زندگی 26 میلیون امریکایی بدون پوششهای بیمهای
گروه جهان/ در حالی که دموکراتهای امریکا همواره بیمه همه شهروندان امریکایی را به عنوان یکی از اهداف خود عنوان کردهاند و جو بایدن نیز در شعارهای انتخاباتی خود وعده چنین چیزی را میداد، جدیدترین آمارها نشان میدهد، 26 میلیون امریکایی از پوشش بیمه سلامت بیبهره هستند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، اولین بار باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین امریکا وعده پوشش بیمه خدمات درمانی برای تمامی شهروندان امریکایی را مطرح کرد. اما بین سالهای 2018 و 2019 تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ، روند بیمه شهروندان متوقف شد و شماری نیز بیمههای خود را از دست دادند. جو بایدن در جریان تبلیغات انتخاباتی این شعار را تکرار کرد و در نزدیک به 20 ماه اخیر نیز درصدد چنین کاری بوده است. با این حال موانع موجود بر سر راه بیمه شهروندان، باعث شده همچنان 26 میلیون امریکایی بدون بیمه به سر برند. این در حالی است که هزینههای درمان در امریکا بسیار بالا است. همین امر باعث میشود، شهروندانی که فاقد بیمه هستند از مراجعه به پزشک برای درمان بیماریهایشان خودداری کنند.
تکاپوی صدری ها برای انحلال پارلمان
در پی تشدید بحران سیاسی عراق در کمتر از یک هفته از اعتراضات خیابانی و تحصن صدریها در پارلمان این کشور، مقامات و احزاب سیاسی این کشور بر سر راهکار مذاکره و برگزاری انتخابات زودهنگام توافقهایی نسبی به دست آوردند. گرچه همچنان جریان صدر به سنگاندازیهای خود ادامه میدهد.
به نوشته العالم، ساعاتی پیش از دعوت مصطفی الکاظمی از سران احزاب عراقی برای مذاکره و استقبال شماری از رهبران چهارچوب هماهنگی شیعیان و محمد الحلبوسی رئیس پارلمان این کشور، صالح محمد العراقی، سخنگوی مقتدی صدر با انتشار بیانیهای دستور به تخلیه پارلمان داد و اعلام کرد: «پس از آزادسازی پارلمان نمایندگان و تبدیل آن به پارلمان ملت، از تحصنکنندگان میخواهیم ظرف 72 ساعت آینده، ساختمان پارلمان را تخلیه و تحصن خود را به خیابانهای اطراف منتقل کنند. اگر لازم به تصرف نقاط دیگری باشد، دستورالعملهای لازم صادر میشود.» اما در همین حال به نوشته روزنامه القدس العربی هنوز برنامه بعدی جریان صدر برای عراق مشخص نیست. چراکه جابر الخفاجی، سخنگوی جنبش صدر در واکنش به اظهارات اخیر مصطفی الکاظمی درباره تظاهرات در بغداد، مخالفت این جریان با دعوت نخستوزیر از طرفهای عراقی برای گفتوگو را خاطر نشان کرده و گفت: «ما هیچ راهحل وصله پینه شدهای را نخواهیم پذیرفت و حاضر به نشستن بر سر یک میز نیستیم چراکه نیاز به تغییری ریشهای وجود دارد.»
در همین حال به نوشته ایسنا به نقل از سایت المعلومه، طرح الکاظمی شامل تشکیل کمیتهای متشکل از نمایندگان همه احزاب سیاسی است و نقشه راه را پس از گفتوگوی ملی مشخص خواهد کرد. همچنین انحلال پارلمان و دستیابی به توافق بر سر تاریخ برگزاری انتخابات جدید نیز در ساعات گذشته مورد بررسی قرار گرفته و حتی برخی طرفها در چهارچوب هماهنگی همچون حیدرالعبادی، عمار الحکیم و فالح الفیاض از این گزینه بهعنوان راهحل جدی خروج از بحران یاد کردهاند. اما در عین حال به گزارش شفق نیوز، این کمیته اعلام کرده است که حاضر به عقبنشینی از نامزدی محمد شیاع السودانی برای نخستوزیری نیست. باوجود امیدواری بسیاری از کارشناسان بر حل بحران عراق، برخی نمایندگان این کشور از جمله حنان الفتلاوی، هرگونه سخن از انتخابات زودهنگام در شرایط کنونی و در سایه دولت فعلی عراق را اتلاف وقت میداند.
نصرالله:
محاصره اقتصادی جنگ است، مقابله با آن جهاد
دبیرکل حزبالله لبنان با توجه به شرایط این کشور در سایه تحریمهای یکجانبه امریکا، محاصره اقتصادی را نوعی جنگ دانست و گفت که صبر و مقابله در برابر این جنگ، جهاد است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در پنجمین شب از ماه محرمالحرام در یک محفل عاشورایی با تأکید بر این مسأله، گفت: «دشمن وارد جنگ متنوعی شده است. به غیر از جبهه نظامی دو جبهه بزرگ برای ما وجود دارد؛ جبهه اقتصادی و جبهه رسانهای و سیاسی. دشمن در هر جبههای شکست بخورد، به سراغ جبهه بعدی میرود.»
وی تصریح کرد: «در زمان کنونی ما، امریکا و اسرائیل بزرگترین مصداق شیطان هستند و مبارزه مقاومت با آنها همچنان ادامه خواهد داشت.»
گاردین (بریتانیا)
کمپانیهای نفتی و گازی در انگلیس و سایر کشورهای اروپا بیشترین سود را از بحران انرژی بردهاند و سود حاصل از فروش کالاهایشان که در بحران اوکراین قیمت آنها جهشی قابل توجه داشته، میلیاردها دلار نصیب آنها کرده است. این در حالی است که جیب مشتریان خالی و خالیتر شده و در مقابل دغدغههای محیطزیستی آنان افزایش یافته است.
تورنتو استار (کانادا)
احزاب مخالف کانادایی به وزیر بهداشت دولت ترودو انتقاد کرده و او را مسئول وضعیت نابسامان بیمارستانها دانستهاند. این در حالی است که بسیاری از بیماران به خاطر کمبود نیرو در بیمارستانها سرگردان هستند. با این حال وزیر بهداشت کانادا مدعی شده، این مشکلی عمومی است و بعد از کرونا در سراسر جهان شاهد چنین کمبودهایی بودهایم.
کوریا تایمز (کره جنوبی)
بهای پرداختی مشتریان کره جنوبی برای خریدهای روزمرهشان در ماه جولای بیش از 6.3 درصد افزایش یافت و تورم نیز با رسیدن به 6 درصد، رکورد 24 سال اخیر خود را در این کشور شکست. این در حالی است که امید میرود میزان تورم در همین جا متوقف شود. آخرین باری که تورم کره جنوبی به 7.3 درصد رسید، سال 1998 بود.
چین با تحریم و رزمایش به سفر رئیس مجلس نمایندگان امریکا پاسخ داد
تایوان در محاصره عواقب تصمیم پلوسی
مهربانو رستگار/ علیرغم هشدارها، تهدیدها و توصیهها، هواپیمای نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان امریکا در زمین تایوان، جزیرهای که از ماهها پیش محل مناقشه میان چین و امریکا است، فرود آمد. تحریم، انجام رزمایش نظامی، اعلام آمادهباش، احضار سفیر و... نخستین عواقب این سفر بود.
پلوسی که طی تور آسیایی خود، سهشنبه شب وارد تایوان شد، سبب شد تنشهای میان چین و ایالات متحده امریکا به بالاترین سطح خود برسد. به گزارش سی.ان.ان، دولت پکن در مقابل این اقدام سکوت نکرد و روز گذشته اعلام کرد صادرات شن و ماسه را به تایوان تحریم میکند. وزارت بازرگانی چین با انتشار بیانیهای ضمن اعلام این خبر، تصریح کرد واردات مرکبات و محصولات دریایی نیز تحریم و از میزان مبادلات میان چین و تایوان کاسته خواهد شد.
چین علاوه بر این، سفیر امریکا در پکن را برای ارائه توضیحات و اعلام نارضایتی و اعتراض احضار کرد. طی این دیدار به سفیر امریکا ابلاغ شد، به دولت واشنگتن اعلام شود چین بشدت از این عمل اعلام انزجار کرده و از امریکا انتظار دارد فوراً به اشتباه خود رسیدگی کرده و راهی برای جبران آن پیشنهاد دهد.
ارتش آزادیبخش خلق چین نیز بلافاصله پس از سفر پلوسی، از آغاز برگزاری رزمایشهایی در اطراف جزیره تایوان خبر داد که طی آن از مهمات واقعی استفاده میشود. طی این رزمایشها، جنگندههای رادارگریز جی-۲۰ (J-۲۰) شامگاه روز سهشنبه به پرواز درآمده و پرتابکنندههای راکت و موشک نیز به حالت آمادهباش درآمدند. وزارت دفاع تایوان نیز در بیانیهای با تأکید بر اینکه رزمایش چین این جزیره را به محاصره خود در آورده است، مدعی شد، این مانور و تجهیزات جنگی آن «خبر از هدف پکن برای نابودی صلح و ثبات منطقهای میدهد.»
سخنگوی این وزارتخانه در نشست با خبرنگاران تصریح کرد، تایوان سطح امنیت دفاعی خود را افزایش داده و در حالت آمادهباش قرار گرفته است.
اگرچه پکن بارها پیش از این سفر، از پلوسی خواسته بود در روابط میان چین و تایوان مداخله نکند، اما پس از آنکه پلوسی بیتوجه به توصیهها وارد تایوان شد، با لحن تندتری خطاب به مقامهای بلندپایه امریکا اعلام کرد که این سفر تحریکآمیز، «تأثیرات سیاسی وحشتناکی» خواهد داشت و پکن در برابر اقدامات امریکا ساکت نخواهد ماند.
معاون وزیر خارجه چین تصریح کرد: «سفر خانم پلوسی به تایوان علیرغم توصیههای ما، کار وحشتناکی بود و ما این اطمینان را خواهیم داد که پکن در برابر آن سکوت نخواهد کرد. امریکا باید به تمامیت ارضی کشور ما احترام بگذارد و در روابط چین و تایوان دخالت نکند. تایوان متعلق به چین است و ما ایمان داریم که به آغوش میهن باز میگردد.»
در واکنش به این سخنان، جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، تأکید کرد: «سفر نانسی پلوسی به تایوان در راستای سیاست دیرینه ما در مورد چین واحد است که تغییری نکرده و ما همچنان از استقلال تایوان حمایت نمیکنیم.»
پلوسی: برای برقراری صلح آمدهام!
پلوسی که به نظر میرسد توجهی به عواقب تصمیمش ندارد، طی اقامت در تایوان با رئیسجمهور و اعضای پارلمان این خودمختاری دیدار و اعلام کرد: «این سفر با هدف ترویج صلح و دوستی انجام شده است.»
تسای اینگ-ون، رئیسجمهور تایوان نیز از پلوسی «بابت این سفر و اقدامات قاطعش در حمایت از تایوان در این دوران حساس» قدردانی کرد و گفت: «این جزیره تسلیم تهدید و اقدامات نظامی نخواهد شد. ما میدانیم پکن سفر خانم پلوسی را بهانهای برای انجام اقدامات تحریکآمیز نظامی کرده اما ما در برابر آن ساکت نخواهیم ماند.»
هشدار به انگلیس: پا جای امریکا نگذار!
از سوی دیگر، ژنگ زگوآنگ سفیر چین در انگلیس پس از اینکه روزنامه گاردین خبر داد، کمیته خارجی مجلس عوام انگلیس نیز قصد سفر به تایوان را دارد، در یک نشست خبری در لندن صراحتاً هشدار داد: «سفر قانونگذاران انگلیسی به تایوان مداخله در امور داخلی چین است. ما از انگلیس میخواهیم تابع بیانیه مشترک چین-انگلیس باشد و حساسیت پکن درباره مسأله تایوان را دست کم نگیرد و پا جا پای امریکا نگذارد.»
در ادامه واکنشها به این سفر حساسیتزا، سخنگوی وزارت امور خارجه کره شمالی گفت: «انجام این سفر به خوبی بیانگر دامنه مداخلههای گستاخانه امریکا در امور داخلی سایر کشورهاست که میتواند ناقض صلح و امنیت در منطقه شود.»
ونزوئلا، روسیه، فلسطین و سوریه نیز با حمایت از اصل چین واحد، سفر رئیس مجلس نمایندگان امریکا به تایوان را محکوم کردند. سفری که به نظر میرسد سنگ بزرگی در مسیر هموار شدن روابط میان چین و امریکا بیندازد و تصمیمات چین در 24 ساعت نخست این سفر، بخشی از عواقب تصمیم دردسرساز پلوسی است.
واشنگتن همزمان با مذاکرات در عمان برای تمدید توافق صلح موقت، قرارداد فروش تسلیحات به امارات و عربستان را تأیید کرد
توافق برای سومین آتشبس یمن در اوج کارشکنی ائتلاف متخاصم
گروه جهان/ آتشبس یمن در حالی برای سومین بار با میانجیگری سازمان ملل و نمایندگانی از امریکا و عمان برای دو ماه دیگر تمدید شد که همزمان واشنگتن قرارداد تسلیحاتیاش را با عربستان و امارات تأیید کرد.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، گرچه هیأت مذاکره کننده با توجه به هشدارهای جهانی نسبت به اوضاع وخیم حقوق بشری یمن بر تمدید 6 ماهه این توافق اصرار داشتند اما با توجه به نقضهای پی در پی دو آتشبس قبلی از سوی ائتلاف سعودی، صنعا با ابراز بی اعتمادی به طرف مقابل، به آن تمایلی نشان نداد و حاضر به تمدید 2 ماهه این توافق شد. با این حال این بیاعتمادی به مراتب زودتر از آنچه تصور میشد، برای همه ثابت شد، چراکه هنوز جوهر امضای این توافقنامه خشک نشده بود که به نوشته خبرگزاری سبای یمن، بامداد دیروز ائتلاف سعودی تنها در 24 ساعت، 172 بار نقض آتشبس را به ثبت رساند. براساس این گزارش ائتلاف سعودی با انجام پروازهای تجسسی و شناسایی بر فراز استانهای الحدیده، مأرب، تعز، حجه، جوف، صعده، ضالع، البیضا و محورهای عملیاتی مرزی بارها این توافق را نقض کرد. علاوه بر این، حمله هواپیمای شناسایی مسلح ائتلاف سعودی به منطقه الشامریه استان ضالع، سبب شهادت یک کودک و مجروح شدن یک غیرنظامی یمنی دیگر نیز شد.
به نوشته العالم، این تجاوزها در حالی شدت گرفته است که وزارت خارجه امریکا موافقت خود را با فروش سامانههای موشکی تاد به امارات و سامانههای پاتریوت به عربستان اعلام کرد. اتفاقی که به باور کارشناسان میتواند آتش جنگ در یمن را شعلهورتر کند.
پیام کوبنده صنعا
گرچه اصابت موشکهای انصارالله در چند ماه گذشته بارها توان نظامی صنعا را به ائتلاف متخاصم و سرکردگان آن ثابت کرده بود، اما همزمان با آغاز مذاکرات در عمان، ارتش صنعا با برگزاری یک رژه با حضور هزاران نظامی، قدرت و آمادگی رزمی خود را برای متجاوزان به تصویر کشید. در این رزمایش که در استان ذمار یمن برگزار شد سه هزار نظامی حضور داشته و از تجهیزات و تسلیحات بسیاری در حضور مقامات ارشد نظامی و سیاسی انصارالله رونمایی شد. این نمایش هراس افکن در آستانه تمدید آتشبس سوم در شرایطی به اجرا درآمد که در دو آتش بس قبلی نه تنها محاصره زمینی، هوایی و دریایی یمن لغو نشد که وعده پرداخت حقوق معوقه کارمندان یمنی به عنوان مهمترین بند آتشبس نیز تحقق نیافت، اما به باور کارشناسان یمنی با توجه به آغاز جنگ در اوکراین و بحران انرژی اروپا، ائتلاف متخاصم و شرکایشان در این میدان بیش از ملت یمن به آتش بس نیاز دارند.
تبعات سیل مرگبار در کنتاکی امریکا
انفعال دولت بایدن در مواجهه با بلایای طبیعی
فاجعه سیل اخیر در ایالت کنتاکی امریکا چنان عظیم است که شاید نمونه آن در گذشته هرگز رخ نداده باشد اما مهمتر از آن واکنش سرد دموکراتها که کاخ سفید را در تسخیر خود دارند، در قبال این بحران زیست محیطی بوده است.
دولت امریکا نه تنها احساس همدردی قابل ذکری با سیلزدهها نداشته که مردم و رسانهها را به اعتراضهای کلامی تأسف آور نسبت به ضعف چشمگیر خود در مدیریت اوضاع واداشته است. یک نفر پست گذاشته است: «بله، مردم حق خود را بابت رأیی که یک سال و نیم پیش به جو بایدن دادند، گرفتند.» دیگری هم در پیج اختصاصی خود آورده است: «ایراد از کسانی است که هنر شنا کردن در شرایط سخت زیستی را نیاموختهاند و در نتیجه غرق میشوند.» از همه بدتر و تلختر این اظهارنظر توأم با طعنه بوده است: «آیا سازندگان این خانهها که بر اثر سیل ویران شده اند، به فکرشان نرسیده بود منازل خود را به موازات رودخانههای نامهربان بنا نکنند؟!»
مردمی که حساستر هستند در فیسبوک با جملاتی هشدار دهنده دولت بایدن را به سبب منفعل بودن در این ماجراها به باد انتقاد گرفتهاند. یکی از آنها آورده است: «خانهها پر از آب شده است. حداقل 30 جنازه پیدا شده و مفقودین از 100 نفر هم بیشتر هستند. هیچ کس به فکر نیست و هواشناسی دور تازهای از سیلابها را پیشبینی کرده است. دولت در خواب است. چه کسی مردم را نجات میدهد؟»
امروز خیلیها که در انتخابات اواسط پاییز 2020 به بایدن رأی دادند و دونالد ترامپ متکبر و افراطی را از کاخ سفید بیرون کردند، از خود میپرسند آیا در اداره امور کشور، کسی ضعیفتر از دموکراتها پیدا میشود؟ دموکراتها با پزهای روشنفکرانه در مورد حق سقط جنین و ازدواج همجنسها داد سخن میدهند اما حالا که سیلهایی مرگبار چند ایالت امریکا را ویران کرده، نه تنها قادر به مهار آن نیستند بلکه به طور کلامی و با حرف زدن صادقانه با مردم هم با آنها همدردی نداشته و بابت قصورها و تقصیرها عذرخواهی نمیکنند. بدتر اینکه دموکراتها همیشه حزب مخالف خود (جمهوری خواهان) را متهم به ارجح شمردن منافع حزبیشان بر رفاه مردم کردهاند اما حالا خودشان حاضر نیستند در مسائل بینالمللی که ربط مستقیم به آنها ندارد (مثل پیشرفت فزاینده اقتصاد چین و ورود ارتش روسیه به خاک اوکراین) دخالت نکنند و توانشان را روی حل بحرانهای داخلی مانند وقوع سیل در کنتاکی و اطراف آن بگذارند.
ضد و نقیضگویی تخصص اول دموکراتها است. درست است که جمهوریخواهی مثل گلن تامپسون فقط دو سه روز پس از رد قانون ازدواج همجنسها در یک رفراندوم عمومی، در مراسم ازدواج پسرش با یک مرد دیگر شرکت و از این طریق این کار مذموم را تأیید کرد، اما دموکراتها هم در موارد مشابه ابتدا به شرایط حزبی و اولویتهای شغلی خود اندیشیدهاند و برایشان جان مردمی که در بحرانها به خطر افتادهاند، اهمیتی نداشته است.
آنها در ازای هر سیلزدهای که در فاجعه اخیر کنتاکی رنج برده، جان به لب شده و با توئیت کردن به سیاستهای مخدوش کاخ سفید تاختهاند، اما حداقل 10 آدم مغبون دیگر به سبب وقت نداشتن یا قطع امید کامل از دولت بایدن، سکوت پیشه کرده و در تنهایی به حال نزار خود گریستهاند.
سیلها چه به درستی مدیریت شوند و چه خیر، سرانجام روزی خودشان فروکش میکنند اما درس فاجعه اخیر در کنتاکی برای کل مردم امریکا این بود که «دولتی ندارید که سرنوشت شما برایش مهم باشد.» برای بایدن مهم این است که از سرزنشهای بحق سیاهپوستان که او را متهم به لگدمال کردن حقوق حقه خویش میکنند، رهایی یابد و با هر میزان کمک نقدی یا تسلیحاتی به دولت اوکراین، ماشین جنگی روسیه را که به کی یف نزدیک شده، متوقف سازد.
برای کاخ سفید بحرانی که برخاسته از عدم ایمنسازی زیر ساخت های ایالات مختلف امریکا است، مهم نیست بلکه برای آنها اولویت مسألهای است که از دید آنها اوضاع را سیاهتر از آن چه هست، نشان ندهد. دیدگاهی که از ریشه و اساس غلط است.
منبع: Washington post