«ایران» همزمان با حضور رئیسجمهور در مسکو، به اهمیت این سفر در ابعاد اقتصادی آن میپردازد
بازتعریف روابط با محوریت اقتصاد
گروه سیاسی /همکاریهای سیاسی و نظامی همواره محور روابط بین مسکو و تهران بوده است. این مهم خود را بارها و بارها در قراردادها و مواضع مختلف نشان داده است. نقطه اوج این ماجرا را میتوان در همکاری دو کشور در مقابله با گروههای تروریستی و تکفیری در سوریه دید. همچنین در هفتههای اخیر دیپلماتهای کشورمان توانستهاند با رایزنی با همتایان روسی خود، حسن نیت ایران و خواستههای قانونی کشورمان در مذاکرات وین را منتقل کرده و منجر به همکاری سازنده این کشور در جریان مذاکرات شوند. این همکاریهای مهم و راهبردی نشان میدهد، دو کشور ظرفیت بالایی برای توسعه روابط در حوزههای مختلف دارند. حجم فعالیتهای اقتصادی و تجاری ایران و روسیه نشان میدهد که آنگونه که باید، از این فرصت در زمینه اقتصادی و تقویت روابط استفاده نشده است. بخصوص اینکه دو کشور با تحریمهای امریکا و فشارهای ناشی از تعارض منافع و یکجانبهگرایی امریکا دست و پنجه نرم میکنند. این زمین حاصلخیز برای عمق بخشی به روابط سالها با بیتوجهی دولت سابق و مشروط کردن همه ارتباطات به احیای برجام مورد غفلت واقع شده بود.
از همین رو دولتمردان سیزدهم تلاش دارند تا فصل جدیدی در روابط دو کشور رقم بزنند. تا جایی که پیش از سفر آیتالله رئیسی، سفیر روسیه در تهران خبر داد که اولین گفتوگوهای رؤسای دو کشور در خصوص تعاملات اقتصادی خواهد بود. همچنین هیأت همراه رئیسجمهور نیز نشان از توجه جدی دولت به این مسأله دارد.
به نظر میرسد از جانب روسها نیز این مهم در اولویت قرار دارد و فهم مشترک بین دو دولت شکل گرفته است. حتی در مراسم استقبال از رئیسجمهور کشورمان در فرودگاه مسکو، علاوه بر حضور معاون وزیر خارجه روسیه که طبق پروتکلهای این کشور از همه مقامات عالی کشورهای میهمان استقبال میکند، «نیکولای شولگینوف» وزیر انرژی روسیه که رئیس روسی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه نیز هست، در فرودگاه حاضر شد تا نشان دهد که مباحث اقتصادی موضوعی محوری در این سفر است. روز سهشنبه و پیش از سفر رئیسجمهور نیز، جواد اوجی وزیر نفت کشورمان و نیکلای شولگینوف وزیر انرژی روسیه و ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه راههای ارتقای سطح همکاریهای دو کشور را در زمینه اقتصادی و نفتی بررسی کردند. در این دیدارها درباره راههای گسترش مناسبات اقتصادی، رفع موانع بانکی، گمرکی و زیر ساختی، تقویت همکاری تهران و مسکو در حوزه نفت و انرژی و نیز سرمایهگذاری مشترک در طرحهای زیربنایی انرژی رایزنی و گفتوگو کردند.
پیوند استراتژیک بزرگترین دارندگان ذخایر گاز جهان
ایران و روسیه بزرگترین دارندگان منابع هیدروکربوری در جهان هستند که در مجموع بیش از ۳۷درصد از منابع گازی جهان را در اختیار دارند. روسیه با ۳۵ تریلیون متر مکعب گاز بیش از ۱۹ درصد از ذخایر گازی دنیا را در اختیار دارد. بعد از روسیه ایران با ۳۳ تریلیون ذخایر گازی کشف شده و سهمی ۱۷.۱ درصدی در رتبه دوم جای گرفته است. در ذخایر نفتی نیز این دو کشور وضعیت خوبی دارند و ایران با سهمی ۹.۱ درصدی در ذخایر نفتی و روسیه با سهمی ۶.۲ درصدی در مجموع ۱۵.۳ درصد از منابع نفتی جهان را به خود اختصاص دادهاند. این اعداد نشان میدهد، یک چهارم ذخایر نفت و گاز جهان در اختیار این دو کشور قرار دارد و توسعه و تعمیق روابط مسکو و تهران میتواند تأثیرات مهمی در جهان داشته باشد.
در همین زمینه وزیر نفت کشورمان در خصوص دیدار با مقامات روسی خبر داد که تصمیمات خوبی در زمینه تجارت گاز گرفته شده است که میتواند سبب تحول در منطقه گردد. وی خبر داد: از یک ماه گذشته زمینههای همکاری در بخشهای مختلف از جمله انرژی با شرکتها و دولت روسیه بررسی شد. اوجی ادامه داد: در حوزه انرژی نیز در بخش بالادست، توسعه میدانهای نفت و گاز و بخش پاییندست در توسعه پتروپالایشگاهها و پتروشیمی و انتقال تجهیزات و فناوری که در صنعت نفت و گاز ایران راهبردی است، تصمیمهای خوبی گرفته شد. وی با بیان اینکه در نشست با شرکتهای بزرگ روسیه در موضوع انتقال فناوری و تجهیزات راهبردی مورد نیاز و راهبردی صنعت نفت توافقهای خوبی انجام شده است، تصریح کرد: نقشه جامع و کامل همکاری با روسیه تدوین شده که در اختیار این کشور قرار گرفته است، امیدواریم در چهارچوب این نقشه به توافق و قراردادهای جدیدی دستیابیم.
وی با اشاره به اینکه ایران و روسیه بهعنوان بزرگترین دارندگان ذخایر گاز جهان میتوانند با هم در این بخش (گاز) همکاری کنند و دیروز پیشنهادهای خوبی در این زمینه ارائه شد، ادامه داد: ایران با توجه به زیرساختهای موجود آمادگی خود را برای تجارت و سوآپ گاز از روسیه به ایران و دیگر کشورهای همسایه اعلام کرده است. وزیر نفت با بیان اینکه همچنین پیشنهادهایی در زمینه تبدیل گاز به الانجی و صادرات در قالب آن هم ارائه شد، گفت: تصمیمهای خوبی در زمینه تجارت گاز اتخاذ شده است که میتواند سبب تحول در منطقه شود.
فرایند تجارت ایران و روسیه تسهیل می شود
وزیر اقتصاد نیز که یکی از همراهان آیتالله رئیسی در این سفر است اعلام کرده که فرایند تجارت بین دو کشور تسهیل خواهد شد. خاندوزی خبر داد که در خصوص سرمایه گذاریهای مشترک، تسهیل گمرکی، مسائل حوزه بانکی و انتقال ارز بانکهای دولتی با وزیر اقتصاد این کشور گفتوگو خواهد کرد. وی به جلساتی که با تجار ایرانی مقیم و فعال در روسیه برگزار شد، اشاره کرد و افزود: تجار ایرانی مقیم روسیه موانع و گرههایی را در کار فرایند تجاری بیان کردند که بنا شد هم از سازمان توسعه و تجارت، وزارت صمت، بانک مرکزی و وزارت اقتصادی و دارایی پیگیری شود تا سربازان خط مقدم اقتصاد و تجارت در روسیه و اوراسیا با سهولت بیشتری کار کنند.
اولین توافق اقتصادی ایران با روسیه
خاندوزی همچنین شامگاه دیشب در توئیتی نوشت: «پس از دیدار با تجار ایرانی، با وزیر اقتصاد روسیه درباره سرعت بخشیدن به پروژه های خط اعتباری 5 میلیارد دلاری به توافق خوبی رسیدیم: 3 طرح نیروگاهی و 2 طرح ریلی و ترانزیتی (در کریدور شمال- جنوب یعنی راهآهن اینچه برون و راهآهن آستارا). تسهیل بانکی هم بخش دیگر توافق بود.»
همکاری بلندمدت اقتصادی در دستور کار دو کشور
در همین راستا وزیر خارجه کشورمان نیز از دستور کار اقتصادی این سفر بهعنوان یکی از جدیترین موضوعات گفتوگوها خبر داد. امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه روسیه پوتین متفاوت از شوروی سابق است گفت: «شرکتها و مراجع اقتصادی روسیه نیز با توجه به ملاحظات خود ناشی از تحریمهای امریکا علیه ایران و تحریمهای غرب علیه روسیه، محدودیتهای مالی، فنی، لجستیکی و توان مالی طرفهای ایرانی، همکاریهایی را در حوزههای بازرگانی، سرمایهگذاری و خدمات فنی-مهندسی در دستور کار قرار دادهاند. توسعه همکاریهای تجاری دو کشور، گسترش همکاریهای بلندمدت و رفع برخی از موانع از جمله ضعف زیرساختها، منابع مالی و سرمایهگذاری و تلاش برای بیاثر کردن تحریمهای بینالمللی علیه دو کشور، به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است.»
تهیه پیشنویس قرارداد 20 ساله توسط ایران
سفیر کشورمان در مسکو نیز خبر داد که پیشنویس همکاری 20 ساله بین دو کشور آماده شده است. کاظم جلالی با بیان این نکته مهم که دیدار پوتین و آیتالله رئیسی محدودیت زمانی ندارد گفت: در سطح عالی دو کشور توافق شد که یک قرارداد دو دههای یا بیشتر با هم داشته باشیم، پیشنویس این قرارداد توسط جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است و این پیشنویس در اختیار طرف روس قرار خواهد گرفت و طبعاً طرف روسی نیز نیازمند این است که زمان برای بررسی داشته باشد و شاید نیاز باشد کمیسیون مشترکی برای توافق وجود داشته باشد و این مسائل زمانبر است. بنابراین در این سفر بحث توافق نیست و بحثها عمیقتر و بالاتر است اما در آینده نزدیک و زمانی که در متن به تفاهم برسیم، توافق انجام خواهد شد.
برش
راشا تودی: دیدار پوتین و رئیسی مشارکت راهبردی دو کشور را تحکیم خواهد کرد
شبکه روسی به نقل از کارشناسان این کشور گزارش داد پوتین و رئیسی در جریان مذاکرات مسکو، علاوه بر رایزنیها درباره مسائل مختلف، مشارکت راهبردی دو کشور را تحکیم خواهند کرد. در این گزارش آمده است که مذاکرات رؤسایجمهور روسیه و ایران با توجه به رویدادهای اخیر در جهان حائز اهمیت است. یکی از محورهای مهم مذاکرات رؤسایجمهور روسیه و ایران، اجرای پروژههای مشترک در حوزه تجاری و اقتصادی است. به گزارش راشا تودی، کارشناسان معتقدند، در برابر فشارهای تحریمی امریکا و دیگر کشورهای غربی، این موضوع بشدت مطرح میشود. «ایرینا فدورووا» کارشناس مؤسسه شرقشناسی آکادمی علوم روسیه به راشا تودی گفت: در این شرایط، یکپارچهسازی منافع اقتصادی مسکو و تهران بسیار مهم است، این امر غلبه بر پیامدهای تحریمها و توسعه روابط تجاری بین کشورهای ما را ممکن میکند. به نظر او، در مذاکرات مسکو، میتوان بویژه در مورد پروژههای زیرساختی مشترک مرتبط با تجارت و لجستیک گفتوگو کرد. ایرینا فدورووا معتقد است: این نه تنها به توسعه روابط اقتصادی و تجاری انگیزه میدهد، بلکه تعامل در مورد مسائل سیاسی را نیز تقویت میکند. «ولادیمیر آواتکوف» از آکادمی دیپلماسی وزارت خارجه روسیه نیز تأکید کرد که دیدار آتی رؤسایجمهور روسیه و ایران از نظر تغییر مداوم در نظام روابط بینالملل اهمیت اساسی دارد. به گفته وی، «بتدریج، جهان از غرب محور بودن خارج میشود. در این راستا، تماس بازیگران اصلی در عرصه بینالمللی مانند مسکو و تهران در زمینه نه تنها ثبات منطقه، بلکه امنیت جهانی بسیار مهم است».
رئیس قوه قضائیه در بازدید سرزده از یک دادسرا خواستار شد
لزوم تعیین تکلیف پرونده های قدیمی
حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای صبح دیروز در ادامه بازدیدهای میدانی خود از مراجع و مراکز قضایی، از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲ تهران بازدید کرد و ضمن اطلاع از میزان پروندههای کثیرالشاکی در این دادسرا رسیدگی سریع و دقیق به این قبیل پروندهها را در زمره اولویتها دانست. به گزارش میزان، رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه اعمال اغماض و یا سختگیری بلاوجه در رسیدگی به پروندهها از مصادیق ترک فعل محسوب میشود که نباید اجازه داد این آسیب گریبانگیر مسئولان قضایی شود، گفت: شعبی که پروندههای مسن و قدیمی دارند باید نسبت به مشخص کردن دلایل و آسیبشناسی آن اقدام و بهسرعت این پروندهها را تعیین تکلیف کنند. وی همچنین در جمع قضات و کارکنان قضایی طی سخنانی با بیان اینکه سرمایه اصلی هر دستگاهی بویژه قوه قضائیه، نیروی انسانی آن است، اظهار کرد: نیروی انسانی عادل و باانگیزه از زمینهها و دلایل اصلی پیشرفت و پیشبرد امور در قوه قضائیه است؛ لذا باید برای بهبود معیشت و رفع دغدغههای همکاران قضایی، اقدامات مجدانه خود را استمرار دهیم. وی با اشاره به علل و دلایلی که صعوبت و سنگینی کار قضات و سایر کارکنان دستگاه قضایی را با وجود کمبود نیروی انسانی و دیگر امکانات، بیشتر و مضاعف میکند، یکی از این علل و دلایل را تعدد و تراکم و بعضاً تلاقی عناوین مجرمانه در نظام جرمانگاری کشور دانست که سبب افزایش و کثرت ورودی پروندهها به دستگاه قضایی میشود.
رئیس مجلس در دیدار با خانواده شهید آتشنشان «امیرحسین داداشی»:
شهدای آتشنشان پلاسکو، شهید خدمتاند
رئیس مجلس شورای اسلامی در آستانه سالگرد حادثه تلخ ساختمان پلاسکو با خانواده آتشنشان شهید «امیرحسین داداشی» دیدار و گفتوگو کرد و از موافقت رهبر انقلاب برای اطلاق عنوان شهید خدمت برای شهدای آتشنشان حادثه پلاسکو خبر داد. به گزارش ایرنا، محمدباقر قالیباف در این دیدار که شامگاه سهشنبه انجام شد، گفت: پس از حادثه تلخ پلاسکو در جمع خانواده شهدای آتشنشان گفتم تا روزی که در قید حیاتم، فارغ از اینکه کجا هستم، خودم را مدیون ۱۶ شهید آتشنشانی میدانم که با جانفشانی، جان صدها نفر را نجات دادند و وظیفه خودم میدانم در خدمت خانوادههای آنان باشم و هر کاری از دستم برآید برایشان انجام دهم. وی با بیان اینکه شهید خدمت محسوب شدن، شهدای آتشنشان در حادثه پلاسکو یکی از خواستههای خانواده شهدا بود به پیگیریهای صورت گرفته جهت شهید خدمت نامیدن شهدای آتشنشان حادثه پلاسکو اشاره کرد و گفت: این موضوع را مجدداً یک ماه گذشته پیگیری کرده و خدمت رهبرمعظم انقلاب نیز توضیح دادم که این شهدا مصداق عینی افرادی بودند که برای حفظ جان مردم جانفشانی کردند، رهبر انقلاب نیز این موضوع را پذیرفتند، از اینرو به بنیاد شهید گفتم نامهای برای اطلاق شهید خدمت به شهدای آتشنشان حادثه پلاسکو تنظیم کنند و آقای قاضیزاده هاشمی نیز سه هفته پیش، نامه آن را تنظیم کرده و رهبر انقلاب آن را تأیید کردند. آتشسوزی و ریزش ساختمان پلاسکو حادثهای بود که صبح پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ در چهارراه استانبول واقع در مرکز تهران رخ داد. در پی وقوع این آتشسوزی ساختمان پلاسکو بهطور کامل فرو ریخت. ساختمان پلاسکو در حالی پس از 5/3 ساعت سوختن، فرو ریخت که ۱۶ مأمور آتشنشانی حین تلاش برای اطمینان از خالی بودن طبقات این ساختمان زیر آوار ماندند و جان خود را از دست دادند.
حضور دوباره وزیر کشور در جنوب استان کرمان در فاصله 2 هفته
وحیدی: مسئولان تا حل مشکلات سیلزدگان کنار آنان خواهند ماند
احمد وحیدی، وزیر کشور که پیشتر 16 دی ماه با حضور در جنوب استان کرمان از مناطق سیلزده بازدید کرده بود، روز گذشته نیز به منظور بررسی شرایط امدادرسانی به مناطق سیلزده در جنوب کرمان از طریق فرودگاه جیرفت وارد این استان شد تا بار دیگر، هم روندها و اقدامات مربوط به امدادرسانیها را بررسی و هم خسارتها را ارزیابی کند تا در دولت و بخشهای دیگر قوه مجریه برای جبران آنها تصمیمگیری شود.
به گزارش ایرنا، وزیر کشور در ابتدای ورود به منطقه و بازدید از مناطق زلزلهزده، با بیان اینکه مسئولان از ابتدای شروع بحران کنار مردم سیلزده حضور یافتند و تا حل مشکلات سیلزدگان، برای ارزیابی خسارات و جبران آنان کنارشان خواهند ماند، گفت: مناطق رودبار، منوجان و زهکلوت سه منطقهای هستند که مردم آن گرفتار آبگرفتگی شدهاند. تقریباً پنج هزار خانوار، حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت و بیش از ۳۰۰ روستا درگیر آبگرفتگی هستند.
وحیدی با اشاره به اینکه مسئولان از لحظات اولیه در منطقه حضور یافتند، اضافه کرد: لازم بود که به منطقه بیاییم و از نزدیک وضعیت را ارزیابی کنیم که هر کمک اضافهتری نیاز بود، انجام شود، هرچند اکنون در منطقه هستیم و عزیزان از نهادهای مختلف مشغول کمک هستند، سپاه در منطقه حضور قوی دارد. ارتش یگان مهندسی را به منطقه گسیل کرده و عزیزان هلال احمر هم که همیشه در همه صحنهها حضور دارند.
او با اشاره به اینکه در برخی مناطق، آسیبهای وارد شده به مردم در حوزه کشاورزی فروکش کرده است، ادامه داد: اما همه مسئولان از جمله رئیس هلال احمر، رئیس سازمان مدیریت بحران، استاندار و سایر مسئولان کنار مردم خواهند ماند تا هم به مسائل آنان رسیدگی کنند و هم بتوانند خسارات را برآورد کرده و انشاءالله برای جبران اقدام کنند.
خسارتهای جدید سیل در کرمان جبران میشود
وزیر کشور همچنین در گفتوگوی دیگری با خبرنگاران، حین مناطق بازدید از مناطق سیلزده تأکید کرد: خسارتهای جدید سیلاب روزهای اخیر در استان کرمان جبران میشود.
وحیدی با اشاره به اینکه خسارتهای جدید در این نوبت از سفر مورد ارزیابی قرار میگیرد، اظهار کرد: ۶۰۰ میلیارد تومان برای خسارت گذشته سیلاب جنوب کرمان مصوب و نیز کمکهایی در دولت مصوب شد که هم از نوع تسهیلات و بلاعوض در بخشهای کشاورزی و دامداری و هم بازسازی منازل بوده است (با وجود این) رقمهای بیشتری هم از نظر تسهیلات داده خواهد شد.
وزیر کشور با بیان اینکه با همه دستگاههای ذیربط در تهران هماهنگ شده تا امکاناتشان را برای اسکان و امدادرسانی به صحنه بیاورند، از مجموعه سپاه، ارتش، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و ستاد فرمان اجرایی امام(ره) نیز که در کنار دولت، هلال احمر و نیروهای مردمی در حال امدادرسانی هستند تشکر کرد و گفت: همه این دستگاهها اعلام آمادگی کردهاند که هر کمکی لازم باشد در منطقه انجام دهند.
انتصاب بجایی که مورد انتقاد نابجا واقع شد!
خبر اول اینکه، سجاد اسماعیلی، رزیدنت اقتصاد داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که اخیراً از سوی رئیس سازمان غذا و دارو بهعنوان مشاور رسانهای منصوب شده است. انتخاب وی که سالهای اخیر صاحب نظر و ایده در حوزه رسانه بوده، انتخاب بجایی بود که مورد انتقاد واقع شد. البته این انتقاد نه از سوی اهالی سازمان غذا و دارو بلکه بهواسطه یک خبرنگار سیاسی که سابقه محکومیت امنیتی نیز دارد، منعکس شد تا سعی کند انتصاب سجاد اسماعیلی در حوزه تخصصی خود را به نسبت فامیلیاش با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مرتبط کند که البته همین رفتار نیز مورد انتقاد کاربران فضای مجازی قرار گرفت.
ماجرای حمایت وزارت کار از برنامه تلویزیونی «میدون» چه بود؟
خبر دیگر اینکه، پس از انتشار شبهاتی در برخی رسانهها در زمینه اختصاص «حمایت شش میلیارد تومانی از یک برنامه تلویزیونی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، اداره کل روابط عمومی صدا و سیما، به منظور روشن شدن ماجرا جوابیهای صادر کرد که نشان میدهد نه تنها این اقدام وزارت کار قانونی و موجه بوده بلکه یک اقدام مهم و مثبت است که مطابق وظیفه ذاتی آن صورت گرفته است. در بیانیه صداوسیما آمده است: «برنامه میدون، گامی در مسیر شناسایی و معرفی صاحبان ایده و نخبگان و کارآفرینان است و از اینرو طبیعی است که یکی از بازوهای حمایتی این برنامه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محسوب شود. چنان که بسیاری از وزارتخانهها و سازمانها و نهادها نیز بنا به مأموریت و موضوع برنامهها، در برنامهسازی، یاریکننده رسانه ملی هستند.» این بیانیه با اشاره به اینکه یکی از وظایف کلان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تقویت اشتغال و کارآفرینی است، تصریح کرد که در همین مسیر کمک وزارت کار به شبکه سه و برنامه هدف نظر در این شبکه، منطقی، قانونی و در راستای وظیفه ذاتی وزارتخانه بوده و مطابق بند «چ» ماده ۳۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور مصوب سوم مهر سال ۱۳۹۵ هیأت وزیران است.
یک روزنامه عربی ادعا کرد
برگزاری نشست میان مسئولان ایرانی و مصری
دست آخر اینکه، یک روزنامه عربی به نقل از منابع مصری به آخرین تحولات روابط میان ایران و مصر پرداخت. به گزارش ایسنا، روزنامه العربی الجدید به نقل از منابع مصری مدعی شد که در روزهای آخر سال ۲۰۲۱ نشست «ارزیابی» در سطح اطلاعاتی میان ایران و مصر برگزار شده است. به ادعای این رسانه عربی، این نشست برای بررسی و ارزیابی گامها و مطالبات متقابل میان دو کشور که در نیمه سال گذشته بر سر آنها توافق کرده بودند انجام شد. این منابع تأکید کردند: درحال حاضر سخن گفتن درخصوص گامهای جدید در روابط میان دو کشور مطرح نیست و مسألهای که اکنون دو کشور بر سر آن توافق کردند عدم آسیب رساندن به منافع یکدیگر است.
دیدار مذاکرهکنندگان ارشد ایران و سه کشور اروپایی
دور هشتم مذاکرات وین روز گذشته در سطوح مختلف سیاسی و کارشناسی ادامه پیدا کرد و از روز دوشنبه با بازگشت رؤسای هیأتهای مذاکره کننده ایران و سه کشور اروپایی رایزنیها در چارچوب دیدارهای دو جانبه و چندجانبه دنبال شده است. سهشنبه گذشته نیز نشستی با حضور مذاکرهکننده ارشد ایران، سه کشور اروپایی و نماینده اتحادیه اروپا با حضور تعدادی از کارشناسان طرفهای مذکور در هتل کوبورگ برگزار شد. در همین حال «آلنا بائربوک»، وزیر امور خارجه آلمان روز گذشته پس از دیدار با «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه تصریح کرد که به پیشرفت در مذاکرات وین برای لغو تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی علیه ایران نیاز است.
به گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، وزیر خارجه آلمان با اشاره به مذاکرات فعلی وین مدعی شد که زمان زیادی برای احیای برجام زمان باقی نمانده است و به پیشرفت در مذاکرات نیاز است. این در حالی است که منابع آگاه خبر داده اند که دیپلماتها در مذاکرات بر سر برخی جزئیات توافق کردهاند.
توئیت شمخانی درباره مذاکرات
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی دیشب در حالی که دور هشتم مذاکرات در شهر وین با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در جریان است، در توئیتی خطاب به طرفهای غربی نوشت: فروش نفت ایران و بازگشت پول آن به شرایط مناسب و غیرقابل بازگشتی رسیده است. نمیشود برای امتیازگیری، قول رفع تحریمی را داد که بیاثر شده است. وی از هشتگ «مقاومت فعال» در این توئیت استفاده کرده است.
اروپا خواهان همکاری ایران برای پایان بحران یمن
معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهان ایفای نقش مؤثر ایران برای پایان یافتن بحران یمن شد. به گزارش ایرنا، «انریکه مورا» روز سهشنبه در اظهاراتی که در توئیتر تارنمای «اسکای نیوز عربی» منتشر شد، از ایران خواست نقش مؤثری برای خاتمه یافتن بحران یمن ایفا کند. جمهوری اسلامی ایران همواره بر راهکارهای سیاسی در حل و فصل بحران یمن و پایان جنگ و خونریزی تأکید و اعلام کرده که آماده همکاری و مشارکت در هرگونه ابتکاری برای پایان یافتن جنگ هفت ساله یمن است. در همین ارتباط شامگاه سهشنبه سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز درباره تحولات اخیر مرتبط با یمن گفته است محاصره و حملات نظامی راهحل بحران یمن نیست و اینگونه اقدامها به افزایش دامنه تنش در منطقه میانجامد.