
ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

امکان عزل حقوقدانان شورای نگهبان از سوی مجلس
گروه سیاسی/ انتقادها و حتی پیامهای مخالفت اعضای شورای نگهبان کارگر نبود؛ نمایندگان مجلس دهم در آخرین روزهای حضور در بهارستان نه تنها به تغییر سازوکار انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان رأی مثبت دادند بلکه مادهای را هم برای امکان عزل این حقوقدانان توسط مجلس به قانون افزودند.
هر چند با موضعگیریهای شورای نگهبان کمتر کسی است که نسبت به تأیید این مصوبات خوشبین باشد اما به نظر میرسد مجلسیها فعلاً بیشتر از قانونگذاری مشغول اتمام حجت برای تاریخ هستند. موضوعی که قبلاً غلامرضا کاتب، رئیس کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس هم گفته و تأکید کرده بود. تأکید به این مصوبات با علم به عدم تأیید آنها در شورای نگهبان از سر انجام وظیفه است. موضوع طرح تغییر سازوکار انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان حدود دو هفتهای میشود که در میان اخبار سیاسی کشور جا گرفته. طرحی که سه هدف داشت؛ اول سلب امکان انصراف نامزدها بعد از معرفی توسط رئیس قوه قضائیه به مجلس، دوم هم الزامی کردن معرفی دو نامزد به ازای هر کرسی حقوقدان شورای نگهبان به مجلس و سوم هم تعیین سقف دو سوم آرا برای انتخاب این حقوقدانان.
دیروز اما یک بخش مهم دیگر هم به این دو تغییر الحاق شد و نمایندگان تصویب کردند که امکان عزل حقوقدانان شورای نگهبان توسط مجلس هم مهیا شود. مصوبات دیروز مجلس همانقدر که روزهای اخیر در فضای سیاسی با حاشیه همراه بوده، در صحن مجلس هم با بگو مگوی سیاسی نمایندگان به تصویب رسید. علی ادیانی و نصرالله پژمانفر ناطقان مخالف این طرح در جلسه دیروز بودند. ادیانی در جلسات قبل هم سعی کرده بود با تمام توان به مخالفت با این طرح بپردازد. محور اصلی مخالفتها هم بار دیگر همان حرفی بود که چیز جدیدی نیست. آن هم اینکه اولویت امروز کشور اقتصاد است نه این دست مسائل.
نصرالله پژمانفر همچنین طراحان و موافقان این طرح را متهم به سیاسیکاری کرد. مصطفی کواکبیان و نادر قاضیپور هم در مقام دفاع از این طرح سخن گفتند. در بخشی از مذاکرات بر سر این طرح، غلامرضا کاتب رئیس کمیسیون تدوین آییننامه در پاسخ به مخالفان این طرح گفت: «اینکه همکارمان میگوید ما رأی میدهیم چه رد شود چه رد نشود این توهین به قسم مجلس است. این طرح همان زمان که آقای غلامی در صحن انصراف داد مطرح شد و مربوط به امروز نیست که میگویید سیاسی باشد. ما گفتیم اگر حقوقدانها میخواهند انصراف دهند قبل از اینکه در دستور کار قرار میگیرد انصراف دهند.» تا اینجای کار نمایندگان با ماده یک و دو این طرح موافقت کردند و به موجب آن هم ریاست قوه قضائیه موظف شد حداقل دو برابر مورد نیاز حقوقدانان شورای نگهبان را معرفی کند و هم در رأی دادن در مرحله اول باید کاندیداهای حقوقدانان مجلس دو سوم رأی را بدست بیاورند و در مرحله دوم این انتخابات با اکثریت نسبی حاصل شود. همچنین بر اساس تبصرهای که به تأیید نمایندگان رسید، امکان انصراف نامزدهای تصدی سمت حقوقدان شورای نگهبان تنها تا قبل از قرار گرفتن این موضوع در دستور کار مجلس وجود خواهد داشت.
طرح مصوب اما دیروز به همین سه مورد محدود نشد و محمدجواد فتحی، نماینده تهران ماده الحاقی را پیشنهاد کرد که در نهایت به تصویب مجلس رسید. مادهای که امکان عزل و استیضاح حقوقدانان شورای نگهبان را برای مجلسیها فراهم میکند.
بر اساس این مصوبه، حقوقدانان شورای نگهبان هم مشمول ماده ۲۴ آیین نامه داخلی مجلس و تبصرههای آن میشوند. این ماده از آیین نامه داخلی مجلس امکان استیضاح و عزل کسانی که توسط مجلس برای عضویت در شوراها، مجامع یا هیأت رئیسه انتخاب میشوند را فراهم میکند. بر این اساس اعتراض نمایندگان به عملکرد اعضای حقوقدان شورای نگهبان با تقاضای کتبی ۲۵ نفر یا به درخواست کمیسیون آیین نامه داخلی صورت میگیرد و پس از تشکیل هیأت رسیدگی به اعتراض از سوی کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی موضوع رسیدگی میشود و در صورتی که اکثریت اعضای هیأت رأی بر عدم صلاحیت فرد مورد اعتراض دادند عضویت وی تعلیق خواهد شد. سپس گزارش در جلسه غیرعلنی مورد بررسی قرار میگیرد و در جلسه علنی مجلس به رأی گذاشته خواهد شد و در صورت رأی مجلس به رد صلاحیت فرد، وی مستعفی شناخته خواهد شد.
با این مصوبات مجلس دهم کار خود را با چالشی به یاد ماندنی با شورای نگهبان به پایان رساند. چالشی که شاید چندان امیدی برای تأیید این مصوبات مجلس باقی نگذارد اما از همین الآن هم میتوان حدس زد که در آینده احتمالاً چقدر درباره همین مصوبات دیروز مجلس سخن گفته خواهد شد.

کرونا و فرصت بازسازی سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی
ادامـــــه از صفحه اول
حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری ایران نیز بهعنوان مسئول تشکلی که بیش از دیگران با آسیبهای اجتماعی سروکار دارد، سخنان خود را با موضوع سکونتگاههای غیررسمی آغاز کرد. او با اشاره به وجود هزار و 100 محله در کشور که از حداقلهای خدمات عمومی بیبهرهاند، از ستاد ملی کرونا درخواست کرد که با بهرهگیری از ظرفیت سازمانهای غیردولتی فعال، تدبیری برای این کمک به این محله در مواجهه با بیماری کرونا اتخاذ شود. حمایت از گروههای خیابانی از قبیل معتادان، متکدیان و کودکان کار در مقابله با کرونا دیگر تأکید رئیس انجمن مددکاری ایران بود. او همچنین به ضرورت حمایت از پنج دهک پایینی اقتصادی کشور که تحت پوشش هیچ سازمان حمایتی نیستند و جمعیتشان به گفته او نزدیک به چهارونیم میلیون نفر است، تأکید کرد. حمایتهای روانی از خانوادههای بازماندگان و دیگر کسانی که عزیزانشان را از دست دادند اما نتوانستد آیین سوگ را برگزار کنند و اتخاذ سیاستهایی برای تشویق بنگاهها به ایفای مسئولیت اجتماعی، دیگر پیشنهادهای موسوی چلک در این جلسه بود.
عابد جعفری؛ ارتباط دائم دولت با انجمنهای علمی و تخصصی
حسن عابدجعفری که به نمایندگی از دو انجمن مدیریت رفتار سازمانی و انجمن شفافیت ایران سخن میگفت، سخنان خود را بر اساس مقایسه شرایط فعلی کشور با دوران دفاع مقدس آغاز کرد و با اشاره به وجود شباهتهای بسیار تأکید کرد که شیوه مدیریت متمرکز فعلی با توجه به تجربه جنگ، شیوه مؤثری است و نتایج مثبتی در مدیریت موضوع کرونا داشته است.
عابدجعفری، با اشاره به گردهمایی رؤسای انجمنهای علمی و دانشگاهی حوزه علوم اجتماعی، به ظرفیت بالای این انجمنها و جمعهای نظیرشان اشاره و تأکید کرد با وجود این ظرفیت در دولتهای مختلفی سازماندهی برای بهرهبرداری از این مجموعهها نشده است. او با تأکید بر ضرورت مشارکتجویی و مشورتپذیری دولت، خواستار ارتباط دائم و مستمر انجمنهای علمی و نهادهای مدنی مؤثر با دولت شد و اظهارکرد: اگر این ارتباط به وجود نیاید، سیستم اطلاعرسانی دیگری مرجعیت پیدا میکند که منجر به تعارض منافع و جابهجایی اهداف میشود.
عباسی شوازی؛ تشکیل کمیته ملی راهبردی جمعیت
جلال عباسی شوازی رئیس انجمن جمعیتشناسی ایران، از منظر رشته تخصصی خود بحث را آغاز و به تأثیر همهگیری کرونا به روند رشد جمعیت و فرزندآوری و تشکیل خانواده و تبعات احتمالی این پیامدها برای آینده کشور اشاره کرد.
عباسی شهنازی، به ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت اشاره و تأکید کرد که با وجود تلاشها بهدلیل اینکه مدیریت واحدی برای پیگیری این سیاستها وجود نداشته، شاید به نتیجه مورد انتظار نرسیدیم.
این استاد جمعیت شناسی به برخی مطالعات انجام شده در کشورهای اروپایی و جنوب شرق آسیا اشاره و پیشبینی کرد: بحران کرونا در فاصله حدود یک سال آینده منجر به کاهش مقطعی باروری و فرزندآوری شود. وی با تأکید بر ضرورت تسهیل ازدواج و تشویق مردم به فرزندآوری از طریق کمک به احساس امنیت روانی و اقتصادی، به دولت پیشنهاد کرد که برای کنترل اثرات جمعیتی همهگیری کرونا، کمیته ملی راهبردی جمعیت را متشکل از نمایندگان قوای مختلف تأسیس کند.
سراج زاده: ترمیم سرمایه اجتماعی با مدیریت موفقیتآمیز کرونا
در ادامه این نشست، سید حسین سراج زاده رئیس انجمـــــن جامعهشناســـــــــی ایران سخنرانی خود را از مرور سال گذشته آغاز و با تأکید بر اینکه سال 98 سال دشواری برای جامعه ایران و مدیریت اجرایی کشور بود، گفت حوادث تلخ 98 زخمهایی بر ذهن و ضمیر مردم گذاشت و پرسشهایی را برانگیخت و نظام اجرایی را با دشواریهایی مواجه کرد.
سیدحسین سراجزاده با بیان اینکه به زعم برخی، کرونا بزرگترین بحران جهان بعد از جنگ جهانی دوم است، همبستگی ملی و مدیریت توانمند اجرایی را برای عبور از بحران کرونا ضروری خواند. او به اثرات منفی تحریمها در مواجهه کشور با کرونا اشاره و از گفتوگوهای انجمن جامعهشناسی ایران با همتایان خارجی و انجمن جهانی جامعهشناسی و انجمنهای جامعهشناسی اروپا و امریکا خبر داد. گفتوگوهایی که به گفته سراجزاده، منجر به صدور بیانیه شدیداللحنی در مخالفت با تحریمهای ایران، ونزوئلا و کوبا از سوی انجمن جهانی جامعهشناسی شده است. رئیس انجمن جامعهشناسی ایران همچنین به کاربست دقیق دیدگاههای کارشناسان در مقابله با کرونا تأکید کرد و نسبت به اثرات احتمالی تعجیل در کاهش محدودیتهای کرونایی، ابراز نگرانی کرد.
او در نهایت، با اشاره به کاهش سرمایه اجتماعی نظام حاکمیتی کشور در سال 98 و دشوارتر شدن مدیریت بحران کرونا در اثر این مسأله، شرایط فعلی را فرصتی برای ترمیم سرمایه اجتماعی خواند و گفت با مدیریت متمرکز اجرایی و استفاده از دیدگاههای کارشناسان و انجمنهای علمی، امکان بازسازی این سرمایه وجود دارد.
صفری شالی: رضایت افکار عمومی از دولت افزایش یافته
رضا صفری شالی رئیس انجمن رفاه اجتماعی، دیگر چهره متخصص حاضر در این نشست بود که به بیان نتیجه یک پژوهش تازه درباره میزان رضایت مردم از دولت در حوزه مدیریت بحران کرونا پرداخت و گفت که عملکرد دولت بویژه در حوزه بهداشت و درمان و همچنین به واسطه هماهنگیهای ساختاری که برای مقابله با کرونا داشته است، باعث افزایش میزان رضایت افکار عمومی از دولت شده است.
وی با بیان اینکه اقشار فرودست و حاشیهنشین شهری که به طور عمده درآمدشان بر مبنای روزمزدی است، در پی شیوع کرونا آسیب فزایندهای دیده و درآمدشان کاهش یافته است، به نتایج پژوهشهایی که در سازمان امور اجتماعی وزارت کشور انجام شده است نیز اشاره کرد و هشدار داد که بر اساس این پژوهشها امکان اینکه بعد از کرونا مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی باعث بازگشت اعتراضات در میان مردم شود، وجود دارد. رئیس انجمن رفاه اجتماعی در همین زمینه خواستار توجه دولت به اقشار فرودست و حاشیهنشین شهری شد و این مهم را مایه ارتقای سرمایه اجتماعی دانست. صفری شالی «احیا و تقویت نهادهای مدنی در کنار نهادهای خیریه سنتی بهعنوان بازوی دولت در جلب حمایت و ساماندهی جامعه» را بهعنوان پیشنهادی مشخص مطرح کرد.
هولاکویی: در علم اپیدمیولوژی در منطقه مدیترانه شرقی بیهمتا هستیم
کوروش هولاکویی رئیس انجمن علمی اپیدمیولوژی نیز به عنوان سخنران بعدی، به تشریح سابقه و مأموریتهای انجمن علمی اپیدمیولوژی پرداخت و گفت، به نظر میرسد که انجمنهای علمی برای همکاری به رسمیت شناخته نشدهاند و در طول 20 سال سابقه انجمن علمی اپیدمیولوژی، چندان به نظرات کارشناسی این انجمن بها داده نشده است.
وی که قرار شد دیدگاههای خود و انجمن متبوعش درباره مدیریت شرایط کرونا را به صورت مکتوب ارائه دهد، عنوان کرد که ایران با برخورداری از 300 دکترای اپیدمیولوژی و 600 کارشناس ارشد این رشته، از نظر توان در علم اپیدمیولوژی در منطقه مدیترانه شرقی بیهمتاست و ذخیرهای از نیروی انسانی در این حوزه دارا هستیم که حتی میتوانیم به منطقه هم کمک کنیم.
اشتریان؛ جریان مدیریت کرونا از منظر علوم سیاسی
در ادامه این نشست، کیومرث اشتریان رئیس انجمن علوم سیاسی ایران از سوی علی ربیعی برای ارائه دیدگاههایش دعوت شد.
اشتریان زمانه حاضر را با توجه به وضعیت بورس، یک فرصت تاریخی برای اجرای نظام رفاه و تأمین اجتماعی که از سال 83 معطل مانده است، دانست و در حوزه ارزیابی عملکرد دولت در حوزه کرونا، مانند دیگر متخصصان حاضر در نشست به تلاش دولت برای مدیریت بهتر شرایط کرونا اشاره کرد و در عین حال خطاب به رئیس جمهوری گفت که با وجود همه زحمتها، اما با یک پارادوکس «سلامت» و «کسبوکار» مواجه هستیم؛ پارادوکسی که مسأله شما نیست بلکه مسأله همه دنیاست و مسأله دولتها هم نیست بلکه مسأله ملتهاست. این عبارت ساده باید به مردم منتقل شود، اما نشده و دولت در کار کردن روی این گفتمان که به مردم بگوید اینکه کسبوکارها به تدریج گشوده میشود بهخاطر حل مشکل خود شماست موفق نبوده است؛ به همین خاطر مردم احساس زجر میکنند که دولت مردم را رها کرده است.
او تأکید کرد: واقعیت این است که سیاست گفتمانی در رأس همه سیاستهاست یعنی چگونه ذهنیت و منظومه گفتمانی مردم را سامان دهیم. کرونا دارد انقلاب چهارم صنعتی را بشدت تسریع میکند و دولت باید دنبال این باشد که چگونه یک مدل همکاری خصوصی و دولتی را در فضای جدید راهاندازی کند؛ اگر پست را مجانی کنید بخش زیادی از کسبوکارهای حوزه دولت الکترونیک راهاندازی میشود.
عربستانی؛ فرصتی برای بازسازی اعتماد داخلی
مهرداد عربستانی رئیس انجمن انسانشناسی ایران هم با بیان اینکه اکنون دولت عنان امور را به دست گرفته و کارنامه دولت در مدیریت شرایط کرونا تا این لحظه قابل قبول است، به برخی نقاط ضعف هم اشاره کرد. او گفت که در جریان کرونا یک نقطه ضعف وجود دارد و آن تعامل با افکار عمومی است، یعنی لحن و خطابی که به مردم صورت گرفته و اطلاعاتی که ارائه شده است قانعکننده نبوده و ذهنیتی شکل گرفته است، ذهنیت خودش فکت اجتماعی است و بر روی بقیه جامعه تأثیر میگذارد و میتواند بر روی اعتماد ملی تأثیر بگذارد.
به گفته این انسانشناس، امروز دولت ایران و دولتهای دیگر با تصمیمهای سختی برای انتخاب بین معیشت و مسأله سلامت مواجه هستند، انتخابی که هر طرفش را بگیرید هزینه دارد. این ایام فرصتی برای بازسازی اعتماد داخلی است.
میثمی؛ تأکید بر رعایت اولویتبندیها در بازگشاییها
علی پاشا میثمی، رئیس انجمن پزشکی اجتماعی نیز به عنوان آخرین نماینده انجمنهای علمی تخصصی، یکی از مشکلاتی که بهطور کلان در کشور با آن مواجه هستیم را این دانست که بیش از پیشگیری بر درمان مواجه هستیم. او خواستار شد در بازگشت به فعالیتها، اولویتبندیها رعایت شوند و کلیدی بودن نظام مراقبت بیماریها درک شود تا بتوانیم پیشبینی و پیگیری کنیم و این برای مردم جا بیفتد که قرار بر این نیست ما شاهد تمام شدن بیماری کرونا باشیم.
رئیس انجمن پزشکی اجتماعی همچنین گفت که بحث انزوای اجتماعی و خشونتهای خانوادگی و وضعیت اقتصاد و پویایی از جمله مسائلی است که توجه بیشتر دولت را میطلبد. شرایط حاضر فرصت خوبی است تا ظرفیتهای مجازیسازی جهت ایجاد شغلهای جدید، اطلاعرسانی متمرکز و ایجاد زیرساخت برای مشارکت بخش خصوصی بیشتر جدی گرفته شود.
بــرش
رسولیان: مواجهه تخصصی راز موفقیت در مقابله با کرونا
مریم رسولیان رئیس انجمن روانپزشکی ایران نیز با ابراز امیدواری نسبت به اینکه بحث اهمیت سلامت روان صرفاً در حد صحبت باقی نمانده و در عملکردها نیز خود را نشان دهد، با ارائه اعداد و ارقامی در حضور مسئولان ارشد دولتی سعی کرد نشان دهد که توجه به سلامت روان همچنان در حد صحبت باقی مانده است. او گفت که بودجه سلامت روان در ایران 3.6 درصد از کل بودجه سلامت است در حالی که 16 درصد بار بیماریهای کلی پزشکی مربوط به بیماریهای روانپزشکی است. رسولیان با یادآوری اینکه بحث سلامت روان فقط یک بحث بهداشتی نیست بلکه بر توسعه اقتصادی و توسعه پایدار مؤثر است، تأکید کرد که خیلی از طرحها و برنامهها نیازمند پیوست سلامت روان اجتماعی هستند. او در ادامه به تحلیل نوع مواجهه کشور با پدیده شیوع کرونا پرداخت و عنوان کرد: برخلاف برخی حوادث که در گذشته اتفاق افتاد، در موضوع کرونا، وزارت بهداشت به درستی پررنگ شد و به واسطه اطلاعرسانیها و توضیحاتی که برای مردم داد، در آنها نوعی اعتماد ایجاد کرد، مردم را همراه کرد و تابآوری آنها را بالا برد. موضوعی که میتوانست به موضوعی سیاسی تبدیل شود، به صورت یک مسأله بهداشتی برای مردم جا افتاد. او در ارزیــــــــــابی وضعیــــت مدیریت کرونا در ایران نیز اظهار کرد که «مدیریت کشور ما در کرونا نسبت به بقیه جاهای دنیا خوب بود. مواضع اخیر رئیس جمهوری که با مردم شفاف صحبت کرد و گفت که اگر وزارت بهداشت نظر دهد محدودیتها قابل برگشت است نیز برای مردم اطمینانبخش بود.» رئیس انجمن روانپزشکی ایران در پایان ارائه نکاتش به رئیس جمهوری، عنوان کرد که در بحث حل مسأله باید دنبال راهحل بگردیم نه اینکه مقصر پیدا کنیم؛ این درحالیاست که در کشور ما هر شکستی عدهای مقصر داشته اما فرآیندی اصلاح نشده است!

دیگه چه خبر
حمله سایبری ناکام به سامانههای بندری
خبر اول اینکه،محمد راستاد، معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حمله سایبری اخیر به سامانههای چند اپراتور بندری و از جمله بندر شهید رجایی گفت: حمله سایبری اخیر در زمینه نفوذ به سامانههای سازمان بنادر ناکام بود و فقط توانست به تعدادی از سامانههای اختصاصی عملیاتی بخش خصوصی در بنادر نفوذ کند و آسیب برساند. بهگزارش ایلنا، وی با تأکید بر اینکه لایههای حفاظتی باید تقویت و بهروزرسانی شوند، گفت: سازمان بنادر از نظر حفاظت در وضعیت خوبی قرار دارد اما لازم است که لایههای حفاظتی به طور مستمر تقویت و بهروزرسانی شوند تا ریسک حمله سایبری به حداقل برسد. معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: درباره منشأ بیرونی این حمله سایبری اطلاعاتی ندارم.
پاسخ مطهری به کدخدایی
خبر دیگر اینکه، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در توئیتی کنایهای به علی مطهری، مخالفت با نظارت استصوابی را مصداق فرار از قانون و آنارشیسم دانسته بود. در واکنش به این موضع، علی مطهری هم در توئیتر نوشت: «آنارشیسم نحوه اجرای نظارت استصوابی توسط شورای نگهبان یعنی ملاک قرار دادن امیال و گرایشهای فردی چند نفر از اعضای شورا در بررسی صلاحیت نامزدهاست نه اعتراض به این رفتار. آقای کدخدایی! بهتر است از ملت بهخاطر ضربه زدن به نظام عذرخواهی کنید.» مطهری همچنین در بخشی از گفتوگوی خود با روزنامه شرق درباره فعالیتها بعد از نمایندگی مجلس گفته است: فعلاً میخواهم بهکارهای عقبافتاده دانشگاهی و انتشاراتی برسم. از چند ماه قبل در فکر تأسیس حزب صدای ملت بودیم و شاید همان را ادامه دهیم. در واقع بخشی از کار انجام شده و احتمالاً کار را جلو ببریم. بهطور فردی هم هرجا احساس کنم که باید اظهارنظر کنم، این کار را انجام میدهم.
دفاع جانشین رئیس بسیج از اقدامات کرونایی دولت
شنیدیم که، جانشین سازمان بسیج مستضعفین در اولین جلسه مجمع عالی بسیج حقوقدانان، گفت: طرح موضوعاتی کذب و نادرست از جمله اینکه بیماری کرونا از دیماه و حتی آذر ماه در کشور ما پدیدار شده است و دولت آن را پنهان کرده است و سیستم بهداشت و درمان ایران نیز فاقد زیرساخت و آمادگیهای لازم برای مقابله با کرونا است، از جمله دستور کارهای دشمنان جمهوری اسلامی بوده است که هنوز هم به گونهای ادامه دارد. بهگزارش جماران، سردار سرتیپ پاسدار محمد حسین سپهر، افزود: عدهای معتقدند سیاست قرنطینه توسط دولت باید زودتر انجام میشد و دولت در این زمینه اهمال کرده است. اگرچه مطالبه در این زمینه حق مردم است اما با توجه به ناشناخته بودن این ویروس در مجموع تدابیر دولت قابل دفاع بوده است.
بازداشت مدیرکل صداوسیمای لرستان
دست آخر اینکه، یک منبع موثق در گفتوگو با فارس در ایلام، گفت: علیرضا شیروی مدیرکل سابق صداوسیمای ایلام و مدیرکل کنونی صداوسیمای مرکز لرستان دیروز با دستور افشار خسروی زاد دادستان مرکز ایلام، بازداشت و روانه بازداشتگاه شد.وی افزود: شیروی به اتهام اخذ رشوه و اختلاس بازداشت و مراحل قضایی پرونده در دست اقدام است.

دادگاههای تجاری بزودی تشکیل میشوند
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نظام تولید و توزیع خودرو نیازمند جراحی است، گفت: از وزیر صنعت خواستیم با همکاری دستگاههای مختلف نظام تولید و عرضه خودرو را مورد بازنگری قرار دهد.
بهگزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در جلسه دیروز شورای عالی قوه قضائیه، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره الزامات و اقتضائات جهش تولید، بر لزوم برنامهریزی برای اجرای فرامین ایشان از سوی همه دستگاهها تأکید و سه مأموریت مهم قوه قضائیه در این زمینه را تبیین کرد. رئیس قوه قضائیه «مبارزه با قاچاق سازمانیافته» را از دغدغههای همیشگی رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: مبارزه با قاچاق نیازمند تصمیمات اصولی در بخشهای پولی و بانکی است تا قاچاق کالا برای قاچاقچی صرف نکند. رئیسی به واردات بیرویه کالا نیز اشاره کرد و گفت که واردات بیرویه در کشور از موانع جدی رونق و جهش تولید است و با ایجاد مانع برای عرضه محصولات داخلی در بازار، فضای کسبوکار را مختل میکند.
رئیس قوه قضائیه، دومین موضوع محوری بیانات رهبر معظم انقلاب را «تشکیل دادگاههای تجاری» عنوان کرد و گفت: اگر قاضی ما در دادگاههای تجاری رأی خود را بر اساس نظر کارشناسان بازار و فعالان اقتصادی صادر کند، بیتردید رأی او از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود. او با تأکید بر اینکه نگاه تجاری و اقصادی و نگاه متخصصانه به پروندهها، به تصمیمسازی و تصمیمگیری درست و صدور رأی متقن کمک میکند و تأثیر مستقیمی بر فضای کسبوکار مردم نیز خواهد داشت، از تشکیل قریبالوقوع دادگاههای تجاری در تهران و مراکز استانها و برخی شهرستانها خبر داد. رئیس قوه قضائیه، «جایگزینی اسناد رسمی با اسناد عادی» را از محوریترین مسائل در تثبیت مالکیت دانست و از معاونت حقوقی دستگاه قضا خواست که این موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری کند تا با عملیاتی شدن هرچهسریعتر این کار، مشکلات مربوط به تثبیت مالکیت در کشور برطرف شود. حجتالاسلام درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت بازار خودرو پرداخت و گفت: شرکتهای خودروساز از اسفند ماه سال گذشته هیچ اعلامی مبنی بر فروش فوری نداشتهاند. در مرداد ماه ۱۳۹۷ نیز بهمدت یکسال تصمیمگیری درباره قیمت خودرو به ستاد تنظیم بازار سپرده و عملاً شورای رقابت از گردونه قیمتگذاری کنار گذاشته شد. با اینکه مدت یکساله مذکور بیش از ۶ ماه است که اتمام یافته، شورای رقابت همچنان در این فرآیند دخیل نیست؛ در حالی که قیمتگذاری پیشنهادی این شورا با آنچه بهصورت رسمی اعلام شده، اختلاف فاحش دارد. در جلسهای که با وزیر صمت برگزار شد، مقرر شد این وزارتخانه اختیارات شورای رقابت در قیمتگذاری خودرور را با قید فوریت همچون گذشته به این شورا بازگرداند.
درویشیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیگیریهای این سازمان درباره مطالبه افزایش دستمزد کارگران در سال ۹۹ گفت: براساس پیگیریهای صورت گرفته و گفتوگو با وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی، مقرر شد شورای عالی کار در هفته جاری تشکیل جلسه داده و موضوع افزایش حداقل دستمزد کارگران و افزایش حق مسکن آنها در سالجاری را در دستور کار قرار دهد.
انتخاب نشریه
جستجو بر اساس تاریخ
اخبار این صفحه
-
امکان عزل حقوقدانان شورای نگهبان از سوی مجلس
-
کرونا و فرصت بازسازی سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی
-
دیگه چه خبر
-
دادگاههای تجاری بزودی تشکیل میشوند

اخبارایران آنلاین