ایندیپندنت(انگلیس)
مرگ 5 کودک در انگلیس پس از ابتلا به بیماری عفونی «استرپ»، مقامات بهداشتی این کشور را به اعلام وضعیت اضطراری سلامت و هشدار به خانوادهها واداشت. براساس اعلام آژانس امنیت بهداشتی انگلیس قربانیان همه زیر 10 سال بودهاند و ظرف یک هفته از بروز علائم تب جان خود را از دست دادهاند. نخستین مورد ابتلا سپتامبر شناسایی شد.
گالف تودی(امارات)
عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان و رهبر حزب تحریک انصاف این کشور بار دیگر خواستار برگزاری نشست فوری تعیین زمان انتخابات زودهنگام شد.
وی که با عدم رأی اعتماد پارلمان مجبور به واگذاری قدرت شد، این انتخابات را تنها راهکار پایان بخشیدن به بی ثباتی سیاسی کشورش خواند. تاکنون این درخواست از سوی شهباز شریف، نخست وزیر فعلی رد شده است.
دیلی صباح(ترکیه)
در پی تجمعات گسترده معترضان به سیاستهای سختگیرانه شی جین پینگ برای کنترل ویروس کرونا، منابع خبری از تسهیل قوانین و کاهش قوانین تست گیری و قرنطینه سراسری خبر دادهاند. این اعتراضات از حدود یک هفته گذشته آغاز شد و بتدریج به شهرهای مختلف چین سرایت کرد. این در حالی است که همچنان نیروهای ویژه برای کنترل تظاهرکنندگان در خیابانها مستقر هستند.
جنایت در کمال خونسردی
گروههای فلسطینی و مجامع جهانی اعدام میدانی یک جوان مبارز توسط نظامیان صهیونیستی را محکوم کردند
حسین فاطمی/ اعدام میدانی عمار مفلح، جوان فلسطینی در حواره واقع در جنوب نابلس که طی آن یکی از نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی به صورت مستقیم و از فاصله بسیار نزدیک به وی شلیک کرد و او را به شهادت رساند، با واکنشهای بسیاری همراه شده است.
به گزارش خبرگزاری وفا، ویدیوی مستندی که از محل حادثه شهادت عمار مفلح گرفته شده نشان میدهد، یک نظامی صهیونیست پس از درگیری فیزیکی با این جوان در مرکز حواره، مستقیم به او تیراندازی میکند و در ادامه دیگر نظامیان صهیونیست از نزدیک شدن شهروندان و آمبولانس به این جوان و کمک به او جلوگیری میکنند تا در همان محل، به شهادت برسد.
در پی این رخداد، ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین در واکنش به شهادت عمار مفلح اعلام کرد، اعدام این جوان در نهایت خونسردی، جنایتی فجیع ضمن سلسله جنایتها علیه ملت فلسطین است. گروه فلسطینی عرینالاسود (بیشه شیرها) نیز از مردم کرانه باختری خواست به خیابانها آمده و مسیر شهرکنشینان و نیروهای صهیونیستی را مسدود کنند. به گزارش خبرگزاری وفا، عرینالاسود با تأکید بر اینکه در جریان یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به منطقه رأس العین در نابلس، با آنها در بیش از یک محور مقابله کرده است، اعلام کرد، رژیم صهیونیستی از این یورش دو هدف داشت؛ نخست بازداشت یکی از نیروهای مقاومت و دوم رصد شیوه مقابله مقاومت با نیروهای صهیونیستی. عرینالاسود در پایان بیانیه خود که در شبکههای اجتماعی منتشر کرده است، از شهروندان و روزنامهنگارانی که در پی مستند کردن درگیریها با دشمن هستند، خواست چهره نیروهای مقاومت یا مناطق حضور آنها را به تصویر نکشند.
واکنش قاره سبز
در پی حملات وحشیانه صهیونیستها طی روزهای اخیر و به طور خاص به دنبال انتشار ویدیوی اعدام میدانی عمار مفلح، اتحادیه اروپا ضمن ابراز نگرانی شدید خود درباره افزایش خشونتها علیه فلسطینیها در کرانه باختری اشغالی، انجام تحقیقاتی درباره استفاده نظامیان رژیم صهیونیستی از نیروی کُشنده در حق غیرنظامیان فلسطینی را خواستار شد. وزارت خارجه فرانسه نیز بر لزوم توقف خشونتهای روبهفزونی علیه فلسطینیها در این منطقه و محاکمه عاملان آن تأکید کرد. به گزارش خبرگزاری «معا» فلسطین، نمایندگی اتحادیه اروپا در فلسطین با انتشار توئیتی نگرانی شدید خود را از افزایش سطح خشونتها در کرانه باختری اشغالی از جمله قدس شرقی ابراز داشت. در این توئیت آمده است: «تنها در ۷۲ ساعت گذشته ۱۰ فلسطینی به دست سربازان اسرائیلی کشته شدند و چیزی که به نظر میرسد، استفاده بیش از حد از نیروی کُشنده و قوه قهریه است. سال ۲۰۲۲ خونینترین سال از ۲۰۰۶ بوده و تا این لحظه ۱۴۰ فلسطینی کشته شدند.»
اتحادیه اروپا در ادامه تحقیق درباره کشته شدن غیرنظامیان، تضمین محاکمه عاملان آن را خواستار شد. این اتحادیه همچنین تأکید کرد، طبق قوانین بینالملل استفاده از نیروی مهلک باید تنها به مواردی محدود باشد که تهدید جدی و قریبالوقوع جانی وجود داشته باشد.
علاوه بر این، وزارت خارجه فرانسه نیز در بیانیهای نگرانی عمیق خود را از درگیریهای متعددی که از ۲۹ نوامبر در بخشهای مختلف کرانه باختری اشغالی آغاز شده و در نتیجه آنها پنج فلسطینی به شهادت رسیدند، اعلام کرد و از تمامی طرفهای ذینفع خواست از هرگونه اقدام تحریکآمیز یا یکجانبه خودداری کنند. فرانسه در بیانیه خود، از رژیم صهیونیستی خواست خشونتهای روبهفزونی خود در کرانه باختری اشغالی علیه فلسطینیها را متوقف کند و عاملان این خشونتها را محاکمه کند.» فرانسه در پایان، بر پایبندی خود به قوانین بینالمللی انسانی در مناطق تحت اشغال رژیم صهیونیستی و ماهیت غیرقانونی شهرکها تأکید کرد.
انتفاضه سوم جدیتر از همیشه
خشونتهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان که بدون هیچ مجازاتی همچنان ادامه دارد، در ماههای اخیر باعث تأسیس گروههای جدید مقاومت شده است. به گزارش ایندیپندنت، پس از ظهور گروهی از نیروهای مقاومت فلسطینی موسوم به «عرینالاسود» در کرانه باختری رود اردن، در چند ماه اخیر، گروه دیگری به نام «الکهفالاسود» مقابل نیروهای اسرائیل و شهرکنشینان یهودی قد علم کرده است که مقامات نظامی صهیونیست آن را «میراثدار عرینالاسود» میدانند و درباره ظهور گروههای دیگری از این دست هشدار دادهاند.
این نشریه تأکید کرده است: «در سال ۲۰۰۲ ارتش اسرائیل حمله سنگینی را برای سرکوب انتفاضه (خیزش) دوم در کرانه باختری راه انداخت و ویرانیهای فراوانی را در شهر جنین، بویژه در اردوگاه جنین، بهجا گذاشت و خشم جامعه بینالمللی را برانگیخت. ارتش اسرائیل در آن وقت جنین را لانه زنبورها نامید و تلاش کرد ضربه مهلکی به مبارزان شهر و اردوگاه جنین وارد کند.»
این مقاله سپس اشاره کرده است: « پس از گذشت ۲۰ سال از آن ماجرا و درپی حملههای هوایی اسرائیل به شهر جنین، اکنون اردوگاه پناهندگان فلسطینی در جنین بار دیگر توجه رسانهها را به خود جلب کرده است. اخیراً گروههای مختلف فعال فلسطینی در چهارچوب یک اتاق عملیات مشترک، فعالیتها و عملیاتهای دفاعی خود را هماهنگ کردهاند.
چنانچه شماری از نمایندگان ماسکپوش از این گروههای مسلح مختلف، در حالی که در پارچهنویسی پشت سرشان نوشته شده بود لانه زنبورها، در یک نشست خبری مشترک، حاضر شدند و اظهار وجود کردند.» بنابر این گزارش، مبارزان فلسطینی که در ماههای اخیر در جنین کشته شدند، از نظر سنی در حدود ۲۰ سالگی قرار داشتند؛ به این معنی که آنها در اثنای یورش ارتش رژیم صهیونیستی به جنین در سال ۲۰۰۲ به دنیا نیامده بودند یا اینکه بسیار کوچک بودند و چیزی از آن فاجعه به یاد ندارند، اما با وجود این، پیامدهای روانی آن محاصره هولناک و سرکوب انتفاضه، هنوز هم در اذهان نسل جدید باقی مانده است. پدیده ظهور گروههای مسلح جوان در کرانه باختری رود اردن، به منطقه جنین محدود نمیشود، بلکه گروههای مسلح دیگری متشکل از سازمانهای مختلف فلسطینی در شهر نابلس نیز فعال هستند که معروفترین آنها «عرینالاسود» است.
همچنین بهنظر میرسد گروههای مشابه دیگری نیز در طولکرم و خلیل، مشغول فعالیتاند. این گروههای مسلح که به سازمانهای مختلف فلسطینی تعلق دارند و زیر یک چتر و یک پرچم، متحدانه و بهطور مشترک فعالیت میکنند، مقاومت مسلحانه را بهترین وسیله برای دفاع از خود میدانند. افکار عمومی در فلسطین هم بیشتر به مقاومت مسلحانه باور دارد.
بر اساس یک نظرسنجی که «مرکز مطالعات سیاسی و سنجش افکار عمومی فلسطین» انجام داده است، شرکتکنندگان در نظرسنجی این مرکز در پاسخ به این پرسش که «بهترین گزینه برای پایاندادن به اشغال و تشکیل دولت فلسطینی مستقل چیست؟»، ۴۱ درصد مبارزه مسلحانه، ۳۰ درصد مذاکره و ۲۴ درصد مقاومت مردمی را مؤثر دانسته بودند. ایندیپندنت در ادامه نتیجه گرفته است، این تحولات تأثیر مهمی بر سیاستگذاریهای فلسطینیان در سالهای آینده خواهد گذاشت. چون این گروههای مسلح که مردم فلسطین در کرانه باختری را نمایندگی میکنند، از روشهای بیپیشینهای در مبارزات مسلحانه استفاده میکنند و توجه بخش بزرگی از مردم فلسطین را به خود جلب کردهاند، به ویژه که مردم فلسطین از همکاری امنیتی میان تشکیلات خودگردان فلسطین و ارتش رژیم صهیونیستی، خشمگین و متنفرند. محبوبیت و نفوذ این گروههای مسلح نوظهور همچنین دلالت بر این دارد که رد توافق امنیتی در اولویت مردم فلسطین قرار دارد و احتمال زیاد میرود که افراد فراوانی از مردم را به مبارزه مسلحانه علیه تلآویو بکشاند. خلاصه اینکه گروه مقاومت «الکهفالاسود» اکنون به کابوسی برای سران این رژیم مبدل شده است و تا زمانی که فلسطینیان به حقوق مسلمشان دست نیابند، گروههای دیگر از این دست نیز درپی هم به صحنه خواهند آمد و خواب صهیونیستها را پریشانتر
خواهند کرد.

اتحادیه اروپا، گروه هفت و استرالیا در سیاستگذاری جدید خود علیه مسکو، برای هر بشکه نفت خام سقف قیمت گذاشتند
آغاز جنگ نفتی غرب علیه روسیه
زهره صفاری/ پس از توافق کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای اعمال محدودیت بهای نفت وارداتی روسیه به 60 دلار در هر بشکه، کشورهای عضو گروه هفت و استرالیا نیز به این تصمیم چراغ سبز نشان دادند. این توافق در حالی قرار است تا یک سال دیگر تمدید شود که مسکو با صدور بیانیهای اعلام کرده حاضر به فروش نفت به تحریمکنندگان نخواهد بود.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، اتحادیه اروپا از چندی قبل بر سر این اعمال محدودیت به اجماع رسیده بود اما چنین اقدامی برای نهایی شدن به رأی موافق ورشو نیز احتیاج داشت که در نهایت روز جمعه مقامات لهستانی به آن پاسخ مثبت دادند. به این ترتیب این محدودیت با رأی موافق اتحادیه اروپا، گروه هفت و استرالیا از روز دوشنبه 5 دسامبر همزمان با آغاز تحریم واردات محمولههای دریایی نفت روسیه اجرا خواهد شد. در عین حال یک مقام ارشد اوکراینی با استقبال از این تصمیم خواستار کاهش این رقم تا 30 دلار برای هر بشکه شد تا از این طریق کییف با کمک حامیانش بتواند ضربه اقتصادی سنگینتری را به روسیه وارد آورد.
اما آنچه این تعیین سقف قیمت نفت از سوی کشورهای غربی به جهان تحمیل میکند تنها اختلال در بازار فروش نفت روسیه به جهان نیست بلکه میتواند نهتنها بحران انرژی را به وخامت بکشاند که تورم ناشی از هزینههای سوخت را بشدت تشدید کند. به نوشته یورونیوز، با این حال بسیاری از منتقدان معتقدند این سقف تعیین شده به حد کافی پایین نیست تا بتواند یکی از منابع اصلی درآمدی روسیه را به چالش بکشاند. در عین حال کشورهای غربی بویژه اروپاییها در حالی تصمیم به این اقدام گرفتهاند که بحران انرژی در کشورهای قاره سبز جدی شده و افزایش هزینههای زندگی، دولتها را با اعتراضات گسترده روبهرو کرده است.
براساس توافق جدید اتحادیه اروپا و کشورهای عضو گروه هفت در صورتی که معامله فراتر از سقف تعیین شده با روسیه صورت گیرد، ارائه خدمات مجاز حمل و نقل دریایی(مانند بارگیری، بیمه و...) برای شرکتها ممنوع خواهد بود.
موضع سخت روسیه
ولادیمیر پوتین پیشتر اعلام کرده بود که حاضر به فروش نفت به کشورهای اعمالکننده سقف قیمت نیست و با هر کشوری که بخواهد این اقدام را در قبال روسیه داشته باشد بشدت برخورد خواهد کرد. این در حالی است که مسکو دومین صادرکننده بزرگ نفت خام جهان، به تازگی بازار هدف خود را نیز با تأمین نفت هند، چین و کشورهای آسیایی به سوی شرق گردانده است. به نوشته اسپوتنیک، سفارت روسیه در واشنگتن نیز در بیانیهای تأییدی بر اظهارات چندی قبل پوتین گذاشته است: «بدون شک نفت روسیه در بازار جهانی مشتریان خود را پیدا میکند.
تنها نتیجه این اقدام بیاعتمادی گسترده و افزایش بهای مواد اولیه خام برای مشتریان است. ضمن اینکه از این پس هیچ کشوری نمیتواند از تعیین سقف قیمت کشورها برای کالاهایش به خاطر دلایل سیاسی در امان باشد.»
در ادامه این بیانیه سفارت روسیه آمده است: «کشورهای غربی به دنبال شکل دهی دوباره به اصول اساسی سیاستگذاریهای بازار آزاد هستند، غافل از اینکه این بیثباتی در بازار انرژی دست آخر به زیان خودشان میشود.
از سوی دیگر استراتژیستها در واشنگتن که پشت شعارهای پرطمطراق برای ایجاد امنیت انرژی در کشورهای توسعه یافته پنهان شدهاند، در حال حاضر در برابر این بیثباتی بازار انرژی سکوت اختیار کرده و سعی در توجیه آن دارند.»
قیمت هر بشکه نفت روسیه در حال حاضر حدود 65 دلار در نوسان است که این رقم اندکی بالاتر از سقف تعیین شده اروپا به شمار میرود.
ریچارد هاس: اجماع در امریکا وجود ندارد
ریچارد هاس، یکی از برجستهترین اندیشمندان و نویسندگان پیشرو سیاست خارجی امریکا و رئیس شورای روابط خارجی و یکی از مقامات سابق کاخ سفید در مصاحبهای با شبکه الجزیره انگلیسی به تشریح وضعیت کنونی امریکا در جهان پرداخت. به گزارش ایسنا، ریچارد هاس در این گفتوگو درباره اینکه آیا نقش بینالمللی ایالات متحده افول کرده و از این پس نقش کمرنگتری در نظم جدید جهان خواهد داشت، گفت: «بله، چند مسأله مهم وجود دارد که این شرایط را به وجود میآورد. یکی از آنها پدیدار شدن مجدد تنشها میان قدرتهای بزرگ متخاصم است که بسیاری فکر میکردند با پایان جنگ سرد تمام شده اما اکنون امریکا خودش را در وضعیتی میبیند که با دو قدرت متخاصم یعنی روسیه و چین و دو قدرت متوسط یعنی ایران و کره شمالی سر و کار دارد.» او مسأله دیگر را این دانست که «امریکا به طور اساسی به عنوان یک کشور تغییر کرده و دیگر چیزی تحت عنوان اجماع درباره سیاست خارجی امریکا وجود ندارد. در واقع در امریکا دیگر هیچ اجماع نظری درباره هیچ چیزی وجود ندارد. اختلاف و دودستگی در بین ما از همیشه بیشتر شده است.»
بازداشت یکی دیگر از رهبران شیعه در عربستان
رژیم آل سعود در ادامه سیاستهای سختگیرانه خود علیه شیعیان عربستان، برای دومین بار در یک سال اخیر شیخ کاظم العمری، از رهبران شیعه در این کشور را بازداشت کرد. به گزارش العالم، شیخ کاظم العمری، فرزند علامه محمد العمری، روحانی فقید و از شخصیتهای مذهبی برجسته در مدینه منوره است. او پیشتر دوم آگوست 2010 توسط گروهی از عناصر تحقیقات عمومی شهر مدینه در مزرعه پدریاش بازداشت شده بود. این مجموعه که دفتر شیخ و یک مسجد در آن واقع شده است و روزانه صدها نفر در آنجا نماز می خوانند، از مراکز مذهبی مهم مدینه است. در همین حال علی هاشم فعال سیاسی عربستانی فاش کرد نیروهای امنیتی سعودی شیخ کاظم العمری را درحالی بازداشت کردند که دو فرزند وی از هشتم آوریل امسال در بازداشت به سر می برند. اقدامات حکومت آل سعود علیه رهبران شیعه در حالی است که مقامات سعودی این روزها شاهد تلاش و تکاپو برای تزئین وجهه این کشور در سطح بین المللی هستند.
کابینه عراق تکمیل شد
پارلمان عراق دیروز تکلیف دو وزیر باقیمانده کابینه محمد شیاع السودانی را هم مشخص کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بغداد الیوم، مجلس عراق به بنگین عبدالله ریکانی به عنوان وزیر عمران و مسکن و شهرسازی ومشاغل عمومی و به نزار محمد سعید آمیدی به عنوان وزیر محیط زیست رأی داد. بنا بر بیانیهای که از سوی پارلمان عراق منتشر شده است،
رأی گیری با اکثریت مطلق انجام شد و ۲۰۸ نماینده پس از دادن رأی اعتماد به نامزدهای دو وزارتخانه، تکمیل کابینه را تصویب کردند. به این ترتیب، پارلمان به واسطه این رأی گیری، کابینه محمد شیاع السودانی را پس از کشمکش بسیار میان حزب دموکرات و اتحادیه میهنی کردستان تکمیل کرد. بنابر این گزارش، بنگین عبدالله ریکانی، وزیر عمران و مسکن و شهرسازی و مشاغل عمومی از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ معاون وزیر حمل و نقل و از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ وزیر عمران و مسکن و شهرداری بوده است. نزار محمد سعید آمیدی، وزیر جدید محیط زیست نیز سابقه کار در دفاتر برهم صالح، فؤاد معصوم و جلال طالبانی را داشته است.
تظاهرات بحرینیها علیه سفر رئیس رژیم صهیونیستی
روز گذشته مناطق مختلف بحرین شاهد برگزاری تظاهراتی در رد عادیسازی روابط و محکومیت سفر رئیس رژیم صهیونیستی به منامه بود. به گزارش خبرگزاری تسنیم، مردم بحرین راهپیماییهایی را در بیش از یک منطقه برای محکوم کردن سفر «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی به منامه برگزار کردند. به گزارش العهد، منطقه «ستره» شاهد تظاهرات گستردهای برای محکومیت سفر رئیس رژیم صهیونیستی به منامه و رد عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و قاتلان ملت فلسطین بود. مردم مناطق «الدراز» و «کرانه» نیز تظاهراتی در رد عادیسازی روابط با تلآویو و محکوم کردن سفر هرتزوگ به منامه برگزار کردند. انتظار میرود هرتزوگ یکشنبه از بحرین و امارات دیدن کند با این حال، قبل از این سفر مسئولان صهیونیستی اعتراضاتی را زیر نظر گرفتند که شامل تهدیدات ضمنی جانی برای رئیس رژیم صهیونیستی و درخواست صریح برای عدم حضور او در این منطقه است. این سفر در حالی انجام میشود که ایتمار بن گویر، رهبر حزب «قدرت یهودی» که قرار است وزیر امنیت ملی دولت آتی رژیم صهیونیستی باشد در مراسم «روز ملی امارات متحده عربی» در سفارت این کشور در اراضی اشغالی شرکت کرد و گفت: «بدون هیچ امتیازی یا بدون تسلیم شدن میتوانیم به صلح با اعراب دست یابیم.»