روایت معاون اول رئیس جمهوری از هدفگذاریهای دولت در شرایط مختلف 7 سال گذشته
مدعیان نتوانستند حتی یک بشکه نفت بفروشند
گروه سیاسی| معاون اول رئیس جمهوری گفت: خیلیها مدعی بودند با وجود تحریم ما میتوانیم نفت صادر کنیم اما دولت نمیخواهد این کار را به آنها بدهد. ما با آقای زنگنه توافق کردیم تا به آنها مجوز بدهیم اما هیچ کس نتوانست حتی یک بشکه نفت بفروشد جز سردار شهید سلیمانی که در مقطعی این کار را کرد. دیروز بخش دوم گفتوگوی تفصیلی خبرگزاری جمهوری اسلامی با اسحاق جهانگیری منتشر شد. وی در این گفتوگو به توضیح درباره شرایط کشور از زمان روی کار آمدن دولت در سال 92 تا حال حاضر پرداخت. وی تشریح کرد که دولت در سال 92 چه هدفگذاریهایی داشته و تا سال 97 در این راستا به چه اهدافی رسیده و در نهایت نقض عهد امریکا در برجام چگونه این مسیر را تغییر داده است.
به مردم حق میدهیم گلایه داشته باشند
جهانگیری درباره تلاشهای دولت تدبیر و امید در حوزه اقتصادی اظهارداشت: دولت در این هفت سال و نیم که از عمرش گذشته، کارهای مهمی انجام داده است ولی باید بپذیریم مردم در شرایط سخت و دشواری هستند و باید به آنان حق داد که نگران بوده و گلایه داشته باشند و حتی از گله هم بالاتر، از مسئولان ناراحت باشند. به هر حال، زندگی مردم در شرایط بسیار سختی است. وی با تشریح شرایط آغاز به کار دولت در سال 92 و از جمله درگیری با تورم بالای 40 درصد، رشد اقتصادی منفی 7 درصد و وجود 6 قطعنامه علیه ایران و همینطور اختلافات به جا مانده از سال 88، درباره هدفگذاری دولت در سال 92 گفت: هیچ جای دنیا نیست که اقتصاد با سیاست خارجی رابطه یک به یک نداشته باشد، به هر میزان که سیاست خارجی بهسمت تنش و مشکل میرود، وضع اقتصادی سخت میشود و به هر میزان اقتصاد بزرگ و توانمند میشود، میتواند پشتوانه محکمی برای مسائل سیاست خارجی باشد. برای همین هدفگذاری اول حل مسائل سیاست خارجی بود. معاون اول رئیسجمهوری، هدفگذاری دوم را حل مسائل داخلی برشمرد و اظهارداشت: حل مسائل داخلی، تفاهم ملی و انسجام داخلی برای دولت بسیار مهم بود. مسأله سوم نیز حل مسائل اقتصادی بود که در این بخش تا سال ۹۶ دستاوردها در این هدفگذاریها مثبت بود. جهانگیری با اشاره به دستاوردهای دولت تا سال 96 نظیر رسیدن به بالاترین نرخ رشد اقتصادی جهان در سال 95، ایجاد متوسط 500 هزار شغل در سال و بهتر شدن اوضاع انسجام داخلی، به برخی سنگاندازیها اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که در همان دوره اول، بعد از برجام عدهای در داخل کشور سعی کردند به هر روش ممکن چوب لای چرخ دولت و استفاده از منافع برجام بگذارند. برجام میتوانست در همان ماههای ابتدایی میلیاردها دلار پول برای سرمایهگذاری به ایران بیاورد. معاون اول رئیسجمهوری اضافه کرد: اما در سال ۹۷ و از اردیبهشت وارد یک دوره جدید و سخت شدیم. این دوران، دوران جنگ اقتصادی بود که رئیسجمهوری امریکا علیه ایران از اردیبهشت ۹۷ شروع کرد ولی هنوز برای بسیاری از مسئولان درجه یک کشور جا نیفتاده است که جنگ اقتصادی میتوانست تا چقدر دامنه خطرناکی داشته باشد.
با حل مسائل بینالمللی، شرایط اقتصادی به مسیر اصلی خود بازمیگردد
بهگفته جهانگیری، طراحی امریکاییها این بود که با ابرتحریمهایی که علیه اقتصاد ایران وضع کردند، اقتصاد ایران در همان شش ماه نخست جنگ اقتصادی دچار فروپاشی شود و از این طریق مردم را به خیابانها کشانده و تکلیف جمهوری اسلامی را یکسره کنند. وی با اشاره به تغییر هدفگذاری دولت از ابتدای سال 97 به همین دلیل، گفت: هدفگذاری ما این بود که چه کار کنیم که اقتصاد کشور را از فروپاشی نجات بدهیم، زندگی مردم از هم نپاشد و شرایط از اینکه هست، سختتر نشود. بنابراین روی دور زدن و بیاثر کردن تحریمها تمرکز کردیم. جهانگیری خاطرنشان کرد: ما تلاش کردیم برجام به هم نخورد. این یک هدفگذاری بود. جهانگیری با اشاره بهکاهش قیمت کالاها و خدمات صادراتی ایران و افزایش هزینه واردات بهدلیل تحریمها، گفت: «همین موضوع باعث شد کارآیی منابع ما به حداقل برسد.» معاون اول رئیس جمهوری موضوع کرونا را هم بار دیگری بر دوش کشور دانست و تأکید کرد: اکنون از سختی کار تا حد زیادی عبور کردهایم، عدهای سعی میکنند مردم را نسبت به آینده مأیوس و ناامید کنند اما شرایط فعلی دستکم به ما این علامت را میدهد که افقهای روشنی پیشروی کشور است و کشور میتواند مسائل خود را با دنیا حل کند. این افق روشن پیشروی ما است که در آینده بتوانیم مسائل بینالمللی را هم حل کنیم. من مطمئنم با حل مسائل بینالمللی، شرایط اقتصادی کشور بسرعت به مسیر اصلی خود برخواهد گشت.
تدبیر دولت دستیابی به اجماع در داخل است
جهانگیری در پاسخ به این سؤال که چه میزان از سیاست و روابط خارجی در دست دولت است و دولت چقدر میتواند مسائل بینالمللی را حل کند؟، اظهار داشت: این کار دشواری است و من نمیتوانم بگویم دولت میتواند ۱۰۰ درصد این کار را انجام دهد چون اگر قرار بود دولت بتواند، تا الان کار را تمام کرده بود. تدبیر دولت این است که حتماً اجماع در داخل به وجود بیاید. مسألهای به این مهمی بدون اجماع در داخل، دوباره هزینههای جدیدی را برای کشور درست میکند. جهانگیری در پاسخ به سؤالی در خصوص انتقادات منتقدین و اینکه معمولاً بخش اعظم مشکلات را ناشی از ناکارآمدی و نه تحریم ارزیابی میکنند و نقش کارشکنیهای داخلی در عدم پیشبرد برنامههای دولت گفت: دوره دو سال و نیم اول دولت آقای دکتر روحانی را با دوره دو سال و نیم آخر دولت آقای احمدینژاد که در هر دو دوره یک گونه تحریم حاکم بود، پیشروی ماست. در آن دو سال و نیم، میزان اشتغال ۱۴ هزار نفر، رشد اقتصادی منفی ۷ درصد و نرخ تورم ۴۰ درصد بود. اما در دو سال و نیم آغاز دولت یازدهم، رشد اقتصادی ما مثبت، اشتغال ما حدود ۴۰۰ هزار شغل سالانه بود و همه شاخصهای اقتصادی مثبت شد.
یک جا سخن همدلانه از جریانات سیاسی مقابل ندیدم
جهانگیری با بیان اینکه تحریمهای چند سال اخیر بسیار ناجوانمردانه و ظالمانه بوده و نقاط کلیدی کشور مورد حمله قرار گرفته است، عنوان کرد: در شرایطی که دولت در این جنگ قرار داشت و رهبر معظم انقلاب به رئیسجمهوری فرمودند شما فرمانده جنگ اقتصادی هستید، من یکجا سخن مهربانانه و همدلانهای از جریانات سیاسی مقابل ندیدم و نشنیدم که یکی از آنها با دولت همدلی کند که ما باید کمک کنیم. هر جا مشکلی بود آن را ۱۰برابر کردند و بر سر دولت کوبیدند. سعی کردند مدیران دولت را بیانگیزه کنند و به آنان فشار بیاورند تا ببرند و کار را رها کنند. جهانگیری با بیان اینکه انواع و اقسام فشارها در این دو، سه سال از سوی مخالفان علیه دولت وارد شد یادآور شد: با این همه چون دولت متعهد به مردم بود و شرایط مردم را درک میکند، سعی داشت تا از همه این فشارها عبور کند و حتی مطالب بسیار گفته شده علیه دولت را بیپاسخ گذاشتیم.
معاون اول رئیسجمهوری درباره ادعای برخی از ارگانها و نهادها مبنی بر کمک به دولت در دوران تحریم بویژه در بحث فروش نفت گفت: هر کدام مدعی شدند ما با آقای زنگنه توافق کردیم تا به آنها مجوز بدهیم. زمانی وزیر نفت محاسبه کرد که اگر قرار بود آنها صادرات داشته باشند، روزی هشت میلیون بشکه مجوز داده شده بود. همه دستشان بالا رفت و هیچکس نتوانست حتی یک بشکه نفت بفروشد. تنها کسی که توانست در مقطعی به ما کمک بکند، سردار سلیمانی بود. جهانگیری با اشاره به کمکهای شهید سلیمانی خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی در جلسهای که آنها مدعی فروش نفت بودند، گفت چرا بیخود ادعا میکنید، هیچ کدامتان نمیتوانید نفت را بفروشید.
به محض برگشت ثبات به اقتصاد کشور تصمیمات باید اصلاح شوند
جهانگیری با اشاره به سابقه تعیین ارز 4200 تومانی و شرایط اضطرار کشور و تأکید بر اینکه همیشه با این روش اقتصادی مخالف بودهام، عنوان کرد: من جزو افرادی هستم که همواره معتقد به سازوکارهای علمی اقتصاد هستم. الان هم معتقدم به محض برگشت ثبات به اقتصاد کشور و درست شدن شرایط اقتصادی، همه تصمیمات گرفته شده از آن ۲۵۰۰ تعرفه کالای ممنوع شده گرفته تا ارز ترجیحی که همه اینها در شرایط جنگ اقتصادی اعمال میشود و برای دوران عادی نیست، همه باید اصلاح شود و اقتصاد کشور به مسیر واقعی خود برگردد.
برش
انتخابات فرصت بینظیر برای بازسازی سرمایه اجتماعی
دیروز همچنین معاون اول رئیس جمهوری در جلسه ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور با اشاره به اهمیت حفظ و ارتقای سرمایه اجتماعی و امید و اعتماد مردم گفت: مهمترین مسئولیت نخبگان و دلسوزان کشور زنده نگه داشتن امید مردم به آینده و بازسازی سرمایه اجتماعی است. بهگزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری با تأکید بر اینکه بحث صیانت از سرمایه اجتماعی و امید به آینده در جامعه دغدغه جدی همه مسئولان است، گفت: همه بر سر این موضوع تفاهم دارند که باید جامعه به آینده امیدوار باشد و آینده خود را برخلاف تبلیغات منفی رسانههای معاند در جمهوری اسلامی پیدا کند. وی تأکید کرد: انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا یکی از فرصتهای کلیدی برای بازسازی سرمایه اجتماعی کشور است که باید زمینه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را فراهم کنیم.
رئیس قوه قضائیه در سفر به مازندران:
هیچ کس در کشور اجازه تخلف از قانون را ندارد
بیست و چهارمین سفر استانی رئیس قوه قضائیه به مقصد مازندران انجام شد. آیتالله سید ابراهیم رئیسی که به همراه جمعی از مسئولان قضایی صبح دیروز وارد ساری شد، در نخستین برنامه سفر خود به کارخانه نساجی قائمشهر رفت و از بخشهای مختلف این کارخانه بازدید کرد. او در جمع کارگران این کارخانه گفت: کارخانه نساجی قائمشهر در سال ۸۸ واگذار شد و متأسفانه فردی که این کارخانه به او واگذار شد، نتوانست به تعهد خود مبنی بر اشتغالزایی برای ۲ هزار نفر و افزایش تولید در کارخانه عمل کند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، رئیس دستگاه قضا گفت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید، خوشبختانه بخشی از کارخانه نساجی قائمشهر راه اندازی شد و بخش دیگر نیز در مسیر بهرهبرداری قرار دارد و بنا بر آن شده است که ظرف حداکثر ۵ ماه آینده، باید خط تولید جدید نساجی قائمشهر راهاندازی شود. آیتالله رئیسی با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف کارخانه نساجی قائمشهر از حیث مالکیت گفت: ظرف دو ماه و نیم آینده هیأت داوری باید وضعیت این کارخانه را به لحاظ مالکیت مشخص کند و ما در این زمینه تأکیدات لازم را انجام دادهایم و مسئولان قضایی نیز پیگیریهای مربوطه را در این خصوص انجام خواهند داد. رئیس قوه قضائیه مقوله وام کارگری مرتبط با نیروهای کارخانه نساجی قائمشهر را از موضوعات مهم دانست و خطاب به کارگران این واحد تولیدی گفت: از استاندار مازندران خواستهایم ظرف مدت کوتاهی با رایزنی و تعامل با بانک عامل، موضوع تعیین تکلیف وام کارگری مرتبط با نیروهای کارخانه نساجی قائمشهر را منطبق با مقررات و قوانین موجود برنامهریزی کند تا مشکل کارگران حل شود.
سید ابراهیم رئیسی در دیدار با نخبگان و نمایندگان اقشار مختلف مردم مازندران با بیان اینکه برای مقابله با آسیبهای اجتماعی که جامعه را رنج میدهد راهکار وجود دارد و این راهکارها نیز دست یافتنی هستند، گفت: تسهیلاتی که در زمینههای اقتصادی از جمله تأمین مسکن و ایجاد اشتغال ارائه میشود میتواند از ایجاد خلل در زندگی زوجین به ویژه زوجهای جوان پیشگیری کند.
رئیس دستگاه قضا با تأکید بر این نکته که نباید اجازه داد مردم و خانوادهها دچار یأس و ناامیدی شوند، عنوان کرد: این مهم فقط در مقام سخن نیست بلکه در مقام عمل نیز تمامی فعلها و ترک فعلهای ما باید برای مردم امیدآفرین باشد.
او ادامه داد: ما در مجموعه عدلیه و همه نیروها در دستگاههای مختلف میتوانند با اقدامات فعالانه و اثرگذار خود، در ایجاد امید در جامعه و ایجاد یأس در دشمن نقش آفرین باشند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه جامعه متعالی جامعهای است که نخبگان آن در زمان مناسب اقدامات برجسته و اثرگذار انجام دهند، تصریح کرد: جامعه ما نیز از نخبگانی بهرهمند است که میتوانند جریان ساز باشند. وی با بیان اینکه جامعه متعالی جامعهای است که نخبگان آن در زمان مناسب اقدامات برجسته و اثرگذار انجام دهند، تصریح کرد: جامعه ما نیز از نخبگانی بهرهمند است که میتوانند جریان ساز باشند.رئیس قوه قضائیه در بخش پایانی سخنان خود در واکنش به سخنان یکی از حضار مبنی بر تغییر کاربری اراضی در یکی از روستاهای استان مازندران گفت: با تغییر خلاف قانون کاربری اراضی از ناحیه هر کسی برخورد خواهد شد و در این زمینه اولویت با آلونکها نیست بلکه اولویتها با آن دسته از ویلاهای اشرافی است که در مقابل چشمان عام و خاص با تصرف اراضی و منابع طبیعی ساخته شدهاند. هیچ کس در کشور ما اجازه تخلف از قانون را ندارد و چنانچه مسئولی قانون را نقض کند مجازاتش مضاعف خواهد بود. موضوع تغییر خلاف قانون کاربری اراضی در روستای مورد اشاره از سوی دادگستری استان مازندران پیگیری خواهد شد.
رافائل گروسی:
آژانس به دنبال بازرسی گستردهتر در ایران است
با وجود تأکیدات چندین باره و صریح جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه ایران هرگز دنبال سلاح هستهای نیست، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادعا کرد باتوجه به افزایش سطح غنیسازی در ایران، آژانس به دنبال بازرسیهای گستردهتر در ایران است تا اطمینان یابد که در برنامه هستهای تهران انحراف نظامی وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، رافائل گروسی در گفتوگو با روزنامه «آسیا نیککی» ژاپن مدعی شد: تولید اورانیوم در سطح بالاتر غنیسازی ایران را به سطوحی نزدیک میکند که نمیتوان امکان استفادههای نظامی آن را نادیده گرفت.
او همچنین اجرای پروتکل الحاقی در ایران را یک وضعیت فوقالعاده توصیف کرد و گفت: واضح است که اگر میخواهید اطمینان یابید انحراف نظامی وجود ندارد، به بازرسی بسیار قویتر نیاز است.
گروسی اضافه کرد: ایران کمی کمتر از ۲۰ کیلوگرم [اورانیوم ۲۰ درصد] دارد، اما آنها در حدود سه هزار کیلوگرم اورانیوم غنی شده در اختیار دارند که در سطوح پایینتر تولید شده است. بنابراین، حجم آن در حال افزایش است. ایران همچنین در حال افزایش توانایی غنیسازی خود با استفاده از تجهیزات بیشتر است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز درباره یافتن اورانیوم طبیعی در برخی مکانهای اعلام نشده در ایران نیز ادعا کرد که پاسخهای طرف ایرانی در این زمینه تاکنون از نظر فنی معتبر نبوده است.
گروسی درباره توافق موقت آژانس و ایران در جریان سفر او به تهران اظهار کرد: خوشبختانه این توافق یک چارچوب سه ماهه زمانی را برای مشورتها و مذاکره دیپلماتیک درباره توافق هستهای 2015 با ایران فراهم میکند.
اظهارات گروسی درحالی است که اقدامات ایران در راستای کاهش تعهدات برجامی، پس از خلف وعدههای مکرر طرفهای دیگر این توافق صورت گرفته است، ضمن اینکه به تأکید ایران، این کاهش تعهدات نیز براساس برجام صورت گرفته است.همچنین ایران همواره اعلام کرده است که نه تنها برنامههای هستهای آن صلحآمیز است، بلکه درصورت اجرای کامل تعهدات طرفهای مقابل، ایران نیز تعهدات خود را اجرا خواهد کرد.
ختم رسیدگی به اتهامات نازنین زاغری
خبر اول اینکه، وکیل مدافع نازنین زاغری شهروند ایرانی - بریتانیایی از برگزاری آخرین جلسه رسیدگی به اتهام موکل خود خبر داد.حجت کرمانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در تشریح جلسه دیروز دادگاه نازنین زاغری، گفت: جلسه رسیدگی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی و با حضور نماینده دادستان برگزار شد. وکیل مدافع نازنین زاغری افزود: آخرین دفاع در کمال آرامش اخذ و ختم رسیدگی اعلام شد. منتظر صدور حکم خواهیم بود. گفتنی است دادگاه یاد شده پرونده دوم زاغری است. او پیش ازاین به اتهام جاسوسی محاکمه و به 5 سال حبس محکوم شده بود که بعد از اتمام این دوره آزاد شده بود. پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه انگلیس هم با اشاره به تشکیل شدن جلسه دادگاه برای پرونده دوم نازنین زاغری شهروند دو تابعیتی ایرانی-انگلیسی که به اتهامات امنیتی در ایران زندانی بوده است، بیانیهای از دومینیک راب وزیر امور خارجه این کشور منتشر کرده و با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران روند بررسی پرونده نازنین زاغری را غیرقابل قبول و غیرقابل توجیه خوانده است.در ادامه این بیانیه به نقل از راب آمده است: نازنین باید بدون تأخیر بیشتر اجازه بازگشتن نزد خانوادهاش در انگلیس را بیابد. هر کاری که بتوانیم برای حمایت از او انجام می دهیم.
تکذیب ادعای عضو موتلفه در مورد سعید محمد
خبر دیگر اینکه، در پی انتشار مصاحبه حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه و طرح ادعایی از جانب وی درباره دلایل استعفای سعید محمد از فرماندهی قرارگاه خاتمالانبیاء، یک منبع نزدیک به سردار سعید محمد این ادعا را به شدت تکذیب کرد.
ترقی در این گفت وگو در خصوص آخرین تحرکات انتخاباتی سعید محمد به ایسنا گفته بود: سعید محمد اصلاً در فضای اصولگرایان مطرح نیست، فقط در فضای مجازی مطرح است و روی ایشان کار شده و کنار رفتن ایشان از فرماندهی قرارگاه خاتم هم به دلیل انتخابات نبوده و خود ایشان هم تخلفاتی داشته که قطعاً این مسأله امتیازی منفی در بررسی صلاحیت ایشان خواهد بود.خبرگزاری ایسنا با انتشار خبر تکذیب این موضوع از سوی یک منبع نزدیک به سردار سعید محمد و واکنش حمیدرضا ترقی پس از انتشار این مصاحبه مبنی بر تحریف سخنان خود نوشته است: فایل صوتی مصاحبه با حمیدرضا ترقی به عنوان عضو یکی از احزاب سیاسی مطرح و شناسنامهدار کشور (که بر همین اساس هم ادعای وی در زمینه سعید محمد منتشر شد) در آرشیو این خبرگزاری موجود است و مصاحبه دقیقاً براساس اظهارات مطرح شده در این فایل منتشر شده است.
ادعای وزیر صهیونیستی درباره انفجار در بدنه کشتی ایرانی
دست آخر اینکه،وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در مصاحبه ای بدون رد کردن نقش این رژیم در وقوع انفجار در بدنه کشتی تجاری ایرانی گفت: اسرائیل باید در تمام جبهه ها اقدام پیشگیرانه انجام دهد.به گزارش ایسنا، بنی گانتس در گفت وگو با آموس یادلین رئیس پیشین اطلاعات ارتش این رژیم از پاسخ دادن درباره برخی گزارش ها مبنی بر نقش اسرائیل در وقوع انفجار در بدنه یک کشتی تجاری ایرانی طفره رفت و مدعی شد: من اطمینان می دهم که اسرائیل مسئول نشت نفت در دریای مدیترانه نیست.روزنامه لندن تایمز روز شنبه گزارشی منتشر کرده که در آن به ارائه جزئیاتی درباره حملات مکرر نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به نفتکش های ایرانی پرداخته و آورده است که اولین بار این اتفاق در دریای سرخ در اکتبر 2019 روی داده و جدیدترین آن نیز در اواخر فوریه در دریای مدیترانه در نزدیکی آب های سرزمین های اشغالی بوده است.گانتس در اظهاراتی دو پهلو درباره گزارشات حمله به کشتی های ایرانی گفت: من درباره اینکه چه کاری انجام دادیم و چه کاری انجام ندادیم، صحبت نمی کنم اما ما ملزم هستیم که در تمامی جبهه ها اقدام پیشگیرانه انجام دهیم.
سند ۱۰ ساله اعتلای بسیج توسط رهبرمعظم انقلاب تصویب شد
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: سند راهبردی 10 ساله اعتلای بسیج که مبتنی بر بیانیه گام دوم تدوین شده، در دو سه هفته گذشته توسط رهبر معظم انقلاب تصویب و توسط فرمانده کل سپاه به بسیج ابلاغ شد.
بهگزارش ایسنا، سردار غلامرضا سلیمانی افزود: تدابیر رهبر انقلاب بسیار راهگشا و مهمترین بخش این سند تعلیم و تربیت است و نگاه جامعی هم به بسیج و هم به جامعه وجود دارد. نگاه این سند فراتر از بسیج است. در بخش تعلیم و تربیت سیاستهای عمده و اصولی پیشبینی شده است.
وی گفت: تعلیم و تربیت از سنین کودکی آغاز و تا میانسالی ادامه خواهد یافت. پیادهسازی این سند بر اساس منظومه فکری رهبر انقلاب خواهد بود. سردار سلیمانی در پایان گفت: مجاهدتهای بسیجیان در سراسر کشور با وجود ویروس کرونا و فشارهای دشمن، نشان دهنده خروجی مسائل تربیتی است.
همچنین در این مراسم، سردار سلامی فرمانده کل سپاه گفت: امروز ما برای دشمن شرط تعیین میکنیم؛ البته هر وقت در حصار شرطهای آنان قرار گرفتیم، باختیم؛ اما اگر برای دشمن شرط تعیین کردیم، برنده شدیم. سرلشکر سلامی خاطرنشان کرد: بارها اتفاق افتاده که دشمن قصد داشته ما را در دستان خود بگیرد و حتی بارها تا مرز جنگ پیش رفتیم، ولی قدرت ولایت، دشمن را عقب رانده است.
وی اظهار داشت: دشمنان تمامی تمرکز خود را بر اسلام گذاشتند و سعی کردند با ترفندهای مختلف، جوانان را از انقلاب دور و امت اسلام را نیز از هم جدا کنند؛ اما با وجود همه این تلاشها، دشمن گریخت و از ما فاصله گرفت.