
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اهتزاز پرچمهای افتخار در 25 استان کشور
گروه سیاسی/ پنجشنبه گذشته همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا(س) پیکر 250 شهید گمنام دفاع مقدس در شهرها و استانهای مختلف کشور تشییع شد تا با وجود گذشت 30 سال از پایان جنگ تحمیلی، بار دیگر خاطره رشادتها و ایثارهای 8 ساله را زنده کرده و عطر ایمان و شهادت را در سراسر کشور پراکنده کنند. پیکر این شهدا که سالها در غربت میدانهای رزم دفاع مقدس باقی مانده بود، طی دو سال گذشته تفحص شد، اما مردم ایران با حضور گسترده خود در مراسم تشییع این پیکرهای مطهر، هم مراتب قدردانی خود را از این سربازان اسلام و وطن نشان دادند و هم با پذیرایی پرشور از این پیکرها، نشان دادند که آنان هیچگاه غریب نبودهاند و خاطره شهادتها و ایثارهایشان در خاطر ملت ایران همیشه تازه است.
این 250 پیکر پاک، حماسه سازان عملیاتها و مناطق عملیاتی کربلای پنج و هشت (شلمچه)، تک دشمن ۶۷ (شلمچه، زبیدات و مجنون)، خیبر(مجنون)، والفجر یک و مقدماتی(فکه)، والفجر ۹ (چوار تا سلیمانیه)، کربلای ۶ (سومار)، مسلم بن عقیل (سومار)، بدر(شرق دجله) و رمضان (شرق بصره) بودند که در همین عملیاتها به فیض شهادت نائل آمدند.
علاوه بر تهران، 24 استان دیگر نیز میزبان این جوانان تازه بازگشته از میدانهای جهاد بودند. از همین رو بود که امسال، سالروز شهادت حضرت زهرا(س) جلوه و معنای دیگری در سراسر کشور داشت. اقشار مختلف مردم، بویژه زنان و جوانان با حضور پرشور خود در این مراسم، چه تهران و چه سایر شهرها، با آرمانهای شهدا تجدید پیمان کردند، شهدایی که راهشان به طرق مختلف همچنان ادامه دارد. تبرک جستن از پیکر پاک این شهیدان، همراهی و بدرقه آنان، در تهران و سایر استانها، گریهها و شورها و حماسهها، همگی جلوههای خاص این مراسم بود؛ مراسمی که از هر دو سو، هم شهیدان و هم مردم بدرقه کننده شهدا، نشان میدهد که این ملت با شهادت و ایثار پیوندی ناگسستنی دارد.
در تهران، مراسم تشییع پیکر 150 شهید گمنام دفاع مقدس در دانشگاه تهران برگزار شد. پس از آنکه این پیکرهای پاک از سوی گروههای مختلف مردم از خیابانهای اطراف تا دانشگاه بدرقه شدند، رهبر معظم انقلاب در پیامی به مناسبت تشییع ۲۵۰ شهید گمنام، «تقارن این تشییع با روز شهادت حضرت صدیقه طاهره» را «مژدهبخش خیر کثیر برای کشور» دانستند. آیتالله رئیسی، رئیسجمهور همراه با خیل مردم در این مراسم حضور یافت و در حاشیه این مراسم تأکید کرد که «این حضور نمایانگر عظمت مردم ولایتمدار و وفادار ایران بود.» او سپس در پیامی، از حضور حماسی مردم در این مراسم نیز قدردانی کرد. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نیز سخنران این مراسم در دانشگاه تهران بود. حجتالاسلام محسنیاژهای رئیس قوه قضائیه، محسن رضایی معاون اقتصادی رئیسجمهور و دیگر مسئولان نیز در این مراسم حضور داشتند.
آینده امیدوارانه است
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان نیز پنجشنبه گذشته در اجتماع گسترده و پرشور مردم مؤمن، انقلابی و قدرشناس تهران حضور یافت و همراه با مردم، پیکر پاک و نورانی ۱۵۰ شهید گمنام دفاع مقدس را تشییع کرد.
وی در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگاران، پیام شهدا را خدمت خالصانه به مردم، دشمنشناسی و عبودیت پروردگار متعال برشمرد و گفت: به برکت خون شهیدان، آینده کشور بسیار امیدوارکننده و درخشان است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله رئیسی اظهارکرد: امروز پیام شهدا در فضای کشور طنین افکن شده و عطر نورانیت و ایثار در جامعه و میان مردم موج میزند. رئیسجمهور با تأکید بر ادامه راه شهیدان و ضرورت توجه به پیام شهدا گفت: پیام خون شهیدان عبودیت خداوند متعال، خدمت خالصانه، گره گشایی از کار و زندگی مردم، دشمنشناسی و دشمنستیزی است. آیتالله رئیسی با بیان اینکه شهیدان وظیفه و مسئولیت سنگینی بر عهده ما گذاشتهاند، تصریح کرد: در مراسم تشییع پیکر مطهر شهدا شرکت کردیم تا قبل از هر چیز از شهیدانمان درس ایثار و اخلاص بگیریم.
رئیسی با اشاره به پیام شهیدان به مسئولان و دستاندرکاران امور کشور، اضافه کرد: امروز وظیفه بسیار سنگین خدمت خالصانه به مردم و تلاش برای رفع مشکلات آنان را بر عهده داریم و باید ضمن مراقبت از خطر نفوذ دشمن، با توسل به شهدا، امیدوارانه امور کشور را به پیش ببریم. رئیسجمهور تأکید کرد: به برکت خون شهدا، آینده را بسیار امیدوارکننده و درخشان میبینم.
قدردانی رئیسجمهور از مردم سراسر کشور
رئیسجمهور همچنین عصر پنجشنبه نیز در پیامی با اشاره به اینکه ایران اسلامی در سالروز شهادت مظلومانه حضرت صدیقه طاهره(س) شاهد حضور غرورآفرین، پرشور و بینظیر مردم بابصیرت و انقلابی در تشییع پیکر مطهر ۲۵۰ شهید سرو قامت جاودانه کشورمان بود، این حضور را بیانگر تعظیم فرهنگ ایثار و شهادت و عظمت مردم ولایتمدار و وفادار ایران دانست. آیتالله رئیسی افزود: اینجانب بهعنوان خدمتگزار این مردم به سهم خویش از این حضور گسترده و آگاهانه تشکر کرده و بار دیگر از ارواح طیبه شهدا و امام عظیمالشأن راحلمان استمداد میطلبم تا با توسل به اهل بیت(ع) و به برکت این خونهای پاک در جهت ادای دین به این عزیزان، به مردم خدمات شایسته و صادقانهای را ارائه کنیم.
همچنین رئیس جمهور در پیامی چهلمین سالگرد حماسه جاویدان هویزه (16 دی 1359) و روز شهدای دانشجو را گرامی داشت.
وظیفه امروز ما حل مشکلات مردم است
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بهعنوان سخنران مراسم وداع و تشییع 150 شهید گلگونکفن گمنام دفاع مقدس در دانشگاه تهران، اظهار کرد: ما باید بدانیم که این شهدای عزیز و گرانقدر ما از همه جان، آبرو و خون خود گذشته، دنیا را پس زدند و جان خود را در کف دست گرفتند و در میدان حاضر شدند و برای اسلام و انقلاب و ایران عزیزمان جان خود را دادند و تقدیم کردند. به گزارش خانه ملت، قالیباف با تأکید بر اینکه ما حق نداریم با مرزبندیهای خودساخته بین مردم و در جامعه اختلاف انگیزی کنیم، اظهارکرد: امروز همه یک وظیفه داریم و آن اینکه در مسیر حل مشکل مردم عزیز گام برداریم. امروز کسی انقلابی است که با منطق امام شهدا و شهدا و اطاعت از ولایت و بیعت با ولایت در کنار شهدای عزیز، گره از کار مردم باز کند و کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برساند که در غیر این صورت نه مسیر شهدا را رفته و نه مسیر امام شهدا و نه میتواند بگوید خدمتگزار مردم و تابع ولایت است.
برگزاری نخستین جلسه شورای ملی زیارت پس از ۲ سال وقفه
نخستین جلسه شورای ملی زیارت پس از
۲ سال وقفه با حضور رئیس جمهور در مشهد مقدس برگزار و در آن درباره زمینههای تسهیل رفت و آمد و کاهش هزینههای زائران تصمیمگیری شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله سید ابراهیم رئیسی ضمن بیان اینکه توجه به اقتصاد زیارت ضروری است، گفت: یکی از کارهایی که باید در کارگروه مربوطه انجام شود، شناسایی نحوه ارتباط وزارتخانههای فرهنگی و اقتصادی با این موضوع است تا مشخص شود هر یک از وزارتخانهها چه نقشی میتوانند در این رابطه ایفا کنند. آیتالله رئیسی اضافه کرد: باید رفت و آمد زائرین از مبدأ تا مقصد تسهیل شود و این تسهیلگری به معنای واقعی کلمه باعث کاهش هزینه سفرهای هوایی و زمینی و محل اسکان برای زائران شود. رئیس جمهور افزود: زیارت ارزان و آسان نیازمند سازوکاری است که باید همه دستگاهها در این رابطه فعال شوند تا اتفاق بیفتد. این کار میتواند آثار بسیار ارزشمندی داشته باشد.
آیتالله رئیسی استفاده از ظرفیتهای مردمی برای فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را حائز اهمیت دانست و گفت: در ادوار مختلف مردم با وقف و نذر محور و اساس زیارت و خدمات به زائران بودهاند و اکنون هم سرمایهگذاران و کارآفرینان بسیاری مشتاق مشارکت در این حوزه هستند و باید بتوان نقش مردم را بهدرستی در این عرصه مشخص نمود.
سفرهای استانی و سیر نزولی تورم از نقاط قوت دولت است
رئیس جمهور در جلسه چهارشنبه گذشته هیأت دولت، وجود هماهنگی کامل در تیم اقتصادی دولت، سیر نزولی تورم و سفرهای استانی را از جمله نقاط قوت دولت دانست و گفت: اما متأسفانه به دلیل عدم اطلاعرسانی دقیق و بهنگام، برخیها تلاش میکنند این گونه موارد را به عنوان نقاط ضعف مطرح کرده و در اذهان عمومی به نوع دیگری جلوه دهند. آیتالله رئیسی در ادامه با تأکید بر اهمیت اطلاع رسانی دقیق و بهنگام اظهارکرد: مجموعه اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارتخانهها و سازمانها باید فعال بوده و با حوزه سخنگویی و شورای اطلاعرسانی دولت هماهنگ باشند و مواضع سازمان و دولت را برای مردم تبیین کرده و توضیح دهند و در مقابل، انتقادات و نظرات مردم را انتقال داده و پل ارتباطی بین دولت و مردم باشند. رئیسی با تأکید بر اینکه دولت از طرح انتقادها و دغدغههای مردم استقبال میکند و آن را در اصلاح و پیشرفت امور مؤثر میداند، اظهارکرد: در کنار ضعف و ابهاماتی که در فضای رسانهای یا در عرصه افکار عمومی مطرح میشود، دستگاه مربوطه باید پاسخ مناسبی به این گونه ابهامات و سؤالات ارائه دهد.
انتصاب استاندار کرمانشاه
آیتالله رئیسی همچنین پس از رأی اعتماد هیأت وزیران به «بهمن امیری مقدم» به عنوان استاندار کرمانشاه با اشاره به کثرت نیروهای جوان، مستعد و انقلابی در استان کرمانشاه، گفت: اشتغال جوانان مهمترین دغدغه مردم استان است که آنها و ما را رنج میدهد لذا اولویت استاندار باید رسیدگی به این موضوع و تلاش برای حل مسأله بیکاری باشد. بهمن امیری مقدم متولد ۱۳۴۱ کرمانشاه، از جانبازان جنگ تحمیلی و کارشناس مدیریت است.
تعیین دبیر هیأت عالی گزینش کشور
همچنین رئیس جمهور پنجشنبه گذشته در اجرای ماده ۵ آییننامه اجرایی قانون گزینش کشور و بنا به پیشنهاد اعضای هیأت عالی گزینش، در حکمی علی حاجیخانی را به عنوان دبیر هیأت عالی گزینش کشور منصوب کرد. دکتر علی حاجیخانی، دانشیار علوم قرآن و حدیث دانشگاه تربیت مدرس بوده و سابقه سه دهه تدریس در دانشگاه را در پرونده خود دارد.
بــــرش
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت تشییع شهدای گمنام در روز شهادت حضرت زهرا(س)
حضرت آیتالله العظمی خامنهای، رهبر معظم انقلاب، بهمناسبت تشییع ۲۵۰ شهید گمنام در روز شهادت حضرت زهرا سلامالله علیها در سراسر کشور، پیامی صادر کردند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن این پیام به این شرح است:
بسمالله الرّحمن الرّحیم
سلام بر شهیدان گمنام، گمنام در میان خاکیان و معروف در عرصه افلاکیان. فداکارانی که پس از گذشت سالیان دراز از لحظه شهادتشان کشور را با رایحه معنویت و جهاد، معطر میسازند و پرچم افتخار به خونهای ریخته شده در راه اسلام و قرآن را، بیش از پیش به اهتزاز درمیآورند. تقارن تشییع پیکر این مسافران به خانه برگشته، با روز شهادت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها مبشر ابدیت یاد و خاطره آنان و مژدهبخش خیر کثیری است که از ناحیه آنان برای کشور امام زمان روحیفداه فراهم خواهد آمد انشاءالله.
به ارواح طیبه این شهیدان و به چشمها و دلهای منتظر پدران و مادران و همسران آنان سلام و درود میفرستم و فضل و رحمت فزاینده پروردگار را برای همه آنان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای / ۱۵ دی ۱۴۰۰
این 250 پیکر پاک، حماسه سازان عملیاتها و مناطق عملیاتی کربلای پنج و هشت (شلمچه)، تک دشمن ۶۷ (شلمچه، زبیدات و مجنون)، خیبر(مجنون)، والفجر یک و مقدماتی(فکه)، والفجر ۹ (چوار تا سلیمانیه)، کربلای ۶ (سومار)، مسلم بن عقیل (سومار)، بدر(شرق دجله) و رمضان (شرق بصره) بودند که در همین عملیاتها به فیض شهادت نائل آمدند.
علاوه بر تهران، 24 استان دیگر نیز میزبان این جوانان تازه بازگشته از میدانهای جهاد بودند. از همین رو بود که امسال، سالروز شهادت حضرت زهرا(س) جلوه و معنای دیگری در سراسر کشور داشت. اقشار مختلف مردم، بویژه زنان و جوانان با حضور پرشور خود در این مراسم، چه تهران و چه سایر شهرها، با آرمانهای شهدا تجدید پیمان کردند، شهدایی که راهشان به طرق مختلف همچنان ادامه دارد. تبرک جستن از پیکر پاک این شهیدان، همراهی و بدرقه آنان، در تهران و سایر استانها، گریهها و شورها و حماسهها، همگی جلوههای خاص این مراسم بود؛ مراسمی که از هر دو سو، هم شهیدان و هم مردم بدرقه کننده شهدا، نشان میدهد که این ملت با شهادت و ایثار پیوندی ناگسستنی دارد.
در تهران، مراسم تشییع پیکر 150 شهید گمنام دفاع مقدس در دانشگاه تهران برگزار شد. پس از آنکه این پیکرهای پاک از سوی گروههای مختلف مردم از خیابانهای اطراف تا دانشگاه بدرقه شدند، رهبر معظم انقلاب در پیامی به مناسبت تشییع ۲۵۰ شهید گمنام، «تقارن این تشییع با روز شهادت حضرت صدیقه طاهره» را «مژدهبخش خیر کثیر برای کشور» دانستند. آیتالله رئیسی، رئیسجمهور همراه با خیل مردم در این مراسم حضور یافت و در حاشیه این مراسم تأکید کرد که «این حضور نمایانگر عظمت مردم ولایتمدار و وفادار ایران بود.» او سپس در پیامی، از حضور حماسی مردم در این مراسم نیز قدردانی کرد. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نیز سخنران این مراسم در دانشگاه تهران بود. حجتالاسلام محسنیاژهای رئیس قوه قضائیه، محسن رضایی معاون اقتصادی رئیسجمهور و دیگر مسئولان نیز در این مراسم حضور داشتند.
آینده امیدوارانه است
آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان نیز پنجشنبه گذشته در اجتماع گسترده و پرشور مردم مؤمن، انقلابی و قدرشناس تهران حضور یافت و همراه با مردم، پیکر پاک و نورانی ۱۵۰ شهید گمنام دفاع مقدس را تشییع کرد.
وی در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگاران، پیام شهدا را خدمت خالصانه به مردم، دشمنشناسی و عبودیت پروردگار متعال برشمرد و گفت: به برکت خون شهیدان، آینده کشور بسیار امیدوارکننده و درخشان است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله رئیسی اظهارکرد: امروز پیام شهدا در فضای کشور طنین افکن شده و عطر نورانیت و ایثار در جامعه و میان مردم موج میزند. رئیسجمهور با تأکید بر ادامه راه شهیدان و ضرورت توجه به پیام شهدا گفت: پیام خون شهیدان عبودیت خداوند متعال، خدمت خالصانه، گره گشایی از کار و زندگی مردم، دشمنشناسی و دشمنستیزی است. آیتالله رئیسی با بیان اینکه شهیدان وظیفه و مسئولیت سنگینی بر عهده ما گذاشتهاند، تصریح کرد: در مراسم تشییع پیکر مطهر شهدا شرکت کردیم تا قبل از هر چیز از شهیدانمان درس ایثار و اخلاص بگیریم.
رئیسی با اشاره به پیام شهیدان به مسئولان و دستاندرکاران امور کشور، اضافه کرد: امروز وظیفه بسیار سنگین خدمت خالصانه به مردم و تلاش برای رفع مشکلات آنان را بر عهده داریم و باید ضمن مراقبت از خطر نفوذ دشمن، با توسل به شهدا، امیدوارانه امور کشور را به پیش ببریم. رئیسجمهور تأکید کرد: به برکت خون شهدا، آینده را بسیار امیدوارکننده و درخشان میبینم.
قدردانی رئیسجمهور از مردم سراسر کشور
رئیسجمهور همچنین عصر پنجشنبه نیز در پیامی با اشاره به اینکه ایران اسلامی در سالروز شهادت مظلومانه حضرت صدیقه طاهره(س) شاهد حضور غرورآفرین، پرشور و بینظیر مردم بابصیرت و انقلابی در تشییع پیکر مطهر ۲۵۰ شهید سرو قامت جاودانه کشورمان بود، این حضور را بیانگر تعظیم فرهنگ ایثار و شهادت و عظمت مردم ولایتمدار و وفادار ایران دانست. آیتالله رئیسی افزود: اینجانب بهعنوان خدمتگزار این مردم به سهم خویش از این حضور گسترده و آگاهانه تشکر کرده و بار دیگر از ارواح طیبه شهدا و امام عظیمالشأن راحلمان استمداد میطلبم تا با توسل به اهل بیت(ع) و به برکت این خونهای پاک در جهت ادای دین به این عزیزان، به مردم خدمات شایسته و صادقانهای را ارائه کنیم.
همچنین رئیس جمهور در پیامی چهلمین سالگرد حماسه جاویدان هویزه (16 دی 1359) و روز شهدای دانشجو را گرامی داشت.
وظیفه امروز ما حل مشکلات مردم است
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بهعنوان سخنران مراسم وداع و تشییع 150 شهید گلگونکفن گمنام دفاع مقدس در دانشگاه تهران، اظهار کرد: ما باید بدانیم که این شهدای عزیز و گرانقدر ما از همه جان، آبرو و خون خود گذشته، دنیا را پس زدند و جان خود را در کف دست گرفتند و در میدان حاضر شدند و برای اسلام و انقلاب و ایران عزیزمان جان خود را دادند و تقدیم کردند. به گزارش خانه ملت، قالیباف با تأکید بر اینکه ما حق نداریم با مرزبندیهای خودساخته بین مردم و در جامعه اختلاف انگیزی کنیم، اظهارکرد: امروز همه یک وظیفه داریم و آن اینکه در مسیر حل مشکل مردم عزیز گام برداریم. امروز کسی انقلابی است که با منطق امام شهدا و شهدا و اطاعت از ولایت و بیعت با ولایت در کنار شهدای عزیز، گره از کار مردم باز کند و کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برساند که در غیر این صورت نه مسیر شهدا را رفته و نه مسیر امام شهدا و نه میتواند بگوید خدمتگزار مردم و تابع ولایت است.
برگزاری نخستین جلسه شورای ملی زیارت پس از ۲ سال وقفه
نخستین جلسه شورای ملی زیارت پس از
۲ سال وقفه با حضور رئیس جمهور در مشهد مقدس برگزار و در آن درباره زمینههای تسهیل رفت و آمد و کاهش هزینههای زائران تصمیمگیری شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله سید ابراهیم رئیسی ضمن بیان اینکه توجه به اقتصاد زیارت ضروری است، گفت: یکی از کارهایی که باید در کارگروه مربوطه انجام شود، شناسایی نحوه ارتباط وزارتخانههای فرهنگی و اقتصادی با این موضوع است تا مشخص شود هر یک از وزارتخانهها چه نقشی میتوانند در این رابطه ایفا کنند. آیتالله رئیسی اضافه کرد: باید رفت و آمد زائرین از مبدأ تا مقصد تسهیل شود و این تسهیلگری به معنای واقعی کلمه باعث کاهش هزینه سفرهای هوایی و زمینی و محل اسکان برای زائران شود. رئیس جمهور افزود: زیارت ارزان و آسان نیازمند سازوکاری است که باید همه دستگاهها در این رابطه فعال شوند تا اتفاق بیفتد. این کار میتواند آثار بسیار ارزشمندی داشته باشد.
آیتالله رئیسی استفاده از ظرفیتهای مردمی برای فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را حائز اهمیت دانست و گفت: در ادوار مختلف مردم با وقف و نذر محور و اساس زیارت و خدمات به زائران بودهاند و اکنون هم سرمایهگذاران و کارآفرینان بسیاری مشتاق مشارکت در این حوزه هستند و باید بتوان نقش مردم را بهدرستی در این عرصه مشخص نمود.
سفرهای استانی و سیر نزولی تورم از نقاط قوت دولت است
رئیس جمهور در جلسه چهارشنبه گذشته هیأت دولت، وجود هماهنگی کامل در تیم اقتصادی دولت، سیر نزولی تورم و سفرهای استانی را از جمله نقاط قوت دولت دانست و گفت: اما متأسفانه به دلیل عدم اطلاعرسانی دقیق و بهنگام، برخیها تلاش میکنند این گونه موارد را به عنوان نقاط ضعف مطرح کرده و در اذهان عمومی به نوع دیگری جلوه دهند. آیتالله رئیسی در ادامه با تأکید بر اهمیت اطلاع رسانی دقیق و بهنگام اظهارکرد: مجموعه اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارتخانهها و سازمانها باید فعال بوده و با حوزه سخنگویی و شورای اطلاعرسانی دولت هماهنگ باشند و مواضع سازمان و دولت را برای مردم تبیین کرده و توضیح دهند و در مقابل، انتقادات و نظرات مردم را انتقال داده و پل ارتباطی بین دولت و مردم باشند. رئیسی با تأکید بر اینکه دولت از طرح انتقادها و دغدغههای مردم استقبال میکند و آن را در اصلاح و پیشرفت امور مؤثر میداند، اظهارکرد: در کنار ضعف و ابهاماتی که در فضای رسانهای یا در عرصه افکار عمومی مطرح میشود، دستگاه مربوطه باید پاسخ مناسبی به این گونه ابهامات و سؤالات ارائه دهد.
انتصاب استاندار کرمانشاه
آیتالله رئیسی همچنین پس از رأی اعتماد هیأت وزیران به «بهمن امیری مقدم» به عنوان استاندار کرمانشاه با اشاره به کثرت نیروهای جوان، مستعد و انقلابی در استان کرمانشاه، گفت: اشتغال جوانان مهمترین دغدغه مردم استان است که آنها و ما را رنج میدهد لذا اولویت استاندار باید رسیدگی به این موضوع و تلاش برای حل مسأله بیکاری باشد. بهمن امیری مقدم متولد ۱۳۴۱ کرمانشاه، از جانبازان جنگ تحمیلی و کارشناس مدیریت است.
تعیین دبیر هیأت عالی گزینش کشور
همچنین رئیس جمهور پنجشنبه گذشته در اجرای ماده ۵ آییننامه اجرایی قانون گزینش کشور و بنا به پیشنهاد اعضای هیأت عالی گزینش، در حکمی علی حاجیخانی را به عنوان دبیر هیأت عالی گزینش کشور منصوب کرد. دکتر علی حاجیخانی، دانشیار علوم قرآن و حدیث دانشگاه تربیت مدرس بوده و سابقه سه دهه تدریس در دانشگاه را در پرونده خود دارد.
بــــرش
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت تشییع شهدای گمنام در روز شهادت حضرت زهرا(س)
حضرت آیتالله العظمی خامنهای، رهبر معظم انقلاب، بهمناسبت تشییع ۲۵۰ شهید گمنام در روز شهادت حضرت زهرا سلامالله علیها در سراسر کشور، پیامی صادر کردند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن این پیام به این شرح است:
بسمالله الرّحمن الرّحیم
سلام بر شهیدان گمنام، گمنام در میان خاکیان و معروف در عرصه افلاکیان. فداکارانی که پس از گذشت سالیان دراز از لحظه شهادتشان کشور را با رایحه معنویت و جهاد، معطر میسازند و پرچم افتخار به خونهای ریخته شده در راه اسلام و قرآن را، بیش از پیش به اهتزاز درمیآورند. تقارن تشییع پیکر این مسافران به خانه برگشته، با روز شهادت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها مبشر ابدیت یاد و خاطره آنان و مژدهبخش خیر کثیری است که از ناحیه آنان برای کشور امام زمان روحیفداه فراهم خواهد آمد انشاءالله.
به ارواح طیبه این شهیدان و به چشمها و دلهای منتظر پدران و مادران و همسران آنان سلام و درود میفرستم و فضل و رحمت فزاینده پروردگار را برای همه آنان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای / ۱۵ دی ۱۴۰۰

از میان ۱۳۳ خانواده شناسایی شده، ۷۳ پرونده شهید تشکیل شده است
مراسم عطرافشانی و گلباران مزار شهدا و گرامیداشت دومین سالگرد شهدای سقوط هواپیمای اوکراینی صبح روز جمعه ۱۶ دی ماه با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در قطعه ۵۰ گلزار شهدای بهشت زهرا (س) برگزار شد.
رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بنیاد شهید در صورت تمایل خانوادههای قربانیان حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی آمادگی ارائه خدمات به آنان را دارد، گفت: از میان ۱۳۳ خانواده شناسایی شده در ایران تاکنون ۷۳ پرونده شهید تشکیل شده است. به گزارش ایرنا، امیرحسین قاضیزاده هاشمی در جمع خبرنگاران، ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران در حال حاضر با سایر خانوادههای قربانیان حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی که در داخل کشور هستند در حال مذاکره است. وی با اشاره به اینکه بسیاری از خانوادههای قربانیان این حادثه در خارج از کشور هستند، اضافه کرد: بنیاد شهید این آمادگی را دارد که در صورت موافقت خانواده این افراد برای آنان نیز پرونده شهید تشکیل و خدمات ارائه دهد. قاضیزاده هاشمی یادآور شد: براساس حکم دولت، قربانیان این حادثه شهید محسوب میشوند و خانوادههای آنان میتوانند از خدمات بنیاد شهید استفاده کنند. وی با اشاره به اینکه امروز آمدهایم تا پیام تسلیت سران سه قوه به ویژه رئیس جمهور را به گوش خانوادههای داغدار برسانیم، افزود: مزار سایر قربانیان این حادثه تلخ در ۱۴ استان کشور پراکنده است که مسئولان براساس برنامه به تمام این گلزارها خواهند رفت.
دیروز همچنین آیتالله کاظم صدیقی خطیب موقت تهران هم در فراز دوم نماز سیاسی عبادی جمعه، با گرامیداشت یاد و خاطره جانباختگان هواپیمای اوکراینی، گفت: یاد این دانشجویان را که از دانشگاههای مهم تهران بودند، ۱۶ نفر از دانشگاه شریف تعدادی از دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه تهران گرامی میداریم و این داغ عظیم داغ مضاعفی بود که خانوادههایشان دشمنان را مأیوس کردند و خداوند این شهیدان را با شهید سلیمانی و سیدالشهدا امام حسین(ع) محشور کند.
در همین راستا، وزارت امور خارجه کشورمان هم به مناسبت دومین سالگرد سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی با صدور بیانیهای اعلام کرد: سازمان قضایی نیروهای مسلح و دادستانی نظامی تهران وفق وظایف ذاتی و قانونی خود، تحقیقات کیفری لازم را با دقت و با تأکید بر تحقق عدالت انجام داده است. در این بیانیه تأکید شده: جمهوری اسلامی ایران به رغم اقدامات خلاف قانون برخی کشورهای خاص که در حال تلاش برای سوءاستفاده از این واقعه دردناک و آلام بازماندگان در راستای اغراض سیاسی خود هستند، بار دیگر تأکید میکند همچنان آمادگی دارد تا با هر یک از کشورهای مرتبط به صورت دوجانبه درخصوص اقدامات صورت گرفته براساس حُسننیت، احترام به حاکمیت کشورها و قوانین داخلی و تعهدات بینالمللی دولتها، براساس دستور کار موافقت شده، مذاکره کند.
رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بنیاد شهید در صورت تمایل خانوادههای قربانیان حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی آمادگی ارائه خدمات به آنان را دارد، گفت: از میان ۱۳۳ خانواده شناسایی شده در ایران تاکنون ۷۳ پرونده شهید تشکیل شده است. به گزارش ایرنا، امیرحسین قاضیزاده هاشمی در جمع خبرنگاران، ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران در حال حاضر با سایر خانوادههای قربانیان حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی که در داخل کشور هستند در حال مذاکره است. وی با اشاره به اینکه بسیاری از خانوادههای قربانیان این حادثه در خارج از کشور هستند، اضافه کرد: بنیاد شهید این آمادگی را دارد که در صورت موافقت خانواده این افراد برای آنان نیز پرونده شهید تشکیل و خدمات ارائه دهد. قاضیزاده هاشمی یادآور شد: براساس حکم دولت، قربانیان این حادثه شهید محسوب میشوند و خانوادههای آنان میتوانند از خدمات بنیاد شهید استفاده کنند. وی با اشاره به اینکه امروز آمدهایم تا پیام تسلیت سران سه قوه به ویژه رئیس جمهور را به گوش خانوادههای داغدار برسانیم، افزود: مزار سایر قربانیان این حادثه تلخ در ۱۴ استان کشور پراکنده است که مسئولان براساس برنامه به تمام این گلزارها خواهند رفت.
دیروز همچنین آیتالله کاظم صدیقی خطیب موقت تهران هم در فراز دوم نماز سیاسی عبادی جمعه، با گرامیداشت یاد و خاطره جانباختگان هواپیمای اوکراینی، گفت: یاد این دانشجویان را که از دانشگاههای مهم تهران بودند، ۱۶ نفر از دانشگاه شریف تعدادی از دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه تهران گرامی میداریم و این داغ عظیم داغ مضاعفی بود که خانوادههایشان دشمنان را مأیوس کردند و خداوند این شهیدان را با شهید سلیمانی و سیدالشهدا امام حسین(ع) محشور کند.
در همین راستا، وزارت امور خارجه کشورمان هم به مناسبت دومین سالگرد سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی با صدور بیانیهای اعلام کرد: سازمان قضایی نیروهای مسلح و دادستانی نظامی تهران وفق وظایف ذاتی و قانونی خود، تحقیقات کیفری لازم را با دقت و با تأکید بر تحقق عدالت انجام داده است. در این بیانیه تأکید شده: جمهوری اسلامی ایران به رغم اقدامات خلاف قانون برخی کشورهای خاص که در حال تلاش برای سوءاستفاده از این واقعه دردناک و آلام بازماندگان در راستای اغراض سیاسی خود هستند، بار دیگر تأکید میکند همچنان آمادگی دارد تا با هر یک از کشورهای مرتبط به صورت دوجانبه درخصوص اقدامات صورت گرفته براساس حُسننیت، احترام به حاکمیت کشورها و قوانین داخلی و تعهدات بینالمللی دولتها، براساس دستور کار موافقت شده، مذاکره کند.

زمینه انتقام سخت را از داخل خانههای امریکاییها فراهم میکنیم
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که شامگاه پنجشنبه در کنگره بینالمللی جبهه مقاومت «یادواره شهدای مهاجر مدافع حرم» که در مرکز همایشهای بینالمللی شهدای سلامت (مجتمع سپید سابق) در مشهد برگزار شد، سخنرانی میکرد، اظهار داشت: نیازی نیست ما در همه جا به صورت مباشر حضور داشته باشیم، هر جا که لازم باشد زمینه انتقام از امریکاییها را از داخل خانههایشان و با افرادی از کنار دست خودشان فراهم میکنیم، بدون اینکه خودمان حضور داشته باشیم. او تأکید کرد که اگر عاقلانی در امریکا پیدا شوند که خودشان با قاتلان سردار سلیمانی مقابله کنند، برایشان هزینههای کمتری دارد تا فرزندان جبهه مقاومت به انتقام بروند. البته این انتقام شروع شده است.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنین تأکید کرد: ما با تدبیر خودمان از قاتلان سردار سلیمانی انتقام خواهیم گرفت و سبک و سیاق ما با روشهای دشمن متفاوت است.
به گزارش ایسنا، سردار اسماعیل قاآنی با تأکید بر اینکه مقاومت منحصر به دفاع نیست، بلکه میتوان دید جمهوری اسلامی مقاومت را در همه زمینهها نهادینه کرده است، گفت: ما ۴۰ سال است که تحریم هستیم و فشار این تحریمها هر روز بیشتر میشود. در دوران جنگ نیز به دلیل تحریم، گاهی برای تهیه امکانات اولیه نظامی میماندیم، اما هرگز احساس رسیدن به بنبست نکردیم.
سردار قاآنی با بیان اینکه ما مقاومت را از درون خانههای خودمان شروع کردیم، اضافه کرد: چه در دوران رهبری امام(ره) و چه در دوران رهبری مقام معظم رهبری، به لطف فرهنگ اسلامی، توطئههای دشمن را به فرصت تبدیل کردیم و جبهه مقاومت هر روز جلوتر میرود. زمانی دشمنان ما میخواستند در خانههای ما باشند، اما امروز فرزندان ما با آنها در بیرون مرزها میجنگند. وی با بیان اینکه امریکا با هدف ضربه زدن به نظام اسلامی وارد منطقه شد، ادامه داد: افغانستان چه چیزی برایشان داشت که این همه در آنجا سرمایهگذاری کردند. در عراق نیز این همه سرمایهگذاری کردند، دنبال چه بودند؟ آنها فقط دنبال ضربه زدن به تفکری در این سرزمین الهی بودند که مقاومت را تولید و آن را به سایر کشورها صادر میکند.
سردار قاآنی با بیان اینکه امروز امریکا دیگر آن قدرت سابق را ندارد، عنوان کرد: فرماندهان امریکایی در جلسهای خصوصی با حضور رئیس جمهور جنایتکار سابق این کشور دور هم جمع شدند و فرماندهان دریایی ارتش امریکا گفتند ناوهای ما آهنپارهای بیش نیستند، این ناوها فرسوده شدهاند و امروز شرایط طوری است که جبهه مقابل ما سلاحهایی دارند که ناوهای امریکایی را هر جایی از کشورهای مقاومت ببینند، آنها را سیبل حملههای خود قرار میدهند.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنین تأکید کرد: ما با تدبیر خودمان از قاتلان سردار سلیمانی انتقام خواهیم گرفت و سبک و سیاق ما با روشهای دشمن متفاوت است.
به گزارش ایسنا، سردار اسماعیل قاآنی با تأکید بر اینکه مقاومت منحصر به دفاع نیست، بلکه میتوان دید جمهوری اسلامی مقاومت را در همه زمینهها نهادینه کرده است، گفت: ما ۴۰ سال است که تحریم هستیم و فشار این تحریمها هر روز بیشتر میشود. در دوران جنگ نیز به دلیل تحریم، گاهی برای تهیه امکانات اولیه نظامی میماندیم، اما هرگز احساس رسیدن به بنبست نکردیم.
سردار قاآنی با بیان اینکه ما مقاومت را از درون خانههای خودمان شروع کردیم، اضافه کرد: چه در دوران رهبری امام(ره) و چه در دوران رهبری مقام معظم رهبری، به لطف فرهنگ اسلامی، توطئههای دشمن را به فرصت تبدیل کردیم و جبهه مقاومت هر روز جلوتر میرود. زمانی دشمنان ما میخواستند در خانههای ما باشند، اما امروز فرزندان ما با آنها در بیرون مرزها میجنگند. وی با بیان اینکه امریکا با هدف ضربه زدن به نظام اسلامی وارد منطقه شد، ادامه داد: افغانستان چه چیزی برایشان داشت که این همه در آنجا سرمایهگذاری کردند. در عراق نیز این همه سرمایهگذاری کردند، دنبال چه بودند؟ آنها فقط دنبال ضربه زدن به تفکری در این سرزمین الهی بودند که مقاومت را تولید و آن را به سایر کشورها صادر میکند.
سردار قاآنی با بیان اینکه امروز امریکا دیگر آن قدرت سابق را ندارد، عنوان کرد: فرماندهان امریکایی در جلسهای خصوصی با حضور رئیس جمهور جنایتکار سابق این کشور دور هم جمع شدند و فرماندهان دریایی ارتش امریکا گفتند ناوهای ما آهنپارهای بیش نیستند، این ناوها فرسوده شدهاند و امروز شرایط طوری است که جبهه مقابل ما سلاحهایی دارند که ناوهای امریکایی را هر جایی از کشورهای مقاومت ببینند، آنها را سیبل حملههای خود قرار میدهند.

اخبــــار
در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد؛
آخرین شب مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها
آخرین شب مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین عالی در سخنانی، تنها راه رشد و قرب به پروردگار را راه امامت و پیوند با امام معصوم دانست و افزود: حرکت تاریخی حضرت زهرا سلاماللهعلیها حفظ این راه بیبدیل بود و آن حضرت برای انجام این جهاد بزرگ، از سلاح روشنگری و تبیین استفاده کرد. همچنین در این مراسم، آقای مهدی رسولی به مرثیهسرایی و نوحهخوانی پرداخت.
آغاز رزمایش بزرگ «محمد رسول الله(ص)» از امروز
فرمانده سپاه سلمان استان سیستان و بلوچستان و سخنگوی رزمایش محمد رسول الله(ص) در منطقه جنوب شرق با اشاره به آغاز این رزمایش از روز شنبه، گفت: پیام این رزمایش بزرگ به دشمنان این است که مدافعان امنیت نظام اسلامی محکم، جدی و استوار با هیچ متجاوز به امنیت استان، کشور و منطقه تعارف ندارند.
سردار شفائی افزود: در این رزمایش همچون تمام رزمایشهای قبلی به مباحث محرومیتزدایی و کمک به محرومین در حوزههای مختلف بهداشتی، آموزشی، کمکهای مؤمنانه، ترمیم و ساخت خانههای محرومین، تقویت مدارس و سایر مباحث اهتمام ویژه
خواهیم داشت.
آخرین شب مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها
آخرین شب مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین عالی در سخنانی، تنها راه رشد و قرب به پروردگار را راه امامت و پیوند با امام معصوم دانست و افزود: حرکت تاریخی حضرت زهرا سلاماللهعلیها حفظ این راه بیبدیل بود و آن حضرت برای انجام این جهاد بزرگ، از سلاح روشنگری و تبیین استفاده کرد. همچنین در این مراسم، آقای مهدی رسولی به مرثیهسرایی و نوحهخوانی پرداخت.
آغاز رزمایش بزرگ «محمد رسول الله(ص)» از امروز
فرمانده سپاه سلمان استان سیستان و بلوچستان و سخنگوی رزمایش محمد رسول الله(ص) در منطقه جنوب شرق با اشاره به آغاز این رزمایش از روز شنبه، گفت: پیام این رزمایش بزرگ به دشمنان این است که مدافعان امنیت نظام اسلامی محکم، جدی و استوار با هیچ متجاوز به امنیت استان، کشور و منطقه تعارف ندارند.
سردار شفائی افزود: در این رزمایش همچون تمام رزمایشهای قبلی به مباحث محرومیتزدایی و کمک به محرومین در حوزههای مختلف بهداشتی، آموزشی، کمکهای مؤمنانه، ترمیم و ساخت خانههای محرومین، تقویت مدارس و سایر مباحث اهتمام ویژه
خواهیم داشت.

جهت گیری سیاست خارجی: از پناه به غرب تا نگاه به شرق
سیاست خارجی ایران طی لااقل 500 سال گذشته همواره در تلاطم یافتن مسیر با ثبات و معتبری بوده و در مقاطعی هم بدان دست یافته است. تاریخ نشان داده که سیاست خارجی مستقل و بدون وابستگی به شرق و غرب تضمین کننده منافع ملت است و هرگاه این اصل خدشه ناپذیر محور تصمیمگیریها بوده به عنوان دورهای درخشان در تاریخ این مرز و بوم ثبت و ضبط گردیده است.
تا پیش از وقوع انقلاب اسلامی کمتر زمانی این اصل به معنای واقعی رعایت شد و چه بسا نادیده گرفتن آن به یکی از علتهای اصلی انقلاب اسلامی و مردمی در کشور منجر شد.
در 40 سال گذشته نیز هرچند سیاست اصولی و کلی نظام رعایت این استقلال و عدم گرایش به شرق و غرب بوده اما در مقاطعی با سوء استفاده از فرصتهای پیش آمده سیاستمداران کوشیدهاند تا از حاشیهها بهره برده و متن سیاست خارجی جمهوری اسلامی را خدشهدار کنند.
همزمان با مذاکرات شکلگیری برجام یکی از این دورهها آغاز و تلاش شد تا با تطهیر چهره امریکا و اروپا سکان سیاست خارجی به طرف غرب کشانیده شده و با این استدلال که نمیتوان کدخدای جهان را نادیده گرفت برای بهبود روابط با غرب از درون فضای ایجاد شده پیرامون توافق هستهای تلاش گستردهای شد. البته این تلاش به حدی رسید که پایههای استقلال سیاست خارجی را در معرض آسیبی دوسویه قرار داد. از یک طرف سیاستمداران حتی برای موفقیت داخلی خود و بیمحابا به غرب پناه آوردند و تلویحاً درخواست کمک کردند! و از سوی دیگر، با تحقیر و نادیده گرفتن شرق تلاش کردند تا رضایت بیشتری از غرب حاصل کنند. البته با درایت حکیمانه رهبر معظم انقلاب و هوشیاری ملت بزرگ ایران و منتقدین دلسوز، هیچ کدام از این ترفندها کارگر نیفتاد و پس از مدت کوتاهی غرب با نشان دادن ماهیت سودجویانه خود به این رابطه نیز خاتمه بخشید. امریکا از برجام خارج و اروپا نیز در برابرش سکوت پیشه کرد.
حال با شروع به کار دولت جدید فرصتی فراهم آمده تا مجدداً برای حفظ تعادل در سیاست خارجی کشور تلاش شود و در پرتو آن منافع ملت به بهترین نحو ممکن تأمین شود. در این دوران نه بناست به غرب پناه برد و نه با شرق در افتاد. نه بناست از در ستیز با غرب درآمد و نه اینکه شرق را انکار و فراموش کرد. البته همزمان نمیتوان واقعیت را هم از نظر دور داشت. مسبب وضع موجود و خسارتهای وارده به ملت و سیاست فشار حداکثری به منظور به زانو درآوردن ملت، غرب است و دیوار بی اعتمادی بین ایران و غرب از هر زمان دیگری بلندتر است. روابط با روسیه و چین اما به رغم همه محدودیتها و مخالفتها حفظ شده و جوهر روابط دوجانبه و تعاملات سیاسی و اقتصادی برای توسعه مجدد این روابط بکار گرفته شده است. هر چند سطح روابط کنونی هم مطلوب و ایدهآل نیست اما ارادهای جدی برای توسعه آن از دو طرف مشاهده میشود.
در اینجا ذکر چند نکته ضروری است. در توسعه روابط با چین و روسیه، جمهوری اسلامی ایران پیشگام بوده و ابتکار عمل را به دست گرفته و این تعاملات تحمیلی و خارج از اراده ملت ایران نیست. از سوی دیگر آنچه در سیاست خارجی دولت ۱۳ مدنظر است نگاه به شرق است و نه پناه آوردن به شرق. در نگاه به شرق منافع هر دو طرف مورد لحاظ واقع میشود. این درست نکتهای است که بدون توجه به آن ممکن است نگاه به شرق با پناه آوردن به غرب را یکسان انگاری کرده و از آن سو استفاده شود. انتهای مسیر پناه به غرب چیزی جز استحاله و تسلیم نبوده و نیست اما پایان نگاه به شرق تأمین منافع ملت را در کوتاه مدت و درازمدت در پی خواهد داشت. دولت سیزدهم با بازگشت به مذاکرات از غرب رویگردان نشده ولی این بار هوشمندانه در برابرش ظاهر شده است. همزمان فرصت ایجاد تعاملات گسترده و راهبردی با شرق را نیز با این امید واهی که روابط با غرب بهبود یابد را از دست نخواهد داد. غرب در معرض آزمون جلب اعتماد ملت ایران قرار گرفته و توسعه روابط با شرق در بستر نگاه برابر و منافع متقابل در دستور کار است.
تا پیش از وقوع انقلاب اسلامی کمتر زمانی این اصل به معنای واقعی رعایت شد و چه بسا نادیده گرفتن آن به یکی از علتهای اصلی انقلاب اسلامی و مردمی در کشور منجر شد.
در 40 سال گذشته نیز هرچند سیاست اصولی و کلی نظام رعایت این استقلال و عدم گرایش به شرق و غرب بوده اما در مقاطعی با سوء استفاده از فرصتهای پیش آمده سیاستمداران کوشیدهاند تا از حاشیهها بهره برده و متن سیاست خارجی جمهوری اسلامی را خدشهدار کنند.
همزمان با مذاکرات شکلگیری برجام یکی از این دورهها آغاز و تلاش شد تا با تطهیر چهره امریکا و اروپا سکان سیاست خارجی به طرف غرب کشانیده شده و با این استدلال که نمیتوان کدخدای جهان را نادیده گرفت برای بهبود روابط با غرب از درون فضای ایجاد شده پیرامون توافق هستهای تلاش گستردهای شد. البته این تلاش به حدی رسید که پایههای استقلال سیاست خارجی را در معرض آسیبی دوسویه قرار داد. از یک طرف سیاستمداران حتی برای موفقیت داخلی خود و بیمحابا به غرب پناه آوردند و تلویحاً درخواست کمک کردند! و از سوی دیگر، با تحقیر و نادیده گرفتن شرق تلاش کردند تا رضایت بیشتری از غرب حاصل کنند. البته با درایت حکیمانه رهبر معظم انقلاب و هوشیاری ملت بزرگ ایران و منتقدین دلسوز، هیچ کدام از این ترفندها کارگر نیفتاد و پس از مدت کوتاهی غرب با نشان دادن ماهیت سودجویانه خود به این رابطه نیز خاتمه بخشید. امریکا از برجام خارج و اروپا نیز در برابرش سکوت پیشه کرد.
حال با شروع به کار دولت جدید فرصتی فراهم آمده تا مجدداً برای حفظ تعادل در سیاست خارجی کشور تلاش شود و در پرتو آن منافع ملت به بهترین نحو ممکن تأمین شود. در این دوران نه بناست به غرب پناه برد و نه با شرق در افتاد. نه بناست از در ستیز با غرب درآمد و نه اینکه شرق را انکار و فراموش کرد. البته همزمان نمیتوان واقعیت را هم از نظر دور داشت. مسبب وضع موجود و خسارتهای وارده به ملت و سیاست فشار حداکثری به منظور به زانو درآوردن ملت، غرب است و دیوار بی اعتمادی بین ایران و غرب از هر زمان دیگری بلندتر است. روابط با روسیه و چین اما به رغم همه محدودیتها و مخالفتها حفظ شده و جوهر روابط دوجانبه و تعاملات سیاسی و اقتصادی برای توسعه مجدد این روابط بکار گرفته شده است. هر چند سطح روابط کنونی هم مطلوب و ایدهآل نیست اما ارادهای جدی برای توسعه آن از دو طرف مشاهده میشود.
در اینجا ذکر چند نکته ضروری است. در توسعه روابط با چین و روسیه، جمهوری اسلامی ایران پیشگام بوده و ابتکار عمل را به دست گرفته و این تعاملات تحمیلی و خارج از اراده ملت ایران نیست. از سوی دیگر آنچه در سیاست خارجی دولت ۱۳ مدنظر است نگاه به شرق است و نه پناه آوردن به شرق. در نگاه به شرق منافع هر دو طرف مورد لحاظ واقع میشود. این درست نکتهای است که بدون توجه به آن ممکن است نگاه به شرق با پناه آوردن به غرب را یکسان انگاری کرده و از آن سو استفاده شود. انتهای مسیر پناه به غرب چیزی جز استحاله و تسلیم نبوده و نیست اما پایان نگاه به شرق تأمین منافع ملت را در کوتاه مدت و درازمدت در پی خواهد داشت. دولت سیزدهم با بازگشت به مذاکرات از غرب رویگردان نشده ولی این بار هوشمندانه در برابرش ظاهر شده است. همزمان فرصت ایجاد تعاملات گسترده و راهبردی با شرق را نیز با این امید واهی که روابط با غرب بهبود یابد را از دست نخواهد داد. غرب در معرض آزمون جلب اعتماد ملت ایران قرار گرفته و توسعه روابط با شرق در بستر نگاه برابر و منافع متقابل در دستور کار است.
انتخاب نشریه
جستجو بر اساس تاریخ
اخبار این صفحه
-
اهتزاز پرچمهای افتخار در 25 استان کشور
-
از میان ۱۳۳ خانواده شناسایی شده، ۷۳ پرونده شهید تشکیل شده است
-
زمینه انتقام سخت را از داخل خانههای امریکاییها فراهم میکنیم
-
اخبــــار
-
جهت گیری سیاست خارجی: از پناه به غرب تا نگاه به شرق

اخبارایران آنلاین