رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و نیروی پدافند هوایی ارتش:
باید قوی شویم تا جنگ نشود و تهدید دشمن تمام شود
حضرت آیتالله خامنهای فرمانده کل قوا صبح دیروز (شنبه) در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و نیروی پدافند هوایی ارتش، واقعه ۱۹ بهمن سال ۱۳۵۷ را نتیجه اطمینان امام خمینی(ره) و مبارزان به وعده الهی دانستند و گفتند: اگر تفکر تخلفناپذیر بودن وعده الهی در جامعه حاکم شود و مسئولان هوشیارانه عمل کنند، تهدیدها به فرصت تبدیل خواهد شد و تحریم میتواند عامل نجات کشور از وابستگی به نفت و حل بسیاری از مشکلات شود.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی دراین دیدار که در چهل و یکمین سالروز بیعت تاریخی همافران نیروی هوایی با امام خمینی(ره) در ۱۹ بهمن ۵۷ برگزار شد، این واقعه را یک حادثه فراموش نشدنی و اعجاب برانگیز و دارای درسها و عبرتهایی خواندند و افزودند: در دوران رژیم گذشته، نیروی هوایی ارتش یکی از نزدیکترین نیروها به مرکز قدرت و امریکا بود اما رژیم طاغوت، ضربه را از همین نیرو خورد که هیچگاه تصور آن را نمیکرد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: براساس آیات قرآنی، خداوند از جایی بهدشمن ضربه میزند که هیچگاه انتظار آن را ندارد و مؤمنین نیز از ناحیهای تقویت و حمایت میشوند که انتظار آن را نداشتهاند که در فرهنگ دینی، «رزق لا یحتَسَب» یا همان رزقی که در محاسبات مادی جایی نداشته است، نامیده میشود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به آیات قرآنی که صراحتاً و مؤکداً از نصرت یاریکنندگان دین خدا یاد شده است، افزودند: باید به این وعدههای الهی اطمینان داشت و با امید به آینده به حرکت رو بهجلو با قدرت ادامه داد.
حضرت آیتالله خامنه ای تأکید کردند: اگر چنین تفکر و روحیهای درهر مجموعه و جامعه ایمانی حاکم شود، افراد آن مجموعه با عزم راسخ، تهدیدها را به فرصت تبدیل خواهند کرد. همانگونه که نیروی هوایی باوجود تحریمهای امریکا، اکنون علاوه بر تعمیر و بازسازی جنگندهها و هواپیماها، طراحی و ساخت جنگنده را نیز انجام داده است. ایشان رمز موفقیت و پیشرفت نیروی هوایی را تبدیل تهدید به فرصت، قطع امید از بیگانگان و تکیه بر تواناییها و ظرفیتهای داخلی برشمردند و افزودند: این موضوع قابل تعمیم به کل کشور است و میتوان باوجود تحریمها که یک حرکت جنایتکارانه است، برای کشور فرصت های زیادی را بهوجود آورد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر مسئولان هوشیارانه عمل کنند میتوان با استفاده از شرایط تحریم، اقتصاد کشور را از وابستگی به نفت که عامل مهم بسیاری از مشکلات است، نجات داد. حضرت آیتالله خامنهای گفتند: البته برخی افراد با هوش در داخل هیأت حاکمه امریکا متوجه این موضوع هستند و گفتهاند نباید بگذاریم ایران اقتصاد بدون نفت را تجربه کند و به همین دلیل باید مسیری را باز بگذاریم تا اقتصاد ایران بهکلی از پول نفت جدا نشود که مسئولان بخصوص مسئولان اقتصادی باید دراین خصوص هوشیار باشند.
ایشان با اشاره به پیچیدهتر شدن ابزارها و شیوههای دشمنان خاطرنشان کردند: در مقابل، شیوهها و روشهای جمهوری اسلامی نیز پیچیدهتر از گذشته شده است بهگونهای که اکنون در بخشهای گوناگون کشور، روشها و کارهای کاملاً منطقی، پیچیده و پیش روندهای در جریان است که تأمینکننده عمق راهبردی کشور است و دشمن را زمینگیر کرده است. ایشان با تأکید بر لزوم قوی شدن کشور در همه جهات بویژه در زمینه دفاعی گفتند: ما بهدنبال تهدید هیچ کشور و ملتی نیستیم بلکه بهدنبال حفظ امنیت کشور و جلوگیری از تهدید هستیم.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ضعیف بودن، دشمن را تشویق به اقدام خواهد کرد، افزودند: برای آنکه جنگ نشود و برای آنکه تهدید تمام شود، باید قوی شد.
حضرت آیت الله خامنه ای، نیروهای مسلح بویژه نیروی هوایی ارتش، نیروی هوافضای سپاه و سازمان صنایع دفاع را به تلاش برای تقویت بنیه دفاعی در ابعاد مختلف، دقت در پیش بردن کارهای مهم و حداکثر استفاده از ظرفیتها و استعدادها توصیه کردند و گفتند: اگر رؤسای قبلی امریکا مسیر شیطانی این رژیم را در زیر پوشش هایی دنبال میکردند، امروز انحراف، جنگافروزی، فتنهسازی و طمع امریکاییها به داشتههای دیگران، علنی و بدون پوشش است و این مسیر باطل دشمنان ملت ایران قطعاً محکوم به شکست است.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، امیر سرتیپ نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان گزارشی از پیشرفت برنامههای این نیرو در ابعاد «ارتقای توان رزم»، «پشتیبانی، فنی و قطعهسازی» و «پویایی سازمان و ارتقای کیفیت نیروی انسانی» گفت: طراحی و ساخت پهپاد، مهمات هوشمند و هواپیمای با سرنشین، تعمیرات موتور و قطعات هواپیما، کمک به مناطق سیلزده از طریق پرواز هواپیماهای ترابری و راهاندازی آمبولانس هوایی کشور با تجهیز یک هواپیما به امکانات پیشرفته پزشکی از جمله فعالیتهای نیروی هوایی بوده است.
تحلیلهای امریکایی از حمله موشکی ایران به عینالاسد
هشداری برای تعطیلی پایگاههای امریکایی در منطقه
گروه سیاسی/ حدود یک ماه پساز حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد امریکا در واکنش به اقدام تروریستی امریکا و شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و یارانش تحلیلگران و مراکز تحقیقاتی امریکا در ارزیابی خود آن را هشداری برای تعطیلی پایگاههای امریکایی در منطقه و نشان برتری فناوری موشکی ایران در برابر فناوری دفاعی امریکا ارزیابی کردند. یک تحلیلگر امریکایی با اشاره به حمله موشکی تلافی جویانه ایران علیه پایگاه نظامی امریکا گفت: تصور میکنم کشوری که توانست ایده برتری فناوری و دفاع موشکی امریکا را خرد کند، ایران است.
«جیمز کری» حمله ایران به پایگاه عینالاسد را مایه شرمساری امریکا دانست و افزود: فکر میکنم امریکا خوش شانس بوده که این یک عملیات محدود نظامی بوده است زیرا این همان چیزی بود که آنها انتظار داشتند. هیچ راهی وجود نداشت که ایران بهدنبال تلافی ترور سردار سلیمانی نباشد، آن هم در شرایطی که مشاوران نظامی ترامپ به وی گزینه حمله به کاروان سردار را در فرودگاه بغداد ارائه کردند. در حالی که ایالات متحده احتمالاً فکر کرده است که این اقدام آنها را امن کرده است ولی من فکر نمیکنم که ترامپ نقش سردار سلیمانی، ابومهدی المهندس و سایر نیروهای حشد شعبی عراق در شکست داعش را به حساب آورده باشد.
این تحلیلگر امریکایی در گفتوگو با ایلنا، ضمن اشاره به حمله موشکی 8 ژانویه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه یک پایگاه نظامی امریکا در عراق به تلافی ترور سردار قاسم سلیمانی و همراهانش گفت: سامانه دفاع موشکی امریکا یک شوخی و یک فریب کامل است. ما مطالعاتی داریم که از نخستین جنگ خلیج فارس آغاز شده و این مطالعات نشان میدهد که اکثر سامانههای دفاع موشکی پاتریوت امریکا در رهگیری موشکهای اسکاد عراق ناکام بوده است. با این حال، امریکا همچنان به فروش این سامانهها به متحدانش ادامه میدهد، با این تضمین که این سامانهها قادر به متوقف کردن اکثر تهدیدات وارده هستند.
او در این باره افزود: همانطور که گفته شد، تصور میکنم کشوری که توانست ایده برتری فناوری و دفاع موشکی امریکا را خُرد کند، ایران است. تاکنون سامانههای دفاع موشکی امریکا بیشتر متکی به متحدان بوده و توسط خود امریکا برای یک مدت زمان مشخص استفاده نشده بود. فناوری امریکایی، خواه رادار، سامانه دفاع موشکی یا تسلیحات خودکار که روی کشتیها نصب شده است، توانایی و کارآیی لازم برای جنگ علیه ایران را ندارد. در حالی که شاید صدام تنها چند موشک اسکاد به سوی نظامیان امریکایی شلیک کرد، پدافندهای منطقهای و دریایی امریکا برای مقابله با این حجم از موشکهای پیشرفته آمادگی نداشته و ایران میتواند بهطور همزمان تعداد زیادی از این موشکها را شلیک کند. سامانههای دفاع موشکی امریکا برای یک جنگ زمینی ساخته شده است که برای مقابله با هرگونه جنگ احتمالی در اروپا است. این سامانهها هنوز متکی به عقاید قدیمی مثل مهار جنگندههای شوروی سابق و جنگیدن برای دستیابی به برتری هوایی در جهانی است که امریکا تصور میکند تنها نیروی واقعی است.
جیمز کری در پاسخ به این سؤال که با وجود کشته و زخمی شدن نظامیان امریکایی چرا ترامپ سعی کرد تا اهمیت این حملات را کم جلوه دهد و از واکنش خودداری کرد، گفت: تصور میکنم این مسأله ساده است که ایده یک جنگ بزرگتر در خاورمیانه به شدت نامطلوب است تا جایی که خود ترامپ برای پایان دادن به دخالت امریکا در منطقه تلاش کرده است. من قاطعانه فکر میکنم که ترامپ خواستار یک پیروزی تبلیغاتی بزرگ است چرا که با انتخاباتی روبهرو است که ممکن است در مقابل یک نامزد چپگرای واقعی باشد، کسی که میتواند وعدههای توخالی ضد جنگ و ضد جهانیسازی وی را به چالش بکشد. کسی بهدنبال یک جنگ بزرگ مثل جنگ احتمالی با ایران نیست، این اقدامات تنها میتواند رأی دهندگانی را که از ترامپ و جمهوریخواهان حمایت میکنند، با خود همراه کند، کسانی که ترامپ را میپرستیدند یا صهیونیستهای تندرو یا مسیحیان را. اکثریت طبقه متوسط امریکا مخالف جنگ با ایران هستند، آنها شاید در خیابان تظاهرات نکنند ولی حاضر به ثبتنام برای اعزام به خاورمیانه نیستند. بنابر این تصور میکنم این ایده که به ما گفته شود «همه چیز خوب است»، با هدف جلوگیری از هرگونه جنگ طولانیتر است، با توجه به اینکه ترامپ درک کرده است که چه کاری انجام داده است و این اقدام تا چه حد موجب تشدید احساسات ضد امریکایی در عراق شده است.
در عین حال به گزارش ایسنا بهنقل از شبکه امریکایی الحره، مرکز پژوهشهای استراتژیک و بینالمللیامریکا(سیاسآیاس) در گزارشی اعلام کرد که ایران قدرت موشکی خود را گسترش داده و دقت این موشکها بیشتر شده است و چه بسا ایران قدرت آن را داشته باشد که فعالیت تمام پایگاههای امریکا در منطقه را تعطیل کند.
«ایان ویلیامز» نویسنده این گزارش با اذعان به اینکه حمله ایران به پایگاه عینالاسد نشان دهنده قدرت موشکهای ایران در مختل کردن عملیات نظامی امریکا و همپیمانان آن در خاورمیانه است، افزود: سپاه پاسداران ایران تقریباً 20 موشک به سوی پایگاه «عینالاسد» در الانبار و «حریر» در اربیل کردستان شلیک کرد، در زمان حمله ایران بیشتر نظامیان امریکایی در عین الاسد که 1500 نفر بودند با دریافت هشدار از فرماندهان خود به داخل پناهگاهها رفته بودند. وزارت دفاع امریکا در ابتدا اعلام کرد که این حمله تلفاتی بهدنبال نداشت و تنها خسارتهای ناچیزی به پایگاه وارد شده است اما بعد از آن اعلام کرد که 34 نظامی ارتش امریکا دچار ضربات مغزی شدهاند.
این گزارش افزود: از همان ابتدا نیروهای امریکایی آسیب دیده بودند و 64 نفر از آنها از پایگاه عینالاسد به مراکز پزشکی انتقال داده شدند زیرا ضربات مغزی به آنها وارد شده بود و این آمار به مرور زمان افزایش یافت و اکنون نیز ممکن است افزایش یابد زیرا چنین آسیبهایی فوراً مشخص نمیشوند.
در این گزارش آمده است: دقت موشکهایی که پایگاه عینالاسد را هدف قرار دادند در مقیاس معروف به «خطای دایرهای احتمالی» که برای اندازهگیری دقت موشکها در هدف قرار دادن مواضع نظامی از آن استفاده میشود، رتبه بالایی بهدست آورده است و این مسأله نشان میدهد که تهران توانایی آن را دارد که فعالیت پایگاههای امریکا در منطقه را متوقف کند. دو نفر از خلبانان امریکایی که در عینالاسد بودند به خبرنگاران گفتهاند که یکی از کلاهکهای جنگی ایرانی محل استراحت نظامیان را هدف قرار داد که این مکان در نزدیکی اتاق روشن کردن پهپادها قرار دارد و خلبانان در آن لحظه مجبور شدند در اتاقهای زیرزمینی پناه ببرند.
نویسنده افزوده: این حملات نشان دهنده میزان خطری است که پیشرفت موشکی ایران برای نیروهای امریکایی ایجاد کرده است و امریکا باید اقدامات لازم برای تقویت امنیت نیروهای خود و کاهش آسیبپذیری آنها در برابر حمالات هوایی را اتخاذ و قدرت پناهگاههای خود برای مقابله با موشکهای بالستیک را تقویت کند.
آیینهای اربعین شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی تشریح شد
سخنگوی سپاه پاسداران آیینهای گرامیداشت اربعین سردار سرافراز شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت را تشریح کرد و گفت: مراسم چهلم شهادت سردار سلیمانی در تهران ۲۴ بهمن، در کرمان ۲۷ بهمن و سایر استانهای کشور بین ۲۴ الی ۲۷ بهمنماه برگزار میشود.
بهگزارش ایلنا، در آستانه فرا رسیدن اربعین شهادت سردار سرافراز و پرافتخار سپاه اسلام سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی و دیگر شهدای مقاومت در جنایت تروریستی رژیم متجاوز امریکا در بغداد، سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه آیینهای گرامیداشت این عزیزان را اعلام کرد.
سخنگوی سپاه، تلاقی ۲۲ بهمن با ایام چهلم شهید حاج قاسم سلیمانی را معنادار و الهامبخش و بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب زمینهساز انگیزه مضاعف مردم برای حضور عظیم در راهپیمایی دشمن شکن ۲۲ بهمن و جشن پیروزی انقلاب اسلامی توصیف کرد.
شریف اظهار داشت: ملت شریف و قدرشناس ایران اسلامی علاوه بر تکریم و تجلیل از شخصیت و نقش آفرینیهای ماندگار، امنیتآفرین و درسآموز سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در راهپیمایی حماسی و بزرگ ۲۲ بهمن ماه ۹۸ در آیینهای ویژه چهلمین روز شهادت آن سردار آسمانی و پرافتخار در تهران و سایر شهرهای کشور شرکت و یاد، خاطره و آرمانهای بلند وی را گرامی خواهند داشت.
وی افزود: براساس برنامهریزیها و هماهنگیهای بهعمل آمده مراسم چهلم شهید قاسم سلیمانی و همراهان شهیدش در تهران در روز پنجشنبه ۲۴ بهمن ماه پس از نماز مغرب و عشاء با حضور اقشار و آحاد مختلف مردم در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار میشود.
سخنگوی سپاه پاسداران همچنین درخصوص برگزاری مراسم مشابه در کرمان و دیگر شهرهای کشور گفت: مراسم ویژه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همراهان در کرمان در روز ۲۷ بهمن ماه و در سایر مراکز استانها و شهرهای کشور نیز بین ۲۴ تا ۲۷ بهمن ماه متناسب با شرایط و برنامهریزیهای استانی برگزار خواهد شد.
سخنگوی سپاه تأکید کرد: به فضل الهی مردم بصیر، انقلابی و قدرشناس ایران اسلامی با حضور پرشکوه و اجتماع عظیم در راهپیمایی ۲۲ بهمن و اربعین سردار سلیمانی و همچنین حضور در آیینهای گرامیداشت آن شخصیت ارجمند و تربیت یافته در مکتب انقلاب اسلامی و ولایت فقیه، باردیگرعزم و اراده راسخ خود در پایبندی به ارزشها و آرمانهای انقلاب و تداوم راه شهیدان انقلاب، دفاع مقدس و مدافعان حرم و پاسداری از خط مقاومت را به رخ جهانیان خواهند کشید.
جزئیات جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا
در چهل و ششمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی روند اصلاحات ساختاری بودجه بررسی شد. این جلسه دیروز با حضور سران قوا، معاون اول رئیس جمهوری، وزرای ذیربط، دادستان کل کشور و معاون اول قوه قضائیه برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ، در جلسه یاد شده درباره چگونگی هماهنگی بین قوا برای انجام بهینه امر نظارت بهنحوی که موجب افزایش کارآمدی و سرعت جریان امور دستگاههای اجرایی شود، تصمیمگیری و مقرر شد ظرف سه ماه آتی طرح پیشنهادی تهیه و به تصویب شورای عالی رسانده شود. همچنین در این جلسه گزارشی از روند واگذاریهای بنگاههای متعلق بهصندوقهای بازنشستگی و تأمین اجتماعی و مشکلات اجرایی آن توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جلسه ارائه شد.
اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی بر ادامه روند واگذاریها با رعایت کامل منافع ذینفعان و بهکارگیری بهینه سرمایهها و منابع موجود در جهت اهداف و مأموریتهای این صندوقها تأکید کردند. در ابتدای این جلسه اعضا ضمن تبریک دهه مبارک فجر به ملت ایران خواستار حضور همه آحاد ملت و ایرانیان در مراسم راهپیمایی روز ۲۲ بهمن ماه بهعنوان نماد وحدت و انسجام ملی و مشارکت عمومی در مقابله با جنگ تحمیلی اقتصادی از سوی دولت امریکا شدند.
رئیس ستاد انتخابات کشور:
نماینده مالی نامزدها باید معرفی شوند
رئیس ستاد انتخابات و معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به ابلاغ قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی توسط رئیس جمهوری درباره اقدامات وزارت کشور پیرامون اجرای این قانون گفت: ما هم قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی را به استانها و ستاد انتخابات سراسر کشور ابلاغ کردیم تا بخشی از این قانون که میتوان، در این دوره اجرایی کرد صورت گیرد.
این اقدام عمدتاً ناظر بر این است که خود نامزدها حسابی را باز کنند و آن را به فرمانداریهای ما اعلام کنند و این شماره در سامانه جامع انتخابات ثبت خواهد شد.
بهگزارش ایسنا، جمال عرف با بیان اینکه نماینده مالی نامزدها باید معرفی شوند و پساز آن فرمانداران و بخشداران در حوزههای انتخابیه در بخشی از ماده ۵۷ که تغییراتی روی آن انجام شده است به آن عمل کنند، افزود: با توجه به اینکه هنوز نامزدهای انتخابات نهایی نشدند و تبلیغاتشان شروع نشده اجرای این قانون منوط به آغاز روند انتخابات است.
آیتالله رئیسی در دیدار با وزرای دادگستری و معاونین حقوقی ادوار:
بازنگری در مجازات حبس، دستور کار جدی قوه قضائیه است
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه «قانون»، ابزار قاضی است و باید در قوانین مربوط به حبس بازنگاه جدی شود، گفت: به دنبال ایجاد تعادل در این موضوع هستیم و بازنگاه درباره حبس در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفته است. به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، اعضای «کمیسیون وزرای دادگستری و معاونان پارلمانی و حقوقی ادوار» شامگاه دوشنبه ۱۴ بهمن با آیتالله سید ابراهیم رئیسی دیدار کردند.
رئیسی در این دیدار با بیان اینکه اگر روی «محوریت قانون» توافق نکنیم کار سخت میشود، تأکید کرد: باید همه جریانات، توافق کنند که کشور در همه حوزهها بر اساس «قانون» پیش برود و همه حقوق را رعایت کنند. البته این به منزله آن نیست که قانون در همه جا کامل است بلکه منظور این است که «قانون ناقص» بهتر از بیقانونی و «رفتار سلیقهای» است.
رئیس قوه قضائیه یکی از دستور کارهای ضروری مجلس یازدهم را بازنگری در برخی مواد آیین دادرسی عنوان کرده و افزود: در بازنگری قوانین، حبس باید مربوط به جرایمی باشد که واقعاً به این مجازات نیاز است در غیراین صورت لازم است از مجازاتهای بازدارنده دیگر غیر از حبس استفاده کنیم. در ابتدای این دیدار اعضای کمیسیون به بیان نقطه نظرات خود در رابطه با دستگاه قضایی کشور پرداخته و با استقبال از تأکید قوه قضائیه بر «قانونگرایی و حاکمیت نگاه حقوقی»، نسبت به تحولات قوه قضائیه در دوره اخیر ابراز خوشبینی کردند.
جوزپ بورل: برای زنده ماندن برجام
ایران باید از منافع آن بهرهمند شود
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد که دیپلماسی بدون پشتوانه عمل و اقدام راه به جایی نخواهد برد. بهگزارش ایرنا، جوزپ بورل طی یادداشتی در نشریه امریکایی پروجکت سیندیکیت پیرامون توافق هستهای با ایران گفت: «اگر بخواهیم برجام زنده بماند، باید اطمینان حاصل کنیم که ایران در ازای بازگشت به اجرای کامل این توافق، از مزایای آن برخوردار شود.»
بورل هفته گذشته در صدر هیأتی به ایران سفر و با رئیس جمهوری و وزیرامورخارجه درخصوص برجام گفتوگو کرده بود. او در بازگشت از تهران تأکید کرد که نخستین هدف، باید حفاظت از توافق هستهای ایران باشد. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بعد از سفر به ایران، روز جمعه گذشته در واشنگتن با مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا دیدار و حول مسأله برجام گفتوگو کرد.
ادامـــــه از صفحه اول
ابزارهای نوین قدرت در عرصه بینالملل
اگر یک نظام سیاسی میکوشد جلوی فشار نظامی یا اقتصادی و تحریمهای کشورهای متخاصمی چون امریکا ایستادگی کند، منبع قدرت آن باید مردم باشد؛ یعنی مردم پشتیبان و تأییدکننده یک نظام سیاسی باشند و به آن مشروعیت مردمی ببخشند.
اتفاقاً یکی از دستاوردهای دولت کنونی جمهوری اسلامی این بود که در دو انتخابات، مردم بهصورت جدی وارد صحنه شدند و رأی بالایی دادند و این حضور گسترده اعتبار زیادی به دولت داد. یا در زمانی که فشارهای حداکثری ناشی از تحریمها و تروریسم اقتصادی امریکا و فشارهای منطقهای بر ایران وارد شد، این حمایت در حضور عظیم مردم در تشییع جنازه شهید سلیمانی بازتاب یافت.
رویدادی که طیفهای سیاسی مختلفی در آن حضور یافتند و این وحدت ملی و جلوه مشروعیت سیاسی باعث شد که کشورهای مخالف جمهوری اسلامی چون امریکا و عربستان و رژیم اسرائیل شگفت زده شوند. این چنین بود که قدرت نفوذ ایران به موازات اقدام تلافی جویانه نظامی علیه پایگاه امریکایی «عین الاسد» تأثیرگذار بود.
بیتردید افزایش توان و تقویت کنشگری کشورها در عرصه بینالملل ممکن نیست مگر آنکه کشور، تقویت همه مؤلفههای قدرت را در دستور کار خود قرار دهد که نتیجه مستقیم آن، افزایش توان چانه زنی و بازیگری در عرصه بینالملل است.