رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی حفظ حقوق بیت المال:
شعب تخصصی امور زمین تشکیل می شود
نشست شورای عالی حفظ حقوق بیتالمال که جلساتاش طی سالهای گذشته با وقفههای چندساله مواجه بوده است روز گذشته با ریاست آیتالله ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه برگزار شد. جلسه پیشین این شورا آبان ماه سال گذشته پس از وقفهای 5 ساله به ریاست رئیس دادگستری کل استان تهران و با تأکید بر مقابله جدی با ساخت و سازهای غیرمجاز، مبارزه با تصرفات و تجاوزات به اراضی ملی، منابع طبیعی و تغییر کاربریها برگزار شده بود. به گزارش میزان، رئیس قوه قضائیه نیز در جلسه روز گذشته که با حضور وزرا و رؤسای سازمانها و دوایر، قضات و دبیر شورای حفظ حقوق بیتالمال در لواسان برگزار شده بود و به نوعی بر ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه لواسانات متمرکز بود بسیاری از تخلفات را ناشی از اشکالات ساختاری و نه رفتاری در شوراهای شهر و روستا دانست و خواستار ورود مجلس شورای اسلامی، وزارت کشور و شورای عالی استانها به موضوع برای ایجاد تغییرات ساختاری این شوراها با هدف از بین رفتن احتمال تخلف و لغزش شد.
رئیسی با بیان اینکه مردم منطقه لواسان دغدغه درست و بحقی دارند، گفت: دغدغه این است که این منطقه خوش آب و هوا متعلق به همه مردم است و باید منافع آن برای همه مردم باشد و اختصاصی کردن منطقه بوسیله یک عده خاص، آن هم با تخلف از قوانین و مقررات و زیر پا گذاشتن نظامات معماری و شهرسازی مجاز نیست. او با بیان اینکه مدیرانی که باید مرزها را در زمینه محیط زیست حفظ کنند و مسئولین مربوطه در همه حوزهها، مرزبانان طبیعت هستند، گفت: مسئولیت مسئولان فقط در مرز جغرافیایی نیست؛ بلکه تکلیف شهردار مرزبانی از حوزه منافع شهر و شهروندان است. دهدار و بخشدار و فرماندار و مقام قضایی و اجرایی هرکدام در حوزه خود مرزبانی میکنند و نباید بگذارند به این مرزها تجاوز شود؛ چراکه اینها جزو حقوق عامه است و ضایع شدن این حقوق به نسلها لطمه میزند و همه در این قضیه خسارت میبینند.
رئیس قوه قضائیه با این پیشنهاد که دبیرخانه این شورا، دادستان کل و معاونانش و معاونین وزرا به صورت قرارگاهی جلسات مستمری برای بررسی مشکلات و ارائه راهکارها برگزار کنند، افزود: مطرح شد که تعارض در تصمیمگیریها و تعارض در برخی از قوانین داریم که لازم است این تعارضات در این قرارگاه و در این جلسات دبیرخانه، مورد بررسی قرار گیرد و برای همه آنها راهکارهایی پیدا شود. او با اشاره به اعتراض مردم نسبت به تبعیضآمیز بودن برخی احکام کمیسیون ماده 100 در مورد پرونده املاک با وضعیت مشابه خواستار اجرای بدون تبعیض قانون شد.
رئیسی در ادامه با اشاره به عدم صلاحیت دهداران، بخشداران و شهرداران در صدور اجازه ساخت و ساز افزود: این حتماً باید از طرف وزارت کشور به تمام دهداران، بخشداران و همه کسانی که مجاز به صدور مجوز در اموری نیستند، اعلام شود و آنها باید بدانند حق ندارند که کار غیرمجاز انجام دهند و هم برای مردم و هم برای مسئولان دغدغه ایجاد کنند.
او با تأکید بر اینکه آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ نباید منبعی برای کسب درآمد برای شهرداریها و رفع مشکلات مالی آنها تلقی شود، گفت: اینکه هرکس بتواند تخلف کند و بعد بگوید پولش را میدهم، درست نیست. اگر این کار غیرمجاز است، مگر با پول میشود تخلف را خرید؟ این موضوع باب تخلف را در کشور باز میکند. او با تأکید بر ضرورت بسته شدن راههای تخلف سازمانهای اداری مختلف کشور، افزود: وقتی مقام معظم رهبری در فرمایشاتشان از جاهای مقدس نام میبرند و میگویند جا ولو خیلی مقدس است، اما در مکان غیرقانونی نباید ساخته شود و محیط زیست نباید به خطر بیفتد و جنگل نباید تخریب شود، دیگر تکلیف همه روشن است.
رئیسی گفت: در همه دادگستریهای کشور شعب تخصصی امور زمین در حوزه دادسرا و دادگاه تشکیل میشود که در این شعب متخصصین امور مربوط به زمین با هماهنگی یکدیگر و مسئولان قضائی مربوطه امور مرتبط با اراضی ملی و منابع طبیعی را پیگیری خواهند کرد.
حجت الاسلام محمود علوی، وزیر اطلاعات هم در این جلسه با اشاره به تشکیل معاونت مبارزه با مفاسد کلان اقتصادی در این وزارتخانه، برهمکاری وزارت اطلاعات با دستگاه قضایی در برخورد با زمین خواری های کلان تأکید کرد و گفت که 80 درصد پروندههای مربوط به تجاوز به منابع طبیعی با کمک این نهاد امنیتی شناسایی و رسیدگی شده است.
نخستین جلسه دادگاه سلطان جعل اسناد در مشهد
روز گذشته جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۵ متهم پرونده موسوم به هلدینگ آفتاب به ریاست قاضی سیدهادی منصوری و در قالب شعبه ویژه رسیدگی به پرونده اخلالگران و مفسدان در نظام اقتصادی کشور مستقر در مشهد برگزار شد.
به گزارش میزان، بر اساس کیفرخواست قرائت شده توسط نماینده دادستان مرکز خراسان رضوی متهم ردیف اول این پرونده امیررضا ثابت که به سلطان جعل اسناد مشهور شده، با تشکیل یک شبکه بزرگ اقدام به انجام اقدامات غیرقانونی از جمله جعل مهر مراکز آموزش عالی و صدور مدارک جعلی میکرده است. اخلال در نظام اقتصادی کشور و تشکیل شبکه کلاهبرداری و فرارمالیاتی از جمله اتهامات این متهم است. بر اساس این پرونده که به گفته قاضی منصوری بیش از ۴۰ جلد و بیش از ۶ هزار برگ و اسناد است، اخلال در نظام اقتصادی کشور و تشکیل شبکه کلاهبرداری و فرارمالیاتی از جمله دیگر اتهامات متهم است.
نماینده دادستان درباره محتوای کیفرخواست صادر شده گفت: متهم ردیف اول در اوایل سال ۱۳۸۰ شمسی در مؤسسهای تحت عنوان پیک آفتاب فعالیت خود را در زمینه تبلیغات آغاز کرده و در سال ۱۳۸۸ اقدام به تأسیس مؤسسهای تحت عنوان فرهنگ و هنر آفتاب در حوزه برگزاری همایشها و نمایشگاهها میکند. او ادامه داد: امیررضا ثابت در راستای فعالیتهای خود با اقدامات پوششی از طریق مؤسسات دیگری مانند مؤسسه غیرتجاری فرهنگ و هنر آبنوس، شرکت آفتاب فرهنگ و هنر سامان، مؤسسه سلام همشهری و... عمل میکرده است. غرابادیان به عنوان نماینده دادستان شیوه ارتکاب بزه جعل در شبکه کلاهبرداری توسط متهم ردیف اول را تشریح کرد و گفت: امیررضا ثابت از چهار طریق جعل مدارک مؤسسات علمی آموزشی داخلی، ارائه مدرک از سوی مؤسسات جعلی و کاغذی، ارائه مدرک از سوی مؤسسات و دانشگاههای جعلی خارجی و جعل مدارک صلاحیت شغلی، فعالیت میکرده است. انعقاد قرارداد با مؤسسات و مراکز آموزش عالی و دستیابی به آخرین نمونه گواهینامهها، مهرها و نمونه امضاها از جمله شیوههای بهکارگرفته شده توسط متهم است. متهمین با اقدامات شبکهای ضمن کلاهبرداری، به ساحت علمی کشور صدمه زده و موجب اخلال در نظام اقتصادی شدهاند.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان امور مالیاتی از جمله شکات این پرونده هستند. نماینده سازمان امور مالیاتی در تشریح صدمات مالی ناشی از اقدامات متهمین این پرونده گفت که اقدامات متهم حدود ۹۰ میلیارد تومان صدمه به بیتالمال وارد کرده است.
همچنین براساس کیفرخواست صادر شده از ناحیه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی؛ مشارکت در کلاهبرداری شبکهای، اخلال در نظام اقتصادی از طریق فرار مالیاتی، پولشویی، مشارکت در جعل مدارک تحصیلی دانشگاههای خارجی و مؤسسات آموزش عالی، جعل مهر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مهر تاییدیه مدارک وزارت مزبور، نشر اکاذیب رایانهای، جعل مهر و علامت شرکت شاکی خصوصی و مشارکت در جعل رایانهای ۹۹ سایت؛ از اتهامات مطرح شده در این پرونده است.
دیروز همچنین چهاردهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری و ۲۱ متهم دیگر به ریاست قاضی بابایی و در شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد. پس از رسیدگی به اتهامات متهم بیژن قاسمزاده، بازپرس سابق دادسرای فرهنگ و رسانه ، روز گذشته رسیدگی به اتهامات دیگر متهمان این پرونده ادامه یافت.
جهانگیری: برخورد امنیتی راهکار مقابله با آسیبهای اجتماعی و فرهنگی نیست
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به تبعات و پیامدهای کرونا در حوزههای فرهنگی و اجتماعی گفت: دشمنان با هدف ایجاد اختلاف و تفرقه میان اقشار مختلف جامعه به دنبال دوگانهسازی علم و دین بودند که با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و همراهی حوزههای علمیه در موضوع مقابله با کرونا در اجرای نقشه خود ناکام ماندند و کشور توانست در مقابله با کرونا و حفاظت از سلامتی مردم موفق شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری عصر شنبه در جلسه ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور، با اشاره به تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا درخصوص برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و حفظ پروتکلهای بهداشتی به منظور جلوگیری از شیوع کرونا تصریح کرد: پیامدهای کرونا در همه حوزهها بویژه در حوزه فرهنگی و اجتماعی بسیار پیچیده است و ضرورت دارد دستگاههای مختلف با همکاری یکدیگر و هماهنگی با ستاد ملی مقابله با کرونا تمرکز ویژهای بر مباحث فرهنگی داشته باشند.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به مباحث مطرح شده پیرامون سند ملی توسعه، گسترش و تقویت نهاد مسجد، گفت: مسجد کانون مهمی در کشور است که میتواند گرهگشای بسیاری از امور باشد و ضرورت دارد با سیاستگذاری مناسب و استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی این کانون با ارزش را بیش از پیش تقویت کرد.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین درباره سند فرهنگ امنیت عمومی و اجتماعی کشور به دغدغه و اهتمام ویژه رهبر معظم انقلاب روی مسأله آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: باید در برنامهریزیها به گونهای عمل شود تا راه بازگشت افراد آسیب دیده به جامعه و سلامتی و امنیت خانوادههای آنان فراهم شود.
جهانگیری افزود: مقابله با آسیبهای اجتماعی و فرهنگی با کار نظامی و امنیتی امکانپذیر نیست و باید با راهکارهای فرهنگی به حل و فصل این موضوع جدی کشور پرداخت.
در این جلسه که وزرای آموزش و پرورش، علوم تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان حضور داشتند اعضا به تعیین دستگاههای متولی همکاری تدوین اسناد ملی موضوع بند یک اصل هفت نقشه علمی و فرهنگی کشور رأی مثبت دادند.
بر اساس این دستور کار تدوین و تهیه سند ملی توسعه گسترش و تقویت نهاد مسجد و سامان بخشی و اجرای آن به سازمان تبلیغات اسلامی، سند ملی وقف و امور خیریه به سازمان اوقاف و امور خیریه، سند توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار به مرکز مدیریت حوزه علمیه قم و سند فرهنگ امنیت عمومی و اجتماعی کشور به وزارت کشور سپرده شد.
توصیههای رئیس سازمان انرژی اتمی به تریبونهای نماز جمعه :
خطیب جمعه برای وصل کردن آمده نه فصل کردن
خبرگزاری فارس به مناسبت 5 مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه کشور در سال 58 با معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی که یکی از مسئولان اغلب حاضر در صف نخست این واجب عبادی و سیاسی است، گفتوگو کرد.
به گزارش فارس، علی اکبر صالحی در این گفتوگو با بیان اینکه در جذب جوانان برای حضور مستمر در مراسم نماز جمعه چندان موفق عمل نکردیم، گفت: نماز جمعه در حرکت تکاملی امت اسلامی یکی از لوازم پیش برنده جامعه است. البته خطیبان جمعه در سراسر کشور به این نکته بسیار مهم عنایت دارند که بیانات این عزیزان در سطح وسیعی انعکاس مییابد. پس باید غور و کنکاش کنند تا آنچه میگویند مستند و مبتنی بر توجیهات منطقی و احتجاجات عقلی باشد.
در این زمانه، زبان سخن گفتن با جوانان تفاوت یافته و آنها طالب احتجاج و استدلال هستند. برای برقراری ارتباط با قشرهای مختلف اجتماع باید از شیوههای نوین ارتباط کلامی بهرهبرداری نمود. خطیب جمعه باید در تحبیب و تألیف قلوب چیره دست باشد. صالحی در ادامه با یاد کردن از مقام معظم رهبری و مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی به عنوان خطبای توانای نماز جمعه گفت: سخنان این بزرگان واقعاً جاذبه و گیرایی داشت. اما الآن میتوان گفت که برخی ائمه جمعه استانها تا حدی دچار سیاستزدگی شدهاند و جبههگیری میکنند.
این رویکردها در شأن جایگاه نماز جمعه نیست. گاهی بنده احساس میکنم که ساحت مقدس نماز جمعه، تبدیل به محل عقده گشایی عدهای علیه عدهای دیگر شده است. واقعاً باید مراقب باشیم که نماز جمعه این آیین روحبخش به ابزاری سیاسی و جناحی تبدیل نشود که موجب خسران خواهد شد.
او با تأکید بر اینکه برکت در اجتماع مؤمنان و صفوف درهم تنیده موحدان است، افزود: اگر تفرقه و تشتت در کار باشد و نماز جمعه به محملی برای وحدتآفرینی تبدیل نشود، نظام ما و جامعه اسلامی آسیب خواهد دید.
صالحی با گرامیداشت یاد مرحوم آیتالله طالقانی که اولین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب به امامت وی برگزار شد، گفت: خطیب نماز جمعه برای وصل کردن آمده است نه برای فصل کردن. در نماز جمعه جذب حداکثری و دفع حداقلی باید بهعنوان سیاست راهبردی مدنظر قرار گیرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص هجمه وارده به نماز جمعه در کشورمان از سوی دشمنان و بدخواهان، گفت: برای اینکه نماز جمعه، رکن رکینی از نظام حکومتی اسلام است. نماز جمعه عمود خیمه اسلام است. اگر این عمود و ستون اصلی محکم باشد، خیمه اسلام محکم و استوار پابرجا خواهد بود.
وی تصریح کرد: اتفاقاً به همین دلیل ما باید در انتخاب خطیب، محتوای خطبه و شئون نحوه برگزاری نماز جمعه توجه ویژه داشته باشیم. مسلمانان باید از حضور در نماز جمعه لذت ببرند. خطیب باید آگاه، اهل تحقیق و مطلع به مسائل زمان باشد. در استانها علمایی داریم که آگاه و عالمند و اشراف دارند ولی چندان به حضور در مجامع و محافل رسمی تمایل ندارند.
باید این عزیزان را به میدان آورد. زبان خطیب جمعه باید روح نواز و وحدتآفرین باشد و از زبان تفرقه انگیز و حزبی به دور باشد.
نگاه «فوربس» به همکاریهای ایران و چین
خبر اول اینکه، مجله امریکایی فوربس در تحلیلی به توافق میان ایران و چین پرداخته و نوشته اتفاقاتی که به کاهش اعتبار و احترام جهانی امریکا منجر شده نتیجه رویه این کشور در سالهای اخیر است. به گزارش ایلنا در بخشی از این گزارش آمده است: سیاستهای ملیگرایی افراطی و راهکارهای متناقض در سالهای اخیر دولت ترامپ انزوای جهانی دولت امریکا را به همراه داشته است و حتی میتواند موقعیت امریکا را بدتر کند، این در حالی است که قرارداد ۲۵ ساله جمهوری اسلامی ایران و چین باعث تضعیف جایگاه و موقعیت امریکا در خاورمیانه خواهد شد. اخیراً چین و ایران اعلام کردند که در حال تدوین یک توافق ۲۵ ساله برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی خود هستند. این توافق میتواند یک راهکار جدید برای ایران باشد تا بتواند از فشارهای امریکا با توجه و کمک شرق، عبور کند. به نوشته فوربس، این توافق همچنین موقعیت ایالات متحده را در خاورمیانه تضعیف خواهد کرد. ایالات متحده که قبلاً از برجام خارج شده بود، بهتازگی از سازمان جهانی بهداشت هم خارج شد تا گامی دیگر در زمینه خروج از صحنه جهانی برداشته باشد. نقش رهبری ایالات متحده در جهان در حال کاهش است.
نقش پمپئو در ترور سردار سلیمانی
خبر دیگر اینکه، روزنامه گاردین در گزارشی درباره تأثیر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا بر سیاست داخلی و خارجی این کشور با اشاره به اقدام تروریستی به شهادت رساندن سردار شهید قاسم سلیمانی نوشت: پمپئو ترور قاسم سلیمانی را این گونه توجیه کرد که او تهدیدی «قریب الوقوع» برای منافع امریکا ایجاد کرده بود. بهگزارش ایسنا، گاردین در ادامه نوشت: انییس کالامار، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر با غیرقانونی خواندن این اقدام مطرح کرد که هیچ مدرکی برای ثابت کردن این اظهارات وجود ندارد. پمپئو که از افراطیون در زمینه مسائل ایران است، ظاهراً چندین ماه بود که درخواست این حمله را داشته است. او بود که سرانجام ترامپ را قانع کرد تا دستور ترور را صادر کند.گزارش گاردین در پی این مطرح میشود که در دی ماه سال ۱۳۹۸ دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا دستور ترور سردار شهید قاسم سلیمانی را صادر کرد. سردار شهید سلیمانی طی حملهای پهپادی از سوی امریکا به خودروی حاملش در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رسید. بهدنبال آن، سپاه پاسداران ایران با عملی کردن وعده انتقام سخت پایگاه نظامی امریکا در عین الاسد عراق را موشک باران کرد.
رونمایی عضو هیأت رئیسه مجلس از نامزدهای 1400
دست آخر اینکه، احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیأت رئیسه مجلس به اسامی از دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اشاره کرد. به گزارش شفقنا وی افزود: آقایان مطرح در طیف اصولگرا امیرحسین قاضیزاده هاشمی و علی نیکزاد نواب رئیس مجلس و محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام هستند البته نمیدانم آیا آقای قالیباف در انتخابات حضور پیدا خواهند کرد یا خیر و فکر نمیکنم فتاح رئیس بنیاد مستضعفان در انتخابات ۱۴۰۰ حضور یابد، همچنین از طیف اصلاحطلبان هم آقایان آذری جهرمی وزیر ارتباطات، سورنا ستاری معاون رئیس جمهوری و اردکانیان وزیر نیرو هستند و احتمالاً جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری هم شرکت کند.