اسلوبودنژ (بوسنی و هرزگووین)
«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه در نشست با «گرلیک رادمان»، همتای کروات خود با تأکید بر تبعیض آشکار علیه کرواتها در بوسنی و هرزگووین، خواستار تعهد به پیمان «دایتون» شد. ناظران این اقدام روسیه را در آستانه جنگ احتمالی مسکو با ناتو و غرب، یارکشی تازهای در اروپا میدانند تا جبهه استراتژیک خود را در این منطقه تقویت کند.
ایندیپندنت (بریتانیا)
نخست وزیر انگلیس که چند هفتهای است به خاطر افشای فیلم میهمانی جنجالی کریسمس سال گذشته سیبل انتقادات فراوان بویژه از سوی احزاب رقیب شده، مدعی است کسی به او ممنوعیت حضور در میهمانی باغ نخست وزیری در سال 2021 را اعلام نکرده بود. اما این ادعا او را که خود اعمال کننده قوانین بود، سوژه رسانهها کرده است.
گلوبال تایمز (چین)
«شی جین پینگ»، در نشست مقامات ارشد کمیته مبارزه با فساد چین اعلام کرد هیچ فرصتی در این مسیر به متخلفان داده نمیشود. تحلیلگران معتقدند در سال 2022 که مهمترین برهه برای حزب کمونیست و چین به شمار میرود، تقویت فعالیتهای دولت در راستای مبارزه با فساد، مسیر دستیابی به اهدافش را شفاف و باثبات میکند.
برخی از مردم رژیم صهیونیستی علیه نخست وزیر این رژیم تظاهرات کردند
بازگشت معترضان به خیابان
بنفشه غلامی/ در حالی که «نفتالی بنت» سرگرم مداخلهجویی در کشورهای دیگر است گزارشها حاکی از آن است، هر روز بیشتر از روز قبل بر دامنه اعتراضها در سرزمینهای اشغالی به شخص او به عنوان نخستوزیر و دولتاش افزوده میشود و نه تنها فلسطینیان که شهروندان خود رژیم و همین طور اعراب بادیهنشین نقب نیز به اقدامات این دولت معترض هستند.
به گزارش سایت روزنامه «تایمز اسرائیل» عصر سهشنبه هزاران نفراز حامیان جناح راست در شهرهای مختلف سرزمینهای اشغالی فلسطین دست به تظاهرات اعتراضی زدند. به گفته سازماندهندگان این اعتراض شمار شرکتکنندگان در این تجمع سراسری به بیش از 20 هزار نفر میرسید. این در حالی است که فراخوانهای سازماندهندگان این تجمع در حال افزایش است و هر بار بر تعداد شرکتکنندگان در این اعتراضها افزوده میشود. آنها در دور جدید تجمع خود، اعلام کردند، برای کسانی که بهدلیل شرایط کرونایی حاضر به ترک خانه خود نیستند و یا در قرنطینه به سر میبرند، تجمعی آنلاین به راه انداختند. سازماندهندگان اعتراض میگویند: «ما اقدامات دولت بنت را قبول نداریم و معتقدیم او در حال زیر پا گذاشتن ارزشهای ما است. بنت خطری واقعی برای موجودیت و هویت ما است. بنابراین باید به خیابانها برویم و اعتراض کنیم.»
در حال حاضر حامیان حزب لیکود (حزب نتانیاهو) و حزب راست افراطی مذهبی اسرائیل به این اعتراضها پیوستهاند. در تجمع اعتراضی سهشنبه عصر معترضان ضمن سر دادن شعارهایی علیه «نفتالی بنت» از او خواستند استعفا کند. بر پلاکاردهایی که آنها در دست داشتند، شعارهایی مانند «بنت خطری برای اسرائیل» دیده میشد. معترضان همچنین به یکی از پاسگاههای پلیس در کرانه باختری حمله کرده و دست به تخریب بخشی از آن زدند.
«بنت» که یک سیاستمدار راستگرا و از حزب «یمینا» است، سال گذشته میلادی برای آنکه بتواند به بحران تشکیل دولت در سرزمینهای اشغالی پایان دهد با جناح عربی راعم ائتلاف کرد. این اقدام او با واکنش تند جناح راست افراطی مواجه شده است که معتقدند، وی نباید با اعراب ائتلاف میکرد. معترضان دیروز نیز تصاویر «نفتالی بنت»،«یائیر لاپید» و «منصور عباس» را دردست داشتند تا به این کابینه ائتلافی اعتراض کنند. این در حالی است که به زعم ناظران این دست اقدامات با توجه به اینکه سازمان دهندگان این اعتراض از حامیان «بنیامین نتانیاهو» هستند باعث تعمیق شکافهای موجود در سرزمینهای اشغالی فلسطین میشود.
رویارویی بنت با بادیهنشینان
با این حال تنها راستهای افراطی سرزمینهای اشغالی فلسطین نیستند که به دولت «بنت» اعتراض میکنند. به نوشته روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، «بنت» دردسرهایی نیز با بادیهنشینان نقب دارد که دیروز پلیس رژیم صهیونیستی 30 نفر از آنها را دستگیر کرد. این در حالی است که فعالان حقوق بشری و همینطور فعالان بادیهنشینان نقب تأکید میکنند اقدام پلیس غیر قانونی است و بر همین اساس قصد دارند به تظاهرات خود مقابل دادگاههای رژیم صهیونیستی که از روز سهشنبه شروع شده، ادامه دهند تا نه فقط این 30 نفر که دهها نفر دیگر از بادیهنشینان معترض را آزاد کند. بادیهنشینان نقب اعرابی هستند که در صحرای نقب زندگی میکنند. دولت تلآویو که خواهان اسکان آنها در برخی شهرکها و تغییر بافت آنها است، هیچ امکانی از قبیل آب آشامیدنی و برق در اختیار آنان نمیگذارد و همین باعث شده این بادیهنشینان در دهههای گذشته نسبت به دولت معترض باشند. اخیراً نیز بعد از اینکه تلآویو دستور جنگل کاری در زمینهای کشاورزی این بادیهنشینان را صادر کرد، این اعتراضها شدت بیشتری گرفته است. بزرگترین این اعتراضها روز جمعه مقابل شهرداری بئر سبع رقم خورد. 30 نفری که دیروز بازداشت شدند در همین تجمع اعتراضی شرکت کرده بودند. به گفته پلیس تا کنون 96 نفر از بادیهنشینان معترض دستگیر شدهاند. اما گروههای حقوق بشری حامی بادیه نشینان این رقم را تا 155 نفر اعلام کردهاند.
این در حالی است که به گفته «مروان ابوفریح»، که ریاست مرکز حقوقی اقلیتهای عرب اسرائیل را در دست دارد، به خبرنگاران گفته است: «پلیس اسرائیل در تمدید بازداشتهای خود فرقی بین کودکان و بزرگسالان قائل نمیشود که خود یک نوع تخلف است. ضمن اینکه پلیس هیچ اقدامی برای بازجویی از این افراد و تعیین اتهامشان انجام نداده که این هم تخلفی دیگر است.» این در حالی است که «طلب السنا»، رهبر بادیه نشینان نقب نیز میگوید: «حضور در هر تظاهراتی حق هر شهروندی است و پلیس وظیفه دارد از معترضان در اعتراضهای مسالمتآمیز محافظت کند.»
جاسوسی از معترضان
دولت «بنت» در حالی رویاروی معترضان است که دیروز روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» دست به افشاگری دیگری از وضعیت اجتماعی در سرزمینهای اشغالی فلسطین زد و خبر داد پلیس این رژیم از نرمافزار جاسوسی پگاسوس علیه مخالفان داخلی استفاده میکند. بنا بر این گزارش پلیس رژیم صهیونیستی در سال 2020 با استفاده از نرمافزار جاسوسی پگاسوس از رهبران معترضان «پرچم سیاه»، دو شهردار مظنون به فساد و همچنین شمار زیادی از شهروندان معترض به اقدامات دولت وقت تل آویو جاسوسی کرده است. با این حال پلیس رژیم صهیونیستی دیروز مدعی شد، این اتهامات بیاساس است. اما مدرکی دال بر رد این اتهامات ارائه نکرد.
یک سال پس از حمله به کاخ کنگره امریکا
وکلای «ترامپ» احضار شدند
زهره صفاری/ کمیته ویژه تحقیق مجلس نمایندگان امریکا در پرونده آشوب کپیتال هیل با احضار مهرههای اصلی «اتاق جنگ» رئیس جمهوری سابق، خواستار شهادت و ارائه اسناد متقن درباره پروسه تغییر نتایج انتخابات شد.
به گزارش «گاردین»، در احضاریه جدید این کمیته علاوه بر «رودی جولیانی»، وکیل شخصی «ترامپ» نام «بوریس اپشتین» دستیار وی، «سیدنی پاول» و «جنا الیس» که به عنوان کلیدیترین اعضای تیم قضایی ترامپ، از ادعای بیاساس رئیس جمهوری سابق امریکا درباره بروز تقلب در انتخابات و باطل کردن نتایج دفاع میکردند، دیده شده است. در همین حال «بنی تامپسون»، رئیس کمیته بررسی در بیانیهای دلیل احضار این افراد را اینگونه بیان کرد: «4 فرد احضار شده یا بدون هیچ سند و مدرکی از فرضیههایی درباره تقلب در انتخابات دفاع کردند یا در جریان تلاشهای ترامپ برای توقف شمارش الکترونیکی آرا از نزدیکترین افراد به رئیس جمهوری سابق بودهاند.» اما به باور ناظران این اقدام کمیته، چالش جدیدی را در روند تحقیقات ایجاد خواهد کرد چراکه وکلای ترامپ را مجبور میکند شواهدی ارائه کنند که غیرقانونی بودن اقدامات آنها را باطل سازند.
«تامپسون» علت احضار «جولیانی» را تحقیق درباره تلاشها برای ابطال پیروزی «بایدن»، ترغیب ترامپ به توقیف غیرقانونی دستگاههای شمارش آرا و فشار بر برخی قانونگذاران برای ابطال نتایج عنوان کرد.
این در حالی است که به نوشته «رویترز»، «روبرت کاستلو»، وکیل جولیانی، احضار موکلش را یک «نمایش سیاسی» میداند چراکه «جولیانی» از مصونیت قضایی و اجرایی برخوردار بوده است. وی گفت: «فکر نمیکنم موضوعی باشد که موکلم درباره آن شهادت بدهد.»
«پاول»، «جولیانی» و «الیس» در جریان کمپین ترامپ در 19 نوامبر 2020 در سخنرانی مشترکی اطمینان دادند که پیروزی «بایدن» در انتخابات را باطل خواهند کرد. «پاول» حتی متعهد به افشای اسنادی شد که هزینه سنگینی برای کاندیدای پیروز انتخابات ریاست جمهوری 2020 امریکا خواهد داشت. اما این ادعا حتی کمپین ترامپ را نیز نگران کرد و با بیاساس خواندن ادعای «پاول» از او فاصله گرفتند.
پس از آن در ماه ژوئن دادگاه امریکا پروانه وکالت «جولیانی» را به خاطر بیانیههای دروغ و انحراف تحقیقات درباره تخلفات انتخابات به حال تعلیق درآورد. با این شرایط کمیته تحقیق کنگره امیدوار است با تکمیل تحقیقات این پرونده گزارش بدوی را تا تابستان و گزارش نهایی را در پاییز اعلام کند. در همین راستا «سیانان» فهرستی از مکالمات «اریک ترامپ»، یکی از فرزندان «ترامپ» و «کیمبرلی گویفویله»، نامزد «دونالد ترامپ جونیور» فرزند دیگر رئیس جمهوری سابق را در دست بررسی قرار داده است. این کمیته درصدد است با جمعآوری مدارک، دادخواست قضایی نیز علیه «دونالد ترامپ» به دادگستری امریکا ارائه کند. چنین اقدامی گرچه نمادین است اما فشارهای سیاسی بر «مریک گارلند» دادستان کل امریکا را برای محکوم کردن «دونالد ترامپ» بیشتر خواهد کرد. این در حالی است که روزنامه «گاردین» انگلیس در گزارشی رابطه مستقیم کاخ سفید و «اتاق جنگ» ترامپ در هتل «ویلارد» را افشا کرده که نشان میدهد رئیس جمهوری سابق امریکا شخصاً دستور توقف جلسه رأی اعتماد به «بایدن» را داده است. در عمل نیز این دستور به آشوب 6 ژانویه در کاخ کنگره ختم شد.
دردسر جدید ترامپ
درخواست قاضی «لتیتیا جیمز» دادستان نیویورک برای احضار «دونالد جونیورز» و «ایوانکا ترامپ»- دو فرزند ارشد رئیس جمهوری سابق امریکا - «ترامپ» را به خشم آورده است. به نوشته «نیویورک تایمز»، «جیمز» علت احضار فرزندان «ترامپ» را بررسی بیشتر در پرونده فساد در شرکت تجاری وابسته به آنها اعلام کرده و گفت: «در اورق دادگاه، این شرکت فعالیتهای خرابکارانهای دارد که برای تکمیل تحقیقات نیاز به احضار فرزندان ترامپ داریم.» اما «دونالد ترامپ» در برابر این درخواست آرام نمانده است و به نوشته «وال استریت ژورنال»، او از یک قاضی خواسته تا احضار فرزندانش را تا تکمیل تحقیقات قضایی به تعویق بیندازد. شرکت «ترامپ» متهم است با ارائه شاخصهای جعلی علاوه بر وامهای کلان و پوشش بیمهای در میزان مالیات نیز تخفیف قابل توجهی گرفته است.
العامری معرفی گزینه برای نخستوزیری عراق را تکذیب کرد
در پی انتشار اخبار و گمانهزنیهایی مبنی بر اقدام کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» (چهارچوب هماهنگی) در معرفی نامزد نخستوزیری، «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح اخبار منتشر شده در این خصوص را تکذیب کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، دفتر اطلاعرسانی هادی العامری طی بیانیهای که نسخهای از آن در «بغداد الیوم» منتشر شد؛ با رد این اخبار اعلام کرد: «از رسانهها میخواهیم دقت و تأمل داشته باشند و اطلاعات را از منابع رسمی دریافت و منتشر کنند.»
برخی رسانههای عراقی به نقل از چهرههای سیاسی این کشور طی چند روز اخیر از نامزدی شماری از شخصیتهای سیاسی برای پست نخستوزیری عراق خبر دادند. دیروز همچین یک منبع در جریان صدر عراق اعلام کرد که، حیدر العبادی، رئیس ائتلاف «النصر» جزو گزینههای احزاب عراق برای ریاست دولت جدید این کشور نیست. این اظهارات پس از آن مطرح شد که یک منبع در چهارچوب هماهنگی شیعیان عراق به شفق نیوز گفته بود که این کمیته درصدد نامزدی العبادی و محمد توفیق علاوی در مقابل فهرست جریان صدر شامل مصطفی الکاظمی و چند چهره وابسته به این جریان برای تصدی پست نخستوزیری است. برخی منابع نیز ادعا کردند که مقتدی صدر رهبر جریان صدر موافقت کرده است که نامزد کمیته شیعیان در لیست نامزدهای منصب نخستوزیری قرار گیرد.
رویترز: همزمان با افزایش فشارها بر «بوریس جانسون» برای استعفا از نخستوزیری انگلیس، احتمال شورش همحزبیهای او پررنگ شده است.
شبکه «کان»: کانال تلویزیونی اسرائیل از آغاز رایزنیهای گسترده میان تلآویو و آنکارا درباره سفر احتمالی «اسحاق هرتزوگ»، رئیس رژیم صهیونیستی به ترکیه خبر داد.
واشنگتنپست: در شرایطی که احتمال صفآرایی روسیه و غرب تقویت شده است، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه امریکا درصدد برآمده برای کاهش تنشها در موضوع اوکراین با «سرگئی لاوروف» همتای روسیاش در حاشیه نشست ژنو دیدار کرد.
دولت دهلینو سکوت کرده است
رشد چشمگیر حملات تندرو ها به مسلمانان هند
مترجم: وصال روحانی
مدرسه سنت جوزف در شهر کوچک گنج باسودا واقع در ایالت مادیا پرادش هند ظاهراً یک آموزشگاه مدل غربی است و به واقع نیز توسط کلیسای کاتولیک منطقه مدیریت میشود اما حقیقت امر این است که فقط یک درصد از کل ساکنان مادیا پرادش مسیحی هستند.
آمار میگویند اکثر قریب به اتفاق ساکنان این ایالت تابع مذاهب بودایی و اسلام هستند اما هیأت حاکمه منطقه به بهانه تلاش جامعه مسلمان برای جذب مسیحیان به سمت خود آنها را دائماً سرکوب میکنند. در همین ارتباط در ماه اکتبر 2021 (مهر 1400) محلهای تازه از سوی هندوها به این مدرسه صورت گرفت و با اینکه تلفات جانی به جای نماند اما 26 هزار دلار خسارت به ساختمان و تجهیزات مدرسه حاصل آمد، اینگونه تهاجمها شامل اقلیتهای قومی هم شده اما بیشترین گروه و تبار متضرر شده در سالهای اخیر مسلمانان بودهاند. در سال 2021، هندوها 486 فقره حمله به محلهای گردهمایی مسلمانان انجام دادند و این یک رکورد تازه از زمان شروع این تهاجمها (در سال 2014) به حساب میآمد. پلیس منطقه در اکثر دفعات از قبل در جریان اینگونه رویدادها قرار گرفته اما با تأسی جستن به خط کلی دولت دهلینو هشدارها را نادیده گرفته و بارها به جای پیگرد حملهکنندگان، اقدام به بازداشت ضرب و شتم شدهها کرده است. مسلمانان نیز با قطع امید از سیستمهای قضایی هند به جای ارائه مشکلات گسترده رسمی به دادگاهها، در سال سپری شده فقط 34 پرونده را در دادگاهها مفتوح کردهاند که طبعاً به فرجام روشنی هم منجر نشدهاند. دولت مرکزی هند با هدایت نارندرا مودی همچون اسلاف خود چشم به روی این حقیقت بسته است که حداقل 200 میلیون مسلمان در این کشور ساکناند و به جای راضی نگهداشتن آنها، انواع تندرویها را در حق آنان پایهگذاری کرده است. بدتر از هر چیزی سایتها و مراکز تبلیغی گروههای تندرو و هندوهای افراطی است که از تصاویر و الفاظی زشت برای توصیف مسلمانان سود میجویند. بهانه هندوها برای انجام این تحقیرهای فرهنگی، متهم کردن مسلمانان به تلاش برای برکناری مودی و به قدرت رساندن غیر هندوها در این کشور بوده است، حال آنکه مراجع قضایی هند هیچ مدرک محکمهپسندی را در این خصوص نیافته و واهی بون این ادعا بارها به اثبات رسیده است. در دو ماه اخیر در اجتماعات هندوها در دو شهر عمده بمبئی و کلکته، سخنرانان با تحریک گروههای هندو به صراحت از آنها خواستهاند که اسلحه بدست گیرند و مسلمانان را از صحنه خارج کنند. جیری پرابود هاناند رهبر گروه تندرو «ارتش دفاعی هندو» نیز گفته است راه رسیدن به هدف و خلق یک هند کاملتر و سالمتر تأسی به سیاستهای دولت میانمار است. نارندرا مودی و حزب حاکم وی (باهاراتیا جاناتا) از پاسخگویی در اینخصوص طفره رفته و سکوت اختیار کردهاند ولی آمار نشان میدهد بیشترین موارد تحرکات و اقدامات ناگوار علیه مجامع مسلمانان براثر سخنرانیهای تند اعضای شاخص همین حزب صورت گرفته و فقط در چهار ماه اخیر میزان رشد این حملات به رقم خیره کننده 140 درصد بالغ شده است. این درحالی است که دولت مودی در حمایت از برخی اقلیتهای قومی که با کابینه او همسو هستند کوشا بوده است. تعداد نمایندگان همه اقلیتها در مراکز و پستهای دولتی ناچیز است اما محرومتر و مغبونتر از هر کس مسلمانان هستند که هدف اصلی گروههای تندرو بوده و بشدت متضرر شدهاند.
منبع: Economist