1000 روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: نخستین گام دولت سیزدهم در توسعه ارتباطات روستایی برداشته شد
گروه فناوری- آیین رونمایی از اتصال هزار روستا به شبکه ارتباطات پایدار و پرسرعت روز گذشته در قالب ویدیوکنفرانس با حضور عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
اتصال 780 روستا برای اولین بار
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم مجازی تأکید کرد: با اتصال هزار روستا به شبکه ارتباطی پایدار و پرسرعت، نخستین گام دولت سیزدهم در توسعه ارتباطات روستایی برداشته شد.
عیسی زارعپور گفت: فراهم کردن زیرساخت ارتباطی در همه جای کشور، یکی از اهداف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم است؛ اقدامی که البته از دولت گذشته آغاز شده است و در این دولت با سرعت ادامه پیدا خواهد کرد. وی با اشاره به آمار روستاهای فاقد ارتباط یا روستاهای دارای ارتباطات نامطلوب، گفت: قبل از این برداشت ما این بود که از حدود ۴۰ هزار روستای کشور، ۴ هزار روستا فاقد هر نوع ارتباطی هستند اما با بررسیهای بیشتر متوجه شدیم که تعدادی از روستاهایی که پیش از این به شبکه ملی اطلاعات متصل شده بودند، کیفیت ارتباطی مطلوبی ندارند. بنابراین باید آنها را در دایره روستاهایی قرار میدادیم که فاقد ارتباط هستند از این رو به هر دلیل حدود ۳۵۰۰ روستا به آمار گذشته اضافه شدند.
زارعپور افزود: کار اجرایی تعدادی از سایتهایی که افتتاح کردیم، بویژه در استان سیستان و بلوچستان، از ابتدای سال و پیش از دولت سیزدهم شروع شده بود اما اتمام و بهرهبرداری آن امروز اتفاق افتاد.
وزیر ارتباطات گفت: امروز حدود ۵۰۰ سایت جدید به سایتهای موجود اضافه شد که در مجموع ۷۸۰ روستا را تحت پوشش ارتباطی قرار میدهد تا مردم این روستاها برای نخستینبار صاحب ارتباطات اینترنتی و به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند. همچنین ارتباطات حدود ۲۵۰ روستا هم به نسلهای جدید ارتباطات پایدار و پرسرعت ارتقا یافته است.
زارعپور افزود: در کنار برقراری ارتباطات نباید از فراهم کردن زیرساختهای خدمات فناورانهپایه غفلت کنیم چون این خدمات بستر توسعه و آبادانی روستاها را فراهم میآورد. وی در ادامه گفت: با فراهم کردن زیرساختهای خدماتی میتوانیم شاهد رونق گردشگری، توسعه مشاغل فناورانهپایه و کشاورزی و دامداری هوشمند و به دنبال آن افزایش جذابیت زندگی در روستاها باشیم. وی با بیان اینکه رونمایی از اتصال هزار روستا به شبکه ارتباطی پایدار و پرسرعت، نخستین گام دولت سیزدهم در حوزه توسعه ارتباطات روستایی است، گفت: در صورت همراهی نمایندگان مجلس و تأمین اعتبارات مورد نیاز در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۱ در سه مقطع زمانی اردیبهشتماه، شهریورماه و دهه فجر سال آینده همه روستاهای بالای 20 خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل میکنیم تا همه مردم عزیز از مواهب این فناوری فرصتساز بهرهمند شوند.
ارتقای کیفیت اینترنت ثابت با همکاری چین
وزیر ارتباطات در حاشیه این برنامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در توافق ایران و چین همکاریهایی در حوزه فناوری ارتباطات مانند 5G پیش بینی شده است، گفت: بله، ما در همکاریهایی که با کشورهای مختلف از جمله چین داریم، توسعه فناوریهای لازم هم برای حوزه 5G و هم کیفیت بخشی ارتباطات ثابت را در دستور کار قرار دادهایم.
زارع پور افزود: همچنین توسعه حضور پلتفرمهای ایرانی در کشورهای همسایه را مدنظر داریم. ظرفیتهای خوبی در کشورهای مختلف وجود دارد و ما میتوانیم استفاده کنیم و همکاریهای متقابل میتواند منجر به رشد و توسعه صنعت ICT در کشور شود. وی گفت: مشاهده کردید که با یکی از دورافتادهترین روستاها در اردبیل به شکل تصویری با کیفیت بسیار خوب ارتباط برقرار کردیم این نشان میدهد که سرعت شبکه در آن نقطه مناسب است.
راهاندازی 20 میلیون پورت فیبرنوری
وزیر ارتباطات درباره ظرفیت شبکه زیرساخت کشور نیز گفت: زیرساخت کشور ظرفیت خوبی دارد بهطوری که حدود ۳۰ ترابیت بر ثانیه ظرفیت داریم و کل ترافیک ما ۱۰ ترابیت بر ثانیه است اما در حال تقویت آن هستیم. برنامه دیگر ما نیز این است که تا پایان دولت سیزدهم این رقم را به ۱۰۰ ترابیت بر ثانیه برسانیم و همین الان قرارداد ۲۰ ترابیت بر ثانیه با استفاده از تجهیزات بومی بسته شده و عملیات آن در دهه فجر آغاز میشود.
زارع پور افزود: طبق آمار منتشره اکنون میانگین سرعت ایران در حوزه ارتباطات سیار ۲۴ مگ و ارتباطات ثابت ۹ مگ است اما این سرعت شایسته مردم نیست ولی ما میتوانیم روی ارتباطات ثابت، سرعتهای چندصد مگی در اختیار مردم قرار دهیم تا هموطنان بتوانند شاهد تجربههای برتری از دریافت سرعت اینترنت باشند. وی با بیان اینکه برنامه دیگر ما نیز این است که ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در سراسر کشور راه اندازی کنیم، گفت: ولی این اقدام کار بسیار بزرگی است و به عزم ملی نیاز دارد و باید همه پای کار بیایند حتی در این زمینه به تازگی در خدمت وزیر نیرو بودم و توافقات خوبی نیز صورت گرفت تا بتوانیم از شبکه توزیع برق در سراسر کشور استفاده کنیم تا اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات به سرعت پیش رود. زارع پور همچنین درباره سرعت پایین اینترنت در تهران و اختلالات تلفن همراه و علت آن نیز گفت: یک کار اساسی و اصولی که باید انجام شود، توسعه ارتباطات ثابت است باید بیشتر نیازمندی مردم را به سمت ارتباطات ثابت و اینترنت خانگی و شبکه محل کار هدایت کنیم. دلیلی ندارد وقتی در منزل هستید، از تلفن همراه برای ارتباط استفاده کنید. وی با بیان اینکه ارتباطات سیار نیز محدودیت دارد، گفت: ما توسعه ارتباطات ثابت را به عنوان یک راهکار بلندمدت در دستور کار داریم که البته در کوتاه مدت کار را شروع کردهایم و همین امسال قریب به نیم میلیون پورت فیبر نوری را راهاندازی میکنیم.
معاون علمی رئیس جمهور:
هر ماه بهطور میانگین ۲ نخبه به کشور بر میگردند
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه آمار فرار مغزها صحیح نیست، گفت: با برنامهریزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای بازگشت ایرانیان تحصیلکرده خارج از کشور، به طور میانگین در ماه ۲ نخبه به کشور برمیگردند.
به گزارش ایرنا، سورنا ستاری افزود: باید در بعضی از رشتهها تشویق کنیم که برخی دانشجویان به خارج بروند ولی همزمان سیاستهای بازگشت را اعمال کنیم. ما در این حوزه ضعف داریم ولی از 6-5 سال گذشته اقداماتی در این خصوص انجام دادهایم. معاون رئیس جمهور با بیان اینکه نیروی هوایی کشور دهه ۵۰ بسیار قابل افتخار بود ولی وقتی جنگ شروع شد، مشخص شد هیچ چیز ندارد، افزود: کشورهای اطراف فکر میکنند چیزی دارند و ما برخی جاها فکر میکنیم که صنعت داریم در حالی که ما صنعت نداریم و فقط کارخانه داریم. وی با بیان اینکه کرونا آزمونی سخت برای کشور بود و حتی اگر پول هم پرداخت میشد ونتیلاتور و ماسک هم به ایران نمیدادند، گفت: هنر ما در توسعه شرکتها بود و حالا از سیتی اسکن گرفته تا ماسک در داخل تولید میشود. ستاری خاطرنشان کرد: فناوری خریدنی و پولی نیست بلکه یاد گرفتنی است و یکی از اشتباهات کشور بعد از انقلاب خرید تکنولوژی بوده است.
همچنین باید توجه داشت که فناوریها را شرکتهای خصوصی توسعه میدهند نه دولتها. ستاری افزود: باید بخش خصوصی در پژوهش سرمایهگذاری کند و نفوذ تکنولوژی در شرکتها درحال انجام است گرچه بخشی از دولت و بدنه سنتی بخش خصوصی با آن مقابله میکنند.ستاری درباره مشکلات صنعت خودروسازی نیز گفت: نطفه برخی صنایع از اول صنعت نبوده بلکه کارخانه بوده و با مونتاژ شروع شده و اینگونه است که موقع تحریم، از چین خودرو میآوریم و وقتی تحریم نیستیم از فرانسه وارد میکنیم. وی افزود: پیشرفتهایی در خودرو داشتهایم و باید آینده این صنعت را ببینیم و بازیگران جدید در بخش خصوصی تعریف کنیم. وی افزود: باید اتفاقی که برای شرکتهای اپل و تسلا افتاد و آن هم نوآوری بود، در خودروسازی ما بیفتد. اگر بخواهیم خودروساز شویم باید طراحی کنیم و خط خودروسازی بسازیم. کارخانهای که چهار مهندس و بخش تحقیق و توسعه نداشته باشد، صرفاً کارخانه است و صنعت نیست.اصلاح سیستم خودرو زمانی اتفاق میافتد که خودروساز خودش خودرو طراحی کند، آن موقع میتوانیم بگوییم دارای صنعت خودرو هستیم.
امسال موبایل چقدر گران شد؟
عضو انجمن موبایل از افزایش 7درصدی نرخ ارز نیما و متناسب با آن، قیمت انواع موبایل از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: با توجه به افزایش تقاضا در پایان سال احتمالاً تا پایان سال به چهار تا پنج میلیون موبایل دیگر در کشور نیاز است.
به گزارش ایسنا، حبیبالله اسدی افزود: روند تأمین ارز در سالجاری با ثبات بود که به ثبات بازار هم کمک کرد و در اصل علت تغییرات قیمت در بازار خردهفروشی، وضعیت تقاضاست و نرخ ارز آزاد ملاک محاسبه نیست. وی با اشاره به افزایش تقاضا در پایان سال و احتمال افزایش قیمت در بهمن و اسفند تصریح کرد: علاوه بر این اعمال قرنطینه و تعطیلی در برخی کشورها در پی شیوع گونه امیکرون هم ممکن است در ماههای پیش رو باعث مشکلاتی در تأمین کالا شود و روی قیمت تأثیر بگذارد. بنابراین به نظر میرسد این روزها بهترین زمان برای خرید تلفن همراه است. عضو انجمن موبایل با بیان اینکه در ۹ ماهه امسال ۱۳میلیون و ۳۸۰هزار دستگاه تلفن همراه وارد و ۱۳میلیون و ۸۳۰هزار دستگاه مصرف شده، اظهار کرد: احتمالاً بخشی از مصرف مربوط به واردات سال گذشته بوده است. طی ماه گذشته نیز یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه موبایل به کشور وارد و یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه فعال شده است. اسدی با بیان اینکه از آذرماه سال گذشته تا ماه مشابه امسال ۱۹ میلیون و ۵۸۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده تأکید کرد: از این تعداد ۱۸ میلیون و ۴۵۰ هزار دستگاه فعال شده است البته سال گذشته و امسال بهدلیل کار و آموزش مجازی مصرف کشور افزایش پیدا کرده است. به گفته وی، با توجه به افزایش تقاضا در پایان سال احتمالاً تا پایان سال به چهار تا پنج میلیون موبایل دیگر در کشور نیاز است. وی افزود: به طور کلی در سالهای اخیر بجز در مقاطعی خاص کمبودی در بازار موبایل وجود نداشته و در حال حاضر نیز شاهد کمبود نیستیم.
امکان انتقال چت واتس اپ از اندروید به iOS
واتس اپ مشغول کار روی گزینه جدیدی است که به فرد اجازه میدهد تاریخچه چت خود را از سیستم عامل اندروید به iOS منتقل کند.به گزارش مهر، این ویژگی نخستین بار در آخرین نسخه بتا ۲۲.۲.۷۴ واتس اپ برای iOS رصد شد و گزارش وب سایت WABetaInfo درباره رصد آن در نسخه بتا ۲.۲۱.۲۰.۱۱ برای اندروید را تأیید میکند. هر دو آپدیت حاکی از یک ویژگی هستند که به کاربر اجازه میدهد چتهای واتس اپ خود را به وسیله اپ Move to iOS از اندروید به iOS منتقل کند. وب سایت WABetaInfo چند اسکرین شات از ظاهر احتمالی این ویژگی به اشتراک گذاشته است. با توجه به تصاویر به نظر میرسد واتس اپ قبل از آغاز فرایند انتقال از کاربر اجازه میگیرد و سپس به او راهنمایی میکند هنگام انتقال چتها اپ را باز نگه دارد و موبایل قفل نکند. واتس اپ نخست در ماه سپتامبر به کاربران اجازه داد تاریخچه چتهایشان را از iOS به یک نوع موبایل تولید شده در کره جنوبی منتقل کنند. بعداً این ویژگی را گسترش داد تا از انتقال چت از iOS به گوگل پیکسل و دیگر دستگاههای موبایل مجهز به اندروید ۱۲ پشتیبانی کند. انتقال چتهای کاربران از دستگاههای اندروید به iOS یکی از شکافهای موجود را میبندد؛ اما هنوز مشخص نیست چه دستگاههایی از ویژگی مذکور پشتیبانی میکنند و چه زمانی عرضه میشود.