شرایط ثبت نام دانشآموزان اتباع در ایران بررسی شد
بیش از 100هزار دانشآموز افغانستانی در انتظار ثبت نام
اکرم رضایی ثانی
خبرنگار
روزنامه ایران به تازگی گزارشی مبنی بر مشکلات ثبت نام دانش آموزان افغانستانی در مدارس ایران منتشر کرد، طبق آن گزارش و بر اساس اظهار نظر فعالان حوزه مهاجرین همه چیز منوط به مجوز وزارت کشور است. اکنون زمان زیادی به بازگشایی مدارس در ایران نمانده و همچنان آمار قابل توجهی از دانشآموزان افغانستانی در انتظار اطلاعیه و مجوز وزارت کشور هستند تا بتوانند شور و شوق مهر را با کودکان ایرانی تقسیم کنند. کشمکشها برای ثبت نام دانشآموزان اتباع افغانستانی در مدارس ادامه دارد و انتظار میرود وزارت کشور با توجه به شروع سال تحصیلی موانع تحصیل دانشآموزان را بردارد. در این گزارش آمار دانشآموزان افغانستانی را که وضعیت تحصیلی آنها تعیین تکلیف نشده از زبان یکی از معلمین کشور و فعال حقوق مهاجرین می خوانید.
حمید بوالی، معلم مقطع متوسطه و مشاور تحصیلی و فعال حقوق مهاجرین در گفتوگو با «ایران»درباره مشکلات تحصیل دانشآموزان افغانستانی در ایران اظهار داشت: طی درخواستهای مکرر مهاجرین برای ثبت نام و پیگیری آنان، یک نامه به وزارت کشور و روز دوشنبه یک نامه به رهبری ارسال شده است. نامه به رهبری آخرین قدمی بود که از سوی مهاجرین برای تحصیل در این کشور برداشته شد.
وی در پاسخ به این سؤال که قرار بود وزارت کشور اطلاعیه جدیدی درباره ثبت نام دانشآموزان افغانستانی در مدارس ایران ارائه کند، آیا اطلاعیهای درخصوص تسهیل ثبت نام دانشآموزان اعلام شد، گفت: ما فعلاً هیچ خبری از وزارت کشور نداریم و آخرین اطلاعیه از سوی اداره اتباع صادر شد؛ بدین صورت است که کودکان سرشماری شده، به مدارس مراجعه نکنند و کماکان باید منتظر بمانند. در عین حال چیزی به بازگشایی مدارس در سراسر کشور نمانده است.
این فعال حقوق مهاجرین توضیح داد: تحصیل کودکان افغانستانی در کشور ما تا سال گذشته به دو دسته تقسیم می شد اما امسال با وجود موج جدید دانشآموزان افغانستانی به ایران، این دستهبندی به سه مورد رسید؛ دسته اول کسانی هستند که گذرنامه یا کارت آمایش دارند و میتوانند به مدارس مراجعه و ثبت نام کنند. عموماً مشکلات این دسته افراد مواجه شدن با رفتار سلیقهای برخی مسئولین مدرسه و آموزش و پرورش و بینظمی در ساماندهی آنان است.
بوالی با اشاره به دسته دوم از مهاجرین که با مشکل تحصیل در ایران مواجه هستند گفت: دسته دوم افرادی هستند که در طرح سرشماری امسال وزارت کشور ثبت نام و خود را جهت سرشماری معرفی کردند و سپس در سامانه اتباع ثبت شدند. همان زمانی که ثبت نام اتباع برای سرشماری اعلام شد تعداد قابل توجهی از آنها اقدام کردند که تا پیش از این چنین جمعیتی مراجعه نکرده بود. جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تا دو میلیون نفر از افغانستانی ها برای سرشماری مراجعه کردند که یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از آنها امسال سرشماری شدند. در عین حال به دسته دوم اعلام شده که همچنان منتظر اطلاعیههای بعدی بمانند.
این معلم بیان کرد: دسته سوم از دانشآموزان مهاجر افغانستانی کسانی هستند که هنوز هیچ مدرکی ندارند. تا سال گذشته بنا به دستور رهبری این افراد در مدارس ثبت نام میشدند ولی امسال ثبت نام نشده اند و مشکلات متعددی دارند. افرادی که سرشماری شدند و برگه اقامت موقت هم گرفتهاند از اردیبهشت تا کنون در حال پیگیری هستند و هنوز به هیچ نتیجهای نرسیدهاند. این فعال حقوق مهاجرین بیان کرد: دسته دوم و سوم از مهاجرین نمیتوانند مستقیم به مدرسه بروند، باید از اداره اتباع برگه حمایت تحصیلی که مجوز است دریافت کنند. اینها هنوز پشت اداره اتباع وزارت کشور گیر کردهاند.
وی در واکنش به پر شدن ظرفیت مدارس بیان کرد: برخی در وزارت کشور یا وزارت آموزش و پرورش بعضاً علت ثبت نام نشدن دانشآموزان افغانستانی را، پر بودن ظرفیت مدارس میدانند. برآورد ما این است که تعداد دانشآموزان افغانستانی که در مدارس ثبت نام نشدهاند ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نفر باشد ولی مجوزی برای تحصیل به آنها داده نشده است. از این رو ما هم پیشنهادها و راهکارهایی را برای حل مشکل ظرفیت مدارس اعلام کردیم.
بوالی درباره راهکارهایی که میتوان توسط آن مشکلات ثبت نام دانشآموزان افغانستانی را حل کرد گفت: نسبت ظرفیت کل مدارس در مقایسه با تعداد دانش آموزان کل کشور بیشتر است اما این ظرفیت به طور متوازن در کشور توزیع نشده است. ما در حاشیه شهر تهران مدارسی داریم که حتی ۵۵ نفر در یک کلاس هستند ،پس واقعیت این است که ظرفیت برخی مدارس پر شده ،اما استانها و مدارس دیگری را هم در کشور داریم که ظرفیت آنها تکمیل نشده است. از این رو پیشنهاد دادیم که با توجه به الکترونیکی شدن ثبت نام مدارس، آموزش و پرورش لیست مناطق و مدارسی را که دچار مشکل ظرفیت نیستند به مهاجران اعلام کند تا آنها به مناطق و استانهای دیگر مراجعه کنند.
وی افزود: راه حل دیگر استفاده از ظرفیت مدارس غیردولتی است، برخی خانوادههای افغانستانی این توانایی را دارند که فرزندانشان در مدارس غیردولتی تحصیل کنند، مدارس غیردولتی هم از این امر استقبال میکنند، اما از آنجا که وزارت کشور مجوز ثبت نام نداده مدرسه غیر انتفاعی هم نمیتواند آنها را ثبت نام کند.
این مشاور تحصیلی گفت: پیشنهاد دیگر این است که کار را به دست مردم و گروههای فرهنگی و مردمی بسپارند، زیرا نهادها و گروههای مردمی تمایل دارند در زمینه حل مشکلات تحصیل کودکان افغانستانی کمک کنند. بهتر است در این زمینه به مردم اعتماد شود، فقط لازم است بستر قانونی آن فراهم شود. راه حل دیگر که میتواند به تحصیل دانشآموزان افغانستانی در ایران کمک کند این است که از ظرفیت معلمان و استادان افغانستانی استفاده شود؛ پس از حمله طالبان به افغانستان معلمان، استادان دانشگاهی و فرهنگیان زیادی به ایران مهاجرت کردند که میتوان برای آموزش به دختران و پسران دانشآموز افغانستانی در ایران از آنها بهره برد.
رشد آمار دانشآموزان پیشدبستانی
یک و نیم میلیون کودک راهی پیشدبستانی شدند
گروه اجتماعی/امسال از سوی وزیر آموزش و پرورش میزان دانشآموزان مقطع پیشدبستانی یک میلیون و 500 هزار نفر اعلام شد، این آمار به قطع نسبت به سالهای گذشته بویژه پیش از کرونا افزایش چشمگیری داشته در حالی که ثبتنام در پیشدبستانی اختیاری بوده و اجباری در آن برای خانوادهها وجود ندارد. از سوی دیگر مدتی است مسئولیت دوره پیش از دبستان به عهده آموزش و پرورش و سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک گذاشته شده است و حالا پس از دو سال که در گیر و دار کرونا مدارس تعطیل بود و استقبال خانوادهها نیز از پیشدبستانی کمرنگ بود و برخی از پیشدبستانیها نیز آنلاین فعالیت میکردند، رشد بیش از دو برابری را شاهد هستیم. طبق اعلام سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش میزان دانشآموزان پیشدبستانی در سال تحصیلی ۸۹-۹۹ بالغ بر ۷۳۳ هزار نفر بوده است. تعداد دانشآموزان پیشدبستانی سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ نیز ۶۲۰ هزار نفر برآورد شده بود.
از طرفی در سال ۱۴۰۰ از سوی رضوان حکیمزاده معاون وقت آموزش ابتدایی آموزش و پرورش اعلام شد: نرخ پوشش پیشدبستانی که کلید عدالت آموزشی است نیز در سنوات گذشته رشد داشته است. نرخ پوشش پیشدبستانی به بالای ۷۰ درصد و در مناطق روستایی به بالای ۵۰ درصد رسیده است که در مقایسه با کشورهای منطقه نرخ قابل توجهی محسوب میشود. در عین حال صبح روز گذشته یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در مراسم جشن غنچهها که در دبستان و کودکستان صاحبالزمان، منطقه ۱۱ آموزش و پرورش شهر تهران برگزار شد، از افزایش تعداد دانشآموزان در مقطع پیشدبستانی خبر داد و گفت: سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک یکی از سازمانهای اصلی است که متکفل تربیت و هدایت تربیتی 8میلیون کودک در سنین پیش از دبستان است. در دوره پیشدبستان یعنی قبل از دبستان، یک میلیون و ۵۰۰ هزار کودک هستند و تربیت 3میلیون کودک را در پیشدبستانی یک و دو و سه برعهده داریم. وی با اشاره به اینکه برخی والدین به دنبال آن هستند بچهها جهشی بخوانند یا القا کنند که بچهها حتماً فلان رشته را بخوانند و فلان شغل را داشته باشند، گفت: باید اجازه دهیم بچهها خودشان کشف کنند و به دنبال علایق و نیازهایشان بروند و تنها بستری را فراهم کنیم که این استعدادها شکوفا شده و پرورش یابند. این دورهها منجر به تربیت متعادل و سلامت کودکان خواهد شد. بررسیها نشان میدهد ۸۱ درصد ناسازگاریها، در دوران کودکی ریشه دارند. اولیایی که با کودکستانها و مدارس ارتباط و تعامل بیشتری دارند در تربیت فرزندانشان موفقتر هستند.
وزیر آموزش و پرورش خبر داد
پایان مهلت ثبت نام رتبهبندی فرهنگیان تا امروز
گروه اجتماعی/ سامانه رتبهبندی معلمان از تاریخ ۲۶ مردادماه آغاز به کار کرد و طبق دستورالعملهای رتبهبندی جهت ارزیابی، فرهنگیان شروع به بارگذاری مدارک خود در این سامانه کردند. طرح رتبهبندی پس از گذشت حدود ۱۰ سال به مرحله درج مدارک فرهنگیان رسیده است، رتبهبندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.
در همین راستا یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش صبح روز گذشته در حاشیه مراسم جشن غنچهها درباره رتبهبندی معلمان اظهار کرد: فرهنگیان در حال بارگذاری مدارک هستند و چندبار از ما مهلت خواستند. روز ۳۱ شهریور مهلت تمام میشود اما اگر افرادی جامانده باشند و دلیل هم داشته باشند برای آنها فرصتی را ایجاد میکنیم. بعد از اینکه مدارک را بارگذاری و ثبت کردند، ارزیابان نظر میدهند و به هیأت ممیزه ارسال میکنند تا احکام صادر شود.
نوری افزود: انتظار داشتیم مدارک زودتر بارگذاری شود اما به هر دلیلی از جمله تابستان و سفر همکاران، این امر قدری با تأخیر مواجه شد و توقع ما این است که همکاران کار را تمام کنند تا ارزیابان نظر خود را بدهند و رتبه افراد مشخص شود. یوسف نوری همچنین روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت و در جمع خبرنگاران افزود: از اول سال آینده تقویمی، به صورت استحقاقی هر فرد در هر رتبه وارد میشود. نوری درباره پیوستن وزارت آموزش و پرورش به پنجره ملی گفت: سامانه اصلی آموزش و پرورش مدتهاست که به پنجره واحد خدمات الکترونیک دولت پیوسته است و زیرمجموعهها را هم مکلف کردیم هر چه زودتر این اقدام را انجام دهند. وی ادامه داد: اگر احیاناً زیرساختها آماده نباشد باید همکاران ما با منطق مستدل دلیل تأخیر احتمالیشان را در این ارتباط اعلام کنند.
وزیر آموزش و پرورش همچنین در پاسخ به این سؤال که فکر میکنید آیا کل آموزش و پرورش به این پنجره واحد میپیوندد، اظهار کرد: آنچه که برای ما تکلیف شده چهار سامانه است که اولین و مهمترین آن را وصل کردهایم و سه سامانه زیرمجموعه نیز باید وصل شود.یکسری از مدارک هستند که در سامانه ما قرار دارند و همکاران ما باید یکسری مدارک تکمیلی را هم بارگذاری کنند که این مدارک مربوط به صلاحیت یا شایستگی عمومی و شایستگی تخصصی و حرفهای است و ما این مدارک را نداریم.
وی خاطرنشان کرد: باید یکبار برای همیشه در راستای اجرای این طرح، مدارک مورد نیاز در سامانه مشخص شده قرار بگیرد و از همکارانمان درخواست میکنیم که این کار را هرچه زودتر انجام دهند. به گفته وزیر آموزش و پرورش، بارگذاری مدارک تا فردا (سی و یکم شهریورماه) تمدید شده است و معلمان هرچه زودتر باید این مدارک را جمعآوری و ثبت کنند تا وزارت آموزش و پرورش هم بتواند رتبهبندی معلمان را سریعتر انجام دهد. رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ماهانه یک میلیون تومان علیالحساب به حساب معلمان بابت رتبهبندی واریز میشود، گفت: این مبلغ تا زمان صدور احکام جدید از سوی وزارت آموزش و پرورش ادامه دارد و پس از آن با معلمان تسویه میشود.
اگر خزانهداری منابع مورد نیاز را تأمین کند، برخی از این پرداختیها انجام میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران:
نرخ سرویس مدارس در تهران تعدیل شد
گروه اجتماعی/روزنامه ایران دیروز در گزارشی برای دومین بار به بحث مهم افزایش نرخ کرایههای سرویس مدارس در آستانه سال تحصیلی جدید پرداخت. در این گزارش با اشاره به نرخهای نجومی که برای سرویس دانشآموزان از سوی بعضی مدارس اعلام شده بود، به گلایه والدین دانشآموزانی پرداخته شد که به اجبار باید در مسیرهای یک طرفه و کوتاه، هزینهای بالغ بر 10 میلیون تومان به حساب مدرسه واریز میکردند. هزینه نجومی و غیر منطقی در اغلب مسیرها البته موجب اعتراض و گلایه والدین دانشآموزان شده بود، به طوری که بعضی مدارس با توجه به مصوبه شورای شهر تهران برای افزایش 25 تا 35 درصدی از این نرخها عقب نشینی کرده و نرخهای ملایمتر را پیشنهاد کردند. به طوریکه در یک مثال نرخ سرویس مدرسه از 10 میلیون و 500 هزار تومان در یک مسیر کوتاه به 6 میلیون و 700 هزار تومان کاهش یافت. البته برخلاف آنها برخی والدین نیز تأکید داشتند که بعضی مدارس نه تنها نرخها را تعدیل نکرده که حتی هزینهای اضافهتر تحت عنوان ورود به طرح ترافیک را هم به هزینه پایه اضافه کردهاند. هزینه سرویس مدارس در شرایطی که خانوادهها -بویژه در مدارس غیردولتی- باید هزینههای دیگری را نیز تحت عنوان «ثبتنام»، «لباس فرم»، «کلاسهای فوق برنامه»، «تغذیه»و «ناهار» بپردازند، فشار مضاعفی را به آنها تحمیل کرده است. حالا مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از تعدیل نرخ سرویس مدارس در پایتخت خبر داده و به ایسنا گفته است که سامانه ثبتنام سرویس مدارس نیز اختلالی ندارد و مهیاست.علیرضا کریمیان درباره وجود اختلالاتی در سامانه ثبتنام سرویس مدارس و همچنین قیمتهای بالا و دور از انتظاری که برای سرویس دانشآموزان تعیین شده است، تأکید کرده است که مشکل خاصی در زمینه سرویس مدارس وجود ندارد. همچنین قیمت سرویس ایاب و ذهاب مدارس بر اساس قانون و مصوبه شورای شهر تعدیل شده است و مشکل خاصی در این زمینه نیز وجود ندارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور:
هیچ دانشجویی به خاطر عدم پرداخت شهریه از تحصیل بازنمیماند
27 شهریورماه در گزارشی تحت عنوان روند نامشخص پرداخت شهریه دانشجویان تحت پوشش بهزیستی، در روزنامه ایران از گلایهها و صحبتهای دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی گفتیم که شهریهشان از سوی سازمان بهزیستی کشور پرداخت نشده بود و همین امر مشکلاتی را برای این افراد به وجود آورده بود. در همین رابطه سید مرتضی حسینی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور از پرداخت ۳۸۰ میلیارد ریال «شهریه دانشجویی» به حساب دانشجویان تحت پوشش در شهریورماه خبر داد و به ایسنا، گفت: یکی از چالشهای دانشجویان تحت پوشش برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه از صندوقهای رفاه دانشجویی «اخذ ضمانت این صندوق» است که در این راستا درخواست سازمان بهزیستی از صندوقهای رفاه دانشجویی این بوده که بدون اخذ ضمانت مسأله را برطرف کنند.
وی با اشاره به وضعیت پرداخت شهریه ۲۴ هزار مددجوی دانشجوی شهریهبگیر (دانشگاه غیردولتی) تحت پوشش سازمان بهزیستی برای سالجاری، اظهار کرد: در شهریورماه ۳۸۰ میلیارد ریال شهریه دانشجویی به حساب مددجویان واریز شد. افراد جامعه هدف سازمان بهزیستی که دارای معلولیت متوسط، شدید و خیلی شدید و در ۷ دهک پایین درآمدی هستند، بر اساس بودجه تخصیصیافته به سازمان بهزیستی مشمول قانون تحصیل رایگان میشوند. از طرفی در بند «ر» ماده ۶۴ قانون برنامه ششم اشاره شده که براساس بودجه کمیته امداد و بهزیستی، این نهادها باید بخشی از شهریه دانشجویی مددجویان خود را پرداخت کنند و مابهالتفاوت آن از طریق صندوقهای رفاه دانشجویی به صورت تسهیلات قرضالحسنه پرداخت شود که بازپرداخت این تسهیلات بعد از اشتغال به کار مددجویان، آغاز میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور گفت: سال گذشته به هر دانشجو میانگین حدود ۵ میلیون تومان (برای دو ترم) شهریه دانشجویی پرداخت شد که البته این رقم براساس مقطع تحصیلی متفاوت است.
مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو عنوان کرد
واردات سرم از دو هفته پیش در حال انجام است
مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو، در ارتباط با وضعیت اجرای طرح دارویار گفت: فعلاً مشکلی در مسیر اجرای طرح دارویار وجود ندارد.
به گزارش مهر، حسین شمالی گفت: کمبودهای دارویی به نسبت کمتر شده اما مطلوب نیست، یعنی از ۱۰۰ قلم کمبود به ۷۸ قلم دارو رسیدهایم.شمالی گفت: امیدواریم ۶ ماه بعد از اجرای طرح دارویار، به وضعیت عادی بازگردیم. وی با عنوان این مطلب که بیمهها مابه التفاوت ۳۶۶ قلم دارو را پرداخت میکنند، افزود: با اجرای طرح دارویار، امیدواریم مصرف دارو در کشور کنترل شود. شمالی درباره داروهای بیماران SMA گفت: داروها توزیع شده و شرکتها با بیماران تماس گرفتهاند و داروها را دریافت خواهند کرد. وی افزود: در مورد قیمت داروهای خارجی هیچ مشکلی نداریم و کمیسیون قیمت گذاری دارو در نشستهای خود به این موضوع میپردازد. شمالی در مورد کمبود سرم نیز گفت: از دو هفته پیش واردات در حال انجام است و برای ۱۵ میلیون واحد که نیاز کشور است، مجوز دادهایم. وی ادامه داد: مصرف سرم به گونهای افزایش یافت که برنامهریزیهای ما را تحتالشعاع قرار داد و فعلاً در مراکز درمانی مهم، بحران کمبود سرم نداریم.
شناسایی ۸۱۱ بیمار جدید کرونا در کشور
بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ظهر روز 29 شهریور تا ظهر۳۰ شهریورماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۱۵۵ نفر از آنها بستری شدند.مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۵۴۵ هزار و ۳۵۱ نفر رسید. متأسفانه در طول این بازه زمانی، ۱۴ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند. ۲۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تاکنون ۶۵ میلیون و ۷۱ هزار و ۲۱۰ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۴۶۸ هزار و ۷۱ نفر دوز دوم و ۳۱ میلیون و ۱۶۶ هزار و ۹۸۵ نفر، دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کردهاند. مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۵۴ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۲۶۶ دوز رسید. در حال حاضر هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز نیست. همچنین ۲۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۵۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۷۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
سازمان وظیفه عمومی اعلام کرد
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی مهر ماه سال ۱۴۰۱
سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیهای اعلام کرد: همه مشمولان دارای برگ آماده به خدمت به تاریخ مهرماه سال ۱۴۰۱ میبایست در محل و مراکز مندرج در برگ معرفی نامه مشمولان حضور یابند.
سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیهای اعلام کرد تمامی مشمولانی که برگ آماده به خدمت به تاریخ مهر ماه سال ۱۴۰۱ دریافت کردهاند، میبایست با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +۱۰)، برگ معرفی نامه مشمولان به مراکز آموزش را دریافت و برابر اطلاعات مندرج در آن اقدام کنند.
این دسته از مشمولان میبایست در تاریخ مهرماه سال ۱۴۰۱ در ساعت، محل و مراکزی که در برگ معرفی نامه مشمولان اعلام شده، حضور یابند و به خدمت دوره ضرورت اعزام شوند.
مشمولان اعزامی میبایست کارت تزریق واکسیناسیون کووید۱۹ و واکسن مننژیت و دوگانه را در روز اعزام به همراه داشته باشند.
مشمولان میبایست اصل مدارک مورد نیاز اعم از برگ آماده به خدمت، برگ محل مراجعه، برگ واکسیناسیون، کارت ملی و شناسنامه و مدارک مربوط به شرایط خاص را به همراه خود داشته باشند. در این اطلاعیه آمده است، عدم حضور بموقع در زمان و محلهای تعیین شده، غیبت محسوب شده و برابر ماده ۱۰ و ۵۸ قانون خدمت وظیفه عمومی با آنان رفتار خواهد شد.
70 درصد هزینههای توانبخشی
تحت پوشش بیمه قرار گرفت
بر اساس تفاهمنامه منعقد شده بین سازمان بهزیستی و بیمه سلامت 59 کد خدمت ستاره دار توانبخشی و 70 درصد هزینههای توانبحشی تحت پوشش بیمه قرار گرفت.
علیمحمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه این تفاهم برای بهرهمندی بیشتر افراد دارای معلولیت و برخورداری از خدمات با کیفیت توانبخشی درنظر گرفته شده است، گفت: این خدمات ارزشمند برای نگهداشت سطح اولیه زندگی، تابآوری، کاستن آلام و امید به زندگی است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به خانوارهای دارای چند فرد معلول، ادامه داد: ما افرادی را در بهزیستی تحت پوشش داریم که خانواده چندمعلولی هستند و نسبت به دریافت خدمات توانبخشی تقاضا دارند؛ این تفاهمنامه بزودی در دولت سیزدهم اجرایی می شود، لذا باید تلاش کنیم این خدمات در نظام بودجهای کشور ریشهدار شوند که مستمراً بتوانیم این خدمات را که حدود ۵۹ کد خدمت ستارهدار توانبخشی است برای آحاد افراد دارای معلولیت بهعنوان یک رویه هدفمند در بودجه داشته باشیم.
«اصغر کاظمی» معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، نیز با بیان اینکه از 8 خدمت ستاره دار به 59 خدمت ستاره دار ارتقا پیدا کردهایم، گفت: سال گذشته ۸ خدمت ستارهدار توانبخشی تحت پوشش بیمه قرار داشت و امسال به ۵۹ خدمت ستارهدار ارتقاءپیدا کرده ایم و تعرفه بخش دولتی به بخش غیردولتی تبدیل شده است.
در این تفاهمنامه قرار است بخش عمدهای از هزینهای که برعهده خانواده دارای فرد معلول است و از خدمات مراکز غیردولتی بهرهمند میشود، پرداخت شود؛ به طوری که ۷۰ درصد تعرفه مرکز کاردرمانی، فیزیوتراپی، گفتاردرمانی و شنواییسنجی و هر مرکز دیگری که افراد دارای معلولیت مراجعه و خدمات توانبخشی را دریافت میکنند، از محل این تفاهمنامه پرداخت خواهد شد.
کاظمی، ادامه داد: وقتی خانوادهای دارای فرزند معلول میشود، مداخله بسیار زودهنگام باید صورت گیرد و بهصورت متمادی خدمات خاص توانبخشی را دریافت کند؛ لذا با توجه به هزینههای بالای خدمات توانبخشی که بخش زیادی از آن درآمد خانواده را تحت پوشش قرار میدهد، این تحول مهم صورت پذیرفت تا خانوار افراد دارای معلولیت با فراغ بال بیشتری فرزندان خود را از این خدمات توانبخشی بهرهمند کنند.
در پایان محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت با بیان اینکه نگاه پیشگیرانه و مداخله و درمان در سازمان تقویت شده است و 70 درصد هزینههای توانبخشی تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت ،گفت: این اتفاق مهم سال قبل افتاده و تفاهمنامهای برقرار شده است و ما به التفاوت در نظر گرفته شده خدمت، زیاد بود و قابل پرداخت نبود، لذا در تصمیمی مشترک در شورای عالی بیمه تصویب کردیم که خدمت با تعرفه همان مکان پرداخت شود یعنی اگر خیریه است، ۷۰ درصد تعرفه خیریه و اگر بخش خصوصی است، ۷۰ درصد بخش خصوصی را پرداخت کنیم.