
وزیر فرهنگ در دیدار با سفیر بلاروس مطرح کرد
دولت مردمی به دنبال تقویت ارتباط با کشورهای دوست است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با سفیر بلاروس در ایران بر تعمیق و گسترش روابط فرهنگی دو کشور تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی همواره نگاه ویژهای به گسترش روابط منطقهای دارد و بر همین اساس دولت مردمی به دنبال تقویت ارتباط با کشورهای دوست است.
محمدمهدی اسماعیلی، در این دیدار، ارتباطات فرهنگی را پیشران توسعه روابط کشورها در همه زمینهها دانست و گفت: کشور بلاروس از دوستان منطقهای جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود که دولت مردمی در همین راستا به دنبال گسترش روابط دو کشور در حوزههای مختلف است. از سوی دیگر زمینههای متنوعی برای همکاریهای فرهنگی میان دو کشور وجود دارد که باید برای اجرایی شدن آن تلاش کرد.
او در ادامه به ظرفیت بالای آثار سینمای ایران برای اکران در سینماهای بلاروس تأکید کرد و گفت: سالانه بطور میانگین بیش از ۱۰۰ فیلم سینمایی قابل عرضه در جشنوارههای بینالمللی در ایران تولید میشود که این تعداد اثر ظرفیت بالایی برای اکران در کشورهای مختلف مخصوصاً کشور بلاروس محسوب میشود. همچنین سینمای ایران میتواند با توجه به ضوابط حاکم، میزبان برخی آثار تولیدشده بلاروس باشد تا «اکران متقابل» آثار سینمایی میان دو کشور شکل گیرد.
وزیر فرهنگ همچنین «برپایی نمایشگاه مشترک کتاب» را پیشنهادی مناسب برای ارتقای سطح تعاملات فرهنگی دو کشور برشمرد.
محمدمهدی اسماعیلی در پایان ضمن استقبال از پیشنهاد سفیر کشور بلاروس مبنی بر دیدار حضوری یا مجازی با وزیر فرهنگ بلاروس گفت: هیچ محدودیتی برای گسترش ارتباطات فرهنگی با کشور دوست بلاروس قائل نیستیم و امیدواریم با دیدار حضوری یا مجازی با همتای بلاروسی خود، موجبات امضای تفاهمنامه فرهنگی دو کشور فراهم شود.
در این دیدار دیمیتری کالتسوف، سفیر بلاروس در جمهوری اسلامی ایران با اشاره به روابط سازنده سیاسی بلاروس و ایران گفت: آغاز روابط دیپلماتیک بلاروس و ایران به سی سال قبل باز میگردد که به همین مناسبت در ماه مارس سال آینده میلادی، سالگرد دوستی دیپلماتیک میان دو کشور را جشن میگیریم. کشور بلاروس برای گسترش تعاملات فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد و این موضوع در دیدار اخیر رؤسای جمهور دو کشور در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاریهای شانگهای مورد تأکید قرار گرفته است.
کالتسوف در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به شهرت جهانی سینمای ایران با تقدیم دعوتنامهای رسمی از سینماگران ایرانی برای حضور در جشنواره فیلم بلاروس دعوت کرد و افزود: جشنواره فیلم بلاروس فرصتی ارزشمند برای تبادل فرهنگی میان فعالان سینمایی بلاروس و ایران فراهم میکند تا از این رهگذر بتوان همکاریهای سینمایی دو کشور را گسترش داد.

حمید شاهنگیان آهنگساز سرودهای انقلابی در گفتوگو با «ایران»
پیام امروز سرود باید اخلاقی، تربیتی و انسانسازی باشد
نداسیجانی- سرود، گونهای از موسیقی است با ویژگیهای متفاوت. بدین معنا که شعر در قالبی از موسیقی قرار گرفته که میتواند بدون داشتن آلات موسیقی در هر مکانی به اجرا دربیاید. نکته دیگر محتوای کلام سرود است که حامل پیام وحدت کلمه و به نوعی حماسه و شورآفرینی در بین اقشار مردم بوده. به طوری که برای طیف وسیعی از مردم قابل درک و دریافت است و براحتی با آن ارتباط برقرارمی کنند. این پیامها میتواند شامل بیان مسائل سیاسی، اجتماعی و ملی - میهنی باشد و به همین سبب، به جهت پیامی که در کلام آن قرار دارد، تقریباً در همه ملیتها با همین ساختار شکل میگیرد و در فرهنگ و هنر هر کشوری از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است. مانند سرودهایی که اوایل انقلاب اسلامی ساخته شد. سرودهایی که همچنان در جشن پیروزی انقلاب یا در مناسبتهایی همچون هفته دفاع مقدس تکرار میشود و نقش اثرگذاری در آن دوران داشته است. اگرچه باید بگوییم متأسفانه این سرودها به مناسبتهای خاص خلاصه میشوند و طی این سالها به این گونه موسیقی کمتر پرداخته شده است.
امروز زمان بهره بردن از هنر سرود است
اما در دولت سیزدهم، نگاه ویژهای به سرود شده تا آنجا که نخستین جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر پایهریزی و راهاندازی شد و برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی شدند. جشنوارهای با هدف اعتلای جریان سرود و گروههای سرود در کشور که از استقبال خوبی هم برخوردار بود.
حمید شاهنگیان، خالق سرودهای ماندگار انقلاب اسلامی، درباره این جشنواره و جای خالی آن درکنار دیگر رویدادهای فرهنگی بیان داشت: «از دیدگاه من، هر موضوع یا رویداد مهمی که به هر دلیل، مدت زمان بسیاری کنار گذاشته شود و جای خود را خالی ببیند، به یکباره پیدا و هویدا میشود. مانند پوششهایی که امروزه در مردان و زنان دیده میشود که هرچند سال یک بار فراموش شده و از بین میرود اما بار دیگر با تغییرات محسوس تکرار میشوند. بر این اساس با گذشت بیش از 40 سال از ساخت سرود، در این مدت زمان، حضور کمرنگی در جامعه داشته و خلأ آن دیده و احساس میشد اما آرام آرام این ژانر از موسیقی، جانی دوباره گرفت و امروز، زمان بهره بردن از این هنر زیبا فرا رسیده است. ضمن اینکه باید بگویم از دیدگاه من، نوع پیامهای سرود نباید مانند پیامهای آن دوران باشد. پیامهای امروز سرود، می تواند پیام هایی باشد که منجر به انسانسازی و رشد اخلاق شود.»
امروزه بیان برخی شعارها و پیام ها نقش چندانی ندارد
به گفته این آهنگساز سرود کشور ما باید مرکزی برای رواج اخلاق، تربیت و امید باشد و این گونه به این موضوع نگاه گردد. او تأکید کرد و افزود: «باید پیام اخلاق، تربیت و امید به فرزندانمان آموزش داده شود و آن را بیاموزند و این پیامها در همین سرودها قرار گرفته است. اما چرا و چگونه باید فرزندان ما به این سرودها گوش بدهند و چگونه نظر مخالف را تحمل کنند! تربیت و احترام به بزرگتر یعنی چه! چرا دروغ از بزرگترین گناهان است. چرا خداوند این فرامین را در اخلاقیات گذاشته است! و... بر این اساس امروزه باید بر این موضوعات تربیتی و اخلاقی بیشتر تکیه و تأیید داشت. باید اعتماد به نفس را به فرزندان آموخت و آن را ارتقا داد و با خواندن و مطالعه و گوش کردن، اطاعت از بزرگترها را به آنها یادآور شد. بنابراین اگر این قابلیتها در سرود وجود دارد تا خود را به گوشها، ذهنها و دلهای جوانان برساند، رسالت سازندگان و بخصوص شاعران بر اشاره کردن به این موضوعات بسیار است. امروزه دیگر بیان شعارها و سرودهایی با پیام «مرگ برتو» و... نقش چندانی ندارد و بی فایده است. خود من در سال 1358 سرودی ساختم با این مضمون «به کف مسلسلم، عزم همچو آهنم. در کمین دشمنم تا که ریشهاش زبن بکنم...» اما در حال حاضر این کلامها را نمیتوان بیان کرد و به همین دلیل در بازخوانی این سرود، از یکی از دوستان شاعرم خواهش کردم روی این شعر تغییراتی ایجاد کند و این بخش حذف و بهروزرسانی شد. چرا که امروزه سرودها نیازی به این گونه هجمهها ندارند و امیدوارم به این موضوع توجه ویژهای شود.»
نکته قابل توجه این است که تقریباً در یکی - دو دهه اخیر، پیامهای اجتماعی یا به نوعی پیامهای اعتراضی در دیگر قالبهای موسیقی همچون پاپ، تلفیقی، راک و... قرار گرفته و به وفور ساخته و شنیده میشود. البته با توجه به محتوای برخی اشعار، این پیامها در موسیقی ردیف دستگاهی هم شنیده شده است. اما گونه موسیقی سرود هم حامل پیامهایی از این دست بوده و بالطبع تأثیرگذارتر. شاهنگیان درباره اثرگذاری سرود، در بیان پیامهای اخلاقی گفت: «من به دو دلیل پیامهای سرود را تأثیرگذارتر میدانم؛ نخست اینکه معمولاً قشری که در سرود مشارکت دارند، نوجوانها و جوانها هستند و اگر در ظرف ذهن آنها پیام و کلامهای درست و اخلاقی جای بگیرد، قطعاً ثمره آن را در جامعه خواهیم دید. اما در سایر اقشار و انواع موسیقیها به آن میزان که نوجوانان و جوانان در گروههای سرود، مشارکت دارند، در این گروهها کمتر دیده میشود و برای ورود به دیگر ژانرهای موسیقی ضرورت دارد که از پختگی لازم برخوردار باشند. نکته دیگر که بسیار اهمیت دارد، جمعی خواندن سرود است. وقتی شما یک پیام را که با جمعیتی حدود 20 تا 100 نفره ادا و اجرا میکنند و این پیشنهاد و کلام به جامعه ارائه میشود، بی تردید تأثیر آن، هم در خود فرد و هم در جامعه بیشترخواهد بود. به این دلیل، هنگامی که یک گروه به صورت دسته جمعی سرود میخوانند، باید ذهن و تمرکز خود را به رهبر و نفر کنار دستی خود معطوف کنند و کاملاً مشابه فرد کناردستی بخوانند و نفس بکشند و این حرکت و فرمان جمعی، بازده تربیتی داشته و به همین دلیل از دیدگاه من این پیامها در سرود برای اقشار مردم بسیار تأثیرگذار است.»
اشتیاق جوانان امروز به سرود خوانی
«خمینی ای امام»، «برخیزید ای شهیدان راه خدا»، «زندانی»، «برخیزیم در هوای آزادی»، «نصر من الله، ۱۷ شهریور»، «۱۳ آبان»، «بپا خیزید»، «سرباز»، «انقلاب اسلامی» و «جانبازی صبورم» ازجمله ماندگارترین سرودهای دوران انقلاب هستند که حمید شاهنگیان آهنگساز آن بوده و نقش اثرگذاری بویژه درآن بازه زمانی داشته است. اما با توجه به شرایط امروز جامعه و به روز بودن و به روزرسانی هنر، شاید این گونه از موسیقی، قابلیت گذشته خود را نداشته باشد. شاهنگیان در پاسخ به این سؤال که آیا با وجود دیدگاه امروز جوانان میتوان زبان سرود را بار دیگر در بین مردم ترویج داد یا خیر، اظهار کرد: «این موضوع را نه من و نه فرد دیگری، نمیتواند شیرینتر و روشنتر از آنچه که در جامعه اتفاق میافتد، بیان کند. در حال حاضر اقبال به سرودخوانی بسیار شده است مانند سالهای 58 تا 60 که زمان اوج سرودها بود و با وجود توانمندیهای جوانان و نوجوانان و همچنین قابلیتی که در آهنگسازان و شاعران پیدا شده این اشتیاق در نسل امروز بیشتر و بیشتر شده و به نظر من اکنون فصل تازهای برای احیای سرود ایجاد شده و استقبال خوبی صورت گرفته است.»
او درخصوص نقش اثرگذار نظام آموزشی مانند مدارس بیان داشت: «دیدگاه و زاویه اندیشه نظام آموزشی در این موضوع بی تأثیر نبوده و نیست. در دورهای از زمان سرود در اردوگاهها و در مکانهای تفریحی و حتی در زمان تفریح جوانها و نوجوانها اجرا و ارائه میشد اما نه به صورت تکلیف و اجبار و نباید هم به عنوان دستور و تکلیف با آن رفتار شود.» حمید شاهنگیان، در آیین اختتامیه اولین دوره جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر که با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و... برگزار شد مورد تقدیر قرار گرفت. او درباره نقش تأثیرگذار چنین جشنوارههایی در بازخوانی و بازآفرینی سرود گفت: «به عقیده من جشنوارهها باید از ساختار تعریف شدهای برخوردار باشند. خود من از قبل انقلاب به ساخت سرود روی آوردم و همیشه و هرجا که بتوانم مؤثر باشم جز در جایگاه قضاوت و داوری، حضور پیدا کردم و اگر هم بار دیگر درخصوص همکاری از من دعوت کنند و بدانم مفید هستم و آن جشنواره به جناح و گروه خاصی هم وابسته نیست، با افتخار شرکت خواهم کرد.»

با اعلام بنیاد سینمایی فارابی
«جنگ جهانی سوم» نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۳ شد
فرهنگی/ با نزدیک شدن به روزهای پایانی مهلت معرفی نماینده کشورها به آکادمی اسکار (۳ اکتبر برابر با ۱۱ مهر)، تکلیف نماینده سینمای ایران در نود و پنجمین دوره جوایز اسکار مشخص شد و هیأت معرفی نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار امسال در نهایت فیلم «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی را به عنوان نماینده سینمای ایران برای معرفی به این آکادمی انتخاب کرد؛ فیلمی که بهواسطه حضور در هفتاد و نهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ونیز و کسب دو جایزه در بخش افق، از جمله بهترین فیلم برای هومن سیدی و بهترین بازیگر مرد برای محسن تنابنده انتخابی دور از ذهن نبود.
غایبان بزرگ یک فهرست
«جنگ جهانی سوم» در حالی به عنوان نماینده سینمای ایران به اسکار معرفی شده است که امسال سینمای ایران به نسبت سالهای گذشته با توجه به انطباق با استانداردهای لازم (تجربه حضور در جشنوارههای بینالمللی، پخش کننده معتبر جهانی، اکران در بازه زمانی مشخص - یکم ژانویه ۲۰۲۲ تا ۳۰ نوامبر- و...) از بضاعت کمتری برخوردار بود. از میان آثاری که امسال تجربه حضور در جشنوارههای معتبر جهانی داشتند «برادران لیلا» سعید روستایی و «شب، داخلی، دیوار» با مشکل پروانه نمایش مواجه بود و دیگر فیلم این فهرست که نامش به عنوان یکی از گزینههای نمایندگی سینمای ایران در اسکار شنیده میشد؛ یعنی«بیرؤیا» آرین وزیردفتری - تجربه حضور در جشنواره ونیز - حتی در فهرست پنج فیلم منتخب هیأت انتخاب ایرانی جای نداشته است. صبح روز گذشته و پیش از معرفی رسمی نماینده سینمای ایران به اسکار سعید روستایی در گفتوگویی با ایسنا گلایه کرد که چرا فیلمش با وجود برخی ویژگیهای مهم برای شرکت در اسکار، در کمیته بررسی نماینده سینمای ایران به آکادمی وجود ندارد؟
5 فیلم برگزیده هیأت انتخاب ایران
در خبری که روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی منتشر کرده مریلا زارعی، محمد داوودی، رسول صدرعاملی، مهدی سجادهچی، سیدمحمد حسینی، حامد شکیبانیا، محمدحسین حقیقی و پرویز شیخ طادی به عنوان اعضای کمیته انتخاب نماینده ایران به اسکار ۲۰۲۳ معرفی شدهاند. بر اساس این اطلاعیه، هیأت انتخاب از میان ۵۷ فیلم حائز شرایط در مرحله اول، ۱۷ فیلم را برای بازبینی انتخاب و پس از بررسیهای مجدد پنج فیلم را به عنوان نامزد نهایی معرفی کرده است. «موقعیت مهدی» ساخته هادی حجازی، «پسر دلفینی» ساخته محمد خیراندیش، «بدون قرار قبلی» ساخته بهروز شعیبی، «تفریق» ساخته مانی حقیقی و «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی پنج فیلم نهایی بودند که در فهرست نامزدهای معرفی به آکادمی اسکار ۲۰۲۳ قرار گرفتند.
شایستگیهای «جنگ جهانی سوم»
«پخشکننده توانمند و فعال، داشتن موفقیتهای بینالمللی معتبر، داشتن مراتب بالای فنی و استاندارد و نقشآفرینیهای قابل توجه» دلایل انتخاب «جنگ جهانی سوم» به عنوان نماینده ایران در اسکار عنوان شده است. پرویز شیخطادی سخنگو و عضو کمیته معرفی فیلم ایرانی به اسکار ۲۰۲۳ در این باره به ایرنا گفته است: «دلایل انتخاب ابتدا داشتن شرایط و ضوابط راهیابی به مراسم اسکار بود. مواردی نظیر داشتن پخش کننده مسئول و توانمند و فعال، تولید ایران با زبان غالب فارسی، امتیاز داشتن موفقیتهای بینالمللی معتبر، داشتن مراتب بالای فنی و استاندارد، نقشآفرینیهای قابل توجه، کارگردانی برجسته، فیلمبرداری و صحنه و گریم متناسب با متن و داشتن فیلمنامه و ایده نو که نسبتاً بینقصتر از بقیه آثار باشد.»
این اولین حضور هومن سیدی به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار است. سال 2022 فیلم «قهرمان» اصغر فرهادی، سال 2021 «خورشید» مجید مجیدی، سال 2020 مستند «در جست و جوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی، سال 2019 «بدون تاریخ بدون امضا» به کارگردانی وحید جلیلوند و سال 2018 «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار نمایندگان سینمای ایران در بخش فیلمهای غیرانگلیسی زبان بودند. فرهادی در سالهای 2012 و 2017 با فیلمهای «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» برنده جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان اسکار شده بود.

توضیحات سعید زارعی درباره حذف سکانسهای عاشقانه «بینشان» در گفتوگو با «ایران»:
بخشی از حذفیات را نمیتوان سانسور تلقی کرد
فرهنگی- «بینشان» به کارگردانی راما قویدل که این شبها از شبکه 3 سیما در حال پخش است با وجود مطرح کردن انتقادهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بواسطه حذف خطهای عاشقانه شخصیتهای متین و بهار با گلایههایی همراه بوده است. سعید زارعی بازیگر سینما و تئاتر که این روزها شاهد نقشآفرینی او در قالب کاراکتر«متین» هستیم، درباره بخشی از سکانسهای مربوط به رابطه «متین» و «بهار» با بیان اینکه رابطه این دو کاراکتر نیاز به ویرایش و اصلاحیه داشت، توضیح داد: «به دلیل اینکه قدری اصلاحیات صورت گرفته بود، توازن و همخوانی در بخشهای دیگر داستان از جمله سکانسهای مرتبط و دیالوگها از بین رفته بود ، بنابراین بخشی از قسمتها و سکانسهایی که میان «متین» و «بهار» بود، حذف شد. به همین دلیل در واقع نمیتوان این اتفاق را سانسور تلقی کرد و من نیز فکر نمیکنم که این جریانات آسیبی به کلیت داستان وارد کرده باشد. همچنین بیشتر حذفیات سریال همانطور که قبلتر گفتم بهصورت بسیار نامحسوس و از بین سکانسهای من و خانم هلن نقیلو بود که در ادامه داستان، این کم و کاستیهایی که صورت گرفت، جبران خواهد شد.»
او در ادامه از انگیزههای حضورش در این سریال گفت: «همکاری و همراهی در کنار افراد بزرگی همچون آقایان مرتضی رزاقکریمی و راما قویدل برای من بسیار هیجانانگیز و افتخار بزرگ است. همچنین چیزی که از همان ابتدای کار مرا بسیار جذب کرد، فیلمنامهای بود که توسط آقای مهدی حمزه و خانم آزیتا ایرایی به نگارش درآمده بود. از اینرو زمانی که چند قسمت اول این داستان را مطالعه کردم، احساسم بر این بود پروژه جاذبهها و چالشهای درستی را داراست و فکر میکردم که قابلیت این را دارم که بتوانم بخشی از این کار باشم.»
زارعی همچنین راجع به بازخوردها و خروجی این سریال روی آنتن شبکه 3 سیما اظهار کرد: «بنده شخصاً از نتیجه کار بسیار راضی هستم، چراکه در حال حاضر میبینم توسط هموطنان و مخاطبان عزیز دیده و پیگیری میشود و نیز بازخورد بسیار خوبی از دیگران دریافت کرده ام.»
او در بخش پایانی صحبتهایش درباره پروژههای جدید خود هم توضیح داد: «فیلم کوتاهی به نام «شافل» کارگردانی کردهام که در حال حاضر در مرحله تدوین است و فکر میکنم حدود دو الی سه ماه دیگر برای نمایش آماده شود و امیدوارم پس از پشت سر گذاشتن تدوین بتواند در جشنوارههای بینالمللی حضور یابد. همچنین اخیراً در یک پروژه تئاتر در تماشاخانه ایرانشهر بهعنوان مشاور کارگردان مشغول به کار بودم که آخرین اجرای آن ۱۱ شهریورماه ۱۴۰۱ بود.»
تمدید کنسرت «همراه با خاطرهها» در تالار وحدت
ارکستر ملی ایران به رهبری مجید انتظامی در دهه اول مهر ماه و به مناسبت هفته دفاع مقدس روی صحنه میرود و با استقبال مخاطبان از ۴ شب رویداد موسیقایی «همراه با خاطرهها»، این اجرا برای یک شب دیگر تمدید شد. پیش از این قرار بود «همراه با خاطره ها» در روزهای ۶ تا ۸ مهر ماه به صحنه رود که با اتمام بلیتهای اجرا، این رویداد برای روزهای نهم و سپس دهم مهرماه نیز تمدید شد. گروه کر بنیاد رودکی به رهبری رازمیک اوحانیان، ارکستر ملی ایران را در این اجراها همراهی میکند. در این رویداد خاطره انگیزترین آثار مجید انتظامی نواخته میشود./ روابط عمومی کنسرت
انتشار کتاب «زیر درختچه یاسمن»
کتاب «زیر درختچه یاسمن» اثر میا کوتو با ترجمه مهدی غبرایی در ۱۵۸ صفحه و با قیمت ۷۸ هزار تومان به همت نشر افق منتشر و روانه بازار شد. آنچه در آثار کوتو جلبتوجه میکند این است که خواننده باید نیت خود را از خواندن با نویسنده سازگار کند. کتابهای کوتو مثل سفر با جریان رودی کندآهنگ و پرپیچوخم هستند. این رود سیلابی و خروشان نمیشود، چون هر جنبه روایت خود داستانی است با شروع، میانه و پایان. /ایلنا
«شراره» به تالار سایه میرود
«شراره» عنوان یکی از تازهترین آثار نمایشی تئاتر شهر به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی خاتمی است که همزمان با هفته دفاع مقدس در تالار سایه این مجموعه روی صحنه خواهد رفت. محمدمهدی خاتمی درباره این نمایش نوشته است: «این اثر نمایشی روایتگر داستان زنی است که در روزهای آغازین جنگ نامزد خود را از دست میدهد و در طول سالیان سال با خاطرات او زندگی میکند.... بر همین اساس نمایش چند مقطع از زندگی این زن را به صورت رئالیستی به تصویر میکشد. دراین نمایش نسرین نکیسا، تکتم اخجوانی، امینا خاتمی، مرجان علوی، مجتبی زادفر، سعید توکلی، امیر احسان امیریپور و غلامرضا عارفنژاد به عنوان بازیگر و اتابک نادری به عنوان مشاور کارگردان حضور دارند./مهر
رونمایی از اشعار آیینی ملکالشعرای بهار
اشعار آیینی ملکالشعرای بهار شاعر پرآوازه ایرانی که توسط نشر سلمان پاک روانه بازار نشر شده است، به همت اندیشگاه فرهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران 31 شهریورماه (ساعت 10) در محل اندیشگاه فرهنگی این سازمان رونمایی میشود. در این مراسم که با حضور جمعی از ادیبان و فرهیختگان برگزار میشود، ویژگیهای اشعار ملکالشعرای بهار و اشعار آیینی او توسط سیدعلی موسوی گرمارودی، محمدرضا سنگری، احمد نادمی و مصطفی فاطمیان مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت. /روابط عمومی خبر