
رئیسجمهور در دیدار نخستوزیر بلاروس تأکید کرد
همکاری کشورهای مستقل برای برون رفت از تحریم
گروه سیاسی/ رئیسجمهور روز گذشته در دیدار رومن گلاوچنکو، نخستوزیر بلاروس، توسعه و تقویت ارتباط کشورهایی را که به دلیل تلاش برای حفظ استقلال خود تحت تحریمهای ظالمانه قرار گرفتهاند از راهکارهای مؤثر خنثی کردن و برونرفت از تحریمها دانست.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، آیتالله رئیسی با بیان اینکه روابط دو کشور همواره دوستانه بوده و در ملاقاتهای اخیر سران دو کشور بر گسترش همکاریهای فیمابین تأکید شده است، گفت: امروز ایران و بلاروس ظرفیتهای متنوع و چشمگیری برای توسعه تعاملات با یکدیگر دارند.
رئیسجمهور افزود: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریمهای ظالمانه و بیسابقه پیشرفتهای چشمگیری در همه عرصهها از جمله در زمینه اقتصادی داشته است.
وی اظهارکرد: اراده جدی سران دو کشور برای ارتقای سطح روابط فیمابین میتواند موانع احتمالی بر سر راه گسترش تعاملات را برطرف کند.
چشماندازهای جدید با رویکرد جمهوری اسلامی
نخستوزیر بلاروس نیز در این دیدار با بیان اینکه رویکرد جمهوری اسلامی ایران برای تقویت تعاملات منطقهای، چشمانداز جدیدی پیشروی ارتقای سطح روابط دو کشور ایجاد کرده است، تصریح کرد: سفر بنده به ایران پیرو تأکیدات رئیسجمهور بلاروس برای تسریع در اجرای توافقات صورت گرفته در دو دیدار ایشان با جنابعالی انجام شده است. رومن گلاوچنکو با اشاره به اینکه روابط دو کشور همواره دوستانه بوده است و تهران و مینسک در عرصه بینالمللی نیز همکاریهای سازندهای داشتهاند، افزود: امروز هماهنگی سیاسی میان دو کشور در بالاترین سطح بوده و زمان گسترش روابط اقتصادی فرا رسیده است. وی همچنین با اشاره به رشد سه برابری تجارت میان دو کشور در یک سال گذشته اظهار کرد: به دستور رئیسجمهور بلاروس سابقه روابط دو کشور را به دقت بررسی کرده و نقشه راه گسترش همکاریها و سرفصلهای ارتقای سطح روابط فیمابین را به شکل دقیق تعیین کردیم تا بتوانیم با سرعت آنها را اجرایی و عملیاتی کنیم.

رئیس جمهور در جلسه هیأت دولت تأکید کرد
ناامنی خط قرمز است
روز گذشته رئیس جمهور در جلسه هیأت وزیران، با تفکیک میان اعتراض و اغتشاش، تأکید کرد که دولت برای شنیدن حرف معترض و مخالف گوش شنوا دارد. علت این رویکرد آیتالله رئیسی، در بخش دیگری از سخنان خود بیان شده است، اینکه اغتشاش هم مانع گفتوگو و هم مانع هر نوع توسعه یافتگی است و بر این اساس، مردم انتظار دارند با آن برخورد قاطع شود.
حفظ و ارتقای روحیه بسیجی در دولت
آیتالله رئیسی در این جلسه، با گرامیداشت هفته بسیج و یاد و خاطره شهدای بسیجی، روحیه بسیجی را برخورداری از اخلاص، تدبیر، عقلانیت، انگیزه، روحیه خدمت و مقاومت و اتکا به خداوند در برابر شدائد، مشکلات و موانع دانست و بر حفظ و ارتقای روحیه انقلابی و بسیجی در همکاران دولت تأکید کرد. رئیس جمهور گفت: بسیج حرکت سازمانیافته، منظم و با اندیشه و انگیزه انقلابی و عمل صالح برای پیشبرد اهداف انقلاب و گرهگشایی از زندگی مردم است و دولت باید در تمام عرصههای خدمت بسیجی عمل کند.
خدمترسانی راه مقابله با فتنهها
رئیس جمهور تصریح کرد: امروز که دشمن به صورت هدفمند به جنگ ترکیبی با داشتههای انقلاب اسلامی آمده و نشاط، امید و اعتماد جامعه و سرمایه اجتماعی ما را هدف گرفته، راه مقابله با شیطنتها، فتنهها و توطئههای او پرهیز از هرگونه تأخیر در انجام امور مربوط به رفاه و آسایش مردم و کار و تلاش مضاعف برای حل مشکلات است. «لزوم حرکت مسألهمحور دستگاههای اجرایی» و «تأمین نیازهای مردم بویژه توجه به معیشت آنان» از دیگر تأکیدات آیتالله رئیسی به همکاران دولت بود.
خط قرمز
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش ناامنی را خط قرمز دولت دانست و گفت: امنیت و آرامش زیربنای رشد و پیشرفت کشور و فعالیتهای علمی، اقتصادی و کسب و کارهای مردم است که دستگاههای مسئول باید به آن توجه ویژه داشته باشند. آیتالله رئیسی افزود: دولت برای شنیدن حرف معترض و مخالف گوش شنوا دارد، اما اعتراض با آشوب و اغتشاش تفاوت دارد. اغتشاش هم مانع گفتوگو و هم مانع هر نوع توسعه یافتگی است و مردم انتظار دارند با آن برخورد قاطع شود.
دستهای پنهان در اختلال بازار ارز
رئیس جمهور با اشاره به دستهای پنهان برای اخلال در بازار ارز، از دستگاههای مرتبط خواست تدابیر اتخاذ شده در این زمینه را با سرعت و دقت اجرایی کنند.
افزایش تسهیلات تولید و خانوارها
همچنین ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در جلسه سهشنبه شب که به ریاست آیتالله رئیسی تشکیل شد، با افزایش اعطای تسهیلات به بخشهای تولیدی و خانوارها توسط بانکهای دولتی موافقت کرد. در این جلسه موضوع افزایش سرمایه بانکهای دولتی مطرح شد و در ادامه مقرر شد به منظور افزایش اعطای تسهیلات به بخشهای تولیدی و خانوارها، تمهیدات لازم برای تقویت سرمایه و بنیه مالی این بانکها با اولویت بانکهای ملی و سپه صورت گیرد. در این جلسه همچنین گزارشی از عملکرد و دستاوردهای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان مطرح و بر ضرورت ادامه اجرای آن بدون هیچگونه افزایش قیمت تأکید شد.

در جلسهای به ریاست معاون اول رئیس جمهور صورت گرفت
تأیید کلیات سند ملی امنیت غذایی
گروه سیاسی/ روز گذشته در جلسهای به ریاست معاون اول رئیس جمهور و با حضور جمعی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای دولت، کلیات سند ملی امنیت غذایی کشور مورد بررسی قرار گرفت و به تأیید رسید.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیس جمهور، محمد مخبر در این جلسه، امنیت غذایی را از مهمترین دغدغهها و اولویتهای تمام کشورها برشمرد و گفت: سند ملی امنیت غذایی باید سندی جامع و مبتنی بر ظرفیتهای خدادادی کشور باشد.
امنیت غذایی، الزام ضروری کشور
معاون اول رئیس جمهور از امنیت غذایی به عنوان یک الزام ضروری برای کشور یاد کرد و افزود: امروز امنیت غذایی به امنیت ملی کشورها گره خورده و لازم است برنامهای استراتژیک برای امنیت غذایی کشور داشته باشیم.
مخبر همچنین بر لزوم ارتقای بهرهوری نیز بهعنوان گامی در جهت تأمین امنیت غذایی تأکید و اظهارکرد: اگر با اتکای به فناوری و روشهای دانشبنیان بتوانیم بهره وری و سودآوری را بویژه در بخش کشاورزی افزایش دهیم، روشهای پر هزینه تأمین آب و استفاده از آن در کشاورزی نیز صرفه و توجیه اقتصادی پیدا خواهد کرد.
وی به نقش پراهمیت فناوریهای دانشبنیان در ارتقای بهرهوری و امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: این امر ضرورت افزایش تولید با اتکا بر روشهای دانشبنیان را دوچندان میکند.
هر سند ملی پیوست فرهنگی داشته باشد
مخبر ضمن قدردانی از تلاشهای انجام شده برای تدوین سند ملی امنیت غذایی، تصریح کرد: اینگونه اسناد معمولاً معطوف به تولید است، در حالی که باید برای مدیریت مصرف نیز برنامه داشت و این مهم، نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی را در این زمینه برجستهتر میکند. بنابراین لازم است هر سند ملی، یک پیوست فرهنگی برای اجرا داشته باشد تا با همکاری جامعه، شاهد افزایش تأثیرگذاری و اجرای هرچه بهتر اسناد ملی باشیم.
در این جلسه که وزیر جهاد کشاورزی و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز حضور داشتند، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی از روند تدوین سند ملی امنیت غذایی ارائه کرد و گفت: این سند با ۳۳ هدف کمی و چشمانداز ۱۰ساله تدوین شده و ۱۹ راهبرد ملی و ۲۰۵ برنامه اقدام دارد تا میزان تولید محصولات کشاورزی را از ۱۲۰ میلیون تن در سال به بیش از ۲۰۰ میلیون تن برساند.
در این نشست ضمن تأیید کلیات سند ملی امنیت غذایی، مقرر شد این سند با تعامل و همکاری دستگاههای مرتبط تکمیل و جامعتر شود و پیوست فرهنگی مرتبط با آن نیز پیشبینی گردد.

«ایران» بررسی میکند
اقدام مسلحانه؛ فاز نهایی پس از اغتشاش و اعتصاب
گروه سیاسی/ نگاهی تبیینی و تحلیلی به وقایع پس از مرگ مهسا امینی، سه فاز میدانی طراحی شده همراه با جنگ روانی تحمیلی علیه مردم ایران را عیان میکند؛ برنامهای که از تبدیل اعتراضات به اغتشاشات و ناآرامی در خیابان آغاز میشود و با تدبیر نیروهای انتظامی و امنیتی ناکام میماند؛ سپس در تشویق به اعتصاب، حتی به زور تخریب و تهدید نیز موفق نشده و در نهایت در فاز سوم تلاش دارد با انجام اقدامات مسلحانه کور یا سازماندهی شده بویژه در شمالغرب کشور، اهداف تجزیه طلبانه و ضدملی خود را دنبال کند.
مرگ دو فاز پیش از سررسید تعیین شده
پس از افول ناآرامیها در مناطق مختلفی از کشور همزمان با چهلمین روز درگذشت مهسا امینی، برخی شهرهای استانهای غربی دستخوش اقدامات مسلحانه و فعال شدن بیش از پیش عوامل گروهکهای تجزیهطلب شد؛ فعالیتی که از همان ابتدا مراکز دولتی و امنیتی را هدف قرار داده بود. از این رو دیگر مشخص شد که مسألهای فراتر از اعتراض به مرگ مهسا امینی در جریان است تا اینکه در نهایت، این جریانها ناچار شدند در کمتر از 2 ماه، نقشههای خود را برملا کرده و وارد فاز نهایی، یعنی اقدام مسلحانه شوند.
مهار و سپس فاز آخر
علت این تغییر فاز سریع را باید در ناکام ماندن اغتشاشها دانست. به عبارت دیگر، گروهکهای ضدانقلاب پس از ناتوانی از جلب همراهی اکثریت مردم در برگزاری اغتشاشات گسترده بویژه در مناطق غربی کشور، برقراری اعتصابات را در دستور کار خود قرار دادند. اما این مرحله نیز، به دلیل عدم همراهی مردم با مشکلاتی مواجه شد و به این ترتیب گروهکها و دنبالههای داخلی آنان ناچار شدند با تهدید، ارعاب و تخریب، کسبه و مغازه داران را به همراهی با اعتصاب وادار کنند. حمله با کوکتل مولوتف به یک فروشگاه در شهر بوکان و به آتش کشیدن داراییهای خصوصی و شخصی مردم، یکی از نشانههای بارز در این زمینه بود. در این میان، اتفاق دیگری نیز روی داد که منجر شد فاز سوم از این طراحی، زودتر از موعد اجرا شود و آن، فروکش کردن اغتشاشها در سایر شهرهای کشور بود. به عبارت دیگر، پس از آنکه گروهکها دریافتند اغتشاش در سراسر کشور رو به پایان و در مرحله مهار قرار دارد، بر آن شدند تا به قول معروف، در زمانی که تنور اغتشاشات به طور کامل به سردی نگراییده، بسرعت دست بهکار شوند. فاز اقدامات مسلحانه در این مرحله آغاز شد. اما همین تعجیل، سبب شد که سایر اجزا و بدنه ضدانقلاب و نیز رسانههای حامی آنان، آرایش و آمادگی کافی را نداشته باشند، هرچند پس از ورود مقتدرانه نیروهای حافظ امنیت در بخشهای مختلف، این رسانهها نیز تلاش کردند آرایش خود را بازیابی و هجمه رسانهای خود را با مرحله جدید هماهنگ کنند.
کشف محمولههای بزرگ سلاح گرم
یکی از نشانههای بارز ورود این گروهکها به فاز مسلحانه، افزایش قاچاق سلاح به داخل مرزهای کشور بود؛ امری که افزایش کشفیات سلاحهای قاچاق شده به داخل از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی نیز آن را تأیید میکند. به عنوان مثال سردار احمدعلی گودرزی فرمانده مرزبانی فراجا، 16 آبان از افزایش 26درصدی کشف سلاح جنگی خبر داد. یا 15 آبان قرارگاه حمزه سید الشهدا(ع) در اطلاعیهای اعلام کرد: مقادیری سلاح و مهمات جنگی از ضد انقلاب کشف شده که قرار بود با هدف کشتهسازی در اغتشاشات استفاده شود. واردات سلاح به داخل را میتوان بخشی از طراحیها با هدف اجرای فاز مسلحانه دانست، فازی که دو چهره مشهور ضدانقلاب، علناً و آشکارا از آن سخن گفته بودند؛ مهدی ابریشمچی، از سرکردگان منافقین و جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی دولت امریکا. ابریشمچی نفر دوم منافقین ۲۷ مهرماه در شبکه ماهوارهای وابسته به منافقین اعلام کرد «اینقدر سلاح به کشور وارد کردیم که نگران نیستیم!» و بولتون نیز در گفتوگو با بیبیسیفارسی گفت که «اپوزیسیونهای ایران در حال مسلح شدن هستند.»
نقش کومله و دموکرات در فاز اقدام مسلحانه
همراه این تدارکات، فاز اصلی اقدام مسلحانه که رویکردی تجزیهطلبانه هم داشت، نخست از یکی از شهرهای کردنشین غرب کشور آغاز شد. شواهد و قرائن متقن نشان میدهد که گروهک کمونیستی و ضدایرانی کومله و دموکرات نقش مهمی در این زمینه داشته و عملاً تروریستهای خود را به داخل مرزهای کشور گسیل کردند. احتمالاً برای دریافت منابع ملی بیشتر از غرب و برخی کشورهای منطقه، عبدالله مهتدی، دبیرکل گروهک تروریستی کومله، به وارشدن به فاز مسلحانه، آن هم در داخل مرزهای کشور اعتراف کرد. مهتدی در توئیتر نوشت: «حزب کومله با تشکیل گروه زنان (مسلح) پیشمرگ از دختران انقلابی سنگ بنای جنبش متکامل امروز ژن ژیان آزادی را بنا نهاد.» ادای احترام برخی تروریستهای مسلح در برخی شهرهای غربی کشور به عبدالرحمن قاسملو، رهبر سابق حزب تروریستی دموکرات، که سابقه همکاری با صدام حسین را نیز در کارنامه خود دارد، از دیگر نشانههای دخالت مستقیم این گروهکها در تحرکات تروریستی این مناطق است. در پاسخ به این چنین رویکردی بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصمیم گرفت این گروهکها را در خارج از مرزهای ایران و مقرهای اصلی آنان، یعنی در کردستان عراق، تحت هدف قرار دهد و در داخل نیز عملیات خلع سلاح «تا نفر آخر» را آغاز کند.
فرجام پیش روی تروریستهای تجزیهطلب
هرچند آن حملات توانست تاحد زیادی از توان تروریستی و نظامی این گروهکها بکاهد، باوجود این، برخورد با عناصر باقیمانده از آنان در داخل مرزهای کشور نیز با قدرت از سوی نیروهای حافظ امنیت آغاز شد. از زمان آغاز این برخورد، تعدادی از عناصر تروریستی و مسلح از سوی نیروهای نظامی دستگیر و تعداد دیگری نیز به گواه رسانههای ضدانقلاب تجزیهطلب به هلاکت رسیدند، امری که نشاندهنده عزم قاطع جمهوری اسلامی ایران با تحرکات تجزیهطلبانه و برهمزنندگان امنیت در کشور است. از این رو امروز به نظر میرسد این عناصر در مواجهه با این برخورد سخت سه راه در پیش دارند؛ نخست، تسلیم شدن افراد مسلح، دیگری دستگیری از سوی نیروهای نظامی نظیر آنچه در رصد با عملیات پهپادی در حال اجراست و راه سوم، ادامه تقابل مسلحانه و کشته شدن به دست نیروهای نظامی.
حمایت رسانهای از تجزیهطلبی با دروغپردازی
همگام با برخورد سخت با عناصر تروریست تجزیهطلب، برخی رسانههای غربگرای داخلی، رسانههای ضدانقلاب در خارج از کشور و چهرهها نیز وارد گود شده و فاز حمایت رسانهای را پررنگتر از گذشته دنبال میکنند. ادعای دروغ استفاده از سلاح دوشکا از سوی علی کریمی که با انتشار عکسی آن را مطرح کرد، از جمله اینها است. استفاده از دوشکا درحالی مطرح شده که اصابت تیرهای این سلاح، صدمات فوقالعادهای وارد میکند، درحالی که تصویر منتشر شده متعلق به فردی است که در تصادف رانندگی دچار سانحه شده است و پیشتر در رسانهها منتشر شده بود. دروغ استفاده از گاز اعصاب، درحالی که اغتشاشگران در میان همان گاز درحال تنفس و راه رفتن هستند! تلاش دیگری در راستای سوریهسازی ایران بود. به هر روی، این رسانهها و سلبریتیهای سابقی همچون علی کریمی این دروغها را در راستای حمایت از تجزیهطلبان درحالی مطرح میکنند که شواهد نشان میدهد نیروهای نظامی از سلاحهای سبک و متعارف برای مقابله با تروریستها استفاده میکنند.
جای تأسف بیشتر آنکه تعدادی از چهرههای سینمایی با انکار واقعیت حادث بر مردم شمال غرب کشور یا نادانسته، مقابله با عناصر مسلح گروهکها را اقدام علیه مردم کردستان یا آذربایجان غربی تلقی میکنند. تینا پاکروان، امیر جدیدی، حبیب رضایی، لاله اسکندری، امیر آقایی، نیکی کریمی و امین حیایی از چهرههایی بودند که بعضاً با اظهارات تندی، جای شهید و جلاد را عوض کردند.
شهادت یک مستشار نیروی هوافضای سپاه در سوریه توسط رژیم صهیونیستی سپاه: پاسخ میدهیم
در امتداد اقدامات جنایتکارانه و تروریستی رژیم صهیونیستی، یک عضو نیروی هوافضای سپاه در سوریه توسط ایادی این رژیم به شهادت رسید.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه سهشنبه در اطلاعیهای درباره این اقدام تروریستی با اعلام اینکه «صبح روز دوشنبه پاسدار رشید اسلام سرهنگ داوود جعفری از مستشاران نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه، توسط ایادی رژیم صهیونیستی با انفجار بمب کنارجادهای در حوالی دمشق به شهادت رسید»، تأکید کرد: «بیتردید رژیم جعلی و جنایتکار صهیونیستی پاسخ این جنایت را دریافت خواهد کرد.»
شهادت با یک کارنامه درخشان
به گزارش تسنیم ، انتشار تصاویری از حضور شهید داوود جعفری در دیدار با رهبر انقلاب حکایت از آن دارد که شهید جعفری در سالهای گذشته احتمالاً از نیروهای پدافندی حاضر در منطقه خلیج فارس بوده است.
دی 1394 بود که دو فروند قایق جنگی امریکا که حامل 10 ملوان امریکایی و سلاحهای نیمهسنگین جنگی بود به دلیل ورود غیرقانونی به آبهای سرزمینی ایران توسط نیروهای سپاه متوقف و سرنشینان آن دستگیر شدند. در آن ماجرا اگر چه مقامات امریکایی ادعا کردند که قایقها بهدلیل نقص فنی و مسیریابی اشتباه وارد آبهای ایران شده بودند اما در نهایت با عذرخواهی از جمهوری اسلامی ایران امکان آزادی ملوانان بازداشتی خود را فراهم کردند.
پس از آن بود که شهید جعفری از جمله پاسدارانی بود که بههمراه جمعی از همکارانش و سردار فدوی فرمانده وقت نیروی دریایی سپاه به دیدار رهبر انقلاب رفتند. رهبر معظم انقلاب در آن دیدار اقدام سپاه پاسداران را «شجاعانه و ستایشبرانگیز» خواندند.
برگزاری آیین وداع و اعلام جزئیات مراسم تشییع
آیین وداع با پیکر شهید والامقام داوود جعفری شامگاه دیروز در معراج شهدا و با حضور خانواده شهید، همرزمانش و مردم شهیدپرور شهر تهران برگزار شد. همچنین بر اساس اطلاعیه روابط عمومی نیروی هوافضای سپاه آیین تشییع این مدافع سرفراز حرم از ساعت ۸ صبح امروز (پنجشنبه سوم آذر ماه)، از محل حسینیه امام رضا(ع)جنب ستاد نیروی هوافضای سپاه برگزار میشود.
معاون اجرایی رئیس جمهور خبر داد
آیت الله رئیسی امروز در جمع مردم اسلامشهر
روز گذشته به سیاق هر چهارشنبه، پس از پایان جلسه هیأت وزیران، اعضای دولت با حضور در جمع خبرنگاران به پرسشهای آنان پاسخ گفتند. بنا به تعدد اعضای دولت که در این جمع حضور یافتند، اخبار و اطلاعات متعددی در اختیار خبرنگاران و افکار عمومی قرار گرفت.معاون اجرایی رئیس جمهور اعلام کرد: آیتالله رئیسی و تعدادی از اعضای هیأت دولت، امروز - پنجشنبه - میهمان مردم شهرستان اسلامشهر در جنوب غرب تهران خواهند بود. محسن منصوری افزود: آیتالله رئیسی اوایل سال سفری به پردیس و بومهن داشت و دستور داد بیمارستان 160 تختخوابی الغدیر بومهن ظرف ۶ ماه به بهرهبرداری برسد که با نهایی شدن مراحل احداث و تجهیز این مجموعه، بزودی افتتاح میشود. وی با بیان اینکه در سفرهای استانی گرههای بزرگی گشوده شده و پروژههای خوبی به نتیجه رسیده که میتواند مسائل و مشکلات مردم را حل و فصل کند، افزود: تلاش میشود مصوبات دور اول سفرهای استانی دولت نهایی و اخبار آن به مردم اطلاع رسانی شود.
بهادری جهرمی: رفع موانع حضور نخبگان جوان در مسئولیتها
سخنگوی دولت از تصویب دستورالعملی در دولت باهدف مسئولیت دادن به جوانان نخبه خبرداد و گفت: به موجب این مصوبه سختگیریهایی که مانع از جوانگرایی میشود و به جوانان نخبه اجازه فعالیت در این حوزهها را نمیدهد، برداشته خواهد شد.
علی بهادری جهرمی افزود: دستورالعمل به گونهای است که در احراز صلاحیتها برای انتخاب مدیریت عامل و عضویت در هیأت مدیره در شرکتهای دولتی و شرکتهایی که دولت در آنها جایگاه مدیریتی دارد، هم شایستهسالاری وجود داشته باشد و هم سهمخواهیهایی که مانع از جوانگرایی و حضور نخبگان میشود، از بین برود. وی یکی از برنامههای دیگر دولت را پلکانی کردن تعرفه پرمصرفها در قبوض برشمرد و گفت: اما نگاه دولت به این حوزه نگاه با تأملی است که چه میزان صرفهجویی میشود یا نه. سخنگوی دولت با اشاره به اینکه در جلسه هیأت وزیران، با توجه به استعفای رستم قاسمی به دلیلی بیماری، آقای افندیزاده به عنوان سرپرست این وزارتخانه معرفی و از زحمات قاسمی در جلسه قدردانی شد، اضافه کرد: مجلس در تعطیلات هفتگی است و به محض آغاز، وزیر از سوی دولت پیشنهاد میشود.
سلاجقه: دستگاههای مخرب محیط زیست باید پاسخگو باشند
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره موضوع آلودگی، اظهار کرد: این موضوع فراگیر است و همه دستگاههای اجرایی کشور مکلف هستند تکلیف خود را انجام دهند. علی سلاجقه افزود: سه هفته قبل در ستاد هوای پاک که در وزارت کشور برگزار شده بود، به این دستگاهها دو هفته مهلت دادیم تا با نشستهایی که با معاونتهای ما در سازمان محیط زیست دارند، اعتبارات مورد نیاز ۱۴۰۲ را در بحث قانون هوای پاک مشخص کنند. وی گفت: آخرین چیزی که کسب شد، در یک بخش حدود ۱۰۳ هزار میلیارد تومان و در بخش دیگر سه میلیارد دلار مورد نیاز دستگاهها است تا بتوانند در سال ۱۴۰۲ بخشی از قانون هوای پاک را اجرا کنند. سلاجقه اظهار کرد: هر دستگاهی که جَو و منابع آبی را تخریب کند باید پاسخگو باشد.