انتخاب بهترین ترکیب برای 2 بازی پیش رو
غلامرضا فتح آبادی
کارشناس فوتبال
کارلوس کیروش، سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان برای دیدار با انگلیس عجیبترین ترکیب را انتخاب کرد. ترکیبی که همه را متعجب کرد و خیلیها از خودشان سؤال میکردند مردی که سالها با فوتبال ایران کار کرده چرا چنین ترکیبی را به میدان فرستاده است. کیروش اصرار داشت که مردم ایران را سورپرایز خواهد کرد که البته با یک شکست سنگین هم این کار صورت گرفت. تیم ملی متأسفانه پراشتباه ظاهر شد و نمایش ضعیفی داشت، بازیکنان در این بازی همدیگر را نمیشناختند. تا به حال خط دفاع تیم ملی را این چنین پراشتباه ندیده بودم. درست است که بازیکنان انگلیس بسیار حرفهای بودند و جزو بهترینهای فوتبال دنیا هستند اما ما آنقدر ضعیف بودیم که آنها هر کاری که دلشان خواست با ما کردند. شش گلی که دریافت کردیم بیشتر به خاطر اشتباهات خط دفاعیمان بود. اتفاقی هم که در ابتدای بازی رخ داد و بیرانوند با مصدومیت شدیدی مواجه شد یکی از علتهای این شکست بود. ما هنوز دو بازی دیگر را در پیش داریم. دو دیداری که میتواند منجر به صعود ما شود البته کار بسیار سخت است و باید منتظر بمانیم و ببینیم نتیجه دیدار دیگر همگروههای ما یعنی ولز و امریکا چه خواهد شد اما اگر میخواهیم دیگر چنین باخت سنگینی را تجربه نکنیم هم باید از حریف، آنالیز خوبی داشته باشیم و هم کی روش بهترین ترکیب را برای دو دیدار بعد آماده کند.
استراتژی تیم ملی برای شکست ولز
منصور رشیدی
پیشکسوت فوتبال
تیم ملی فوتبال کشورمان با شکست مقابل انگلیس در نخستین دیدار به استقبال ولز در جام جهانی خواهد رفت. اشتباه کیروش در بازی با انگلیس جابهجایی عناصر دفاعی تیم ملی در بازیهای گذشته مثل شجاع خلیلزاده و محمدحسین کنعانیزادگان بود و تیم ملی در تمام خطوط ناهماهنگ بود. درست است که وقتی بیرانوند مصدوم شد شوک بزرگی به کل تیم وارد و باعث شد که روحیه بازیکنان پایین بیاید، اما از طرفی هم نباید اینطور بگوییم که حسینی مقصر بوده است. به جرأت میتوانم بگویم که حسینی روی هیچکدام از گلهای انگلیس مقصر نبود، تیم ملی اگر در بازی با انگلیس هم با ترکیب بهتری بازی میکرد با این نتیجه شکست نمیخورد. بازیکنان به لحاظ روحی و روانی به هیچ عنوان آماده بازی با انگلیس نبودند. عملکرد تیم ملی جای هیچ توجیهی نداشت و ما اصلاً استراتژی برای فوتبال بازی کردن نداشتیم و هیچ چیزی سر جای خودش نبود. مطمئناً تیم ملی به لحاظ فوتبالی چیزی کم ندارد و در این شرایط بیشتر باید روی مسائل روحی و روانی بازیکنان کار کنیم. باید بازی با انگلیس را فراموش کنیم و به تاریخ بسپاریم و با اعتمادبهنفس و روحیه بالا و استراتژی درست بازی کنیم. با این اوصاف قطعاً پیروزی مقابل ولز دور از دسترس نیست. اما به هر حال ما یک درصد هم نباید به این فکر کنیم که ولز تیم ضعیفی است و میتوانیم خیلی راحت مقابل آنها به پیروزی برسیم. ولز بعد از سالها به جامجهانی رسیده است و میخواهد نتیجه خوبی هم بگیرد، اما اگر کیروش تغییراتی را در ترکیب تیمش ایجاد کند میتوانیم به نتیجه دیدار با ولز امیدوار باشیم.
کرواسی نایب قهرمان 2018 مقابل مراکش متوقف شد
پیروزی ساموراییها مقابل آلمان مدعی
گروه ورزشی/ در نخستین بازی از روز چهارم مرحله گروهی جام جهانی 2022 قطر، دیروز از ساعت 13:30 اولین دیدار از گروه F در ورزشگاه البیت، میان کرواسی نایب قهرمان دوره قبل(2018) و مراکش برگزار شد و در نهایت سومین تساوی
صفر - صفر جام رقم خورد. کرواسی با تکیه بر تجربه و تکنیک بازیکنانش که در اروپا توپ میزنند، نظیر ایوان پریشیچ، مارسلو بروزوویچ و لوکا مودریچ، با رویکردی هجومیتر و مالکانه بازی را آغاز کرد اما از حیث ایجاد موقعیتهای گلزنی برتری محسوسی نسبت به حریف آفریقاییاش نداشت. در نیمه دوم هم شرایط تا حد زیادی مشابه نیمه اول بود و دو تیم با رویکردی محتاطانه کار را آغاز کردند و در نهایت تلاش هیچ یک از دو تیم منجر به خلق موقعیت گلزنی صددرصد نشد تا هرکدام به کسب یک امتیاز رضایت دهند. گفتنی است لوکا مودریچ کاپیتان باتجربه کرواسی به عنوان بهترین بازیکن زمین انتخاب شد. در دیگر بازی این گروه، از ساعت 22:30 دیشب بلژیک و کانادا به مصاف هم رفتند.
ژاپن دومین شگفتی جام جهانی را رقم زد
رقابتهای جام جهانی 2022 پیگیری شد و تیمهای آلمان و ژاپن که در گروه E حضور دارند از ساعت 16:30 در ورزشگاه خلیفه مقابل هم قرار گرفتند که این مسابقه با نتیجه 2-1 به سود نماینده آسیا خاتمه پیدا کرد. در ابتدا آلمانیها گل نخست بازی را در دقیقه 33 از روی نقطه پنالتی توسط ایلکای گوندوگان به ثمر رساندند اما در ادامه این ژاپنیها بودند که با ارائه یک بازی منظم موفق شدند حملات آلمان را خنثی کنند و به گل برسند. ژاپنیها در این دیدار توسط ریتسو دوآن 75 و تاکوما آسانو 83 به گل رسیدند و این بازی را با پیروزی به پایان رساندند. ژاپنی ها در حالی مقابل آلمان به پیروزی رسیدند که آمارها نشان از برتری آلمان بود. درصد مالکیت توپ آلمان74 و ژاپن ۲۶ بود. علاوه بر این تعداد پاسهای آلمان 771 بود و بین ژاپنیها هم 270 پاس رد و بدل شد. همچنین تعداد شوتهای آلمانیها 26 و تعداد شوت ژاپنیها 12 بار بود. اولین شگفتی جام جهانی روز سهشنبه با پیروزی 2-1 عربستان مقابل تیم مدعی آرژانتین همراه بود و حالا ساموراییها با همین نتیجه دومین شگفتی را رقم زدند وتیم آلمان را که یکی از مدعیان قهرمانی در جام جهانی است شکست دادند.
جواد خیابانی: ملت ایران در کنار تیم ملی خواهد بود
دیروز ویدیویی از جواد خیابانی در فضای مجازی وایرال شد که این مجری در آن شکست تیم ملی مقابل انگلیس را به عدم حمایت مردم مرتبط دانست. البته او ساعاتی بعد به حواشی تقطیع سخنانش در برنامه «جام جهانی 2022» واکنش نشان داد. جواد خیابانی گفت:«از من جملاتی پخش شده که خلاصه یک پاراگراف طولانی است. من دلم میخواهد کشورم و تیم ملی فوتبال ایران سربلند باشد، لذا این شیطنت رسانهای را لطفاً ادامه ندهید و اگر میخواهید درباره جملات من قضاوت کنید، در تلوبیون و برنامه جام 2022 و سایت شبکه ورزش موجود است.» این گزارشگر ورزشی افزود:«من حدود نیم ساعت صحبت کردهام، اما چند ثانیه از آن مورد قضاوت قرار گرفته است. مطمئن هستم که همه با من همعقیده خواهید شد که ملت ایران در کنار تیم فوتبال خود باز هم نگاهی امیدوارانه به جام جهانی فوتبال دارد.»
تشکر هوادار ژاپنی بابت مرخصی!
در حاشیه دیدار آلمان و ژاپن عکس یک تماشاگر ژاپنی بسیار مورد توجه رسانههای ورزشی دنیا قرار گرفت. در این عکس یک هوادار ژاپنی کاغذی در دست گرفته که روی آن نوشته است: «رئیس عزیز! ممنون که دو هفته به من مرخصی دادی.» این عکس حتی با واکنش فدراسیون جهانی فوتبال همراه بود و فیفا با انتشار این عکس نوشت: «ممنون از همه مدیرانی که مثل او عمل کردند.»
محمد الیاس قنبری
روزنامهنگار
جایی خواندم که نهایت درآمدی که قطر از میزبانی جام جهانی کسب میکند نهایتاً 17 میلیارد دلارپیشبینی میشود، در حالی که از آغاز زمانی که قرار شد قطر میزبان این رویداد بینالمللی باشد 17 برابر این درآمد پیشبینی شده، توسط قطر هزینه شده است. فلذا نمیتوان هدف اصلی قطر را سرمایهگذاری زودبازده دانست. اگرهم اهداف اقتصادی برای این کشور کوچک متصور باشیم، قطعاً اهدافی بلندمدت است. تماشاچیانی که از ملیتهای مختلف امروز برای تماشای جام به این کشور آمدهاند مبلغین خوبی برای توسعه صنعت گردشگری قطر خواهند بود.
قطر بیش و پیش از اینکه بهدنبال کسب درآمد باشد بهدنبال هویتیابی در داخل و خارج از مرزهای خویش است، البته کسب ثروت و سرمایه برای هیچ کشوری هیچ حد و غایتی ندارد. کشورها حتی اگر از دغدغههای معیشتی هم رها شده باشند بهدنبال توسعهاند و اگر از توسعه نیز عبور کرده باشند سرمایه را برای قدرت میخواهند. مازاد سرمایه از جایی به بعد تبدیل به قدرت میشود. البته این سکه روی دیگری هم دارد. کشوری که جمعیت اندکی دارد و گاز میفروشد و دارای مازاد سرمایه است و نمیداند پولهایش را چه کار کند، سرمایه مازادش مورد طمع شرکتهای بزرگ پروژه بگیر است. شرکتهای بزرگ برای این سرمایه مازاد نقشه میکشند تا بای نحو کان این مازاد سرمایه را نصیب خود کنند. فلذا کشور دارای مازاد سرمایه را هدف مصرف کالاها و خدمات خود میکنند. این نحوه هزینه کرد سرمایه شاید ظواهر توسعه را به ارمغان بیاورد ولی مانع از این میشود که مازاد سرمایه تبدیل به قدرت شود.
غرضم این نیست که بگویم قطر بهعنوان یک کشور به ظاهر توسعه یافته واجد قدرت نیست، قطعاً این کشور نیز سودای قدرت دارد و بهدنبال جایی برای خود در معادلات بینالمللی است. اما آیا قدرتهای دنیا براحتی اجازه میدهند هر کشوری مازاد سرمایه خود را مبدل به قدرت کند؟ مواضع سیاسی اخیر قطر و همسویی اش با ایران را از این حیث میتوان تحلیل کرد. قطر با این حجم از توسعه و رفاه و مازاد سرمایه همچنان نیازمند متحدین منطقهای است. بگذریم؛ قطر یک کشور چند ملیتی است. اولین جملهام در برخورد با مهاجرین قطری این پرسش است؛ (وِر آی یو فرام؟) و پاسخها اینهاست؛ فیلیپین، نپال، هند، سریلانکا، اوگاندا، کنیا، اتیوپی، بنگلادش و.... زبان رسمی قطر اگرچه در قانون و روی کاغذ عربی است ولی در واقع همه افراد این کشور با لهجههای خاص خود به انگلیسی سخن میگویند. حال در ایام جام جهانی این فضای چندملیتی و متکثر فرهنگی به اوج خود رسیده است. دوحه در این ایام میزبان جشنوارهای رنگارنگ و متنوع با حضور ملتهای مختلف جهان است و باید برای میزبانی از آدمهای مختلفی از فرهنگهای مختلف تدارکات گستردهای دیده باشد.
شنیدهاید که میزبان شدن قطر برای جام جهانی 2022 حاشیههایی داشته است و بسیاری از کشورها بنا به دلایلی مانند آب و هوای قطر، مسائل حقوق بشری مانند بدرفتاری با کارگران مهاجر یا مخالفت قطر با همجنسگرایی با این میزبانی مخالف بودهاند. برخی نیز قطر را برای کسب حق میزبانی متهم به تقلب و رشوه کردند. گذشته از همه این حواشی مهمترین پرسش برای من قبل از سفر این بود که آیا قطر واقعاً زیرساختهای لازم را برای میزبانی این رویداد بزرگ که میتوان گفت بزرگترین رویداد تاریخ قطر است، دارد؟ مهمترین مسأله غیر از برگزاری مسابقات و مدیریت استادیومها، مسأله حملونقل است. استفاده از مترو و تراموا و اتوبوس در این ایام برای تماشاچیان با نشان دادن هیاکارت (ویزای ویژه جام جهانی) رایگان است، گرچه مأموران قطری در این باره سخت نمیگیرند و بدون نشان دادن آن هم میتوان از حملونقل عمومی رایگان استفاده کرد. در بدو ورود به همه میهمانان اپراتور Vodafone و ooredoo سیم کارتهای رایگان با حجم نامحدود ارائه میکنند که البته مدت زمان آن دو روزه است و باید برای تمدید اشتراک آن پول پرداخت کرد، بجز ازدحام صفهای ورود به مترو پس از بازیها که البته توسط مأموران مترو مدیریت میشوند تا ازدحام و فشردگی جمعیت ایجاد نشود مشکل دیگری در زمینه حملونقل وجود ندارد. مسافران میتوانند همچنین از تاکسی اینترنتی uber استفاده کنند. به نظر میرسد بیشترین تمرکز قطریها بر مدیریت حمل و نقل، کنترل استادیومها و برگزاری مسابقات به نحو احسن است و در زمینه مسائلی مانند معرفی جاذبههای فرهنگی و طبیعی و گردشگری دچار ضعف در تبلیغ و اطلاعرسانی اند. البته شاید نیازی هم برای این کار ندیدهاند چون مسافران به مدد اینترنت پرسرعت هتلها و سیم کارتهای خود مکانهای تفریحی و دیدنی را پیدا میکنند. قطر بهعنوان اولین کشور اسلامی تا به اینجا و در این 5 روز آغاز جام، توانسته میزبانی آبرومند باشد. کشوری که در این روزهای پاییزی، آب و هوای بسیار مطبوعی دارد تا به این ترتیب قطریها در بهترین زمان ممکن جام جهانی را برگزار کنند.