۲۱ درصد مدارس آذربایجان غربی ناایمن است
ارومیه - مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی گفت: با وجود تلاشها و تکاپوی دولت برای رفع محرومیت از چهره مدارس و فضاهای آموزشی این استان، اما همچنان ۲۱ درصد مدارس ما ناایمن هستند.
قهرمان رحمانی با بیان اینکه ۱۳۵ هزار دانشآموز در این مدارس تحصیل میکنند، اظهار کرد: ۱۷.۱ درصد این فضاها نیازمند مقاومسازی و ۳.۸ درصد آنها نیاز به تخریب، بازسازی و نوسازی دارد. وی با بیان اینکه میانگین مدارس ناایمن کشوری ۱۹.۲ درصد است، افزود: در سطح استان آذربایجان غربی تعداد مدارس گلی، خشتی و خشکه چینی به صفر رسیده و هیچ مدرسهای به این شکل در سطح استان وجود ندارد. طبق گفته وی، در قالب مدارس سنگی با ملات، ۲۹۳ کلاس وجود دارد و مدارس کانکسی ۳۲۰ مدرسه را شامل میشود که از این تعداد ۱۲۰ مدرسه دارای دانشآموزان بالای ۲۰ نفر هستند. وی با بیان اینکه نواحی یک و ۲ ارومیه نیز با وجود واقع شدن در مرکز استان نیازمند افزایش سرانه فضای آموزشی هستند، افزود: شهرستان سردشت، بخش سیلوانا، شهرستانهای اشنویه، بوکان، میاندوآب، مرحمت آباد و مهاباد نیز به ترتیب در رتبههای بعدی از نظر کمبود سرانه آموزشی قرار دارند.
کرمانشاه صدرنشین استانهای بیکار کشور شد
کرمانشاه - مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان کرمانشاه در بهار امسال را 15,4 درصد اعلام کرد که بالاترین نرخ بین استانهای کشور است.
براساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان کرمانشاه در سه ماهه نخست امسال 15,4 درصد بوده که از میانگین کشور(9,2 درصد) 6,2 درصد بالاتر است. طبق اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان کرمانشاه در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته، هفت دهم درصد افزایش یافته است. بهار امسال استان کرمانشاه بالاترین نرخ بیکاری را بین استانهای کشور داشته و استانهای هرمزگان با 15,3 درصد و خوزستان با 14,1 درصد در ردههای بعدی بالاترین نرخ بیکاری کشور قرار دارند. نرخ مشارکت اقتصادی استان کرمانشاه نیز در بهار امسال 42,2 درصد اعلام شده که 2,4 درصد از بهار سال گذشته کمتر است.
سامانه گرمایشی ۸۳ درصد مدارس استان مرکزی استانداردسازی شد
اراک - سرپرست اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی گفت: سامانه گرمایشی ۸۳ درصد مدارس این استان از ابتدای طرح استانداردسازی فضاهای آموزشی (سال ۹۲) تاکنون استانداردسازی شد.
«جواد لنجابی» افزود: سامانه گرمایشی ۶ هزار و ۷۲ کلاس درس استان مرکزی از ابتدای اجرای این طرح تاکنون در استان مرکزی استانداردسازی شده است. وی با یادآوری وجود ۸۰۰ کلاس با سامانه غیراستاندارد در استان مرکزی ادامه داد: سامانه گرمایشی بقیه این کلاسها نیز تا پایان سال آینده استانداردسازی میشود. سرپرست اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی گفت: ۴۰ مدرسه کانکسی با ۴۸ کلاس در این استان وجود دارد که بر اساس مصوبات سفر ریاستجمهوری به استان و اجرای طرح دانشآموز شهید پناهی، جمعآوری مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانشآموز در دستور کار این اداره کل قرار دارد. لنجابی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود تا مهرماه سال آینده تمام مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانشآموز جمعآوری و ساختمانهای مستحکم جایگزین شود.
6 مهرماه؛ آغاز بهرهبرداری از آب پایدار با حضور رئیسجمهور
آب سد تالوار یک هفته دیگر به همدان میرسد
بر اساس نتایج آزمایشات، آب سد تالوار پس از تصفیه از سلامت کامل برخوردار است
زهره افشار
خبرنگار
شمارش معکوس برای پایان همیشگی مشکل دیرینه تأمین آب شرب در همدان آغاز شده و با آبگیری کامل مخازن، هفته آینده آب سد تالوار در شبکه آب شرب همدان جریان مییابد.
استاندار همدان گفت: بر اساس پیشبینی مدیران و کارشناسان وزارت نیرو و در صورت نبود ایرادات و اشکالات فنی، طرح آبرسانی بلندمدت شهر همدان بزودی و تا پیش از فرصت تعیینشده توسط رئیسجمهور (۶مهر) بهرهبرداری میشود.
علیرضا قاسمیفرزاد در نشست اعضای شورای تأمین آب استان همدان افزود: بر اساس زمانبندی اعلام شده در سفر رئیسجمهور و هیأت دولت به استان همدان (۶ مرداد) که برای بهرهبرداری از پروژه آبرسانی بلندمدت به همدان ۲ ماه فرصت تعیین شد، این طرح بزودی و پیش از فرارسیدن زمان تعیینشده تا ۶ مهر بهرهبرداری خواهد شد. وی ادامه داد: با همیاری و مساعدت کشاورزان و مشارکت افرادی که نذر آب داشتند، تعداد قابلتوجهی از چاههای کشاورزی در مدار آبرسانی به شهر همدان قرار گرفته است. استاندار همدان اظهار داشت: خط بایپس (گذرگاه) این طرح به طول ۱۶ کیلومتر، مراحل پایانی آزمایش را میگذراند و تا سه روز آینده وارد مدار بهرهبرداری میشود که با بهرهبرداری از این خط ۱۶ کیلومتری، میزان اعمال قطعیهای شبکه آبرسانی همدان به میزان قابلتوجهی کاهش مییابد. قاسمیفرزاد با بیان اینکه طرح آبرسانی بلندمدت به همدان نیز مراحل پایانی خود را سپری میکند، تأکید کرد: مخازن ایستگاههای شماره یک و ۲ این طرح آبگیری شده است و پس از تأیید کارشناسان و مهندسان ناظر، خط مابین ایستگاه شماره ۲ و 3 مورد آزمایش قرار میگیرد. استاندار همدان خاطرنشان کرد: پیمانکار پیشین این طرح، ۱۷ کیلومتر از خط پایانی را سالهای گذشته به صورت ناقص اجرا و بدون انجام اتصالات در پنج نقطه، لولهها را در زیر خاک مدفون کرده و به شکل ناقص تحویل داده بود. وی با بیان اینکه بخشی از تأخیر انتقال آب به همدان به خاطر همین اشکال بود که البته وزارت نیرو پیگیریهای حقوقی خود را در این زمینه انجام میدهد، ادامه داد: با تلاش شبانهروزی دستگاههای مرتبط امیدواریم تا پیش از تاریخی که رئیسجمهور اعلام کردهاند، این طرح به بهرهبرداری برسد. قاسمیفرزاد با اشاره به مطرح شدن موضوعاتی در رابطه با آلودگی و وجود آرسنیک و فلزات سنگین در این آب، خاطرنشان کرد: بر اساس آزمایشات دانشگاه علوم پزشکی همدان و تهران، وزارت نیرو و چند دستگاه دیگر که مأمور شده بودند، در مجموع نتیجه آزمایشات شان این است که نگرانیای در این زمینه وجود ندارد و به جرأت اعلام میکنیم تصفیهخانه شهید بهشتی و مهاجران جزو تصفیهخانههای پیشرفته و مدرن ما هستند که میتوانند همه آلودگیها و فلزات سنگین را تصفیه و سلامت آب را تضمین کنند. استاندار همدان اظهار داشت: خروجی آب یک آب سالم بهداشتی و با کیفیت خواهد بود که آزمایشات خروجی تصفیهخانه، این موضوع را تصدیق خواهد کرد.
آبگیری کامل مخازن
با روند تکمیلی عملیات اجرایی اَبَرپروژه آبرسانی سد تالوار به همدان، دیروز سهشنبه آب انتقالی از سد در ایستگاه و مخزن شماره 2 وارد شد و مدیرعامل آب منطقهای همدان اعلام کرد تا 2 روز آینده و با انجام مراحل تست نهایی اتصالات، الکتروموتورها و تابلوهای برق این آب به سمت مخزن شماره 3 و در نهایت به مخزن کیتو میرسد. با رسیدن آب به مخزن کیتو عملاً آب سد تالوار به همدان میرسد و مشکل چندین ساله آب شرب این کلانشهر که در یک ماه گذشته پررنگتر شده بود، رفع میشود. «محمد ضروری» مدیرعامل آب منطقهای همدان اعلام کرد: در صورتیکه در مراحل تست دو مخزن پایانی، مشکل از پیش تعییننشدهای به وجود نیاید، آب سد تالوار در آخرین روز هفته دفاع مقدس (ششم مهرماه) و قبل از تاریخ اعلام شده توسط رئیسجمهور به همدان میرسد. وی افزود: فاصله ایستگاه پمپاژ شماره 2 تا ایستگاه شماره 3 حدود 21 کیلومتر و اختلاف ارتفاع آن 220 متراست. همچنین مسافت مخزن شماره 3 تا مخزن کیتو 40 کیلومتر و اختلاف ارتفاع آن 138 متر است که با رسیدن آب به مخزن کیتو آب انتقالی از سد تالوار مسافت 145 کیلومتری را طی کرده است و با دبی 600 لیتر در ثانیه به همدان میرسد. وی خاطرنشان کرد: با رسیدن آب سد تالوار به مخزن کیتو و از هفته بعد میتوانیم به مرور روند برداشت آب از چاههای کشاورزی را کاهش دهیم و آنها را از مدار مصرف آب شرب خارج کنیم. وی همچنین در خصوص تأمین آب بخش کشاورزی در آستانه سال زراعی جدید تصریح کرد: ما برای تأمین آب کشاورزی برای کشت پاییز با محدودیتهایی مواجه هستیم که هشدارهای لازم به جهاد کشاورزی استان برای تدوین الگوی کشت پاییزه رسیده است و ما اعلام کردهایم کشاورزان مجاز به کشت دوم در دشت همدان نیستند و با توجه به برداشت نامتعارف از آبهای زیرزمینی محدودیتهایی در کشتهای آببر خواهیم داشت.
نیم نگاه
استاندار همدان : بر اساس آزمایشات دانشگاه علوم پزشکی همدان و تهران، وزارت نیرو و چند دستگاه دیگر که مأمور شده بودند، در مجموع نتیجه آزمایشات این است که نگرانیای در این زمینه وجود ندارد و به جرأت اعلام می کنیم که تصفیهخانه شهید بهشتی و مهاجران جزو تصفیهخانههای پیشرفته و مدرن ما هستند که می توانند همه آلودگیها و فلزات سنگین را تصفیه و سلامت آب را تضمین کنند
افزایش بهرهدهی زمینهای زراعی با وجود خشکسالی
برداشت گندم در دیمزارهای لرستان 2 برابر شد
خرمآباد – خشکسالی هر چند امسال هم مانند سال گذشته بر زمینهای زراعی لرستان خیمه زده بود، اما دست کشاورزان از دیمزارهای این استان پرتر از سال گذشته بود بهطوری که با وجود نبود بارندگیهای مؤثر، برداشت گندم در استان لرستان به حدود ۳۰۰ هزار هکتار رسید و خرید تضمینی آن بیش از ۲ برابر سال گذشته شد. این در حالی است که خشکسالی درسال گذشته تولید گندم را به طرز کمسابقهای در استان کاهش داد و مجموع خرید تضمینی این محصول در حالی که سالهای قبل تا ۳۰۰ هزار تن میرسید به ۱۲۳ هزار تن کاهش یافت. بر اساس اعلام آب منطقهای استان، بارش برف در پاییز سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ نسبت به پاییز سال گذشته حدود ۲۶ درصد کاهش یافته و پوشش برف سال آبی جاری نسبت به متوسط طول دوره آماری در فصلهای پاییز و بهار به ترتیب ۲۷ و ۳۳ درصد کاهش و در زمستان حدود سه درصد افزایش داشته است. از طرفی بارندگیها در استان نسبت به سال گذشته تنها سه درصد افزایش یافته است که در مقایسه با وسعت خشکسالی و کمآبیهای مستمر گذشته عدد قابلتوجهی نیست. با این حال اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها باعث شد با وجود خشکسالی، محصولی بیش از سال گذشته از دیمزارهای استان لرستان درو شود. مجتبی میر، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان طرح جهش تولید در دیمزارها را عامل اصلی در افزایش تولیدات گندم استان طی سال زراعی جاری دانست و به ایرنا، گفت: این طرح با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) و انجام اقدامات نوآورانه به صورت گسترده انجام و منجر به افزایش عملکرد شد.