
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مداحان اهل بیت (ع):
در مقابل «جنگ رسانه ای علیه ملت»، نقش خود را بیابید
«هیأت»، کانون جهاد تبیین مکتب است / مداحی، موسیقی پاپ نیست / استفاده از مطالب مستند و متقن حتماً در برنامه کاری مداحان باشد
همزمان با خجسته سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در حسینیه امام خمینی(ره) با جمعی از مداحان اهلبیت(ع) دیدار کردند. ایشان در این دیدار با اشاره به برخی ابعاد والای شخصیت حضرت صدیقه کبری از جمله حرکتهای اجتماعی و خدمت بیمنت به مردم، هیأتها را کانون جهادِ عظیمِ تبیین دانستند و تأکید کردند: هیأتها باید محل روشنگری و پاسخ متقن و صحیح به سؤالات روز جامعه بویژه نسل جوان باشد.
حضرت آیتالله خامنهای ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها و سالروز ولادت امام خمینی(ره) و روز گرامیداشت مقام مادر و زن، به برخی ابعاد شخصیت فوقالعاده حضرت زهرا سلاماللهعلیها براساس آیات قرآن کریم و احادیث اشاره کردند و گفتند: جایگاه طهارت، کار برای خدا و خدمت بیمنت و موقعیت ممتاز در مواجهه با جبهه باطل در قضیه مباهله از جمله ویژگیهای بینظیر آن حضرت هستند که در قرآن کریم صراحتاً به آنها اشاره شده است.
نشانههای جامعه فاطمی
ایشان با اشاره به آیات سوره «دهر»، خدمت بیمنت و کمک خالصانه به نیازمندان را از نشانههای مهم جامعه فاطمی(س) خواندند و افزودند: به لطف الهی، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، جامعه ایران، فاطمی شده است و در طول ۴۳ سال گذشته حرکت فاطمی را در دوران دفاع مقدس، در دوران حرکت علمی و خدمات بیمنت شهیدانی همچون فخریزاده، شهدای هستهای و دانشمند بزرگ مرحوم کاظمی آشتیانی و در حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله بارها دیدهایم.
رهبر انقلاب دوران شیوع بیماری کرونا و خدماتی را که بدون مزد و منت ارائه شد و همچنان ادامه دارد، نمونه دیگری از حرکت برگرفته از الگوی فاطمی برشمردند و تأکید کردند: حضرت فاطمه زهرا باید در همه جهات بویژه حرکتهای اجتماعی و انقلابی، اسوه و الگو باشند.
«هیأت» عامل زنده نگه داشتن مکتب
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان به موضوع هیأتها اشاره کردند و گفتند: محور شکلگیری هیأتها بهعنوان یک واحد اجتماعی، مودت اهلبیت و زنده نگه داشتن راه و مکتب ائمه بوده که از زمان خود آن بزرگواران شکل گرفته است.
ایشان، نقش و کارآیی هیأتها را در مقاطع مختلف بویژه دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بزرگ و بسیار تأثیرگذار خواندند و افزودند: براساس فرمایشات ائمه اطهار، هیأت کانون جهاد عظیمِ تبیین و روشنگری است.
رهبر انقلاب، ساختار هیأت را مرکب از «مغز و معنا» و «تحرک و پویایی» دانستند و گفتند: مغز و معنای هیأت همان تبیین مکتب است و هیأت، مرکز مهم تبیین مفاهیم و معارف اسلامی و پاسخ به سؤالهای گوناگون جوانان درباره مسائل اصولی و سبک زندگی است. پویایی و تحرک هیأت نیز به معنی فرصت مواجهه مستقیم با مخاطب و انتقال احساسات است.
ایشان قوام و اساس هیأت را مقوله جهاد خواندند و افزودند: هر تلاش خوب و بجایی، جهاد نیست. جهاد یعنی تلاش برای هدفگیری دشمن و در هر زمان باید عرصه جهاد را بهدرستی تشخیص داد.
تبیین، مهمترین عرصه جهاد
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به عرصههای گوناگون جهاد در دورههای مختلف همچون جهاد نظامی، علمی و فعالیت و خدمت اجتماعی خاطرنشان کردند: بهعنوان نمونه خدمت اجتماعی به مردم در شرایطی که دشمن با ایجاد فشار اقتصادی سعی در قرار دادن آنها در مقابل نظام اسلامی دارد، جهادی ارزشمند است.
ایشان با اشاره به تحرک وسیع دشمنان ملت ایران برای وارونهسازی افکار و تخریب ایمان و باورهای مردم بهوسیله انبوه رسانهها و با استفاده از هزاران متخصص هنر و رسانه و پشتیبانیهای هنگفت مالی و امنیتی، مهمترین عرصه جهاد را عرصه «تبیین و روشنگری» دانستند و تأکید کردند: در مقابل این حرکت شیطانی، هیأتها باید از خود سؤال کنند که در جنگ بیامان جبهه حق و باطل و تقابل روایت دروغ و حقیقت در کجا قرار دارند و چگونه آرمانها و مبانی اصلی انقلاب را گسترش میدهند.
رهبر انقلاب، «واعظ» و «مداح» را دو ستون مهم و پایدار هیأت برشمردند و با تأکید بر منحصر بهفرد بودن هنر مداحی، گفتند: مداحی با جلادادن دل مخاطب و بردن او به عمق تاریخ، به او معرفت دینی، اخلاقی و سیاسی میبخشد.
نباید هویت مداحی تغییر کند
ایشان با تحسین همکاری شاعران آیینی و مداحان برای پر بار کردن مجالس اهلبیت و اعتلای شعر آیینی، گفتند: صدا، آهنگ و هندسه خوانندگی صورت هنر مداحی را تشکیل میدهد اما این صورت که در واقع وسیله و ابزار است نباید بر محتوا غلبه کند و آن هدایت و محبت جهتدهنده به حرکت جامعه در درون آن گم شود.
حضرت آیتالله خامنهای، ابتکار و نوآوری در امر مداحی را خوب و مفید برشمردند و افزودند: نوآوری نباید به هنجارشکنی و تغییر هویت مداحی منجر شود و اجرای مداح را به سمت اموری که مداحی نیست بلغزاند، چرا که مداحی، موسیقی پاپ نیست.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نقشآفرینی و امتحانهای خوب مداحان در دوران دفاع مقدس و همچنین در فتنه ۸۸ گفتند: مداحان به معنی واقعی کلمه مجاهدپروری و شهیدپروری کردند و در جنگ رسانهای و فرهنگی میان جمهوری اسلامی و دشمن، صدای رسای مداحان انقلابی کارساز بود و امروز نیز این صدای رسا همچنان باید در مقابله با جبهه گسترده دشمن کارساز باشد.
اجتناب از نواهای نامناسب
حضرت آیتالله خامنهای تلاش و نوآوری مداحان برای جذب جوانان را اقدامی خوب و تعالیبخش خواندند و در عین حال تأکید کردند: مراقب باشید، جذب جوانان به هر قیمتی نباشد و اینگونه نشود که برای جذب جوان، از برخی آهنگها و نواهای نامناسب استفاده شود.
ایشان با تأکید بر اینکه جذب جوانان باید با حفظ ساختار صحیح هیأت باشد، گفتند: باید مراقبت شود تا ترکیب مداحی و حقیقت و هویت آن از بین نرود. رهبر انقلاب اسلامی، مداحان را به استفاده از مطالب و اشعار متقن و معتبر توصیه و خاطرنشان کردند: برخی مواقع یک حرف سست یا یک بیان نارسا و غلط، دستاویز زیر سؤال بردن اسلام و تشیع و حمله به علمای بزرگ و معارف دینی میشود، بنابراین استفاده از مطالب مستند و متقن حتماً در برنامه کاری مداحان باشد.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، یازده تن از مداحان و شاعران به قرائت اشعار و مدایحی در فضایل حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها پرداختند.

رئیسی در مراسم بزرگداشت میلاد حضرت زهرا(س)، روز زن و تجلیل از بانوان خردمند:
هیچ تفاوتی بین زن و مرد در رسیدن به کمالات عالی انسان وجود ندارد
دولت بهدنبال ارائه تسهیلات و بیمه کردن زنان سرپرست خانوار است
گروه سیاسی/ رئیس جمهور روز گذشته در همایش «بانوی خردمند» که به منظور مراسم بزرگداشت میلاد حضرت زهرا(س)، روز زن و تجلیل از بانوان برگزار شد با اشاره به تلاشهایی که میشود تا حضرت زهرا(س) بهعنوان الگو برای زنان و جوانان معرفی و شناخته نشود، وظیفه امروز را در این دانست که شخصیت بزرگ این بانوی گرامی که مورد احترام همه ادیان ابراهیمی است را بخوبی بشناسیم. آیتالله سیدابراهیم رئیسی، موضوع نشستها و مجامع بینالمللی در رابطه با زنان را فهم کلی از گمگشتگی زنان دانست و تأکید کرد که در مقابل این دیدگاه و تلاشها، تمدن اسلامی بهدنبال پیشگیری از گمگشتگی و گرفتاری و آسیبهای اجتماعی است. رئیس جمهور درعین حال با اشاره به اینکه هیچ تفاوتی بین زن و مرد در رسیدن به کمالات عالی انسان وجود ندارد، به این مسأله نیز تأکید کرد که مسأله زن را نباید به طور جداگانه از خانواده تعریف و تفکیک کرد چرا که در جامعه دینی ما خانواده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. وی خطاب به زنان گفت که تحصیل، ورزش و اشتغال بانوان و رسیدگی به زنان سرپرست خانوار در برنامههای دولت قرار دارد و دولت بهدنبال ارائه تسهیلات و بیمه کردن زنان سرپرست خانوار است.
ضرورت عمل به سلوک حضرت زهرا(س)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهور در این همایش با اشاره به جایگاه رفیع حضرت فاطمه زهرا(س) بر توجه و عمل به سلوک این بانوی بزرگوار تأکید کرد. آیتالله رئیسی با بیان اینکه صفات و جایگاه ملکوتی حضرت فاطمه اطهر(س) مفاهیم بلندی دارد، تصریح کرد: بشریت باید به آنچه از سلوک حضرت فاطمه زهرا(س) در دسترس است، توجه و عمل کند.
رئیس جمهور، خطبه حضرت زهرا(س) را مشتمل بر چهار محور اساسی قرآن، امام علی(ع)، عدالت و نجات انسان توصیف کرد و گفت: اگر کسی تمام ابعاد خطبه جامع فاطمی را مطالعه کند، راه چگونه زندگی کردن را خواهد آموخت. آیتالله رئیسی اظهارکرد: خداوند حضرت زهرا(س) را بهعنوان نمونه زن کمالیافته معرفی کرده است و حضرت زهرا(س) از مقام بسیار عالی برخوردار است و باید آنچه که از سیره و رفتار ایشان در اختیارمان قرار دارد را بخوبی بشناسیم و عمل کنیم.
نمیخواهند حضرت زهرا(س) شناخته شود
رئیس جمهور گفت: آنچه امروز وظیفه داریم این است که شخصیت بزرگ این بانوی گرامی که مورد احترام همه ادیان ابراهیمی است را بخوبی بشناسیم. حضرت زهرا(س) برای همه انسانها الگو بوده و منشأ همه خیرات در عالم است. وی با اشاره به اینکه تلاش زیادی میشود که حضرت زهرا(س) بهعنوان الگو برای زنان و جوانان معرفی و شناخته نشود، اظهار کرد: امروز نمیخواهند شخصیت حضرت زهرا(س) شناخته شود تا بشریت را از فرهنگ و باورهای الهی دور نگه دارند، لذا باید تلاش کنیم که فرهنگ فاطمی که فرهنگی تمدنساز است، تبیین و شناسانده شود.
تمدن اسلامی بهدنبال جلوگیری از گمگشتگی
آیتالله رئیــــــــــسی، موضــــوع نشستها و مجامع بینالمللی در رابطه با زنان را فهم کلی از گمگشتگی زنان دانست و گفت: در مقابل این دیدگاه و تلاشها، تمدن اسلامی بهدنبال پیشگیری از گمگشتگی و گرفتاری و آسیبهای اجتماعی است. رئیس جمهور افزود: امروز مسأله اصلی زنان تکریم واقعی مقام زن و توجه به هویت اسلامی است و با چنین دیدگاهی میتوان مسائل و مشکلات زنان را برطرف کرد.
در رسیدن به کمالات تفاوتی بین زن و مرد نیست
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: هیچ تفاوتی بین زن و مرد برای رسیدن به کمالات عالی انسان وجود ندارد و با صیانت و پاسداری از هویت واقعی زن و تلاش برای ارتقای شخصیت زنان میتوان بسیاری از آسیبها را حل و فصل کرد.
رئیس جمهور با اشاره به نقشآفرینی زنان در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، اظهارکرد: ایثار و رشادت رزمندگان اسلام، مرهون تربیت و همراهی مادران، خواهران و همسرانی است که صبورانه ایستادگی کردند.
آیتالله رئیسی با اشاره به نگاه اسلام به زن، گفت: اسلام ۱۴۰۰ سال پیش حق مالکیت، حق ارث و حق رأی را برای زنان به رسمیت شناخت، این در حالی است که در غرب، در قرون اخیر به این موضوعات توجه شده است.
مسأله زن جدای از خانواده نیست
رئیس جمهور گفت: مسأله زن را نباید به طور جداگانه از خانواده تعریف و تفکیک کرد چرا که در جامعه دینی ما خانواده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی تأکید کرد: پایه و اساس جامعه سالم که زنان بخش قابل توجه از آن را تشکیل میدهند، عقلانیت، عدالت، اخلاق و معنویت است و در چنین جامعهای زنان از نقش تعیینکننده برخوردار هستند.
تأکید بر تحصیل، ورزش و اشتغال زنان
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دولت برای رفع آسیبهای اجتماعی جامعه اهمیت ویژهای قائل است، اظهارکرد: همه دستگاهها و سازمانها، لازم است در این زمینه فعال بوده و ساز و کار موجود در این زمینه حتماً باید ارتقا یابد.
آیتالله رئیسی افزود: تحصیل، ورزش و اشتغال بانوان و رسیدگی به زنان سرپرست خانوار در برنامههای دولت قرار دارد و دولت بهدنبال ارائه تسهیلات و بیمه کردن زنان سرپرست خانوار است.
رایگان شدن هزینههای مشاوره
رئیس جمهور ضرورت توجه جدی به مشاورههای خانواده در کاهش طلاق را مورد تأکید قرار داد و گفت: طلاق توافقی نباید به سهولت انجام شود و در این رابطه مراکز مشاوره از نقش مهمی برخوردار هستند و مراجعه به مشاوران امین برای همه کسانی که توان پرداخت هزینههای مشاوره را ندارند، در این دولت رایگان خواهد بود. رئیسی تلاش دولت برای رفع مشکل و اشتغال را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید مشکل مسکن را حل کنیم و عقبماندگیهایی که متأسفانه در سالهای گذشته در این حوزه وجود داشته را جبران کنیم.
تأکید بر اشتغال در بودجه 1401
رئیس جمهور افزود: اشتغال از مهــــــمتریـــــــن دغدغــــه هــــای خانوادههاست و مصمم هستیم در بودجه ۱۴۰۱ آن را بهعنوان یک مشکل اساسی مورد توجه قرار دهیم. آیتالله رئیسی همچنین بر استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و مشارکتهای مردمی برای رفع دغدغههای بانوان و خانوادهها تأکید کرد و گفت: دولت در این رابطه با جدیت وظیفه حمایت، هدایت و نظارت خود را انجام خواهد داد.
برش
آیتالله رئیسی در جلسه هیأت دولت:
تغییر کاربری زمینهای کشاورزی خسارت زیادی به کشور وارد میکند
رئیس جمهور خدمت به مردم را یک توفیق دانست و تأکید کرد: مسئولان باید این جایگاه را برای خدمت به مردم مغتنم بدانند و عملکردها دگرخواهی در پرتو خداخواهی باشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله سید ابراهیم رئیسی با تبریک ولادت حضرت فاطمه اطهر (س) و بزرگداشت روز مادر و سالروز تولد امام خمینی (ره)، اظهار کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب یکی از جلوههای جامعه فاطمی را خدمت بیمنت و کمک خالصانه به نیازمندان دانستند، لذا مسئولان نیز باید این جایگاه را برای خدمت به مردم مغتنم بدانند و عملکردها، دگرخواهی در پرتو خداخواهی باشد.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت تسریع در صدور اسناد اراضی کشاورزی، گفت: تغییر کاربری زمینهای کشاورزی ضرر و خسارت زیادی به کشور وارد میکند. آیتالله رئیسی با تأکید بر لزوم احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست این موضوع را دنبال کنند.
نشست جمعی ایران و 1+4 در هتل «کوبورگ»
مذاکرات وین در ادامه دور هشتم مذاکرات به منظور رفع تحریمهای امریکا علیه ایران روز گذشته (شنبه) نیز در سطوح مختلف جریان پیدا کرد. در همین چارچوب نشست ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) با حضور مذاکره کنندگان ارشد و نمایندگان همه هیأتها در هتل کوبورگ برگزار شد. پیش از این نشست نیز جلسه دوجانبهای بین علی باقری، مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و «انریکه مورا»، هماهنگکننده گفتوگوها برگزار شد. منابع خبری اعلام کردهاند که روند این گفتوگوها رو به پیشرفت بوده است.
والاستریت ژورنال:
بایدن چارهای جز توافق ندارد
روزنامه والاستریت ژورنال در گزارشی به شرح تورم در امریکا پرداخته و اعتراف کرده است، سیاست فشارحداکثری اکنون به کاخ سفید کمانه کرده و آنها را برای رسیدن به یک توافق با تهران مجبور ساخته است. چرا که دولت بایدن به کاهش قیمت جهانی نفت نیاز دارد و میخواهد با رفع تحریم نفتی ایران، این مهم را رقم بزند. به گزارش ایرنا، وال استریت ژورنال امریکا در نوشتاری تحلیل کرد: «در حالی که جمهوری اسلامی بهعنوان یک ابرقدرت واقعی انرژی رتبهبندی میشود، سیاست «فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق امریکا، تجارت جهانی نفت ایران را بشدت فلج کرده بود. تا سال ۲۰۲۰، تولید نفت ایران به کمتر از دو میلیون بشکه در روز کاهش یافت، زیرا تحریمهای امریکا مانع از فروش نفت ایران به خارج از کشور میشد. اما با این حال، این فقط یک وضعیت موقتی است. بدون فشار مستمر بر مشتریان بالقوه ایران، تجارت انرژی این کشور میتواند نسبتاً سریع فعالیت خود را از سر گیرد.» وال استریت ژورنال این گزارش را اینگونه ادامه داد: «دولت ایران مقادیر زیادی نفت دارد که میتواند تقریباً فوری به بازار عرضه شود. این ذخایر در ایران فراساحل نگهداری میشود و اندازه تقریبی آن، ۱۲۰ میلیون بشکه است که معادل بیش از ارزش یک روز نفت مصرفی کل کره زمین برآورد میشود. تحلیلگران همچنین پیشبینی میکنند که ایران میتواند تولید نفت خود را در کوتاه مدت افزایش دهد. مقامهای ایرانی پیش از این، نسبت به افزایش تولید به سطح قبل از تحریمها یعنی چهار میلیون بشکه در روز تا اوایل بهار سالجاری تمایل نشان دادهاند. چنین مسألهای میتواند تفاوت واقعی در بازار امروز ایجاد کند. تقاضای جهانی برای انرژی در حال حاضر از عرضه پیشی گرفته است و تولیدکنندگان در تلاش برای حفظ آن هستند.»
ناگزیر بودن کاخ سفید برای توافق
این رسانه امریکایی در ادامه نگاشت: «همانطور که نیویورک تایمز گزارش میدهد، با وجود وعدهها برای افزایش تولید، اعضای کارتل اوپک پلاس به طور معمول از اهداف افزایش تولید ماهانه فاصله دارند. در نتیجه، افزودن عرضه ایران به طور قابل توجهی مقدار نفت خام در دسترس را افزایش میدهد و میتواند قیمت جهانی نفت را به میزان ۱۰ درصد کاهش دهد. این برنامه، به کاهش تحریمهای فعلی امریکا علیه ایران بستگی دارد که دولت بایدن میتواند آن را انجام دهد. این فرضی است که کاخ سفید در حال حاضر با آن روبه رو است. هر توافقی با ایران، صرفنظر از اینکه چقدر شکننده باشد، توجیه کافی برای دولت بایدن برای شروع کاهش تحریمها بویژه علیه صنعت نفت ایران فراهم میکند. اگر این اتفاق بیفتد، نفت خام ایران به بازار سرازیر میشود، عرضه موجود افزایش مییابد و قیمت نفت (و در نتیجه محصولات فرآوری شدهای چون بنزین) کاهش خواهد یافت. این مسأله به نوبه خود دستکم بخشی از فشار تورمی و اقتصادی را که بایدن در خانه با آن روبه روست، فرو مینشاند.» وال استریت ژورنال در پایان این گزارش آورد: همه این موارد توضیح میدهد که چرا کاخ سفید بشدت مایل است که توافق با تهران را با هر ابزار لازم تضمین کند.
دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شرکت کروز برگزار شد
سکه طلا، گوشی تلفن همراه و خودروی مزدا، هدایایی برای گمرکیها
دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شرکت قطعهسازی کروز دیروز در شعبه ۴ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. در این جلسه که به ادامه قرائت کیفرخواست 18 متهم پرونده از سوی نماینده دادستان اختصاص یافت، از هدایایی گفته شد که به کارمندان گمرک و مدیران عامل بانکها داده شد. تنها در سال ۹۵ لیست هدایای پرداختی به کارکنان گمرک، شامل ۱۰۵ سکه تمام بهار آزادی، ۱۷۹ نیم سکه، 124 ربع سکه، صدها کارت هدیه با مبالغ مختلف، هدایای نفیس و گوشیهای تلفن همراه میشود و حدود ۵۱ سکه تمام بهار و چندین نیم سکه و ربع سکه نیز به مدیران ارزی بانکهای عامل داده شده است. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، فولادی نماینده دادستان با حضور در جایگاه در خصوص ادله انتصابی به متهم «ن. ع» مدیرعامل شرکت کروز و متهم ردیف سوم پرونده، گفت: طبق اعترافات متهم «م» و متهم «ط» دستور پرداخت هدایا به افراد متخلف را از آقای «س» میگرفتند. متهم «ر» در خصوص اعطای خودرو به آقای «ک» مسئول گمرک فرودگاه امام خمینی(ره) گفته است که آقای «ک» برای رفت و آمدهای روزانه درخواست خودرو کرده بود که این موضوع با آقای «س» مطرح و مورد تأیید قرار گرفت و یک دستگاه مزدا ۳ به وی تحویل داده شد.
هدایای شرکت کروز به مدیران
فولادی در ادامه اضافه کرد: متهم «ر» درباره ساز و کار پرداخت هدایا گفته است بهدلیل تعداد زیاد مراجعه به گمرک، هدایا پرداخت میشد و چون پرداخت هدیه به یک عرف تبدیل شده بود، در صورت عدم پرداخت هدیه کارهای شرکت کروز به کندی انجام میشده است. هدایا در قالب کارت هدیه، سکه، خودرو و قطعات خودرو پرداخت میشد. نماینده دادستان گفت: متهم «غ» در پاسخ به این سؤال که هدایا به مدیران کدام سازمانها پرداخت میشده است؟ گفته است که هدایا به وزارت صمت، دفتر نیرو محرکه خودرو، دفتر برق و الکترونیک، دفتر ستاد تسهیل، صنایع استان تهران، پشتیبانی گمرک ایران خیابان ولیعصر، پشتیبانی توسعه تجارت، سازمان استاندارد ونک، سازمان استاندارد پونک، بانک مرکزی شامل دفتر تخصیص ارز، کارشناس تخصیص ارز و دفتر مقررات و سیاستها پرداخت شده است.
پرداخت هدایا برای تسریع در ترخیص
وی همچنین افزود: لیست پرداخت هدیهها از سیستمهای شرکت، استخراج و به متهم «غ» داده شده که وی پرداخت هدیه به ۳۰۶ نفر را تأیید کرده است. متهم «ر» همچنین پرداخت هدیه به لیست ۱۹۸ نفره از کارکنان کمرگ را نیز تأیید کرده است. طبق گفته متهمان، مواقعی که در زمان ترخیص کالا از گمرک اختلاف وزن بین کالا و اظهارنامهها پیش میآمد، دستور پرداخت هدیه داده میشد. وی افزود: متهم «م» علت پرداخت هدایا را تسریع در انجام کارها و ترخیص کالاها، چشمپوشی از مغایرتها و نمکگیر کردن آنها مطرح کرده است. نماینده دادستان اضافه کرد: متهم «غ» گفته است که اگر هدایا به افراد مختلف در ادارات پرداخت نمیشد بعد از چند ماه کارها به کندی پیش میرفت و رفتار آنها نشان میداد که هدیهای از سمت شرکت دریافت نکردهاند و مکاتبات را به تأخیر میانداختند.