
«ایران» از افزایش همکاریهای چندجانبه تهران، مسکو و پکن گزارش میدهد
مثلث مهار امریکا
گروه سیاسی/ پیام به واشنگتن رسیده است و پایههای سیاست مداخلهگرایانه امریکا در منطقه آسیا با تحکیم همکاریهای نظامی، امنیتی و سیاسی ایران، چین و روسیه بیش از پیش لرزان شده. برگزاری یکی از بزرگترین رزمایشهای دریایی در آبهای اقیانوس هند در کنار تصمیمگیری برای دستیابی به توافقهای فراگیر میان تهران و پکن و پیگیری توافق مشابه میان ایران و روسیه در کنار دیگر موضوعات همکاری که این کشورها دوشادوش یکدیگر پیش میبرند از تحولاتی است که بر واقعیت تزلزل در سیاست سلطه امریکا صحه میگذارد و از تغییر موازنه قدرت در عرصه بینالملل حکایت میکند.
رزمایش مرکب «کمربند امنیت دریایی 2022» که بهعنوان سومین مانور دریایی سه کشور جمعه گذشته برگزار شد، پرده دیگری از ظرفیتهای نظامی ایران در فراز همکاری عملیاتی با قدرتهای بزرگ دریایی و برعهده گرفتن فرماندهی عملیات در محدوده گستردهای از آبهای استراتژیک منطقهای و جهانی را به نمایش گذاشت و ثابت کرد که جغرافیای مأموریت دریایی ایران با هدف تأمین امنیت خود در منطقه تا چه اندازه توسعه یافته است. نگاهی کوتاه به صحنه تحولات جاری در منطقه کافی است تا این پیشبینی استراتژیستهای امریکایی همچون «زبیگنیو برژینسکی»، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور اسبق امریکا و «هنری کیسینجر»، وزیر خارجه اسبق امریکا که درباره عواقب زیانبار خصومت همزمان با بازیگران بزرگ آسیایی هشدار داده بودند، به واقعیت بپیوندد.
همکاری نظامی سه کشور در بطن خود از شکلگیری یک کمربند امنیت دریایی برای مقابله با تهدیدات فرامنطقهای خبر می دهد. اهمیت چنین قدرت نمایی بویژه زمانی دوچندان میشود که پیش از آن امریکا کوشیده بود با ائتلاف ادعایی خود با شماری از همپیمانانش با هدف تأمین امنیت خلیج فارس چالشی امنیتی برای منطقه به وجود آورد. این چالش به موازات سیاستی که علیه ایران در زمین بازی هستهای از سوی امریکا در پیش گرفته شد، همزمان بود با سیاست معروف چرخش به آسیا که واشنگتن بر مبنای آن، چین را در کنار روسیه و ایران در رده یک تهدید بزرگ طبقهبندی میکرد. ذیل چنین نگاهی بود که ایالات متحده درصدد برآمد با ایجاد چالشهای متعدد در منطقه آسیا هزینه کشورهایی همچون چین و روسیه و همچنین ایران را افزایش دهد.
نمایش قدرت
از اینرو قابل انتظار بود که مداخله جوییهای پایانناپذیر امریکا در منطقه خاورمیانه و آسیا فارغ از تمایزات ایدئولوژیکی سه کشور، نقش مهمی در ترغیب این کشورها برای همکاری با یکدیگر داشته باشد. خاصه آنکه هر سه کشور در عرصه اقتصادی روابط خوبی را تجربه میکنند و در حوزههای سیاست خارجی، دفاعی، امنیتی و سیاسی با امریکا زاویه جدی دارند. اهمیت این همکاری چنان بود که وقتی «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه در سال 97 وارد تهران شد و مستقیماً به دیدار رهبر معظم انقلاب شتافت، موضوع مقابله مشترک با امریکا یکی از محورهای مهم سخنان رهبری خطاب به پوتین بود. رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار با تأکید بر اینکه همکاریهای دوجانبه ایران و روسیه میتواند در مسائل جهانی نیز گسترش یابد، تأکید کردند: «یکی از مواردی که دو طرف میتوانند با یکدیگر همکاری داشته باشند، مهار امریکاست؛ زیرا امریکا یک خطر برای بشریت است و امکان مهار آن نیز وجود دارد.»
تعمیق همکاریهای امنیتی و نظامی ایران، چین و روسیه در کنار رزمایشات مکرر نیروهای سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی در منطقه آبی کشورمان، ذیل چنین نگاهی معنادار میشود. برگزاری سه رزمایش مشترک دریایی در سه سال متوالی با بهرهگیری از پیشرفتهترین تجهیزات نظامی در کنار افزایش تبادلات نظامی میان این کشورها از جمله نشانههای شکلگیری یک ائتلاف اثرگذار برای مهار قدرت مداخلهگری امریکا و شرکایش به شمار میرود. تا همین جا مشخص شده که این همکاری در مواجهه با ائتلاف نیم بند امریکایی توانسته معادله قدرت را در منطقه بر هم بریزد و محور یکجانبهگرایانه امریکا را تضعیف کند. فراتر از به نمایش گذاشتن عزم و قدرت بازیگران بزرگ آسیا در مواجهه با امریکا زیر سایه یک ائتلاف در حال ظهور، این واقعیت نمایان شده قدرت دریایی و نظامی ایران در چنان مرحلهای قرار دارد که دامنه تأمین امنیت دریایی خود را تا هزاران کیلومتر دورتر از جغرافیای سرزمینی تعریف کرده و برای تأمین امنیت دریایی خود تنها به محدوده خلیجفارس اکتفا نکرده است.
وجه همکاری اقتصادی و سیاسی
در کنار همکاریهای نظامی و امنیتی، یکی از مهمترین وجه همکاری ایران با چین و روسیه بیشک در همکاری اقتصادی و سیاسی تجلی پیدا کرده است. نمایش اولیه تأثیر این رویکرد را میتوان در سفرهای مکرر مقامات دیپلماتیک این کشورها که با هدف رایزنی در موضوعات مختلف انجام میشود، جستوجو کرد. تنها چند روز بعد از سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه به پکن و اعلام اجرایی شدن توافق جامع راهبردی ایران و چین بود که موضوع دستیابی به توافقی مشابه در سفر اخیر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به مسکو در صدر فهرست موضوعات مورد گفتوگو در کاخ «کرملین» قرار گرفت. توافقی که به نظر میرسد مسیر دستیابی به آن بعد از پیوستن رسمی ایران به پیمان امنیتی سازمان همکاری «شانگهای» هموارتر از همیشه شده است. قابل انتظار است که زیر سایه تشدید و تداوم سیاستهای زورگویانه امریکا در عرصه بینالمللی، عزم تهران، پکن و مسکو برای شکل دادن به یک محور امنیتی، نظامی و اقتصادی بیش از هر وقت دیگری تقویت شود. برنامهریزی دولت سیزدهم برای توسعه پیوند تجاری با روسیه و هدفگذاری رسیدن سطح این همکاری به رقم 15 میلیارد دلار که در پی سفر اخیر رئیسی به مسکو دنبال شد و از سوی دیگر اجرایی شدن توافق 25 ساله با چین و ترسیم نقشه راه سیاسی، راهبردی و اقتصادی در همین چهارچوب معنا مییابد.
همکاری ایران، روسیه و چین از نوع آنچه در ماههای اخیر از طریق همکاریهای نظامی، اقتصادی و سیاسی اتفاق افتاده بدون شک غیرقابل تکرار نخواهد بود. این سه کشور در این مسیر نه چندان کوتاه به سمت همکاریهای راهبردی حرکت میکنند. راهی که تا رسیدن به نتیجه فارغ از نشیب و فراز نخواهد بود و بیتأثیر از منفعتهای احتمالی حاکم بر روابط دو کشور با دیگر بازیگران بینالمللی نخواهد ماند.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور:
قدرت و ثروت جهانی در حال حرکت به سمت آسیا و اوراسیاست
محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به تشریح ابعاد سیاسی سفر اخیر آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور به روسیه و دستاوردهای آن پرداخت.
به گزارش ایرنا، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در آغاز با بیان اینکه دولت سیزدهم اولویت گفتوگوهای خود با کشورهای همسایه را گسترش حوزههای زیرساختی مانند احداث راهآهن، کریدور و جادههای مواصلاتی قرار داده است، گفت: زیرا موقعیت ژئوپلیتیک ایران میتواند کشورهای مختلف را به یکدیگر متصل کند. وی افزود: توافق اساسی گسترده بین رؤسای جمهور ایران و روسیه برای پایداری و متنوعسازی روابط اقتصادی در سفر رئیس جمهور کشورمان به روسیه اتفاق افتاد. جمشیدی در ادامه با اشاره به اینکه بازار اقتصادی ایران پرسود و تقاضا برای سرمایهگذاری در زیرساختهای کشورمان فراوان است، افزود: البته شاید کشورهای اروپایی بخواهند خود را در زندان تحریمی امریکاییها نگهدارند که در نهایت خودشان ضرر میکنند. وی در ادامه درباره بروز برخی حاشیهها در گفتوگوهای بین رئیس جمهور کشورمان با رئیس جمهور روسیه نیز افزود: برخی جملات آقای رئیسی را مترجمان ضعیف روس چیز دیگر ترجمه کردند البته ما این حواشی را جدی نمیگیریم زیرا برخی میخواهند با حاشیهسازی دستاوردهای این سفر را مخدوش کنند. معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه قدرت و ثروت جهانی در حال حرکت به سمت آسیا و اوراسیاست، افزود: هرچه به این سمت حرکت کنیم به نفع بیشتری دست مییابیم. ما با همه کشورها کار میکنیم البته رشد اقتصادی ابتدا از همکاری با همسایگان و کشورهای همسو شکل میگیرد.
ادامه همکاری نظامی با چین و روسیه
جمشیدی در ادامه به رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه اشاره کرد و در اینباره گفت: رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه نخستین بار نبود و طراحی آن نیز به گذشته باز میگردد. این همکاریها ارزش راهبردی دارد و رزمایش مشترک با کشورهای دیگر یعنی در بالاترین سطوح راهبردی اهداف و ادراک مشترکی داریم. وی همچنین با بیان اینکه تعامل تسلیحاتی و نظامی ایران با روسیه و چین فزاینده و مستمر است، افزود: همکاریهای نظامی با این دو کشور به صورت مؤثر ادامه مییابد اما این بازی یکطرفه نیست و کشورمان ظرفیتهای نظامی دارد که در راهبرد طرفهای دیگر نیز تعریف میشود. جمشیدی با اشاره به اینکه خرید تسلیحات بخش کوچکی از همکاریهای نظامی و راهبردی ما با روسیه و چین است، گفت: اراده سیاسی برای تعامل در این زمینه وجود دارد و مزیتهای نظامی و امنیتی ایران در این تعاملات نقشآفرینی مؤثرتری خواهد داشت.وی با بیان اینکه همکاری ما برای ایجاد ثبات و مقابله با زمینههای ناامنی است مانند همکاری ایران و روسیه در سوریه که الگوی موفقی بود، افزود: ما در سوریه هم فاتح میدان مبارزه با تروریست شدیم و هم فشار حداکثری امریکا را شکست دادیم. معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه روسیه با نقش آفرینی سردار شهید سلیمانی چهار سال و نیم پس از ایجاد بحران در سوریه وارد شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران در سوریه که ۸۰ کشور مقابل دولت آن ایستاده بودند به خودی خود پیروز بود اما همکاری مؤثری را نیز با روسیه شکل دادیم.جمشیدی همچنین با تأکید بر اینکه در دکترین نظامی منفعل و وابسته نیستیم و فعال بودن امروز ما در سیاست خارجی و راهبرد نظامی ریشه در تجربه تاریخی دارد و طراحی نظامی ما هم در بالاترین سطح تهدیدهای دشمنان است، افزود: در عین همکاری و تعاملات با دیگر کشورها آنچنان نیازمند به بخش تسلیحات نیستیم و بر اساس دکترینی که داریم به تعاملات نظامی با دیگر کشورها اتکا نکردیم. وی در ادامه با اشاره به اینکه هر کشوری در پی منافع خودش است و مهم تشخیص منافع کشورها و شناسایی دوست و دشمن است، گفت: گسترش همکاریهای اقتصادی راهبرد اصلی کشورهای مستقل و لازمه حرکت به سمت چندجانبهگرایی در حوزه اقتصادی و دیگر زمینهها است.

با اصرار نمایندگان بر مصوبه خود؛
واردات خودرو مشروط به نظر مجمع تشخیص مصلحت شد
گروه سیاسی/ نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از یک هفته تعطیلی و حضور در حوزههای انتخابیه، در جلسه علنی دیروز بهارستان میزبان وزیر صمت بودند و در ادامه هم با اصرار بر طرح ساماندهی صنعت خودرو که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود، آن را به مجمع تشخیص مصلحت فرستادند.
با آغاز جلسه دیروز، «محمدباقر قالیباف» در نطق پیش از دستور خود به رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم اشاره کرد و یادآور شد: رویکرد واقعگرایانه و چندجانبهنگر دولت سیزدهم بهمنظور بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی، پنجره جدیدی برای تأمین منافع ملی بویژه برای بهرهگیری از ظرفیتهای اقتصادی کشور گشوده است. چرا که امروز روابط خارجی متوازن بر پایه استقلال و عزت ملی و دیپلماسی عملگرا و فهم واقعبینانه از نظام چندقطبی حاکم بر مناسبات جهانی ضرورتی انکارناپذیر است. رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این رویکرد برای بهرهمندی از تمامی ظرفیتهای نظام بینالملل و مشارکت فعال در آن برای تأمین منافع ملت شریف ایران است. امیدوارم رویکرد صحیح دولت سیزدهم در بهرهگیری از ظرفیتهای کشورهای همسایه و نگاه به شرق در عمل و با تمرکز دستگاه دیپلماسی کشور به رفع موانع رشد و توسعه اقتصادی کشور و به دست آمدن منافع ملموس اقتصادی منجر شود و ثمرات آن در بهبود وضعیت اقتصادی مشاهده گردد.
پس از پایان نطق قالیباف، سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت دفاعیات خود را از کلیات طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی بیان کرد و پس از آن هم نمایندگان مجلس موافقت خود را با این طرح دو فوریتی اعلام کردند.
واکنش نایب رئیس مجلس به اظهارات رئیس اتاق بازرگانی
ادامه جلسه دیروز مجلس به اعتراض یکی از نمایندگان به صحبتهای رئیس اتاق بازرگانی اختصاص یافت. غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در هفتهای که نمایندگان برای سرکشی به حوزههای انتخابیه رفته بودند در اظهاراتی گفت: «بعضی از نمایندگان مجلس خیلی جالبند، نماینده شهر من بالاترین پستی که داشته محافظ آقای صالحی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی بوده است. از این قبیل نمایندهها در این مجلس کم نیستند. این نمایندگان خیلی افراد خالی هستند و نیازمند این هستند که چیزی پای تریبون بگویند و به ما (اعضای اتاق بازرگانی) نیاز دارند تا شارژشان کنیم. عمق نمایندگان مجلس در مسائل اقتصادی خیلی کم است به طوری که آدم از اینکه این افراد میخواهند کشور را اداره کننده درمانده میشود».
علی نیکزاد که با رفتن قالیباف، ریاست جلسه علنی دیروز را برعهده داشت، در پاسخ به تذکر زنگنه درباره اظهارات رئیس اتاق بازرگانی و اینکه چرا هیأت رئیسه واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداده، گفت: مجلس در این باره عکسالعمل نشان داد و با توجه به اینکه اظهارات رئیس اتاق بازرگانی در هفته سرکشی به حوزههای انتخابیه بود با عکسالعمل مجلس مواجه و این اظهارات تکذیب شد. وی ادامه داد: شأن نماینده و همچنین شأن رئیس اتاق بازرگانی مشخص است. رئیس اتاق بازرگانی در قد و قوارهای نیست که بگوید از مجلس پشتیبانی میکند. نایب رئیس مجلس افزود: دیدگاه مجلس و کمیسیونهای اقتصادی در قبال بخش خصوصی مبرهن و آشکار است. با توجه به اینکه اتاق بازرگانی رسماً این اظهارات را تکذیب کرد. باور من این نیست که آقای شافعی این سخنان را گفته باشد. اگر چنین سخنانی گفته شده باشد آقای شافعی باید بداند که شأن او این نیست و جایگاه و شأن نمایندگان مشخص است.
تصمیمگیری در مورد واردات خودرو به مجمع سپرده شد
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه دیروز، به بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح ساماندهی صنعت خودرو پرداختند. حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس گفت که کمیسیون صنایع بر نظر قبلی خود در ماده ۴ طرح ساماندهی صنعت خودرو اصرار کرد. نمایندگان هم با تأیید مصوبه کمیسیون صنایع و معادن تصویب کردند که ماده ۴ این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شود. در ماده ۴ این طرح آمده است: هر شخص حقیقی و حقوقی میتواند به ازای صادرات خودرو یا قطعات خودرو یا سایر کالاها و خدمات مرتبط با انواع صنایع نیرو محرکه نسبت به واردات خودرو برای تنظیم بازار اقدام کند.
برش
رئیس مجلس در نشست جمعی از زنان کارآفرین و مدیران عامل شرکتهای دانشبنیان:
باید به اقتصاد دولتی پایان دهیم
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست با جمعی از بانوان مدیرعامل شرکتهای دانشبنیان، با اشاره به قدرت فعالیتهای دانشبنیان در پایان دادن به نابرابریها، ناعدالتیها و فسادها، تأکید کرد: ما در مجلس به تحول و کارآمدی به کمک مجموعههای دانشبنیان ایمان داریم و میدانیم تبدیل علم به ثروت در کوتاهترین زمان و با بیشترین بازدهی و کمترین هزینه به کمک این مجموعهها میتواند رقم بخورد. وی در همین زمینه اضافه کرد: ما باید به اقتصاد دولتی نیز پایان دهیم و هیچ افقی از پیشرفت را در آینده نخواهیم دید مگر آنکه از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان استفاده کنیم.
به گزارش خانه ملت، رئیس مجلس شورای اسلامی که به مناسبت روز زن این جلسه را برگزار کرد، خطاب به میهمانان خود گفت: بحث جنسیت در جامعه ما موضوعیتی ندارد و زنان میتوانند فعال باشند هر چند که فرهنگ غرب بهدنبال نگاه مردواری در زنان است یعنی اگر زنان برخی خصلت مردان را پیدا کنند دیده میشوند، اما ما چنین دیدگاهی را قبول نداریم و چنین موضوعی را در شأن زنان نمیدانیم. قالیباف یادآور شد: بهعنوان مثال ما در نیروی انتظامی باور داشتیم که زنان نه تنها بهعنوان کارمند بلکه در سطح یک افسر میتوانند مشغول به کار شوند اما در جایگاهی که در شأن زنان باشد. ما باور داریم که برخی از کارها حتی در حوزههای فنی، علمی و مدیریتی به کمک زنان میتواند انجام شود.
پیشنهاد توافق موقت به ایران از سوی مسکو مطلقاً دروغ است
خبر اول اینکه، کاظم جلالی ، سفیر ایران در روسیه در گفت و گویی با ایسنا ضمن رد برخی از تحلیلها و گمانهزنیهای رسانههای غربی در مورد سفر اخیر رئیسجمهور کشورمان به مسکو گفت: اینکه برخی رسانههای غربی مدعی شدهاند که روسیه در جریان این سفر در مورد مذاکرات هستهای پیشنهاد توافق موقت را به ایران مطرح کرده مطلقاً غلط و دروغ است و این نشان میدهد که آنها در جریان مذاکرات نیستند و در حال دروغپراکنی در این ارتباط هستند.
احیای حق رأی ایران در سازمان ملل
خبر دیگر اینکه، با پرداخت حق عضویت معوقه تهران به سازمان ملل، حق رأی ایران در این سازمان احیا شد. به گزارش ایسنا، مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز گذشته تأیید کرد که بدهی معوقه ایران به سازمان ملل پرداخت شده است و به محض وصول در نیویورک، حق رأی کشورمان باید طبیعتاً در آغاز هفته میلادی [دوشنبه] بازگردد. همزمان بلومبرگ نیز اعلام کرد که وزارت اقتصاد و دارایی کره جنوبی اعلام کرده که این کشور ۱۸ میلیون دلار از داراییهای بلوکه شده ایران را به عنوان بدهی حق عضویت معوقه تهران به سازمان ملل پرداخت کرده است. پیشتر به دلیل تحریمهای امریکا و عدم پرداخت حق عضویت، حق رأی ایران در این نهاد به حال تعلیق درآمده بود.
خشم سخنگوی ارتش اسرائیل از برافراشتن تصاویر فرماندهان مقاومت در غزه
شنیدیم که،اویخای ادرعی، سخنگوی ارتش جنایتکار رژیم صهیونیستی در توئیتی نسبت به برگزاری تظاهراتی در حمایت از مردم یمن واکنش نشان داد و آن را محکوم کرد. سخنگوی تروریست صهیونیستها با تروریستی خواندن انصارالله، خشم خود را از برافراشتن تصاویر سیدعبدالملک الحوثی و سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ابراز داشت. اخیراً تظاهراتی پرشور در حمایت از یمنیها و در محکومیت جنایتهای اخیر ائتلاف اماراتی - سعودی در غزه برگزار شد. صهیونیستها بلافاصله پس از هدف قرار گرفتن ابوظبی، نسبت به تهدید یمن برای خود هشدار داده و تأکید کردند که حمله به امارات نشان میدهد انصارالله توانایی حمله به ایلات و همچنین دیمونا را دارد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار بازداشت شد
با خبر شدیم که، مدیرعامل فعلی منطقه آزاد چابهار از سوی پاسداران گمنام امام زمان(عج) در سازمان اطلاعات سپاه سیستان و بلوچستان بازداشت شد. به گزارش فارس، طبق اطلاعیه اطلاعات سپاه در پی رسیدگی به پرونده شکایات و تخلفات احتمالی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار و پس از بررسی و کارشناسی از پروندههای موجود در این منطقه، وجود برخی تخلفات عمده و کلان تشخیص داده شده است که با دستور دادستان دادسرای عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار احضار و هم اکنون در بازداشت موقت است.
ایران در نشست سازمان همکاری اسلامی حضور مییابد
دست آخر اینکه، خبرگزاری فرانسه روز گذشته مدعی شد که دیپلماتهای ایرانی برای اولینبار پس از سال ۲۰۱۶، در نشست سازمان همکاری اسلامی در شهر جده عربستان حضور خواهند یافت. به گفته مقاماتی در این سازمان به خبرگزاری فرانسه، سه دیپلمات ایرانی که هفته گذشته وارد شهر «جده» شدند، قرار است تا در کنار ۵۶ کشور دیگر در نشست این سازمان حضور یابند. این افراد هماکنون در دفتر نمایندگی ایران در جده مستقر هستند.

بازدید دادستان تهران از بازداشتگاه ناجا
نباید هیچ گونه لطمهای به حیثیت متهمان و خانواده آنان وارد شود
علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران، شنبه شب به همراه تعدادی از معاونان خود از بازداشتگاه پلیس آگاهی تهران بزرگ بازدید کرد. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، صالحی در جریان این بازدید گفت: بررسی وضعیت بازداشتیها از حیث ضرورت و مدت بازداشت توسط مقام بازداشت کننده و حصول اطمینان از صحت بازپرسی از جنبه رعایت تشریفات قانونی از جمله اهداف این بازدید سرزده بود. وی همچنین یکی دیگر از اهداف این بازدید را نظارت بر رعایت حقوق شهروندی متهمان عنوان کرد و افزود: بر این اساس موضوعاتی چون وضعیت رعایت حقوق متهمان از منظر شرایط محل نگهداری، مسائل بهداشتی و اطمینان از صحت و سلامتی بازداشتیها و همچنین دسترسی متهمان به خانواده و وکلایشان به دقت مورد بررسی قرار گرفت. صالحی با اشاره به تأکیدات رئیس قوه قضائیه در خصوص رعایت حقوق متهمان و افراد احضار و بازداشت شده، لزوم توجه به کرامت انسانی متهمان از جانب مسئولان مربوطه را بسیار مهم برشمرد و اضافه کرد: باید با اتخاذ تدابیر مناسب، شرایط به گونهای فراهم شود تا هیچ گونه آسیب و لطمهای به حیثیت متهمین و خانواده آنها وارد نشود. وی در ادامه، ضمن اطلاع از وضعیت رسیدگی به درخواستهای مراجعان و روند بررسی پروندهها، بر ضرورت تسریع در روند رسیدگیها و رعایت مفاد قانون در انجام امور محوله تأکید کرد. دادستان عمومی و انقلاب تهران در پایان بر لزوم استمرار بازدید مسئولان قضایی از زندانها و بازداشتگاهها نیز تأکید و این موضوع را در جهت شناسایی سریع نواقص و کاستیها و حل و فصل فوری مشکلات بسیار حائز اهمیت عنوان کرد. در جریان این بازدید، دادستان تهران در ملاقات چهره به چهره با متهمان بازداشتی ضمن استماع درخواستهایشان، دستورات لازم را برای رسیدگی به مطالبات و مشکلات آنها صادر کرد.