبریز زایندهرود باید جایگزین سامانه اول شود، به این معنا که سامانه دوم باید سبب کاهش برداشت از حوضه گردد در غیر این صورت اگر این سامانه به افزایش تخصیص از زایندهرود بینجامد، یک طرح قابل پذیرش نیست.
مهدی طغیانی افزود: فعالیت سامانه کنونی تأمین آب آشامیدنی اصفهان یا همان سامانه اول بهگونهای است که در طول مسیر خود، آب بهصورت غیرقانونی برداشت میشود و مقدار برداشت مازاد، در طول فصلهای سال نیز متفاوت است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: در سامانه دوم آبرسانی باید تخصیصهای قانونی از یکسو و برداشتهای بیرویه غیرقانونی از سوی دیگر متوقف شود تا به اجرای طرحها در پایین دست رودخانه کمک کند.
طغیانی همچنین بر ضرورت نظارت بیشتر بر توسعه و ساختوساز یا طرحهایی مانند نهضت ملی مسکن که به نوعی به مصرف آب بیشتر نیاز دارد، تأکید کرد.
فرونشست زمین، خشک و تر را با هم میسوزاند
مدیرکل سازمان زمینشناسی و اکتشافات مواد معدنی اصفهان نیز در این خصوص با اشاره به اینکه موضوع فرونشست زمین در اصفهان بهعنوان تنها کلانشهری که زبانههای فرونشست زمین به داخل شهر نفوذ کرده و بسیار جدی است و هر روزی که بگذرد فرصت برای جبران را از دست خواهیم داد، گفت: فرونشست نیاز به محیط آرام ندارد و مانند آتش در جنگل، خشک و تر را میسوزاند، این پدیده انتخاب نمیکند کجا را تخریب کند و کجا را نه و هر آنچه که در این دشت بنا شده باشد از سازههایی با قدمت۵۰۰سال گرفته تا سازههای تازه تأسیس را تحتتأثیر قرار خواهد داد.
رضا اسلامی با بیان اینکه فرونشست، شمال و جنوب نمیشناسد، ملی و غیرملی نمیشناسد، نمیگوید اینجا پالایشگاه است یا فرودگاه یا قطار شهری یا میدان نقش جهان، مسأله این است که باید خطر آن را باور کنیم، افزود: دولت باید تکلیف اصفهان رامشخص کند، زیرا امروز همه کارشناسان به فوق بحرانی بودن فرونشست زمین در اصفهان اذعان دارند. برقراری جریان دائمی رودخانه زایندهرود بهعنوان اصلیترین منبع تغذیه کننده آبخوان و بهنوعی در اولویت قرار دادن حقابه محیطزیست بعد از آب آشامیدنی ضروری است.
وی ممانعت از هرگونه بارگذاری جدید روی حوضه بحران زده زایندهرود از جمله طرحهای انتقال آب را ضروری دانست و افزود: نمیشود یک بام و دو هوا بازی کرد؛ از یک طرف اذعان به بحران فرونشست زمین در اصفهان داریم و از طرف دیگر به جای تخصیص اعتبار برای احیای زایندهرود، برای انتقال آب از این حوضه از طریق پروژههایی اعتبار تخصیص داده شود. اصفهان دیگر شهری نیست که بتواند در زنجیره غذایی کشور بهواسطه کشاورزی کمک کند، از اینرو یا باید زمینهای کشاورزی از کشاورزان خریداری شود یا شرایطی ایجاد شود که کشاورزان این زمینها را به نیروگاههای انرژی خورشیدی تبدیل کنند.
وی با تأکید بر اینکه پلمب چاههای غیرمجاز و کاهش برداشت از چاههای مجاز نیز باید بهطور جدی و مستمر در دستور کار قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: نمیگویم صنایع بزرگ فولادی در اصفهان به یکباره تعطیل شود اما باید از توسعه این صنایع آببَر در اصفهان جلوگیری کرد و برنامهریزی برای انتقال این صنایع به کنار دریا انجام شود.همچنین هزینهای که برای انتقال آب از دریا به فلات مرکزی انجام میشود اگر برای انتقال این صنایع انجام شود در درازمدت به مراتب این هزینه کمتر خواهد بود.

موج تازه ریزگردهای خارجی به استان های غرب رسید
گرد و غبار در غرب؛ طوفان در شرق کشور
زهره افشار
خبرنگار
گرد و غبار باز هم میهمان ناخوانده بیشتر استانهای کشور شد. گرد و خاکی که روزهای گذشته در کشور عراق و سوریه شکل گرفته بود امروز تا غروب آسمان استانهای غربی کشور را در بر میگیرد و باز هم میخواهد عرصه را بر مردم تنگ کند و راه نفس این استانها را ببندد.
در هفته گذشته نیز افزایش گرد و غبار و رسیدن غلظت آلاینده ها به مرز بحرانی، موجب تعطیلی ادارات و مدارس در برخی از استانها از جمله تهران شده بود.
«صادق ضیاییان» مدیر کل پیشبینی سازمان هواشناسی در گفتوگو با «ایران» از هشدار این سازمان برای وقوع پدیده گرد و غبار خبر داد و افزود: روز گذشته نیز گرد و غبار مشکلاتی را برای مردم در استانهای خوزستان، سیستان و بلو چستان، کرمان، فارس و هرمزگان بهوجود آورده بود.
به گفته وی پایتخت نشینان و ساکنان استانهای البرز، سمنان، اصفهان، مرکزی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، قزوین، خراسان جنوبی و همدان نیز باید با کمی تأخیر منتظر رسیدن گرد و خاک به آسمان استانهایشان باشند.
وی با اشاره به کاهش کیفیت هوا، کاهش دید افقی، احتمال شکستن درختان فرسوده، احتمال آسیب به سازههای موقت و اختلال در تردد در این استانها تا روز سهشنبه از بیماران ریوی، قلبی، سالمندان و کودکان خواست تا از قرار گرفتن در فضای بازاجتناب کنند.
وی همچنین از مردم خواست از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده خودداری کرده و مسئولان از ایمنی ساختمانهای نیمه کاره برای مردم اطمینان حاصل کنند. به گفته وی این وضعیت تا سهشنبه ادامه دارد و پس از آن از شدت آلایندهها کاسته میشود. در همین حال مردم استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان و غرب مازندران تا روز چهارشنبه با مخاطره دیگری هم روبهرو خواهند شد.
در این استانها ضمن احتمال آبگرفتگی معابر و سیلاب موقتی مردم باید مراقب برخورد صاعقه، ریزش تگرگ، احتمال آسیب به سازههای موقت و شکستن درختان فرسوده باشند.
دیروز همچنین مدیریت بحران خوزستان نسبت به وقوع پدیده گرد و غبار با منشأ خارجی در این استان هشدار سطح نارنجی صادر کرد.
در این هشدار خودداری از تردد غیرضروری بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان، اتخاذ تمهیدات لازم توسط مسئولان مربوطه و احتیاط در تردد بین شهری توصیه شده بود.
«حجتالله زارعزاده»عضو کمیسیون محیط زیست، فضای سبز و سلامت شورای شهر اهواز در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وقوع مکرر گرد و غبار در اهواز و نشستن خاک بر فضاهای شهری از شهرداری خواست تا بعد از وقوع گرد و غبار، گاردریلها، تابلوهای علائم شهری، مبلمان شهری و درختان را شستوشو دهد. به گفته وی هر چند امکان انجام این کار در شهرداری اهواز وجود دارد اما عملاً اینکار انجام نمیشود.
رکورد شکنی ۳۸ ساله سرعت وزش باد در زابل
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره به رکورد ۳۸ ساله بیشینه سرعت وزش باد در زابل، گفت: بیشینه سرعت وزش بادهای ۱۲۰روزه در شمال استان در شنبه شب به ۱۲۶ کیلومتر بر ساعت رسید و گردوغبار حاصل از آن شعاع دید افقی در این شهر را به ۲۰۰ متر کاهش داد.
محسن حیدری با اشاره به بیشینه سرعت باد در زابل در سالهای اخیر، افزود: در تیرماه سال ۵۸ بیشینه سرعتی معادل ۱۴۸ کیلومتر بر ساعت به وقوع پیوسته بود و بعد از آن نیز این عدد به ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت در خرداد ماه سال ۶۳ ثبت شده است.
وی افزود: بعد از گذشت ۳۸ سال، شامگاه شنبه در ایستگاه فرودگاهی زابل بیشینه سرعت باد به ۱۲۶ کیلومتر بر ساعت هم رسید که در ۳۸ سال گذشته بیسابقه بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان ادامه داد: بیشترین میزان غلظت آلایندهها تا ساعت ۹ صبح دیروز در زاهدان ۲هزار و ۳۱۰ میکروگرم بر مترمکعب معادل ۱۵ برابر حد مجاز است. حیدری با بیان این موضوع که شرایط غبارآلود بودن شهر زاهدان امروز ادامه دارد، اظهار داشت: غبار موجود در این شهر که ناشی از طوفانهای مناطق شمالی سیستان و بلوچستان بوده، دید افقی ایستگاه فرودگاهی زاهدان را تا ۳۰۰ متر کاهش داده است.
وی با اشاره به کاهش ۶ تا 7 درجهای دما برای مناطق مرکزی و شمالی، از تداوم وضعیت هشدار نارنجی صادر شده تا امروز برای نواحی شمال سیستان و بلوچستان خبر داد.
تعطیلی مدارس و ادارات زابل
سرپرست فرمانداری شهرستان ویژه زابل هم گفت: با توجه به افزایش نفوذ توده گردوغبار و غلظت ذرات معلق در هوا، فعالیت تمامی ادارات، مدارس و نهادهای این شهرستان امروز تعطیل است.
به گفته کارشناسان، منطقه سیستان و بلوچستان در جنوب شرق کشورمان بهعنوان یکی از فعالترین مناطق منشأ گردوغبار در جنوب غرب آسیا محسوب میشود. وزش بادهای شدید «لوار» در فصلهای گرم باعث بالا رفتن مقدار زیادی گردوغبار از حوضه و بستر هامون واقع در شمال سیستان و بلوچستان میشود.