کرباسچی در کنگره حزب کارگزاران سازندگی:
از انتخاب روحانی نه پشیمانیم نه توبه میکنیم
گروه سیاسی/ حزب کارگزاران سازندگی در چهارمین کنگره حزبی خود که پنجشنبه گذشته برگزار شد، از استراتژی سیاسی و انتخاباتی خود رونمایی کرد: «بازی در زمین مقدورات و امکانات.» این اصل که برای کنشهای سیاسی و انتخاباتی نباید منتظر شرایط مطلوب و ایدهآل بود، محور اصلی صحبتهای سخنرانان این کنگره حزبی بود. از جمله غلامحسین کرباسچی دبیرکل کارگزاران سازندگی که با اشاره به تجربه انتخابات 76، 92 و 96، تأکید کرد که حتی در زمان امام خمینی(ره) هم برای چپها فرش قرمز پهن نشده بود. کرباسچی، برپایه چنین رویکردی، نه تنها از ارائه فهرست نامزدهای کارگزاران برای انتخابات مجلس یازدهم دفاع کرد، بلکه مسئولیت شکلگیری مجلسی با کیفیت فعلی را (البته در کنار مسئولان اجرایی و نظارتی انتخابات) متوجه جریانهایی دانست که با خودداری از ارائه مشارکت حداکثری در انتخابات، زمین را برای پیروزی رقیب هموار کردند. در همین چارچوب، کارگزاران سازندگی در انتخابات پیش رو نیز از حضور و مشارکت حداکثری دفاع کرده و دستیابی به پیروزی را کاملاً نزدیک و در دسترس میدانند. چرا که به باور آنان، تأکید رهبر معظم انقلاب بر مشارکت حداکثری، عملاً کار را برای جناح رقیب آنان دشوار کرده است. از سوی دیگر، دفاع ارکان حزب کارگزاران، از کرباسچی تا مرعشی و محسن هاشمی از نتیجه انتخاباتهای سالهای 92 و 96 را نیز میتوان در همین چارچوب فهمید. تا جایی که کرباسچی، به صراحت اعلام کرد که باوجود انتقادهایی که از دولت روحانی داریم، اما از انتخاب خود نه پشیمان هستیم و نه توبه میکنیم.
بهگزارش ایرنا، در چهارمین کنگره حزب کارگزاران سازندگی که با شعار «توسعه ایران؛ اولویت اول» برگزار شد، ۱۷ نفر از اعضای شورای مرکزی حزب انتخاب شدند. اما آنچه احتمالاً برای افکارعمومی و فرایندهای سیاسی کشور مهمتر است، برنامهها و خط مشیهای انتخاباتی کارگزاران است که در این کنگره ارائه شد.
از جمله این خط مشیها، مواردی بود که کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی مطرح کرد. به گزارش ایسنا، او برپایه تجربه انتخابات مجلس یازدهم، به بهزاد نبوی که به احتمال زیاد ریاست جبهه اصلاحطلبان را عهده دار خواهد شد، پیشنهاد داد که همت بگذارد و برای تشکیل یک حزب واحد قوی با تشکیلات منسجم پیشقدم شود. او گفت که اگر اصلاحطلبان این کار تاریخی را انجام دهند در جبهه مقابل نیز اثرگذار خواهد بود.
کرباسچی درباره دولت روحانی نیز با اذعان به اینکه پای تمامی اصلاحطلبان در این دولت درگیر است، تأکید کرد: یکی از احزابی هستیم که بیشترین نقد را به دولت وارد کرده است، اما حواسمان پرت نشود که نقد ما به معنای نفی کاری که در سال ۹۲ و ۹۶ انجام دادیم نیست و از آنچه اتفاق افتاده نه پشیمان هستیم و نه توبه میکنیم. در دولت کنونی نیز کارهای مثبت فراوان بوده است اما ما باید نقد خود را اعلام کنیم زیرا سیئات با نقد تبدیل به حسنات میشود.
دبیرکل کارگزاران سازندگی درباره انتخابات ریاست جمهوری نیز با اشاره به اینکه هیچ وقت این حکومت حتی در دوران حضرت امام برای نیروهایی که خود را اصلاحطلب و چپ میدانند فرش قرمز پهن نکردند، اضافه کرد: فراموش نکردیم که در سال ۷۶ چه بساطی راه انداختند و چه کردند و خدا آقای کروبی را حفظ کند که همیشه یادآوری میکند که چه تلاشی انجام شد تا جایگاه آقای خاتمی پذیرفته شود پس ما باید تلاش و فعالیت کنیم و بتوانیم از فعالیتهای خود دفاع کنیم و ناامید نشویم و عصبانیتی که داریم نباید ما را از راه اعتدال خارج کند.او گفت: در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو همه توجه کنیم که اگر حرکت و کار کنیم نتیجه خواهیم گرفت و این طور نیست که این دوره برای اصولگرایان باشد و اگر بتوانیم با مردم درست صحبت کنیم و آنان را قانع کنیم و منصفانه بگوییم که دو دیدگاه سیاسی وجود دارد اینطور نیست که حتماً اصولگرایان پیروز شوند.
مرعشی: جناح رقیب از رهبری عقب ماندند
حسین مرعشی، رئیس کمیته سیاسی حزب کارگزاران سازندگی، از رهبر معظم انقلاب بابت تأکید بر انتخابات پرشور قدردانی کرد و گفت: باید از رهبر معظم انقلاب که این ابهام را رفع کردند تشکر کنیم زیرا دوستانی در جناح رقیب خیلی علاقهمند بودند که سیاستهای کلی نظام در انتخابات محدود با نتایج قابل پیشبینی استوار باشد، اما سخنان رهبر معظم انقلاب تکلیف سیاستهای کلی نظام برای انتخابات ۱۴۰۰ را مشخص کرد و معلوم شد که آن دوستانی که خود را طرفدار نظام میدانند در این سیاست از رهبری عقب ماندند.
او با بیان اینکه بعد از مشخص شدن پیام رهبری، ما شخصیتهای مورد اعتماد مردم را به جبهه اصلاحات پیشنهاد دادیم و حتماً میتوانیم موازنه سیاسی را به کشور برگردانیم، اضافه کرد:حاکم شدن اقلیت مردم بر اکثریت به نفع کشور و نظام نیست و من باید اینجا عرض کنم همه کسانی که در انتخابات آینده شرکت نکنند، رأی ندادنشان به نفع رقیب خواهد بود.
مرعشی درباره دولت آقای روحانی برای اداره کشور هم گفت: بهترین تعبیر برای تحریمی که بعد از خروج امریکا از برجام به کشور ما تحمیل شد، همان فشار حداکثری است که خود ترامپ به آن اشاره و افتخار میکرد. ما در تحریمهای قبل از ترامپ که مصوبه شورای امنیت بود، کف صادرات نفتمان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه رسید و همواره به اندازه نیازهای ضروری مردم یعنی غذا و دارو میتوانستیم ارز در اختیار داشته باشیم، اما در تحریمهای جدید صادرات نفت ایران به کمتر از ۷۰ هزار بشکه رسید و حتی درآمدهای نفتی به ۲ میلیارد دلار هم نمیرسید.
محسن هاشمی: با رفتن ترامپ دولت نظامی دیگر موضوعیت ندارد
محسن هاشمی، دیگر عضو حزب کارگزاران سازندگی نیز در سخنان خود با اشاره به اینکه نتایج انتخابات ریاست جمهوری امریکا پیچیدگیهای انتخابات ایران را افزایش داده است، اظهارکرد: اگر ترامپ در قدرت میماند شاید طبیعی بود که یک دولت نظامی در ایران شکل میگرفت و حتی میتوانست رویارویی سریعتری با ترامپ انجام دهد، اما اکنون اینطور نیست و باید فکر اساسی کنیم.
او با بیان اینکه چهارراه در مقابل اصلاحطلبان وجود دارد، گفت: نخستین گزینه که بعضاً تندروها مطرح میکنند، تحریم یا عدم مشارکت در انتخابات در سطح نامزدها است که متأسفانه نتایج آن را در عملکرد مجلس شاهد هستیم که نشان میدهد این رویکرد هیچگاه نتیجه نگرفته است. محسن هاشمی، راه دوم را حضور منفعلانه و راه سوم را حضور در انتخابات با یک یا دو نامزد جدی و پرتلاش خواند و گفت: راه چهارم، راه آیتالله هاشمی رفسنجانی است، یعنی حضور و رقابت جدی برای پیروزی در انتخابات به این معنی که ما باید طوری وارد انتخابات شویم که خودمان را بهصورت محکم، پیروز فرض کنیم.
او همچنین خواستار پرهیز اصلاحطلبان از اظهارات اختلافآفرین شد و گفت: علت هم این است که این انتخابات هم برای نظام و همه برای اصلاحطلبان سرنوشتساز است چرا که ما اکنون در شرایط اقتصادی ویژهای قرار گرفتیم و از ابتدای انقلاب تاکنون شاهد چنین وضعیتی نبودیم.
تأکید حداد عادل بر ضرورت وحدت اصولگرایان
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با دفاع از کلیت مجلس اصولگرا، یادآور شد که اصولگرایان در سال 96 به خاطر کثرت لیستها شکست خوردند و اگر در انتخابات پیش رو نتوانند به وحدت برسند، این شکست تکرار میشود. به گزارش ایسنا، غلامعلی حدادعادل که در نشست جامعه اسلامی دانشجویان سخنرانی میکرد، توضیح داد که طرف مقابل (اصلاحطلبان) دنبال دوگانهسازی در جامعه است. آنها وانمود میکنند که در آینده کشور یا سختی معیشت پیش میآید یا مشکلات با مذاکره حل میشود. طرف مقابل میگوید به دنبال حل مشکلات از راه دیپلماسی و مذاکره هستیم، اما هوشمندی ما این است که نباید در تله آنها بیفتیم.
او با تأکید بر ضرورت وحدت و داشتن نامزد واحد در انتخابات ریاست جمهوری، ایجاد بصیرت در بین تودههای مردم را نیز مهم خواند و گفت: یکی از راهبردهای رقیب، سیاهنمایی درباره مجلس است. از روز اول تشکیل مجلس آنها به دنبال وارونه جلوه دادن کارهای مجلس و نشان دادن ناکارآمدی آن هستند تا مردم به سمت جریان اصولگرا نروند. حدادعادل با اشاره به سفر محمدباقر قالیباف به روسیه، گفت: موج ایجاد شده درباره سفر قالیباف به مسکو دو وجهه داشت که وجهه اول به دنبال ضربه به کلیت مجلس بود و وجهه دوم هم ضربه به قالیباف، چراکه آنها از هر دوی این وجههها نگران هستند. به گفته وی، خطر بزرگ، بیبصیرتی افرادی است که با آنها در این موضوع همگام هستند. حدادعادل با بیان اینکه داستان ملاقات نکردن پوتین با قالیباف هیچ اهمیتی ندارد، گفت: در تشریفات پوتین اصلاً دیدار با رؤسای مجلس وجود ندارد و هیچگاه هیچ رئیس مجلسی با پوتین در مسکو دیدار نکرده است. وزارت خارجه روسیه اعلام کرده که هر مقام خارجی قصد دیدار با پوتین دارد باید دو هفته قرنطینه باشد و آقای قالیباف هم در برنامهریزی که داشت نمیتوانست این دو هفته را طی کند و دیدار انجام نشد. او با بیان اینکه مجلس زیر ذرهبین است، گفت: در موضوعات مختلف برای مجلس و نماینده حرف درمیآورند که ما آن را در موضوع درگیری یک نماینده با یک سرباز، رد کلیات بودجه و یا رأی مثبت و منفی به طرحها و لوایح میبینیم.
عارف: اصلاحطلبان از روحانی عبور نمیکنند
محمد رضا عارف تأکید کرد که اصلاحطلبان هیچ گاه از روحانی عبور نکرده و نخواهند کرد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که در نشست جامعه اسلامی دانشجویان حاضر بود، در پاسخ به سؤالی درباره اینکه اصلاحطلبان از چه زمانی عبور از روحانی را کلید زدند گفت: ما هیچگاه از دولت روحانی عبور نکرده و عبور نخواهیم کرد به دولت آقای روحانی نقد جدی داریم اما توهینهای اخیر به رئیسجمهوری در اصفهان را خلاف اخلاق میدانیم و سؤال جدی است چرا جامعه اسلامی دانشجویان در برابر توهین به رئیسجمهوری سکوت کرده است. به گزارش برنا، وی با بیان اینکه در مجلس دهم دستاوردهای مهمی داشتیم ادامه داد: یکی از دستاوردها این بود که با گفتوگو اصولگرایان را متقاعد کردیم از برچسب زدنها دست بردارند به همین دلیل آنها دیگر ما را خائن و ضد دین نمیشناسند.عارف در همین زمینه گفت: در یک دهه گذشته افرادی که به اتهام جاسوسی محاکمه و اعدام شدهاند متعلق به کدام جریان سیاسی بودهاند؟ مطمئناً متعلق به جریان اصلاحطلب نبودهاند.
وی با بیان اینکه هر دولتی که روی کار میآید باید حمایت شود و چوب لای چرخش گذاشته نشود، گفت: شکست دولت شکست مردم و نظام است دولت باید قوی به پیش برود البته توقعات از دولت یازدهم و دوازدهم بالاتر از این بود که باید شرایط اقتصادی کشور را هم در نظر بگیریم و ببینیم در این شرایط دولت چه اقداماتی داشته است.
عارف با بیان اینکه بخشی از جریان اصولگرا جریان انحرافی نامیده شدند، تصریح کرد: متأسفانه هنوز تریبونهای کل نظام در اختیار یک جریان خاص است. نماینده سابق مجلس با بیان اینکه نباید خود را قیم مردم بدانیم، تصریح کرد: راهبرد جناح راست متأسفانه مشارکت پایین در انتخابات پیش رو است و اگر این اتفاق بیفتد قطعاً برنامههایی را که غربیها برای ما آماده کردهاند محقق میشود نظر دموکراتها اجماعسازی علیه ایران است.
رئیس بنیاد امید ایرانیان در ادامه نقدهایی نیز به جنبش دانشجویی وارد دانست و گفت: کاهش همدلی و صمیمیت بین تشکلها، عدم تحمل رقیب و تلاش برای حذف رقیب، انشعابهای مختلف، درگیری به مسائل حاشیهای، نگاه کوتاه مدت به مسائل و فراموش کردن ارزشها و برچسبهای غیر اخلاقی به یکدیگر زدن و کمرنگ شدن دغدغههای انقلابی تأثیرپذیری از جریانهای بیرون دانشگاه و بیاعتمادی به نهادهای دولتی و حاکمیتی و نیز نزدیکی بیش از حد به برخی نهادهای حاکمیتی از جمله چالشهای جدی جنبش دانشجویی در مقطع فعلی است.
یادآوری استراتژیک برای جناح های سیاسی
رسول منتجبنیا
دبیرکل حزب جمهوریت
سخنان روز چهارشنبه رهبر معظم انقلاب حاوی نکات مهمی بود. از جمله اشاره ایشان به اینکه ما هم نباید دستاوردهای انقلاب را نادیده بگیریم و هم اینکه نباید عقبماندگیها را پنهان کنیم و ضرورت دارد که برای جبران این عقبماندگیها اقدام صورت بگیرد. این در واقع یک نگاه متعادل به اوضاع کشور است که به نظر میرسد از ضرورتهای امروز ایران میباشد. ما در مباحث فلسفی با دو نوع حکمت مواجه هستیم؛ حکمت نظری و حکمت عملی. حکمت نظری آن طور که شارحان آن چون شیخ طوسی توضیح میدهند به معنای دیدن موجودات، اشیا و پدیدهها همان گونه که هستند میباشد. یعنی پدیدهها را نه سیاهتراز واقعیت ببینیم و نه سفیدتر، نه کمتر و نه بیشتر، نه خوبتر و نه بدتر. حکمت عملی هم به طور طبیعی ادامه رفتاری و در واقع بعد اجرایی همان حکمت نظری است که در قبال رویدادها و موقعیتها، واقعبین و واقعگرا باشیم. در قرآن کریم و همین طور احادیث متعدد شیعه هم بارها به مسأله تعادل در برخورد با پدیدهها و قضاوت درباره آنها و توجه به ابعاد مختلف حکمت، تأکید شده است.
وقتی این مسأله را در قبال قضاوت درباره موضوعات روز جامعه و وضعیت کشور در نظر میگیریم، متوجه میشویم که نادیده گرفتن مسأله تعادل مورد تأکید در موضوع حکمت، چه به صورت افراط و چه تفریط دو اثر مخرب و منفی دارد؛ از یک سو پررنگ کردن بیش از حد نقاط منفی و کمبودها و صرف تمرکز بر آنها در جامعه «یأس» ایجاد میکند. از سوی دیگر نادیده گرفتن کامل کمبودها و بزرگنمایی بیش از حد دستاوردها نیز باعث ایجاد «توهم» خواهد شد. صدالبته که واضح است نه جامعه درگیر یأس و سرخوردگی عمومی میتواند راه سعادت و پیشرفت را پیدا کند و نه عمومی شدن توهم چنین امکانی فراهم میکند. مهمتر اینکه هر دو بار مسائل شدیداً ظرفیت ایجاد خطر برای کشور و جامعه دارند. جامعه مأیوس با ندیدن نقاط قوت خود دچار خمودگی، ایستایی و حتی طغیانهای مقطعی میشود که حاصلی جز خودتخریبی ندارد. فراگیری توهم هم با دور کردن اذهان از واقعیت، مسیری غلط را برای توسعه نشان میدهد و میتواند زمینهساز تصمیمات خطرساز باشد.
به همین اعتبار است که رهنمود رهبر معظم انقلاب را باید یک یادآوری استراتژیک برای گروههای سیاسی و عموم جامعه دانست. نظام اسلامی ایران و قدرت ملی ما نه با سیاهنمایی تقویت میشود و نه با سفیدنمایی رشد میکند. چیزی که در این برهه تاریخ لازمه پیشرفت ما و هر حکومت دیگری است، واقعبینی، واقعگرایی و محاسبه عقلانی برای تمام موضوعات میباشد. چرا که اگر ما چه به چشم سیاهنمایی و چه خوشبینی مفرط از دیدن واقعیت سر باز بزنیم در نهایت این واقعیت است که خود را به ما تحمیل میکند و آن تحمیل شدن بسیار هزینه ساز است. پس چه بهتر خودمان قبل از تحمیل واقعیت، آن را بپذیریم. پذیرش واقعیت هم صرفاً در دو اقدام عملی متبلور است؛ تلاش برای تقویت بیشتر دستاوردها و کمر همت بستن برای جبران ناکامیها و عقبماندگیها. نکته مهم اینکه هیچ کدام از این دو مورد بدون دیگری کامل و اثر بخش نیستند و برای تأثیرگذاری مثبت باید همراه و موازی همدیگر پیگیری شوند.
در ساحت نظری و اخلاقی، این تعادل در دیدن همزمان دستاوردها و ناکامیها را میتوان در واژه «انصاف» خلاصه کرد. انصاف چیزی است که اگر جامعه فراتر از همه کمبودها و مشکلات، آن را در کلام و عمل نخبگان سیاسی خود احساس کند، با همراهی و همدلی خود مناسبترین پاسخ را به آن میدهد. جامعه ما بیش از هر زمان دیگری در دوقطبی بین سیاهنمایی و سفیدنمایی محتاج چنین نگاهی است تا همدلی خود را به پای این مهم بریزد. همدلی که هم بستر جبران کمبودها را فراهم میکند و هم عامل تقویت و توسعه دستاوردها میشود. جز این، تزریق نگاه سیاه و سفید مطلق چیزی جز تشدید قطبیگری در جامعه به همراه ندارد. بدون آنکه بتواند پیشرفتی عملی را سبب شود.
انتقاد واعظی از بدعتهای تندروها در مجلس
خبر اول اینکه، رئیس دفتر رئیسجمهوری در واکنش به راهاندازی سایتی از سوی کمیسیون اصل نود مجلس به منظور دریافت شکایتهای مردمی علیه رئیسجمهوری گفت: ما در این مجلس بدعتهای جدید و مختلفی را شاهد هستیم. به گزارش ایلنا، محمود واعظی افزود: کشور در حال حاضر بیش از هر زمان دیگر به انسجام و وحدت نیاز دارد و این گونه اقدامات باعث تفرقه میشود؛ فارغ از هر کاری که انجام میدهیم، باید بدانیم این علامتی که ما به خارج از کشور میدهیم خوب نیست.وی با بیان اینکه این کلیت مجلس نیست و عدهای تندرو مشغول انجام کارهای تبلیغاتی هستند، افزود: شاهد هستیم که عدهای امروز سفرهای نظارتی و میدانی میروند و از هواپیما و هلیکوپتر بیت المال استفاده میکنند؛ همه شواهد هم حاکی از این است که این اقدامات برای کارکرد تبلیغاتی و انتخاباتی صورت میگیرد؛ این کارها خوب نیست و مردم میفهمند.
خانم ایرانی تبار به وزارت خارجه امریکا پیوست
خبر دیگر اینکه، «آرین طباطبایی»، از تحلیلگران مسائل ایران در امریکا بهعنوان مشاور ارشد معاون وزارت خارجه امریکا در امور کنترل تسلیحاتی و امور امنیت بینالملل منصوب شده است. به گزارش فارس، طباطبایی در حساب کاربری خود در توئیتر از پیوستن به دولت «جو بایدن»، رئیسجمهوری امریکا و معاون او، «کاملا هریس» ابراز خرسندی کرده است. طباطبایی در حال حاضر عضو سازمانی به نام «ائتلاف تضمین دموکراسی» است که در سال ۲۰۱۷ برای مقابله با تلاشهای ادعایی روسیه جهت «تضعیف نهادهای دموکراتیک» در امریکا و اروپا تشکیل شد. طباطبایی دارنده مدرک دکترای تخصصی در رشته مطالعات جنگ از دانشگاه «کینگز کالج لندن» است و به زبانهای انگلیسی، فرانسوی و فارسی صحبت میکند. او دختر سیدجواد طباطبایی، فیلسوف و پژوهشگر مشهور ایرانی است.
دیدار اعضای مجمع محققین و مدرسین با کروبی
شنیدیم که، دبیرکل و تعدادی از اعضای مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با مهدی کروبی دیدار کردند. به گزارش جماران، آیتالله موسوی تبریزی با همراهی حجج اسلام فاضل میبدی، مهدوی آملی و فاضل فردوسی با حضور در محل حصر مهدی کروبی با وی دیدار کردند. حاضران در این ملاقات که ظهر پنجشنبه برگزار شد ضمن آرزوی رفع هرچه سریعتر حصر، درباره مسائل روز کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند.
ادعای نامه نگاری برای مشارکت پایین در انتخابات!
دست آخر اینکه، ، ایرنا نوشته که اخیراً برخی رسانههای منتسب به جبهه پایداری مدعی شده بودند در جریان اصولگرا تحلیلی مبنی بر «پیروزی به قیمت کاهش مشارکت» وجود دارد و معتقدند نیازی به تبلیغ مشارکت بالا نیست و در این زمینه به مسئولان عالی نظام هم نامه دادهاند تا تبلیغی در این زمینه نشود. این در حالی است که رهبر معظم انقلاب روز چهارشنبه تأکید کردند که انتخابات پر شور و انتخاب اصلح و صحیح علاج دردهای مزمن کشور است.