پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت ایام حج:
مصلحت الزامی امت اسلامی وحدت است
رفتار دولت نژادپرست امریکا را محکوم و از حرکت مردم حمایت میکنیم
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی بهمناسبت ایام حج با تأکید بر وحدت امت اسلامی در برابر امریکای متجاوز و رژیم صهیونیستی و همچنین لزوم اهتمام به «کمک به فلسطین مظلوم، دلسوزی برای پیکر مجروح یمن و دغدغه مسلمانان زیر ستم در هر نقطه جهان»، سران برخی کشورهای اسلامی را که برای سود شخصی چند روزه با رژیم غاصب صهیونیستی دست دوستی میدهند به پرهیز از این رفتار ذلتبار نصیحت و درخصوص حضور امریکا در منطقه و حوادث جاری در امریکا خاطرنشان کردند: حضور امریکا در غرب آسیا را به زیان ملتهای این منطقه و موجب ناامنی و ویرانی و عقبماندگی کشورها میدانیم. در قضایای کنونی امریکا و حرکت ضد تبعیض نژادی در آن هم، موضع قاطع ما جانبداری از مردم و محکوم کردن رفتار قساوتآمیز دولت نژادپرست آن کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسماللهالرحمنالرحیم
والحمدلله رب العالمین و صلیالله علی محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین
و من تَبِعَهُم باِحسانٍ الی یوم الدین
موسم حج که همواره موسم احساس عزت و عظمت و شکفتگی جهان اسلام بود، امسال دستخوش اندوه و حسرت مؤمنان و مبتلا به احساس فراق و ناکامی مشتاقان است. دلها از غربت کعبه احساس غربت میکند و لبّیک جداماندگان با اشک و آه درهم میآمیزد.
این محرومیت، کوتهمدت است و به حول و قوه الهی دیر نخواهد پائید، لکن درس آن که قدردانستن نعمت بزرگ حج است باید ماندگار شود و ما را از غفلت برهاند. رمز عظمت و قدرت امت اسلام در جمع فراگیر و متنوع مؤمنان در حریم کعبه و حرم پیامبر صلیالله علیه و آله و ائمه بقیع علیهمالسلام را امسال باید بیش از همیشه حس کنیم و در آن بیندیشیم.
حج، فریضهای بیمانند است؛ گل صد برگ در میان فرائض اسلامی است؛ گویی همه جوانب مهم فردی و اجتماعی، و زمینی و آسمانی، و تاریخی و جهانی دین، قرار است در آن مرور شود.
معنویت در آن هست، ولی بدون انزوا و گوشهنشینی و خلوتگزینی. اجتماع در آن هست، ولی به دور از درگیری و بدگویی و بدخواهی. از سویی حظ روحی از مناجات و ابتهال و ذکر الهی، و از سوی دیگر پیوند اُنس و ارتباط مردمی.
حاجی با یک چشم پیوند دیرین خود با تاریخ، با ابراهیم و اسماعیل و هاجر، با رسول خدا در هنگام ورود پیروزمندانه به مسجدالحرام، و با خیل مؤمنان صدر اول را مینگرد، و با چشمی دیگر انبوه مؤمنان همروزگار خود را که هر کدام میتوانند دستی برای همیاری و اعتصام جمعی به حبلالله باشند.
تدبر و اندیشیدن در پدیده حج، حجگزار را به این باور قطعی میرساند که بسیاری از آرمانها و آرزوهای دین برای بشریت، بدون همافزایی و همدلی و همکاری مجموعه دینداران، به بار نمینشیند، و با پیدایش این همدلی و همکاری، کید معاندان و دشمنان، مشکل مهمی بر سر این راه پدید نمیآورد.
حج، رزمایش قدرت در برابر مستکبرانی است که کانون فساد و ظلم و ضعیفکشی و غارتگریاند و امروز جسم و جان امت اسلامی از ستمگری و خباثت آنان آزرده و خونآلود است. حج، نمایش تواناییهای سخت و نرم امت است.
این، طبیعت حج و روح حج و بخشی از مهمترین هدفهای حج است، این همان است که امام راحل خمینی کبیر، آن را حج ابراهیمی نامید، و این همان است که اگر متولیان امر حج که خود را خادم حرمین مینامند، صادقانه به آن گردن نهند و به جای خشنودی دولت امریکا، رضای الهی را برگزینند، میتواند مشکلات بزرگی از جهان اسلام را حل کند.
امروز مانند همیشه ــ و بیش از همیشه ــ مصلحتِ الزامی امت اسلامی، در وحدت است؛ وحدتی که ید واحده در برابر تهدیدها و دشمنیها پدید آورد و بر سر شیطان مجسّم، امریکای متجاوز و غدّار و سگ زنجیریش رژیم صهیونیستی، رعدآسا فریاد کشد و در برابر زورگوییها شجاعانه سینه سپر کند.
این معنی فرمان الهی است که فرمود: وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِالله جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا..
قرآن حکیم، امت اسلامی را در چارچوب أَشِدَّاءُ عَلَی الْکفَّارِ رُحَمَاءُ بَینَهُمْ معرفی میکند، و از او وظیفه: وَلَا تَرْکنُوا إِلَی الَّذِینَ ظَلَمُوا، وَلَن یجْعَلَالله لِلْکافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا، فَقَاتِلُوا أَئِمَّةَ الْکفْرِ و لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّی وَعَدُوَّکمْ أَوْلِیاءَ را میطلبد، و برای اینکه دشمن را مشخص کند، حکم: لا ینْهَاکمُالله عَنِ الَّذِینَ لَمْ یقَاتِلُوکمْ فِیالدین وَلَمْ یخْرِجُوکم مِّن دِیارِکمْ.. صادر میفرماید.
این فرمانهای مهم و سرنوشتساز هرگز نباید از منظومه فکری و ارزشی ما مسلمانان جدامانده و بهدست فراموشی سپرده شود.
امروز بیش از همیشه زمینه این تحول اساسی در دسترس امّت و نخبگان دلسوز و صلاحاندیش آن است. امروز بیداری اسلامی به معنی توجه نخبگان و جوانان مسلمان به داراییهای معرفتی و معنوی خود یک حقیقت انکارنشدنی است. امروز لیبرالیسم و کمونیسم که در صد سال پیش و پنجاه سال پیش برجستهترین ارمغانهای تمدن غرب شمرده میشد، بهکلی از جلوه افتاده و عیوب درمانناپذیر آنها آشکار شده است. نظام مبتنی بر آن فروپاشید و نظام مبتنی بر این دیگری هم درگیر بحرانهای عمیق و در شُرُف فروپاشی است.
امروز نه فقط الگوی فرهنگی غرب ــ که از آغاز هم با وقاحت و رسوایی پا به میدان گذاشت ــ بلکه حتی الگوی سیاسی و اقتصادی آن یعنی دموکراسی پولمحور و سرمایهداری طبقاتی و تبعیضآمیز، هم ناکارآمدی و فسادانگیزی خود را نشان داده است.
امروز کم نیستند نخبگانی در جهان اسلام که با گردن برافراشته و باافتخار و سربلندی، همه ادعاهای معرفتی و تمدنی غرب را به چالش میکشند و جایگزینهای اسلامی را با صراحت نشان میدهند. امروز حتی برخی متفکران غربی که پیش از این، لیبرالیسم را مغرورانه، پایان تاریخ معرفی میکردند، به ناچار آن ادعا را پس گرفته و به سرگردانی نظری و عملی خود اعتراف میکنند.
نگاهی به خیابانهای امریکا، به رفتار دولتمردان امریکا با مردم خود، به دره عمیق فاصله طبقاتی در آن کشور، به حقارت و بلاهت کسانی که برای مدیریت آن کشور انتخاب شدهاند، به تبعیضنژادی هولناک در آن، به قساوت مأمور موظف آن که یک غیرمجرم را در خیابان با خونسردی و در برابر چشم رهگذران با شکنجه به قتل میرساند، عمق بحران اخلاقی و اجتماعی تمدن غربی و اعوجاج و بطلان فلسفه سیاسی و اقتصادی آن را آشکار میکند.
رفتار امریکا با ملتهای ضعیف، نسخه بزرگشده رفتار آن پلیس است که زانوی خود را بر گردن یک سیاهپوست بیدفاع گذاشت و آن قدر فشرد تا جان داد.
دولتهای دیگر غربی هم هر یک به اندازه وُسع و امکان خود نمونههای دیگر از این وضعیت فاجعهبارند.
حج ابراهیمی پدیده شکوهمند اسلام در برابر این جاهلیت مدرن است؛ دعوت به اسلام و نمایش نمادین زیست جامعه اسلامی است. جامعهای که در آن همزیستی مؤمنان، در حرکتی پیوسته، بر گرد محور توحید، برترین نشانه است؛ دوری از تنازع و تعارض، دوری از تبعیض و امتیازات اشرافی، دوری از فساد و آلودگی، شرط لازم است؛ رمی شیطان و برائت از مشرکان و آمیختگی با فرودستان و کمک به مستمندان و برافراشتن شعائر اهل ایمان، در شمار وظایف اصلی است؛ و دست یافتن به منافع و مصالح عمومی همراه با یاد خدا و شکر او و بندگی او هدفهای میانی و نهایی است.
این تصویر اجمالی از جامعه اسلامی در آیینه حج ابراهیمی است، و مقایسه آن با واقعیت جوامع غربی پرادّعا، دل هر مسلمان با همت را لبریز از شوق به تلاش و مبارزه برای رسیدن به چنین جامعهای میسازد.
ما مردم ایران به هدایت و رهبری امام خمینی کبیر، با چنین شوقی قدم در راه گذاشتیم و موفق شدیم. ادعا نمیکنیم که توانستهایم آنچه را که میشناسیم و دوست میداریم یکسره تحقق بخشیم، ولی ادعا میکنیم که در این راه بسی پیش رفته و موانع بسیاری را از سر راه برداشتهایم. به برکت اعتماد به وعدههای قرآنی، گام ما استوار مانده است. بزرگترین شیطان راهزن و غدار این زمان یعنی رژیم امریکا نتوانسته است ما را بترساند یا مغلوب مکر و فریب خود کند، یا جلو پیشرفت مادی و معنوی ما را بگیرد.
ما همه ملتهای مسلمان را برادران خود میدانیم، و با غیرمسلمانانی که در جبهه معارض وارد نشدهاند با نیکی و عدالت رفتار میکنیم. غم و گرفتاری جوامع مسلمان را گرفتاری خود به شمار میآوریم و برای علاج آن تلاش میکنیم. کمک به فلسطین مظلوم، دلسوزی برای پیکر مجروح یمن و دغدغه مسلمانان زیر ستم در هر نقطه جهان را اهتمام همیشگی خود قرار میدهیم.
نصیحت به سران برخی کشورهای مسلمان را وظیفه میدانیم؛ دولتمردانی که به جای تکیه به برادر مسلمان خود، به آغوش دشمن پناه میبرند و برای سود شخصی چندروزه، تحقیر و زورگویی دشمن را تحمل میکنند و چوب حراج به عزت و استقلال ملت خود میزنند. آنان که بقای رژیم غاصب و ظالم صهیونیست را میپذیرند و پنهان و آشکار دست دوستی به آنان میدهند. اینان را نصیحت میکنیم و از پیامدهای تلخ این رفتار بر حذر میداریم.
حضور امریکا در منطقه غرب آسیا را به زیان ملتهای این منطقه و موجب ناامنی و ویرانی و عقبماندگی کشورها میدانیم. در قضایای کنونی امریکا و حرکت ضد تبعیض نژادی در آن هم، موضع قاطع ما جانبداری از مردم و محکوم کردن رفتار قساوتآمیز دولت نژادپرست آن کشور است.
در پایان با سلام و صلوات به حضرت بقیةالله ارواحنا فداه، یاد امام راحل را گرامی میدارم و به ارواح طیبه شهیدان درود میفرستم و حج ایمن و مقبول و مبارک را در آینده نزدیک برای امت اسلامی از خداوند متعال مسألت میکنم.
والسلام علی عباداللّه الصالحین
سید علی خامنهای
۷ مرداد ۱۳۹۹
در دومین روز رزمایش پیامبر اعظم ۱۴ سپاه پاسداران انجام شد
شلیک موشکهای بالستیک از اعماق زمین
در دومین روز از مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم(ص)-14 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیج فارس و غرب تنگه هرمز، هواپیماهای سوخو ۲۲ سپاه، اهداف از پیش تعیین شده در جزایر فارور را به وسیله بمبهای بالدار مورد هدف قرار داده و منهدم کردند.
به گزارش فارس، هجوم پهپادهای شاهد ۱۸۱، مهاجر و باور به سمت اهداف دشمن فرضی و انهدام مواضع از پیش تعیین شده در این مرحله از رزمایش با موفقیت به انجام رسید.
همچنین نیروهای هوافضای سپاه با بهکارگیری تاکتیکها و تجهیزات نوین، بخشی از توانمندیهای گسترده این نیرو، در مقابله با تهدیدات فرضی دشمن را به نمایش گذاشتند.
دستاورد مهم هوا فضای سپاه در این مرحله از رزمایش، شلیک موفق موشکهای بالستیک از اعماق زمین به صورت کاملاً استتار شده بود که این دستاورد مهم میتواند سازمانهای اطلاعاتی دشمن را در رویارویی احتمالی با چالشهای جدی روبهرو کند. سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه در حاشیه رزمایش گفت: برای اولین بار در دنیا شلیک موشکهای بالستیک از اعماق زمین انجام شده است. این پرتابها بدون داشتن سکو و تجهیزات مرسوم انجام شده است و موشکهای مدفون شده به یکباره زمین را میشکافند و اهداف خود را مورد اصابت قرار میدهند. سردار حاجیزاده با اشاره به تمرین جنگ مشترک هوافضای سپاه با نیروی دریایی در رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۴ گفت: سامانه و تجهیزاتی که در مجموعه نیروی هوافضای سپاه اعم از موشکی، پدافندی، پهپادی و دیگر امکانات قرار دارد، در کنار سایر تجهیزات سپاه در نیروهای دریایی و زمینی موجب ایجاد همافزایی و توان بازدارندگی در کنار سایر نیروهای مسلح میشود که ثمره آن امنیت کامل امروز ایران اسلامی است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه تأکید کرد: با مجموعه امکاناتی که امروز در اختیار داریم میتوانیم هرگونه هدف متخاصم را در هر نقطه از منطقه خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند مورد هدف قرار دهیم.
تمرین جنگ دو نیروی هوافضا و دریایی سپاه در کنار یکدیگر یکی از بخشهای مهم این رزمایش بود که با ایجاد سامانههای فرماندهی، کنترل مشترک، تلفیق تاکتیکها و شیوههای رزم دو نیرو، تقابلی غافلگیرکننده با دشمن را به نمایش گذاشتند. عملیات رزم موشکی موفق با شلیک دو فروند موشک زمین به زمین هرمز و فاتح و یک فروند موشک بالستیک به سمت اهداف معین، همچنین اجرای آتش پدافند هوایی نقطهای در این مرحله از رزمایش با موفقیت اجرا شد.عملیات موشکی سطح به سطح شناوری، ساحل به دریا، اجرای آتش سنگین توپخانه و ادوات، همچنین عملیات مین ریزی آفندی برای قطع خطوط مواصلاتی دشمن در دومین روز از رزمایش پیامبر اعظم -۱۴ به نمایش درآمد.
همچنین تصاویر منتشر شده از اجرای این عملیات توسط جنگندههای نیروی هوافضای سپاه نشان میدهد که «فیترها» با استفاده از بمبهای بالدار یاسین که پیشتر توسط وزارت دفاع توسعه یافته بود، اهداف خود را منهدم کردهاند.
بمب یاسین مردادماه سال گذشته توسط وزارت دفاع رونمایی شده بود و پیش از رونمایی رسمی آن هم، در آیین الحاق جنگندههای سوخو-۲۲ به ناوگان نیروی هوافضای سپاه در مردادماه ۱۳۹۷ به عنوان یکی از تسلیحات این جنگنده به نمایش درآمد. مزیت استفاده از این بمب که در زمره تسلیحات هواپایه دورایستا محسوب میشود، قابلیت اجرای عملیات خارج از رینگهای پدافندی دشمن است. به این معنا که جنگنده خودی بدون آنکه در معرض خطر اصابت توسط سامانههای پدافندی برد متوسط دشمن قرار بگیرد، قادر خواهد بود هدف خود را منهدم کند.سطوح کنترل پروازی تاشو (بال و بالک) که روی قسمت فوقانی این بمب نصب شده است، بمب را قادر خواهد ساخت تا به سمت هدف پروازی دقیق داشته باشد و مسیر خود را اصلاح کند.همچنین در تصاویر منتشر شده از رزمایش، یک موشک بالستیک جدید که پیش از این دیده نشده بود به نمایش درآمده است. این موشک سوخت جامد که به نظر میرسد از خانواده موشکهای فاتح باشد، از درون کپسول شلیک میشود که برای نخستین بار است بالستیکهای ایرانی از چنین لانچری استفاده میکنند.
در اولین روز رزمایش هم یگانهای مختلف سطحی، تکاوری، غواصی، موشکی و... سپاه انهدام و مقابله با ناو هواپیمابر امریکایی را تمرین کردند.در این تمرین یگانهای موشکی و شناورهای تندرو با اجرای آتش به وسیله راکتاندازها و موشکهای کروز و همچنین بالگردهای نیروی دریایی سپاه نیز با شلیک موشک کروز مقابله با ناو امریکایی را تمرین کردند. در بخش دیگری از این تمرین، غواصان و تکاوران دریایی نیروی دریایی سپاه نیز عملیات انهدام پل فرماندهی ناو را تمرین کردند.
خبرگزاری فارس همچنین خبر داده که نیروی هوافضای سپاه که پیش از این از پایش و رصد منطقه رزمایش پیامبر اعظم ۱۴ به وسیله ماهواره نورخبر داده بود، تصاویر تهیه شده توسط ماهواره نور را منتشر کرد.
براساس این تصاویر، ماهواره نور توانسته است یک تصویر سراسری و با رزولوشن بالا را به روش تصویربرداری موزاییکی از پایگاه امریکایی العدید در قطر که مرکز تجمع تروریستهای امریکایی است، تهیه کند. ماهواره نور نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران است که اردیبهشت ماه سال جاری توسط نیروی هوافضای سپاه به فضا پرتاب شد و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین با موفقیت تزریق شد.
امریکاییها به پناهگاه رفتند
همزمان با برگزاری رزمایش سپاه، از پرسنل نظامی دو پایگاه امریکا در منطقه (قطر و امارات) خواسته شد تا برای دقایقی پناه بگیرند.
به گزارش مهر، یک خبرنگار سیانان در گزارشی اعلام کرد پس از آنکه شاخصهای اطلاعاتی نشان دادند ایران اقدام به پرتاب یک فروند موشک بالستیک کرده و ممکن است به پایگاههای نظامی امریکا در منطقه- العدید (قطر) و الظفره (امارات) - اصابت کند، این دو پایگاه نیروی هوایی برای مدت کوتاهی به حالت آماده باش درآمدند و به پرسنل این دو پایگاه هوایی دستور داده شد که تا شنیده شدن صدای وضعیت سفید در پناهگاه یا ساختمانهای مستحکم بمانند. مقامهای دفاعی امریکا میگویند که اعلام وضعیت آمادهباش یک اقدام احتیاطی بوده است.
در هر حال هیچ موشکی به این منطقه نزدیک نشده است و این مقامها میگویند که در حال تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط در این باره هستند.
همچنین «ربکا رباریش»، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا اعلام کرد: «ما از رزمایش ایران و اقدام این کشور در حمله به ماکت یک شناور شبیه به یک ناو هواپیمابر غیرمتحرک آگاه هستیم. ما این نوع رفتارهای غیرمسئولانه و بیملاحظه ایران در مجاورت آبراههای شلوغ بینالمللی را زیرنظر داریم. ما بهدنبال درگیری نیستیم؛ اما آمادهایم از نیروها و منافع امریکا در برابر تهدیدهای دریایی در منطقه دفاع کنیم».
رئیسی: با هر روابط ناسالم درون مجموعه قضایی باید برخورد کرد
رئیس قوه قضائیه صبح دیروز با حضور در جلسه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، اجرای قانون و نظارت دقیق بر نظام اداری را نخستین و مهمترین وظیفه مدیران اجرایی عنوان کرد و گفت: شاخص موفقیت یک مدیر، عمل دقیق به قوانین و مقررات و برنتابیدن کوچکترین تخلف و تخطی از قانون است و مدیر موفق کسی است که فساد و تخلف را ضد ارزش میداند.
به گزارش میزان، آیتالله سید ابراهیم رئیسی با بیان اینکه هیچ دستگاه و مدیری از اجرای قانون مستثنی نیست، افزود: گاهی برخی مدیران اجرایی به احکام دیوان اعتراض دارند که میتوانند آن را از مسیر قانونی پیگیری کنند، ولی کسی حق ندارد به این بهانه در مقابل رأی مرجع صالح قضایی بایستد و باید با افراد مستنکف، طبق قانون و ضوابط برخورد شود.
رئیسی همچنین بر لزوم شفافیت عملکرد و برخورد با فساد درون مجموعه دیوان عدالت تأکید کرد و گفت: قلمی که در دست شماست کارها میکند، هرگونه روابط ناسالم درون مجموعه قضایی به اعتبار، تلاش و آرای صادره ضربه میزند و باید مضر تلقی شده و با آن برخورد کرد.
دومین نامه به قالیباف درباره انتخاب رئیس دیوان محاسبات
فرآیند انتخاب بذرپاش «مخدوش» است
گروه سیاسی/ محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس باز هم مخاطب نامهای بابت ریاست مهرداد بذرپاش بر دیوان محاسبات شد. نامهای که دیروز منتشر شد و نویسنده آن محمدحسین حسینزاده بحرینی، رئیس کمیسیون آییننامه داخلی مجلس است. یک روز قبل از آن الیاس نادران، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بود که در نامهای خطاب به رئیس مجلس معترض شد که فرآیند قانونی بررسی صلاحیت بذرپاش در مجلس برای ریاست دیوان محاسبات طی نشده است. از جمله مسائل مورد اشاره این نماینده تهران، عدم بررسی سوابق شغلی بذرپاش و همینطور عدم استعلام آنها از مراجع ذیصلاح بود. حالا حسینزاده بحرینی هم مانند نادران در نامهای که سایت «الف» آن را منتشر کرده، به فرآیند بررسی صلاحیت و انتخاب بذرپاش معترض شده.
نماینده مشهد توضیح داده که کمیسیون برنامه و بودجه برخلاف مصوبه کمیسیون آییننامه داخلی شرط «20 سال سابقه کار مدیریتی» را به «20 سال سابقه کار» تقلیل داده است. آن طور که بحرینی توضیح داده، کمیسیون آییننامه داخلی مجلس در جلسهای که روز 24 تیرماه تشکیل شده بود، بر اساس اختیار خود طبق تبصره 3 ماده 51 آییننامه داخلی مجلس، سابقه کار برای نامزدهای ریاست دیوان محاسبات را تحت عنوان «سابقه کار مدیریتی» به تصویب میرساند. بر اساس آییننامه داخلی مجلس، این مصوبه تنها توسط خود کمیسیون و یا استفساریه صحن مجلس قابل نسخ است. تبصره یادشده در آییننامه داخلی مجلس میگوید: «نحوه انتخاب نامزدهای ریاست و دادستان دیوان محاسبات در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات طبق آییننامهای است که توسط کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات تهیه میشود و به تصویب کمیسیون آییننامه داخلی مجلس میرسد.» بحرینی تأکید کرده که مصوبه کمیسیون آییننامه داخلی مجلس در همان روز 24 تیرماه به رئیس کمیسیون برنامه و بودجه ابلاغ شده است.
با این تفاسیر او نوشته که فرآیند انتخاب بذرپاش به عنوان رئیس دیوان محاسبات «مخدوش» و تخطی از آییننامه داخی مجلس برای آن «محرز» است.
وی در نامه خود از قالیباف خواسته است: «ضروری است رئیس محترم مجلس به استناد تبصره 2 ماده 96 قانون آییننامه داخلی، از رعایت آییننامه مزبور در فرآیند انتخاب رئیس دیوان محاسبات اطمینان حاصل نموده و نمایندگان محترم و افکار عمومی را مستدلاً از رعایت آن مطمئن فرمایند.» تبصره مورد اشاره در این بخش از نامه بحرینی به قالیباف میگوید: «اساسنامه سازمانها، نظام مالی و ساختار تشکیلات مربوط به مجلس شورای اسلامی به جز امور قانونگذاری و همچنین ضوابط اجرایی و دستورالعملها کلیه اختیارات موضوع این ماده به تصویب کمیسیون آییننامه داخلی مجلس خواهد رسید.»
ادامه از صفحه اول
فارغ از اینکه در سطح دولتها شاهد چه نوع خوانشی از این پیام باشیم، موضوع یاد شده در سطح ملتهای مسلمان دارای اهمیت بسزایی از نظر ابعاد فرهنگی و اجتماعی است.
نکته دوم اما فرصتی است برای حکام کشورهای اسلامی و ایجاد آرامش خاطر دوباره برای آنها. جمهوری اسلامی همواره بر این نکته تأکید داشته که نه تنها به هیچ بهانهای افزایش سطح تنش در جهان اسلام را به نفع کشورهای مسلمان نمیداند بلکه همواره آماده است که با ابتکار عمل و نقشآفرینی خود میان دولت های اسلامی وضعیت و مناسبات را در این حوزه کاهش دهد و با یک همکاری جمعی به سمت روابطی متعادل هدایت کند. تکرار این پیام و بازتاب عملی آن در سیاستهای جمهوری اسلامی، بسیاری از بهانهها را در سطح حکام اسلامی و عربی برای تأکید بر تنشهای دامنهدار با دخالت بازیگران جهان سلطه از بین میبرد و باعث کاهش مشروعیت برخی سیاستها و رویکردها میشود.
اما به عنوان نکته سوم میتوان به فرصتی که پیام رهبری برای میانجیگری در تنشهای موجود بین دولت های اسلامی به وجود میآورد اشاره داشت. هم اکنون کشورهایی نظیر عراق، عمان و قطر کم و بیش علاقه و عزم خود را برای شروع فرآیندی میانجیگرانه جهت کاهش تنشها بین قدرتهای جهان اسلام نشان دادهاند.
این میانجیگری برای عملیاتی شدن نیازمند چراغ سبز همه طرفهاست و با پیام اخیر رهبری، ایران به عنوان قطب مهمی از قدرت جهان اسلام و منطقه خاورمیانه در عالیترین سطح تصمیمگیری علاقه و موافقت ضمنی خود را برای برداشتن گامهایی در جهت تنشزدایی در این حوزه نشان میدهد.
چکیده بخش سیاسی پیام رهبر معظم انقلاب این است که جمهوری اسلامی ایران خواهان قوی شدن جهان اسلام بر پایه مناسبات درونی دولتها و ملتهاست و این ضرورتی است که دیر یا زود حکام مختلف کشورهای اسلامی باید به اهمیت آن
پی ببرند. خصوصاً اینکه در سالهای اخیر هر چه میزان نفوذ قدرتهای غربی در مناسبات بین دولتها در این حوزه بیشتر شده، اختلافات داخلی و در نهایت آسیبهای گاه غیر قابل جبران نیز به بدنه امت اسلامی در گوشه و کنار جهان اسلام نیز افزایش یافته است و همزمان از این برادرکشی هیچ بخشی از جهان اسلام منتفع نشده است.