با بررسی گزارشهای تولید و فروش شرکتهای فولادی برای 9 ماهه منتهی به آذر 1401 مشخص شد
رشد 10 درصدی مقدار فروش فولادیها
مقدار فروش صادراتی فولادیها 12 درصد کاهش یافت/ درآمدهای دلاری فولادسازان کاهش یافت
گروه اقتصادی / شرکتهای فولادی به دلیل درآمد و سودسازی بالایی که طی سالهای گذشته برای سهامداران داشتهاند، همواره از طرف فعالین بازار سهام مورد استقبال قرار گرفتهاند و سهام فولادیهای بزرگ کشور نیز به عنوان سهام رهبر در بازار سهام شناخته میشوند.
با این وجود، طی 6 ماه گذشته، تشدید رکود در بازارهای جهانی و کاهش تدریجی قیمت و تقاضا در بازارهای چین و اروپا باعث شد تا سودسازی فولادیها نیز تا حدود بسیار زیادی کاهش یابد و متعاقباً قیمت سهام آنها نیز در بازار سهام نزولی شود.
اما این روند در ماههای ابتدایی پاییز تغییر کرد و با افزایش نسبتهای تولید و فروش و بهبود نسبی بازارهای جهانی، استقبال از سهام فولادی نیز افزایش یافت. همچنین با انتشار خبر بازگشایی مرزهای چین و همچنین کاهش محدودیتهای کرونایی در این کشور، موج خوشبینی درخصوص بهبودسازی فولادسازان ایرانی به راه افتاد و این روند باعث شد در معاملات روز سهشنبه، افزایش قیمت در سهام فولادی تشدید شود.
در کنار این موارد، انتشار گزارشهای عملکرد تولید و فروش فولادیها نیز نشان داد که این شرکتها توانستهاند درآمدهای خود را با افزایش روبهرو کنند که این موضوع نیز میتواند رشد بیشتر قیمت سهام آنها را در پی داشته یاشد.
به گزارش سایت «چابکآنلاین»، بررسی گزارشهای تولید و فروش آذرماه شرکتهای فولادی فعال در بازار سهام نشان میدهد، این صنعت در مجموع 9 ماهه 1401 بیش از 305 میلیارد تن انواع محصول (معدنی و فلزی) تولید کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 6,97 درصد افزایش داشته است.
همچنین با نگاهی به آمار فروش فولادسازان بورسی نیز مشخص میشود، کل فروش این صنعت از لحاظ مقداری به 158 میلیارد تن میرسد که این عنوان نیز در مقایسه با 9 ماهه 1400، رشد 9,66 درصدی را نشان میدهد.
از نظر درآمدی نیز ارزش محصولات فروش رفته فولادسازان در 9 ماهه 1401 از 248 هزار میلیارد تومان گذشته است که این عنوان نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ، 10,98 درصد افزایش نشان میدهد.
درآمد دلاری فولادسازان کاهش یافت
صنعت فولاد در ایران یک صنعت صادراتمحور شناخته میشود و قیمت محصولاتی که داخل ایران فروش میرود نیز براساس قیمتهای جهانی قیمتگذاری میشود. از این رو تغییرات نرخ ارز و همچنین کاهش یا افزایش در فروش صادراتی شرکتهای فولادی میتواند تأثیر زیادی بر ارزندگی سهام آنها داشته باشد.
بررسی آمار فروش صادراتی فولادسازان بورسی نشان میدهد، در سال 1400، حدود 28 درصد از کل فروش این صنعت به صورت صادراتی بوده و حدود 27 درصد از کل درآمدهای شناسایی شده نیز از طریق درآمدهای صادراتی پوشش داده شده است.
این در حالی است که در 9 ماهه 1401، سهم مقدار فروش صادراتی از کل فروش فولادیها به 22 درصد کاهش یافته و تنها حدود 20 درصد از درآمدهای این صنعت نیز از محل صادرات شناسایی شده است.
کاهش نسبت فروش صادراتی فولادسازان باعث شده تا درآمدهای دلاری شرکتها در سال 1401 کاهش یابد و از این رو سودسازی آنها نیز از طریق تغییرات نرخ ارز و نیز تنوع بازارهای فروش با ریسک بیشتری روبهرو شود.
براساس این گزارش، مقدار فروش صادراتی کل صنعت فولاد در بورس حدود 12,33 درصد کاهش داشته، درآمدهای صادراتی کل صنعت نیز حدود 16 درصد کاهش یافته است.
«ایران» از تداوم عرضه خودرو در بورس کالا گزارش میدهد
فیدلیتی 300میلیون ارزانتر از بازار معامله شد
گروه اقتصادی / عرضه خودرو در بورس کالا دیروز، چهارشنبه 21 دیماه با 750 خودروی فیدلیتی ادامه یافت تا در نتیجه این عرضهها بازهم شاهد کاهش تدریجی قیمتها در بازار غیررسمی باشیم.
براساس اعلام قبلی بورس کالای ایران، دیروز تعداد 750 خودروی فیدلیتی 7 نفره مشکی از طرف شرکت بهمنموتور و به قیمت پایه 772 میلیون تومان روی تابلوی بازار فیزیکی بورس کالا رفت.
در فرایند عرضه این خودرو، بیش از 3 هزار و 900 سفارش خرید روی تابلو به ثبت رسید و در پایان نیز این خودرو در قیمت یک میلیارد و 263 میلیون تومان کشف قیمت شد. اگر چه قیمت کشف شده برای خودروی فیدلیتی در بورس کالا حدود 63.7 درصد از قیمت پایه اعلامشده از طرف عرضهکننده بالاتر بود، اما همچنان نسبت به قیمتهای بازار غیررسمی حدود 300 میلیون تومان کمتر قرار گرفته بود.
همچنین بررسی قیمتها در بازار غیررسمی نشان میدهد در پایان معاملات فیدلیتی در بورس کالا، قیمت این خودرو در بازار غیررسمی نسبت به 24 ساعت گذشته حدود 1.81 درصد افت داشته و به محدوده یک میلیارد و 600 تا 650 میلیون تومان رسیده است؛ قیمتی که به نظر میرسد خریداران نسبت به آن تمایل چندانی نشان ندادهاند و فروشندگان در فرایند واگذاری مجبور به اعمال تخفیفات بیشتری میشوند.
کارشناسان بر این باورند با افزایش عرضههای خودرو در بورس کالا بزودی متقاضیان اصلی خودرو از حضور در بازارهای غیررسمی صرفنظر خواهند کرد و قیمتهای خودرو نیز در سطح قیمت بورس کالا قرار خواهد گرفت.
همچنین افزایش عرضه خودرو و اشباع بازار در آینده میتواند فروشندگان را مجبور کند برای فروش محصولاتشان خدمات بیشتری به مشتری ارائه دهند.
قیمت تمام شده فیدلیتی ۷ نفره مشکی در بورس کالا به علاوه ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده (بر مبنای قیمت نهایی فروش) و ۱۷.۳ میلیون تومان مربوط به سایر هزینههای جانبی و کارمزدها، ۱.۳۹۵ میلیارد تومان میشود که به نسبت به قیمت ۱.۶ میلیارد تومانی فیدلیتی ۷ نفره در بازار آزاد، حدود 300 میلیون تومان ارزان تر به مصرفکنندگان رسید.
قیمت خودروهایی که در بورس عرضه شده اند منطقیتر است
مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه دویست و سی و نهمین جلسه شورای عالی بورس در رابطه با برنامههای در دست اقدام برای افزایش عرضه خودرو در بورس گفت: امیدواریم با سلسله اقداماتی، از جمله اصلاح ساختار مالی شرکتهای خودروسازی، اصلاح مدیریت شرکتها، تأمین قطعات، افزایش بهروری و... که وزارت صمت نیز پیگیر آن است، بتوانیم عرضه خودرو را افزایش دهیم.
وی افزود: عرضه خودرو در بورس قطعاً منجر به افزایش قیمت نشده و شاهد آن هستیم که روند قیمتی خودروهایی که در بورس عرضه شدهاند، منطقیتر است.
دبیر شورای عالی بورس و اوراق بهادار گفت: امیدواریم با افزایش عرضهها و تعیین برنامه عرضه هفتگی، این افزایش قیمتها کنترل شود و منافع حاصل از این عرضهها به نحوی به خودروساز و مردم برسد که خودروساز در سالهای آینده افزایش تولید و توسعه محصولات جدید را، در دستور کار داشته باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما معتقدیم با عرضه خودروها با قیمتی منطقی در بورس، خودروساز بتواند افزایش تولید و عرضه داشته باشد که خود این موضوع باعث کاهش قیمتها خواهد شد.
«ایران» از معاملات بازار سهام گزارش میدهد
بازدهی 4 درصدی بازار سهام در هفتهای که گذشت
بیش از یک هزار و 369 میلیارد تومان پول جدید به بازار سهام وارد شد
گروه اقتصادی / با به صدا درآمدن سوت پایان معاملات روز چهارشنبه، 21 دی ماه 1401، معاملات سهام در هفته جاری نیز با بازدهی 4 درصدی شاخص کل به پایان رسید تا سهامداران با دستانی پرتر از هفته گذشته به استقبال تعطیلات بروند.
بر این اساس، با وجود اینکه در آخرین روز معاملاتی بورس در هفته منتهی به 23 دی ماه 1401، شاخص کل با کاهش 16 هزار و 94 واحدی در ارتفاع 1 میلیون و 520 هزار و 95 واحد آرام گرفت، اما در نهایت شاخص کل بورس نسبت به پایان هفته گذشته با افزایش 72 هزار و 977 واحدی، بازدهی 4.42 درصدی را در این هفته تجربه کرد.
آخرین وضعیت بازار فرابورس نیز نشان میدهد شاخص فرا بورس نسبت به ابتدای هفته با افزایش 818 واحدی به بازدهی 4.05 درصدی دست پیدا کرده است.
همچنین در هفته جاری سهام عدالت نیز با بازدهی حدود 6 درصدی همراه بوده و ارزش سهام عدالت 532 هزار تومانی تا محدوده 11 میلیون و 800 هزار تومان افزایش یافته است. میانگین ارزش معاملات خرد نیز در هفته جاری برابر با 10 هزار و 493 میلیارد تومان بوده که نسبت به میانگین ارزش معاملات هفته گذشته با 21.59 درصد افزایش روبهرو شده است. در عین حال در هفته جاری، در مقابل 165 نمادی که به طور میانگین روزانه در بالاترین قیمت مجاز خود قرار گرفته بودند، تنها 20 نماد در صف فروش روزانه قرار داشت که این موضوع نشان دهنده برتری تقاضاکنندگان نسبت به عرضهکنندگان در کل بازار است. در پایان معاملات هفته جاری، مجموع هفتگی خالص ورود پول حقیقی به معاملات خرد برابر با یک هزار و 369 میلیارد تومان بوده است، از اینرو به نظر میرسد در هفته جاری سهامداران چشمانداز مناسبی را برای بازار سهام پیشبینی کردهاند که میتواند روند رو به رشد شاخصها را در هفتههای جاری نیز بهدنبال داشته باشد.