بنیاد خیریه دستهای مهربان ویژه ایتام و زنان سرپرست خانوار
حمایت از تحصیل کودکان و نوجوانان
تحصیل حق همه کودکان است. با پرداخت ماهیانه مبلغی اندک، به جمع حامیان تحصیلی کودکان بی سرپرست بپیوندیم.
برنامه بزرگ دولت در حوزه بهداشت
آغاز اجرای طرح تحول سلامت
کاهش هزینههای درمان، ایجاد عدالت در خدماترسانی به مردم در حوزه سلامت، ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی و... از مهمترین شعارهای حسن روحانی در انتخابات سال 1392 بود؛ شعارهایی که تحقق آنها پایهای شد برای یکی از مهمترین برنامههای اجرایی دولت های یازدهم و دوازدهم؛ طرح تحول سلامت. طرحی که با پیشنهاد حسن قاضیزاده هاشمی وزیر وقت بهداشت از 15 اردیبهشت سال 1393 بهصورت رسمی آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
طرح تحول سلامت طی 6 سال اجرا باعث کاهش شدید هزینههای درمان در بیمارستانهای دولتی، نوسازی تعدادی از بیمارستانهای کشور، توسعه چند میلیون نفری پوشش بیمه در کشور شده است. در مقابل البته منتقدان این طرح معتقدند طرح تحول سلامت نظام بهداشت کشور را بیش از گذشته دولتی و وابسته به اعتبارات دولتی کرده و بخش مهمی از فشار آن بر کادر درمان گذاشته شده است و با پایان کار دولت دوازدهم هزینههای بسیاری برای دولت آینده خواهد داشت. البته در مقابل این انتقادها حامیان طرح تحول سلامت معتقدند اجرای این طرح باعث شده نظام سلامت ایران بتواند در مبارزه یک ساله با کرونا مقاوم باشد.
حسن روحانی رئیس جمهوری در آیین بزرگداشت روز پرستار امسال گفت:«از ابتدای دولت یازدهم اجرای طرح تحول سلامت را در دستور کار قرار دادیم و امروز حتی منتقدان دولت نیز به موفقیتآمیز بودن این کار بزرگ اذعان دارند. بواسطه اجرای این طرح، هزینههای سرسامآور درمان، کاهش یافته است. همچنین در کنار اجرای این طرح بیمه سلامت و عمومی کردن بیمه برای همه مردم را به اجرا در آوردیم. در 7 سال گذشته 36 هزار تخت جدید بیمارستانی اضافه شده و 40 درصد تختهای بیمارستانی به طور کامل مورد بازسازی قرار گرفته و تعداد تختهای آیسییو بیش از 2 برابر شده است. وقتی طرح تحول سلامت اجرا شد، بیمارانی بودند که وقتی رفتند برای تسویه حساب در حسابداری و گفتند پولی که شما باید پرداخت کنید 400، 300 هزار تومان است و آنها 20 میلیون تومان برای پرداخت آماده کرده بودند. باورشان نمیشد، مردم از شوق دم بیمارستان گریه میکردند، من حسابم 300یا 500 هزار تومان شده است! باورشان نمیشد.»
اسیدپاشی سریالی دراصفهان
جوانیهایی که سوخت
مهمترین پرونده جنایی سال 1393 و یکی از مهمترین پروندههای قضایی 6 سال گذشته که هنوز عامل یا عاملان آن دستگیر نشدهاند، پرونده اسیدپاشی سریالی اصفهان است؛ پروندهای پر از ابهام، معما، سؤال و مطالبه عمومی برای به نتیجه رسیدن و البته مجازات عاملان آن که طبق اعلام رسمی حداقل 4 قربانی داشته است، پروندهای که عصر پنجم مهرماه 1393 در خیابان بزرگمهر اصفهان و با فریادهای سوختم، سوختم «سهیلا جورکش» باز شد و خیلی زود با دومین اسیدپاشی روی «مرضیه ابراهیمی» در 23 مهر و تکرار حادثه به پروندهای جنایی- سریالی بدل شد و با تکرار، وحشت و ترس عمومی را به همراه آورد تا جایی که حسن روحانی رئیس جمهوری «خواهان رسیدگی سریع در پیگیری عاملان این اتفاقها شد» و از وزیران کشور، اطلاعات و دادگستری خواست تا برای یافتن عاملان سریعاً اقدام کنند، عاملانی که موتورسوار یا موتورسوارانی بودند که در شهر اصفهان چرخ میزدند و بعد کنار خودروهایی که شیشه آنها پایین بود و زنان رانندگان آن بودند میایستادند و در یک لحظه اسیدپاشی میکردند.
سردار حسین اشتری جانشین وقت فرمانده نیروی انتظامی که با دستور فرمانده وقت ناجا برای رسیدگی به پرونده اسیدپاشی به اصفهان رفت، با اعلام اینکه چهار فقره اسیدپاشی در اصفهان گزارش شده، گفت:«پلیس با کسانی که بخواهند امنیت و آسایش مردم را مختل کرده و باعث التهاب در جامعه شوند برخورد قانونی خواهد کرد .پلیس با عزم جدی و حساسیت ویژهای این پرونده را تا دستیابی به نتیجه نهایی دنبال میکند.»
همچنین سردار اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده وقت نیروی انتظامی هم در جمع خبرنگاران در تهران، گفت: «طی صحبتهایی که با قربانیان این حادثه شده، سرنخهایی به دست آمده و تعدادی افراد مظنون شناسایی شدند، ولی هنوز انگیزه فرد یا افراد معلوم نیست. بنا بر اظهارات قربانیان در چند روز اخیر، به نظر میرسد ضارب یک نفر بوده که پیگیری نیروی انتظامی برای شناسایی وی ادامه دارد.» البته سرنخهای به دست آمده پلیس از این پرونده تا امروز هنوز به نتیجه نرسیده است.
رسیدگی به پرونده اسیدپاشیهای سریالی اصفهان و مجازات عامل یا عاملان این حادثه خیلی زود به مطالبهای عمومی تبدیل شد و 30 مهر ۱۳۹۳ شماری از شهروندان اصفهانی و تهرانی مقابل ساختمان دادگستری کل استان اصفهان و ساختمان مجلس شورای اسلامی، تجمع کردند.پرونده اسیدپاشی سریالی اصفهان و ظلمی که به قربانیان آن روا شد و از طرف دیگر ترس عمومی از تکرار این حادثه باعث شد در سال 1398 لایحه تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در مجلس تصویب و با تأیید شورای نگهبان به قانون تبدل شود؛با گذشت بیش از 6 سال از شکلگیری پرونده اسیدپاشی اصفهان سهیلا جورکش که چشم راست خود را از دست داده و با جراحیهای بسیار 30 درصد بینایی چشم دیگرش بازگشته و مرضیه ابراهیمی که بینایی یک چشم خود را از دست داده و صورتش بشدت آسیب دیده است، میگویند که همچنان با جدیت پیگیر شکایت و پرونده قضایی هستند. مرضیه ابراهیمی مهرماه امسال در گفتوگو با روزنامه شرق گفت: «شش سال پیش من و «سهیلاجورکش»، «مینا آزاده» و «سمیه مثماریان» زندگیمان نابود شد، صورت و سلامت و زیبایی ما و تمام زندگی مان از بین رفت؛ مادران ما پیر شدند. تمام آرزوهای ما و همه چیزهایی را که یک زن ۲۰، ۳۰ ساله آرزو دارد، نابود شد و... .»
تهیه و تنظیم:حسن مجیدی
شب آمد و قصه گو به آرامی خفت
محمدابراهیم باستانی پاریزی درگذشت
محمدابراهیم باستانی پاریزی، مورخ، نویسنده، شاعر، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و عضو افتخاری فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، روز سهشنبه پنجم فروردین 1393 در سن ۸۹ سالگی در بیمارستان مهر تهران درگذشت. او در اواخر زندگی از بیماری کبد رنج میبرد.نویسنده کتاب مشهور «از پاریز تا پاریس» سوم دی سال ۱۳۰۴ در پاریز، از توابع شهرستان سیرجان در استان کرمان متولد شد. او بیش از ۶۰ عنوان کتاب تألیف یا ترجمه کرده است. از میان نوشتههای وی، هفت کتاب با عنوان «سبعه ثمانیه» متمایز است که همگی در نام خود عدد هفت را دارند: خاتون هفت قلعه، آسیای هفت سنگ، نای هفت بند، اژدهای هفت سر، کوچه هفت پیچ، زیر این هفت آسمان و سنگ هفت قلم. بعدها کتاب هشتمی با عنوان «هشت الهفت» به این مجموعه هفت تایی اضافه شد.
روزنامه ایران- شنبه 16 فروردین 1393
تار ایران دیگر لطفی ندارد
محمدرضا لطفی استاد تار، سه تار، موسیقیدان و مدرس موسیقی سنتی ایران، دیروز [جمعه 12 اردیبهشت ۱۳۹۳] بر اثر بیماری سرطان، در ۶۸سالگی درگذشت. لطفی متولد ۱۷ دی ۱۳۲۵ در گرگان بود. موسیقی را از علی اکبر شهنازی و حبیبالله صالحی فرا گرفت.درسال 1353 به عضویت گروه علمی دانشکده موسیقی درآمد و همکاری خود را با رادیو آغاز کرد.
سال 1354 گروه «شیدا» را راهاندازی کرد و به همراه گروه «عارف» به سرپرستی حسین علیزاده به بازخوانی و اجرای دوباره آثار گذشتگان پرداخت.بعدها کانون موسیقی «چاووش» را با همکاری حسین علیزاده، پرویز مشکاتیان و علی اکبر شکارچی راهاندازی کرد.مجموعه چاووش، چهره به چهره، سپیده، جان جان، معمای هستی، قافله سالار، پرواز عشق و... برخی از مهمترین آثار استاد لطفی به شمار میروند.
روزنامه ایران- شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳
درگذشت هوشنگ سیحون
معمار بناهای مشاهیر رفت
«هوشنگ سیحون» معمار، نقاش و مجسمه ساز برجسته روز دوشنبه پنجم خرداد 1393 در سن ۹۴ سالگی در ونکوور کانادا درگذشت. سیحون ۳۱ مرداد سال ۱۲۹۹ در تهران به دنیا آمد. او پس از پایان تحصیل معماری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، به دعوت آندره گدار (رئیس اداره باستان شناسی وقت ایران) برای ادامه تحصیل راهی پاریس شد و در دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس (بوزار) حدود ۳ سال تحت تعلیم اوتلو زاوارونی به تکمیل دانش معماری خود پرداخت.در سال 1327 به درجه دکترای هنر رسید و پس از بازگشت به ایران در سال 1328 نخستین اثر معماری خود که بنای یادبودی بر آرامگاه بوعلی سینا بود را طراحی کرد. همچنین آرامگاههای خیام، فردوسی و کمال الملک از جمله معروفترین آثار معماری سیحون است. او استاد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و سه دوره رئیس این دانشکده بود، همچنین در طول سالهای فعالیت خود، عضو شورای ملی باستانشناسی، شورای عالی شهرسازی، شورای مرکزی تمام دانشگاههای ایران و کمیته بینالمللی ایکوموس وابسته به یونسکو و بمدت ۱۵ سال مسئولیت مرمت بناهای تاریخی ایران را برعهده داشت.
روزنامه ایران- چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۳
بانوی غزل درگذشت
سیمین بهبهانی، غزل آخر را خواند
سیمین خلیلی معروف به سیمین بهبهانی، نویسنده و شاعر معاصر و از اعضای کانون نویسندگان ایران، فرزند عباس خلیلی (شاعر، نویسنده و مدیر روزنامه اقدام) بامداد سهشنبه ۲۸ مرداد 1393 در ۸۷ سالگی بر اثر ایست قلبی و تنفسی، درگذشت.سیمین بهبهانی متولد ۲۸ تیر سال ۱۳۰۶ در تهران، به خاطر سرودن غزل فارسی در وزنهای تازه به «نیمای غزل» و همچنین «بانوی غزل» معروف بود.او در سال ۱۳۳۷ وارد دانشکده حقوق شد و سالها در آموزش و پرورش با سمت دبیری کار کرد. در ۱۳۴۸ به عضویت شورای شعر و موسیقی در آمد. در سال ۱۳۵۷ عضویت در کانون نویسندگان ایران را پذیرفت.«سه تار شکسته»، «جای پا»، «چلچراغ»، «مرمر» «رستاخیز»، «خطی ز سرعت و از آتش»، «دشت ارژن»، «گزینه اشعار»، «آن مرد، مرد همراهم»، «کاغذین جامه»، «کولی و نامه و عشق»، «عاشقتر از همیشه بخوان»، «شاعران امروز فرانسه»، «با قلب خود چه خریدم؟»، «یک دریچه آزادی»، «مجموعه اشعار» و «یکی مثلاً اینکه» از جمله کتابهای منتشرشده این شاعر است.
روزنامه ایران- چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۳
بزرگترین آسمان نمای خاورمیانه
افتتاح شد
«گنبد مینا» بزرگترین آسمان نمای خاورمیانه با حضور محمدباقر قالیباف شهردار تهران و جمعی از مسئولان سازمان فضایی ایران در منطقه فرهنگی، گردشگری عباس آباد افتتاح شد. این مجموعه فضایی علمی، فرهنگی و تفریحی با بیش از یک هزار و ۸۰۰ متر مساحت، ظرفیت پذیرش ۱۵۰ نفر را دارد و علاوه بر معرفی دستاوردهای علمی کشور در این آسمان نما، بزرگان عرصه نجوم نیز معرفی خواهند شد. گنبد مینا به لحاظ تکنولوژی بینظیر خود در ردیف نمونههای برتر جهان قرار دارد.
روزنامه ایران- سهشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳
افتتاح «پل طبیعت» تهران
مراسم افتتاح پل طبیعت تهران بعدازظهر یکشنبه 20 مهر ۱۳۹۳ با حضور محمدباقر قالیباف شهردار تهران و اعضای شورای شهر در بوستان آب و آتش برگزار شد.
پل طبیعت یک پل سه طبقه غیرخودرویی و پیاده رو است که از عرض بزرگراه مدرس میگذرد. طول این پل ۳۰۰ متر بوده و سازه آن ۲ هزار تن است. پل طبیعت زیرنظر متخصصان ایرانی ساخته شده است. برای ساخت این پل ۱۴ هزار قطعه فولادی در ابعاد مختلف در ارتفاع ۴۰ متری زمین برشکاری، سر هم و نصب شده است.با ساخت پل طبیعت بوستانهای طالقانی در شرق و آب و آتش و بنادر در غرب زمینهای عباس آباد به هم متصل میشوند. پل طبیعت هفت هزار متر مربع مساحت دارد.طراحی این پل از سال 1388 آغاز و در سال 1390 عملیات احداث آن آغاز شد که بعد از گذشت ۳ سال به بهرهبرداری رسید.این پل در سه طبقه احداث شده است که طبقه اول مجموعه رستورانها و کافی شاپ و فضاهای فرهنگی، طبقه دوم ویژه عابران پیاده، محل عبور دوچرخه و کالسکه و طبقه سوم محلی برای نظاره شهر تهران است.
روزنامه کیهان- سهشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۳
دل دنیا رو خون کردی که این جوری تو رفتی
سرطان، مرتضی پاشایی را با خود برد
مرتضی پاشایی هنرمند جوان موسیقی پاپ، اگرچه از ورودش به عرصه موسیقی دیری نمیگذشت اما توانست درهمین مدت کوتاه با صدای گیرای خود ذهن مخاطبان را به سوی خود جلب کند.پاشایی متولد ۲۰ مرداد ۱۳۶۳ بود. علاقه او به موسیقی به دوران کودکیاش برمیگردد و از چهارده سالگی با نواختن گیتار دل را به دریای هنر زد. همین امر سبب شد از سال ۱۳۸۹ با انتشار اینترنتی قطعات فعالیت خود را آغاز کند و با قطعه «یکی هست» به شهرت برسد. سرانجام در پاییز سال ۱۳۹۱ با انتشار آلبوم «یکی هست» به جمع خوانندگان آلبومدار پاپ ایران پیوست. اما تاریخ برگ دیگری برای مرتضی پاشایی رقم زد و سرانجام پس از یازده ماه مقاومت در برابر بیماری، جمعه ۲۳ آبان 1393 برای همیشه زمین را ترک کرد. او تا واپسین روزهای عمرش برای مردم آهنگ ساخت و ترانه خواند و هرگز نگذاشت مخاطبانش از درد و رنج بیماریاش در صحنه اجرا آگاه شوند. «گل بیتا»، «یکی هست» و «اسمش عشقه» از آثار این هنرمند است که منتشر شده است.
روزنامه ایران - شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳
ماهواره ملی «فجر» در مدار زمین قرار گرفت
چهارمین ماهواره ایرانی با نام «ماهواره ملی فجر» روز گذشته [دوشنبه ۱3 بهمن ۱۳۹۳] با رمز «یا محمد رسولالله(ص)» و با فرمان حجتالاسلام حسن روحانی، رئیس جمهوری به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت.حسن روحانی در سخنانی با تبریک پرتاب ماهواره ملی فجر با «ماهواره بر بومی سفیر فجر» گفت: دانشمندان و اندیشمندان برجسته ایران در زمینه علوم فضایی وارد مرحله جدیدی شدهاند و انشاءالله در سالهای پیش رو به مرحلهای میرسیم که همه نیازهای کشور در عرصههای فضایی، به دست دانشمندان پرتوان ایران و بر مبنای تکنولوژی بومی تأمین خواهد شد.سردار حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در سخنانی گفت: طراحی و ساخت ماهواره ملی فجر و ماهواره بر سفیر حاصل تلاش دانشمندان و محققان فضایی شرکت صنایع الکترونیک ایران و شرکتهای دانش بنیان داخلی، مراکز تحقیقاتی، علمی و دانشگاهی کشور و سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع بوده است.مرکز هدایت و کنترل عملیات فضایی کشور عهده دار پشتیبانی و نظارت بر عملیات بهرهبرداری ماهواره فجر به کمک شبکه ایستگاههای زمینی بومی است و تمامی مراحل طراحی، ساخت، تست و نصب آنها از سوی متخصصان فضایی شرکت صنایع الکترونیک ایران انجام شده است.
روزنامه ایران- سهشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳