
رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از مداحان و شاعران اهل بیت(ع) در تحلیلی درباره چرایی شکست دشمن در اغتشاشات اخیر مطرح کردند
محاسبه دشمن درباره مردم اشتباه بود
گروه سیاسی/ جمعی از مداحان و شاعران اهل بیت(ع) صبح پنجشنبه گذشته و در آستانه خجسته سالروز ولادت باسعادت حضرت فاطمهزهرا سلامالله علیها با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. حضرت آیتالله خامنهای طی سخنانی در این دیدار، مداحی را هنری ترکیبی برای انتقال معارف و احساسات و نقشآفرینی در معرکههای حساس کشور دانستند و علت به ثمر نرسیدن نقشه جامع و برنامهریزی شده دشمن در قضایای اخیر را محاسبات غلط آنها از واکنش مردم، جوانان و مسئولان خواندند و تأکید کردند: راه مأیوس کردن بدخواهان از دشمنی، قوی شدن ایران است.
همه ارکان هنر مداحی باید زیبا باشد
حضرت آیتالله خامنهای محبت و ارادت به حضرت صدیقه کبری را در امور شخصی و عمومی بسیار مؤثر دانستند و در بیان نکاتی خطاب به مداحان گفتند: مداحی، میراث شیعه و یک هنر مرکّب است که از ترکیب صدای خوش، شعر خوب، آهنگ مناسب و محتوای فاخر ایجاد میشود و باید همچون سایر متون ارزشمند دینی همه ارکان آن زیبا باشد. ایشان با اشاره به اهمیت آهنگ مناسب در انتقال مفاهیم، گفتند: برخی آهنگها که متناسب با ترانههای گناهآلود است برای مداحی مناسب نیست و مداحی نباید با آنها مخلوط شود.
ترکیب معرفتآموزی و برانگیختن احساسات برای رشد جامعه
حضرت آیتالله خامنهای بالا بردن رشد فکری جامعه را از جمله مأموریتهای مداحی برشمردند و گفتند: در مداحی علاوه بر معرفتآموزی، برانگیختن احساسات نیز وجود دارد. البته احساس بدون تعقل سودمند نیست اما ویژگی بیبدیل معرفتآموزی در متون شیعی این است که علاوه بر احساسات، عمق معرفتی مخاطب را نیز افزایش میدهد.
نقشآفرینی مداحان در معرکههای حساس
ایشان با اشاره به نقشآفرینی برجسته مداحان در معرکههای حساس کشور از جمله دفاع مقدس و ترغیب جوانان به حضور در جبههها و فداکاری برای کشور و همچنین در قضایای گوناگون مانند فتنه ۸۸ و ۹ دی، تأکید کردند: بدانید که بهعنوان مداح در کجا ایستادهاید و با پدیده بزرگ و جذاب مداحی در خدمت انقلاب یعنی تحول روزآمد کشور و گسترش فضای «مبارزه با طاغوت و ظالم و استکبار و فساد» نقشآفرینی کنید.
فرهنگسازی، کار مهم مداحان
رهبر انقلاب، فرهنگسازی را کار مهم دیگر مداحان دانستند و گفتند: «استقامت در برابر دشمن یا هجوم در مقابل آن»، «پیشرفت علمی»، «خانواده و فرزندآوری»، «بصیرت و امیددهی» و «ایستادن در مقابل شگردهای یأسآفرین دشمن در ذهن جوانان» جزو مفاهیم نیازمند به فرهنگسازی و هدایت فکری و عملی مخاطبان است.
شروط نقشآفرینی بهتر
ایشان با برشمردن شروط لازم برای ایفای این نقشآفرینیها، شرط اول را داشتن دغدغه هدایت مردم و پرهیز از غلبه دادن پول و شهرت و جایگاه اجتماعی در کار مداحی، خواندند و افزودند: شرط دیگر نقشآفرینی بهتر مداحان، معرفتاندوزی است بنابراین با مطالعه کتابهای اخلاق، حدیث، تفسیر و آثار بزرگانی همچون شهید مطهری، مبانی معرفتی خود را مستحکم کنید.
حضرت آیتالله خامنهای، بهروز بودن در قبال حوادث مهم جهانی را شرط دیگر مداحی مؤثر دانستند و گفتند: دنیا در حال تغییرات اساسی اما تدریجی است و ما با یک پیچ تاریخی مهم مواجه یا در درون آن هستیم که باید با مطالعه، از این تغییرات مهم در دنیا و کشور آگاه باشید.
محاسبه غلط؛عامل اصلی شکست نقشه جامع دشمن
رهبر انقلاب اسلامی سپس به تبیین نقشه و محاسبه دشمن در حوادث اخیر پرداختند و گفتند: در این قضایا، نقشه دشمن، جامع اما محاسبه آن غلط بود.
ایشان با تأکید بر اینکه دشمن همه عوامل لازم برای اخلال و تخریب در یک کشور را به کار انداخت، در برشمردن این عوامل گفتند: عامل اقتصادی وجود داشت چرا که وضعیت اقتصادی کشور خوب نبود و نیست بنابراین مشکل معیشتی مردم زمینهای بود که از آن استفاده کنند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: همچنین عامل امنیتی، نفوذ تیمهای جاسوسی، غوغای ایرانهراسی استکبار در دنیا به روشها و شیوههای تبلیغاتی مختلف، همراه کردن بعضی عناصر داخلی با خودشان، تحریک انگیزههای قومی، مذهبی، سیاسی و شخصی و تبلیغات فراگیر، از دیگر عوامل اخلال بود که از ماهها قبل آنها را فعال کردند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: من بهعنوان یک ناظر، در دل خود به مهندسی خوب دشمن «آفرین» گفتم چرا که همه چیز را در جای خود و به اندازه فراهم کرده بود اما با وجود این نقشه که در کشورهایی نیز اثرگذار است، موفق نشدند زیرا محاسبه آنها غلط بود.
5 مثال از محاسبه غلط دشمن
ایشان در برشمردن مصادیقی از محاسبه غلط دشمن خاطرنشان کردند: خیال میکردند ملت ایران به علت مشکلات اقتصادی با نقشه براندازی و تجزیهطلبی آنها همراهی خواهد کرد. خیال میکردند با فحاشی و بددهنی و اهانتهای گوناگون میتوانند مسئولان کشور را منفعل و از میدان خارج کنند. خیال میکردند با وسوسه و هیاهو میتوانند مسئولان سطح بالای کشور را دچار اختلاف نظر کنند. خیال میکردند با دلارهای نفتی فلان کشور مزدور امریکا میتوانند اراده جمهوری اسلامی را تحت تأثیر قرار دهند. خیال میکردند با تشویق چند عنصر خودفروخته به پناهندگی به کشوری دیگر و لجنپراکنی علیه ایران، جوانان ما ناامید میشوند، در حالیکه اشتباه کردند و کسی به آنها اعتنایی نکرد. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: آنها اشتباه کردند چرا که اراده و عزم جمهوری اسلامی از همه عوامل قدرت آنها قویتر و راسختر بود.
امید و اتحاد، عامل حفظ ملت
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: ۴۰ سال است که از هر طریقی علیه جمهوری اسلامی تلاش میکنند اما چون محاسباتشان غلط بوده و است تاکنون شکست خورده و در آینده نیز شکست خواهند خورد.
ایشان با تأکید بر اینکه محاسبات غلط دشمن نباید موجب غفلت ما شود، گفتند: ما هم باید حواسمان باشد. این گونه نباشد که دچار غفلت و غرور شویم و بگوییم قضایا تمام شد. باید در میدان بمانیم و بدانیم عامل حفظ ملت، امید و وحدت ملی است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: سلایق و نظرات مختلفی در کشور وجود دارد اما درباره اسلام، نظام و انقلاب بین مردم وحدت نظر است. بنابراین نگذاریم این وحدت از بین برود و به اختلافات قومی، مذهبی و تحریک احساسات یک گروه علیه گروه دیگر کمک نکنیم.
ایشان با تأکید بر اینکه هر کس به اتحاد ملت خدشه وارد کند، برای دشمن و در زمین و نقشه آن کار کرده است، گفتند: همگان از جمله عناصر منبری، مداح، دانشگاهی، نویسنده و شاعر باید به این مسأله توجه کنند و دشمن را دست کم نگیرند.
قوی شدن، یأس دشمن و حصول آسودگی
حضرت آیتالله خامنهای، قوی شدن را عامل اصلی در مأیوس کردن دشمن دانستند و افزودند: هرگاه آنچنان قوی شویم که دشمن مأیوس شود، میتوان به آسودگی و آسایش خاطر دست یافت و علت تأکیدهای مکرر بر قوی شدن ایران نیز همین مسأله است.
ایشان با تحسین آمیختن سرود با مداحی برای انتقال مفاهیم مهم، گفتند: رشحات انقلاب در خارج از مرزهای کشور هم روز به روز بیشتر بروز پیدا میکند که نمونه آن گسترش سرود سلام فرمانده در کشورهای دیگر و اجرای آن به زبانهای مختلف حتی به زبان فارسی بود که این عوامل میتواند به اقتدار کشور کمک کند.
در ابتدای این دیدار، هشت تن از مداحان و شاعران به قرائت اشعار و مدایحی در فضائل حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها پرداختند.

راهپیمایی اعتراضی پس از نماز جمعههای سراسر کشور در واکنش به اهانت نشریه فرانسوی برگزار شد
محکومیت توهین به مرجعیت سیاسی و دینی ایران
گروه سیاسی/ مــردم انقــلابی ایران روز گذشته با شرکت در راهپیمایی بعد از نماز جمعههای سراسر کشور، دخالت دولتهای غربی و بویژه فرانسه، آلمان و انگلیس در امور داخلی ایران را محکوم کردند و بار دیگر موضع صریح خود در قبال هتاکی نشریه مورد حمایت پاریس را نشان دادند. خروش یکپارچه مردم ایران در حالی رقم خورد که در روزهای گذشته نشریه فرانسوی شارلی ابدو با انتشار کاریکاتوری موهن، با توهین به رهبرمعظم انقلاب و مرجعیت دینی و سیاسی مسلمانان یکبار دیگر نشان داد کشورها و رسانههای غربی با زبان توهین و نه منطق به برخورد با اعتقادات مردم مشغول هستند.
مردم ایران، مراجع عظام تقلید، حوزههای علمیه، جمعی از طلاب و دانشجویان و همچنین شخصیتهای مطرح سیاسی و دینی ایران و کشورهای اسلامی بهصورتهای جداگانه به این اقدام کشورهای غربی واکنش نشان دادند. اهانت نشریه فرانسوی باعث شد حوزههای علمیه قم با برگزاری تجمع باشکوه اعتراضی، وزارت امور خارجه با احضار سفیر و همچنین تعطیل کردن انجمن ایران شناسی فرانسه و گروههای مختلف مردمی و دانشجویی با تجمعات مختلف یکصدایی خود در برابر اهانت به مقدسات را نشان دهند.
آیتالله خاتمی خطیب نماز جمعه روز گذشته تهران در بیان علل و چرایی توهین شارلی ابدو به مقدسات گفت: ریشه این اقدامات هتاکانه آن است که آنها میخواهند اسلام را بزنند. ما فدای اسلام هستیم. ما برای اسلام جان میدهیم. آنها میخواهند چراغ اسلام را خاموش کنند که به فضل اسلام این چراغ خاموششدنی نیست. ریشه عناد آنها با اسلام است. وی ادامه داد: مطلب دوم آنکه چرا امام و مقام معظم رهبری را مورد هجمه قرارمی دهند؟ چون این بزرگواران از اسلام میگویند. اینها کینه دارند. مقام معظم رهبری پرچمی را که امام برافراشت نگذاشتند زمین بماند. تا نظام اسلامی پابرجاست عناد آنها ادامه دارد و راه مقابله با آنان استقامت است.
باد کاشتن و طوفان درو کردن
نام نشریه شارلی ابدوی فرانسه با «توهین»، «تمسخر» و «افترا» به باورهای دینی مسلمانان گره خورده است. این نشریه هر بار با انتشار تصاویری که باورهای اعتقادی صدها میلیون مسلمان را مورد اهانت قرار میدهد حاشیهساز شده است. جالب آنکه موضع دولت فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی تمسک به ادعای دروغین آزادی بیان است. ادعایی که واقعیات نشان میدهد تا چه میزان با آزادی اهانت و سلب آزادی دیگران همراه بوده است. دولت فرانسه در واکنش به این مسأله با تقلیل دادن این موضوع به آزادی مطبوعات مدعی میشود که برخورد با این رسانه به معنای محدود کردن رسانههای این کشور است. یک خبرنگار نیز از سخنگوی وزارت خارجه امریکا در خصوص موضع این کشور در ارتباط با غائله اخیر و واکنش منفی ایرانیان سؤال کرد. ند پرایس در این خصوص مدعی شد: «برای ما آزادی بیان یک ارزش است. ما فقط آزادی بیان را در نظر میگیریم. این یک حق جهانی است که باید از آن محافظت کنیم و این کار را هم انجام میدهیم. ما این حمایت خود را در سراسر جهان انجام میدهیم، چه در فرانسه باشد و چه در ایران.» این مقام امریکایی در حالی در حمایت از آزادی اهانت شارلی ابدو سخن گفته است که چند روز قبل دولت کانادا با تحریم روزنامه ایران نشان داد تا چه حد مسأله استاندارد دوگانه غربیها واضح و روشن است.

امیرعبداللهیان در سفر به بیروت مطرح کرد
استقبال ایران از بازگشت روابط با عربستان
گـــــروه سیــــــاسی/ ســـــفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه به بیروت فرصتی برای تأکید بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی مبنی بر حمایت از ثبات لبنان و گفتوگوهای سوریه و ترکیه و از سوی دیگر اعلام حمایت مجدد از بازگشت روابط دیپلماتیک ایران و عربستان به حالت طبیعی و بازگشایی سفارتخانهها شد. وزیر امور خارجه که پنجشنبه شب گذشته با هدف انجام گفتوگوهای دوجانبه راهی لبنان شده بود، در جریان این سفر با «سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزبالله لبنان، «نجیب میقاتی» نخست وزیر، «عبدالله بوحبیب» همتای لبنانی، نبیه بری، رئیس مجلس لبنان و «زیاد نخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین دیدار و گفتوگو کرد. این سومین سفر امیرعبداللهیان به بیروت پس از تصدی مسئولیت وزارت امور خارجه به شمار می آمد.
حمایت با قدرت از مقاومت
وزیر امور خارجه پس از دیدار و گفتوگو با «عبدالله بوحبیب»، همتای لبنانی در یک نشست خبری مشترک در بیروت از همه جریانهای سیاسی لبنان برای ادامه مسیر گفتوگو با هدف تعیین رئیس جمهور دعوت به عمل آورد و تأکید کرد که ایران همچنان با قدرت از مقاومت در لبنان و فلسطین در مقابل تهدیدات و گستاخیهای رژیم صهیونیستی حمایت میکند.
امیرعبداللهیان همچنین در این نشست با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن امکانات و توان تکنولوژی برتر آماده ساخت نیروگاههای برق مورد نیاز لبنان در چهارچوب توافقی است که صورت خواهد گرفت، افزود: «امنیت و پیشرفت لبنان را امنیت و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و منطقه میدانیم.» او همچنین یادآور شد که برای تمرکز بر راهحل سیاسی قویتر بین سوریه و ترکیه باید فرمت آستانه را با مشارکت دادن سوریه تقویت کرد.
گفتوگوهای متعدد ایران و عربستان
وزیر خارجه همچنین با اشاره به مذاکرات ایران و عربستان یادآور شد که دو کشور در ماههای گذشته گفتوگوهای متعددی در بغداد از سر گذراندهاند و در حاشیه نشست بغداد ۲ در اردن نیز فرصت گفتوگوی کوتاهی میان او و «فیصل بن فرحان» فراهم شد. امیرعبداللهیان با بیان اینکه دو طرف در این دیدار درخصوص تداوم گفتوگوها با هدف بازگشت روابط ایران و عربستان به حالت طبیعی اتفاق نظر داشتند، افزود: «هیچ گاه در قطع روابط با هیچ کشوری در جهان اسلام از جمله عربستان سعودی پیشقدم نبودهایم و از بازگشت روابط دیپلماتیک دو کشور به حالت طبیعی و افتتاح سفارتخانهها در چهارچوب گفتوگوهایی که خواهیم داشت، استقبال میکنیم.»
در برابر زور تسلیم نمیشویم
وزیر خارجه پیش از سفر به بیروت با حضور در نشست وبیناری وزرای خارجه «صدای جنوب» که وزرای خارجه کشورهای هند (میزبان)، ارمنستان، عمان، مالدیو، پاناما، جامائیکا، کنیا، السالوادور، گرجستان، اوگاندا و تونس، دومینیکن نیز در آن مشارکت داشتند، بر حق جمهوری اسلامی مبنی بر بهرهمندی از انرژی هستهای و غنیسازی برای مقاصد صلحآمیز تأکید کرد. او با بیان اینکه ایران با حسن نیت و بر مبنای برابری به تحقق توافق هستهای پایبند است، گفت که با این وجود، دولت کنونی امریکا به رغم درخواست جامعه بینالملل و جامعه جهانی، همچنان بر نقض تعهدات و سیاست تحریمی و بهانهجویی و وقت کشی پافشاری دارد و این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به همکاریهای خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه میدهد.
امیرعبداللهیان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدید و فشار خارجی و زور تسلیم نمیشود، تصریح کرد که دیپلماسی و مذاکره بهترین گزینه است.
وزیر خارجه در رویدادی دیگر در تماس تلفنی با امیرخان متقی، وزیر خارجه افغانستان حادثه تروریستی اخیر در این کشور را محکوم کرد.
در گفتوگوی تلفنی رؤسایجمهور ایران و روسیه مطرح شد
نهادینه شدن همکاریهای سودمند تهران و مسکو
آیتالله رئیسی روز چهارشنبه در گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه با تأکید بر اهمیت گسترش مستمر همکاریهای اقتصادی دو کشور بخصوص در حوزه ترانزیت و انرژی، این همکاریها را موجب نهادینه کردن روابط سودمند برای ملتهای دو طرف و همچنین کشورهای منطقه دانست.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه فقط از طریق همکاری و هماهنگی میتوان مسائل منطقهای ازجمله در قفقاز و سوریه را حل و فصل کرد، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تقویت همگرایی منطقهای و مضر بودن دخالت بیگانگان تأکید دارد. آیتالله رئیسی درباره تلاشها برای حل مسائل سوریه نیز بر محوریت چهارچوب «آستانه» تأکید و آمادگی کشورمان را برای نقشآفرینی فعال و سازنده در جهت پایان یافتن درگیریها و استقرار و ایجاد صلح در اوکراین اعلام کرد. ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه نیز در این گفتوگوی تلفنی همکاریهای اقتصادی همهجانبه را برای روابط دو کشور بسیار ثمربخش توصیف کرد و افزود: گسترش ظرفیتها و همکاریهای دو کشور ازجمله در عرصه ترانزیت و انرژی به نفع اقتصادهای کل منطقه اوراسیا است. پوتین در بخش دیگری از سخنانش با استقبال از ابتکار ایران برای استقرار صلح در اوکراین، بر هماهنگی برای حل مشکلات سوریه در چهارچوب «آستانه» تأکید کرد.
وزیر امور خارجه به روسیه سفر میکند
همچنین روز گذشته روسیه خبر داد که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران به روسیه سفر خواهد کرد. سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که در سفر هفته آینده حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران به مسکو و دیدار با لاوروف همتای خود، دو طرف در درباره احیای برجام و توافقنامه کامل منطقه آزاد تجاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری اسلامی ایران گفتوگو خواهند کرد.
معاون اول رئیس جمهور مطرح کرد
زنان و دختران پیشرانان قطار پیشرفت کشور
معاون اول رئیس جمهور صبح دیروز (جمعه) به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س)، روز زن و روز مادر با حضور در جمع بانوان شتابدهنده اجتماعی، بانوان مانا و باشگاه بانوان پیشرفت با فعالیتها و دغدغههای جمعی از مادران فعال در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آشنا شد. مخبر در این برنامه ضمن بازدید از این شتابدهنده با ۳۰ نفر از بانوان فعال به گفتوگو پرداخت.
معاون اول رئیس جمهور در بخشی از سخنان خود فعال شدن زنان در فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را یکی از ملزومات اساسی پیشرفت در ایران اسلامی دانست و تصریح کرد: زنان و دختران، پیشرانان قطار پیشرفت همه جانبه کشور هستند و توسعه همه جانبه بدون آزادسازی ظرفیت اجتماعی زنان امکانپذیر نیست. مخبر همچنین تکثیر مراکز نوآوری خلاقانه اجتماعی را در همه استانها و شهرهای کشور ضروری دانست و برنامهریزی در این خصوص را خواستار شد.
تلاش شرکت ملی گاز برای جلوگیری از قطعی، ستودنی است
معاون اول رئیسجمهور ظهر جمعه با حضور در مرکز مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در جریان روند تولید، توزیع و میزان مصرف گاز کشور در روزهای گذشته با توجه به برودت شدید هوا قرار گرفت. مخبر در بازدید از این مرکز و ارتباط مستقیم و ویدیوکنفرانسی با مجتمع گاز پارسجنوبی و همچنین مرکز دیسپچینگ استانهای خراسانرضوی و گلستان، گزارشی از میزان تولید و استخراج گاز، پایداری شبکه توزیع و مصارف مورد نیاز مردم دریافت کرد. وی در حاشیه این بازدید و در کارگروه هماهنگی و تأمین پایدار سوخت زمستانی ۱۴۰۱ با قدردانی از مردم فهیم ایران به دلیل همکاری با دولت و کمک به مدیریت مصرف گاز در کشور در روزهای گذشته تأکید کرد: ملت بزرگ ایران با برودت هوا در روزهای گذشته حماسهای دیگر در همکاری با دولت سیزدهم آفریدند و مسئولانه در مدیریت مصرف گاز به زحمتکشان وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران کمک کردند تا توانستیم با توجه به سرمای شدید و کمسابقه هوا با وضعیت مناسب و خوبی از این مرحله گذر کنیم. مخبر از مردم خواست با توجه به پیشبینیهای هواشناسی مبنی بر کاهش دمای هوا در روزهای آینده، همچنان همکاریهای خود را با خادمانشان در شرکت ملی گاز ادامه دهند. معاون اول رئیسجمهور افزود: تلاشهای شبانهروزی این دستگاهها در روزهای گذشته برای جلوگیری از کمبود یا قطع گاز در کشور ستودنی است. وزارت نفت از ماههای گذشته پیشبینیها و اقدامات لازم را برای مدیریت مصرف گاز آغاز کرده بود که در زمان کنونی شاهد به ثمر نشستن زحمات این وزارتخانه هستیم.
بازدید سرزده از شرکت راهآهن
همچنین معاون اول رئیسجمهور ظهر دیروز پس از بازدید از مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، در اتاق مدیریت بحران و کنترل مرکزی شرکت راهآهن نیز حضور یافت و از آخرین وضعیت ناوگان و خطوط ریلی کشور و جابهجایی مسافران در روزهای گذشته با توجه به برودت هوا مطلع شد. مخبر در این بازدید با تأکید بر لزوم رفع تمام مشکلات برای جابهجایی ایمن مسافران، برای تردد قطارها با توجه به سرمای بیسابقه در کشور و یخزدگی در بخشهایی از خطوط ریلی بویژه در مناطق شمالشرقی، دستورات لازم را صادر کرد.
بازدید سرزده از چند داروخانه در شهر تهران
معاون اول رئیس جمهور بعد از ظهر پنجشنبه نیز به صورت سرزده از چند داروخانه در شهر تهران بازدید کرد. محمد مخبر ضمن گفت و گو با برخی بیماران، مراجعهکنندگان ، پزشکان و دست اندرکاران داروخانهها از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات ایشان قرار گرفت. وضعیت تأمین و توزیع برخی اقلام دارویی، چگونگی خدماتدهی سازمانهای بیمهگر و تغییرات قیمت بعضی داروها با در نظر گرفتن نسبت سهم پرداختی بیماران از جمله نکات مطرح شده از سوی مردم در گفت و گوی رو در رو با معاون اول رئیس جمهور بود.