عثمان دمبله که بارسلونا به او هشدار داده بود باید تا آخر ژانویه از تیم جدا شود حالا ظاهراً با پیشنهاد تمدید قرارداد از سوی همین باشگاه مواجه شده است! البته آلوارو موراتا مهاجم یوونتوس هم به لیست خرید بارسلونا اضافه شده است. موندو با تیتر اولویت مهاجم، اشاره به سیاست مسئولان باشگاه بارسلونا برای تقویت خط حمله تیم به دستور ژاوی هرناندس دارد.
واتفورد بعد از اخراج یک مربی 71 ساله یعنی رانیری این بار به سراغ مربی 74 ساله فوتبال انگلیس روی هاجسون رفته است تا شاید با استفاده از تجربیات این مربی بتواند از سقوط نجات پیدا کند. اورتون هم احتمال دارد با ویتور پریرا به توافق برسد. روزنامه میرر با تیتر ما را نجات بده به انتخاب این دو مربی برای دو تیم بحران زده لیگ برتر انگلیس اشاره کرده است.
تیتر یووه ولاهوویچ، از قطعی شدن حضور دوشان ولاهوویچ ستاره گلزن فیورنتینا در تیم یوونتوس خبر میدهد. این روزنامه همچنین خبر مهمی از احتمال انتقال دیگو کاستا مهاجم سرشناس اسپانیایی به تیم سالرنیتانا داده است. اینتر هم به دنبال خرید رابین گوسنس هافبک چپ آلمانی است و توتو نوشته این بازیکن 25 میلیون یورو هزینه برای اینتر در برخواهد داشت.

تأثیر تنشهای سیاسی اوکراین و روسیه بر رقابتهای ورزشی
ورزش از سیاست جدا نیست!
گروه ورزشی/ وزیر ورزش اوکراین، وادیم گاتزیت، به ورزشکاران این کشور دستور داده که با رقیبان روسی خود در رقابتهای المپیک زمستانی چین عکس نگیرند. این جدیدترین مورد از تأثیر تنشهای سیاسی بین دو کشور بر روابط ورزشکاران است. اصرار و دستور صریح گاتزیت ادامه جنجالها و حاشیههای فراوانی است که بین دو کشور روسیه و اوکراین وجود دارد و البته مسئولان دو کشور مدتهاست سعی دارند که به طور واضح در مورد آن صحبت نکنند.
ورزشکاران دور از هم
شدیدترین واکنش یک مقام سیاسی در مورد کنار هم قرار گرفتن ورزشکاران روس و اوکراینی در رقابتهای المپیک 2020 توکیو رقم خورد، زمانی که وزیر دفاع اوکراین با موضعگیری تند در این مورد، مدام در مورد جنگ روسیه و اوکراین حرف زد و خواستار احضار برنده مدال برنز پرش المپیک، یاروسلاوا ماهوچیخ شد تا توضیح دهد که چرا با قهرمان روس این رشته عکس گرفته و دست داده است.بعضی از هواداران ورزشی نیز به این موضوع واکنش نشان داده و این ورزشکار را خائن به کشور خود توصیف کردند اما در عوض بسیاری از ورزشکاران و همچنین چندین چهره سیاسی چنین موضوعی را رد کردند و اتهامات علیه ورزشکاران مدال آور را نادرست خواندند؛ ورزشکارانی که بعضی از آنها بعد از المپیک هم با یکدیگر عکسهایی را منتشر کردند.این واکنشهای تند البته باعث شد یکی دیگر از ورزشکاران اوکراینی به نام ایهور سویتف که در پارالمپیک شرکت کرده بود از عکس گرفتن با دوندههای روس روی سکوی مدال امتناع کند، در حالی که در تورنمنتهای قبلی با همین ورزشکاران عکس گرفته بود.اولکساندر زینچنکو، مدافع اوکراینی منچسترسیتی که سابقه قهرمانی در لیگ برتر انگلیس را دارد، وقتی پستی در حمایت از حبیب نورماگمادوف قهرمان ورزشهای ترکیبی رزمی منتشر کرد، بشدت مورد انتقاد بخشی از هموطنانش قرار گرفت که کار او را برخلاف جریان دفاع از افتخار و آبروی کشور دانسته بودند. نورماگمدوف هم درپاسخ این پست نوشته بود: «امیدوارم در همه مراحل زندگی موفق باشی، حتی اگر بعضیها این را دوست نداشته باشند.»
فوتبال
واضحترین نمونه از جداسازی تیمهای اوکراینی و روسی در فوتبال رخ داد؛ جایی که یوفا، اتحادیه فوتبال اروپا، در سال 2014 به صورت یک قانون فوری تصویب کرد که تیمهای این دو کشور نباید با یکدیگر روبهرو شوند یا در یک گروه قرار بگیرند.البته روسیه و اوکراین پیش از آن هم فقط یک بار با یکدیگر بازی کرده بودند که آن هم در مسابقات انتخابی جام ملتهای اروپای 2000 بود. دو کشور در راه انتخابی جامملتهای 2020 هم ممکن بود با یکدیگر روبهرو شوند و دولت روسیه هم اعلام کرده بود که مشکلی از این جهت وجود ندارد اما در نهایت شرایط بازیها طوری رقم خورد که این رویارویی انجام نشد تا در مورد ادعای مقامات دو طرف، راستیآزمایی شود. بعد از آن در مسابقات انتخابی جام جهانی 2022 هم قانون منع تقابل تیمها تصویب شد که طبق آن تیمهای روسیه و اوکراین نباید در مسیر جام جهانی با هم روبهرو میشدند و همین اتفاق هم افتاد. حضور روسیه و اوکراین در جام ملتهای اروپای 2020 هم با جنجال ییراهن تیم ملی اوکراین همراه بود. پیراهن تیم ملی اوکراین به گونهای طراحی شده بود که تصویر شبه جزیره کریمه روی آن نمایان بود و شعار ناسیونالیستی افتخار برای اوکراین و افتخار برای قهرمانان نیز روی آن نقش بسته بود و بازیکنان ومربی تیم آندری شوچنکو هم به اینکه به این پیراهن افتخار میکنند تأکید زیادی داشتند.یوفا به اوکراین اعلام کرد که باید شعار افتخار برای قهرمانان را که یادآور شعار نازیها در جنگ جهانی دوم است پاک کند یا روی آن را بپوشانند. در عوض سازمان لیگ فوتبال اوکراین به باشگاهها دستور داد که روی پیراهن خود این شعار را در فصل 22-2021 حک کنند.مثالهای زیادی وجود دارد که فوتبالیستهای دو کشور در تیمهای کشور دیگر بازی کردهاند که یکی از نمونههای آن حضور زینچنکو در تیم اوفا روسیه بود. یاروسلاو راکیتسکی مدافع باتجربه اوکراینی بابت اینکه به تیم زنیت رفت از تیم ملی اوکراین خط خورد. هرچند فدراسیون فوتبال اوکراین بعد از خط خوردن چند ملیپوش شاغل در لیگ روسیه از تیم ملی اوکراین، اصرار داشت که خط خوردن این بازیکنان از تیم سال 2016 هیچ ربطی به مسائل سیاسی نداشته است.
مرگ کرونایی ستارهای که ضد واکسن بود
کرونا در سراسر جهان همچنان قربانی میگیرد و این بار یکی دیگر از ورزشکاران سابق که اتفاقاً اعتقادی به زدن واکسن علیه این بیماری نداشت، قربانی این ویروس شد.
سیلوستر سولانی، برنده مدال طلای ژیمناستیک در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی که ملقب به پادشاه حلقهها یا ارباب حلقهها بود، در سن ۵۱ سالگی بعد از بیش از یک ماه مبارزه با کووید۱۹ جان خود را در بیمارستان از دست داد.
مرگ این ورزشکار مجارستانی اتفاق تلخی در ورزش این کشور بود طوری که نخست وزیر مجارستان، ویکتور اوربان نیز جزو کسانی بود که با خانواده سیلوستر همدردی کرد و یاد این ورزشکار محبوب را گرامی داشت.
سولانی از یک ماه و نیم پیش در بیمارستان در بخش مراقبتهای ویژه بستری بود و دوستان، خانواده و هوادارانش برای بهبود هرچه سریعتر او دعا میکردند. رسانههای مجارستانی با ذکر این نکته نوشتند که او یک دوز واکسن کرونا را دو هفته قبل از این اتفاق زده بود.
پزشکان در این مدت از دستگاه ونتیلاتور و ریه آهنی برای بهبود شرایط تنفسی این قهرمان جهان استفاده کردند تا زندگی او را نجات دهند اما هیچ کدام از این تدابیر پزشکی جواب نداد. نخست وزیر مجارستان در پیام خود در مورد مرگ این ورزشکار نوشت: «خدا به همراهت، قهرمان.»
سولانی جزو کسانی بود که پیش از این در محافل عمومی از بدبینی خود به واکسنهای کرونا حرف زده بود و وعدهها در مورد بهتر شدن شرایط با زدن واکسن را با وعدههایی که در اردوگاههای کار اجباری نازیها داده میشد، مقایسه کرده بود. او همچنین در تابستان گذشته در توئیتر این طور نوشته بود: «من فقط میخواهم بدانم چه خبر است. من مخالف یا موافق واکسن نیستم اما معتقدم اطلاعاتی که به مردم میدهند نادرست و مزخرف است. اگر بگویند واکسن از شما حمایت میکند و اگر همه واکسن بزنند کرونا به پایان میرسد من هم حرف آنها را میپذیرم اما آنها این را نمیگویند. آنها میگویند حتی اگر واکسن هم بزنی باز هم ممکن است به ویروس کووید مبتلا شوی و آن را به دیگران هم منتقل کنی!»

قضاوتهای ضعیف داوران در جام ملتهای آفریقا
یک شوخی تمام عیار!
جام ملتهای آفریقا در کامرون از همان ابتدا با روند عجیبی چه در داخل میدان و چه خارج از آن رو به رو بود. این مسابقات که با اتفاق تلخ کشته شدن دستکم 8 هوادار در اثر ازدحام جمعیت نیز همراه شده است، جدا از مسائل خارج از زمین فوتبال، در مستطیل سبز نیز حواشی زیادی داشت.
جام ملتهای آفریقا در حالت عادی هم از نگاه خیلیها تورنمنتی در بالاترین سطح از فوتبال دنیا محسوب نمیشود چه برسد به زمانی که حواشی متعددش به جای بازیها در کانون توجه قرار میگیرد. این دوره جام ملتهای آفریقا جزو یکی از پرحاشیهترین ادوار مهمترین تورنمنت قاره سیاه بوده است و داوران هم سهم بسزایی را در این حواشی به خودشان اختصاص دادهاند.
حتی اگر از اشتباه داوری که سوت پایان مسابقه را 5 دقیقه زودتر از دقیقه 90 به صدا درآورد بگذریم، باز هم داوران جام ملتهای آفریقا آنقدر تصمیمات جنجالی گرفتهاند که نشود به عملکرد آنها نمره مثبت داد.
در حقیقت کیفیت تیمهای داوری جامملتهای آفریقا آنقدر بحثبرانگیز بوده که سبب شده این تورنمنت در فضای مجازی یک «شوخی تمام عیار» توصیف شود و آنها داوران را مسبب افت کیفیت این رقابتها میدانند.
تازهترین مورد از تصمیمات بحث برانگیز داوران، در بازی تیمهای کیپ ورده و سنگال در مرحله یک هشتم نهایی بود که سنگالیها آن را بردند اما مقابل حریفی 9 نفره .
در حالی که هافبک کیپورده «تیم پاتریک آندراده» در دقیقه 21 کارت قرمز گرفته بود، دروازهبان این تیم «ووزینیا» هم به دلیل برخوردی که در دقیقه 57 با سادیو مانه مهاجم لیورپول داشت، اخراج کرد. ووزینیا سیزدهمین بازیکن این دوره جام ملتهای آفریقا بود که از داوران کارت قرمز میگرفت.
این تعداد اخراجی برابر با مجموع تمام اخراجیهای 4دوره قبلی این تورنمنت است. بسیاری از کارتهای قرمز این دوره هم البته به لطف بازبینی صحنههای مشکوک به وسیله کمکداور ویدئویی (VAR) به بازیکنان خاطی داده شده است. با این حال به نظر میرسد که داوران حتی صحنههای 50-50 نظیر صحنه برخورد ووزینیا و مانه هم سزاوار صدور حکم اشد مجازات برای بازیکنان خاطی میدانند و این دقیقاً همان چیزی است که صدای هواداران را درآورده است.
اخراج دو بازیکن کیپ ورده بدان معناست که تاکنون تمام 5 بازی مرحله حذفی جام ملتهای آفریقا حداقل یک کارت قرمز داشته است. در واقع در این 5 بازی 7 بازیکن اخراج شدهاند.

مخالفت برزیل با درخواست رئال:
بازیکنان را زودتر به مادرید نمیفرستیم
ماجرای حضور بازیکنان باشگاههای اروپایی در تیمهای ملی خود و دردسری که برای این باشگاهها ایجاد میشود همچنان سوژهای جنجالساز در فوتبال جهان است. در تازهترین مورد، اختلاف شدیدی بین رئال مادرید و فدراسیون فوتبال برزیل ایجاد شده است.
جونینیو پائولیستا، سرپرست تیم ملی برزیل اعلام کرد این تیم بازیکنانش را که در رئال مادرید حضور دارند زودتر به باشگاهشان نخواهد فرستاد.
برزیل یکی از اولین تیمهایی بود که صعود خود به جام جهانی را قطعی کرد و رئال مادرید امیدوار بود که با توجه به قطعی شدن صعود تیم ملی برزیل به رقابتهای جام جهانی 2022 قطر بتواند زودتر از موعد مقرر بازیکنانش را در اختیار داشته باشد.در حال حاضر کاسمیرو، وینیسیوس جونیور، ادرمیلیتائو و رودریگو 4 بازیکن رئال مادرید هستند که که در اردوی تیم ملی برزیل حضور دارند.
به نوشته روزنامه مارکا کارلو آنچلوتی، سرمربی رئال مادرید از مسئولان باشگاه خواسته که شرایطی را ایجاد کنند که این بازیکنان را زودتر در اختیار داشته باشد اما پائولیستا درباره احتمال بازگشت این بازیکنان به اسپانیا در صورت پیروزی در دیدار نخست اظهار داشت: «ما این بازیکنان را پس نخواهیم داد. این بازیکنان باید تا پایان وقفه دیدارهای ملی فیفا در تاریخ دوم فوریه با ما باشند. عملکرد آنها در دیدار اول است که مشخص میکند آیا در دیدار دوم هم به میدان خواهند رفت یا نه. از چند باشگاه دیگر نیز درخواستهایی داشتیم. این بازیکنان تنها چند روز در اختیار ما هستند. ما باید از این شرایط استفاده کنیم چون آمادهسازی برای حضور در رقابتهای جام جهانی 2022 آغاز شده است.»
او همچنین از این گفت که تیته سرمربی برزیل هم میخواهد بازیکنان را در اختیار داشته باشد و البته اینکه او این شرایط را به آنچلوتی توضیح داده است: «این شرایطی است که تحت سرمربیگری تیته هرگز رخ نداده است. درک میکنیم که باشگاهها به خاطر شیوع کرونا در شرایط خاصی هستند. رابطه خوبی با رئال مادرید داریم و همیشه با آنها به صورت مستقیم صحبت میکنیم. تیته شرایطی که تیم ملی برزیل در حال حاضر در آن قرار دارد را به صورت کامل برای کارلو آنچلوتی شرح داده است.»

بهنامفر: سیاست اشتباه فدراسیون، نسلی طلایی را تباه کرد
زنگ خطر در کاراته به صدا درآمده است
فائزه زمانی/ قهرمان و مربی سابق تیم ملی کاراته به سیاستهای فدراسیون انتقادات دارد. مهران بهنامفر در سالهای مربیگری ردههای پایه، معمار نسلی طلایی بود که حالا به گفته خودش، نه تنها فدراسیون آن را به باد داده که با سیاستهای اشتباهش زنگ خطر کاراته را هم به صدا در آورده است. او در گفتوگو با «ایران» از دلایل مهاجرتش به کانادا صحبت کرد: «مهاجرت من به کانادا موقت است و بخاطر تحصیل پسرم مجبور به مهاجرتی موقت شدم. سال 2019 به کانادا آمدم و به محض اینکه پسرم وارد دانشگاه شود به ایران برمیگردم. در این مدت با نسیم وارسته سرمربی تیم ملی کانادا همکاری داشتهام که به اتفاق هم نتایج خوبی در رده جوانان و بزرگسالان گرفتیم. از طرفی در این مدت مشغول آموزش کاراته بودم که حالا امیدوارم حداقل 5 نفر از شاگردانم در ردههای مختلف به عضویت تیم ملی کانادا درآیند. قبل از من مربیان اینجا موفق بودهاند اما فکر میکنم حضور من در پیشرفت کاراته کانادا بیتأثیر نبوده است.» بهنامفر معتقد است با نتایج اخیر تیم ملی، زنگ خطر برای کاراته به صدا درآمده است: «متأسفانه عملکرد مدیریتی فدراسیون را خوب نمیبینم و نتایج ضعیف ملیپوشان در مسابقات قهرمانی آسیا اخیر، گواه این موضوع است. در رده بزرگسالان هم، ما فقط یک طلا در وزن 84 کیلوگرم و در ثانیههای آخر گرفتیم که این نتیجه با توجه به حضور تیمهای صاحبنام بدون نفرات شاخصشان، ضعیف بود. عملکرد دختران هم به همین شکل، نه تنها خوب نبود بلکه بهانههای خوبی هم برای آن آورده نشد. برخلاف اظهارات سرمربی تیم بانوان، جوانگرایی انجام نشده بود و3 وزن از 5 وزن دراختیار ملیپوشان باتجربه و قدیمی بود و حالا زنگ خطر برای کاراته به صدا درآمده است.» او طلای المپیک را حق حریف عربستانی گنجزاده میداند: «مدتها قبل از شروع المپیک توکیو، تمام توجهات معطوف سهمیه بود و عملاً ردههای پایه در حاشیه قرار گرفتند و هیچ اعزامی نداشتند اما در نهایت خروجی المپیک دلچسب نبود. من معتقدم مدال طلا حق کاراتهکای عربستانی بود. سجاد گنجزاده تا فینال عملکرد خوبی داشت اما در فینال زورش به بازیکن عربستانی نرسید و بعد آن ضربه روی تاتامی افتاد. این طلا برای من نچسبترین مدال تاریخ کاراته بود و حداقل اگر گنجزاده روی سکو حاضر نمیشد، این مدال کمی قابل قبول بود. سالها برای این تیم هزینه شد و ردههای پایه تحتالشعاع قرار گرفت که مدالهای خوبی در المپیک گرفته شود اما نهایتاً از 8 فرصت، فقط یک طلا نصیب ایران شد.» سرمربی سابق تیمهای پایه کاراته سیاستهای اشتباه فدراسیون را دلیل تباه شدن استعدادهای پایه میداند: «ما با تیمی طلایی در المپیک جوانان، مسابقات آسیایی قزاقستان، ژاپن و مسابقات جهانی اسپانیا نتایج درخشانی گرفته و قهرمان شدیم. این بازیکنان پشتوانه تیم ملی بزرگسالان بودند و علاوه بر مسائل تکنیکی تأثیرات مثبت و ماندگاری از نظر اخلاقی روی آنها گذاشتیم اما با سیاستهای اشتباه طباطبایی و نادیده گرفتن این نسل طلایی، تعداد زیادی از این بچهها بیانگیزه شده و از کاراته کنار کشیدند. زمان ریاست طباطبایی به رغم برگزاری اردو برای حضور در مسابقات جهانی شیلی، تیم به مسابقات اعزام نشد و این دقیقاً خلاف شعارهای طباطبایی مبنی بر تأمین منابع مالی بود. من در برههای که سرمربی تیم ملی بودم، منابع مالی تیم را هم تأمین میکردم و فدراسیون هنوز سر اردوی مسابقات مالزی به من بدهکار است.»
بهترین خبر برای سرخ ها
مهدی عبدی مدتی است که دوباره به روزهای خوب خود بازگشته است. این مهاجم پرسپولیس پس از 2 گلی که در بازی جام حذفی برابر ذوبآهن به ثمر رساند، در آخرین بازی سرخپوشان پایتخت برابر فولاد هم تک گل 3 امتیازی قرمزها را زد تا موفق به ثبت بیست و پنجمین گل خود برای این تیم در طول مدت حضورش در پرسپولیس شود. عبدی در این فصل 5 گل در لیگ برتر زده تا در رده سوم بهترین گلزنان لیگ بیستویکم قرار داشته باشد. نکتهای که درباره عبدی وجود دارد این است که او در روزهایی دوباره اوج گرفته که پرسپولیس عیسی آلکثیر دیگر مهاجم اصلیاش را به دلیل مصدومیت و پارگی رباط صلیبی تا پایان فصل در اختیار ندارد و حالا عبدی به امید اصلی این تیم برای گلزنی تبدیل شده و این بهترین خبر برای سرخ هاست است که دیگر دغدغهای برای گلزنی تیمش نداشته باشند. البته به شرطی که عبدی به همین روند ادامه دهد.
مورد عجیب آلومینیوم
آلومینیوم یکی از تیمهای خوب لیگ بیست و یکم بوده که تا به اینجای کار فراتر از حد انتظار ظاهر شده و توانسته با 25 امتیاز در رتبه پنجم جدول ردهبندی لیگ برتر قرار بگیرد. اراکیها تا پایان هفته دوازدهم هم جزو تیمهای بدون باخت لیگ بودند و تا پایان هفته شانزدهم هم تنها یک شکست برابر صنعت نفت در کارنامهشان به ثبت رسیده است. با این حال، مورد عجیبی که درباره شاگردان رسول خطیبی وجود دارد این است که آلومینیوم در 7 هفته اخیر نتوانسته به پیروزی برسد و 6 تساوی و یک باخت داشته که نشان میدهد این تیم کمی در شیب نزولی قرار دارد. موضوعی که باعث شد تا خطیبی پس از تساوی با پدیده به انتقاد از عملکرد شاگردانش بپردازد و حالا باید دید این تیم که آخرین بار در لیگ، در هفته نهم برابر فجرسپاسی به پیروزی رسیده، میتواند بعد از تعطیلات نیم فصل به شرایط بهتری دست پیدا کند و به برد برسد یا خیر.
تیمی که هم طلبکار است، هم بدهکار
یکی از جدیدترین شکایتهایی که از سوی بازیکنان خارجی در فوتبال ایران صورت گرفته، مربوط به میرسلاو اسلاووف بازیکن اوکراینی سابق پدیده است. بازیکنی که تنها در ۱۰ بازی برای مشهدیها به میدان رفت و بهدلیل عکسهایی که بهعنوان مانکن در صفحات مجازی داشت حواشی زیادی برای تیم ایجاد کرد ولی به فیفا شکایت کرده و حالا باشگاه پدیده باید ۴۰۰ هزار دلار را به این بازیکن اوکراینی پرداخت کند که با نرخ روز ارز چیزی حدود 11 میلیارد تومان میشود. این در حالی است که پدیده با مشکلات مالی زیادی دست و پنجه نرم میکند و هنوز تکلیف پرونده استفان کوزین مربی سابق این تیم نیز مشخص نشده. آنها اگر پدیده نتواند این بدهی را بدهد، با جرایم سنگینی از سوی فیفا روبهرو خواهد شد. جالب اینکه پدیده 4.5 میلیارد تومان طلب قطعی از پرسپولیس بابت انتقال یحیی گلمحمدی دارد که به ادعای خود این باشگاه حالا 17 میلیارد شده تا پدیده هم طلبکار باشد و هم بدهکار.