- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مانی آشتیانی
«معرفی فهرست کالاهای ممنوعه حوزه فاوا» در چند هفته اخیر با واکنشهای مختلفی همراه بود. نخستین بار وزیر ارتباطات محمد جواد آذری جهرمی در توئیتر خود خبر از انتشار 21 قلم کالای ممنوعه واردات حوزه فاوا را داد؛21 کالایی که هرچند به گفته وی فهرست آن نهایی نشده است اما تمامی این کالاهای ممنوعه در حوزه تجهیزات مخابراتی است. جهرمی در یک رشته توئیت، توضیح داده بود «زمانی که در تولید برخی تجهیزات به خودکفایی رسیدهایم، واردات این ۲۱ قلم کالا خلاف سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است». در واکنش به این توئیتها بسیاری از کاربران انتقادهایی مطرح کرده و اعلام داشتند که این سیاست وزارت ارتباطات به تکرار حمایت از تولید در بخش خودروسازی منجر خواهد شد، اما وزیر ارتباطات در پاسخ به این گروه در توئیتی دیگر اعلام کرد: «چون رقابت به اندازه کافی در این کالاها وجود دارد، نگران تکرار تجربه خودروسازی نیستیم. تولید ملی و اشتغال نیازمند حرکت است و نه شعار». در یک دهه اخیر برنامههای گوناگونی برای حمایت از تولیدات در بخشهای مختلف در نظر گرفته شده که صنعت فاوا هم از آن مستثنی نبوده است.
وزارت ارتباطات حداقل در سه دولت گذشته برنامههای مختلفی برای حمایت از تولیدات فاوا که عمده آن در بخش تجهیزات مخابراتی بوده در نظر گرفته است؛ برنامههایی که تاکنون نتوانسته تولید تجهیزات مخابراتی را به زمان توسعهای آن یعنی دهه 50 بازگرداند.
روزهای سخت یک صنعت
همزمان با رشد و توسعه تولید تجهیزات مخابراتی در دنیا، صنعت مخابرات در ایران نیز توسعه قابل توجهی پیدا کرد. این توسعه از دهه 50 شمسی شروع شد و بعد از انقلاب نیز به اوج خود رسید. توسعهای که به باور بسیاری از فعالان این صنعت، مدیون سیاستگذاریهای محمد غرضی، وزیر پست و تلگراف سابق(وزارت ارتباطات فعلی) بوده است، اما روزهای خوش صنعتگران مخابراتی، عمر زیادی نداشت چراکه تقریباً در دو دهه اخیر بهدلیل سیاستهای نامناسب دولتهای گذشته نسبت به بخش خصوصی و نیز قبضه شدن بازار توسط محصولات چینی، تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی داخلی، روزهای سختی را سپری کردهاند که درنهایت باعث ورشکستگی و خروج گروه بزرگی از آنها از بازار شده است. گزارشهای مختلف و اظهارات فعالان این بازار نشان میدهد که افزایش تحریمهای بینالمللی علیه ایران (در دولت نهم) و خروج شرکتهای مطرح اروپایی از ایران که حضورشان در کشور همراه با انتقال دانش و تکنولوژی به تولیدکنندگان داخلی بود بازار را به دست چینیها سپرد و درنهایت، فعالان داخلی به گوشهای رانده شدند. در سال 90 مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی وضعیت صنعت تجهیزات مخابرات در ایران پرداخت. براساس این گزارش، مهمترین مشکلات این صنعت به مواردی همچون فقدان بخش قوی تحقیق و توسعه در این حوزه، نبود هماهنگی و نظارت مستمر وزارتخانههای مربوطه در کنترل و پایش تسهیلات پرداختی به تولیدکنندگان و اطمینان از هزینه کرد صحیح آن در ایجاد ارزش افزوده در صنعت تجهیزات مخابرات و عدم اجرای قانون حداکثر استفاده از توان فنی و صنعتی کشور خلاصه میشد.
با روی کار آمدن دولت یازدهم، این دولت وعده داد تمام تلاش خود را برای قدرتمند کردن بخش خصوصی در تمام بخشها به کار خواهد گرفت. محمود واعظی، وزیرارتباطات این دولت در نخستین روزهای مدیریتش با اعلام اینکه بخش خصوصی در طول ۸ سال گذشته با بیمهری مواجه شده، این قول را داد که حمایت از فعالان بخش خصوصی از جمله برنامههای اصلی وزارتخانه تحت مدیریتش خواهد بود. تدوین یک آییننامه حمایتی جامع و کامل از جمله قدمهای اولیه این وزارتخانه برای حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی کشور بود. براساس این آیین نامه حمایتی، رابطه مشخصی میان اپراتورهای ارتباطی و تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی ایجاد میشد و اپراتورها ملزم به خرید تولیدات داخلی میشدند. هر چند این سیاستگذاریها نتوانست به صورت کامل شرکتهای ورشکسته تولیدکننده این عرصه را به بازار برگرداند اما به باور بسیاری از فعالان این صنعت، تا حدود بسیار زیادی به آغاز به کار مجدد شرکتها در این عرصه کمک کرد.
علی مجدی، مدیر یکی از شرکتهای تولیدکننده تجهیزات مخابراتی در این خصوص به «ایران» میگوید: «در 15 سال گذشته و به خاطر سیاستگذاریهای اشتباه دولتهای نهم و دهم، تولیدکنندگان این صنعت صدمات جدی دیدند و از تکنولوژیهای روز این بازار بسیار دور افتادند، بنابراین نمیتوان انتظار داشت در 4 سال دولت یازدهم بسرعت بتوانند به جایگاه اولیه خود بازگردند اما با این حال دولت یازدهم با سیاستهای مشخص نشان داد که حرفهای حمایتیاش شعار نیست و شرایط را برای بازگشت تولیدکنندگان تجهیزات مخابراتی به کشور فراهم کرد.»
حمایت از تولید داخلی
از جمله دیگر فعالیتهای دولت یازدهم برای حمایت از تولید داخلی، ابلاغ «نظامنامه پیوست فناوری و توسعه توانمندیهای داخلی در قراردادهای ملی و بینالمللی» به تمام دستگاههای اجرایی بود. در واقع سال گذشته برای استفاده از محصولات و خدمات بر پایه فناوری اطلاعات در کشور و همچنین ورود این محصولات به بازار بینالمللی، نظامنامه پیوست فناوری در قراردادهای مهم ملی و بینالمللی توسط دولت به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
همچنین به انجام رسیدن اهداف این نظام نامه از جمله واگذار شدن کارها به تیم ایرانی برای اجرا، استفاده از منابع و متخصصان ایرانی در اجرای پروژهها، انتقال دانش و تکنولوژی تولید محصولات به نیروی ایرانی، تعهد شرکتهای بینالمللی به شرکتهای داخلی برای کمک به صادرات محصولات تولیدیشان به خارج از کشور و... به آیین نامههایی موکول شده که هر یک از دستگاههای اجرایی براساس پیوست فناوری باید آن را تدوین کنند. در حال حاضر نیز تنها وزارت ارتباطات در خرداد ماه سالجاری آیین نامه مخصوص پیوست فناوری را تدوین و به دستگاههای زیرمجموعه خود ابلاغ کرده است.
تصویب مصوبه 163 برای حمایت از تجهیزات مخابراتی داخلی نیز از دیگر قدم هایی است که برای حمایت از این صنعت در کشور برداشته شده است. این مصوبه با مجموع قوانین و سیاستگذاریهای مشخصی، اپراتورهای ارتباطی کشور را تشویق به استفاده از تجهیزات داخلی برای توسعه شبکه خود کرده است.
براساس اعلام رگولاتوری، کمیتهای که براساس مصوبه 163 با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی شکل گرفته 30 جلسه تشکیل داده که درنهایت در این جلسات 40شرکت و 300 محصول داخلی در حوزه تجهیزات ارتباطی شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
حالا اما در آخرین اقدام وزارت ارتباطات برای حمایت بیشتر از تولیدمحصولات حوزه فاوا که بیشتر هم این تولیدات در حوزه صنعت مخابرات دیده میشود از ممنوعیت ورود 21 کالا خبر داده است. اما آیا ممنوعیت ورود این کالاها به کشور میتواند منجر به رشد تولیدات تجهیزات مخابراتی در کشور شود؟
مجدی، این اقدام وزارت ارتباطات را یک اقدام مثبت ارزیابی میکند و میگوید: «در چند سال گذشته بسیاری از اپراتورهای ارتباطی کشور ترجیح دادهاند تمامی تجهیزات شبکه خود را از شرکتهای خارجی و بهصورت بسته کامل دریافت کنند این درحالی است که بخشی از تجهیزات داخل این بسته توسط شرکتهای ایرانی با قیمت بسیار پایینتر و با همان کیفیت تولید میشود.
بنابراین ممنوعیت برخی از تجهیزات مخابراتی که در کشور تولید میشود میتواند شروعی برای رشد تولیدات محصولات مخابراتی در کشور باشد.» او بر این باور است که طرح ممنوعیت واردات کالاها در حوزه فاوا در صورتی میتواند با موفقیت همراه شود که وزارت ارتباطات نظارت کاملی روی نحوه رفتار اپراتورهای ارتباطی کشور داشته باشد. به باور وی، وزارت ارتباطات باید با در نظر گرفتن امتیازات و طرحهای تشویقی، اپراتورها را برای توسعه شبکه خود به سمت استفاده از تجهیزات مخابراتی که در داخل کشور تولید میشود سوق دهد. این تولیدکننده تجهیزات داخلی تأکید میکند که باید شرایط برای ورود شرکتهای بینالمللی بزرگ این بازار به کشور نیز فراهم شود تا از این طریق امکان انتقال دانش و تکنولوژی روز در تولید تجهیزات مخابراتی به کشور نیز فراهم شود و تولیدکنندگان داخلی کشور تنها اقدام به تولید محصولات جزئی در این بازار نکنند.
مجدی بر این باور است که صرف ممنوعیت ورود چند کالا به کشور بدون توجه به قدرتمند کردن شرکتهای داخلی از طریق ارتباط با شرکتهای خارجی نه تنها به رشد صنعت تولید تجهیزات داخلی کشور کمک نمیکند بلکه فعالیت در این بازار را برای بازیگران فعلی نیز سختتر و پیچیدهتر خواهد کرد.
نیم نگاه
در آخرین اقدام وزارت ارتباطات برای حمایت بیشتر از تولید محصولات حوزه فاوا که بیشتر هم این تولیدات در حوزه صنعت مخابرات دیده می شود از ممنوعیت ورود 21 کالا خبر داده است.
به خاطر سیاستگذاری های اشتباه دولتهای نهم و دهم، تولید کنندگان صنعت مخابراتی با صدمات جدی رو به رو شدند و از تکنولوژی های روز این بازار بسیار دور افتادند .
در چند سال گذشته بسیاری از اپراتورهای ارتباطی کشور ترجیح داده اند تمامی تجهیزات شبکه خود را از شرکت های خارجی و به صورت بسته کامل دریافت کنند این درحالی است که بخشی از تجهیزات داخل این بسته توسط شرکت های ایرانی با قیمت بسیار پایین تر و با همان کیفیت تولید میشود.
رئیس پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران از استفاده همزمان 150 تا 200 نفر از اینترنت وای فای بالنی در مرز مهران خبر داد و گفت: کاربران از سرویس وای فای اینترنت بالنی رضایت دارند.
به گزارش«ایران»، رحیم احسانی درباره وضعیت سرویسدهی بالن اینترنتی در مرز مهران گفت: بین 150 تا 200 نفر به صورت همزمان و روزانه هزار نفر از زوار اربعین حسینی از سرویس وای فای رایگان ارائه شده توسط این بالن استفاده میکنند. وی تصریح کرد: مأموریتی که برای بالن اینترنتی در نظر گرفته شده بود، تقریباً محقق شد و برنامه داریم بعد از این ایام نیز در موقعیتها و مکانهای دیگر از این ظرفیت استفاده کنیم. احسانی با اشاره به اینکه این بالن امکان استقرار در ارتفاع 500 متری را دارد، اظهار داشت: این بالن به دلیل سرعت وزش باد در ارتفاع 300 متری مستقر شده و به وضعیت پایداری در ارائه سرویس رسیده است. وی تأکید کرد: این بالن با دارا بودن محموله مخابراتی، سیگنال خود را از دکل مخابراتی داخل شهر مهران دریافت میکند و با پهنای باند یکصد مگابیت بر ثانیه، ارائه سرویس میکند. رئیس پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینکه اینترنت ارائه شده توسط بالن از کیفیت مناسبی برخوردار است، گفت: از طریق این سرویس ارتباطات تصویری، صوتی و دانلود تصاویر امکانپذیر است و با نظرسنجی انجام شده در چند روز گذشته، کاربران سرویس اینترنت بالنی از این سرویس اظهار رضایت کردند. وی با عنوان اینکه این بالن شعاع 4 کیلومتری را تحت پوشش خود قرار میدهد، افزود: حدود 15 نفر از کارکنان پژوهشکده وظیفه پشتیبانی و ارائه سرویس را در کنار بالن اینترنتی برعهده دارند که 7 نفر از این تعداد متخصصان این حوزه هستند و در منطقه حضور دارند. احسانی به کاربرد دیگر این بالن در منطقه مرزی مهران نیز اشاره کرد و گفت: با هماهنگی با وزارت کشور از طریق این بالن در ارتفاع 200 متری، از منطقه تصویربرداری شده است که در صورت نیاز امکان استفاده از آن وجود دارد. وی با بیان اینکه این بالن از 10 آبان ماه در منطقه مرزی مهران در حال ارائه سرویس است، تأکید کرد: ارائه سرویس وای فای رایگان تا 22آبان ماه در این منطقه از طریق این بالن ادامه دارد.
تبادل 31 میلیون دقیقه مکالمه
بین ایران و عراق
مسئول کمیته ارتقای کیفیت ارتباطات عتبات عالیات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز از تبادل 31 میلیون دقیقه مکالمه بین کشورهای ایران و عراق تا 15 آبان ماه خبر داد. اسماعیل رادکانی درباره میزان ترافیک مبادله شده بین ایران و عراق در ایام اربعین حسینی گفت: تا نیمه شب 15 آبان ماه، 31 میلیون دقیقه ترافیک مکالمه بین ایران و عراق مبادله شده است. وی تصریح کرد: از این حجم مبادله 19 میلیون دقیقه ترافیک صادره از ایران و 12میلیون دقیقه نیز ترافیک وارده از عراق است. وی بیشترین حجم تبادل ترافیک را مربوط به 14 آبان ماه عنوان کرد و افزود: در این روز بیش از 5 میلیون دقیقه ترافیک بین دو کشور ایران و عراق مبادله شده است. رادکانی تأکید کرد: سیمکارتهای ایرانی فعال در عراق تا 15 آبان ماه به بیش از یک میلیون و 900 هزار سیمکارت رسیده که از این تعداد 60 درصد اپراتور اول، 36 درصد اپراتور دوم و 4 درصد نیز برای اپراتور سوم بوده است.
ارائه خدمات به زائران
با ماهواره «ایرانست ۲۱»
در ایام اربعین، سلامت زائران نیز بسیار مورد توجه بود و در همین راستا ماهواره مخابراتی «ایرانست ۲۱» برای خدمت رسانی به ایستگاههای جمعیت هلال احمر در ایام اربعین حسینی به کار گرفته شد. به گزارش مهر، همزمان با برگزاری آیین پیادهروی اربعین در پایگاههای مرزی ورودی کشور عراق، سازمان فضایی ایران وظیفه پشتیبانی از خدمات ارتباطی ایستگاههای جمعیت هلال احمر بر بستر ماهواره «ایرانست ۲۱» را برعهده گرفت. ایستگاههای ارائه خدمات ارتباط ماهواره ای در مرزهای مهران و شلمچه و پایگاه مرکزی سازمان امداد و نجات هلال احمر واقع شده و وظیفه ارائه خدمات بیسیم، ویدئو کنفرانس، مشاوره و پزشکی از راه دور را برعهده دارد. ماهواره ایرانست ۲۱، ماهواره مخابراتی ایران است که در سال ۱۳۸۹ با مشارکت کمپانی عربست تحت عنوان بدر۵ به فضا پرتاب شد و در حال حاضر سرویسهای ماهوارهای مهمی در کشور از جمله در حوزههای بانکی، نفت و گاز، تلفن روستایی و سایر حوزههایی که نیاز به ارتباط مخابراتی دارند را تأمین میکند. (پزشکی از دور یا tele-medicine به عنوان یکی از کاربردهای ارتباطات ماهوارهای بخصوص در مواقع بحرانی یا در مناطقی که از زیرساختهای ارتباطی مناسبی بهرهمند نیستند، شناخته شده است).
در اینگونه کاربردها امکان تبادل اطلاعات و اسناد پزشکی و نیز برقراری ارتباط صوتی و تصویری بیماران یا آسیبدیدگان با پزشکان حاضر در مراکز پزشکی، از طریق بستر ارتباطی ماهواره مخابراتی فراهم می شود. در صورت ارتقای شبکه ایجاد شده در این پروژه، امکان برقراری ارتباط ماهوارهای خودروهای سازمان هلال احمر که به پایانههای ارتباط ماهوارهای مجهز باشند، از طریق ماهواره «ایرانست ۲۱ » در سراسر کشور فراهم خواهد شد.
مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای در مورد جاسوسی صوتی و تصویری از کاربران مرورگر کروم هشدار داد.
به گزارش مهر، مرکز ماهر اعلام کرد: یک نقض طراحی UX در مرورگر Chrome اجازه میدهد وبسایتهای مخرب، صدا یا ویدئوی کاربر را بدون هیچگونه هشدار یا نشانههای بصری ضبط کنند و بدین صورت کاربر مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
API جدید HMTL5 اجازه گرفتن خروجی صوتی و تصویری را از مرورگر میدهد برای اینکه نیازی به استفاده از واسطههای سخت و محلی ویندوز یا پلاگینهای عجیب مرورگر نیست. هر دو مرورگر فایرفاکس و کروم (و مرورگر Edge نیز بزودی) اجازه دسترسی به دوربین لپتاپ، تبلت، گوشی یا هر وسیله دیگر را میدهند.
این آسیبپذیری در دهم آوریل ۲۰۱۷ توسط یک توسعهدهنده AOL به گوگل گزارش شد اما این غول فناوری این آسیبپذیری را بهعنوان یک مسأله امنیتی معتبر نپذیرفت که به معنی این است که هیچ وصله امنیتی رسمی برای این آسیبپذیری هم ، در کار نیست. مرکز ماهر اعلام کرد: به منظور حفظ امنیت، براحتی میتوان پروتکل WebRTC را غیرفعال کرد که اگر به آن نیازی نباشد میتوان براحتی انجام داد.
اما اگر به این ویژگی نیاز باشد، وبسایتهای معتبر را مجاز به استفاده از پروتکل WebRTC کنید و مراقب هر پنجره دیگری که ممکن است پس از آن در بالای صفحه ظاهر شود، باشید.
اینستاگرام در اروپا دچار اختلالاتی شده که ٢٦ درصد این موارد به مشکلات ورود به اپلیکیشن مربوط است.
به گزارش ورج، صدها نفر از کاربران اینستاگرام از عدم دسترسی به این اپلیکیشن خبر دادند. بیش از ٥٠ درصد مشکلات گزارش شده مربوط به بخش newsfeed اپلیکیشن، ٢٦ درصد مربوط به مشکلات ورود به اینستاگرام و ٢١ درصد نیز مربوط به اختلالات اپلیکیشن در بستر وب بود و تا لحظه تنظیم این خبر، اختلال همچنان ادامه داشت.
وزیر ارتباطات:
پیگیر رفع فیلتر توئیتر هستم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص رفع فیلتر توئیتر و امکان دسترسی آزاد کاربران به این شبکه اظهار کرد: مسأله رفع فیلتر توئیتر در حال بررسی است و پیگیر رفع فیلتر توئیتر هستم. به گزارش ایسنا، محمد جواد آذری جهرمی در خصوص آمادهسازی زیرساختهای ارتباطی در مرزهای شلمچه و چزابه نیز تصریح کرد: در مسیر مرزهای شلمچه و چزابه امکانات زیرساختی ارتباطی مناسبی برای زائران فراهم شد و با همکاری همه مجموعهها و دست اندرکاران در بخشهای مختلف، امکانات و زیرساختهای مناسبی برای زائران اربعین آماده شد. وی تصریح کرد: ظرفیت خدمات زیرساختهای ایجاد شده و خدمات ارتباطی آماده شده برای مردم و زائران نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.
معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری خبر داد
امکان ثبت شکایت از پیامکهای تلفن ثابت
معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری از ایجاد امکان ثبت شکایت از ارسال پیامکهای تبلیغاتی با تلفن ثابت و سرشمارههای تبلیغاتی در سامانه ۱۹۵ خبر داد.
به گزارش«ایران»، مجید حقی گفت: با توسعه امکانات سامانه پیامکی ۱۹۵ مشترکانی که از شمارههای تلفن ثابت یا سرشمارههای تبلیغاتی، پیامک ناخواسته دریافت میکنند میتوانند شمارهای را که ازطریق آن پیامک تبلیغاتی دریافت کردهاند به سامانه ۱۹۵ ارسال کنند. وی با اشاره به اینکه درحال حاضر پیامکهای انبوه از سه طریق شمارههای تلفن ثابت، تلفن همراه و سرشمارههای تبلیغاتی ارسال میشود، افزود: مشترکان میتوانند شماره ارسالکننده پیامک را برای شمارههای تلفن ثابت به همراه کد مانند ********۰۲۱ و ********۰۲۶ و برای سرشمارههای تبلیغاتی به شکل ***۱۰۰۰ و ***۲۰۰۰ و ***۳۰۰۰ و ***۵۰۰۰ برای سامانه ۱۹۵ ارسال کنند. حقی با تأکید بر اینکه پیش از این امکان ثبت شکایت از پیامکهای ارسالی با شمارههای تلفن همراه شخصی فراهم شده است، افزود: مشترکانی که از دریافت پیامک انبوه تبلیغاتی از شمارههای شخصی شکایت دارند میتوانند شماره تلفنی که پیامک تبلیغاتی از طریق آن ارسال شده است را به صورت *********۰۹ به شماره ۱۹۵ ارسال کنند. معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری تصریح کرد: همانند روال گذشته مشترکان برای دریافت نکردن پیامک انبوه ارسالی از سرشمارههای تبلیغاتی میتوانند با شمارهگیری کد#۸۰۰ * نیز دریافت پیامک تبلیغاتی یا ارزش افزوده را غیرفعال کنند.
رشد بازار فناوری ارتباطات در ۶ماهه اول سال
مشاور اقتصادی وزیر ارتباطات از رشد ۱۵ درصدی بازار فناوری ارتباطات در ۶ماه اول سال خبر داد و گفت: بازار ارتباطات تا پایان برنامه ششم توسعه 5/2 برابر میشود. به گزارش مهر، برات قنبری به روند رو به رشد صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیا اشاره کرد و اظهار داشت: تا پیش از این فناوری ارتباطات (مخابرات) با فاصله بسیاری نسبت به فناوری اطلاعات در صنعت ICT در حال پیشروی بود، اما امروز شاهد آن هستیم که این دو فناوری در حال نزدیک شدن به هم هستند. وی سهم ارتباطات در بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور را ۵۰ درصد عنوان کرد و از هدفگذاری صورت گرفته برای توسعه بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات و رسیدن به همبستگی و یکپارچگی این بازار خبر داد. قنبری ادامه داد: در ۶ ماهه اول امسال بازار فناوری ارتباطات کشور بیش از ۱۵ درصد رشد داشته است و بتدریج با افزایش سرویسهای جدید مبتنی بر فیبر نوری و تبدیل سیم مسی به فیبر، پیشبینی میکنیم زودتر از زمان مد نظر در برنامه ششم توسعه، به رشد 5/2 برابری بازار فناوری ارتباطات دست یابیم. مشاور اقتصادی وزیر ارتباطات تأکید کرد: برمبنای هدفگذاری انجام شده و رسیدن به یکپارچگی در این بازار باید تا پایان برنامه ششم توسعه، بازار فناوری اطلاعات نیز بیش از ۵ برابر و بازار پست بیش از ۷ برابر رشد داشته باشد. وی با بیان اینکه دستیابی به این اهداف دوراز دسترس نیست، گفت: با وجود نقشآفرینی فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه خدمات و کسب و کارهای نو در کشور، اهداف شعار «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» با افزایش سهم ICT در تولید و بهرهوری محقق میشود.
پس از گزارشهایی مبنی بر اجرای آزمایشی افزایش تعداد کاراکترهای قابل انتشار در توئیتر، هم اکنون این شبکه اجتماعی اعلام کرده که این امکان را برای همه کاربران فراهم کرده است.
به گزارش phonearena، تقریباً یک ماه پیش بود که گزارشهایی مبنی بر اجرای آزمایشی افزایش تعداد کاراکترهای قابل انتشار در هر توئیت از ۱۴۰ به ۲۸۰ کاراکتر منتشر شد. لازم به ذکر است که این اجرای آزمایشی تنها برای شمار محدودی از کاربران قابل دسترسی و استفاده بود و پس از آنکه این طرح با استقبال کاربران این شبکه اجتماعی و موفقیت مواجه شد، هم اکنون توئیتر اعلام کرده که از این پس همه کاربران قادر خواهند بود پیامها و توئیتهای خود را تا مرز ۲۸۰ کاراکتر نوشته و منتشر کنند. تا پیش از این، محدودیت تعداد کاراکترهای هر توئیت، ۱۴۰ بود که این موضوع موجب شده بود کاربران ناراضی باشند چراکه در برخی زبانها هر کلمه تعداد کاراکترهای متفاوتی دارد، به عنوان مثال، در شماری از زبانها نظیر چینی، ژاپنی و کرهای میتوان تقریباً دو برابر اطلاعات را با یک کاراکتر انتقال داد، این در حالی است که در زبانهایی نظیر ایتالیایی، انگلیسی و اسپانیایی چنین قابلیتی امکانپذیر نیست. برای مثال تنها 4/0 درصد از توئیتهای ژاپنی به محدودیت ۱۴۰کاراکتری رسیدهاند؛ اما در مورد زبان انگلیسی، بیش از ۹ درصد از توئیتها با ۱۴۰ کاراکتر منتشر شدهاند. توئیتر محدودیت ۱۴۰ کاراکتری را یکی از اصلیترین عواملی میداند که باعث ناامیدی کاربران شده بود. بنابراین توئیتر تصمیم گرفت این محدودیت را به ۲۸۰ کاراکتر برساند. بدین منظور ابتدا برای شمار محدودی از کاربران، این قابلیت و امکان را فراهم کرد تا در صورت نیاز، آن را اصلاح یا لغو کند. پس از آنکه افزایش تعداد کاراکترها از مرحله اجرای آزمایشی آن سرافراز بیرون آمد، توئیتر اعلام کرد که این امکان برای تمامی کاربران این شبکه اجتماعی قابل دسترسی و استفاده خواهد بود.
-
تلاش برای احیای صنعت ورشکسته
-
رضایت زائران اربعین از وضعیت اینترنت
-
جاسوسی صوتی و تصویری «کروم»
-
«اینستاگرام» در اروپا دچار اختلال شد
-
اخبار
-
توئیت ۲۸۰ کاراکتری امکانپذیر شد