رئیس جمهور در صحن علنی مجلس تأکید کرد
جهتگیری بودجه 1402، کاهش تورم و رشد اقتصادی
رئیس جمهور به منظور بجا آوردن تشریفات و تقدیم بخش مربوط به جداول لایحه بودجه صبح دیروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت و با تأکید بر مراعات نکات مدنظر رهبر معظم انقلاب و سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۲، ایجاد انضباط مالی، مدیریت نقدینگی و کاهش تورم و رشد اقتصاد عدالت محور را در زمره جهتگیریهای لایحه بودجه تدوین شده از سوی دولت اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله رئیسی با بیان اینکه «بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور که مربوط به شرکتهای دولتی است، مطابق قانون یک ماه زودتر و در ابتدای آبان تقدیم مجلس شورای اسلامی شد تا مجلس فرصت بیشتری برای رسیدگی به بودجه این بخش داشته باشد»، تحویل لایحه بودجه در پنجم دی به مجلس شورای اسلامی را یادآوری کرد و گفت: با توجه به بحث اصلاح آییننامه مجلس درباره دومرحلهای شدن تدوین و تصویب بودجه، بخش تبصرهها و احکام پیش از این تقدیم مجلس شده بود و بخش مربوط به جداول نیز امروز (چهارشنبه) به مجلس محترم تقدیم خواهد شد.
رئیس جمهور سپس با اشاره به تلاش دولت برای تطابق لایحه بودجه ۱۴۰۲ با سیاستهای اعلامی رهبر معظم انقلاب و سیاستهای برنامه هفتم، تصریح کرد: البته مطلع هستید که سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه اواخر شهریور یعنی در میانه زمان تدوین لایحه بودجه به دست ما رسید، اما با وجود این، تدوین بودجه ۱۴۰۲ با الهام گرفتن از سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب انجام شد.
قابلیت اجرای حداکثری، ویژگی برنامه هفتم
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان دلایل تأخیر پیش آمده در تدوین برنامه هفتم توسعه پرداخت و با اشاره به اینکه تدوین سیاستهای کلی برنامه هفتم در مجمع تشخیص مصلحت نظام یک سال و نیم به طول انجامید و پس از آن در زمان کوتاهی در دفتر رهبر معظم انقلاب نهایی شد، گفت: دولت بعد از نهایی شدن لایحه بودجه، تمام همت و توان خود را معطوف تدوین برنامه هفتم توسعه کرده است تا این برنامه هر چه زودتر تقدیم مجلس شورای اسلامی شود.
رئیس جمهورافزود: با توجه به اینکه ارزیابیها حاکی از اجرای ۳۰ تا ۳۵ درصدی برنامههای گذشته است، بنای ما بر این خواهد بود که برنامه هفتم به گونهای تدوین شود که به طور کامل اجرایی شود.
وی همچنین در اشاره به برخی نکات مدنظر رهبر معظم انقلاب در سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه که در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۲ مراعات شده است، اظهار داشت: یکی از این نکات مهم جدا کردن احکام دائمی از احکام یکساله بوده تا هم کسب و کارها ثبات بیشتری پیدا کنند و هم مجلس در سالهای آتی بتواند با سهولت و آسانی بیشتر لایحه بودجه را بررسی کند.
تلاش دولت برای مواجه نشدن با کسری بودجه
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در برابر نمایندگان مردم به ارائه گزارش مختصری از عملکرد اقتصادی دولت پرداخت و با تأکید بر تلاش انجام شده در جهت مواجه نشدن با کسری بودجه در سال 1401، گفت: هر چند ممکن است بخشهایی در دولت گلهمند شده باشند، اما تلاش شد با توجه به منابع و درآمدهای دولت و ۲۰ درصد صندوق توسعه، امسال کسری بودجه نداشته باشیم که این نکته مهمی است.
آیتالله رئیسی همچنین با اشاره به تورم ۵۹,۳ درصدی در شرایط آغاز به کار دولت سیزدهم تصریح کرد: در شرایط فعلی با تلاشهای صورت گرفته شاهد کاهش ۱۹ واحدی تورم هستیم، اما حتماً باید رفتارهای مالی و تصمیمات و اقدامات، منجر به کاهش بیشتر تورم شود. دولت با جدیت انضباط مالی را در راستای کاهش نرخ تورم و بیکاری دنبال میکند.
کاهش نرخ بیکاری در سال 1401
آیتالله رئیسی با بیان اینکه در آمار ایجاد اشتغال از وعدهای که به مردم داده بودیم، عقب نیستیم، خاطرنشان کرد: در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ و در سال ۱۴۰۱ از وعده ایجاد سالانه یک میلیون شغل عقب نیستیم و نرخ بیکاری کاهش یافته است. وی به اقدامات دولت برای اصلاحات اقتصادی اشاره کرد و از افزایش یارانه نقدی، کاهش ضریب جینی، کاهش فاصله طبقاتی و نزدیک شدن به عدالت بهعنوان گامهای مهم برداشته شده در سال ۱۴۰۱ یاد کرد.
ضرورت تهیه بسته جامع اقتصادی برای کاهش تورم
رئیسجمهور در عینحال با بیان اینکه نفس همکاری مجلس و دولت در اجرای اصلاحات اقتصادی به تنهایی نمیتواند مؤثر باشد، بر ضرورت انجام اقدامات تکمیلی و طراحی یک برنامه و بسته جامع اقتصادی همچون کاهش تورم و مدیریت نقدینگی تأکید کرد.
تسویه اوراق و پرداخت پاداش بازنشستگان
آیتالله رئیسی با اشاره به اجرایی شدن قانون رتبهبندی معلمان پس از ۱۱ سال، به تبیین اقدامات دیگر دولت در پرداخت معوقات اشاره کرد و گفت: در دولت سیزدهم تاکنون ۳۸ هزار میلیارد تومان به عنوان پاداش بازنشستگان لشکری و کشوری پرداخت و بهطور متوسط ماهیانه ۱۵ هزار میلیارد تومان هم از اوراق مالی دولت و فاکتورهایی که دولت گذشته هزینه کرده، تسویه شده است. وی با بیان اینکه اعتماد به دولت در گرو پرداخت و تسویه بموقع این اوراق مالی بوده، تأکید کرد که دولت تمام تلاش خود را کرد تا با وجود مشکلات این کار بموقع انجام شود. رئیسجمهور همچنین از افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارکنان و بازنشستگان در میانه سال براساس لایحه دولت و مصوبه مجلس و همچنین آغاز اجرای تعرفهگذاری خدمات پرستاری که از تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری و کارهای بر زمین مانده بود، بهعنوان دیگر اقدامات دولت یاد کرد.
تحقق جلوگیری از فرار مالیاتی
رئیسجمهور پیشگیری از فرار مالیاتی و شناسایی مؤدیان جدید مالیاتی را اقدامی دشوار دانست، اما تأکید کرد که دولت توانست با جلوگیری از فرارهای مالیاتی درآمدهای این حوزه را ۶۶ درصد افزایش دهد و متذکر شد که روند مقابله با فرار مالیاتی با جدیت بیشتری ادامه خواهد داشت. آیتالله رئیسی در ادامه سخنانش به تلاش دولت برای عدم استقراض از بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: در گذشته بهدلیل استقراض از بانک مرکزی کسری به سوی این مجموعه رفت و فشار زیادی به بانک مرکزی وارد شد، اما یکی از تأکیدات دولت سیزدهم این بوده که از تنخواهگردان بانک مرکزی استفاده نکند.
رئیسجمهور اظهار داشت: در زمان آغاز بهکار دولت یکی از موضوعات مهم پرداخت حقوق مرداد سال گذشته بود، اما اکنون به لطف خدا پرداخت حقوق و دستمزدها و پرداخت یارانه بموقع انجام میشود و در عینحال تلاش شده است در کسب درآمد و صرف هزینهها انضباط مالی حاکم شود و روند کنترل هزینهها را با جدیت دنبال میکنیم.
کنترل خلق نقدینگی از سوی بانکها
آیتالله رئیسی در ادامه سخنان خود کنترل و نظارت بر نظام بانکی را از مسائل مهم دانست و افزود: اگر دولت منابع و مصارف خود را کنترل کند، اما بانکها در خلق پول یا افزایش نقدینگی کنترل نشوند، باز مشکل ایجاد میشود. رئیسجمهور ادامه داد: یکی از کارهایی که از ابتدای امسال پیگیری میشود و اکنون هم روند پیگیری آن مضاعف شده، مسأله کنترل درآمدها و هزینهها و نظارت بر نظام بانکی است تا از خلق پول و افزایش نقدینگی پیشگیری شود.
صندوق پیشرفت و عدالت در استانها
رئیسجمهور اصلاح ساختار بودجه را از تأکیدات مقام معظم رهبری و ضرورت جدی کشور دانست و اظهار داشت: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ تقویت تولید و اشتغال مورد توجه ویژه قرار گرفته و ۵۴۰ هزار میلیارد تومان بهمنظور سرمایهگذاری شرکتهای دولتی در اقتصاد کشور و ۳۲۷ هزار میلیارد تومان هم بهعنوان بودجه عمرانی دولت پیشبینی شده است. وی با اشاره به خدمات ارائه شده از سوی صندوق پیشرفت و عدالت برای حمایت از تولید و اشتغال اعلام کرد: در لایحه بودجه سال آینده پیشبینی شده صندوق پیشرفت و عدالت در تمام استانها ایجاد شود تا منابع آن با نظارت خزانه به اجرای طرحهای اقتصادی و پروژههای نیمهتمام استانی اختصاص یابد که در تمرکززدایی و تفویض اختیار به استانها نقش مؤثری خواهد داشت.
کاهش مالیات تولید و تعرفه گمرک کالاهای اساسی
آیتالله رئیسی در ادامه از کاهش ۷ درصدی مالیات واحدهای تولیدی و همچنین کاهش تعرفه گمرکی نهادههای دامی و کالاهای اساسی از ۴ درصد به یک درصد به عنوان مشوقهای مالیاتی پیشبینی شده در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به منظور حمایت از تولید و اشتغال یاد کرد. رئیسجمهور در بیان برنامههای دولت برای ارتقای رفاه و معیشت مردم در سال آینده هم گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ افزایش ۱۰۰ درصدی حق اولاد و افزایش ۵۰ درصدی حق عائلهمندی بهعنوان منابع مورد نیاز برای اجرای قانون حمایت از خانواده پیشبینی شده است. وی تأمین منابع مورد نیاز برای پرداخت یارانهها ازجمله یارانه نان، افزایش متوسط یا میانگین رشد ۲۰ درصد حقوق کارکنان و بازنشستگان، رعایت عدالت از طریق پرداختهای پلکانی و همچنین افزایش حداقل حقوق ۷ میلیون تومانی و معافیت مالیاتی حقوق و دستمزد تا ۷ میلیون تومان را از دیگر محورهای بودجه ۱۴۰۲ عنوان کرد.
تأمین منابع مالی حمایت از ساخت مسکن
رئیسجمهور در ادامه مسکن را دغدغه مهم مردم و نمایندگان آنها در خانه ملت دانست و گفت: دولت در بودجه سال آینده پیشبینیهای لازم را در جهت تأمین منابع مالی برای حمایت از ساخت مسکن و همچنین تأمین اعتبارات لازم از صندوق توسعه حمل و نقل و جذب تسهیلات خارجی به منظور تأمین و تجهیز ناوگان حمل و نقل ریلی و قطارهای شهری انجام داده است.
موضوع «سلامت» نیز از دیگر محورهای سخنان رئیسجمهور بود و آیتالله رئیسی در اینباره اظهار داشت: در لایحه بودجه سال آینده برای تأمین یارانه دارو و تجهیزات پزشکی ۶۹ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده و دولت در تلاش است طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع را به صورت کامل اجرایی کند. به تصریح رئیسجمهور در لایحه بودجه ۱۴۰۲ حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان هم برای پوشش بیمه تکمیلی ایثارگران انقلاب اسلامی در نظر گرفته شده است.
جلوگیری از هزینههای غیرضروری
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در حوزه فرهنگ و آموزش عالی و همچنین مقابله با مشکلات آب و تنشهای آبی پیشبینیهای خوبی در بودجه سال آینده صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: تلاش شده در لایحه بودجه ۱۴۰۲ حتماً از هزینههای غیرضروری و فاقد اولویت جلوگیری شود و کار بهصورت شفاف باشد تا هم مجریان و هم ناظران بتوانند صحت امور و نظارت بر پیشرفت کارها را رصد کنند. رئیسجمهور رقم کل منابع عمومی دولت در لایحه بودجه سال آینده را نسبت به قانون بودجه امسال و با در نظر گرفتن افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان در نیمه سال و همچنین انتقال بخشی از منابع و مصارف تبصره ۱۴ به بودجه عمومی، هزار و ۹۸۴ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
افزایش درآمدهای عمومی
آیتالله رئیسی با بیان اینکه درآمدهای عمومی لایحه بودجه سال آینده نسبت به بودجه قبلی ۴۰ درصد افزایش داشته و به ۹۷۸ هزار میلیارد تومان رسیده است، افزود: منابع حاصل از واگذاری داراییهای سرمایهای نیز نسبت به قانون بودجه سالجاری افزایش یافته و اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای نیز ۳۲۷ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده که حدود ۲۶ درصد نسبت به قانون بودجه امسال افزایش نشان میدهد.
جواد اوجی از دستور رئیس جمهور به وزارت نفت خبر داد
تأمین گاز خانگی، اولویت شرکت ملی گاز
گروه سیاسی/ اعضای هیأت دولت در پایان جلسه روز گذشته هیأت وزیران با حضور در میان خبرنگاران به پرسشهای آنان پاسخ گفتند. وزیر ارتباطات در توضیح تدابیر اتخاذ شده برای جلوگیری از تقلب در کنکور، قطع سراسری اینترنت را رد و درعین حال تصریح کرد که اینترنت همراه به صورت مقطعی و با اعلام قبلی و صرفاً در مکانهای برگزاری کنکور قطع میشود. وزیر نفت هم از تدابیر این وزارتخانه برای جلوگیری از قطعی گاز خانگی در سرمای پیش رو، بویژه در استانهای سردسیر خبرداد و گفت که اکنون با تلاش این وزارتخانه، کشور در اوج تولید گاز قرار دارد. آنچه میخوانید، گزارشی از این رویداد هفتگی است.
زارع پور: قطع موضعی و کوتاه مدت اینترنت در زمان کنکور
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جزئیات قطع مقطعی و موضعی اینترنت، هنگام برگزاری کنکور را تشریح کرد. عیسی زارعپور با اشاره به اینکه دوستان سازمان سنجش درپی قطعی سراسری اینترنت بودند که ما با شدت با این موضوع مخالفت کردیم، اظهار کرد: ما اعتقاد داریم که اینترنت مانند هوا میماند و نمیتوان اینترنت را قطع کرد. وی با اشاره به اینکه این مشکل سازمان سنجش در جلسه شورای امنیت بررسی و با 4 شرط با درخواست آنان موافقت شد، افزود: در شورای امنیت کشور با این ۴ شرط که صرفاً در همان ساعت کنکور، در محدوده حوزه امتحانی، صرفاً اینترنت همراه و با اعلام قبلی قطع شود، موافقت شد تا به این ترتیب نگرانی و دغدغههایی که درباره سلامت کنکور مطرح است، رعایت شود. به گفته وزیر ارتباطات، ما به کسانی که در محدوده حوزه امتحانی هستند با اطلاعرسانی قبلی، پیامی را ارسال میکنیم که آمادگی داشته باشند. زارعپور اظهار کرد: البته ما اعتقاد داریم روشهای بسیار پیشرفتهتر، بهتر و فناوریهای دیگری برای مبارزه با تقلب در حوزهها وجود دارد که دوستان سازمان سنجش باید به این سمت حرکت کنند.
اوجی: هشدار به مشترکان پرمصرف گاز
وزیر نفت با توجه به ورود جبهه هوای سرد به کشور به مشترکان پرمصرف گاز خانگی هشدار داد: هر جا مصارف گاز خارج از الگوی مصرف باشد، ابتدا اخطار میدهیم و در مرحله بعد قطع میکنیم.
جواد اوجی در تشریح تدابیر این وزارتخانه برای جلوگیری از قطعی گاز در سرمای پیش رو، خط قرمز و اولویت این وزارتخانه را مصرف خانگی گاز عنوان کرد و گفت: از قبل هشدار دادیم که مردم رعایت کنند و راههای استفاده بهینه مصرف گاز را هم اعلام کردیم که یکی از آنها کاهش یک درجهای دما است. وی با اشاره به ورود یک جبهه هوای بسیار سرد سیبری به کشور، ادامه داد: برودت هوا بتدریج مناطق شمال شرق کشور و درنهایت کل کشور را دربر میگیرد، یخبندان شدیدی داشته و حتی در برخی استانها دمای هوا به منفی ۲۱ و ۲۲ درجه را داریم.
اوجی اظهار کرد: با تدابیر خوب وزارت نفت، شرکت ملی گاز، شرکت ملی نفت میادین مشترک، میادین مستقل گازی و همه پالایشگاههای گازی، حداکثر گاز را تولید میکنند و پیش از این تعمیرات اساسی برای همه خطوط انتقال و ایستگاههای تقویت فشار انجام شده و تدابیر خوبی در عرضه و تولید گاز تدارک دیده بودیم.
وی با بیان اینکه اکنون در اوج مصرف گاز از پارس جنوبی و از میادین مستقل گازی قرار داریم و توزیع را مدیریت میکنیم، اضافه کرد: خط قرمز ما گاز خانگی است و به دستور رئیس جمهور بحث گاز خانگی مردم اولویتهای اول وزارت نفت و شرکت ملی گاز است. وزیر نفت با بیان اینکه از قبل هم درباره مصرف گاز به مردم هشدار داده شده است، گفت: ما نزدیک ۲۶ میلیون مشترک گازی خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در کشور داریم.
امیرعبداللهیان: احضار سفیر عراق به وزارت امور خارجه
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره اقدام برخی از مقامات عراقی از جمله نخست وزیر این کشور در ارتباط با استفاده از نام مجعول به جای واژه خلیج فارس گفت: سه روز پیش سفیر عراق را فراخواندیم و اعتراض خود را در این زمینه اعلام کردیم، دیروز (سهشنبه) نیز آقای نخست وزیر عراق در توئیتی به نحوی مسأله را جبران کرد. وی در پاسخ به سؤالی در مورد شایعه استعفایش، قویاً این مسأله را تکذیب کرد.
دهقان: اقدام حقوقی ایران علیه شارلی ابدو
معاون حقوقی رئیسجمهور اعلام کرد: در واکنش به اقدام شارلی ابدو، نظرات کارشناسی از وکلای داخل و خارج کشور و هیأت حقوقی خود گرفته و پس از بررسیهای لازم، اقدام میکنیم.
محمد دهقان اظهار کرد: موضوعات حقوقی چندان مسأله فوری نیست. مواضع سیاسی و دیپلماتیک از سوی وزارت امور خارجه در داخل کشور اتخاذ میشود. آنجا که نیاز به اقدام حقوقی است، باید اسناد جمعآوری شود و مرکز امور حقوقی بینالملل که متولی مدیریت دعاوی حقوقی در خارج کشور است، بررسیهای خود را انجام دهد.
وی در ادامه گفت: در سالهای اخیر اقدامات خصمانهای از سوی برخی از کشورها و رسانههای خارجی انجام شده است که شکایتهایی در خارج از کشور انجام شده است. اقدام نشریه فرانسوی نیز که به تازگی انجام شده در دست بررسی است تا ظرفیتسنجی شود و نظرات کارشناسی از وکلای داخل و خارج کشور و هیأت حقوقی خود بررسی و بعد اقدام میشود.
در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی مطرح شد
آمادهسازی زمین برای ساخت ۳ میلیون واحد مسکونی
در یکصد و دومین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که سهشنبه شب برگزار شد، بسته سیاستی کاملی برای رفع موانع واگذاری زمین به مردم برای ساخت مسکن به تصویب رسید.
بر اساس گزارش وزیر و معاونان وزارت راه و شهرسازی عملیات آمادهسازی بیش از ۴۷ هزار هکتار زمین و الحاق آنها به محدوده شهرها برای ساخت مسکن اجرا شده است. همچنین مطابق این گزارش ۳ هزار و ۸۴۶ هکتار از اراضی دستگاههای دولتی نیز در راستای نهضت ملی مسکن در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است تا در سال ۱۴۰۲ به واجدان شرایط واگذار شود. در این گزارش اعلام شد با احتساب زمینهای آماده شده برای واگذاری در روستاها در مجموع زمین لازم برای ساخت بیش از سه میلیون واحد مسکونی جدید فراهم شده است.
تصویب آییننامه اجرایی مولدسازی داراییهای دولت
دومین جلسه هیأت عالی مولدسازی داراییهای دولت روز گذشته به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار و آییننامه اجرایی مولدسازی داراییهای دولت بررسی و تصویب شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رئیسجمهور، محمد مخبر در این جلسه، با تأکید بر اینکه مولدسازی داراییهای دولت گامی بزرگ در راستای تحقق اصلاح ساختار بودجه است، تصریح کرد: با اجرای این مهم کمک بزرگی به رشد اقتصادی و افزایش بهرهوری اموال مازاد دولتی انجام میشود. در این جلسه مواد آیین نامه اجرایی مولدسازی داراییهای دولت ازجمله ترتیبات تصمیمگیری هیأت اجرایی، اجرای مصوبات، گردش وجوه، روشهای مولدسازی، ارزشیابی، ارزشافزایی مستندسازی و تثبیت مالکیت حل و فصل اختلافات، اجرای روشهای مولدسازی و فرهنگسازی عمومی بحث و بررسی و تصمیمگیری شد.
در ادامه اعضای جلسه پیشنهادات و راهکارهای خود درباره مواد آییننامه اجرایی مولدسازی داراییهای دولت از جمله اعطای اختیارات هیأت عالی مولدسازی داراییها به استانها، چگونگی نظارت بازرسی و ارزیابی در فرایند مولدسازی داراییهای دولت، ایجاد دسترسیها و مدلهای لازم برای سرعتبخشی به فرایند مولدسازی، ارائه راهکارهای مولدسازی پروژههای نیمهتمام و همچنین جلب مشارکتهای مردمی با همکاری دستگاههای دولتی مطرح کردند.
انتصاب حجتالاسلام خسروپناه
به دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت اعلام کرد طی حکمی از سوی رئیس جمهور، حجتالاسلام عبدالحسین خسرو پناه به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد. سپهر خلجی در این باره نوشت: با توجه به پیشنهاد اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و موافقت رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور در حکمی حجتالاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه را به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب کرد. گفتنی است حجتالاسلام خسروپناه استاد تمام فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، عضو شورای اسلامی شدن دانشگاههای شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو شورای تحول و ارتقای علوم انسانی این شورا است. وی ۱۲ سال از محضر استادانی همچون آیتالله وحید خراسانی، آیتالله فاضل لنکرانی، آیتالله جعفر سبحانی، آیتالله ناصر مکارم شیرازی بهره برد. تحصیل تفسیر قرآن و فلسفه و عرفان و بهرهمندی از محضر استادانی همچون آیتالله تدین نژاد، آیتالله حسن زاده آملی، آیتالله جوادی آملی، آیتالله مصباح یزدی، آیتالله سبحانی و آیتالله انصاری شیرازی یکی دیگر از بخشهای تحصیلی دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی است. از سوابق مدیریتی وی میتوان به رئیس دبیرخانه هیأت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی نقد و مناظره، جانشین مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی حوزه علمیه قم، سرپرست معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران نیز اشاره کرد. حجتالاسلام سید سعیدرضا عاملی از ۱۲ دی ماه ۱۳۹۷ تاکنون مسئولیت دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی را برعهده داشت.
برنامه نیروی دریایی ارتش برای حضور در تنگه پاناما
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از برنامهریزی برای حضور ناوگان ایران در حیاط خلوت امریکا و تشکیل فرماندهی اقیانوس آرام خبر داد.
به گزارش ایسنا، امیر دریادار شهرام ایرانی درحاشیه برگزاری نخستین همایش ملی «تمدن دریایی؛ مسیر پیشرفت» با اشاره به حضور نیروی دریایی ارتش در آبهای سرتاسر جهان گفت: ما تا امروز در تمامی تنگههای راهبردی دنیا حضور داشتهایم و تنها در دو تنگه حضور نداشتهایم که در یکی از آنها امسال حضور پیدا میکنیم و در حال برنامهریزی برای حضور در تنگه پاناما هستیم. دریادار ایرانی با بیان اینکه همرزمانش در حال نزدیک شدن به سواحل قاره امریکا و به نمایش گذاشتن جلوههایی از اقتدار ایران هستند و برای اولین بار در اقیانوس آرام حضور پیدا میکنند، افزود: البته در این مسیر استرالیا و فرانسویها تهدیداتی را برای ما ایجاد و سعی کردند از قوانینی که خودشان برای عبور از سواحلشان مصوب کرده بودند، تخطی کنند که با اقتدار و براساس قانون جواب آنها را دادیم. استراتژی دریایی پایهای برای استراتژی بزرگ ملی است و استراتژی دریایی در راستای پیشبرد همه منافع ملی است.