ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
لزوم انجام مطالعات میدانی در حوزه گسل مشا
ادامه از صفحه اول
خلأ لرزهای این گسل در حدفاصل فیروزکوه تا تهران بوده و در نگاه بدبینانه میتوان این قسمت از گسل را مستعدترین منطقه برای لرزههای بزرگ آتی حوزه البرز مرکزی دانست. با وجود این نمیتوان وقوع زلزله در تاریخ مشخصی در این محدوده را پیشبینی کرد. گسل مشا را میتوان یکی از مهمترین منابع لرزهای منطقه البرز و تهدید کننده شهر تهران دانست و به همین دلیل شناخت بهتر از چگونگی فعالیت آن و همچنین تعیین فراوانی و بزرگی زلزلههای محتمل میتواند نقش بسزایی در ارزیابی ریسک زلزله داشته باشد. لذا میتوان نتیجه گرفت که این گسل نیاز به انجام مطالعات بسیار بیشتری دارد. در شرایط موجود تنها راه ممکن برای در امان ماندن از چنین پدیدههایی ارتقای آمادگی و ایمنی در ساخت وسازها و در بعد کلانتر تابآوری است. در این خصوص ارزیابی خسارات محتمل ناشی از زلزله میتواند نقش مهمی در اعمال اقدامات کاهش ریسک و آمادگی هنگام سانحه داشته باشد. به عنوان نمونهای از چنین اقداماتی میتوان به سامانه تخمین سریع خسارات و تلفات زلزله شهر تهران اشاره کرد که با حمایت و محوریت سازمان مدیریت و بحران شهر تهران و توسط متخصصان دانشکده عمران دانشگاه خواجه نصیرالیدن طوسی طراحی و طی چندین سال گذشته به صورت خودکار عمل کرده است. این سامانه در صورت بروز زلزله بسرعت وارد عمل شده و با انجام مدلسازیهای مختلف از پهنه خطر و تأثیر آن بر سازهها، اقدام به تخمین خسارات و تلفات احتمالی شهر کرده و به مراجع ذیربط اطلاع رسانی میکند. بیشتر متخصصان در مباحث مربوط به زلزله به ابعاد خود زلزله توجه میکنند اما بحثی که میتواند خطرآفرین و حادثهساز باشد، ساخت وسازهایی است که در تهران وجود دارد. در کلانشهرهایی مانند تهران، بزرگترین سرمایه یک خانواده در بیشتر موارد مسکن و سرپناه است. عوامل مختلفی در انتخاب مسکن مطلوب و رتبهبندی آن برای عموم جامعه وجود داشته از جمله ظاهر، امکانات رفاهی، فضابندیها، ارزش افزوده و موقعیت مکانی، ولی متأسفانه کیفیت سازهای و مقاومت و تاب آوری آن در برابر زلزله عموماً مدنظر نبوده است. طبیعی است با افزایش توجه مردم نسبت به کیفیت ساختمانها و استفاده از شاخصهای رتبهگذاری به عنوان معیاری در انتخاب و خرید خانه، نظام ساخت و ساز نیز ارتقا یافته و در نتیجه ساختمانهای مستحکمتری ساخته خواهند شد. البته دولت هم میتواند با نظارت جدی در این راه کمکرسان باشد.
موضوع دیگر، تابآوری اقتصادی جامعه در مواجهه با سوانح طبیعی نظیر زلزله است. در این خصوص ایجاد منابع غیردولتی برای بازپرداخت خسارات در زمان سانحه یکی از موضوعات مهم دیگر است که نقش صنعت بیمه را روشن میکند. صنعت بیمه با تهیه و ارائه پوششهای نظاممند و مبتنی بر مدیریت ریسک زلزله نه تنها میتواند سبب کاهش بار مالی دولت در زمان سوانح باشد بلکه در درازمدت سبب ارتقای فرهنگ مسئولیتپذیری و کیفیت ساختمان گردد.
گزارش «ایران» از روایت بهبود یافتگان کرونا و هشدار متخصصان درباره تشدید اختلالات روانی جامعه در پسا کرونا
هشدار ! برچسب کرونایی را شیوع ندهیم
فریبا خاناحمدی
خبرنگار
«نمیدانستم روز و شب برای من و خانوادهام چطور میگذشت. زندگی برای ما سراسر ترس و وحشت و نگرانی بود؛ نگرانی از دست رفتن مادرمان. در باره بیماری کرونا در اخبار چیزهایی شنیده بودم.اما هیچ گاه تصورنمیکردم که مادرم جزو نخستین کسانی باشد که به این بیماری مهلک دچار شده باشد. مادرم را خدا به ما برگرداند ولی استرس و کابوسهای شبانه هنوز هم دست از سرخانوادهام برنمیدارد.»
جملات بالا درددلهای زنی است که مادرش بیش از ۱۰ روز با ویروس کووید ۱۹ دست و پنجه نرم کرده است. این زن میگوید او و خانوادهاش آن روزها در برزخ بودهاند و از نظر روحی و روانی بشدت بهم ریختهاند. رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور هم درباره پیامدهای روحی و روانی ابتلا به کرونا هشدار میدهد. او میگوید: اگر دولت به فکر ارتقای سلامت روان شهروندان بویژه مبتلایان بهبود یافته کووید19 و بازماندگان جانباختگان ناشی از کرونا نباشد بزودی شاهد فاجعه بزرگی در مسائل اجتماعی و اقتصادی کشور خواهیم بود. طلاق، اعتیاد، وسواس و افسردگی از جمله مواردی هستند که پشت پرده ویروس کرونا پنهان شدهاند و با فروکش کردن موج اپیدمی کرونا رخ نشان میدهند. این موضوع زمانی نگران کنندهتر میشود که بدانیم نتایج یک طرح تحقیقاتی که از سوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهیه شده نشان میدهد بیش از 50 درصد از ترخیص شدگانی که به دلیل کرونا در بیمارستان بستری بودند، مشکلات روحی و روانی دارند.
انگ زدهاند من کرونا را در محلهمان منتشر کردهام!
محسن اکرمی ۳۲ ساله که تا همین یکی دو ماه پیش مسافرکشی میکرد، به قول خودش از لب گور برگشته است! میگوید مرگ را با چشم خودش دیده و روزهای اول با حال و روز وخیم امیدی به زنده ماندن نداشته است! او درباره مبتلا شدن به کرونا میگوید: «کار من مسافرکشی است و صبح تا شب کلی مسافر سوار ماشینم میشوند. من جزو کسانی هستم که همان روزهای اولی که اعلام کردند کرونا به ایران آمده به این ویروس مبتلا شدم.البته تا چند روزی فکر میکردم آنفلوانزا گرفتهام. چرا که گلویم درد میکرد و کمی هم نفس تنگی داشتم. روز به روز حالم بدتر شد تا اینکه تب و سرفههای خشک به سراغم آمد. همسرم گفت اینها نشانه کروناست. برادرم مرا به بیمارستان یافتآباد برد وهمان شب در مسیر بیمارستان از شدت ترس و نگرانی چند بار بالا آوردم. کلاً یک هفته در بیمارستان بستری شدم.» محسن که روزهای پر استرسی را گذرانده درباره مشاهداتش در بیمارستان میگوید: «وقتی مرا به بخش عفونی منتقل کردند، اصلاً وضعیت خوبی نداشتم و سرفهها امانم را بریده بود. وقتی پیرمردی در بخش ما حالش بد شد و چند ساعت بعد از دنیا رفت به کلی روحیهام را از دست دادم. هر لحظه منتظر مرگ بودم. سرتان را درد نیاورم بیماری و ضعف و بیحالی و نفس تنگی و ترس از مردن از یک طرف و استرس این که نکند خانوادهام را آلوده کرده باشم از طرفی مرا به مرز جنون کشانده بود.
روزهای بستری به من و خانوادهام فشار روانی زیادی وارد شد و از طرفی برچسبی که به خانوادهام خورده که میگویند من کرونا را در محلهمان منتشر کردهام. الان یک ماه است پایم را از خانه بیرون نگذاشتهام و دچار افسردگی شدهام.»
هنوز در شوک ماندهام
مهدی علیزاده، ۲۴ سال دارد و در طلافروشی پدرش کار میکند. او مدعی است که توصیههای پزشکی را رعایت کرده است و هیچ وقت فکرش را نمیکرده که به ویروس کرونا مبتلا شود.
وی درباره زمان ابتلا تا بهبودی خود میگوید: «بعد از ابتلا به بیماری کرونا و معاینه پزشک وضعیت جسمانی خوبی نداشتم. در حین استراحت هم مدام افکار وحشتناکی سراغم میآمد و تصاویر بیماران کرونایی را که در تلویزیون دیده بودم جلوی چشمم رژه میرفتند. من از تنگی نفس بیزار بودم و فوبیای مرگ بر اثر خفگی دارم. روز بعد حالم بدتر و بدتر شد و گذشته از سرفههای خشک و حالت تهوع، تبم پایین نمیآمد. برادرم مرا به بیمارستان برد و بستری شدم. دو روز بیمارستان ماندم و بقیه دوران نقاهت را در خانه گذراندم. راستش محیط بخش عفونی و ترس از بیماری و انتقال آن به خانواده خواه یا ناخواه مرا نگران میکرد ولی دکترها میگفتند استرس و ترس مانع از بهبودی میشود.»
علیزاده درباره وضعیت روحی خود و خانوادهاش میافزاید: «بعد از ترخیص از بیمارستان و بهبودی نسبی، روحیهام هم شادابتر شد ولی متوجه شدم خانوادهام چند روزی که بیمارستان بودم روزهای سخت و عذاب آوری را گذراندهاند و هنوز هم ترس دارند یکی دیگر از اعضای خانواده به این ویروس مبتلا شوند.»
روزهای بدی را گذراندم
محمدرضا پورهادی، مهندس مکانیک و ۴۲ ساله و اهل رشت است. او که نزدیک به ۱۰ روز به کرونا مبتلا بوده میگوید:« دوری از خانوادهام به خصوص دخترم خیلی زجرآور بود. البته با آنها تماس تصویری میگرفتم تا از حال هم باخبر شویم. روزهای تلخ و سختی بود پر از استرس و نگرانی و کابوس. به هر حال تمام شد اما حرفهای برخی هنوز تمام نمیشود که فلانی کرونایی بود. من سعی میکنم توجهی به این حرفها نکنم ولی برای خانوادهام این حرفها آزاردهنده است.باور کنیدخانوادههای بیماران کرونایی به مراتب از خود بیماران بیشتر رنج و استرس کشیدهاند و روحیهشان آسیب دیده است.»
ارائه شناسنامه سلامت روان به شهروندان در پسا کرونا
رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور درباره بروز علائم روحی و روانی در مبتلایان بهبود یافته کرونا به «ایران» میگوید: واقعیت این است ما نگران دوران پسا کرونا هستیم که هنوز شروع نشده است با شروع این دوران قطعاً رشد اختلالات روانی نسبت به دوران کرونا بیشتر خواهد شد و بر مبنای همین تحلیل دردوران پسا کرونا شیوع اختلالات روانی اغلب در بین افرادی رشد خواهد کرد که به این بیماری مبتلا شده و بهبود یافته اند این افراد نشانههایی از انواع اختلالات روانی را تجربه خواهند کرد.
دکتر محمد حاتمی علت بروز مشکلات روحی و روانی را در مبتلایان بهبود یافته کووید19 اینگونه بیان میکند: زمانی که ما در معرض خطر هستیم بدن، ذهن و افکار فرد مدام سرگرم عامل بیرونی بیماری است یعنی در هنگام بیماری بدن با مکانیسم دفاعی از عامل بیماری زا دفاع میکند و ذهن متوجه علائم بیماری و کنترل آن است و به عواقب جانبی و فشاری که به ارگانیزم وارد میشود زیاد توجهی ندارد برای مثال وقتی فردی تصادف میکند ممکن است تا چند روز هیچ نشانهای از بدن درد نداشته باشد و کوفتگی و بدن درد بعد از چند روز شروع میشود. او با بیان اینکه مبتلایان به ویروس کرونا استرسهای حادی را تجربه میکنند، میافزاید: بعد از اتمام بیماری کووید19 ابعاد پنهان این بیماری نمایان میشود و فرد دچار غم زدگی، افسردگی و «استرس بعد از بهبودی کرونا» میشود. به هر حال این بیماران دوران وخیمی را گذراندهاند و با بیماری مقابله کردهاند که بهبودی و مرگ در اثر آن نامعلوم است بنابراین بعد از بهبودی دچار خستگی روانی میشوند و احتمال اینکه اختلالات روانی و نشانههای این نوع اختلالات در آنها زیاد دیده شود بیشتر است. اوضمن هشدار درباره اینکه در دوران پسا کرونا نرخ اختلالات روانشناختی در همه شهروندان افزایش پیدا میکند میگوید: «مسأله اصلی ما در دوران پسا کرونا بیماریهای روانی است. همین الان باید برای دوران پسا کرونا به فکر راه حل باشیم.» وی از نامهنگاری سازمان نظام روانشناسی کشور به رئیس جمهوری درباره همهگیری اختلالات روانشناختی در دوران پساکرونا خبر میدهد و میافزاید: این دوران در حال فرا رسیدن است ما هشدار میدهیم وضعیت سلامت روان مردم در مخاطره است و باید برای ارتقای سلامت روان فکری کرد. حاتمی اظهار میدارد: از رئیس جمهوری میخواهیم به منظور مقابله با اختلالات روانی و ارتقای سلامت روان شهروندان از حالا برنامهریزی کنند و ستاد ویژه سلامت روان با مسئولیت سازمان نظام روانشناسی کشور تشکیل شود. او در پاسخ به اینکه بهبود یافتههای کرونا نیاز به چه نوع مداخلات درمانی دارند، میگوید: مهمترین کار، غربالگری روانی بهبود یافتهها و خانوادههای مبتلایان به بیماری کووید19 است. به اعتقاد ما همه شهروندان ایرانی باید یک شناسنامه سلامت روان داشته باشند. لازم است برای ارتقای سلامت روان تمهیداتی در زمینه تدوین بستههای آموزش خودمراقبتی و دیگر مراقبتی برای شهروندان در نظر گرفته شود.
حاتمی میافزاید: شیوع ویروس کرونا موجب استرس و نگرانی در جامعه شده است و همه شهروندان نیاز دارند مهارتهای کنترل خشم و کنترل استرس را از طریق آموزش و پرورش و برخی سازمانها در سطح وسیع آموزش ببینند چرا که تابآوری مردم در بحران کرونا پایین آمده و این بعد سلامت روان باید ترمیم شود.وی معتقد است، چنانچه نظام سلامت کشور به فکر تاب آوری و سلامت روان مردم نباشد، در آینده با شهروندانی مواجه خواهیم شد که از آشفتگی روانی رنج میبرند و همین امر بستر بروز فاجعه را در مسائل اجتماعی و اقتصادی فراهم میکند.
این در حالی است که تمرکز اصلی ستاد ملی مقابله با کرونا متوجه اقدامات درمانی و بهداشتی است و از سلامت روان بیماران بهبود یافته و دیگر شهروندان در معرض خطر آلودگی با ویروس کرونا غافلند. رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور میگوید: پیشبینی میشود در دوران پسا کرونا نرخ اختلالات روانی و تبعات ناشی از آن از جمله اعتیاد، طلاق، افسردگی و وسواس به دلایل مختلفی افزایش پیدا کند و از الان باید به فکر برنامهریزی باشیم. به گفته دکتر حاتمی، اغلب بیماران بهبود یافته کووید19 دچار استیگما یا برچسب اجتماعی شدهاند و از این موضوع رنج میبرند. برچسب «کرونایی» از سوی گفتمان جامعه و حتی برخی رسانهها شکل گرفته و روانشناسان در مرحله اول نسبت به برچسبگذاری با بیماران صحبت میکنند و با برخی تکنیکهای گفتوگو در باورهای بیماران تغییراتی ایجاد میکنند تا این افراد خودشان را کمتر از مردم پنهان کنند.
گزارشهای روانشناسان نشان میدهد، برخی بیماران بهبود یافته کووید19 به دلیل دوری و جدایی از خانوادههایشان دچار استرس، اضطراب و تروما شده اند حتی برخی نشانههای بیماری PTSD(اختلال استرس پس از سانحه) را تجربه میکنند که در موارد شدید حتی نیاز به دارو درمانی و روان درمانی دارند.
روان مبتلایان به کرونا در خطر است
دکتر محمدرضا خدایی روانپزشک درباره عوارض روانی ابتلا به ویروس کرونا به «ایران» میگوید: مهمترین عارضهای که مبتلایان به کرونا از آن رنج میبرند، استیگما یا برچسب «کرونایی» است. معمولاً در جامعه به این بیماران به عنوان افرادی که باعث انتقال ویروس به دیگران میشود، نگاه میشود. ما با جامعهای سر و کار داریم که سعی میکنند از کسانی که کرونا گرفتند، دور شوند و کمتر با این افراد مراودهای داشته باشند. او میگوید: گاهی مواردی را میبینیم که فرد جدا از اضطراب، دچار افسردگی میشود. وقتی فردی فشار روحی سنگینی را تجربه میکند، ممکن است بعد از مدتی توان و کشش روحیاش تمام شود و دچار یأس و ناامیدی، غم، احساس عدم علاقه به فعالیت و کاهش انگیزه برای فعالیتهای روزمره شود در واقع بروز حالت بغض و گریه، احساس اینکه دیگران به او توجهی ندارند و کاهش قدرت تصمیمگیری همه اینها موجب میشود که افکار خودکشی در این افراد تقویت شود.
این روانپزشک میافزاید: مبتلایان به کرونا ممکن است دچار اختلال استرس حاد شوند به این معنا که وقتی دچار کرونا میشوند، یک سری پس زمینههای ذهنی در مورد این بیماری دارند. تپش قلب، احساس خفگی، دست و پنجه نرم کردن با مرگ، از جا پریدن، زودرنجی، حساس شدن و دیدن کابوس از جمله مواردی است که به خاطر از دست دادن سلامتی خود و دیگران به دست میآید. اینها اگر درمان نشود، میتواند تبدیل به اختلال استرس پس از سانحه شود.
به گفته او، افکار و رفتار وسواسی هم در این افراد بویژه مبتلایان خفیف به کرونا دیده میشود که افراد به صورت مکرر دستهایشان را میشویند. همچنین دلنگرانی و دلمغشولیهای شدیدی در مورد ابتلای فرزندان و افراد خانواده به کرونا را تجربه میکنند.
رئیس شورای شهر : باید به زلزله تهران در حد ملی رسیدگی کرد
موضوع زلزله جمعه شب تهران که در این دو شب هم تکانههای آن همچنان احساس میشد، دیروز به صحن علنی شورای شهر هم آمد تا در شرایطی که هنوز وضعیت آمادهباش پایتخت به پایان نرسیده و نگرانیها از فعال شدن دوباره یکی از مهمترین گسلهای این کلانشهر ١٠میلیونی (مشا) وجود دارد، پرونده نیمه باز زلزله تهران از نو گشوده شود! کارشناسان هنوز معتقدند که خطر جدی است ، بنابراین باید پرسید حالا پس از دو سال از زلزله ملارد سطح آمادگی تهران تا چه اندازه بالا رفته است؟ اصلاً لایحه «واکنش اضطراری به زلزله در سریعترین زمان» ممکن به کجا رسیده و چرا هنوز خبری از نصب «سامانه هشدار صوتی زلزله در پایتخت» نیست!؟ براساس آخرین سرشماریها، بیش از ٢ میلیون و ٣٠٠ هزار نفر روی گسل شمالی تهران زندگی میکنند و بخش مهمی از زلزلههای تاریخی را به همین گسل نسبت میدهند که بیش از ١٥٠ سال است به طور جدی فعال نشده است. مجید فراهانی درهمین زمینه از در اختیار داشتن تعداد ۵۶ پایگاه پشتیبانی و مدیریت بحران از سوی سازمان ورزش شهرداری انتقاد کرد، به گزارش ایسنا، محسن هاشمی در جلسه دیروز با بیان اینکه باید با همکاری دولت زیرساختها در تهران افزایش یابد، گفت: نباید نسبت به زلزله تهران بیتفاوت بود، چراکه فرادولتی است و باید در حد ملی به آن رسیدگی کرد، با توجه به حساسیت تهران در قانون جدید مدیریت بحران این اختیار به وزیر کشور و ستاد ملی بحران داده شده است، اما هر دولتی که بر سر کار میآید بحث انتقال پایتخت مطرح میشود که باید برای این انتقال پول زیادی صرف کرد و اگر یک دهم آن را صرف ایمنیسازی کند، مشکل حل میشود. اما باز هم این اتفاق نمیافتد. او همچنین از بررسی بسته ترافیکی روزهای کرونایی در دفتر کار شهردار تهران خبر داد. هاشمی در مورد سرانجام بسته ترافیکی شورای شهر تهران برای روزهای کرونایی گفت: این پیشنهادات به ستاد ملی کرونا داده شد اما آن طور که شنیدم، ستاد ملی بررسی بسته ترافیکی را به شورای ترافیک تهران محول کرده و به همین دلیل حناچی اعضای شورای ترافیک را دعوت کرده است تا در دفتر کارش درخصوص این بسته تصمیمگیری شود که از جزئیات آن بیخبر هستیم.
گزارش «ایران» از حذف کارگزاریهای بیمهای از فهرست بازرسی کارگران ساختمانی
حذف تلفنی بیمه کارگران ساختمانی توسط منشیها!
پرستو رفیعی
خبرنگار
حذف کارگزاریهای تأمین اجتماعی از فهرست بازرسی کارگران ساختمانی کل کشور خبری امیدوار کننده برای کارگران ساختمانی به شمار میآید که طی بخشنامهای از سوی سازمان تأمین اجتماعی ابلاغ شده است. واگذاری مسئولیت صحتسنجی هویت صنفی متقاضیان استفاده از سهمیه بیمه کارگران ساختمانی به کارگزاریها موضوعی بود که از دو سال پیش آغاز شد و از همان ابتدا مورد انتقاد انجمنهای صنفی کارگران قرار گرفت. چراکه طبق ماده ۱۳۱ قانون کار، تمام امورات کارگران ساختمانی از جمله بیمه و بازرسی به انجمنهای صنفی محول شده است. از سوی دیگر به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران و فعالان این حوزه، شیوه غلط بازرسی کارگزاریها و ناآگاهی آنها از شرایط این گروه از کارگران به حذف بیمه کارگران ساختمانی و تحمیل خسارت جبرانناپذیر به این قشر از جامعه منجر میشد.
گزارش نادرست، بیمه من را حذف کرد
محمد قاسمی، یکی از کارگران ساختمانی در گفتوگو با «ایران» در این باره میگوید بازرسیهای نادرست کارگزاریها او را از حق مسلماش یعنی بیمه محروم کرده است. شغل او سیمکشی برق ساختمان است. هرچند در کار خود استاد کار است، اما یک کارگر ساختمانی محسوب میشود. چرا که سرمایه کافی برای اجاره دفتر کار ندارد و به صورت موردی با ساختمانهای درحال ساخت همکاری میکند. او میافزاید: کار من به گونهای است که در سه مرحله انجام میگیرد. ابتدا باید لولههای مربوط به سیمهای برق را در دیوارها کار بگذارم. سپس منتظر بمانم تا گچکاری و سنگکاری دیوار انجام شود که حدود ۲ تا ۳ ماه زمان لازم دارد. بعد از این مدت من کلید و پریزها را وصل میکنم و سیمها را در محل مخصوص خود جاسازی میکنم. در این دو تا سه ماه فاصله زمانی اگر خوششانس باشم، ساختمان دیگری به من پیشنهاد میشود درغیراین صورت بیکار میمانم. متأسفانه بازرسان کارگزاریها در این فاصله به محل کار من مراجعه و عدم حضورم را به منزله دروغگویی قلمداد کردند. این گزارش نادرست به حذف بیمه من منجر شد. متأسفانه امثال من زیاد هستند و بازرسان کارگزاریها بیشتر کارگران ساختمانی که محل کار خود را با اتمام پروژه تغییر میدهند، حذف میکنند.
آتیه مطمئنی نداریم
داوود مهدوی هم که ایزوگام کار است و به گفته همکارانش موهایش را در این شغل سفید کرده و در کار خود حرفهای به شمار میآید هم سرنوشتی مانند دیگر کارگران ساختمانی دارد. در یک نصف روز کارش را به بهترین شکل انجام میدهد، اما بازرسیهای به قول خودش غیرمتخصصانه او را از داشتن بیمه به عنوان پشتوانهای برای دوران پیری محروم کرده است. او به «ایران» میگوید: ای کاش بازرسان به جای حضور در محل کار به محل زندگی من مراجعه میکردند تا با تحقیقات محلی مطمئن میشدند که من کارگر ساختمانی هستم. وی میافزاید: با این وضعیت امنیت شغلی ما به خطر افتاده و خانوادهام آتیه مطمئنی ندارند.
حذف بیمه کارگران ساختمانی به صورت غیر تخصصی
اکبر شوکت، عضو هیأت مدیره کانون عالی کارگران نیز در این باره به «ایران» میگوید: در مورد بیمه کارگران ساختمانی علاوه بر قانون بیمه آنها، قانون رفع موانع اجرایی بیمه کارگران ساختمانی نیز وجود دارد. به موجب این قانون، کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و زیرمجموعههای آن مانند تأمین اجتماعی و همچنین دو نماینده از انجمن صنفی کارگری و کارفرمایی و چهار نماینده مجلس تشکیل شد. با تلاشهای این کارگروه برای پیشگیری از تخلفات در بازرسی و صحتسنجی هویت کارگران ساختمانی، سامانه پالایش بیمه کارگران ساختمانی پیشبینی شد که تجربه بسیار موفقی بود. وی میافزاید: کلیه کارگران ساختمانی اعم از بیمه شده و متقاضی در این سامانه ثبتنام میکردند. هر یک از ثبتنام شدگان ابتدا توسط ۵۲ بانک اطلاعاتی موجود در سامانه استحقاق سنجی میشدند. سپس توسط انجمنهای صنفی و با استفاده از اپلیکیشنی که روی موبایلهای کارگران نصب میشد و دارای جیپیاس بود محل کار و منزل کارگر مورد بازرسی قرار میگرفت. شوکت با اشاره به اینکه بازرسی و صحتسنجی هویت کارگران ساختمانی، در دو مرحله انجام میشد، عنوان میکند: در این دو مرحله بازرسی ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر که کارگر ساختمانی نبودند اما از بیمه کارگران ساختمانی استفاده میکردند، حذف شدند. همچنین از میان نزدیک به ۳۵۰ تا ۳۷۰ هزار متقاضی جدید استفاده از بیمه کارگران ساختمانی تنها حدود ۱۱۰ هزار نفر تأیید شدند. او ادامه میدهد: این شیوه بسیار موفق و رضایتبخش بود، اما ابلاغ بخشنامه واگذاری بازرسیها به کارگزاریها از دو سال پیش شرایط را برای کارگران نامناسب کرد. متأسفانه بازرسان کارگزاریها تخصص لازم را نداشتند و در بسیاری از مواقع این منشیها بودند که به صورت تلفنی وضعیت کارگران را بررسی میکردند. از سوی دیگر دریافت مبلغ ۱۵ هزار تومان بابت بازرسی هر کارگر باعث میشود که گاهی برخی کارگران ۲ تا ۳ بار در سال مورد بازرسی قرار بگیرند. این در حالی است که کار این دسته از کارگران مداوم و روزانه نیست و این بازرسی غیرمتخصصانه متأسفانه به حذف نام بسیاری از کارگران ساختمانی از لیستهای بیمه منجر شده است. امیدواریم با حذف کارگزاریها از فرآیند بازرسی وضعیت کارگران ساختمانی شرایط به حالت عادی و صحیح بازگردد.
به گفته شوکت بر اساس اعلام مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بازرسی از کارگران ساختمانی در روزهای کرونایی ممنوع است و نباید انجام شود.
روندی نو در ارتباط مردم و مسئولان
فرید مهدیان / سال جدید برای برخی تشکلهای صنفی، متفاوتتر از قبل بوده است. تشکلهای فرهنگیان، بازنشستگان لشکری و کشوری، پرستاری، آزمایشگاهیان بالینی و... از جمله گروههایی بودهاند که از روزهای نخست فروردین ماه سال جاری تاکنون هر یک در چندین نوبت، جلساتی با محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتهاند.
بر اساس برخی گزارشهای منتشره، دستور کار این جلسات، عموماً بیان رئوس خواستههای این اقشار در موضوعات معیشتی و حقوقی و همفکری برای رفع موانع اجرایی در تأمین آن بخش از خواستههایی بوده که در چارچوب قانون قابلیت اجرایی داشتهاند. هر چند خبرهای مربوط به برگزاری این جلسات و نتایج آن در لابهلای حجم انبوه اخبار مربوط به اپیدمی کرونا در رسانههای کشور کمرنگ شده است، اما از قرائن چنین برمیآید که این نشستها، بعضاً به یافتن راهحلهایی اجرایی برای رفع برخی دغدغههای اقشار مذکور منجر شده است. از آن جمله میتوان به موضوع نظام رتبهبندی فرهنگیان اشاره کرد؛ موضوعی که با حمایت حسن روحانی طی چند سال گذشته، از پشتوانه قانونی لازم برخوردار بوده اما به دلیل برخی اشکالات اجرایی در وزارت آموزش و پرورش، نتوانسته خرسندی عموم کارکنان آن وزارتخانه با تأکید بر معلمان را در پی داشته باشد. اکنون اما پس از برگزاری چندین جلسه فشرده میان نمایندگان تشکل های فرهنگیان با نوبخت، نظام رتبهبندی مذکور ترمیم شده و با ابلاغ بخشنامهای از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه، اجرای آن صرفاً معطل به صدور احکام جدید فرهنگیان از سوی وزارت آموزش و پرورش است. برگزاری نشستهایی میان تشکلهای صنفی و مقامات ارشد اجرایی کشور، اگر همچون نمونههای پیشگفته به نتایجی مشخص (و نه الزاماً مورد رضایت هر یک از طرفین) منجر شود، میتواند فصل جدیدی از رابطه میان مردم و مسئولان را که همواره مورد تأکید بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری بوده است آغاز کند؛ فصلی که ضمن میدان دادن به کنشگری قانونمند صنفی، تعامل دوسویه و گفت وگوی کارآمد جایگزین کنشهای عامهپسند در یک سو و رفتارهای هیجانی در سوی دیگر میشود. در چنین فصلی میتوان هم به واقعگراتر شدن مطالبات شهروندان متناسب با مقتضیات و محدودیتهای کلان کشور امیدوار بود و هم به ارتقای توان خودترمیمی دستگاههای اجرایی در مسیر تقویت حکمرانی خوب اطمینان داشت. این دو مهم، از جمله پیشنیاز توسعه پایدار در هر جامعهای به شمار رفته و قطعاً طلیعهای امیدبخش در آغازین سالهای گام دوم انقلاب اسلامی، به شمار میرود.
اخبـــــار
بازگشایی مدارس از هفته آینده
وزیر آموزش و پرورش از بازگشایی مدارس در هفته آینده (۲۷ اردیبهشت) با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و فراهم کردن تمهیدات لازم در ضدعفونی کردن مدارس خبر داد. به گزارش ایسنا، محسن حاجی میرزایی افزود: حضور دانشآموزان اجبار نیست و تنها برای رفع مشکلات و سؤالات از معلمان میتوانند به مدرسه مراجعه کنند.وی ادامه داد: کلیه مدارس ابتدایی و متوسطه (به جز کودکان استثنایی) از ۲۷ اردیبهشت به منظور رفع اشکال و ارائه خدمات آموزشی به آن دسته از دانش آموزانی که به هر دلیل تاکنون نتوانستهاند از خدمات آموزشی غیرحضوری، بهرهمند شوند دایر خواهد شد. وی گفت: با توجه به تعیین تاریخ ۱۷ خرداد برای شروع امتحانات پایه دوازدهم، ارائه خدمات حضوری به دانش آموزان پایه دوازدهم تا دهم خرداد ماه خواهد بود.
شمار مبتلایان کرونا در کشور از ۱۰۷ هزار نفر گذشت
سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۱۳۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ خبر داد. به گزارش ایسنا، دکتر کیانوش جهانپور گفت: از ظهر روز 20 اردیبهشت تا ظهر ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد. در طول این بازه زمانی، ۵۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند.
آبادان قرنطینه کامل شد
بهمنظور قطع زنجیره کرونا، ادارات و بانکهای شهرستان آبادان تا آخر هفته تعطیل اعلام شد و کریدورهای ورودی آبادان از سمت اهواز و ماهشهر مسدود و تحت تدابیر سختگیرانه تردد قرار گرفت. با دستور سید زین العابدین موسوی معاون استاندار و فرماندار ویژه آبادان و در راستای کمک به قطع زنجیره بیماری کرونا تمام ادارات (به غیر از بخشهای خدماتی و درمانی و عملیاتی) و بانکهای شهرستان آبادان تا آخر هفته جاری تعطیل اعلام شد. موسوی دراین باره با اشاره به اهمیت خود قرنطینگی شهروندان گفت:از همه مردم آبادان تقاضا داریم با اجتناب از انجام سفرغیرضروری و رفت و آمد در سطح شهر، با ماندن در منزل به قطع زنجیره انتشار این بیماری کمک کنند. وی با بیان اینکه بهمنظور جلوگیری از ورود شهروندان شهرستانهای تعطیل شده از امروز ورودی آبادان از دو نقطه اهواز و ماهشهر تا پایان هفته مسدود خواهد شد، از همه اهالی سایر شهرها خواست که در طول تعطیلات به آبادان سفر نکنند. موسوی با بیان اینکه دراین مدت بازرسیهای لازم توسط کمیته اجرایی در سطح شهرستان تشدید خواهد شد، گفت در پایان هفته نیز تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.
انتخاب نشریه
جستجو بر اساس تاریخ
اخبار این صفحه
-
لزوم انجام مطالعات میدانی در حوزه گسل مشا
-
هشدار ! برچسب کرونایی را شیوع ندهیم
-
رئیس شورای شهر : باید به زلزله تهران در حد ملی رسیدگی کرد
-
حذف تلفنی بیمه کارگران ساختمانی توسط منشیها!
-
روندی نو در ارتباط مردم و مسئولان
-
اخبـــــار
اخبارایران آنلاین